(
…
) (
…
) (
线
) (
…
)
封
Unit 5 综合测试卷
题号 I Ⅱ Ⅲ IN V WI 总分
得分
I、单项选择(共10小题,每小题2分,计20分)
选出可以填入空白处的最佳选项。
( )1.I bought alarm clock last week.
A.a B.an C.the D./
( )2.—Tom,can you help me put the bed the wall
-Sure,I'm coming.
A.from B.to C.on D.against
( )3.After reading the newspaper,we knew the about the accident.
A.plan B.advice C.truth D.decision
( )4.(2022·南京)When Henry first came to Nanjing in 2010,it was all to him,
but he soon learnt his way around.
A.smooth B.slight C.strange D.successful
( )5.(2023·北京)I on the computer when Frank called me last night,
A.work B.will work C.was working D.am working
( )6.Bob arrived at the train station late he missed the train.
A.enough;to B.too;to C.such;that D.so;that
( )7.I remember my cup on the table,but I can't find it now.
A.to put B.to putting C.putting D.put
( )8.(2022·青海)—Could you please the picture on the wall and make it clean —Sure.I'd love to.
A.pull down B.take away C.take down
( )9.(2023·云南)—
-It's July 27th.
A.What day is it today B.What's the date today
C.What's it like D.What's the time
( )10.—Wang Hai left for London yesterday.
I saw him just now.
A.You're kidding! B.Good idea.
C.No problem. D.I think so
Ⅱ、完形填空(共10小题,每小题2分,共20分)
(2022·苏州)阅读下面短文,掌握其大意,然后从各小题所给的四个选项中选出最佳答案。 A Swedish couple on holiday were traveling around Italy,and wanted to go to Capri.
Capri is an island in the south of the country, for its beautiful coastline and a popular tour-
ist destination(目的地).The couple put their destination into their car's GPS(全球定位系统), 2 they made a spelling mistake.They 3 typed CARPI instead of CAPRI.There is a real called Car- pi in Italy,but it is a small town in the 4 of the country.
The couple followed the GPS directions.Although they were traveling to an island,it didn't 5 them that they didn't even cross a bridge or see the sea.When they arrived in Carpi,they went to the
tourist office.They asked 6 they could go to the Blue Grotto,a well-known sea cave in Capri.Of
course,the office worker there couldn't them.He thought they wanted to go to a 8 called
the Blue Grotto for dinner.
When the man realized that the couple thought they were in Capri,he 9 their mistake.The couple got back into their car and started driving south.The office worker said,"They were 10 , but not angry.”
It was a spelling mistake that took the couple 600 kilometres from their destination.
( )1.A.suitable ( )2.A.and ( )3.A.slowly ( )4.A.north ( )5.A.satisfy ( )6.A.how ( )7.A.refuse ( )8.A.museum ( )9.A.continued ( )10.A.interested B.useful B.so B.carelessly B.south B.relax B.where B.control B.restaurant B.accepted B.surprised C.good C.or C.patiently C.east C,worry C.why C.doubt C.station C.explained C.excited D.famous D.but D.clearly D.west D.touch D.what D.understand D.library D.repeated D.pleased
Ⅲ、阅读理解(共5小题,每小题2分,计10分)
阅读材料,然后从各小题所给的四个选项中选出最佳选项。
Jessie and her two younger sisters lived with their mother in an apartment building.
One evening,a fire started on the second floor.The smoke quickly spread(蔓延) through the whole building and the fire alarm went off.All the people ran out of the building.There was no time for the mother to take other things,so she just took several winter jackets for her children.They ran outside as quickly as possible.
Soon,the firemen arrived and tried to control the fire so that it wouldn't spread to other build- ings.Standing in horror, the children watched their apartment building burn(燃烧)for hours.
Because of the fire,this family and twelve other families in the same building were homeless.But what happened next They got help from the Red Cross office and many other people.They brought clothes,food and even money.A week later,all the families moved into their newly rented(租用的) houses.
Jessie's mother told her children,"So many people helped us.We must never forget what they did for us.”
The three children agreed.Right away,they started to make special cards to thank people for helping them.At the bottom(底部)of their cards,they added this message:Don't play with fire.It's dangerous.
……
人教版·八年级英语(下) ……
(
… … 线 … … …
)
( )1.What did the mother take when she ran out of the house
A.Some money. B.Some food.
C.Several jackets. D.Her bag.
( )2.What does the underlined word "horror"mean in Chinese
A. 恐惧 B.愤怒 C.惭愧 D. 兴奋
( )3.How many families lost their homes because of the fire
A.12 B.13 C.20 D.21
( )4.Which of the following is TRUE
A.There were five people in Jessie's family.
B.The mother didn't take other things because she forgot about them.
C.Jessie's mother bought a new house in the end.
D.The children made cards to thank people for their help.
( )5.What kind of reading is it
A.A short notice. B.A true story.
C.A news report. D.A personal diary.
IV、任务型阅读(共5小题,每小题2分,计10分)
阅读短文,并按要求完成1-5题。
One thing happened to me on a rainy day.
It was raining heavily as I was walking up the hill towards the station at six o'clock on a Saturday morning.In this early morning there wasn't much traffic and there weren't many people.Just as I was crossing the road near the top of the hill,a car came around the corner.It was traveling very fast. Suddenly it hit a lamp post(路灯柱)and turned over.
I ran to the car to help the driver at once.He was badly hurt and there was a lot of blood on his face.A young woman hurried into the station and phoned for an ambulance while I was taking care of the driver. Many people came to see what happened. A policeman arrived a few minutes later and asked me a lot of questions about the accident.After a while,the ambulance arrived and the driver was sent to hospital.
On Monday morning I went to the hospital to see the man.The doctor told me that he was much
better,and he would leave the hospital after a few days'rest.
1、2题完成句子;3题简略回答问题;4题找出并写下全文的主题句;5题将文中画线句子译成
汉语。
1.It was as I was walking up the hill towards the station.
2.Suddenly a car hit a lamp post and
3.Who hurried into the station and phoned for an ambulance
4. 5
V、词语运用(共10小题,每小题2分,共20分)
根据短文内容及所给提示,在文中的空白处填写一个正确的单词。
It was ten past seven in the morning.Tom's alarm went 1. .He got up and got dressed.
Then he stood by the window. He saw the sun 2. (rise).Through the window,the 3. came into his room.Outside,the storm stopped.Tom looked at the calendar on the wall and he said to himself.“What's 4. date today Oh,today is August 16th,my cousin's birth- day."He 5. (realize)it was time to get together with Tony and his family.
Tony's family were 6. (prepare)lunch when Tom arrived.The kitchen was filled with many good smells(味道).“After Dad finishes the last dish,we'll begin our lunch,”Tony told Tom. Then:lunch 7. (begin).At the table Tom asked,“Where are the forks(叉子)and knives ” “Oh,you won't need those,”Tony said.“I show you how to use chopsticks(筷子).”Just when Tom used chopsticks to 8.p up some chicken,his hand 9. (sudden)lost control of them, and the chicken flew across the table.It fell into Tony's soup.Tom was 10. (complete) shocked.Then everyone at the table laughed.
VI、基础写作(包括A、B两部分,A 部分5分,B 部分15分,共计20分)
A) 连词成句(共5小题,每小题1分,计5分)
将所给词语连成句子,标点已给出。要求:符合语法,语句通顺,大小写正确,词语不得重复使用。 1.play,don't,matches,with
2.caused,the,road,the accident,icy
3.the meeting,when,begin,did
4.snowed,yesterday,heavily,it
5.on the street,there,fallen trees,some,are
B)书面表达(计15分) 根据提示以“An Unusual Experience”为题写一篇短文,介绍你的一次不同寻常的经厉。 提示:1.和弟弟 Mingming 去北京爬长城。 2.在车站买票时弟弟不见了。 3.打电话给警察。 4.最后在警察帮助下找到了在车站外与另一个男孩玩耍的弟弟。 要求:1.包含所有提示点并适当发挥。 2.以第一人称形式。 3.词数:60~80个。 An Unusual Experience
… 人教版·八年级英语(下) ……
Unit 5 综合测试卷
I 、1-5 BDCCC 6-10 DCCBA
Ⅱ、1.D 解析:考查形容词辨析。根据下文中的“for its beautiful coastline and a popular tourist destination(目的地)”可知,此处指 Capri 岛因它美丽的 海岸线和受欢迎的旅游地而闻名。suitable 意为“合适的”;useful 意为“有 用的”;good意为“好的”;famous 意为“著名的”。be famous for 意为“因 ……而闻名”。故选 D。
2.D 解析:考查连词辨析。句意为:这对夫妻把他们的目的地输入他们的 汽车导航系统,但是他们犯了一个拼写错误。根据句意可知,前后句之间 构成转折关系,应用but 连接。故选 D。
3.B 解析:考查副词辨析。根据上文中的“a spelling mistake”可知,此处指 他们不小心把CAPRI 输 成 了CARPI 。slowly 意为“慢慢地”;carelessly 意为“不小心地,粗心地”;patienly 意为“耐心地”;clearly 意为“清楚地”。 故选 B。
4.A 解析:考查名词辨析。根据下文中的“The couple got back into their car and started driving south.”可知,“Carpi”是一个真实存在的地方,它是 意大利北部的一个小镇。north意为“北部”;south意为“南部”;east 意为“东部”;west 意为“西部”。故选 A。
5.C 解析:考查动词辨析。根据本句句首的 Althought 和下文中所讲的他 们继续开车前往这个所谓的“Carpi”可知,没有过桥、没有看到大海并没有 让他们担忧。satisfy 意为“使……满意”;relax 意为“使……放松”;worry 意为“使……担忧”;touch 意为“感动,触动”。故选C。
6.A 解析:考查疑问副词辨析。根据语境可知,此处指他们询问怎样才能 去Capri的著名海洞—蓝洞。how 意为“怎样”;where 意为“在哪里”; why 意为“为什么”;what 意为“什么”。故选 A。
7.D 解析:考查动词辨析。根据上文中所讲的他们走错了地方可知,这里 并没有蓝洞,因此工作人员不明白他们的意思。refuse 意为“拒绝”;con- trol意为“控制”;doubt 意为“怀疑”;understand 意为“明白”。故选 D。
8.B 解析:考查名词辨析。根据下文中的“called the Blue Grotto for din- ner”可知,此处指工作人员认为他们想去的地方是餐厅。 museum 意为 “博物馆”;restaurant 意为“餐厅”;station 意为“火车站”;library 意为“图书馆”。故选 B。
9.C 解析:考查动词辨析。根据下文中的“The couple got back into their car and started driving south.”及语境可知,此处指工作人员向他们解释 了他们的错误。continue 意为“继续”;accept意为“接受”;explain意为“解 释”;repeat 意为“重复”。故选 C。
10.B 解析:考查形容词辨析。根据语境及上文中的“the couple thought they were in Capri”可知,这对夫妇以为自己在Capri, 所以当工作人员指 出了他们的错误时,他们对此感到惊讶,但没有生气。interested 意为“感
兴趣的”;surprised 意为“惊讶的”;excited 意为“激动的”pleased 意为“开 心的”。故选 B。
Ⅲ、CABDB
IV 、1.raining heavily 2.turned over 3.A young woman. 4.One thing happened to me on a rainy day.5.许多人来看发生了什么事情。
V 、1.off 2.rise 3.light 4.the 5.realized 6.preparing 7.began 8.pick 9.suddenly pletely
VI.A)1.Don't play with matches.
2.The icy road caused the accident.
3.When did the meeting begin
4.It snowed heavily yesterday.
5.There are some fallen trees on the street.
B)One possible version
An Unusual Experience
Last Sunday I went to Beijing to visit the Great Wall with my little brother Mingming.While I was buying tickets in the station.Mingming was talking with a boy.When I got the tickets,he wasn't there.The station was crowded and I couldn't find him.I was very worried.I shouted his name but he didn't come.I had to call the police.A young policeman arrived and I told him what Mingming looked like.
Ten minutes later,the policeman found Mingming outside the station. God,Mingming was playing with another boy.
郑重声明:本文版权归原作者所有,转载文章仅为传播更多信息之目的,如作者信息标记有误,请第一时间联系我们修改或删除,多谢。
![[上进联考]2023-2024学年高三一轮总复习验收考试英语试题](https://www.cyfdjjg.com/daan12-1.jpg)