2023-2024九年级第一学期期末模拟考试英语试题二(含解析)

2023-2024学年上学期期末模拟考试(二)
九年级英语
(考试时间:100分钟 试卷满分:100分)
第一部分 单项选择(本题共15小题;每小题1分,满分15分)
1-5 BCAAB 6-10 CCBCA 11-15 ACCCA
第二部分 完形填空(共10小题;每小题1分,满分10分)
16.C 17.D 18.A 19.B 20.C
21.B 22.D 23.A 24.C 25.D
第三部分 阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)
26.A 27.B 28.C 29.D 30.B
31.C 32.A 33.D 34.D 35.D
36.D 37.C 38.A 39.C 40.B
第四部分 词汇检测(共20小题;每小题1分,满分20分)
41.traditional
42.relative
43.silence
44.smells
45.regret
46.sense
47.chopsticks
48.alive
49.plastic
50.cost
51.running
52.badly
53.decisions
54.closed
55.studying
56.was doing
57.responsible
58.thankful
59.invitation
60.salty
第五部分 完成句子(共5小题;每小题2分,满分10分)
61. all of a sudden
62. cleaned off
63. What is to
64. hope to pass
65. make a mess
第六部分 书面表达(共1题;满分15分)
66.例文
Ladies and gentlemen,
Welcome to the Chinese culture tour. Now allow me to introduce one of the Chinese traditional festivals—the Spring Festival.
The Spring Festival falls in January or February. It is Chinese New Year and also the biggest day of the year. So people come back home from different places and get together for a big dinner. Many people stay up late to welcome the new year, hoping they will have a bright new start.
During the festival, people visit their relatives and friends and wish each other good luck for the new year. Children can often get lucky money from the elders. Do you think it is interesting
That’s all. Thanks for listening.2023-2024学年上学期期末模拟考试(二)
九年级英语
(考试时间:100分钟 试卷满分:100分)
1.B
【详解】句意:我通过和朋友们练习对话学习英语。
考查介词词义辨析。on在……上;by由,凭借,通过;in在……内;of……的。题干中“practicing conversations with friends”是“I learn English”的方法,因此by符合语境。故选B。
2.C
【详解】句意:史蒂夫住在一个欧洲国家,他在那里是一所大学教书。考查冠词。根据题干可知,本句第一个空是说“史蒂夫住在一个欧洲国家”,表示“一个”应用不定冠词,又根据European的音标是[ j r pi: n],是以辅音音素开头的,所以应用a修饰;第二个空是说“他在那里是一所大学教书”,university的音标是[ ju:n v :s ti],同样是以辅音音素开头的单词,所以也用a修饰;故答案选C。
3.A
【详解】句意:如果你必须去踢足球,至少等到放学.A如果.B是否.C除非.D以便.结合语境"___你必须去踢足球,至少等到放学.".可知,用if引导条件状语从句.意思是"如果"。故选A.
4.A
【详解】句意:她对他所做的事非常生气,一句话也没说就走了出去。
考查宾语从句和结果状语从句。本句整体是so…that结构,表示“如此……以致于……”,引导结果状语从句,后空需用that引导。同时,what he was doing又做了介词 at的宾语,是宾语从句;而设空处做从句动词do的宾语,that无实义,需用what引导。根据句意语境,可知选A。
5.B
【详解】句意:这个箱子比我想象中的沉,当我到家的时候,累得气喘吁吁。英语中more只能用来构成比较级,不能修饰比较级,little和very不能用来修饰比较级,故选B。
6.C
【详解】句意:Tina过去常常骑自行车上班,但是现在她习惯乘公共汽车上班。
考查动词固定搭配。used to do sth.表示“过去常常做某事”,be used to doing sth.表示“习惯于做某事”,根据“Mary used to…, but she is used to … now.”可知此句意思是“玛丽过去常常骑自行车上班,但是现在她习惯乘公共汽车上班。”结合选项可知C选项符合题意,故答案选C。
7.C
【详解】句意:姚明闻名于全世界。
考查一般现在时的被动语态。分析句子可知,句子陈述客观事实,时态为一般现在时,且主语Yao Ming是动词know的承受着,构成被动语态,即一般现在时的被动语态,其构成为:be+动词的过去分词;主语是第三人称单数,be动词用is;know的过去分词为known。故选C。
8.B
【详解】句意:12月26日是节礼日,它的名字来源于一个时代,当时许多富裕的家庭给在圣诞节时不得不工作的穷人送一盒盒的礼物。it’s是it is的缩写,意为“它是…”;its它的;one’s某人的;one一,一个。根据句意可知,这里的词代指的是Boxing Day这个节日的(名字),故应选B。
9.C
【详解】C 本题考查介词短语。句意:—打扰了,先生。你确定手里的雨伞属于你吗?—哦,抱歉。由于差错我拿了这把伞。我的在那边椅子下面。A. at once马上;B. on time 准时;C. by mistake 错误地;D. in all总共。根据后一句“我的雨伞在椅子下面”可知,这把伞不是我的,可推测出差错。故选C。
10.A
【详解】句意:——你觉得昨晚的音乐会怎么样?——令人兴奋,尽管有一段音乐演奏得不太好。
考查连词。though尽管;because因为;so因此;and并且。根据“Exciting, … one piece of the music wasn’t played quite well.”可知,这场音乐会尽管有一段音乐演奏的不好,但还是令人兴奋的,空格前后为让步关系,应用though引导让步状语从句。故选A。
11.A
【详解】句意:——你打算给你妈妈送什么生日礼物?——我想我会给她买一些特别的东西。
考查不定代词和定语后置。something special特殊的东西,用于肯定句中;special anything表达错误;anything special特殊的东西,用于疑问或否定句中;special something表达错误。当有形容词修饰something、anything等不定代词时,形容词要后置,故排除B、D项;空处所在的句子是肯定句,所以应用something,故排除C项,故选A。
12.C
【详解】句意:当人们想放松他们自己的时候,他们宁肯看电视或听音乐而不是读报纸。
考查非谓语动词。根据“they prefer…TV or listen to music rather than”可知,此处使用短语prefer to do sth. rather than do sth.,表示“宁愿做某事而不愿做某事”,第一空使用动词不定式,第二空使用动词原形。故选C。
13.C
【详解】句意:我们步行去学校,用筷子吃饭。
考查介词。by通过;with使用;on在……上面;use使用。on foot步行;第二空作状语,修饰动宾短语eat meals,用介词短语,with chopsticks用筷子。故选C。
14.C
【详解】句意:在过去,孩子们被迫每天工作15个小时。
考查make的被动语态。根据“make”可知,改为被动语态时,必须还原动词不定式符号to,也就是be made to do,故选C。
15.A
【详解】句意:我妈妈给我买的那条红裙子是棉质的。
考查定语从句中的关系代词。先行词是skirt,指物,且关系代词在定语从句中作宾语,用that或which,that符合题意。故选A。
16.C 17.D 18.A 19.B 20.C 21.B 22.D 23.A 24.C 25.D
【导语】本文介绍了中国的传统节日——中秋节的由来。
16.句意:在中秋之夜,月饼呈满月的形状。
length长度;height高度;shape形状;sound声音。in the shape of表示“呈现……的形状”,符合语境,故选C。
17.句意:他们把人们的愿望带给他们所爱和思念的家人。
novels小说;interests兴趣;spirits情绪;wishes愿望。根据“...to the families they love and miss.”,可知是把祝福送给爱和思念的家人。wishes“愿望”符合语境,故选D。
18.句意:关于这个节日有许多传统的民间故事。然而,大多数人认为嫦娥的故事是最感人的。
However然而;And和;Because因为;Though尽管。根据“most people think that the story of Chang’e is the most ”可知此处表示转折关系,“However然而”符合语境,故选A。
19.句意:关于这个节日有许多传统的民间故事。然而,大多数人认为嫦娥的故事是最感人的。
ugly丑陋的;touching感人的;funny有趣的;boring无聊的。根据后文对后羿和嫦娥的故事描述可知该空应填感动的,故选B。
20.句意:嫦娥是后羿美丽的妻子。在后羿射中九个太阳后,一位女神给了他神奇的药来感谢他。
put down放下;wrote down写下;shot down射下;sat down坐下。根据“...the nine suns, a goddess gave him magic medicine to thank him.”可知应是射下9个太阳,故选C。
21.句意:不管是谁拿了这个,都可以长生不老,后羿打算和嫦娥一起拿走。
Whatever无论什么;Whoever无论是谁;However无论怎样,然而;Whenever无论什么时候。由“a goddess gave him magic medicine to thank him.”可知一位女神给了他神奇的药水,不管谁拿了都可以长生不老,结合选项,选项A“无论是谁”符合语意。故选B。
22.句意:然而,一个叫庞蒙的坏人,在后羿不在家的时候企图偷药。
stealing偷,现在分词或动名词;steal动词原形;steals三单形式;to steal不定式。句型try to do sth表示“企图做某事”;try doing sth表示“尝试做某事”。根据语意,该处表达的是有人企图想偷药。故选D。
23.句意:后羿很伤心,以至于每天晚上都对着月亮喊她的名字。
so...that表示“如此……以至于”;until直到;and和;than比。根据“Hou Yi was so sad...he called out her name to the moon every night.”可知是如此伤心以致于……。故选A。
24.句意:他很快地把她最喜欢的水果和甜点摆在花园里。
slowly缓慢地;happily高兴地;quickly快速地;angrily生气地。“One night, he found that the moon was so bright and round that he could see his wife there.”和“How he wished that Chang’e could come back!”可知他希望妻子能回来,所以迅速把她喜欢的水果和糕点都摆出来了。故选C。
25.句意:此后,人们开始了赏月和与家人分享月饼的传统。
to到;of……的;for为了;with和。share sth with sb表示“与某人分享某物”,故选D。
26.A 27.B 28.C 29.D 30.B
【导语】本文主要介绍了英国伦敦博物馆的广告信息。
26.推理判断题。根据“The museum opened in 1976.”可知,伦敦博物馆1976年开放,2023-1976=47,所以是47年前开放。故选A。
27.细节理解题。根据“Open:10:00 am to 6:00 pm,last admission(入馆): 5:30 pm ”可知,伦敦博物馆上午十点到下午六点开放,但是最后可以入馆的时间为五点半,选项中只有11:00 am符合。故选B。
28.推理判断题。根据“If you want to discover...enjoying the collection.”,“Address: 150 London Wall, London EC2Y 5HN”和“Telephone: +44 (0)20 7001 9844”及结合文章内容可知,文章没有提到博物馆的规则。故选C。
29.细节理解题。根据“The shop at the Museum of London provides gifts and books about London. We also sell postcards and posters about London.”可知,参观者可以在伦敦博物馆商店买礼物、书、明信片和海报。故选D。
30.细节理解题。根据”Open:10:00 am to 6:00 pm”可知,伦敦博物馆开放时间是早上十点到下午六点,所以进去应该在下午六点前。故选A。
31.C 32.A 33.D 34.D 35.D
【导语】本文记叙了一个儿子带自己的老父亲去餐厅吃饭发生的故事。
31.细节理解题。根据“His father was very old and weak, and he didn’t look healthy.”可知,他的父亲很老并且很弱,他看起来不健康。故选C。
32.细节理解题。根据“Other people watched him with disgust(厌恶),”可知,其他的人很厌恶地看着他,饭店里的人们对这位“父亲”不高兴。故选A。
33.词句猜测题。根据“He doesn’t care at all.”可知,当父亲把食物掉到衣服上的时候,儿子根本不在意,儿子很平静。故选D。
34.细节理解题。根据“After the father finished eating, his son quietly took him to the washroom and cleaned his clothes.”可知,父亲吃完后,他的儿子静静地带他到洗手间并且洗了他的衣服。故选D。
35.最佳标题题。根据通读全文可知 ,本文叙述了一个儿子在饭店细心地照料父亲吃饭的事情。给每个儿子都上了生动的一课,所以他背后的意义是深远的。故选D。
36.D 37.C 38.A 39.C 40.B
【导语】本文介绍爱好的种类,人们为什么会有爱好,爱好有什么好处,作者认为人们在空余时间应该有爱好。
36.细节理解题。根据“A hobby can be almost anything a person likes to do in his free time.”可知,爱好可能是一个人在空闲时间喜欢做的一种活动。故选D。
37.细节理解题。根据“Hobbies also offer more interesting activities for persons who have retired (退休).”可知,爱好可以为老年人提供低趣味的活动说法是错误的。故选C。
38.细节理解题。根据“Doctors have found that hobbies are helpful for patients to recover (恢复) from physical or mental illness.”可知,医生们发现,这些爱好有助于患者从疾病中恢复健康。故选A。
39.主旨大意题。根据“Sir William Osier, a famous Canadian doctor, expressed the value of hobbies by saying, ‘No man is really happy or safe without a hobby.’”可知,作者是要告诉大家人们在业余时间应该有自己的爱好。故选C。
40.细节理解题。根据“Machines have reduced (减少) the amount (数量) time they must spend on their jobs. More people retire at an earlier age than before. Those who have developed hobbies never need to worry about what to do with their free hours.”可知,这些原因导致了今天的人们有比以前更多的时间来做业余爱好。故选B。
41.traditional
【详解】句意:中国的每一个地方都有自己独特的传统艺术形式。根据所给汉语意思可知,应该填的是形容词作定语,traditional意为“传统的”,故填traditional。
42.relative
【详解】句意:远亲不如近邻。relative“亲戚”,可数名词,被a修饰,应用单数,故填relative。
43.silence
【详解】句意:他们默默地回家了。沉默:silence,名词,作宾语。故填silence。
44.smells
【详解】句意:这个奶酪蛋糕闻起来很好,以至于我迫不及待去吃它。根据后文“I can’t wait to eat it.”可知,这个奶酪蛋糕很好吃,结合汉语提示,空处填smell。“the cheese cake”作主语,谓语动词用单数,故填“smells”。故填smells。
45.regret
【详解】句意:如果你现在不努力工作,你会后悔的。根据中文可知,应填regret“后悔”,动词;will后接动词原形,故填regret。
46.sense
【详解】句意:你弟弟很有幽默感。“感觉”sense;“have a good sense of humor”意为“有幽默感”。故填sense。
47.chopsticks
【详解】句意:你不应该用你的筷子指向任何人。由句意及语境可推测,your为形容词性物主代词,其后需要跟名词形式,“筷子”的英文表达为“chopsticks”。故填chopsticks。
48.alive
【详解】句意:你的爷爷奶奶还健在吗?根据中文提示活着alive,形容词;本题是形容词作表语,故填alive。
49.plastic
【详解】句意:当我们买东西时,我们不应该用塑料袋。结合提示,应该是塑料的:plastic,形容词作定语,修饰后面的名词bags。故填plastic。
50.cost
【详解】句意:昨天我花了100美元买了这部手机。根据汉语提示可知,cost“花费”,动词,主语一般是物;根据“yesterday”可知,此处是一般过去时,因此填cost的过去式cost。故填cost。
51.running
【详解】句意:Linda看见一只大猫跑过马路。see sb. doing sth.意为“看到某人正在做某事”,run是动词,意为“跑”,故填running。
52.badly
【详解】句意:蒂娜出了车祸,受了重伤。根据“Tina had a traffic accident and was hurt...”可知,此处要用副词修饰动词;bad的副词为badly,表示“严重地”。故填badly。
53.decisions
【详解】句意:16岁的孩子应该被允许做出自己的决定。own“自己的”,是形容词,所以此处应用名词,decide的名词是decision“决定”,此处应用复数形式,故填decisions。
54.closed
【详解】句意:当你做眼保健操的时候,保持眼睛紧闭。keep是动词,意为“保持”,“keep+宾语+形容词”,形容词作宾语补足语表状态。close是动词,意为“关闭”,其形容词是closed。故填closed。
55.studying
【详解】句意:尽管你这次失败了,但是不要放弃学习。give up放弃,后接doing形式,故填studying。
56.was doing
【详解】句意:当我正在读报的时候,他正在做他的作业。根据语境可知,while连接的两个句子所表示的两个动作是同时进行的,“read newspaper”用了过去进行时,那“do his homework”也应用过去进行时,其结构是“was/were+动词现在分词 ”,因为主语he是三单,所以此处be动词应用was,do的现在分词为doing,所以此空应填was doing。故填was doing。
57.responsible
【详解】句意:父母应该对孩子的学习负责。responsibility“责任”,是名词,此处应用形容词responsible“负责任的”作表语。故填responsible。
58.thankful
【详解】句意:永远不要忘记感谢帮助过你的人。thank“感谢”,动词。分析题干可知,此处应用形容词thankful“感激的”作表语。故填thankful。
59.invitation
【详解】句意:我们都收到了参加她生日聚会的邀请。an不定冠词,后接单数名词,invitation“邀请”符合语境,故填invitation。
60.salty
【详解】句意:我不喜欢这汤。太咸了。空格处作表语,应用形容词,salt“盐,名词”的形容词是salty“咸的,含盐的”,故填salty。
61. all of a sudden
【详解】分析句子成分可知,空处缺少状语。结合语境可知,all of a sudden“突然”,表示交通事故的突发性。故填all;of;a;sudden。
62. cleaned off
【详解】根据汉语提示可知,此句时态为一般过去时,表示过去发生的动作,clean…off“把……擦掉”,作谓语动词,clean应用过去式cleaned。故填cleaned;off。
63. What is to
【详解】根据中文提示可知,是主语从句,从句缺少宾语,用what充当,位于句首,首字母大写;用动词不定式作表语;谓语动词用be动词,主语是单数,则用is;故填What;is;to。
64. hope to pass
【详解】根据中英文对比可知,“希望做某事”为“hope to do sth”,“通过考试”为“pass the exam”。表达自己的愿望陈述事实,用一般现在时,主语是I,因此动词填原形。故填hope;to;pass。
65. make a mess
【详解】弄得一团糟:make a mess,句子描述一般情况,用一般现在时,主语是“I”,谓语动词用原形。故填make;a;mess。
66.例文
Ladies and gentlemen,
Welcome to the Chinese culture tour. Now allow me to introduce one of the Chinese traditional festivals—the Spring Festival.
The Spring Festival falls in January or February. It is Chinese New Year and also the biggest day of the year. So people come back home from different places and get together for a big dinner. Many people stay up late to welcome the new year, hoping they will have a bright new start.
During the festival, people visit their relatives and friends and wish each other good luck for the new year. Children can often get lucky money from the elders. Do you think it is interesting
That’s all. Thanks for listening.
【详解】1.题干解读:题目要求根据提示内容,以发言稿的形式,在即将举行的中学生国际文化交流活动中,代表学校介绍中国春节。
2.写作指导:本文应该用第三人称来叙述发言稿内容;时态采用一般现在时为主;首先要致欢迎词,引出今天要讲的话题;其次是具体介绍中国的春节;第三是介绍春节期间人们的活动;最后是致谢。2023-2024学年上学期期末模拟考试(二)
九年级英语
(考试时间:100分钟 试卷满分:100分)
注意事项:
1.本试卷分第Ⅰ卷(选择题)和第Ⅱ卷(非选择题)两部分。答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。
2.回答第Ⅰ卷时,选出每小题答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。写在本试卷上无效。
3.回答第Ⅱ卷时,将答案写在答题卡上。写在本试卷上无效。
4.测试范围:Unit 1-14(九年级全册)。
5.考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。
第I卷(选择题 共55分)
一、单项选择(本题共15小题;每小题1分,满分15分)
从 A、B、C、D 四个选项中, 选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
1.I learn English ________ practicing conversations with friends.
A.on B.by C.in D.of
2.Steve lives in ________ European country, and he teaches in university there.
A.an; a B.an; the C.a; a D.a; an
3.________ you must go and play football,at least wait until school is over.
A.If B.Whether C.Unless D.So that
4.She was so angry at ______he was doing ______she walked out without a word.
A.what; that B.that ; what C.what ; what D.that ; that
5.The box was ________ than I had expected. I was out of breath when I got home.
A.more heavier B.much heavier C.little heavier D.very heavier
6.Tina used to ________ to work, but she is used to ________ to work now.
A.riding a bike, taking a bus B.riding a bike, take a bus
C.ride a bike, taking a bus D.ride a bike, take a bus
7.Yao Ming ________ all over the world.
A.knows B.knew C.is known D.was known
8.Boxing Day, the 26th of December, got ______ name from a time when many rich families gave boxes of gifts to poor people who had to work at Christmas.
A.it’s B.its C.one’s D.one
9.—Excuse me, sir. Are you sure the umbrella in your hand belongs to you
—Oh, sorry, I took it ______. Mine is over there under the chair.
A.at once B.on time C.by mistake D.in all
10.—How do you like the concert last night
—Exciting, ________ one piece of the music wasn’t played quite well.
A.though B.because C.so D.and
11.—What are you going to give your mother for her birthday?
—I think I'll buy her_______.
A.something special B.special something C.anything special D.special anything
12.When people want to relax themselves, they prefer ________ TV or listen to music rather than ________ newspapers.
A.watching; read B.watching; to read C.to watch; read D.to watch; reading
13.We go to school ________ foot and eat meals ________ chopsticks.
A.by; by B.with; by C.on; with D.on; use
14.In the past the children were made ________ 15 hours a day.
A.worked B.work C.to work D.working
15. The red skirt ________ my mother bought for me is made of cotton.
A.that B.when C.who D.whose
第二部分 完形填空(共10小题;每小题1分,满分10分)
请认真阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项, 并在答题卡上将该项涂黑。
Chinese people have been celebrating the Mid-Autumn Festival and enjoying mooncakes for centuries. Mooncakes are in the 16 of a full moon on the Mid-Autumn night. They carry people’s 17 to the families they love and miss.
There are many traditional folk stories about this festival. 18 , most people think that the story of Chang’e is the most 19 . Chang’e was Hou Yi’s beautiful wife. After Hou Yi 20 the nine suns, a goddess gave him magic medicine to thank him. 21 took this could live forever, and Hou Yi planned to take it with Chang’e. However, a bad man, Pang Meng, tried 22 the medicine when Hou Yi was not home. Chang’e refused to give it to him and took it all. She became very light and flew up to the moon. Hou Yi was so sad 23 he called out her name to the moon every night. One night, he found that the moon was so bright and round that he could see his wife there.
He 24 laid out her favorite fruits and desserts in the garden. How he wished that Chang’e could come back!
After this, people started the tradition of admiring the moon and sharing mooncakes 25 their families.
16.A.length B.height C.shape D.sound
17.A.novels B.interests C.spirits D.wishes
18.A.However B.And C.Because D.Though
19.A.ugly B.touching C.funny D.boring
20.A.put down B.wrote down C.shot down D.sat down
21.A.Whatever B.Whoever C.However D.Whenever
22.A.stealing B.steal C.steals D.to steal
23.A.that B.until C.and D.than
24.A.slowly B.happily C.quickly D.angrily
25.A.to B.of C.for D.with
第三部分 阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)
请认真阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
A
The Museum of London
The museum opened in 1976. It shows all about the history and culture of London. If you want to discover how the city has changed, come here. And if you want to find what special things the city has, come here too. You can spend the whole afternoon here enjoying the collection.
Opening Times:
Open:10:00 am to 6:00 pm
last admission(入馆): 5:30 pm Closed: 24th~26th December
Ticket Price: Free
Address: 150 London Wall, London EC2Y 5HN
Telephone: +44 (0)20 7001 9844
Email: info@museumoflondon.org.uk
Website: http: //www.museumoflondon.org.uk
Public transport: By underground: The nearest stations are Barbican, St. Paul’s.
By bus: 4,8,25,56,100,172,242,521
Museum of London shop:
The shop at the Museum of London provides gifts and books about London. We also sell postcards and posters about London. You can buy some of them for yourselves or your relatives(亲戚).
26.The Museum of London opened to the public________ years ago.
A.47 B.76 C.100 D.150
27.Tom can enter the Museum of London at________ if he wants to visit it.
A.9:30 am B.11:00 am C.5:45 pm D.6:00 pm
28.Which information about the Museum of London is NOT provided in the material
A.Its address. B.Its collection. C.Its rules. D.Its telephone number.
29.Visitors can buy________ in the Museum of London shop.
①books ②gifts ③posters ④drinks ⑤postcards ⑥food
A.①②④ B.①③④ C.①②⑤⑥ D.①②③⑤
30.We can learn from the material that________.
A.Visitors have to enter the Museum of London before 6:00 pm.
B.The museum of London shows visitors all about its history.
C.The museum of London is open every day of the year.
D.The ticket price of the Museum of London is very high.
B
A son took his old father to a restaurant for an evening dinner. They sat down and ordered a meal. His father was very old and weak, and he didn’t look healthy. He dropped food on his shirt and trousers when he was eating. The father didn’t get tidy at all. Other people watched him with disgust(厌恶), but his son was calm. He didn’t care at all.
After the father finished eating, his son quietly took him to the washroom and cleaned his clothes. When they came out, people in the restaurant were watching them quietly. They all felt very sorry for what they did just now. They thought they were wrong because they couldn’t do so well to their fathers as the son.
The son paid the bill, and started walking out with his father.
Just at that time, an old man came over and said, “Young man, I think you leave something behind.” The son said, “No, sir, I don’t.”
The old man said, “Yes, you really do! You leave a lesson for every son and hope for every father.” When our parents become old, we should care for them as the son.
31.Why did the father drop his food on his clothes when he was eating
A.Because he didn’t like the food.
B.Because the food wasn’t healthy.
C.Because he was too old and was not healthy.
D.Because he ate too fast.
32.What did the people in the restaurant do when they saw “the father” eating food
A.They were not happy about him. B.They wanted to talk to him.
C.They wanted to help him. D.They took pity(同情)on him.
33.The underlined word “calm” means ________ in Chinese.
A.生气的 B.急躁的 C.烦恼的 D.平静的
34.From the story, we know that after they had dinner ________.
A.The son and the father just went home.
B.The son went to buy his father some new clothes.
C.The son took his father to see the old man.
D.The son cleaned his father’s dirty clothes.
35.Which is the best title for the story
A.A impolite son. B.A weak father.
C.A meal in a restaurant. D.You leave something behind.
C
A hobby can be almost anything a person likes to do in his free time. Hobbyists keep pets, build model ships, watch birds, climb mountains, grow flowers, fish, ski, skate, swim, etc. Hobbyists also paint pictures, attend concerts and plays and perform on musical instruments. They collect everything from books to butterflies, and from coins to stamps.
People have hobbies because these activities offer enjoyment, friendship, knowledge and relaxation. Sometimes they even make some money by following a hobby. Hobbies help people relax after hard work, and provide a balance (平衡) between work and play. Hobbies also offer more interesting activities for persons who have retired (退休). Anyone, rich or poor, old or young, sick or well, can follow an interesting hobby.
Hobbies can help a persons mental (精神的) and physical health. Doctors have found that hobbies are helpful for patients to recover (恢复) from physical or mental illness. Hobbies give patients something to do, and provide interest that keeps them from thinking about themselves.
In early years, most people were too busy making a living to have many hobbies. But some persons who were free enjoy hobbies.
People today have more time than before for hobbies. Machines have reduced (减少) the amount (数量) time they must spend on their jobs. More people retire at an earlier age than before. Those who have developed hobbies never need to worry about what to do with their free hours.
Sir William Osier, a famous Canadian doctor, expressed the value of hobbies by saying, “No man is really happy or safe without a hobby.”
36.According to the passage, a hobby may be ________.
A.one’s common activity in his office
B.a kind of activity only for old people
C.a kind of activity only for young people
D.a kind of activity a person likes to do in his free time
37.Which of the following is NOT true according to the passage
A.Hobbies can offer enjoyment, friendship, knowledge and relaxation.
B.Hobbies can help people relax after hard work.
C.Hobbies can offer low interesting activities for old people.
D.Hobbies can be followed by poor and sick people.
38.Doctors found the hobbies are ________ according to the passage.
A.helpful for patients to become well again from illness
B.helpful for people to get up early
C.helpful for patients to take medicine
D.helpful for people to sleep well
39.What’s the writer’s idea about hobbies
A.Hobbies are only popular among the retired people.
B.People today have little time for their hobbies.
C.Everyone should have hobbies in his free time.
D.People all over the world should have the same hobby
40.Why do people today have more time than before for hobbies
① More people retire at an earlier age than before.
② Those who have developed hobbies never need to worry about what to do with their free hours.
③ Machines have reduced (减少) the amount (数量) time they must spend on their jobs.
④ More people retire at a later age than before.
A.①②④ B.①②③ C.①③④ D.②③④
第Ⅱ卷 (非选择题 共45分)
第四部分 词汇检测(共20小题;每小题1分,满分20分)
A. 根据下列句子所给汉语注释,写出空缺处各单词的正确形式,每空限填一词。
41.Each different part of China has its own special forms of (传统的) art.
42.A faraway (亲戚) is not as good as a near neighbor.
43.They went home in (沉默).
44.The cheese cake (闻起来)so good that I can’t wait to eat it.
45.You will (后悔) if you don’t work hard now.
46.Your brother has a good (感觉) of humor.
47.You shouldn’t point at anyone with your (筷子).
48.Are your grandparents still (活着)?
49.When we buy things we shouldn’t use (塑料)bags.
50.The mobile phone (花费) me 100 dollars yesterday.
B. 用所给单词的正确形式填空,每空限填一词。
51.Linda saw a big cat (run) across the road.
52.Tina had a traffic accident and was hurt (bad).
53.Sixteen-year-olds should be allowed to make their own (decide).
54.Keep your eyes (close) when you are doing eye exercises.
55.Though you failed this time, don’t give up (study).
56.While I was reading newspaper, he (do) his homework.
57.Parents should be (responsibility) for their children’s studies.
58.Never forget to be (thank) to the people who have helped you.
59.We all received an (invite) to her birthday party.
60.I don’t like the soup. It is too (salt).
第五部分 完成句子(共5小题;每小题2分,满分10分)
61.突然,交通事故发生了。
The traffic accident happened .
62.他擦掉了黑板上的粉笔。
He the chalk the blackboard.
63.我们所需要的是和父母交流。
we need talk with our parents.
64.我希望能通过这次考试。
I the exam.
65.我做饭时总是弄得一团糟。
I always when cooking.
第六部分 书面表达(共1题;满分15分)
66.在即将举行的中学生国际文化交流活动中,你将代表学校介绍中国春节,请你用英语写一篇发言稿,介绍该节日。
the Spring Festival · Time: in January or February ·Activities: welcome the new year, visit relatives, get together… ·Meaning: the biggest day of the year, a new start…
注意:
1. 发言稿中必须包含卡片上的信息,并适当发挥;
2. 词数80~100(文章的开头和结尾已给出,不计入总词数)。
Ladies and gentlemen,
Welcome to the Chinese culture tour. ________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
That’s all. Thanks for listening.

郑重声明:本文版权归原作者所有,转载文章仅为传播更多信息之目的,如作者信息标记有误,请第一时间联系我们修改或删除,多谢。