江苏省宿迁市2022-2023学年七年级上学期期末模拟英语试卷
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
一、单项选择
1.—What would you like for ________ lunch today
—I’d like just ________ hamburger.
A./; / B.the; a C./; a D.a; the
2.Our winter holiday will begin ________ January 12, 2022.
A.in B.on C.at D.to
3.The price of the T-shirt made of cotton is not ______________, but this kind of silk dress is usually very ______________.
A.high; cheap B.expensive; high
C.high; expensive D.expensive; expensive
4.—I don't know ______________for the party
— You look so good now. I think the pink T-shirt ______________ the grey jeans very ______________.
A.what to wear; matches; well B.how to wear it; matches; good
C.what to wear; fits; much D.how to wear; fits; well
5.My cousin is ______________ to reach the apples on the tree but he doesn't get ______________ for us.
A.enough tall; enough apples B.tall enough; enough apples
C.tall enough; apples enough D.enough tall; apples enough
6.—How much ________ the football cards
—________ 13 yuan.
A.is; They’re B.are; They’re C.is; It’s D.are; It’s
7.There are ______________ students in the playground and I am not sure about ______________ them.
A.the numbers of; a numbers of B.a numbers of; the numbers of
C.a number of; the number of D.a number of; a number of
8.________ stamps makes the boy ________ very happy.
A.Collect; feels B.Collect; feel C.Collecting; feels D.Collecting; feel
9.— What would you like to order Here is the ________.
— Some pork and vegetables, please.
A.member B.material C.menu D.model
10.—What are you doing
—I’m ________ my football. We can play football after school.
A.looking for B.looking at C.going for D.going out
11.Which of the following underlined part has a different sound from the other three
A.noodle B.smooth C.foot D.boot
12.—As a dancer, ________ milk do you have every day, Lucy
—I have two cartons of milk every day.
A.how long B.how often C.how much D.how many
13.It ________ me 2 hours to buy a birthday present for Amy and the present ________ 19 yuan.
A.takes, spends B.costs, takes C.spends, costs D.takes, costs
14.—Mum, ________ there any milk at home
—Yes. There ________ three cartons of milk in the fridge.
A.is; is B.are; are C.is; are D.are; is
15.—________
—I’d like some sweets and a bottle of juice.
A.Can you help me B.What can I do for you
C.What are you doing D.What would you like to drink
二、完形填空
The Black family come to a new big city. Mrs Black’s son, Bob, is not 16 . Because, in the new city, he doesn’t have any 17 to play with. "Don’t worry!" says his mother. "You will soon make friends here."
One 18 , there is a knock at the door. Bob’s 19 , Mrs Black, opens it. There stands a woman with brown hair. It is Mrs White. She comes to 20 eggs. She wants to make cakes. Mrs Black lends her 21 . In the afternoon, there is another knock at the door. Mrs Black opens it and sees a 22 standing there. "My name is Jack White," he says. "My mother sends (送) 23 this cake and the two eggs." "Well, thank you, Jack," says Mrs Black. " 24 and meet my son Bob."
Look! Bob and Jack are 25 the cake and milk. They are playing football. Now they are 26 !
Jack says, "I’m glad you live next door." Bob says, "I must thank your mother for coming for 27 ." Jack laughs and says to Bob, "She doesn’t 28 the two eggs, she just wants to make friends with your mother." Bob says, "That’s a(n) 29 way to make friends. It’s an easy way, too. It can work!"
30 if you’re ready to make friends, you can always find some ways!
16.A.friendly B.free C.lazy D.happy
17.A.basketball B.football C.toys D.friends
18.A.morning B.afternoon C.evening D.noon
19.A.sister B.teacher C.doctor D.mother
20.A.put B.borrow C.give D.buy
21.A.one B.two C.three D.four
22.A.girl B.man C.boy D.woman
23.A.we B.you C.us D.them
24.A.Come in B.Go away C.Get out D.Come out
25.A.looking B.eating C.having D.drinking
26.A.classmates B.members C.friends D.brothers
27.A.eggs B.friends C.cake D.milk
28.A.eat B.want C.like D.buy
29.A.popular B.poor C.interesting D.cheap
30.A.But B.So C.Or D.When
三、阅读单选
The winter holiday is coming. Cindy and her friends are talking about their plans for this winter holiday through WeChat. Here is the history of their WeChat group.
What’s your plan for the winter holiday The week-long Spring Festival holiday starting on February 1 is usually a busy film season in China. There will be six new films. I plan to watch a film with popcorn. There are many things that I would like to do in my holidays. On January 22, I’ll take part in a winter camp. There I can learn some skills and practice English with the foreign teacher. I’ll stay there for a week. I can’t wait to have an exciting time. Oh, English is my weakness.
This winter, I’ll be a volunteer (志愿者) with Rainbow Project. We’ll work in the City Library. We help people find books they want and tidy up the books they return. It’s also a good chance to read more good books. What a meaningful job! We plan a long trip to Harbin which has the most beautiful snow views. I think it’s going to be an enjoyable holiday. We can go skiing and watch ice lanterns. Are you kidding COVID-19 is still not away from us. You should stay at home to protect yourself.
31.How many persons are there in the WeChat group (群)
A.Four. B.Five. C.Nine. D.Six.
32.What does Cindy plan to do this winter holiday
A.To practise English. B.To go on a long trip.
C.To watch a film. D.To be a volunteer.
33.What can we infer (推断) from the passage
A.Dale may be good at English.
B.Helen plans to watch TV at home.
C.Zoe plans to have a long holiday to Harbin.
D.There are eight new films during this Spring Festival holiday.
One day, Mr. Smith goes to a dinner party. He is wearing very old clothes. He comes into the room. But people in the room don’t look at him. They don’t ask him to sit at the table. He isn’t happy. But he says nothing.
Mr. Smith goes home quickly and puts on his best clothes. He goes back to the party. Everyone in the room stands up and looks at him. They give him good food to eat.
Mr. Smith takes off his coat and puts it on the food and says, “Eat, coat!”
The other people are astonished and ask, “What are you doing Why do you do that ”
Mr. Smith answers, “I am asking my coat to eat food. When I wear old clothes, you don’t look at me. You don’t ask me to sit down. Now I am wearing these nice clothes. And you give me good food. Now I see, you give the food to my coat, not to me.”
34.Where does Mr. Smith go
A.To a birthday party. B.To a dinner party. C.To an English party. D.To a movie.
35.Why don’t the people look at him when he comes into the room
A.Because Mr. Smith wears old clothes. B.Because the people don’t ask him to come.
C.Because Mr. Smith doesn’t say hello to them first. D.Because it is night, they don’t see him.
36.What does he do when he goes back to the party
A.He puts on his coat and eats a lot of food. B.He takes off his coat and eats a lot of food.
C.He puts on his coat and takes a lot of food. D.He takes off his coat and puts it on the food.
37.Which is right according to the article
A.A person in good clothes should eat good food. B.A good coat should eat good food.
C.We can’t judge(判断) a man by his clothes. D.Mr. Smith is foolish.
To eat healthy food, you don’t need to change the way you shop. The following ways will help you to have the right food and they are a part of a healthy eating plan.
Plan first
Find out how many meals you will be shopping for. Think about the number of food you’ll need for breakfast, lunch, supper and snacks.
Make a list(清单)
A shopping list will make your shopping better. Try to buy what’s on your list, but don’t let your list stop(阻止) you from looking for or trying new healthy food. When making your shopping list, make sure your list includes the food you need. Also, be sure your list includes healthy snack food.
Shop for fresh food
Fresh food is better than ready-to-eat food because you can cook what you need.
Shop after a good meal
If you find yourself shopping on an empty stomach(胃), drink some water or buy a piece of fruit to eat.
38.How many shopping ways are mentioned(提到) in the passage
A.One. B.Two. C.Three. D.Four.
39.What does the underlined sentence mean
A.Let you stop looking for or trying new healthy food.
B.Don’t look for or try new healthy food.
C.Want you to look for or try new healthy food.
D.Let you stop and look for or try new healthy food by using the list.
40.You had better go shopping ________.
A.when you have an empty stomach. B.when you have had nothing to eat or drink.
C.before having something to eat or drink. D.after you have had something to eat or drink.
41.What’s the best title of the passage
A.Shopping ways for healthy food. B.Shopping list for healthy food.
C.Shopping time for healthy food. D.Shopping place for healthy food.
After Mr and Mrs Darling leave the house, the candles(蜡烛) in the children’s bedroom stay lit (点燃的) for a while. Then they go out(熄灭). Now there’s another small but very bright light in the room. It’s flying around quickly. And when the light stops, you can see that it is a fairy(精灵). Her name is Tinker Bell. She is looking for Peter’s shadow(影子).
Suddenly, the window blows open, and Peter Pan jumps into the room.
“Tink,” he calls softly. He doesn’t want to wake up the children.
“Where’s my shadow ”
“It’s in that drawer(抽屉),” Tink says, and she flies into the drawer.
Peter is very happy. He forgets that Tinker Bell is still in the drawer, and he closes it. Then he tries to stick(把……粘到) his shadow to his body, but he can’t. Peter doesn’t know what to do. He sits on the floor and begins to cry. He wakes up Wendy. She isn’t afraid when she sees Peter.
“Boy,” she says politely. “Why are you crying ”
Peter is polite too. He stands up and bows(鞠躬) to her. She is very happy and bows to him from the bed.
“What’s your name ” he asks.
“Wendy,” she says.“What’s your name ”
“Peter Pan.”
“Where do you live ”
“Second to the right, and straight(笔直) on until(直到) morning.”
“What a funny address(地址)! Do people write it on your letters ”
“I don’t get letters,” he says.
“Does your mother get letters ” Wendy asks.
“I don’t have a mother,” he says. He does not have a mother, and he doesn’t want one. But Wendy thinks this is very sad.
—Taken from Peter Pan
42.Where is Peter’s shadow
A.In the drawer. B.In the candles. C.In the pockets. D.In the letter.
43.Tinker Bell ________.
A.is another candle in the children’s bedroom B.wakes up the children in the bedroom
C.tries to find Peter Pan’s shadow D.opens the window for Peter Pan
44.Peter Pan cries because he ________.
A.wakes up Wendy B.can’t find his shadow
C.closes Tinker Bell in the drawer D.can’t stick his shadow to his body
45.Which is the right order of the following events
a. Peter stands up and bows to Wendy.
b. Wendy is very happy and bows to Peter from the bed.
c. Peter calls softly. He doesn’t want to wake the children up.
d. Wendy isn’t afraid of when she sees Peter.
A.c-b-a-d B.c-d-a-b C.d-a-c-b D.d-c-a-b
四、阅读还原7选5
阅读下面短文,从短文后所给的选项中选出能填入短文空白处的最佳选项,使短文通顺连贯,其中有两项是多余的。
The Chinese New Year is the most important festival for the Chinese people. 46 It takes about 15 days to get ready for it. On the eve (前夕) of the festival, people close the shops and stay at home. 47 They stay up late and enjoy dumplings at midnight for good luck.
In the morning, people dress in their best clothes. Usually the old stay at home and the young go out to pay a New Year Call (拜年). 48 The young people bow (鞠躬) to the old people. The Chinese call this “Ke Tou”. This means (意思是) “touching the ground with the forehead (额头)”. 49 The old people give children gifts or lucky money.
They are very polite (礼貌) and do not use bad words on the Spring Festival Day. 50
A.It’s the most important day of the year.
B.It is an important time for the young.
C.Then the young people give their best wishes to the old people.
D.They buy news clothes and clean up their houses.
E.It usually comes in January or February.
F.They all get together for a big dinner.
G.People visit their relatives and friends.
五、根据句意及音标填空
51.Mr. Wu /si:mz/ unhappy today because Simon is late for school again.
六、根据汉语提示填空
52.Having too much (糖) is not good for our teeth.
53.The song is very popular (在……中) the young people in Tik Tok.
54.It is important and good for us to brush our (牙齿) after meals.
55.It’s necessary for you to check your (零钱) before you leave the shop.
56.I like on the sofa and listening to music when I’m free. (躺)
57.Mike, I can’t find my pen. Can you (借) me yours
58.Millie likes wearing trainers, because they are (舒服的).
七、根据英文解释填空
59.The colour of the hair clips (go well with) your blue coat. They look pretty on you.
60.The hair clips are very (costing not very much money). I’ll buy them.
八、语法填空
根据短文内容,用括号内所给词的正确时态或形式填空使短文完整。
A healthy diet with exercise will help you 61 (look) better, feel better and live longer. But I am sad to say that many 62 (child) have unhealthy lifestyles. They eat much fast food like French fries and fried chicken. 63 (have) too much fast food is not good. If you would like 64 (live) a long and healthy life, you have to 65 (look) after your living habits.
It’s important 66 (get) a yearly physical examination, too. You don’t hope 67 (hear) any bad news, but the doctor will tell you how healthy you are. It’s also a good idea for you to read a book on healthy eating. From the book, you may 68 (find) some useful tips on how 69 (eat) healthily.
I am in good 70 (healthy) now. People tell me that I look so young. Healthy eating helps me keep fit and it will also help you!
九、材料作文
71.期末临近,学校希望家校双方对每位学生在这一学期的表现都做一个整体的、客观的评价。请根据表格内容提示,适当发挥想象。写一篇80词左右的英语短文,总结一下大家对外籍同学Tom的评价。
同学评价 1.很酷,红领带与衣服很配;2.善良,用自己的零花钱为班级购书。
老师评价 1.聪明,擅长数学,爱好阅读; 2.对中国节日很感兴趣,了解春节, ……(列举两个春节活动)。
父母评价 1.良好的生活方式,极少吃…… 2.经常运动,强壮。
Tom behaves(表现) well this term. _________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
试卷第1页,共3页
试卷第1页,共3页
参考答案:
1.C
【详解】句意:——今天午餐你想吃什么?——我只想要一个汉堡包。
考查冠词。第一个空后是午餐,不加冠词;第二个空泛指“一个汉堡包”,hamburger以辅音音素开头,用不定冠词a。故选C。
2.B
【详解】句意:我们的寒假将于2022年1月12日开始。
考查介词辨析。in在(某年某月某季节);on在(具体某一天);at在(某一时刻);to向。根据空后“January 12, 2022”,表示“2022年1月12日”这一天;英语中,表示在“具体的某一天”,用介词on。故选B。
3.C
【详解】句意:棉质T恤的价格不高,但这种丝绸连衣裙通常很贵。
考查形容词辨析。high高的;cheap便宜的;expensive昂贵的。由“The price of the T-shirt made of cotton is not…”可知,price“价格”作主语时,应用high或low修饰,expensive和cheap的主语应是物;由“but this kind of silk dress…”可知,but表转折,即棉质T恤不贵,但是丝绸连衣裙很贵。故选C。
4.A
【详解】句意:——-我不知道穿什么去参加聚会。——你现在看起来很好。我觉得这件粉色的T恤和灰色的牛仔裤很相配。
考查“特殊疑问词+动词不定式”以及动词辨析。fit指的是大小合适;match搭配,常与well搭配,表示“与......很搭配”。根据语境可知,第一个空格所在句说的是“穿什么参加晚会”,考查“特殊疑问词+动词不定式”,故填what to wear;第二个空格所在句说的是“粉色的T恤和灰色的牛仔裤很相配”,故用“match与well”的搭配。故选A。
5.B
【详解】句意:我表弟够高,够得着树上的苹果,但他没有给我们弄到足够的苹果。
考查enough的用法。enough用作副词时,意为“足够地”,修饰形容词时应后置,即tall enough;enough用作形容词时,意为“足够的”,作定语修饰名词,即enough apples。故选B。
6.B
【详解】句意:——这些足球卡片多少钱?——它们十三元。
考查be动词和人称代词的用法。结合选项可知,时态为一般现在时,问句主语the football cards是复数形式,因此第一空的be动词用are;答语的主语须用they“它们”来指the football cards,因此第二空填They’re。故选B。
7.C
【详解】句意:操场上有许多学生,我不确定他们的数量。
考查短语辨析。a number of许多,修饰可数名词复数;the number of……的数量。由“There are…students”可知,第一空格处应用a number of,即操场上有许多学生;由“I am not sure about…them. ”可知,第二空格处应用the number of,即不确定学生的数量。故选C。
8.D
【详解】句意:收集邮票使这个男孩感到非常高兴。
考查非谓语动词。第一空在句中作主语,应填动名词;make sb do sth“使某人做某事”,第二空填动词原形,故选D。
9.C
【详解】句意:——你想要点什么?这是菜单。——请给我一些猪肉和蔬菜。
考查名词辨析。member成员;material材料;menu菜单;model模特。根据“What would you like to order ”可知,是用菜单点菜,故选C。
10.A
【详解】句意:——你在干什么?——我在找我的足球。放学后我们可以踢足球。
考查动词短语。looking for寻找;looking at看;going for为……而去;going out出去。根据“We can play football after school.”可知为了放学后可以踢足球,所以在找足球,故选A。
11.C
【详解】句意:下面哪个选项中划线部分的声音与其他三个不同?
考查语音知识。noodle/ nu d( )l/;smooth/smu /;foot/f t/;boot/bu t/。C项中划线字母组合oo发音为/ /,与其他选项中的发音/u /不同。故选C。
12.C
【详解】句意:——作为一名舞蹈家,露西,你每天喝多少牛奶?——我每天喝两盒牛奶。
考查特殊疑问词。how long多长时间;how often多久一次;how much多少,修饰不可数名词;how many多少,修饰可数名词。根据“milk”可知是指多少牛奶,milk是不可数名词,应用how much,故选C。
13.D
【详解】句意:我花了2个小时给艾米买生日礼物,礼物花了19元。
考查动词辨析。take花费,常用搭配是It takes sb.+一段时间+to do sth.;spend花费,常用搭配sb. spends+时间或金钱+on sth./(in) doing sth.;cost花费,主语为物。根据“It… me 2 hours to buy a birthday present for Amy”可知,此处是用“It takes sb.+一段时间+to do sth”的固定搭配,故第一空填takes。第二句的主语present是指物,所以第二空应填costs,故选D。
14.C
【详解】句意:——妈妈,家里有牛奶吗?——是的。冰箱里有三盒牛奶。
考查be动词。第一空的主语是不可数名词milk,be动词用is;第二空主语是cartons,be动词用are,故选C。
15.B
【详解】句意:——我能为你做什么?——我想要一些糖果和一瓶果汁。
考查情景交际。Can you help me你能帮我吗;What can I do for you我能为你做什么;What are you doing你正在做什么;What would you like to drink你想喝什么。根据答句“I’d like some sweets and a bottle of juice.”可知本题是购物的场景,售货员应先询问顾客能帮其做什么。故选B。
16.D 17.D 18.A 19.D 20.B 21.B 22.C 23.B 24.A 25.C 26.C 27.A 28.B 29.C 30.B
【分析】本文是一篇记叙文。文章主要讲述的是布莱克一家刚搬到一个新的城市。他们的儿子鲍勃不开心,因为他没有朋友。一天邻居怀特太太来借鸡蛋做蛋糕,后来让他儿子杰克送给布莱克一家蛋糕和鸡蛋。这样杰克和鲍勃成为了好朋友。原来怀特太太也是以借鸡蛋为借口,想要和布莱克太太交朋友。因此如果你准备好交朋友,你总是可以找到一些方法。
16.句意:鲍勃不开心。
friendly友好的;free自由的;lazy懒惰的;happy开心的。根据后文的“ Because, in the new city, he doesn’t have any ... to play with”可知,他在新城市没人一起玩,所以他不开心,故选D。
17.句意:他没有朋友可以玩。
basketball篮球;football足球;toys玩具;friends朋友。根据后文的“You will soon make friends here”可知,应该是他没有朋友一起玩,故选D。
18.句意:一天早上,有人敲门。
morning早上;afternoon下午;evening晚上;noon正午。根据后文的“In the afternoon”可知,应该是早上,故选A。
19.句意:鲍勃的妈妈,布莱克夫人,开了门。
sister姐妹;teacher老师;doctor医生;mother妈妈。根据前文的“Mrs Black’s son, Bob”和所给空后面的“Mrs Black”可知,应该是鲍勃的妈妈,布莱克夫人,故选D。
20.句意:她来借鸡蛋。
put放;borrow借;give给;buy买。根据后文的“Mrs Black lends her”可知,应该是借鸡蛋,故选B。
21.句意:布莱克夫人借给了她两个。
one一;two二;three三;four四。根据后文的“this cake and the two eggs”可知,应该是借了两个鸡蛋,故选B。
22.句意:布莱克太太打开门,看见一个男孩站在那儿。
girl女孩;man男人;boy男孩;woman女人。根据下一句“ ‘My name is Jack White,’ he says.”可知,应该是一个男孩,故选C。
23.句意:我妈妈送给你们这个蛋糕和两个鸡蛋。
we我们;you你们;us我们;them他们。根据“My mother sends”和“this cake and the two eggs”可知,应该是送这个蛋糕和两个鸡蛋给布莱克一家,应该是“你们”,故选B。
24.句意:进来见见我的儿子鲍勃。
come in进来;go away走开;get out出去;come out出来。根据前文的“Mrs Black opens it and sees a boy standing there”可知,应该是进来,故选A。
25.句意:看!鲍勃和杰克正在吃蛋糕喝牛奶。
looking看;eating吃;having吃、喝;drinking喝。根据后文的“the cake and milk”可知,表示吃蛋糕同时喝牛奶,故选C。
26.句意:现在他们是朋友了。
classmates同班同学;members成员;friends朋友;brothers兄弟。根据前文的“You will soon make friends here”可知,应该是朋友,故选C。
27.句意:我要感谢你妈妈来取鸡蛋。
eggs鸡蛋;friends朋友;cake蛋糕;milk牛奶。根据前文的“It is Mrs White. She comes to borrow eggs”可知,应该是感谢你妈妈来取鸡蛋,故选A。
28.句意:她不想要那两个鸡蛋,她只是想和你妈妈交朋友。
eat吃;want想要;like喜欢;buy买。根据后文的“she just wants to make friends with your mother”可知,她不想要那两个鸡蛋,故选B。
29.句意:那是一个很有趣的交友方式。
popular受欢迎的;poor贫穷的;interesting有趣的;cheap便宜的。根据上一句的“She doesn’t want the two eggs, she just wants to make friends with your mother”可知,应该是有趣的交友方式,故选C。
30.句意:所以如果你准备好交朋友,你总是可以找到一些方法。
But但是;So所以;Or否则;When当……时。根据上文的故事和后文的“if you’re ready to make friends, you can always find some ways!”可知,应该是因果关系,用so表示“所以”,故选B。
31.B 32.D 33.A
【导语】本文是一篇应用文,主要介绍了Cindy和朋友的寒假计划。
31.细节理解题。根据群聊信息可知,群聊里有Dale,Helen,Cindy,Zoe和Anna五个人,故选B。
32.细节理解题。根据“This winter, I’ll be a voluenteer with Rainbow Project”可知,Cindy将要去参加志愿者活动,故选D。
33.推理判断题。根据“There I can learn some skills and practice English with the foreign teacher”可知,Dale擅长英语,故选A。
34.B 35.A 36.D 37.C
【导语】本文主要讲述的是史密斯先生穿旧的衣服参加派对没人理他。他换上新的衣服返回去,他们就给他吃的,人们很吃惊看到他脱下衣服,把食物给衣服吃。告诉我们一个道理:不要以貌取人。
34.细节理解题。根据“One day, Mr. Smith goes to a dinner party.”可知参加晚宴。故选B。
35.细节理解题。根据“He is wearing very old clothes. He comes into the room. But people in the room don’t look at him. They don’t ask him to sit at the table. ”可知,是因为他穿着旧衣服。故选A。
36.细节理解题。根据“Mr. Smith takes off his coat and puts it on the food ”可知,脱下外套放在食物上。故选D。
37.推理判断题。本文主要讲述的是史密斯先生穿旧的衣服参加派对没人理他。他换上新的衣服返回去,他们就给他吃的,人们很吃惊看到他脱下衣服,把食物给衣服吃。告诉我们一个道理:不要以貌取人。故选C。
38.D 39.C 40.D 41.A
【导语】本文是一篇说明文,文章介绍了为了吃到健康的食物。你不需要改变你购物的方式。作者提供了几种方法将帮助你拥有正确的食物。
38.细节理解题。根据文章的小标题“Plan first、Make a list(清单)、Shop for fresh food、Shop after a good meal”可知,文章提供了四种购物方法。故选D。
39.词句猜测题。该句句意:但是不要让你的清单阻止你寻找并尝试新的健康的食物。C项更符合原意。故选C。
40.细节理解题。根据文章最后一段“If you find yourself shopping on an empty stomach(胃), drink some water or buy a piece of fruit to eat.”可知,购物前最好吃点东西。故选D。
41.主旨大意题。根据文章第一段(主题段)可知,文章主要讲述了一些购买健康食物的方法。故选A。
42.A 43.C 44.D 45.B
【导语】本文节选自《彼得·潘》,讲述了彼得·潘到达林家里找影子的故事。
42.细节理解题。根据“Where’s my shadow”和“It’s in that drawer(抽屉),”可知,影子在抽屉里,故选A。
43.细节理解题。根据“‘It’s in that drawer,’ Tink says, and she flies into the drawer.”和“Peter is very happy. He forgets that Tinker Bell is still in the drawer, and he closes it.”可知,小叮当试图找到彼得·潘的影子。故选C。
44.细节理解题。根据“Then he tries to stick his shadow to his body, but he can’t. Peter doesn’t know what to do. He sits on the floor and begins to cry. ”可知,彼得·潘哭了,因为他不能把影子粘在身上。故选D。
45.细节理解题。根据“he calls softly. He doesn’t want to wake up the children.”,“He wakes up Wendy. She isn’t afraid when she sees Peter.”,“Peter is polite too. He stands up and bows to her. She is very happy and bows to him from the bed.”可知,正确的顺序是:彼得轻声叫道。他不想吵醒孩子们→温迪见到彼得时并不害怕→彼得站起来向温迪鞠躬→温迪很高兴,她从床上向彼得鞠躬。故选B。
46.E 47.F 48.B 49.C 50.A
【导语】本文主要介绍了中国的新年。
46.根据“It takes about 15 days to get ready for it.”可知,此处介绍新年的时间·。选项E“它通常在一月或二月。”符合语境。故选E。
47.根据“On the eve (前夕) of the festival, people close the shops and stay at home.”可知,此处介绍除夕家里的活动。选项F“他们聚在一起吃大餐。”符合语境。故选F。
48.根据“The young people bow (鞠躬) to the old people.”可知,此处介绍新年对于年轻人的意义。选项B“这对年轻人来说是一个重要的时刻。”符合语境。故选B。
49.根据“The old people give children gifts or lucky money.”可知,此处介绍年轻人向老人的祝福语。选项C“然后,年轻人向老人们致以最良好的祝愿。”符合语境。故选C。
50.根据“They are very polite (礼貌) and do not use bad words on the Spring Festival Day.”可知,此处指新年的意义。选项A“这是一年中最重要的一天。”符合语境。故选A。
51.seems
【详解】句意:吴先生今天似乎不高兴,因为西蒙又迟到了。根据音标拼写为seems“似乎”,动词seem的单三形式,符合语境。故填seems。
52.sugar
【详解】句意:吃太多的糖对我们的牙齿不好。sugar“糖”,名词,根据“too much”可知后面跟不可数名词,因此sugar用单数。故填sugar。
53.among
【详解】句意:这首歌在抖音的年轻人中很受欢迎。among“在……中”,介词,故填among。
54.teeth
【详解】句意:饭后刷牙对我们是重要的而且有益的。 tooth“牙齿”,是可数名词,此处应用复数形式teeth。故填teeth。
55.change
【详解】句意:离开商店之前有必要检查一下你的零钱。根据汉语提示可知,change“零钱”,是不可数名词。故填change。
56.lying
【详解】句意:我有空的时候喜欢躺在沙发上听音乐。lie“躺”,like doing sth“喜欢做某事”,动名词作宾语,故填lying。
57.lend
【详解】句意:迈克,我找不到我的钢笔了。你能把你的借给我吗?根据语境可知,此处表示“借出”,用lend,can后加动词原形。故填lend。
58.comfortable
【详解】句意:米莉喜欢穿运动鞋,因为它们很舒服。comfortable“舒服的”,形容词作表语。故填comfortable。
59.matches
【详解】句意:发夹的颜色和你的蓝色外套很相配。你戴起来很漂亮。由“The colour of the hair clips”和“blue coat”可知,此处是“发夹的颜色和蓝色外套很相配”,go well with意为“匹配”,与match意思相同。时态为一般现在时,主语colour是单数,动词用三单形式。故填matches。
60.cheap
【详解】句意:发夹很便宜。我买了。根据英文解释“costing not very much money”(不花很多钱)可知,发夹便宜,应用形容词cheap,故填cheap。
61.look 62.children 63.Having 64.to live 65.look 66.to get 67.to hear 68.find 69.to eat 70.health
【导语】本文是一篇说明文。主要讲了保持健康生活的重要性以及如何拥有健康的生活方式。
61.句意:健康的饮食和锻炼会帮助你看起来更好,感觉更好,寿命更长。根据“will help you...feel better and live longer.”可知,这里考查“help sb. do sth.”,所以用动词原形。故填look。
62.句意:但我很遗憾地说,许多孩子都有不健康的生活方式。根据“many可知,这里用名词复数。故填children。
63.句意:吃太多快餐不好。分析句子结构可知,此空需要动名词作主语,因此Having符合句意。故填Having。
64.句意:如果你想要健康长寿,你必须照顾好你的生活习惯。“would like to do sth.”表示“想要做某事”。故填to live。
65.句意:如果你想要健康长寿,你必须照顾好你的生活习惯。“have to do sth.”表示“不得不做某事”。故填look。
66.句意:每年都去体检也是很重要的。句型“it is+adj. to do sth.”表示“做某事是重要的”。故填to get。
67.句意:你不想听到任何坏消息,但是医生会告诉你,你的健康程度。“hope to do sth.”表示“希望做某事”。故填to hear。
68.句意:从书上,你可能找到一些如何健康饮食的有用的提示。情态动词“may”后用动词原形。故填find。
69.句意:从书上,你可能找到一些如何健康饮食的有用的提示。根据“how”可知“特殊疑问词+to do”在句中作宾语。故填to eat。
70.句意:我现在健康状态很好。短语“in good health”表示“健康状态好”。故填health。
71.
Tom behaves(表现) well this term.
Our classmates think Tom looks smart and cool. His red tie matches his clothes well. He is kind. He buys books for our class with his pocket money.
Our teachers say he is clever. He is good at math. He likes reading, too. He is interested in festivals in China. He knows Chinese family members usually get together and have a big dinner at the Spring Festival. Children love the festival because they can wear new clothes and get red packets.
His parents think he has a good lifestyle. He seldom eats sweet snacks or drinks cola. And he often exercises, so he is very strong.
We all hope Tom will be better next year.
【详解】[总体分析]
①题材:本文是一篇议论文;
②时态:一般现在时;
③提示:写作提示已给出,考生应注意不要忘记列举两个春节活动,要点要齐全,人称主要为第三人称,适当发挥,使上下文连贯。
[写作步骤]
第一步,由于短文开头已给出,故接下来具体介绍同学们对汤姆的评价;
第二步,阐述老师们对汤姆的评价;
第三步,阐述父母对对汤姆的评价。
[亮点词汇]
①pocket money零花钱
②is good at擅长
③is interested in对……感兴趣
④red packets红包
[高分句型]
①Our classmates think Tom looks smart and cool.(省略引导词that的宾语从句)
②Children love the festival because they can wear new clothes and get red packets.(because引导的原因状语从句)
答案第1页,共2页
答案第1页,共2页
郑重声明:本文版权归原作者所有,转载文章仅为传播更多信息之目的,如作者信息标记有误,请第一时间联系我们修改或删除,多谢。
