2023-2024河北省廊坊市廊坊重点中学高一上学期10月考试英语试题(原卷版+ 解析版无听力音频无听力原文)

廊坊益田中学2023-2024学年度上学期10月月考
高一英语
第一部分 听力(共两节,满分30分)
第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
1. Where is probably Sue now
A. At home. B. At Bill’s’ home. C. At the office.
2. What does the woman mean
A. The course will be challenging.
B. The poetry class is very popular.
C. Dr. Wilson is easy to get along with.
3. What did the man do last weekend
A. He played basketball. B. He took a trip. C. He watched a game.
4. When was the fire put out
A. At 5: 00 a. m. B. At 3: 00 a. m. C. At 2: 00 a. m.
5. What does the woman ask the man to do
A. Start a fire. B. Look out of the window. C. Put his cigarette in the ashtray.
第二节(共15小题;每小题1. 5分,满分22. 5分)
听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听第6段材料,回答第6、7题。
6. What does Jack have to do at 10: 00 a. m.
A. Attend a locture. B. Catch a bus. C. Repair his bike.
7. How does the boy usually go to school
A. By bus. B. By bike. C. By car.
听第7段材料,回答第8至10题。
8. Why will the woman go downtown
A To have lunch. B. To see her sister. C. To go shopping.
9. What is the woman’s sister
A. A student. B. A teacher. C. A shop assistant.
10. What gift does the man recommend
A. Some books. B. Some flowers. C. Some clothes.
听第8段材料,回答第11至13题。
11. Where does the conversation most probably take place
A. In a hospital. B. In the man’s office. C. In the woman’s home.
12. What day is it today
A. Tuesday. B. Thursday. C. Saturday.
13. What will the woman probably do next
A. Hand her job over to Joe. B. Look for a babysitter. C. Go home at once.
听第9段材料回答第14至16题。
14. Where did the robbery happen
A. In a store. B. Outside a bank. C. At the woman’s house.
15. What did the man who asked the time look like
A. He was tall and strong. B. He was old and fat. C. He was short and thin.
16. What colour was the jacket the man who asked the time wore
A. Brown. B. Gray. C. Black.
听第10段材料,回答第17至20题。
17. When will Answer That be on TV
A. On Mondays. B. On Thursdays. C. On Saturdays.
18. How many teenagers are there on the programme every week
A. 6. B. 8. C. 48.
19. What prize will the winners get this week
A. A camera. B. A laptop. C. ATV.
20. What is the speaker doing
A. Answering teenagers’ questions. B. Advertising a new TV quiz show.
C. Explaining the rules of a new game.
第二部分 阅读(共两节,满分50分)
第一节(共15小题;每小题2. 5分,满分37. 5分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A
If you are looking for apps to learn English for studying abroad, you might be confused. There are so many apps to choose from. How can you decide which English language learning app is right for you Our list of top four favourite appe to improve your English will help.
Hello English — Best app for middle learners
If you already understand the basics but want to improve your English, this app is for you. Hello English starts with a language test, and then serves up English lessons based on your test results. Hello English supports learners with 23 native languages and lets you play games,watch videos and listen to audio books,too.
Free versions available for iOS, Android and Windows.
FluentU-Best media-based app
This app sources English-language videos from the real world — including news,music videos and commercials (商业)— to help you learn English. Interactive captions (字幕) allow you to tap any word and see more information about it.
Free trial (试用) and paid monthly subscriptions available for Android and iOS.
Rosetta Stone — Most multi-use app
This award-winning English language learning app teaches vocabulary and English grammar. Rosetta Stone includes lessons on pronunciation so you can improve your English accent. You can also download audio lessons to learn offline.
Free trial and paid versions available for Android,i0S and Windows.
Duolingo — Most fun app
This personalised English-learning app turns studying into a game. Earn virtual coins to unlock new levels and spend them on fun upgrades. An animated owl (动画猫头离) keeps you company and encourages you as you learn. When you have questions, get help from fellow students inside the app using the Duolingo message boards.
Free and paid versions available for Android, iOS and Windows.
1. What can we learn about Hello English
A. The users can’t play games.
B. It may not suit English beginners.
C. It provides lessons without a language test.
D. The users can chat with 23 native speakers.
2. Which app best suits those who want to practise pronunciation
A. Hello English. B. Duolingo.
C. Rosetta Stone. D. FluentU.
3. What is special about Duolingo
A. It only has the paid version.
B. The users must pay in cash to upgrade.
C. An owl can answer questions of the users.
D. It combines English learning with entertainment.
【答案】1. B 2. C 3. D
【解析】
【导语】本文是一篇应用文。文章介绍了四种最受欢迎的提高英语的应用程序。
【1题详解】
细节理解题。根据“Hello English — Best app for middle learners”部分中的“If you already understand the basics but want to improve your English, this app is for you.(如果你已经理解了基础,但想提高你的英语,这个应用程序适合你)”可知,Hello English可能不适合英语初学者。故选B。
【2题详解】
细节理解题。根据“Rosetta Stone — Most multi-use app”部分中的“Rosetta Stone includes lessons on pronunciation so you can improve your English accent.(Rosetta Stone包括发音课程,这样你就可以改善你的英语口音)”可知,Rosetta Stone最适合那些想要练习发音的人。故选C。
【3题详解】
细节理解题。根据“Duolingo — Most fun app”部分中的“This personalised English-learning app turns studying into a game. Earn virtual coins to unlock new levels and spend them on fun upgrades.(这款个性化的英语学习应用程序将学习变成了一场游戏。赚取虚拟货币来解锁新关卡,并将其用于有趣的升级)”可知,Duolingo把英语学习和娱乐结合了起来。故选D。
B
In early November of 1942, my geology (地质学) class was supposed to go on a field trip to see the mica mine (云母矿). Although it rained, everyone showed up on time. I was the only girl in the class. We all fit into two cars.
Near Deary Mr. Tier, our teacher, went into a store to ask about the direction, while townsmen looked at us with curiosity. On the store owner’s advice, we drove out into the hills for a few miles. Then we left the cars. We were afraid they would get stuck in the mud.
Eventually, we located the mine near the top of the mountain. There was a very small hole, running about two or three hundred feet into the mountainside. The passage (通道) was so narrow that we could touch both sides with our hands, and not tall enough to allow us to stand up straight. The first boy held the torch; we took hold of the backs of each other’s coats, in a line, and followed him in, ducking our heads. After getting in, we were disappointed because it was not the mine our teacher was looking for.
The rain was coming down hard as we started back to the cars to go home. Back at Deary, we went into a drugstore and stood around its big heating stove to dry out. The clerk was a middle aged lady. Seeing our entirely wet hair and clothes, she handed each of us a cup of hot water immediately and asked if there was anything wrong with any of us.
Hiking eight miles in the rain had not reduced our interest at all. We all felt we had a wonderful time, even if we didn’t find the mine.
4. Why did the class leave the cars halfway
A. Because their cars broke down in Deary.
B. Because it was not easy to drive in the mud.
C. Because townsmen were curious about their cars.
D. Because the store owner gave them a wrong direction.
5. What does the underlined word “ducking” in Paragraph 3 mean
A. Turning. B. Touching. C. Lowering. D. Hitting.
6. Which of the following can best describe the clerk of the drugstore
A. Impatient. B. Careless. C. Hard working. D. Warm hearted.
7. What can we know from the passage
A. The class failed to see the mica mine.
B. The weather terribly influenced the trip.
C. The teacher was not professional enough.
D. The author was not liked by her classmates.
【答案】4. B 5. C 6. D 7. A
【解析】
【导语】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了作者的老师带领全班同学进行了一次野外寻矿的活动。
【4题详解】
细节理解题。根据第二段最后一句“We were afraid they would get stuck in the mud.(我们担心它们会陷在泥里)”可知,下雨天路上都是泥,开车很困难,他们担心车陷在泥里。故选B。
【5题详解】
词义猜测题。根据第三段“The passage(通道) was so narrow that we could touch both sides with our hands, and not tall enough to allow us to stand up straight.(通道太窄了,我们可以用手触摸到两边,而且通道不够高,我们站不直)”可知,通道不够高,他们站不直,只能猫着腰,“低”头前进,ducking意为“低头”。故选C。
【6题详解】
推理判断题。根据第四段最后一句“Seeing our entirely wet hair and clothes, she handed each of us a cup of hot water immediately and asked if there was anything wrong with any of us.(看到我们的头发和衣服都湿透了,她立刻给我们每人递了一杯热水,问我们是否有什么问题)”可知,店员给每个人递了一杯热水,并询问是否需要帮助。由此推知,店员很热心。故选D。
【7题详解】
细节理解题。根据第三段最后一句“After getting in, we were disappointed because it was not the mine our teacher was looking for.(进去后,我们很失望,因为这不是我们老师要找的云母矿)”以及最后一段“We all felt we had a wonderful time, even if we didn’t find the mine.(我们都觉得我们度过了一段美好的时光,即使我们没有找到矿井)”可知,学生们并没有看到云母矿。故选A。
C
Every day for a week, a strange, happy visitor would drop to play with Vanessa Prior’s pet dog Bobby. Prior thought Bobby had made a new dog friend. It seemed very friendly and got well along with Bobby. They would run after each other, play on the pool cover, gently wrestle (摔跤) or nap side by side.
At first she thought it was a wild dog. But when she posted a photo of the two playing on her Facebook, a pet rescue centre called her. The group told her the Atlanta Wolf Project had been trying to catch the wolf for months, but they failed. Prior gave them new hope.
Because of the wolfs friendship with her pet dog, it was likely to come back to her backyard. Researchers hoped Prior could help them. When they put some traps (陷阱) in the back of her yard, Prior got a very complicated (复杂的) feeling. She couldn’t describe what it was. The wolf would be in a safe place, but she would do something that harmed Bobby’s feelings.
Researchers told Prior that they would take the rare, black wolf to the Yellow River Wildlife Sanctuary where it would live with another wolf. They didn’t think it a satisfying situation for a wild animal like a wolf to have a connection with humans’ life. They need to keep a natural awareness to humans and pets and keep to themselves.
Wolf experts added they would look into the genetics of the animal to try to learn why it liked to get close to people and tried to play with their pets. Some experts believe it could have a history with well-meaning humans. Prior had not expected that she and Bobby should meet such a special and lovely wolf. They just hoped the dear friend all the best.
8. What happened to Vanessa Prior according to the first two paragraphs
A. She didn’t like her dog’s new friend.
B. She was awarded for her helpful picture.
C. She realised her dog made friends with a wolf.
D. She called the pet rescue centre to catch the wolf.
9. How did Prior feel when some traps were set
A. She was afraid to lose Bobby.
B. She regretted helping the researchers.
C. She was worried about the wolf’s future.
D. She had bittersweet feelings about the wolf.
10. What can be inferred about the black wolf from the last two paragraphs
A. It is a kind and sociable animal.
B. It was once kept as a human pet.
C. It will be sent to the wild to live with other animals.
D. It has a great awareness of distancing itself from humans.
11 Where can the passage most probably appear
A. In a medical report. B. In a travel leaflet.
C. In a nature magazine. D. In a scientific research.
【答案】8. C 9. D 10. A 11. C
【解析】
【导语】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了Vanessa Prior的宠物狗Bobby和一只狼成为了朋友,宠物救援中心看到了她在Facebook上的照片后,联系到了她,准备捕捉这只狼,并将其带到保护区中生活。
【8题详解】
细节理解题。根据第一段中“Prior thought Bobby had made a new dog friend.(Prior还以为Bobby交了个新的狗狗朋友)”及第二段中“But when she posted a photo of the two playing on her Facebook, a pet rescue centre called her. The group told her the Atlanta Wolf Project had been trying to catch the wolf for months, but they failed.(但当她在脸书上发布了一张两只狗玩耍的照片时,一家宠物救援中心给她打了电话。该组织告诉她,‘亚特兰大狼计划’几个月来一直试图捕捉这只狼,但他们失败了)”可知,起初Prior以为那是一只野狗,但当她在Facebook上发布了它们玩耍的照片后,一家宠物救援中心给她打电话,Vanessa Prior才意识到她的狗和一只狼成了朋友。故选C。
【9题详解】
细节理解题。根据第三段中“When they put some traps (陷阱) in the back of her yard, Prior got a very complicated(复杂的) feeling.(当他们在她的后院放了一些陷阱时,Prior有一种非常复杂的感觉)”可知,当他们设置陷阱时,Prior对狼有苦乐参半的复杂感觉。故选D。
【10题详解】
推理判断题。根据最后一段中“Wolf experts added they would look into the genetics of the animal to try to learn why it liked to get close to people and tried to play with their pets. Some experts believe it could have a history with well-meaning humans.(狼类专家补充说,他们将研究这种动物的基因,试图了解为什么它喜欢接近人类,并试图与人类的宠物玩耍。一些专家认为它可能与善意的人类有一段历史)”可推知,这只黑狼善良且善于交际。故选A。
【11题详解】
推理判断题。文章主要讲述了Vanessa Prior的宠物狗Bobby和一只狼成为了朋友的故事。由此推知,本文可能出现在自然杂志上。故选C。
D
A recent study suggests that when it comes to the benefits of reading, just doing it matters more than the content. Researchers have found that reading novels helps the brain development in understanding others and imagining the world. They also have found that people who spend a few hours per week reading books live longer than those who don’t read.
But how to build a habit of reading Like any habit, the trick is in figuring out what suits you. The hardest part about reading is actually picking up a book. You have to sit down, pick up a book and start reading. “I always have a book next to wherever I put my phone,” My friend Jimmy once told me. “So if I want to check my phone, I physically can see the book there. Nine times out of ten. I end up reading the book instead of using my phone for nothing.”
Another challenge is time and in that case, audiobooks (有声书) can be a good choice. Audiobooks are great for filling the mind while you’re on the way to work, washing dishes or working out at the gym.
If you’re still stuck on the way to developing a reading habit, the best way is to revisit your old favorite books to get your youthful reading pleasure. You should free yourself from the opinion that only important or educational books are worth reading. There’s no shame in rereading the books that made you fall in love with reading in the first place. Restarting the practice of reading is a little like picking up painting. It takes some work to get into the best state, but once you begin, the results are beautiful and satisfying.
12. What is the most difficult part in forming the reading habit
A. Mastering reading skills. B. Getting a great book.
C. Finding a comfortable place. D. Getting reading started.
13. What is the advantage of audiobooks according to the text
A. They are time-saving. B. They provide more pleasure.
C. They help brain develop. D. They offer more book choices.
14. Why is rereading old favourite books a good idea
A. It leads your way to reading. B. It is cheap to get.
C. It improves the taste for art. D. It can increase your patience.
15. What can be the best title for the text
A. Methods of Killing Free Time B. Advantages of Using Audiobooks
C. Ways to Choose Educational Books D. Tips on Developing a Reading Habit
【答案】12. D 13. A 14. A 15. D
【解析】
【导语】这是一篇说明文。文章介绍了一些养成阅读习惯的方法。
【12题详解】
细节理解题。根据文章第二段“The hardest part about reading is actually picking up a book. You have to sit down, pick up a book and start reading.(阅读最难的部分其实是拿起一本书。你必须坐下来,拿起一本书开始读。)”可知,阅读最难的一部分是拿起一本书开始阅读。故选D。
13题详解】
推理判断题。根据文章第三段“Audiobooks are great for filling the mind while you’re on the way to work, washing dishes or working out at the gym.(有声读物非常适合在你上班、洗碗或在健身房锻炼的路上填满你的大脑)”可推知,有声读物可以节约时间。故选A。
【14题详解】
细节理解题。根据文章最后一段“If you’re still stuck on the way to developing a reading habit, the best way is to revisit your old favorite books to get your youthful reading pleasure.(如果你还在培养阅读习惯的路上,最好的方法就是重温你以前最喜欢的书,以获得年轻时的阅读乐趣)”和“Restarting the practice of reading is a little like picking up painting. It takes some work to get into the best state, but once you begin, the results are beautiful and satisfying.( 重新开始阅读有点像开始画画。需要一些努力才能进入最佳状态,但一旦你开始,结果会是美丽而令人满意的)”可知,重读旧书可以它引导你开始阅读。故选A。
【15题详解】
主旨大意题。根据文章第二段第一句“But how to build a habit of reading (但是如何养成阅读的习惯呢?)”可知,本文主要介绍了养成阅读习惯的建议。故选D。
第二节(共5小题;每小题2. 5分,满分12. 5分)
阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
How to Choose Extracurricular Activities
From sports to clubs to outside organizations, there are many activities to take part in outside the classroom. ____16____ Fortunately, it becomes quite easy once you figure out what you enjoy doing in general. With a little more careful thought, you can also choose an activity that interests you.
Think about your interests and know your advantages. Before you start considering specific(具体的)activities, take a step back. Think about what excites you and find your passions(热情). ____17____ Now that you have a better idea of what you like to do in general, decide on those that you are good at. Ask yourself what skills they show. Then find activities that require the same ones. Make sure that you will enjoy yourself by choosing an activity that lets you shine.
____18____ In addition to your interests and advantages, know what you would like to improve about yourself. Use activities as a way to make yourself better. Find out new challenges, without the added stress of having to earn good grades at them. You can use activities to develop general skills that you may not have.
Find out what activities are available(可用的)and look into each one. ____19____ If the website seems incomplete, talk with your teacher or parents. Also look for calendar details, such as start-and-end dates, plus event schedules, to make sure it won’t get in the way of anything else going on in your life. Once you have a list of activities that match your interests, do a little research. ____20____
A. Think about skills you want to develop.
B. This can make choosing one a little difficult.
C. Use your freshman year to explore your choices.
D. In this way, you will have a better idea of what to expect.
E. Also make sure that their culture is a good match for your own personality.
F. Use those to decide on activities that will keep you interested for a long time.
G. Search your school’s website for a complete list of all the activities it provides.
【答案】16. B 17. F 18. A 19. G 20. D
【解析】
【导语】这是一篇说明文。文章就如何选择课外活动给出了一些方法和建议。
【16题详解】
上文“From sports to clubs to outside organizations, there are many activities to take part in outside the classroom.(从运动到俱乐部再到校外组织,有很多课外活动可以参加。)”提到了有很多的课外活动可以参加;下文“Fortunately, it becomes quite easy once you figure out what you enjoy doing in general.(幸运的是,一旦你知道你喜欢做什么,这就变得很容易了。)”提到了一旦知道自己喜欢做什么,就变得很容易。由此可知,设空处所填句意与下文存在转折关系。B项“This can make choosing one a little difficult.(这要让你选择一个可能会有点困难。)”中的this与上文对应,而difficult则与下文的easy对应。故选B项。
【17题详解】
段首主旨句“Think about your interests and know your advantages.(想想你的兴趣,了解你的优势。)”提到了要想想自己的兴趣,了解自己的优势;上文“Before you start considering specific(具体的)activities, take a step back. Think about what excites you and find your passions(热情).(在你开始考虑具体的活动之前,先退一步。想想什么能让你兴奋,找到你的激情所在。)”提到了在考虑具体活动前,先想想什么能让自己兴奋,找到自己的激情所在;下文“Now that you have a better idea of what you like to do in general, decide on those that you are good at.(既然你对自己喜欢做什么有了更好的了解,那就选择你擅长的吧。)”提到了对自己喜欢做的事有更好的了解后,就开始选择自己擅长的。由此可推知,设空处应是与思考自己感兴趣的活动有关。F项“Use those to decide on activities that will keep you interested for a long time.(利用这些信息来决定哪些活动能让你长期感兴趣。)”与本段主旨相符,选项中的those与上文的“Think about what excites you and find your passions.(想想什么能让你兴奋,找到你的激情所在。)”对应。故选F项。
【18题详解】
设空处位于句首,为本段主旨句。下文“In addition to your interests and advantages, know what you would like to improve about yourself.(除了你的兴趣和优势之外,你也要知道你想要提升自己的哪些方面。)”提到了除自己的兴趣和优势之外,也要知道自己想要提升的东西。由此可知,本段主要与“提升自我”相关。A项“Think about skills you want to develop.(想想你想要培养的技能。)”与本段主旨相符。故选A项。
【19题详解】
段首句“Find out what activities are available(可用的)and look into each one.(找出哪些活动是可用的,并一一研究。)”提到了要找出可用的活动,并一一研究;下文“If the website seems incomplete, talk with your teacher or parents.(如果网站看起来不完整,和你的老师或父母谈谈。)”提到了如果网站看起来不完整,可以和老师或父母谈谈。由此可知,设空处是在建议去网站看看。G项“Search your school’s website for a complete list of all the activities it provides.(在你学校的网站上搜索它提供的所有活动的完整列表。)”中的school’s website与下文的the website对应。故选G项。
【20题详解】
设空处位于段末,上文“Once you have a list of activities that match your interests, do a little research.(一旦你有了一个符合你兴趣的活动清单,做一些调查。)”提到了一旦有了自己的兴趣活动清单,可以做一些调查。由此可推知,设空处可能在谈这一建议的好处。D项“In this way, you will have a better idea of what to expect.(这样,你就能更好地知道接下来该期待些什么。)”中的in this way与上文do a little research对应。故选D项。
第三部分 语言运用(共两节,满分30分)
第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)
阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。
When Marco was a boy, he tried everything to get his father’s love and attention. He studied hard to get good ___21___ and tried to behave well. He was shy and shorter than the other boys. Besides, his father was ___22___ and had little time for him. Except for his ___23___ for housework after school, there was no communication. Marco felt very ___24___.
One day, his maths teacher called him that some young teenagers were ___25___ a public speaking contest. She thought he should give it a ___26___. She firmly believed he could perform on stage (舞台) like other kids. Feeling her strong trust, Marco agreed to ___27___ the contest.
All winter, he took a bus to ___28___ twice a week in another city, where the competition would take place. Marco was taken by a strong ___29___ he never felt before. Finally, the big day arrived. His father, and yes, his maths teacher, were present. When he stepped onto the stage and began to speak, he felt ____30____ at home. He was funny, and acted very natural. He won! He noticed his father’s eyes were ____31____— he was so proud. It was then that his father ____32____ he should pay more attention to the child.
As the winner, his name was ____33____ in the local papers. He knew this was the ____34____ of his new life. It all happened because of a phone call, from one who ____35____ him.
21.
A. gifts B. habits C. marks D. skills
22.
A. lazy B. silent C. serious D. busy
23.
A. suggestions B. promises C. comments D. orders
24.
A. lonely B. surprised C. puzzled D. silly
25.
A. thinking about B. signing up for C. going back to D. worrying about
26.
A. change B. focus C. try D. decision
27.
A. enter B. continue C. organise D. quit
28.
A. compete B. act C. practise D. work
29.
A. pain B. energy C. love D. risk
30.
A. totally B. actually C. partly D. usually
31.
A. moving B. shining C. empty D. clear
32.
A. agreed B. remembered C. imagined D. realized
33.
A. shared B. published C. collected D. discussed
34.
A. need B. meaning C. lesson D. start
35.
A. depended on B. heard about C. believed in D. listened to
【答案】21. C 22. D 23. D 24. A 25. B 26. C 27. A 28. C 29. B 30. A 31. B 32. D 33. B 34. D 35. C
【解析】
【导语】这是一篇记叙文。文章讲述了一个名叫马可的男孩为了赢得父亲的爱和关注,努力学习并表现得很好。他的数学老师鼓励他参加一场公开演讲比赛,他接受了挑战并最终赢得了比赛。这个经历改变了他的生活,他的父亲开始更多地关注他,他的名字也被刊登在了当地的报纸上。这一切都是因为一个电话,来自一个相信他的人。
【21题详解】
考查名词词义辨析。句意:他努力学习以取得好成绩,并努力表现良好。A. gifts礼物;B. habits习惯;C. marks分数;D. skills技巧。根据上文“When Marco was a boy, he tried everything to get his father’s love and attention. He studied hard to get good”及常识可知,在学习上要博得父亲的注意只能是取得好的分数。故选C项。
【22题详解】
考查形容词词义辨析。句意:此外,他的父亲很忙,很少有时间陪他。A. lazy懒惰的;B. silent沉默的;C. serious严重的;D. busy忙的。根据下文“and had little time for him.”可知,此处应表示他的父亲很忙。故选D项。
【23题详解】
考查名词词义辨析。句意:除了放学后他吩咐做家务外,没有任何交流。A. suggestions建议;B. promises承诺;C. comments评论;D. orders命令。根据下文“for housework after school”可知,父亲要求他放学后做家务。故选D项。
【24题详解】
考查形容词词义辨析。句意:马可感到非常孤独。A. lonely孤独的;B. surprised惊讶的;C. puzzled困惑的;D. silly愚蠢的。根据上文“his father was ___2___ and had little time for him.”以及“there was no communication”可知,父亲忙碌到没有时间陪他,所以他感到很孤独。故选A项。
【25题详解】
考查动词短语辨析。句意:有一天,他的数学老师打电话给他,说一些年轻的青少年正在报名参加一个公开演讲比赛。A. thinking about考虑;B. signing up for报名参加;C. going back to回去;D. worrying about担心。根据下文“a public speaking contest”提到演讲比赛,以及“Feeling her strong trust, Marco agreed to ___7___ the contest.”可知,感受到她强烈的信任,马可同意参加比赛。说明他报名参加了比赛。故选B项。
【26题详解】
考查名词词义辨析。句意:她认为他应该试一试。A. change改变;B. focus专注;C. try尝试;D. decision决定。根据下文“She firmly believed he could perform on stage (舞台) like other kids.”可知,她坚信他可以像其它孩子一样在舞台上表演,说明她认为他应该试一试。故选C项。
【27题详解】
考查动词词义辨析。句意:马可感受到了她的信任,同意参加比赛。A. enter进入;B. continue继续;C. organise组织;D. quit放弃。根据下文“When he stepped onto the stage and began to speak, he felt ___10___ at home.”可知,当他走上舞台并开始演讲时,他感到非常自在。说明马可同意参加比赛。故选A项。
【28题详解】
考查动词词义辨析。句意:整个冬天,他每周两次乘公共汽车去另一个城市练习,比赛将在那里举行。A. compete比赛;B. act表演;C. practise练习;D. work工作。根据下文“where the competition would take place.”可知,比赛将在另一个城市举行,所以比赛前应该要练习。故选C项。
【29题详解】
考查名词词义辨析。句意:马可被一种前所未有的强大力量所吸引。A. pain痛苦;B. energy力量;C. love爱;D. risk冒险。根据上文“She firmly believed he could perform on stage (舞台) like other kids.”可知,数学老师相信马可能像其它孩子一样在舞台上演讲,这给了马可力量。故选B项。
【30题详解】
考查副词词义辨析。句意:当他走上舞台开始演讲时,他感到很自。A. totally完全地;B. actually事实上;C. partly部分地;D. usually通常。根据下文“He was funny, and acted very natural.”他很有趣,表现得很自然。由此可知,此处应表示他在舞台上感到非常自在。故选A项。
【31题详解】
考查形容词词义辨析。句意:他注意到父亲的眼睛闪闪发光——他非常自豪。A. moving令人感动的;B. shining发光的;C. empty空的;D. clear清楚的。根据下文“he was so proud.”可知,他是如此自豪,说明他注意到父亲的眼睛在发光。故选B项。
【32题详解】
考查动词词义辨析。句意:就在那时,他的父亲意识到他应该多关心孩子。A. agreed同意;B. remembered记得;C. imagined想象;D. realized意识到。根据下文“he should pay more attention to the child.”可知,他的父亲意识到他应该更加关注这个孩子。故选D项。
【33题详解】
考查动词词义辨析。句意:作为获胜者,他的名字刊登在当地报纸上。A. shared分享;B. published刊登;C. collected收集;D. discussed讨论。根据句意以及下文“in the local papers.”可知,作为获胜者,他的名字刊登在当地报纸上。故选B项。
【34题详解】
考查名词词义辨析。句意:他知道这是他新生活的开始。A. need需要;B. meaning意义;C. lesson课;D. start开始。根据上下文语境以及该句中的“his new life”可知,此处应表示他知道这是他新生活的开始。故选D项。
【35题详解】
考查动词短语辨析。句意:这一切都是因为一个电话,一个相信他的人打来的。A. depended on依靠;B. heard about听说;C. believed in相信;D. listened to听。根据上文“She thought he should give it a ___6___. She firmly believed he could perform on stage (舞台) like other kids.”可知,她认为他应该试一试,她坚信他可以像其它孩子一样在舞台上表演。故选C项。
第二节(共10小题;每小题1. 5分,满分15分)
阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
When I left for the United States to study, I had butterflies in my stomach. My mind was full of ____36____ (anxious) because I was going to a new place with new people and new customs. I couldn’t even understand ____37____ (they) language. Everything was____38____ (true) different from my own country. There was nobody that I could talk to and I just had my husband, ____39____ made me feel alone and had no confidence ____40____ my new life.
It was ____41____ sad moment when I had to say goodbye to my family and friends. I didn’t want to leave my hometown because I grew up there and had ____42____ (impress) and wonderful memories of the place. So, thinking about all these changes made me nervous and I ____43____ (frighten) to face them. But studying abroad was a decision that I made myself. I had to continue and accept the challenge, ____44____ (hope) to get used to it. There was a lot _____45_____ (explore) when living abroad. I looked forward to visiting my family in the summer vacation.
【答案】36. anxiety
37. their 38. truly
39. which 40. in
41. a 42. impressive
43. was frightened
44. hoping 45. to explore
【解析】
【导语】本文是一篇记叙文。文章主要描述了作者即将去美国时的感受。
【36题详解】
考查名词。句意:我的心里充满了焦虑,因为我要去一个新的地方,那里有新的人和新的习俗。此处作介词of的宾语,应用名词anxiety“焦虑”,不可数。故填anxiety。
【37题详解】
考查代词。句意:我甚至听不懂他们的语言。此处修饰名词language,应用形容词性物主代词their,指“他们的语言”。故填their。
【38题详解】
考查副词。句意:一切都和我自己的国家完全不同。此处修饰形容词different,应用副词truly,作状语。故填truly。
【39题详解】
考查定语从句。句意:没有人可以和我说话,我只有我的丈夫,这让我感到孤独,对我的新生活没有信心。此处是非限定性定语从句,关系词指代前文整句话的内容,在从句中作主语,应用关系代词which引导。故填which。
【40题详解】
考查介词。句意:没有人可以和我说话,我只有我的丈夫,这让我感到孤独,对我的新生活没有信心。固定搭配have no confidence in“对……没有信心”。故填in。
【41题详解】
考查冠词。句意:当我不得不和家人和朋友说再见时,那是一个悲伤的时刻。此处泛指“一个悲伤的时刻”,应用不定冠词,sad是以辅音音素开头的单词,应用a。故填a。
【42题详解】
考查形容词。句意:我不想离开我的家乡,因为我在那里长大,对那个地方有深刻而美好的回忆。此处与wonderful是并列成分,应用形容词impressive“印象深刻的”,修饰名词memories,作定语。故填impressive。
【43题详解】
考查动词语态。句意:所以,想到所有这些变化让我感到紧张,我害怕面对它们。frighten与主语是被动关系,应用被动语态,句子陈述过去发生的事情,应用一般过去时。故填was frightened。
【44题详解】
考查非谓语动词。句意:我必须继续接受挑战,希望能适应它。hope与主语是逻辑主谓关系,应用现在分词,作状语。故填hoping。
【45题详解】
考查非谓语动词。句意:在国外生活有很多值得探索的地方。此处表将来的动作,应用动词不定式,作定语。故填to explore。
第四部分 写作(共两节,满分40分)
第一节(满分15分)
46. 假定你是李华。下学期你将作为交换生(exchange student)去加拿大一所高中学习,住在Lynn家里。请给Lynn写一封邮件,内容包括:
1.介绍自己;2.告知到达时间;3.询问应做何准备。
注意:1.词数80左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯。
Dear Lynn,
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Yours sincerely,
Li Hua
【答案】Dear Lynn,
I’m Li Hua, an exchange student from China. I’m happy to know that I’ll be staying with your family in the next few months while I’m studying at the local high school. Thank you for having me! I will arrive in Toronto on August 20th and get to your place late that afternoon. I wonder if you could give me some advice so that I can get myself better prepared for my stay in Canada.
Looking forward to seeing you!
Yours sincerely,
Li Hua
【解析】
【导语】本文是应用文。要求考生Lynn写一封邮件,告知有关自己去加拿大做交换生的事情。
【详解】1.词汇积累
高兴的:happy→delighted
感谢:thank→appreciate
到达:arrive in→reach
建议:advice→suggestion
2.句式拓展
简单句变复合句
原句:I’m Li Hua, an exchange student from China.
拓展句:I’m Li Hua, who is an exchange student from China.
【点睛】【高分句型1】I’m happy to know that I’ll be staying with your family in the next few months while I’m studying at the local high school.(由that引导的宾语从句和while引导的时间状语从句)
【高分句型2】I wonder if you could give me some advice so that I can get myself better prepared for my stay in Canada.(由if引导的宾语从句和so that引导的目的状语从句)
第二节(满分25分)
47. 阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
Adam lived with his parents in one city while his grandparents lived far away in another city. Adam’s parents usually took their son to his grandparents’ house during summer holiday every year and stayed there for around 20 days. Adam’s grandfather loved him very much and spent a lot of time playing with him. His grandmother always cooked delicious food for him. Adam loved his stay there. This continued for years. The boy grew up over time.
One day Adam said to his parents, “Now, I am old enough to go to grandparents’ house alone. So, please let me go by myself.”
His parents didn’t agree at first but Adam insisted(坚持). They finally agreed. But they were worried about his safety. So, they taught him everything he needed to know to travel alone.
The day came when Adam was to leave for his grandparents’ house. And his parents came to see him off at the train station. When the boy was comfortably seated on the train, his parents got off and waited for the train to leave.
While waiting, the father went to the window and kept talking to his son. He handed his son an envelope(信封) from the window and said, “Son, if you feel afraid on the way, open this and read it. It will help you to calm down.”
The boy kept that envelope in his pocket carefully and said goodbye to his parents. When the train was ready to leave, the boy smiled and told his father, “I remember everything. Don’t worry.”
At every station where the train stopped, people kept coming and going. The boy started feeling a little lonely.
注意:1.续写词数应为150左右;
2.请按如下格式在答题卡的相应位置作答。
At one station, a big man with cuts on his face got on the train.
_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Then he remembered his father’s letter.
_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
【答案】One possible version:
At one station, a big man with cuts on his face got on the train. He sat down across from Adam and looked at him coldly. Since the boy was traveling alone for the first time, he got frightened seeing that man. So he looked away and tried to sleep. But he couldn’t help thinking about that man, especially the cuts on the man’s face. He wanted to go and ask the train conductor to change his seat but he feared to tell the conductor his idea.
Then he remembered his father’s letter. He put his hand in his pocket quietly and took out the letter. His father had written, “Don’t be afraid, my little brave man. Just imagine I am here with you on the train, in the neighbouring car.” After reading that letter, the boy’s face lit up without any fear. He put back the letter in his pocket, and then put on his headphone. With relaxing music, he soon fell asleep.
【解析】
【导语】这是一篇记叙文。文章以人物为线索展开,讲述了Adam独自一个人坐火车去祖父母家的故事。Adam家和祖父母家住在相隔很远的两个城市,但每年暑假,父母都会带Adam去祖父母家。有一天,Adam说自己长大了,想独自去祖父母家。父母很担心,但还是被说服了。上车前,父母叮嘱了Adam很多,还给了Adam一封信,告诉他如果害怕就打开信封看看。
【详解】1.段落续写
由第一段首句内容“在一个车站,一个脸上有伤口的大个子上了火车。”可知,第一段可描写Adam见到这个脸上带着伤疤的大个子后的反应。
由第二段首句内容“这时他想起了父亲的信。”可知,第二段可描写Adam看了父亲给自己写的信后的反应。
2.续写线索:看到脸上带伤疤的大个子——害怕——想换座位——想到父亲的信——看信——镇定下来
3.词汇激活
行为类
登上火车:get on the train / board the train
睡着:fall asleep / drop off to sleep
情绪类
禁不住:can’t help doing / can’t stop doing
变得害怕:get frightened / become scared
【点睛】【高分句型1】Since the boy was traveling alone for the first time, he got frightened seeing that man.(运用了since引导的原因状语从句)
【高分句型2】Just imagine I am here with you on the train, in the neighbouring car.(运用了祈使句和省略了that的宾语从句)廊坊益田中学2023-2024学年度上学期10月月考
高一英语
第一部分 听力(共两节,满分30分)
第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
1. Where is probably Sue now
A. At home. B. At Bill’s’ home. C. At the office.
2. What does the woman mean
A. The course will be challenging.
B. The poetry class is very popular.
C. Dr. Wilson is easy to get along with.
3. What did the man do last weekend
A. He played basketball. B. He took a trip. C. He watched a game.
4. When was the fire put out
A. At 5: 00 a. m. B. At 3: 00 a. m. C. At 2: 00 a. m.
5. What does the woman ask the man to do
A. Start a fire. B. Look out of the window. C. Put his cigarette in the ashtray.
第二节(共15小题;每小题1. 5分,满分22. 5分)
听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听第6段材料,回答第6、7题。
6. What does Jack have to do at 10: 00 a. m.
A. Attend a locture. B. Catch a bus. C. Repair his bike.
7. How does the boy usually go to school
A. By bus. B. By bike. C. By car.
听第7段材料,回答第8至10题。
8. Why will the woman go downtown
A. To have lunch. B. To see her sister. C. To go shopping.
9. What is the woman’s sister
A. A student. B. A teacher. C. A shop assistant.
10. What gift does the man recommend
A. Some books. B. Some flowers. C. Some clothes.
听第8段材料,回答第11至13题。
11. Where does the conversation most probably take place
A. In a hospital. B. In the man’s office. C. In the woman’s home.
12. What day is it today
A. Tuesday. B. Thursday. C. Saturday.
13. What will the woman probably do next
A. Hand her job over to Joe. B. Look for a babysitter. C. Go home at once.
听第9段材料回答第14至16题。
14. Where did the robbery happen
A. In a store. B. Outside a bank. C. At the woman’s house.
15. What did the man who asked the time look like
A. He was tall and strong. B. He was old and fat. C. He was short and thin.
16. What colour was the jacket the man who asked the time wore
A. Brown. B. Gray. C. Black.
听第10段材料,回答第17至20题。
17. When will Answer That be on TV
A. On Mondays. B. On Thursdays. C. On Saturdays.
18. How many teenagers are there on the programme every week
A. 6. B. 8. C. 48.
19. What prize will the winners get this week
A. A camera. B. A laptop. C. ATV.
20. What is the speaker doing
A. Answering teenagers’ questions. B. Advertising a new TV quiz show.
C. Explaining the rules of a new game.
第二部分 阅读(共两节,满分50分)
第一节(共15小题;每小题2. 5分,满分37. 5分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A
If you are looking for apps to learn English for studying abroad, you might be confused. There are so many apps to choose from. How can you decide which English language learning app is right for you Our list of top four favourite appe to improve your English will help.
Hello English — Best app for middle learners
If you already understand the basics but want to improve your English, this app is for you. Hello English starts with a language test, and then serves up English lessons based on your test results. Hello English supports learners with 23 native languages and lets you play games,watch videos and listen to audio books,too.
Free versions available for iOS, Android and Windows.
FluentU-Best media-based app
This app sources English-language videos from the real world — including news,music videos and commercials (商业)— to help you learn English. Interactive captions (字幕) allow you to tap any word and see more information about it.
Free trial (试用) and paid monthly subscriptions available for Android and iOS.
Rosetta Stone — Most multi-use app
This award-winning English language learning app teaches vocabulary and English grammar. Rosetta Stone includes lessons on pronunciation so you can improve your English accent. You can also download audio lessons to learn offline.
Free trial and paid versions available for Android,i0S and Windows.
Duolingo — Most fun app
This personalised English-learning app turns studying into a game. Earn virtual coins to unlock new levels and spend them on fun upgrades. An animated owl (动画猫头离) keeps you company and encourages you as you learn. When you have questions, get help from fellow students inside the app using the Duolingo message boards.
Free and paid versions available for Android, iOS and Windows.
1. What can we learn about Hello English
A. The users can’t play games.
B. It may not suit English beginners.
C. It provides lessons without a language test.
D. The users can chat with 23 native speakers.
2. Which app best suits those who want to practise pronunciation
A. Hello English. B. Duolingo.
C. Rosetta Stone. D. FluentU.
3. What is special about Duolingo
A. It only has the paid version.
B. The users must pay in cash to upgrade.
C. An owl can answer questions of the users.
D. It combines English learning with entertainment.
B
In early November of 1942, my geology (地质学) class was supposed to go on a field trip to see the mica mine (云母矿). Although it rained, everyone showed up on time. I was the only girl in the class. We all fit into two cars.
Near Deary, Mr. Tier, our teacher, went into a store to ask about the direction, while townsmen looked at us with curiosity. On the store owner’s advice, we drove out into the hills for a few miles. Then we left the cars. We were afraid they would get stuck in the mud.
Eventually, we located the mine near the top of the mountain. There was a very small hole, running about two or three hundred feet into the mountainside. The passage (通道) was so narrow that we could touch both sides with our hands, and not tall enough to allow us to stand up straight. The first boy held the torch; we took hold of the backs of each other’s coats, in a line, and followed him in, ducking our heads. After getting in, we were disappointed because it was not the mine our teacher was looking for.
The rain was coming down hard as we started back to the cars to go home. Back at Deary, we went into a drugstore and stood around its big heating stove to dry out. The clerk was a middle aged lady. Seeing our entirely wet hair and clothes, she handed each of us a cup of hot water immediately and asked if there was anything wrong with any of us.
Hiking eight miles in the rain had not reduced our interest at all. We all felt we had a wonderful time, even if we didn’t find the mine.
4. Why did the class leave the cars halfway
A. Because their cars broke down in Deary.
B. Because it was not easy to drive in the mud.
C. Because townsmen were curious about their cars.
D. Because the store owner gave them a wrong direction.
5. What does the underlined word “ducking” in Paragraph 3 mean
A. Turning. B. Touching. C. Lowering. D. Hitting.
6. Which of the following can best describe the clerk of the drugstore
A. Impatient. B. Careless. C. Hard working. D. Warm hearted.
7. What can we know from the passage
A. The class failed to see the mica mine.
B. The weather terribly influenced the trip.
C. The teacher was not professional enough.
D. The author was not liked by her classmates.
C
Every day for a week, a strange, happy visitor would drop to play with Vanessa Prior’s pet dog Bobby. Prior thought Bobby had made a new dog friend. It seemed very friendly and got well along with Bobby. They would run after each other, play on the pool cover, gently wrestle (摔跤) or nap side by side.
At first she thought it was a wild dog. But when she posted a photo of the two playing on her Facebook, a pet rescue centre called her. The group told her the Atlanta Wolf Project had been trying to catch the wolf for months, but they failed. Prior gave them new hope.
Because of the wolfs friendship with her pet dog, it was likely to come back to her backyard. Researchers hoped Prior could help them. When they put some traps (陷阱) in the back of her yard, Prior got a very complicated (复杂的) feeling. She couldn’t describe what it was. The wolf would be in a safe place, but she would do something that harmed Bobby’s feelings.
Researchers told Prior that they would take the rare, black wolf to the Yellow River Wildlife Sanctuary where it would live with another wolf. They didn’t think it a satisfying situation for a wild animal like a wolf to have a connection with humans’ life. They need to keep a natural awareness to humans and pets and keep to themselves.
Wolf experts added they would look into the genetics of the animal to try to learn why it liked to get close to people and tried to play with their pets. Some experts believe it could have a history with well-meaning humans. Prior had not expected that she and Bobby should meet such a special and lovely wolf. They just hoped the dear friend all the best.
8. What happened to Vanessa Prior according to the first two paragraphs
A. She didn’t like her dog’s new friend.
B. She was awarded for her helpful picture.
C. She realised her dog made friends with a wolf.
D. She called the pet rescue centre to catch the wolf.
9. How did Prior feel when some traps were set
A. She was afraid to lose Bobby.
B. She regretted helping the researchers.
C. She was worried about the wolf’s future.
D. She had bittersweet feelings about the wolf.
10. What can be inferred about the black wolf from the last two paragraphs
A. It is a kind and sociable animal.
B. It was once kept as a human pet.
C. It will be sent to the wild to live with other animals.
D. It has a great awareness of distancing itself from humans.
11. Where can the passage most probably appear
A. In a medical report. B. In a travel leaflet.
C In a nature magazine. D. In a scientific research.
D
A recent study suggests that when it comes to the benefits of reading, just doing it matters more than the content. Researchers have found that reading novels helps the brain development in understanding others and imagining the world. They also have found that people who spend a few hours per week reading books live longer than those who don’t read.
But how to build a habit of reading Like any habit, the trick is in figuring out what suits you. The hardest part about reading is actually picking up a book. You have to sit down, pick up a book and start reading. “I always have a book next to wherever I put my phone,” My friend Jimmy once told me. “So if I want to check my phone, I physically can see the book there. Nine times out of ten. I end up reading the book instead of using my phone for nothing.”
Another challenge is time and in that case, audiobooks (有声书) can be a good choice. Audiobooks are great for filling the mind while you’re on the way to work, washing dishes or working out at the gym.
If you’re still stuck on the way to developing a reading habit, the best way is to revisit your old favorite books to get your youthful reading pleasure. You should free yourself from the opinion that only important or educational books are worth reading. There’s no shame in rereading the books that made you fall in love with reading in the first place. Restarting the practice of reading is a little like picking up painting. It takes some work to get into the best state, but once you begin, the results are beautiful and satisfying.
12. What is the most difficult part in forming the reading habit
A. Mastering reading skills. B. Getting a great book.
C. Finding a comfortable place. D. Getting reading started.
13. What is the advantage of audiobooks according to the text
A. They are time-saving. B. They provide more pleasure.
C. They help brain develop. D. They offer more book choices.
14. Why is rereading old favourite books a good idea
A. It leads your way to reading. B. It is cheap to get.
C. It improves the taste for art. D. It can increase your patience.
15. What can be the best title for the text
A. Methods of Killing Free Time B. Advantages of Using Audiobooks
C. Ways to Choose Educational Books D. Tips on Developing a Reading Habit
第二节(共5小题;每小题2. 5分,满分12. 5分)
阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
How to Choose Extracurricular Activities
From sports to clubs to outside organizations, there are many activities to take part in outside the classroom. ____16____ Fortunately, it becomes quite easy once you figure out what you enjoy doing in general. With a little more careful thought, you can also choose an activity that interests you.
Think about your interests and know your advantages. Before you start considering specific(具体的)activities, take a step back. Think about what excites you and find your passions(热情). ____17____ Now that you have a better idea of what you like to do in general, decide on those that you are good at. Ask yourself what skills they show. Then find activities that require the same ones. Make sure that you will enjoy yourself by choosing an activity that lets you shine.
____18____ In addition to your interests and advantages, know what you would like to improve about yourself. Use activities as a way to make yourself better. Find out new challenges, without the added stress of having to earn good grades at them. You can use activities to develop general skills that you may not have.
Find out what activities are available(可用的)and look into each one. ____19____ If the website seems incomplete, talk with your teacher or parents. Also look for calendar details, such as start-and-end dates, plus event schedules, to make sure it won’t get in the way of anything else going on in your life. Once you have a list of activities that match your interests, do a little research. ____20____
A Think about skills you want to develop.
B. This can make choosing one a little difficult.
C. Use your freshman year to explore your choices.
D. In this way, you will have a better idea of what to expect.
E. Also make sure that their culture is a good match for your own personality.
F. Use those to decide on activities that will keep you interested for a long time.
G. Search your school’s website for a complete list of all the activities it provides.
第三部分 语言运用(共两节,满分30分)
第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)
阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。
When Marco was a boy, he tried everything to get his father’s love and attention. He studied hard to get good ___21___ and tried to behave well. He was shy and shorter than the other boys. Besides, his father was ___22___ and had little time for him. Except for his ___23___ for housework after school, there was no communication. Marco felt very ___24___.
One day, his maths teacher called him that some young teenagers were ___25___ a public speaking contest. She thought he should give it a ___26___. She firmly believed he could perform on stage (舞台) like other kids. Feeling her strong trust, Marco agreed to ___27___ the contest.
All winter, he took a bus to ___28___ twice a week in another city, where the competition would take place. Marco was taken by a strong ___29___ he never felt before. Finally, the big day arrived. His father, and yes, his maths teacher, were present. When he stepped onto the stage and began to speak, he felt ____30____ at home. He was funny, and acted very natural. He won! He noticed his father’s eyes were ____31____— he was so proud. It was then that his father ____32____ he should pay more attention to the child.
As the winner, his name was ____33____ in the local papers. He knew this was the ____34____ of his new life. It all happened because of a phone call, from one who ____35____ him.
21.
A. gifts B. habits C. marks D. skills
22.
A. lazy B. silent C. serious D. busy
23.
A. suggestions B. promises C. comments D. orders
24.
A. lonely B. surprised C. puzzled D. silly
25.
A. thinking about B. signing up for C. going back to D. worrying about
26.
A. change B. focus C. try D. decision
27.
A. enter B. continue C. organise D. quit
28
A. compete B. act C. practise D. work
29.
A. pain B. energy C. love D. risk
30.
A. totally B. actually C. partly D. usually
31.
A. moving B. shining C. empty D. clear
32.
A. agreed B. remembered C. imagined D. realized
33.
A. shared B. published C. collected D. discussed
34.
A need B. meaning C. lesson D. start
35.
A. depended on B. heard about C. believed in D. listened to
第二节(共10小题;每小题1. 5分,满分15分)
阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
When I left for the United States to study, I had butterflies in my stomach. My mind was full of ____36____ (anxious) because I was going to a new place with new people and new customs. I couldn’t even understand ____37____ (they) language. Everything was____38____ (true) different from my own country. There was nobody that I could talk to and I just had my husband, ____39____ made me feel alone and had no confidence ____40____ my new life.
It was ____41____ sad moment when I had to say goodbye to my family and friends. I didn’t want to leave my hometown because I grew up there and had ____42____ (impress) and wonderful memories of the place. So, thinking about all these changes made me nervous and I ____43____ (frighten) to face them. But studying abroad was a decision that I made myself. I had to continue and accept the challenge, ____44____ (hope) to get used to it. There was a lot _____45_____ (explore) when living abroad. I looked forward to visiting my family in the summer vacation.
第四部分 写作(共两节,满分40分)
第一节(满分15分)
46. 假定你是李华。下学期你将作为交换生(exchange student)去加拿大一所高中学习,住在Lynn家里。请给Lynn写一封邮件,内容包括:
1.介绍自己;2.告知到达时间;3.询问应做何准备。
注意:1.词数80左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯。
Dear Lynn,
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Yours sincerely,
Li Hua
第二节(满分25分)
47. 阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
Adam lived with his parents in one city while his grandparents lived far away in another city. Adam’s parents usually took their son to his grandparents’ house during summer holiday every year and stayed there for around 20 days. Adam’s grandfather loved him very much and spent a lot of time playing with him. His grandmother always cooked delicious food for him. Adam loved his stay there. This continued for years. The boy grew up over time.
One day Adam said to his parents, “Now, I am old enough to go to grandparents’ house alone. So, please let me go by myself.”
His parents didn’t agree at first but Adam insisted(坚持). They finally agreed. But they were worried about his safety. So they taught him everything he needed to know to travel alone.
The day came when Adam was to leave for his grandparents’ house. And his parents came to see him off at the train station. When the boy was comfortably seated on the train, his parents got off and waited for the train to leave.
While waiting, the father went to the window and kept talking to his son. He handed his son an envelope(信封) from the window and said, “Son, if you feel afraid on the way, open this and read it. It will help you to calm down.”
The boy kept that envelope in his pocket carefully and said goodbye to his parents. When the train was ready to leave, the boy smiled and told his father, “I remember everything. Don’t worry.”
At every station where the train stopped, people kept coming and going. The boy started feeling a little lonely.
注意:1.续写词数应为150左右;
2.请按如下格式在答题卡的相应位置作答。
At one station, a big man with cuts on his face got on the train.
_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Then he remembered his father’s letter.
_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

郑重声明:本文版权归原作者所有,转载文章仅为传播更多信息之目的,如作者信息标记有误,请第一时间联系我们修改或删除,多谢。