山西省吕梁市交口县2021-2022八年级上学期期末英语试卷(含解析)

山西省吕梁市交口县2021-2022学年八年级上学期期末英语试卷
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
一、单项选择
1.Celina likes fruit and vegetables. So her eating habit is healthier than ________.
A.mine B.my C.me
2.The students will make fewer mistakes ________ teachers have the punishment power(惩戒权).
A.if B.but C.so
3.Mary doesn’t ________ her clothes. She spends more money on her study.
A.look up B.feel like C.care about
4.—Which country has the ________ population in the world
—China. It’s a little ________ than that of India.
A.biggest; bigger B.most; more C.bigger; biggest
5.―How can I become a good English learner
―It ________ you. The more you listen and speak, the better your English will be.
A.is different from B.is similar to C.is up to
6.Helen was so excited at the news that she could ________ say a word.
A.ever B.almost C.hardly
7.He is my favorite teacher, and what he said makes a big ________ in my life.
A.information B.competition C.difference
8.—What do you think of the traffic in Beijing
—It's too crowded. ________.
A.I love it B.I don't mind it C.I can't stand it
9.There ________ a concert in Shenyang Opera Theater next month.
A.is going to be B.is having C.is going to have
10.--Would you like to visit Shanxi Cultural Expo(山西文化博览会)
--_____________ I want to know more about our hometown.
A.I am not available B.Sure, I'd love to C.I think so
二、补全对话7选5
根据对话内容,从方框中选择适当的话语,使对话意思完整。(选项中有两项是多余的)
Lucy: Hi, Jane. Are you free this evening
Jane: Yes. 11
Lucy: I hear The Monkey King in 3D is on at Wanda Theater this evening.
Jane: Really 12
Lucy: Would you like to go with me
Jane: 13 What time will it start
Lucy: At 7:00. Let’s go together.
Jane: Great. 14
Lucy: At the gate of the theater.
Jane: 15
Lucy: All right. See you then.
Jane: See you.
A.Yes, I’d love to.
B.Then let’s make it 6:45.
C.Sorry, I don’t have time.
D.What’s up
E.What’s wrong with you
F.Where shall we meet
G.I’m looking forward to watching it.
三、完形填空
“Today is my birthday, ”said Sarah, “I hope there will be a big 16 with all my friends!” Sarah looked around the house, 17 nobody was there, even her parents. Sarah was 18 because all the people forgot her birthday.
She decided to have a party on her own! “I will 19 my dolls and my favorite toy bear to my party, ”Sarah said. Then she put all her dolls on the table of the living room. And she also made a 20 on her own. “Now I need a gift for my party!” Sarah said. She put her favorite toy bear into a box. “This is my birthday gift! ”Sarah said happily and she put her gift on the table, too. But she started feeling upset again 21 her friends were not at her party. Then Sarah decided to give a dance show. So she went into her room and put on a beautiful dress. But when Sarah got back, 22 was there! “Where are my dolls Where is my cake Where is my gift ”Sarah ran around the house and 23 her party things.
“Surprise, Sarah! Here is your party. We don’t forget it! ”Suddenly her parents and friends came out.
16.A.class B.show C.party
17.A.but B.or C.so
18.A.relaxed B.happy C.upset
19.A.send B.invite C.use
20.A.candle B.card C.cake
21.A.until B.because C.if
22.A.everything B.anything C.nothing
23.A.looked at B.looked after C.looked for
四、阅读单选
Seven Stories Seven Stories is the perfect place for your child’s special birthday party. Opening Time Monday: CLOSED Tuesday—Saturday: 9:00—17:30 Sunday: 10:00—16:00 ▲ To book(预订) a party, please email us at reception@seven-stories.org.uk or call us at 330-1095 between 9 a.m. and 5:30 p.m. ▲ Book the birthday party at least three weeks before the party date. ▲ 10 to 20 children per(每) party ▲ £13 per child ▲ The price includes(包括) the room, the party host(主持人) and food for every child.
请阅读短文,从每小题所给的 A、B、C 三个选项中,选出一个最佳选项。
24.Seven Stories is ________.
A.a storybook B.a place for birthday parties C.a place to read stories
25.You can make a call to book a birthday party at ________.
A.8:00 a.m. B.6:00 p.m. C.10:30 a.m.
26.If Lily’s birthday is on November 25th, her family should book the party on ________.
A.November 3rd B.November 8th C.November 18th
27.If Mr. Smith books a party for 12 kids, how much should he pay
A.£120. B.£156. C.£256.
28.According to the reading, we can learn that ________.
A.Seven Stories is closed every Tuesday
B.we can book a party by sending an email
C.Seven Stories closes earlier on Saturdays than on Sundays
People began to make robots about several hundred years ago. In the past, most of the early ones looked like animals or humans. However, they couldn’t talk and were pretty dumb. They worked like clocks and did the same things over and over again.
Now modern robots don’t always look like people. Some are like big machines; others are nothing but long arms attached to boxy(箱子般四四方方的)bodies. However, modern robots are smart. Some can solve problems on their own. Their brains are computers and their eyes are sensors(传感器). Motors(发动机)help them move.
In the future, robots will learn from their mistakes more than they do now. They will be smarter. It’s possible that we will have robot judges, robot household workers, and robot factory workers. Robots will help people to do more things.
请阅读短文,从每小题所给的 A、B、C 三个选项中,选出一个最佳选项。
29.How long is the history of robots
A.Hundreds of years. B.Several hundred years. C.Seven hundred years.
30.What does the underlined word “dumb” mean
A.Small. B.Clever. C.Unintelligent(迟钝).
31.Most robots look like people ________.
A.in the past B.now C.in the future
32.Which of the following is NOT true about modern robots
A.Some robots are like big machines.
B.Modern robots are smart.
C.Some robots’ brains are sensors.
33.What can’t robots do in the future according to the passage
A.They can help people do housework.
B.They can work as judges.
C.They can have brains as people.
五、阅读还原6选5
请阅读下面短文,根据短文内容,从所给的选项中选出能填入空白处的最佳选项,使短文意思通顺。选项中有一项为多余项。
I have a lot of good friends. My best friend is Nancy. She is fifteen years old. 34 We live in the same town and began to know each other when we were very young. Now we are in the same grade, but in different classes. She is taller and thinner than me. And she has longer hair than me. 35 When her friends have difficulties, she always tries her best to help them. She works harder than me and she usually gets better grades in the exams. 36 We both like reading, painting and surfing the Internet. 37 For example, I’m funnier and I enjoy making jokes. 38 We believe in each other. I hope we can keep our friendship forever.
A.She often helps me with my studies.
B.However, she is quieter and more serious.
C.She is kind and helpful.
D.She is only one month older than me.
E.Although we have the same hobbies and interests, we also have some differences.
F.She always cares about me.
六、阅读补全短文
Resolutions are promises to yourself. They may help to make yourself become better than before. I always make resolutions and try my best to make them come true. Though I am busy with my schoolwork at school, I still spend time trying new activities and reaching new goals(目标).
One of my short-term(短期的) goals has to do with my dream is traveling to Australia because I like Australian culture. So when I knew our schoolwork was about dream places, I make sure it is Australia. I will spend a lot of money going there, so I promise myself that I am going to save enough money for my trip. Traveling to other countries is a good way to learn something new. And it is also a wonderful chance(机会)to know more about foreigners and their culture.
When it comes to long-term resolutions, I make up my mind to take a language class weekly. I am going to learn Russian and my Russian teacher teaches me once a week. I am not sure if I am able to use it in my future while traveling, or even watching films.
What do you think of my resolutions
阅读短文,根据短文内容,在表格中填入与文章意思最符合的单词。每空一词。
Resolutions are promises to yourself. They may help to 39 yourself. My short-term goal is traveling to Australia. Traveling to other countries is a good way to learn new 40 . It’s also a good chance to know more 41 people and their culture. Taking a language class 42 is my long-term resolution. I’m going to learn 43 , though I’m not sure if I can use it in the future. How do you like my resolutions
七、多任务混合阅读
Everyone likes doing something in their free time. Hobbies are a great way to have fun. There are clubs for some hobbies and you can join them.
In my free time I like reading books and drawing pictures. But my favorite hobby is playing the guitar. I often play the guitar on weekends. It’s relaxing. —Alice Do you want to dance Dancing is great. It helps you look good and keep healthy. Join the dancing club. You can have lessons on Monday and Wednesday. Our nice dancing teachers, Ms. Li and Ms. Wu will teach you.
Sally likes watching movies. She likes all kinds of movies, but her favorite kind of movie is comedies.
3 reasons you should have hobbies:
▲ They make you happy.
▲ They help you make friends.
▲ You have interesting things to do in your free time.
读非连续性文本,按要求完成所给的任务。
44.Please translate the underlined sentence into Chinese. (不超过 25 个汉字)
45.What does Alice think of playing the guitar
46.What is Sally’s hobby
47.What is the benefit (好处) of dancing (One or two examples are OK)
48.In the passage, the underlined word “they” refers to (指) .
49.After reading the passage, what do you think of your hobbies Why do you think so
八、短文选词填空
请根据语篇内容,用方框中所给词的正确形式填空,使短文通顺、连贯,并将答案写在答题卡相应的位置上。方框中有两个词为多余项。
report can interest hard so from go dream to how she when
What do you want to be when you grow up Every child has an answer 50 this question. But it’s not an easy job to make their 51 come true.
When Yang En was young, she dreamed of becoming a 52 .“As a child, I thought it was 53 that there were people on TV,” she said. “They seemed important, and they told you what was going on. 54 I wanted a job on television some day. ”
Yang studied 55 at school and got good grades. Although her parents wanted her to become a doctor, Yang couldn’t let go of 56 dream.“That is what I want to do in my heart”, she said. “Why not go for it ” So she 57 to the University of Maryland to study broadcasting(广播). On weekends, she worked at a TV station for no pay so that she 58 get more experience(经验).
Now Yang is already a popular reporter. 59 did she make her dream come true She said, “Just do it, and don’t let anyone tell you that you can’t.”
九、材料作文
60.请以“The Life in the Future”为题,写一篇短文。
提示:
1. 想象一下,未来的生活将会是什么样子的?
2. 具体介绍一下未来的生活,很多事情都由计算机或机器人来完成。例如:料理家务、购物、网上聊天、打扫卫生、做饭、不出门就可以看医生等。
3. 现在我们应该努力学习,实现理想。
要求:
1. 不少于 80 词;
2. 文中不得出现真实的人名、校名。
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
试卷第1页,共3页
试卷第1页,共3页
参考答案:
1.A
【详解】句意:Celina喜欢水果和蔬菜。所以她的饮食习惯比我的健康。
考查代词辨析。mine我的,名词性物主代词;my我的,形容词性物主代词;me我,人称代词宾格。根据”her eating habit“可知,是两人的饮食习惯作比较,空后没有名词,应用名词性物主代词mine。故选A。
2.A
【详解】句意:如果老师有惩罚的权力,学生就会少犯错误。
考查连词辨析。if如果;but但是;so因此。“teachers have the punishment power”是“The students will make fewer mistakes”的肯定条件,用if引导条件状语从句,故选A。
3.C
【详解】句意:玛丽不在乎她的衣服。她在学习上花了更多的钱。
考查动词短语。look up查阅;feel like想要;care about关心。根据后文花钱在学习上,所以前文说不在意衣服。故选C。
4.A
【详解】句意:——世界上哪个国家的人口最多? ——中国。它比印度多一点。
考查形容词的比较级和最高级。biggest最大的;bigger更大的;most最多的;more更多的。根据“in the world”可知,第一空应用最高级;根据“than”可知,第二空应用比较级;形容人口数量时用large/big/small,故第一空用biggest,第二空用bigger。故选A。
5.C
【详解】句意:——我怎样才能成为一位优秀的英语学习者?——取决于你。你听的越多,说的越多,你的英语就会更好。
考查形容词短语。is different from与……把不同;is similar to与……相似;is up to由……决定。根据“The more you listen and speak, the better your English will be.”可知,此处应用is up to,表示“你的英语好坏完全却决于你”。故选C。
6.C
【详解】句意:海伦听到这个消息激动得几乎说不出话来。
考查副词,A. ever adv. 竟然,曾经;B. almost adv. 几乎;C. hardly adv. 几乎不。结合句意,前面是说听到消息很激动,那么应该是激动得说不出话,故选C。
7.C
【详解】句意:他是我最喜欢的老师,他说的话对我的生活产生了很大的影响。
考查名词词义辨析。information信息;competition竞赛;difference不同点。根据“He is my favorite teacher, and what he said makes a big...in my life.”可知,空处应表达对我的生活产生了很大的影响,“make a big difference“有很大影响”,固定搭配。故选C。
8.C
【详解】句意:—你觉得北京的交通怎么样?—太拥挤了。我无法忍受。
考查情景对话辨析。I love it 我喜欢它;I don’t mind it我不介意;C I can’t stand it我不能忍受它。根据句意,它太拥挤了,可知空格处要表达的是我不能忍受它,所以是I can’t stand it。故选C。
9.A
【详解】句意:下个月在沈阳歌剧院将有一场音乐会。
考查there be句型的一般将来时。 根据时间状语“next month”可知,此句为there be句型的一般将来时态,其结构为“there is/are going to be”或“there will be”,根据“a concert”可知,此处应是is going to be。故选A。
10.B
【详解】句意:——你想参观山西文化博览会吗?——当然,我想去。我想更多地了解我们的家乡。
考查情景交际。I am not available我没空;Sure, I'd love to当然,我想去;I think so我是这么认为的;根据句意理解及后句I want to know more about our hometown.可知,这里表达的是“想去参观”,故选B。
11.D 12.G 13.A 14.F 15.B
【导语】本文是Lucy 和Jane两人打算去看3D电影的对话。
11.根据“Are you free this evening ”以及回答可知,回答有空后,继续询问有什么事,选项D“怎么了?”符合语境。故选D。
12.根据“Really ”以及下文可知,此处是对这部电影的期待,选项G“我正期待着去看它。”符合语境。故选G。
13.根据“Would you like to go with me ”可知,应回答是否愿意去,选项A“是的,我愿意。”符合语境。故选A。
14.根据“At the gate of the theater.”可知,是问见面的地点,选项F“我们在哪里见面?”符合语境。故选F。
15.根据“All right. See you then.”以及上文可知,提到了见面的地点,此处应是说见面的时间,选项B“然后我们定在6点45吧。”符合语境。故选B。
16.C 17.A 18.C 19.B 20.C 21.B 22.C 23.C
【分析】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了萨拉生日这天,所有的朋友和家人为了给她制造一个大惊喜,让她一开始很沮丧的故事。
16.句意:我希望和我所有的朋友有一个大派对。
class班级;show展示;party派对。由“She decided to have a party on her own!”可知,party原词复现。故选C。
17.句意:萨拉环顾整个房子,但哪里都没有人,甚至是她的父母也不在。
but但是;or或者;so因此。由“Sarah looked around the house”和“nobody was there, even her parents”可知,前后两句是转折关系。故选A。
18.句意:萨拉很沮丧,因为所有人都忘记了她的生日。
relaxed放松的;happy高兴的;upset沮丧的。由“because all the people forgot her birthday”可知,萨拉此时是沮丧的。故选C。
19.句意:我将邀请我的娃娃和我最爱的玩具熊来参加我的聚会。
send 发送;invite邀请;use使用。invite sb. to do sth.邀请某人做某事。故选B。
20.句意:她自己也做了一个蛋糕。
candle蜡烛;card卡;cake蛋糕。由“Where is my cake ”可知,这里是 cake ,原词复现。故选C。
21.句意:但她再次开始感到沮丧,因为她的朋友都不在她的派对里。
until直到;because因为;if如果。上下文为因果关系,萨拉沮丧的原因是朋友都不在,用 because 引导原因状语从句。故选B。
22.句意:但当萨拉回来时,那里什么也没有。
everything一切;anything任何事;nothing没事。由“Where are my dolls Where is my cake Where is my gift ” 可知,那些物品都不见了。故选C。
23.句意:萨拉跑出了房子找她的派对上的物品。
looked at看;looked after照顾;looked for寻找。由“Sarah ran around the house”可知,她跑出了房子寻找他的派对上的物品。故选C。
24.B 25.C 26.A 27.B 28.B
【导语】本文主要介绍了Seven Stories的相关信息。
24.细节理解题。根据“Seven Stories is the perfect place for your child’s special birthday party.”可知,它是举办孩子特别生日派对的绝佳场所。故选B。
25.细节理解题。根据“To book(预订) a party, please email us at reception@seven-stories.org.uk or call us at 330-1095 between 9 a.m. and 5:30 p.m.”可知,可以在上午9点到下午5点半打电话预定。故选C。
26.推理判断题。根据“Book the birthday party at least three weeks before the party date.”可知,至少提前三周预定,故如果生日在11月25号,可在11月3号预定。故选A。
27.细节理解题。根据“£13 per child”可知,一个孩子需要13英镑,故12个孩子需要156英镑。故选B。
28.细节理解题。根据“To book(预订) a party, please email us at reception@seven-stories.org.uk”可知,可以通过发邮件预定。故选B。
29.B 30.C 31.A 32.C 33.C
【导语】本文主要介绍的是机器人的历史。
29.细节理解题。根据首句“People began to make robots about several hundred years ago ”可知,机器人已有数百年的历史。故选B。
30.词义猜测题。根据“They worked like clocks and did the same things over and over again.”可知,它们像时钟一样工作,一遍又一遍地做同样的事情,所以早期的机器人是很愚蠢的。故选C。
31.细节理解题。根据“In the past, most of the early ones looked like animals or humans.”可知,在过去,大多数早期的机器人看起来像人类。故选A。
32.细节理解题。根据“Their brains are computers and their eyes are sensors”可知,现代机器人的大脑是电脑,不是传感器,它们的眼睛是传感器。故选C。
33.推理判断题。根据文章最后一段“In the future, robots will learn from their mistakes more than they do now. They will be smarter. It’s possible that we will have robot judges, robot household workers, and robot factory workers. Robots will help people to do more things.”可知, 未来机器人能帮人做很多事情,但是机器人并不会有像人类一样的大脑。故选C。
34.D 35.C 36.A 37.E 38.B
【导语】本文主要介绍了作者和好朋友Nancy的相同之处和不同之处。
34.根据“She is fifteen years old”可知,此处提到她的年龄的情况,D选项“她只比我大一个月”符合,故选D。
35.根据“When her friends have difficulties, she always tries her best to help them”可知,此处介绍朋友很乐于助人,C选项“她很善良,乐于助人”符合,故选C。
36.根据“When her friends have difficulties, she always tries her best to help them”可知,此处提到了她的乐于助人,A选项“她经常帮助我学习”符合,故选A。
37.根据“We both like reading, painting and surfing the Internet”及“For example, I’m funnier and I enjoy making jokes.”可知,前半句介绍两人的相同之处,后半句介绍两人不同之处,E选项“虽然我们有相同的爱好和兴趣,我们也有一些分歧”符合,故选E。
38.根据“For example, I’m funnier and I enjoy making jokes. ”可知,介绍两人的不同之处,B选项“然而,她更安静,更严肃”符合,故选B。
39.improve 40.things 41.foreign 42.weekly 43.Russian
【导语】本文是一篇说明文,主要介绍了作者的目标是什么,分为长期目标和短期目标。
39. 根据第一段“They may help to make yourself become better than before.”可知,它们可能有助于使自己变得比以前更好,即有利于提升自己,improve“提升,改进”;help to do sth.表示“帮助做某事”,空处应用动词原形。故填improve。
40. 根据第二段“Traveling to other countries is a good way to learn something new.”可知,去其他国家旅行是学习新事物的好方法,thing“事物”,名词,此处应用可数名词复数表示泛指。故填things。
41.根据第二段“And it is also a wonderful chance(机会)to know more about foreigners and their culture.”可知,旅行有机会了解外国人及其文化,修饰空后名词people,应用形容词foreign“外国的”。故填foreign。
42. 根据第三段“When it comes to long-term resolutions, I make up my mind to take a language class weekly.”可知,作者是决心每周上一堂语言课,副词weekly“每周”符合语境。故填weekly。
43.根据第三段“I am going to learn Russian and my Russian teacher teaches me once a week.”可知,作者打算学习俄语,名词Russian“俄语”符合语境。故填Russian。
44.这里有一些业余爱好俱乐部,你可以加入。 45.It’s relaxing. 46.Watching movies. 47.It helps you look good and keep healthy. 48.hobbies 49.I think my hobbies are great. Because they are relaxing and they make me happy.
【导语】本文介绍了关于爱好的事,并且引用两个人作为事例,最后告诉我们应该有爱好的三点理由。
44.There are“这里有”;clubs for some hobbies“一些业余爱好俱乐部”;and表示并列;you can“你能”; join them“加入它们”。故填:这里有一些业余爱好俱乐部,你可以加入。
45.根据“I often play the guitar on weekends. It’s relaxing”可知,Alice认为弹吉他令人放松。故填It’s relaxing.
46.根据“Sally likes watching movies.”可知, Sally喜欢看电影。故填Watching movies.
47.根据“It helps you look good and keep healthy.”可知,跳舞可以使人看起来不错并保持健康。故填It helps you look good and keep healthy.
48.根据“3 reasons you should have hobbies”可知,此处“they”指代的是前文中的“hobbies”。故填hobbies。
49.开放性作答,言之有理即可。参考答案为I think my hobbies are great. Because they are relaxing and they make me happy.
50.to 51.dreams 52.reporter 53.interesting 54.So 55.hard 56.her 57.went 58.could 59.How
【导语】本文是一篇说明文。主要讲述了一个名叫杨恩的女孩从小就梦想成为一名电视记者,并最终实现了她的梦想的故事。
50.句意:每个孩子都有这个问题的答案。根据“Every child has an answer…this question.”可知,此处是固定用法an answer to this question“这个问题的答案”,空处应填入介词to。故填to。
51.句意:但是让他们的梦想成真并不是一件容易的事情。根据“…make their…come true.”可知,此处缺少一个名词,备选单词中dream符合语境;又根据“their”可知,空处需填dream的名词复数形式dreams,make their dreams come true“让他们的梦想成真”。故填dreams。
52.句意:杨恩年轻的时候,梦想成为一名记者。根据“Now Yang is already a popular reporter.”可知,杨恩的梦想是成为一名记者;又根据“a”可知,空处应填report的名词单数形式reporter“记者”。故填reporter。
53.句意:她说:“当我还是个孩子的时候,我觉得电视上有人这件事很有趣。” 根据“‘As a child, I thought it was…that there were people on TV,’ she said.”可知,此处缺少一个形容词,备选单词interest符合语境;由于主语是it,空处应填interest的形容词形式interesting“有趣的”。故填interesting。
54.句意:她说:“他们看起来很重要,他们告诉你发生了什么。所以我希望有一天能在电视台工作。” 根据“she said. ‘They seemed important, and they told you what was going on…I wanted a job on television some day. ’”可知,空格前后句子之间是因果关系,空处应填备选单词so“所以”,位于句首的单词首字母需大写。 故填So。
55.句意:杨在学校学习很努力,成绩很好。根据“Yang studied…at school and got good grades.”可知,此处缺少一个副词,杨成绩很好,因此她应是学习很努力,空处应填备选单词hard“努力地”。故填hard。
56.句意:尽管她的父母希望她成为一名医生,但她无法放弃她的梦想。根据“Yang couldn’t let go of…dream.”可知,此处指的是无法放弃她的梦想,空处应填she的形容词性物主代词形式her“她的”。故填her。
57.句意:所以她去了马里兰大学学习广播。根据“So she…to the University of Maryland to study broadcasting(广播).”可知,此处缺少一个动词,备选单词go符合语境,时态为一般过去时,空处应填go的过去式形式went“去了”。故填went。
58.句意:周末,她在一家电视台工作,没有薪水,这样她可以获得更多的经验。根据“On weekends, she worked at a TV station for no pay so that she…get more experience(经验).”可知,此处指的是可以获得更多经验,情态动词后跟动词原形get,备选单词can符合语境,时态为一般过去时,空处应填can的过去式形式could“可以”。故填could。
59.句意:她是如何实现自己的梦想的?根据“…did she make her dream come true ”可知,此处缺少一个疑问词,备选单词how符合语境,空处应填how“如何”,位于句首的单词首字母需大写。故填How。
60.例文
The Life in the Future
What do you think the life in the future will be like Now let me introduce the future life.
Every family will have computers and puters will help us to know a lot around the world. We will be able to communicate by e-mail. Robots can help us to do some cleaning, cooking or washing. We can do some shopping and see a doctor without going out of our homes. People will live to be 200 years old because of the better medical care.
The life in the future will be good. For this, we should study hard. I believe we’ll be able to make it come true.
【详解】[总体分析]
①题材:本文是一篇材料作文;
②时态:时态为“一般将来时”;
③提示:写作要点已给出,考生应注意不要遗漏,适当添加细节,并突出写作重点。
[写作步骤]
第一步,提出疑问未来的生活会是怎样,引出下文;
第二步,通过详细的例子具体阐述未来的生活;
第三步,表达对未来生活的期盼,并为此努力学习。
[亮点词汇]
①in the future在未来
②around the world全世界
③come true实现
[高分句型]
①I believe we’ll be able to make it come true.(省略that的宾语从句)
答案第1页,共2页
答案第1页,共2页

郑重声明:本文版权归原作者所有,转载文章仅为传播更多信息之目的,如作者信息标记有误,请第一时间联系我们修改或删除,多谢。