外研版九年级上册期末测试卷 B卷提升篇(含解析)

期末测试卷(B卷提升篇)
温馨提示:
本试卷共分第Ⅰ卷和第Ⅱ卷两部分,第Ⅰ卷为选择题;第Ⅱ卷为非选择题;满分为100分,考试时间为100分钟。
第Ⅰ卷 选择题
一、语法选择
When I was a kid, watermelons were expensive. One of my father’s friends, Bernie, 1 a rich businessman. He had a large store.
Every summer, 2 the first watermelons arrived, Bernie would call us. Dad and I would go to Bernie’ place. We would sit on the edge of the dock (码头), feet dangling (悬摆), and get ready for a big meal.
Bernie would use 3 knife to cut our first watermelon, give each of us a big piece and sit down next to us. We were so happy that we often buried our faces in the watermelon, eating only the heart — 4 and the juiciest part.
Bernie was my father’s idea of a rich man. I always thought it was because he was such 5 successful businessman. Years later, I realized that it was not Bernie’s wealth itself but his way of dealing with it that my father liked. Bernie knew 6 to stop working, get together with friends and eat only the heart of the watermelon.
What I learned 7 Bernie is that being rich is a state of mind. Some of us, no matter how much money we have, will 8 be free enough to eat only the heart of the watermelon. If you don’t take the time to dangle your feet over the dock and enjoy life’s small pleasure, your work is probably hurting your life.
For many years, I forgot the lesson I had learned as a kid on the loading dock. I was busy 9 money all the time.
Well, I’ve relearned it. I hope that I 10 time left to enjoy the success of others and to take pleasure during the day.
1.A.is B.was C.are D.were
2.A.unless B.though C.since D.when
3.A.he B.him C.his D.himself
4.A.red B.redder C.the redder D.the reddest
5.A.a B.an C.the D.不填
6.A.how B.what C.why D.when
7.A.from B.for C.with D.at
8.A.always B.often C.ever D.never
9.A.making B.to making C.to make D.make
10.A.have B.has C.had D.was having
二、完形填空
I used to hunt and have killed quite a few deer. There was great 11 in waiting and shooting.
One cold morning in winter, I went alone to a hillside. I carried my gun and three thick sandwiches. I found a natural hiding place. It was pretty cold, but I had 12 clothing on. I sat there waiting for one hour. Nothing showed. The place was really 13 .
Suddenly, a beautiful buck(雄鹿) appeared. Surely I couldn’t 14 it. I must wait for him to realize I was there. I waited for him to 15 with a start (惊吓).
To my surprise, he came towards me! He was curious, I suppose. He must have known about men and their 16 which would kill him. But he walked right up where I was sitting. Then he stopped and looked at me! I was getting a bit 17 now. A big buck can do a lot of damage.
What happened next was hard to believe. But it all seemed quite natural. I reached up and scratched(抚摸) his head. And he 18 it. That big, wild, beautiful buck bent his head.
I scratched his body and fed him my last sandwich. Then he went his way, down the hill. I just watched him go--a strong buck carrying a proud head.
I picked up my gun and started walking back. 19 , I heard the shots—two of them. If you’ve hunted enough you know two shots mean a(n) 20 . I had forgotten that there were other hunters around.
I decided to give up hunting from that day on.
11.A.excitement B.trouble C.interest D.mistake
12.A.beautiful B.clean C.warm D.little
13.A.dirty B.quiet C.fun D.small
14.A.tell B.see C.call D.miss
15.A.run B.play C.smile D.walk
16.A.feelings B.habits C.guns D.clothes
17.A.curious B.nervous C.angry D.painful
18.A.refused B.stopped C.helped D.liked
19.A.Suddenly B.Luckily C.Usually D.Actually
20.A.decision B.kill C.warning D.action
三、阅读
第一节 阅读理解
A
It's three thirty in the afternoon at Raynham Primary School in London. Students are ready for their after-school math lesson. Thousands of kilometers away, their math tutors are also arriving for class. Each pupil gets an online tutor. The students work on their computer and wear a earphone to talk to their tutor.
Their classroom teacher, Altus, says he has seen an improvement in results. Nine-year-old Samia says she enjoys the online lessons. She says, "It helps me because sometimes when we're doing it in class, I don't hear the teacher very much and I don't understand, but online tutoring is better." Tom Hooper started the company. It offers the online tutoring. The company is called Bright Spark Education.
Children today feel very confident online, so they enjoy their learning. Online tutoring costs between twenty and twenty-five dollars an hour. An online tutor is about half the cost of traditional face-to-face coaching.
Bright Spark Education says the online tutoring is used only as an addition (附加物) to the regular teaching. The company says its service doesn't threaten(威胁) the teachers' jobs in Britain.
Some parents say they are pleased with the results. But some students still hate math. Even with the latest technology to teach it, math is still not everyone's favorite subject.
21.Why does Samia like to learn online
A.Because the tutor is only for her. B.Because it's interesting and cool.
C.Because she can understand the tutor better. D.Because she likes playing on the computer.
22.How much do you have to pay for learning for two hours online at least
A.40 dollars. B.50 dollars. C.20 dollars. D.25 dollars.
23.The underlined word "It" in Paragraph 2 refers to________.
A.online tutor B.online tutoring C.the company D.after-school lesson
24.What can we learn from the text
A.Tom Hooper started the company and had a lot of money.
B.All students like math in London.
C.Tutors online are better than the classroom teachers.
D.Some students in Britain may not be good at math.
25.What's the main idea of the text
A.Math is not everyone's favorite subject. B.Students in London learn math online.
C.Each pupil gets an online tutor. D.Children feel very confident online.
B
My 20-year-old daughter, Ann, living in Philadelphia, sent me a message the other day. "I need socks and shampoo." She was actually asking me to prepare those things for her, but I thought she was playing a cell phone game. I decide not to be a helicopter(直升机) mother, because experience as a mother and professor has taught me how badly that can result. Instead, I prefer a more hands-off way. From the time Ann turned 16, I don't want to know her work and life schedule any longer.
But that's not what I see at Drexel University where I teach. Most of my students talk to their parents three times a day or more. One student's mother called her son because she didn't hear from him for a few days. The son was in the library so he whispered "hello". The mother doubted that he was drinking, and insisted on asking him to take a picture of himself. Holding a newspaper with that day's date, the son had to take a photo of himself and sent it to his mother in order to prove that he wasn't telling a lie.
I always think that my students should depend on themselves. I tell them that I will not check whether they miss classes and finish homework or not. Because they are independent thinkers and they should take responsibility for their own choices.
But their parents don't treat them like me. I know a mother. She puts her eyes on her son too much. She hopes he will walk by the camera so that she can know what he is doing. Another mother checks her son's credit card daily. However, I never do that. My daughters only come to me with important things when they need my decision. I think that's because I give them space.
Many parents try to find if their kids are hiding from them. But we have to learn to respect boundaries(界限), even when technology is so powerful now. So I am going to do my best not to be a helicopter parent.
26.The underlined phrase "a helicopter mother" in Paragraph 1 means "________".
A.a mother who treats the child as an independent being.
B.a mother who pays close attention to their children.
C.a mother who prefers a more hands-off way.
D.a mother who gives her children space.
27.What does the author think of the mother and her son in Paragraph 2
A.They trust each other. B.They respect each other.
C.They care about each other. D.They are unhappy with each other.
28.Why does the author mention different ways of mothering
A.To show how responsible those mothers are.
B.To show that mothers should make decisions for their children.
C.To show that space is needed for children to become independent.
D.To show that some helicopter mothers love their children so much.
29.What's the attitude of the author towards helicopter parents
A.Agree. B.Neutral(中立) C.Disagree D.Unknown
30.What will probably be discussed after the last paragraph
A.Advice on respect boundaries between parents and children.
B.The powerful technologies for helicopter parents.
C.The disadvantages of being helicopter parents.
D.The advantages of being hands-off parents.
C
Once upon a time there lived a great storyteller whose stories gave both children and adults a lot of pleasure and enjoyment. He told a story about an emperor who loved new clothes and about a tiny girl who was no taller than a person’s thumb (拇指).
That storyteller's name was Hans Christian Andersen. He was born in Denmark. He wrote more than 150 stories, which are told in many countries. He became the first author to write and publish his own fairy tales. Andersen grew up poor. His father was a shoemaker, and his mother could hardly read. Andersen once said, “Most of what I have written is a reflection of myself.” His fairy tale, The Ugly Duckling, about a duckling that is laughed by other animals until it grows up to be a swan (天鹅), was written according to his own experience as a child. His other famous fairy tales include The Little Match Girl, The Daughter of the Sea and The Snow Queen.
Andersen’s fans celebrated the anniversary (周年纪念日) of his 200th birthday in 2005. People are told his fairy tales in many countries. They organized different kinds of celebrations to remind people ofAndersen and Andersen’s fairy tales.
In Denmark, 15-foot-tall puppets(木偶)danced in mid-air every night from May until September. In Singapore, the post office published a series (系列) of Andersen stamps. And in Egypt, the library in Alexandria showed Andersen's books, which were translated into 150 languages! In New York City’s Central Park, storyteller Ellen Shapiro told The Real Princess to a crowd of children.
“Andersen's stories have everything,” Shapiro told the reporter. “They are funny and sad and enjoyable. I never get tired of them. ”
Storytellers such as Shapiro love continuing Andersen’s tradition. Shapiro doesn’t memorize her favorite stories, however. Instead, she learns what happens at the beginning, middle, and end. She changes the words of a story to fit the listeners. So no two tellings of a story are exactly alike.
31.What can we know about Andersen according to the passage
A.He was born in Denmark in 1820.
B.He was from a rich family.
C.He was the first author to write and publish his own fairy tales.
D.He was laughed by other children because he was a poor storyteller.
32.Which statement about Andersen’s 200th birthday anniversary celebrations is TRUE
A.In Denmark, puppets danced every night for half a year.
B.In Singapore, the post office published a series of Andersen stamps.
C.In Egypt, Andersen's fans translated his books into 150 languages.
D.In the US, Ellen Shapiro told “The Ugly Duckling” to a crowd of children.
33.How many Andersen’s fairy tales are mentioned in this passage
A.5 B.7 C.15 D.150
34.What can we know about Shapiro from the passage
A.She doesn’t like following Andersen’s tradition.
B.She organized Andersen’s 200th birthday anniversary celebrations.
C.She never tells the same story in exactly the same way.
D.She is used to reading Anderson’s stories to her listeners.
35.According to the passage, we can know that________.
A.All of Andersen’s fairy tales reflect his own life.
B.Andersen’s fairy tales can bring people a lot of pain and pleasure.
C.Andersen’s fairy tales are only loved by children in 150 countries.
D.Andersen’s fairy tales are funny and sad and enjoyable.
D
36.How much money will a couple save if they take “Learning makes a better parent!” course together
A.12 RMB B.13 RMB C.14 RMB D.15 RMB
37.Which activity is the most popular according to the passage
A.Free ukulele lessons! Come and join us! B.Chocolate making and tasting.
C.Dragon’s Back Hiking Adventure! D.Explore the city with a photographer.
38.The following information can be found on the website EXCEPET_______.
A.A concert in Guangzhou Opera House. B.A journey to the Nansha Wetland Park.
C.A course about interviewing skills D.Ordering McDonald’s takeout online.
39.Which of the following is NOT TURE according to the passage
A.Free ukulele lessons are only for students at school.
B.Two of the activities limits the number of people.
C.Dragon’s Back Hiking Adventure is suitable for beginners.
D.You can get free souvenirs if you join Explore the city with a photographer.
40.What is this website mainly used for
A.For sharing people’s ideas and feelings. B.For releasing information about activities.
C.For posting photos and selfies. D.For making more friends online.
第二节 阅读还原
阅读短文及选项A~E,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卷上将该项涂黑。
Here are some good suggestions for you to learn English well.
41 Even if there is no one around to speak to, talk to yourself. Name things as you pass them. This simple language learning skill will help you understand these everyday words.
Talk to your friends you know in English. 42 They may understand you even if they don’t speak it. Simple expressions like “Good morning!” in English will make those sentences more natural to you. Your friends may even start to learn a few sentences as well.
43 You’ll hear the language used in a real situation and this will help you judge(判断) the pronunciation even better. Yon will also come to further understand and better enjoy the culture behind the language.
The easiest language learning skill is to try! Don’t be afraid to make mistakes when you speak and write English. In fact, you will learn as much from your mistakes as you will learn from your success. 44 .
It’s a good way to find an English club. It’s helpful to speak with other people who are still going through the course of learning English. 45 .
A.Explain to them you are practicing it.
B.They will give you lots of learning skills.
C.Never let the fear of making any mistakes hold you back.
D.Listen to English songs when you are free.
E.The best way to get better at English is to speak it.
第II卷 非选择题
第一节、根据首字母完成短文
My husband Mike had been working in Florida for five months. Our 9-year-old daughter Kallie m 46 him very much. So Kallie and I were flying to Florida to spend a week with him. Kallie was nervous about the t 47 and had counted on me reading to her the whole way. The plane was full. Because we did not get our boarding passes (登机牌) until we a 48 at the gate, Kallie and I could not get seats together. I asked the passengers next to me if they would c 49 places with Kallie or me. They all said no. Meanwhile, a mother and her two children several rows ahead were also in the same s 50 . The mother could hold her baby, but her 6-year-old son had to sit with s 51 . And nobody offered to help her.
Until, I saw a troop of Boy Scouts (童子军) on our flight. The Scout leader stood up and said to the woman: “Ma’am, I think we can help you.” He s 52 five minutes rearranging (重排) his group so there was space for the family to sit together. A s 53 came on the mother’s face.
Suddenly, the man sitting next to the Scout leader turned around to me and asked: “Would you and your daughter like our seats ” We changed seats and being t 54 made our trip so much better. Would that man have offered us his seat i 55 the Scouts hadn’t done so for the mom and her children I’m not sure. But I do know that kindness is contagious (传染的), and good deeds cause more good deeds!
第三节、阅读下面短文,回答下列小题。
Embroidery (刺绣) is an important art form in Chinese culture. In the past, people embroidered on handkerchiefs, bed covers, tablecloths and dresses. Girls would embroider on a sachet (香囊) as a gift for their lovers. The most famous embroidery styles are Su embroidery from Suzhou, Shu embroidery from Sichuan, Xiang embroidery from Hunan and Yue embroidery from Guangdong.
Shu embroidery is the oldest of the four. It is known for its smooth needlework (针线) and beautiful colors. It dates back to the Han Dynasty (206 BC – 220 AD). People sold it to other countries through the South Silk Road. It used to be a fashion item (时尚单品) in ancient Rome, according to China Daily.
Embroidery takes time and patience. It might take as long as a whole day to finish just 10 cm of embroidery. By the 1970s, Sichuan had as many as 5,000 embroiderers. But since modern machines can make cheaper embroidery products today, fewer people buy handmade Shu embroidery products. There are also very few young embroiderers, so the skill is in danger of dying out. To protect the skill, Shu embroidery was added to China’s intangible cultural heritage list (非物质文化遗产名录) in 2006.
56.What is Shu embroidery famous for
57.How do we know that it was popular in other countries
58.Why is there a risk that Shu embroidery will die out
59. How did people sell Shu embroidery to other countries in ancient times
60. Why was Shu embroidery added to China's intangible cultural heritage list
第四节、书面表达
61.书面表达
近来,天津市正在创建全国文明城市,这一话题在我校引起了热烈讨论。作为中学生,请根据下面提示信息给学校英语专栏写一篇短文,呼吁大家提升文明素养,作文明礼仪的倡导者。
(1)跟人说话时,要有礼貌;
(2)过马路时,不闯红灯;
(3)不乱扔垃圾,保持教室及社区环境卫生;
(4)扔垃圾时,要进行垃圾分类;
(5)在公众场合,遵守秩序,不大声喧哗;
(6)我们应该关注自己的礼仪.
要求:1.要点齐全,行文连贯,可适当发挥。
2.词数:80~100个,开头和结尾已给出,不计入总词数。
3.书写工整占1分。
参考词汇:社区 community 进行垃圾分类 do waste sorting 礼仪 manners
Recently, we are trying to make Tianjin become the national civilized city. As students, we must know what we should do and what we shouldnt do. ____________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
That’s all. Thank you!
试卷第1页,共3页
试卷第1页,共3页
参考答案:
1.B 2.D 3.C 4.D 5.A 6.A 7.A 8.D 9.A 10.A
【分析】本文是一篇记叙文,主要讲述了作者父亲的一个朋友,伯尼,是一个富有的商人,但同时他也懂得和朋友一起享受生活,而不是只顾埋头工作。本文意在告诉我们要学会享受生活中的快乐,平衡工作与生活才是最大的财富。
1.句意:我父亲的一个朋友,伯尼,是个富商。
is一般现在时,主语为第三人称单数;was一般过去时,主语为第二、三人称单数;are一般现在时,主语为第二人称或人称复数;were一般过去时,主语为第二人称或人称复数。由“When I was a kid”可知,此处为一般过去时,主语Bernie为第三人称单数,故应用be动词was。故选B。
2.句意:每年夏天,当第一批西瓜到达时,伯尼都会给我们打电话。
unless除非;though尽管;since自从;when当……时。由“____the first watermelons arrived, Bernie would call us.”可知,当第一批西瓜到达时,伯尼都会给我们打电话,故此处应用when引导时间状语从句。故选D。
3.句意:伯尼会用他的刀切我们的第一个西瓜,给我们每人一大块,然后坐在我们旁边。
he他,人称代词主格;him他,人称代词宾格;his他的,形容词性物主代词;himself他自己,反身代词。由“Bernie would use ____knife”此处应用形容词性物主代词his,作定语修饰名词knife。故选C。
4.句意:我们很开心,常常把脸埋在西瓜里,只吃西瓜心——最红最多汁的部分。
red红的,原级;redder更红的,比较级;the redder较红的,两者之间比较;the reddest最红的,最高级。由“_____and the juiciest part.”可知,and连接并列成分,故此处也应与juiciest一样为最高级。故选D。
5.句意:我一直以为是因为他是一个成功的商人。
a一个,不定冠词,表泛指,用于辅音音素开头的单词前;an一个,不定冠词,表泛指,用于元音音素开头的单词前;the定冠词,表特指。“一个成功的商人”表泛指,且successful以辅音音素开头,故其前应加不定冠词a。故选A。
6.句意:伯尼知道如何停下工作,和朋友聚在一起,只吃西瓜的心。
how如何;what什么;why为什么;when什么时候。由“Bernie knew _______to stop working, get together with friends”可知,伯尼知道怎样停下工作,和朋友聚在一起,故此处应用how引导宾语从句。故选A。
7.句意:我从伯尼那里学到的是:富有是一种精神状态。
from从;for为了;with和;at在。由“What I learned _____ Bernie”可知,此处是我从伯尼那学到的东西,learn from从……学习。故选A。
8.句意:我们中的一些人,无论我们有多少钱,都永远不会有足够的自由,只吃西瓜的心。
always总是;often经常;ever曾经;never从来没有。由“no matter how much money we have, will ______be free enough to eat only the heart of the watermelon”可知,不管我们多有钱,我们中的一些人永远不会只吃西瓜的心,故此处应用never。故选D。
9.句意:我一直忙于赚钱。
making动词的ing形式;to making介词+动词的ing形式;to make动词不定式;make原形。由“I was busy _____money”可知,be busy doing sth忙于做某事,其后应接动名词形式。故选A。
10.句意:我希望我还有时间去享受别人的成功,在这一天中享受快乐。
have一般现在时,主语为第一、二人称或人称复数;has一般现在时,主语为第三人称单数;had一般过去时;was having过去进行时。由“I hope that I _____time left to enjoy…”可知,本句为that引导的宾语从句,主句为一般现在时,结合语境可知从句也为一般现在时,主语I为第一人称,故应用动词原形have。故选A。
11.A 12.C 13.B 14.D 15.A 16.C 17.B 18.D 19.A 20.B
【分析】作者打猎时看到一只雄鹿,但是这只雄鹿不逃跑反而向作者走过来。且那头大的,野生的,美丽的公鹿低下头要求作者更多的爱抚。当作者决定不猎杀时却听到其他猎人的枪声,从此作者不再打猎。
11.句意:在等待和射击时有巨大的刺激。
A. excitement激动,刺激;B. trouble麻烦;C. interest兴趣;D. mistake错误。根据in waiting and shooting打猎中的等候和射击是令人激动的事情,故选A。
12.句意:天气非常寒冷,但是我穿着暖和的衣服。
A. beautiful美丽的;B. clean干净的;C. warm温暖的;D. little少的。根据It was pretty cold及转折,故选C。
13.句意:这个地方真的很安静。
A. dirty脏的;B. quiet安静的;C. fun有趣的;D. small小的。根据I sat there waiting for one hour. Nothing showed.故选B。
14.句意:当然,我不会错过它。
A. tell告诉;B. see看到;C. call喊,叫;D. miss错过。根据I must wait for him to realize I was there.故选D。
15.句意:我在等候他惊吓地跑起来。
A. run跑;B. play玩;C. smile微笑;D. walk步行。根据上文I must wait for him to realize I was there.可知作者在等候鹿跑起来,故选A。
16.句意:他一定知道有人和那些人的会杀了他的枪。
A. feelings感情;B. habits习惯;C. guns枪;D. clothes衣服。根据which would kill him.故选C。
17.句意:我现在有点紧张了。
A. curious好奇的;B. nervous紧张的;C. angry生气的;D. painful疼痛的。根据上文Then he stopped and looked at me!及后文A big buck can do a lot of damage.可知作者有点儿紧张,故选B。
18.句意:他喜欢它(我的抚摸)。
A. refused拒绝;B. stopped停止;C. helped帮助; D. liked喜欢。根据后文That big, wild, beautiful buck bent his head.可知公鹿喜欢我的抚摸,故选D。
19.句意:突然,我听到枪声——两声枪响。
A. Suddenly突然;B. Luckily幸运地;C. Usually通常;D. Actually的确,事实上。根据上文I picked up my gun and started walking back.可知作者不打算猎取这头鹿了,所以听到枪声很突然,故选A。
20.句意:如果你打猎够多,你知道两枪意味着捕杀。
A. decision决定;B. kill杀死,捕杀;C. warning警告;D. action行动。根据前文及I had forgotten that there were other hunters around.可知这两声枪声意味着捕杀,故选B。
21.C 22.A 23.C 24.D 25.B
【分析】文章大意:本文主要介绍了英国的学生利用网络学习数学。通过这一手段来提高学习数学的质量。但是仍然有一些学生厌恶数学。即使运用最新的技术来教它,数学仍然不是每个人最喜欢的学科。
21.细节理解题。根据第2段“"It helps me because sometimes when we're doing it in class, I don't hear the teacher very much and I don't understand, but online tutoring is better.”可知,线上辅导比课堂更好,因为Samia有时在课堂上听不懂。故选C。
22.细节理解题。根据第3段“Online tutoring costs between twenty and twenty-five dollars an hour.”可知,线上辅导一小时至少花费20美元,2小时是40美元。故选A。
23.词义猜测题。根据第2段“Tom Hooper started the company. It offers the online tutoring.”可知,it指代前面Tom开的公司。故选C。
24.推理判断题。根据第2段“Tom Hooper started the company. It offers the online tutoring.”可知,文章只涉及了Tom开了公司,没有提及他是否有很多钱,故A错误;根据第5段“But some students still hate math”可知,不是所有的人都喜欢数学,故B错误;根据第4段“The company says its service doesn't threaten(威胁) the teachers' jobs in Britain.”可知,文章没有涉及在线导师和课堂老师的比较,故C错误;根据第5段“Even with the latest technology to teach it, math is still not everyone's favorite subject.”可知,英国有些孩子可能不擅长数学。故D正确。故选D。
25.主旨大意题。根据第1段“It's three thirty in the afternoon at Raynham Primary … The students work on their computer and wear a earphone to talk to their tutor.”可知,本文主要讲述了英国的孩子使用线上辅导学习数学。故选B。
26.B 27.D 28.C 29.C 30.C
【分析】文章大意:文章介绍了作者的教育理念 培养孩子的独立性,不管对自己的女儿还是对自己的学生,作者都要求他们要独立,但现在很多父母却一直关注自己的孩子,违背了独立性。
26.词句猜测题。根据I decide not to be a helicopter(直升机) mother, because experience as a mother and professor has taught me how badly that can result. Instead, I prefer a more hands-off way. 我决定不做直升机妈妈,因为作为一名母亲和教授的经历告诉我,这种情况会有多严重,相反,我更喜欢一种放手手的方式。可推测出词义是“特别关心孩子的母亲”,故答案选B。
27.推理判断题。根据The mother doubted that he was drinking, and insisted on asking him to take a picture of himself. 母亲怀疑他喝酒了,坚持要他给自己照张相,以及the son had to take a photo of himself and sent it to his mother in order to prove that he wasn't telling a lie. 儿子只好给自己拍了张照片寄给母亲,以证明自己没有说谎;可知两人不信任彼此.双方都不愉快,故答案选D。
28.细节理解题。根据Because they are independent thinkers and they should take responsibility for their own choices. 因为他们是独立的思考者,他们应该为自己的选择负责。以及My daughters only come to me with important things when they need my decision. I think that's because I give them space. 我的女儿们只有在需要我做决定的时候才会来找我,我想那是因为我给了她们空间。可知是为了说明孩子们需要空间来独立,故答案选C。
29.观点态度题。根据So I am going to do my best not to be a helicopter parent. 所以我会尽我所能不做直升机家长。可知作者对于helicopter parents是不赞成的,故答案选C。
30.推理判断题。通读全文可知,文章一直在阐述父母一直关注孩子,违背了独立性,由此可以推测出下一段会说helicopter parents的缺点,故答案选C。
31.C 32.B 33.B 34.C 35.D
【分析】本文是一篇记叙文。文章主要讲述汉斯·克里斯汀·安徒生的生平事迹,2005年安徒生诞辰200周年之际,人们组织不同的庆祝方式来纪念他。
31.细节理解题。根据“He became the first author to write and publish his own fairy tales.”可知,安徒生是第一个编写以及出版自己的童话故事的作家。故选C。
32.细节理解题。根据“In Denmark, 15-foot-tall …from May until September”可知,在丹麦,他们的庆祝方式是每晚都有15英尺高的木偶在半空中表演,从5月到9月,没有半年,A错误;根据“In Singapore… Andersen stamps”可知,在新加坡,邮局印发一系列的安徒生邮票,B正确;根据“And in Egypt,… translated into 150 languages ”可知,在埃及,亚历山大的图书馆展示了安徒生的书籍,那些书被翻译成150种语言,并不是埃及的安徒生粉丝翻译的,C错误;根据“In New York City’s … The Real Princess to a crowd of children.”可知,在纽约中央公园,爱伦·夏皮罗给孩子们讲的是《豌豆公主》,而不是《丑小鸭》,D错误。故选B。
33.细节理解题。根据全文,“ He told a story… than a person’s thumb (拇指)”“The Ugly Duckling”,“The Little Match Girl…The Snow Queen.”以及“The Real Princess”可知,本文提及《皇帝的新装》《拇指姑娘》《丑小鸭》《卖火柴的小女孩》《海的女儿》《白雪皇后》以及《豌豆公主》一共七个故事。故选B。
34.细节理解题。根据最后一段“She changes the words … a story are exactly alike.”可知,她改变了故事里的一些语句,来适应不同的听众,没有哪两个故事的叙述是完全一样的,所以她从来不用相同的方式讲述完全相同的故事。故选C。
35.细节理解题。根据“They are funny and sad and enjoyable”可知,安徒生童话充满了趣味。悲伤和愉悦的。故选D
36.C 37.B 38.D 39.A 40.B
【分析】这篇短文主要是介绍了网站上的活动广告:尤克里里课程;巧克力制作和品尝;探险活动;摄影师一起探索城市。
36.数字计算题。根据第三个广告课程:a parent (40元) ,爸爸或妈妈一个人上课时40元,夫妻一起上课只要66元。能省40*2-66=14元。故选C。
37.细节理解题。从报到参加的人数可以看出。Chocolate making and tasting:有68人参加(signed up报名参加)。所以B活动最受欢迎。故选B。
38.细节理解题。根据网站上面题头有Live直播;parenting家庭教育;travelling旅游;occupation training职业培训;sports体育;entertainment娱乐。没有提到在网上订购麦当劳外卖。故选D。
39.推理判断题。文中提到“the lessons are suitable for both adults and children.”这些课程适合成人和孩子,并不是只适合学校里的孩子。所以A选项错误。故选A。
40.主旨大意题。这网站主要用于发布有关活动的信息。故选B。
41.E 42.A 43.D 44.C 45.B
【分析】本文是一篇说明文,主要介绍了英语学习的几点建议。
41.根据下文“Even if there is no one around to speak to, talk to yourself”可知,要学好英语,首先就要说英语,选项E“提高英语水平的最好办法就是说英语”符合此处语境。故选E。
42.根据上下文“Talk to your friends you know in English…They may understand you even if they don’t speak it”可知,本段主要介绍和朋友用英语交谈,即使他们不说也会理解你。选项A“向他们解释你在练习。”符合此处语境,故选A。
43.根据下文“You’ll hear the language used in a real situation”可知,本段主要介绍要多听与英语有关的东西,选项D“有空的时候听英文歌。”符合此处语境。故选D。
44.根据上文“Don’t be afraid to make mistakes when you speak and write English”可知,本段主要介绍学习英语不要怕犯错误,要勇于尝试,选项C“不要因为害怕而退缩”符合语境。故选C。
45.根据上文“It’s helpful to speak with other people who are still going through the course of learning English”可知,与正在学习英语的人交谈是很有帮助的。他们给你学习技巧。选项B“他们会给你很多学习技巧。”符合语境。故选B。
46.missed 47.trip 48.arrived 49.changed 50.situation 51.stangers 52.spent 53.smile 54.together 55.if
【分析】本文是一篇记叙文。讲述了“我”和女儿坐飞机去看“我”的丈夫时,由于没能和孩子坐在一块后来因为童子军的举动,最终“我”和女儿坐在了一块。告诉我们善意是可以传染的。
46.句意:我们九岁的女儿Kallie非常想念他。由“My husband Mike had been working in Florida for five months.”可知,一家人很久没有见面,女儿想念爸爸。miss想念,全文都用的是过去时态,此处也应用过去式,规则变化直接加ed。故填missed。
47.句意:Kallie对这次旅行感到紧张,一路上都指望我给她讲故事。由首字母提示和上文“So Kallie and I were flying to Florida”可知,Kallie是在去弗罗里达的旅途中很紧张。trip旅途,旅程。故填trip。
48.句意:因为直到我和Kallie到达门口,我们才拿到登机牌。所以我和Kallie不能坐到一块。arrive at到达……,又全文都用的是过去时态,此处也应用过去式,以e结尾,直接加d。故填arrived。
49.句意:我询问我旁边的乘客他们是否能和Kallie或我换个位置。由下文“We changed seats”可知,此时我在询问是否能交换座位。change交换,全文用的都是过去时态,此处也应用过去时;以e结尾,直接加d。故填changed。
50.句意:同时,在我们前几排的一位妈妈和她的两个孩子也处于相同的情况。由首字母提示和前面“also in the same”可知,这位妈妈跟“我”面临着相同的情况。situation情况,same后加可数名词单数。故填situation。
51.句意:这位妈妈能抱着婴儿,但是她六岁的儿子不得不和陌生人坐在一起。由首字母提示和前文“in the same situation”可知,她的儿子和Kallie一样不能和自己的妈妈坐一起,要和陌生坐一起。stranger陌生人,可数名词。前面没有任何修饰词,要以复数形式出现。故填strangers。
52.句意:他花了五分钟重新安排他的小组,以致有空间让她们一家人坐在一起。spend time doing sth花费时间做某事。全文都用的是过去时态,此处也应用过去式,spend过去式不规则为spent。故填spent。
53.句意:妈妈的脸上出现了笑容。由上文“so there was space for the family to sit together.”可知,那位妈妈能和儿子坐在一块很高兴,脸上出现笑容。由首字母提示可知,smile微笑,前面有a修饰,应用名词单数形式。故填smile。
54.句意:我们换了座位,坐在一起使得我们的旅程好多了。由首字母提示和“Would you and your daughter like our seats ”可知,“我”和女儿坐在了一块。be together在一起。故填together。
55.句意:如果童子军没有为那位妈妈和她的孩子做那件事,那个男人还会主动跟我们换座位吗。由下文“I’m not sure.”可知,“我”在假设,猜测;if连接条件状语从句,翻译为“如果”。故填if。
56.Its smooth needlework and beautiful colors. 57.It used to be a fashion item in ancient Rome. 58.Because machines have replaced embroiderers and fewer young people are learning this skill. 59.Through the South Silk Road. 60.Because it is in danger of dying out and in order to protect it.
【分析】文章主要讲了刺绣的相关信息和蜀绣的历史以及现在面临的困境。
56.根据第二段“Shu embroidery is the oldest of the four. It is known for its smooth needlework (针线) and beautiful colors.”可知蜀绣因为光滑的针线和美丽的色彩而闻名。故填Its smooth needlework and beautiful colors.
57.根据第二段“It used to be a fashion item (时尚单品) in ancient Rome, according to China Daily.”可知它曾是古罗马的一种时尚。故填It used to be a fashion item in ancient Rome.
58.根据最后一段“But since modern machines can make cheaper embroidery products today, fewer people buy handmade Shu embroidery products. There are also very few young embroiderers, so the skill is in danger of dying out.”可知,由于现代机器可以制作更便宜的刺绣产品,现在购买手工蜀绣产品的人越来越少。年轻的刺绣师也很少,所以这项技艺有消亡的危险。故填Because machines have replaced embroiderers and fewer young people are learning this skill.
59.根据第二段“People sold it to other countries through the South Silk Road.”可知人们通过南方丝绸之路把蜀绣卖给其他国家。故填Through the South Silk Road.
60.根据最后一段“There are also very few young embroiderers, so the skill is in danger of dying out. To protect the skill, Shu embroidery was added to China’s intangible cultural heritage list (非物质文化遗产名录) in 2006.”可知蜀绣被列入非物质文化遗产,是因为蜀绣有可能会消亡。故填Because it is in danger of dying out and in order to protect it.
61.例文
Recently, Tianjin is building the national civilized city. At our school, we’re talking about this issue. As students, we must know what we should do and what we shouldn’t do.
First, we are supposed to speak politely when we meet someone. And also we should get on well with our classmates. We can say “Thank you”, “Excuse me, … ”, or “Could you please… ”as often as possible. Then, we should cross the road when the traffic light is green. Third, we shouldn't throw rubbish anywhere. We should keep our classrooms and community clean so that we can live in a comfortable environment. And when throwing garbage, it is necessary to do waste sorting. What’s more, we shouldn’t speak loudly in public. It’s our duty to do what we can to make our city more beautiful. Finally, we should pay attention to our manner.
I believe if everyone makes an effort, Tianjin will be one of the most beautiful cities in our country.
【详解】1.题干解读:本篇短语是材料作文。主要是根据题目中所给的材料写作。要把题干中所给的六个要求都要写进去,也可以在此基础上做一些拓展,但是题目中的要求必须要写完整。时态以一般现在时为主,注意情态动词的正确使用。
2. 例文点评:文章采取三段式描写。第一段首先总的描述,阐述清楚作为学生要知道什么该做什么不该做,第二段重点描写题目中的要求,第三段再次做了总结。整个文章结构完整,语言表述清楚,用词恰当,语句通顺易懂。
3. 高分亮点:
短语:get on well with;as often as possible;What’s more;pay attention to。
句型:so that引导的目的状语从句;when引导的时间状语从句;if引导的条件状语从句。
答案第1页,共2页
答案第1页,共2页

郑重声明:本文版权归原作者所有,转载文章仅为传播更多信息之目的,如作者信息标记有误,请第一时间联系我们修改或删除,多谢。