2023秋七上英语12月月考模拟卷绵阳卷
一.完形填空共40分.
Today so many people in China love sports. Some people like _____1_____ sports and some people like watching _____2_____ .
At school,_____3_____play many different sports. They play football,basketball and volleyball.
In summer, students _____4_____ swimming and play basketball.
Li Ming likes playing volleyball _____5_____ he doesn’t like swimming. Zhang Hua and Wang Qi love playing _____6_____but they don't like swimming. They are in the school baseball club.
Zhao Yu and Zhou Xing like playing table tennis. They are _____7_____ players and they win(赢)many table tennis games, but they don’t _____8_____ volleyball at all. Ma Chao’s best friend, Sun Li is good at ping-pong. She thinks ping-pong is an _____9_____ game and it is interesting. She often plays it ______10______her friends. She wants to teach her mother to play ping-pong in her free time.
1. A. playing B. watching C. seeing D. getting
2. A. schools B. classes C. lessons D. sports
3. A. boys B. girls C. students D. teachers
4. A. come B. go C. make D. have
5. A. and B. but C. so D. or
6. A. baseball B. basketball C. volleyball D. ping﹣pong
7. A. small B. big C. bad D. good
8. A. need B. like C. know D. think
9. A. easy B. difficult C. young D. old
10. A. to B. with C. at D. on
阅读下面短文,从每小题所给四个选项中选出一个最佳选项。
My name is Alice. I’m eleven. I have a little sister. ___11___ name is Kate. We have different(不同的) habits. I like to ___12___ TV very much. I like to watch ping-pong games ___13___ TV. I think they are fun. Kate ___14___ playing baseball. She thinks it’s interesting. But I think it’s ___15___ . I like vegetables, like tomatoes and ___16___. Kate doesn’t like vegetables, ___17___ she likes ice-cream and hamburgers. I don’t think they are healthy. So I don’t eat ___18___ .
Today is Kate’s birthday. Her favorite ___19___ is blue. She has three baseballs, but she doesn’t have a baseball bat. So I want to buy a blue baseball bat for her. My parents want me to prepare(准备) the birthday dinner. I ____20____ to go to prepare the food now.
11. A. He B. She C. His D. Her
12. A. watch B. see C. have D. look
13 A. for B. in C. on D. to
14. A. like B. doesn’t like C. don’t like D. likes
15. A. boring B. fun C. easy D. relaxing
16. A. pears B. carrots C. hamburgers D. apples
17. A. and B. so C. but D. because
18. A. it B. them C. they D. their
19. A. food B. color C. store D. book
20. A. eat B. buy C. ask D. need
二.阅读理解共40分.
It’s an English class. Students are talking (谈论)about their favorite months in a year.
Gina likes January because she can eat good food in the Spring Festival(春节). She can play computer games. And her parents buy nice clothes and good books for her.
Jane thinks April is the best month in a year. It’s fine. She can go out with her friends.
Lisa likes October because there is National Day. She can have a big dinner with her family.
Sally loves December because she can go skiing(滑雪) with her classmates.
They all say that they don’t like November because they have tests in that month.
21. In the ________ class, students are talking about their favorite months.
A. English B. Chinese C. art D. music
22. What don’t Gina’s parents buy for her in January
A Good food. B. Nice clothes.
C. Good books. D. Soccer ball.
23. Who likes April
A. Gina. B. Jane. C. Lisa. D. Sally.
24. When can Sally go skiing with her classmates
A. In January. B. In April.
C. In December. D. In November.
25 Why don’t they like November
A. Because they have tests. B. Because they can’t go out.
C. Because they must go out. D. Because they don’t have a big dinner.
At the 32nd Summer Olympic Games, a young Chinese girl became famous. She is 14-year-old Quan Hongchan. She is the youngest athlete of Team China at the Olympics. On August 5th, she won the women’s 10-meter platform diving event (跳台跳水项目).
In September, she got two golds at the 14th National Games in Northwest China’s Shaanxi Province.
Quan wanted to become an athlete because of her mother. Her mother was ill and she wanted to win the prize and make money to help her mother. Luckily, Quan’s dream comes true. A hospital in her hometown will help treat (治疗) her mother.
Like any other girl, Quan likes to eat snacks and play games on her phone. Her favorite snack is latiao. Quan says, “I am not a talent (天才). Hard work is all I can do. When I entered the national team, I knew that everyone was better than me. So I must try hard and keep practicing.”
26. How old is Quan Hongchan
A. 14. B. 15. C. 16.
27. Quan Hongchan got ____________ at the 14th National Games.
A. One gold. B. Two golds. C. Three golds.
28. Why did Quan Hongchan decide to become a diving athlete
A. To get golds at the Olympics.
B. To make her dream come true.
C. To make money to treat her sick mother.
29. What is Quan Hongchan’s favorite snack
A Latiao. B. Potato chips. C. Bread.
30. In which part of a newspaper can we find the passage
A. Sports World B. Lost and found C. Popular Science
Eric loves going to his grandparents’ home in summer. They live on a big farm. There are lots of horses, sheep and chickens on the farm. Eric likes riding(骑)a horse. Every morning, after Eric’s grandpa gives food to the animals, he takes Eric to the food store. Eric always buys the same thing—an ice-cream. That’s his favorite. Eric’s grandpa gets himself a beer. Before they go home, they always buy some fruit juice for Eric’s grandma. Eric’s grandma doesn’t go out with them. She says that is Eric’s time with his grandpa. Eric’s grandma is good at cooking. She loves to learn to cook from TV. And Eric loves to try new dishes from his grandma. “It feels good to eat them,” he says. Every summer Eric stays on the farm for two weeks. When it’s time to leave, he always says, “Time goes too fast! I want to stay here for another two weeks.”
31. What does Eric like doing on the farm ________
A. Riding a horse.
B. Playing with the dogs.
C. Giving food to the sheep.
32. What does Eric always buy for himself in the food store ________
A. Milk. B. Ice-cream. C. Fruit juice.
33. Grandma doesn’t go to the food store because ________.
A. she thinks it’s too far.
B. she needs to make lunch.
C. she wants Eric to be with his grandpa.
34. What does the underlined word “dishes” mean in Chinese ________
A. 菜肴 B. 餐具 C. 桌布
35. How long does Eric stay on the farm every summer ________
A. For one week. B. For two weeks. C. For three weeks.
Jeff has a pet, a lovely dog. He likes it because he thinks the dog is very smart. It can play ball games and buy newspapers for him. Every morning, Jeff puts one dollar into the dog’s mouth and it goes to the shop to buy newspapers for him.
Jeff has a good friend Mark. Jeff tells Mark about his smart dog. But Mark doesn’t believe it. Today, Mark comes to see Jeff and the dog. Mark says, “I will give your dog some money. I don’t think it can buy newspapers for me.”
“OK!” says Jeff.
Then Mark puts some money into the dog’s mouth and the dog runs out. After ten minutes, the dog doesn’t come back. After an hour, the dog still doesn’t come back.
“How much money do you give the dog ” asks Jeff.
“Five dollars.”
“Well, it will go to the movies if someone gives it so much money.” says Jeff.
36. Who buys Jeff newspapers every morning
A. Jeff himself. B. Jeff’s mother. C. Jeff’s dog. D. Mark.
37. From the passage, we can know that the dog ________.
A. likes reading newspapers very much B. doesn’t like to help Mark
C. gets up early in the morning D. takes money with its mouth
38. The underlined word “believe” probably means ________ in Chinese.
A. 承诺 B. 相信 C. 回答 D. 担心
39. What can we learn from the passage
A. The dog doesn’t come back with newspapers today. B. Mark often comes and plays with the dog.
C. The dog doesn’t like Mark. D. Mark gives the dog five dollars to see if it likes watching movies.
40. The best title (标题) for the passage can be ________.
A. Five dollars B. Jeff and His Dog
C. Buy Newspapers D. Go to the Movies
三.选词填空共15分.
do, apples, live, interesting, learn, favorite, playing, are, her, and
Hi, my name is David. I’m an English boy. I’m fourteen years old. I _____41_____ in Beijing with my parents. My father _____42_____ mother both work in a shoe factory. I like _____43_____ computer games. My _____44_____ color is green. I often wear green clothes. Among all the fruits, I like _____45_____ and oranges best. And I _____46_____ sports every day. Now I am a student of Class 2 Grade 1 in No.4 Middle School. In my class, there _____47_____ nine boys and eleven girls. My classmates often help me _____48_____ Chinese. My Chinese teacher is very _____49_____. We all like ______50______ very much. And she likes us very much, too.
四.补全对话共10分.
Mom: Oh,look! I like that blue sweater. _____51_____
Kate: Fifteen dollars. Oh, I like these socks.
Mom: _____52_____
Kate:Do you like this T-shirt
Mom: _____53_____
Kate: Oh. How much is the green sweater
Mom: _____54_____ But you have a green sweater.
Kate: Mmm.
Mom: _____55_____
Kate: Oh, yes. How much are they
Mom: Only sixteen dollars.
Kate: OK, I’ll take them.
A. Oh, do you like these trousers
B. How much is it
C. Mmm, yes, I do, but it’s eleven dollars.
D. Oh, no. I don’t like red.
E. What color do you want
F. It’s twenty dollars.
五.书面表达共15分.
56. 亲爱的同学们,通过这个学期的学习,你们的英语一定取得了很大进步吧?假设你的名字是Mary Brown,请根据表格提示用英语写一篇短文介绍一下自己和自己的生活,并表达一下自己的感受。
Name Mary Brown
Age 12
Birthday August 11th
Telephone number 0539-5217649
Favorite color food sport subject
red rice and vegetables volleyball Chinese
Why healthy easy and fun difficult but interesting
要求:1. 要用上以上要点,也可适当发挥,注意语句通顺,语法正确,书写规范。
2. 60词以上。
3. 短文中不得出现任何人名、校名及其它相关信息,否则不予评分。
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
精品试卷·第 2 页 (共 2 页)
()
2023秋七上英语12月月考模拟卷绵阳卷
一.完形填空共40分.
Today so many people in China love sports. Some people like _____1_____ sports and some people like watching _____2_____ .
At school,_____3_____play many different sports. They play football,basketball and volleyball.
In summer, students _____4_____ swimming and play basketball.
Li Ming likes playing volleyball _____5_____ he doesn’t like swimming. Zhang Hua and Wang Qi love playing _____6_____but they don't like swimming. They are in the school baseball club.
Zhao Yu and Zhou Xing like playing table tennis. They are _____7_____ players and they win(赢)many table tennis games, but they don’t _____8_____ volleyball at all. Ma Chao’s best friend, Sun Li is good at ping-pong. She thinks ping-pong is an _____9_____ game and it is interesting. She often plays it ______10______her friends. She wants to teach her mother to play ping-pong in her free time.
1. A. playing B. watching C. seeing D. getting
2. A. schools B. classes C. lessons D. sports
3. A. boys B. girls C. students D. teachers
4. A. come B. go C. make D. have
5. A. and B. but C. so D. or
6. A. baseball B. basketball C. volleyball D. ping﹣pong
7. A. small B. big C. bad D. good
8. A. need B. like C. know D. think
9. A. easy B. difficult C. young D. old
10. A. to B. with C. at D. on
【答案】1. A 2. D 3. C 4. B 5. B 6. A 7. D 8. B 9. A 10. B
【解析】
【导语】本文是一篇记叙文。讲述了今天中国有很多人热爱体育运动。有些人喜欢做运动,有些人喜欢看体育比赛。介绍了同学们喜欢的和不喜欢的运动。
【1题详解】
句意:有些人喜欢进行体育运动,有些人喜欢看体育比赛。
playing玩;watching观看;seeing看见;getting得到。根据空后的“sports”,结合语境可知,此处应是进行体育运动。故选A。
【2题详解】
句意:有些人喜欢进行体育运动,有些人喜欢看体育比赛。
schools学校;classes班,课;lessons课,课程;sports体育运动。前面说的是“运动”,结合语境可知,此处应是观看体育比赛。故选D。
【3题详解】
句意:在学校里,学生们进行许多不同的运动。
boys男孩儿;girls女孩儿;students学生;teachers教师。根据“At school”结合语境可知,此处说的是学校的学生。故选C。
【4题详解】
句意:在夏天,学生们去游泳和打篮球。
come来;go去;make让;have有。此处考查“go swimming”去游泳。故选B。
【5题详解】
句意:李明喜欢打排球,但他不喜欢游泳。
and和;but但是;so所以;or或者。根据空前的“Li Ming likes playing volleyball”和空后的“he doesn’t like swimming.”可知,此处应是转折,应用but。故选B。
【6题详解】
句意:张华和王琦喜欢打棒球,但他们不喜欢游泳。
baseball棒球;basketball篮球;volleyball排球;ping-pong乒乓球。根据后面的“They are in the school baseball club.”可知,她们在学校棒球俱乐部,应是喜欢打棒球。故选A。
【7题详解】
句意:他们是好球员,他们赢了很多乒乓球比赛,但他们一点也不喜欢排球。
small小的;big大的;bad坏的;good好的。根据后面的“they win(赢)many table tennis games,”可知,他们赢了很多比赛,所以应是好球员。故选D。
【8题详解】
句意:他们是好球员,他们赢了很多乒乓球比赛,但他们一点也不喜欢排球。
need需要;like喜欢;know知道;think认为。根据前面的“Zhao Yu and Zhou Xing like playing table tennis.”和空前的“but they don’t”可知,此处表转折,应是不喜欢。故选B。
【9题详解】
句意:她认为乒乓球是一项简单而有趣的运动。
easy容易的;difficult困难的;young年轻的;old旧的。根据前面的“Sun Li is good at ping-pong.”可知,她擅长乒乓球,所以她觉得这是一项容易的运动。故选A。
【10题详解】
句意:她经常和朋友们一起玩。
to到;with和;at在;on在……上。此处考查play sth with sb“和某人一起玩……”。故选B。
阅读下面短文,从每小题所给的四个选项中选出一个最佳选项。
My name is Alice. I’m eleven. I have a little sister. ___11___ name is Kate. We have different(不同的) habits. I like to ___12___ TV very much. I like to watch ping-pong games ___13___ TV. I think they are fun. Kate ___14___ playing baseball. She thinks it’s interesting. But I think it’s ___15___ . I like vegetables, like tomatoes and ___16___. Kate doesn’t like vegetables, ___17___ she likes ice-cream and hamburgers. I don’t think they are healthy. So I don’t eat ___18___ .
Today is Kate’s birthday. Her favorite ___19___ is blue. She has three baseballs, but she doesn’t have a baseball bat. So I want to buy a blue baseball bat for her. My parents want me to prepare(准备) the birthday dinner. I ____20____ to go to prepare the food now.
11. A. He B. She C. His D. Her
12. A. watch B. see C. have D. look
13. A. for B. in C. on D. to
14. A. like B. doesn’t like C. don’t like D. likes
15. A. boring B. fun C. easy D. relaxing
16. A. pears B. carrots C. hamburgers D. apples
17. A. and B. so C. but D. because
18. A. it B. them C. they D. their
19. A. food B. color C. store D. book
20. A. eat B. buy C. ask D. need
【答案】11. D 12. A 13. C 14. D 15. A 16. B 17. C 18. B 19. B 20. D
【解析】
【导语】本文主要介绍了作者自己和妹妹Kate的爱好,以及Kate的生日。
【11题详解】
句意:她的名字是Kate。
He他,人称代词主格;She她,人称代词主格;His他的,形容词性物主代词;Her她的,形容词性物主代词。分析句子结构可知,空处应为形容词性物主代词修饰名词“name”,可排除A、B项;根据上文“I have a little sister”可知,此处指我妹妹的名字,空处应为Her。故选D。
【12题详解】
句意:我非常喜欢看电视
watch看,强调专注地看,常用于看电视、看球赛等;see看到,强调看的结果;have有;look看,强调动作过程,其后不能直接跟宾语。根据空后“TV”可知,此处表示“看电视”,故选A。
【13题详解】
句意:我喜欢在电视上看乒乓球比赛。
for为了;in在……内;on在……上;to朝,向。根据“I like to watch ping-pong games…TV.”可知,此处想要表示“在电视上看比赛”,故选C。
【14题详解】
句意:Kate喜欢打篮球。
like喜欢,动词原形;doesn’t like不喜欢,动词第三人称单数;don’t like不喜欢,动词原形;likes喜欢,动词第三人称单数。根据下文“She thinks it’s interesting.”可知,Kate认为打篮球很有趣,由此可推测Kate喜欢打篮球;主语Kate提示空处应为动词第三人称单数,故选D。
【15题详解】
句意:但是我觉得它很无聊。
boring无聊的;fun有趣的;easy容易的;relaxing令人放松的。上文“She thinks it’s interesting.”表示Kate认为打篮球很有趣,“But”提示该句与上文是转折关系,可推测此处表示“但是我觉得打篮球很无聊”,故选A。
【16题详解】
句意:我喜欢蔬菜,比如说西红柿和胡萝卜。
pears梨;carrots胡萝卜;hamburgers汉堡包;apples苹果。根据 “I like vegetables”和“like tomatoes and”可知,此处应是一种蔬菜,应用carrots。故选B。
【17题详解】
句意:Kate不喜欢蔬菜,但是她喜欢冰淇淋和汉堡包。
and和;so因此;but但是;because因为。分析语境可知,“she likes ice-cream and hamburgers”与上文“Kate doesn’t like vegetables,”存在转折关系,应用but。故选C。
【18题详解】
句意:因此我不吃他们。
it它,主格或宾格;them他们,宾格;they他们,主格;their他们的,形容词性物主代词。分析句子结构可知,空处作谓语eat的宾语,应为宾格形式;根据“I don’t think they are healthy.”可知,我不吃它们。故选B。
【19题详解】
句意:她最喜欢的颜色是蓝色。
food食物;color颜色;store商店;book书。该句表语“blue”为颜色的一种,主语应是color。故选B。
【20题详解】
句意:我现在需要去准备食物了。
eat吃;buy买;ask问;need需要。根据上文“My parents want me to prepare the birthday dinner.”可知,我的父母想要我准备生日晚餐,由此推测此处表示“我要去准备食物”。故选D。
二.阅读理解共40分.
It’s an English class. Students are talking (谈论)about their favorite months in a year.
Gina likes January because she can eat good food in the Spring Festival(春节). She can play computer games. And her parents buy nice clothes and good books for her.
Jane thinks April is the best month in a year. It’s fine. She can go out with her friends.
Lisa likes October because there is National Day. She can have a big dinner with her family.
Sally loves December because she can go skiing(滑雪) with her classmates.
They all say that they don’t like November because they have tests in that month.
21. In the ________ class, students are talking about their favorite months.
A. English B. Chinese C. art D. music
22. What don’t Gina’s parents buy for her in January
A. Good food. B. Nice clothes.
C. Good books. D. Soccer ball.
23. Who likes April
A. Gina. B. Jane. C. Lisa. D. Sally.
24. When can Sally go skiing with her classmates
A. In January. B. In April.
C. In December. D. In November.
25. Why don’t they like November
A. Because they have tests. B. Because they can’t go out.
C. Because they must go out. D. Because they don’t have a big dinner.
【答案】21. A 22. D 23. B 24. C 25. A
【解析】
【分析】本文主要讲述了在一节英语课上,学生们正在谈论他们一年中最喜欢的月份。
【21题详解】
细节理解。English英语; Chinese语文; art 艺术; music音乐。根据文中“It’s an English class. Students are talking (谈论)about their favorite months in a year.”可知,在英语课上,人们在谈论他们最喜欢的月份。故选A。
【22题详解】
细节理解。Good food.好吃的食物; Nice clothes.漂亮的衣服;Good books好书;Soccer ball.足球。根据文中“Gina likes January because she can eat good food in the Spring Festival(春节). She can play computer games. And her parents buy nice clothes and good books for her.” 吉娜喜欢一月,因为她能在春节吃到好东西。她会玩电脑游戏。她的父母给她买了漂亮的衣服和好书。可知,文中没有提到足球。故选D。
【23题详解】
细节理解。根据文中“Jane thinks April is the best month in a year.” Jane认为四月是一年中最好的月份。故选B。
【24题详解】
细节理解。In January.在一月; In April.在四月;In December.在12月; In November.在11月。根据文中“Sally loves December because she can go skiing(滑雪) with her classmates.” 莎莉喜欢十二月,因为她可以和同学们一起去滑雪。故选C。
【25题详解】
细节理解。Because they have tests.因为他们有考试; Because they can’t go out.因为他们不能出去;Because they must go out.因为他们必须出去;Because they don’t have a big dinner.因为他们没有吃大餐。根据文中“They all say that they don’t like November because they have tests in that month.”可知,他们都说他们不喜欢十一月,因为那个月他们有考试。故选A。
At the 32nd Summer Olympic Games, a young Chinese girl became famous. She is 14-year-old Quan Hongchan. She is the youngest athlete of Team China at the Olympics. On August 5th, she won the women’s 10-meter platform diving event (跳台跳水项目).
In September, she got two golds at the 14th National Games in Northwest China’s Shaanxi Province.
Quan wanted to become an athlete because of her mother. Her mother was ill and she wanted to win the prize and make money to help her mother. Luckily, Quan’s dream comes true. A hospital in her hometown will help treat (治疗) her mother.
Like any other girl, Quan likes to eat snacks and play games on her phone. Her favorite snack is latiao. Quan says, “I am not a talent (天才). Hard work is all I can do. When I entered the national team, I knew that everyone was better than me. So I must try hard and keep practicing.”
26. How old is Quan Hongchan
A 14. B. 15. C. 16.
27. Quan Hongchan got ____________ at the 14th National Games.
A. One gold. B. Two golds. C. Three golds.
28. Why did Quan Hongchan decide to become a diving athlete
A. To get golds at the Olympics.
B. To make her dream come true.
C. To make money to treat her sick mother.
29 What is Quan Hongchan’s favorite snack
A. Latiao. B. Potato chips. C. Bread.
30. In which part of a newspaper can we find the passage
A. Sports World B. Lost and found C. Popular Science
【答案】26. A 27. B 28. C 29. A 30. A
【解析】
【分析】本文是一篇记叙文。文章主要介绍了14岁的奥运冠军全红婵。
【26题详解】
细节理解题。根据第一段“She is 14-year-old Quan Hongchan.”可知,全红婵14岁。故选A。
【27题详解】
细节理解题。根据第二段“…she got two golds at the 14th National Games…”可知,全红婵在第14届全运会上获得了2枚金牌。故选B。
【28题详解】
细节理解题。根据第三段“Quan wanted to become an athlete because of her mother. Her mother was ill and she wanted to win the prize and make money to help her mother.”可知,全红婵想要成为一名运动员是因为她想赚钱帮助她生病的妈妈,C选项符合文意。故选C。
【29题详解】
细节理解题。根据最后一段“Her favorite snack is latiao.”可知,全红婵最喜欢的零食是辣条。故选A。
【30题详解】
推理判断题。通读全文可知,本文主要介绍了14岁的奥运冠军全红婵,而奥运冠军和“体育世界”联系最紧密,所以本文最可能在“Sports World”版块出现。故选A。
Eric loves going to his grandparents’ home in summer. They live on a big farm. There are lots of horses, sheep and chickens on the farm. Eric likes riding(骑)a horse. Every morning, after Eric’s grandpa gives food to the animals, he takes Eric to the food store. Eric always buys the same thing—an ice-cream. That’s his favorite. Eric’s grandpa gets himself a beer. Before they go home, they always buy some fruit juice for Eric’s grandma. Eric’s grandma doesn’t go out with them. She says that is Eric’s time with his grandpa. Eric’s grandma is good at cooking. She loves to learn to cook from TV. And Eric loves to try new dishes from his grandma. “It feels good to eat them,” he says. Every summer Eric stays on the farm for two weeks. When it’s time to leave, he always says, “Time goes too fast! I want to stay here for another two weeks.”
31. What does Eric like doing on the farm ________
A. Riding a horse.
B. Playing with the dogs.
C. Giving food to the sheep.
32. What does Eric always buy for himself in the food store ________
A. Milk. B. Ice-cream. C. Fruit juice.
33. Grandma doesn’t go to the food store because ________.
A. she thinks it’s too far.
B. she needs to make lunch.
C. she wants Eric to be with his grandpa.
34. What does the underlined word “dishes” mean in Chinese ________
A. 菜肴 B. 餐具 C. 桌布
35. How long does Eric stay on the farm every summer ________
A. For one week. B. For two weeks. C. For three weeks.
【答案】31. A 32. B 33. C 34. A 35. B
【解析】
【导语】本文主要讲述了关于Eric夏天在祖父母家的日常生活。
【31题详解】
细节理解题。根据“Eric likes riding(骑)a horse.”可知,Eric喜欢骑马。故选A。
【32题详解】
细节理解题。根据“Eric always buys the same thing—an ice-cream. That’s his favorite.”可知,他每次都买冰淇淋给自己吃。故选B。
【33题详解】
细节理解题。根据“She says that is Eric’s time with his grandpa.”可知,祖母认为那是Eric和爷爷在一起的时间。故选C。
【34题详解】
词句猜测题。根据后文“It feels good to eat them,”可知,划线单词dish指的是可以吃的菜肴。故选A。
【35题详解】
细节理解题。根据“Every summer Eric stays on the farm for two weeks.”可知,Eric每年夏天在农场待两周。故选B。
Jeff has a pet, a lovely dog. He likes it because he thinks the dog is very smart. It can play ball games and buy newspapers for him. Every morning, Jeff puts one dollar into the dog’s mouth and it goes to the shop to buy newspapers for him.
Jeff has a good friend Mark. Jeff tells Mark about his smart dog. But Mark doesn’t believe it. Today, Mark comes to see Jeff and the dog. Mark says, “I will give your dog some money. I don’t think it can buy newspapers for me.”
“OK!” says Jeff.
Then Mark puts some money into the dog’s mouth and the dog runs out. After ten minutes, the dog doesn’t come back. After an hour, the dog still doesn’t come back.
“How much money do you give the dog ” asks Jeff.
“Five dollars.”
“Well, it will go to the movies if someone gives it so much money.” says Jeff.
36. Who buys Jeff newspapers every morning
A. Jeff himself. B. Jeff’s mother. C. Jeff’s dog. D. Mark.
37. From the passage, we can know that the dog ________.
A. likes reading newspapers very much B. doesn’t like to help Mark
C. gets up early in the morning D. takes money with its mouth
38. The underlined word “believe” probably means ________ in Chinese.
A. 承诺 B. 相信 C. 回答 D. 担心
39. What can we learn from the passage
A. The dog doesn’t come back with newspapers today. B. Mark often comes and plays with the dog.
C. The dog doesn’t like Mark. D. Mark gives the dog five dollars to see if it likes watching movies.
40. The best title (标题) for the passage can be ________.
A. Five dollars B. Jeff and His Dog
C. Buy Newspapers D. Go to the Movies
【答案】36. C 37. D 38. B 39. A 40. B
【解析】
【分析】本文是一篇记叙文。Jeff有一只可以每天帮他买报纸的宠物狗,Mark不相信狗能买报纸,所以在狗的嘴里放了5美元去让它买报纸,但是狗一直没有回来,Jeff认为它有那么多钱应该是去看电影了。
【36题详解】
细节理解题。根据“Every morning, Jeff puts one dollar into the dog’s mouth and it goes to the shop to buy newspapers for him.”可知,每天给Jeff买报纸的是他的宠物狗。故选C。
【37题详解】
细节理解题。根据“Jeff puts one dollar into the dog’s mouth”可知,Jeff把钱放在狗的嘴里。故选D。
【38题详解】
词句猜测题。根据“I don’t think it can buy newspapers for me.”可知,Mark不认为狗能买报纸给他,此处表示不相信Jeff说的话。故选B。
【39题详解】
细节理解题。根据“After ten minutes, the dog doesn’t come back. After an hour, the dog still doesn’t come back.”可知,今天狗没有买报纸回家。故选A。
【40题详解】
最佳标题题。通读全文可知,本篇文章主要讲述的是Jeff和他的宠物狗的故事。故选B。
三.选词填空共15分.
do, apples, live, interesting, learn, favorite, playing, are, her, and
Hi, my name is David. I’m an English boy. I’m fourteen years old. I _____41_____ in Beijing with my parents. My father _____42_____ mother both work in a shoe factory. I like _____43_____ computer games. My _____44_____ color is green. I often wear green clothes. Among all the fruits, I like _____45_____ and oranges best. And I _____46_____ sports every day. Now I am a student of Class 2 Grade 1 in No.4 Middle School. In my class, there _____47_____ nine boys and eleven girls. My classmates often help me _____48_____ Chinese. My Chinese teacher is very _____49_____. We all like ______50______ very much. And she likes us very much, too.
【答案】41. live
42. and 43. playing
44 favorite
45. apples 46. do
47. are 48. with
49. interesting
50. her
【解析】
【导语】本文主要介绍了大卫的年龄、父母、大卫的爱好、学校情况等个人信息。
【41题详解】
句意:我和父母住在北京。根据“in Beijing with my parents.”并结合备选词汇,此处应为短语live in“居住在某地”,句子为一般现在时。主语为第一人称I,故谓语动词应用原形。故填live。
【42题详解】
句意:我爸爸妈妈都在一家鞋厂工作。分析句子并结合备选词汇,此处“My father”与“mother”并列,故应用并列连词and。故填and。
【43题详解】
句意:我喜欢玩电脑游戏。由“computer games”可知,是玩电脑游戏,结合备选词汇,应为动名词playing“玩”,在此处作宾语。故填playing。
【44题详解】
句意:我最喜欢的颜色是绿色。根据“color”并结合备选词汇可知,应是“最喜欢的颜色”,favorite“最喜欢的”。故填favorite。
【45题详解】
句意:我最喜欢苹果和橙子。根据“and oranges”可知,填空处与oranges并列,也应是水果,结合备选词汇,应为apples“苹果”。故填apples。
【46题详解】
句意:我喜欢每天做运动。根据“sports”并结合备选词汇可知,此处指“做运动”,故应为短语do sports。故填do。
【47题详解】
句意:我们班有九个男孩和十一个女孩。此处there be句型,根据“nine boys”可知,be动词应用复数,结合备选词汇,应为are。故填are。
【48题详解】
句意:我的同学经常帮我学习中文。分析句子并结合备选词汇可知,此处考查help sb with“帮助某人做某事”。故填with。
【49题详解】
句意:我的中文老师非常有趣。根据语境可知,此处表达我的中文老师非常“有趣”,结合备选词汇,应为形容词interesting“有趣的”。故填interesting。
【50题详解】
句意:我们都非常喜欢她。根据“And she likes us very much, too.”可知,应是女老师,故此处表达我们都喜欢“她”,结合备选词汇,应为代词宾格her“她”。故填her。
四.补全对话共10分.
Mom: Oh,look! I like that blue sweater. _____51_____
Kate: Fifteen dollars. Oh, I like these socks.
Mom: _____52_____
Kate:Do you like this T-shirt
Mom: _____53_____
Kate: Oh. How much is the green sweater
Mom: _____54_____ But you have a green sweater.
Kate: Mmm.
Mom: _____55_____
Kate: Oh, yes. How much are they
Mom: Only sixteen dollars.
Kate: OK, I’ll take them.
A. Oh, do you like these trousers
B. How much is it
C. Mmm, yes, I do, but it’s eleven dollars.
D. Oh, no. I don’t like red.
E. What color do you want
F. It’s twenty dollars.
【答案】51. B 52. D 53. C 54. F 55. A
【解析】
【导语】本文主要介绍凯特和妈妈购物时的对话。
【51题详解】
根据“Fifteen dollars.”可知,横线上是询问价钱。选项B“它是多少钱”符合语境。故选B。
【52题详解】
根据“I like these socks”可知,横线上应是表达自己的观点,选项D“哦,不。我不喜欢红色”符合语境。故选D。
【53题详解】
根据后文“Do you like this T﹣shirt ”可知,横线上应是针对这个一般疑问句的回答,选项C“妈妈,是的,我喜欢,但是要11美元”符合语境。故选C。
【54题详解】
根据“How much is the green sweater ”可知,是说价钱,选项F“20美元”符合语境。故选F。
【55题详解】
根据“Oh, yes. How much are they ”可知,横线上是一般疑问句且物品是复数,选项A“你喜欢这些裤子吗”符合语境。故选A。
五.书面表达共15分.
56. 亲爱的同学们,通过这个学期的学习,你们的英语一定取得了很大进步吧?假设你的名字是Mary Brown,请根据表格提示用英语写一篇短文介绍一下自己和自己的生活,并表达一下自己的感受。
Name Mary Brown
Age 12
Birthday August 11th
Telephone number 0539-5217649
Favorite color food sport subject
red rice and vegetables volleyball Chinese
Why healthy easy and fun difficult but interesting
要求:1. 要用上以上要点,也可适当发挥,注意语句通顺,语法正确,书写规范。
2. 60词以上。
3. 短文中不得出现任何人名、校名及其它相关信息,否则不予评分。
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
【答案】例文:
My name is Mary Brown. I’m 12 years old. My birthday is on August 11th. My telephone number is 0539-5217649. I like red best, because I think it can make me happy. I like rice and vegetables best, because I think they are healthy. I like playing volleyball best. It’s easy and fun. My favorite subject is Chinese, because I think it’s difficult but interesting. I think my life is colorful.
【解析】
【详解】1、题干解读:该题目属于材料作文写作,写作时应先介绍自己的个人信息,然后介绍最喜欢的颜色、食物、运动和科目,最后表达感受,可适当发挥。
2、写作指导:本文应该以第一人称来叙述内容;时态采用一般现在时为主;介绍自己和自己的生活时,应详细具体,语句通顺,逻辑性强,保证条理清晰。
精品试卷·第 2 页 (共 2 页)
()
郑重声明:本文版权归原作者所有,转载文章仅为传播更多信息之目的,如作者信息标记有误,请第一时间联系我们修改或删除,多谢。
