期中测试卷
单项选择
从A、B、C、D四个选项中选出一个可以填入句中空白处的最佳答案.。
1.When Tommy left _________university, he got a job as _________reporter.
A./; the B./; a C.a; the D.the; a
2.--- I’ll buy you a new watch if you learn to swim this summer.
--- Is there a ________ I’m sure I’ll get it.
A.chance B.trick C.treat D.promise
3.You can trust Frank. We never doubt ______ he is honest.
A.weather B.that C.whether D.if
4.Chongqing Bus Crash Incident(重庆公交坠江事件) tells us that we should _________the rules when we are in public places.
A.look forward to B.carry on with C.come up with D.pay attention to
5.—How do you like the two pairs of shorts?
—They don't fit me well. They are _________ too long _________ too short.
A.either; or B.both; and
C.neither; nor D.not only; but also
6.—It's time to sleep,Daniel.
—Oh,Mum, I_________ to bed until I finish my homework.
A.don't go B.won't go C.didn't go D.haven't gone
7.David,get up early, _________you'll miss the early bus.
A.but B.and C.after D.or
8.It is said that the English song You Raise Me Up is well worth _________.
A.to listen B.to listen to C.listening D.listening to
9.I would rather _________ the chance than _________ Mary. She is my best friend.
A.not to take; to hurt B.not taking; hurting
C.not take; hurt D.not taking; to hurting
10.My father is very strict me, and he is strict his work.
A.with; in B.with ;with C.in; with D.in; in
11. __________ you offered him!
A.How useful advice B.What a useful advice
C.How a useful advice D.What useful advice
12.What _isn't what happens to you in life but how you react to it.
A.considers B.values C.matters D.minds
13.—Do you have any problems if you _________ this job
—Well, I'm thinking about the working day.
A.offer B.are offered C.will offer D.will be offered
14.—-I wonder ________________.
—Voluntary doctors.
A.how do they call those persons B.how they call those persons
C.what they call those persons D.what do they call those persons
15.—Hi, Tom. We will visit Nantong Wildlife Park this weekend. Would you like to join us
—__________. That's the last thing in the world I ever want to do.
A.It depends B.I can't agree more C.It's up to you D.No, thanks
完形填空
阅读下面短文,掌握其大意,然后从各题所给的四个选项中选出一个最佳选项.
In a small village, there lived a potter(陶工). He had a donkey. Every day his donkey would carry soil from the field to his house. 16 the field was quite far away, the potter would rest under a tree midway, 17 his donkey nearby.
One day, the potter forgot to take the 18 with which he tied the donkey every day. When he reached the tree,he thought,"How do I tie this donkey today? He might 19 if I sleep. " The potter decided to lie down, 20 the donkey's ears so that the donkey would not run away.
But 21 this way neither the donkey nor the potter was able to take a rest. A wise saint(圣人), who 22 to be passing by, saw the potter holding on to the donkey's ears. Then the saint wanted to know what the problem of the potter was. When he was 23 what the problem was, the wise saint said, "Take the donkey to the place where you tie him every day. Pretend(假装) to tie him using a(n) 24 rope. I promise you that he won't run away." The potter did what the saint had said.
He left the donkey and went to take a rest. When he woke up, to his 25 , he found the donkey standing in the same place.
Soon the potter prepared to leave for home. 26 the donkey did not move. "What is wrong with this donkey?" shouted the potter in frustration.
27 , the potter saw the wise saint again. He ran up to the saint and told him about the donkey's 28 behavior. The saint said, "You tied up the donkey, but did you untie him Go and pretend to untie the rope with which you had tied the donkey."
The potter 29 the saint's advice. He thanked the wise saint and went home happily with his donkey. The donkey is stupid and 30 are those people who can't get away from old habits. Sometimes, the unseen rope is more confining(束缚的) than the one that can be seen.
16.A.Though B.Unless C.Since D.While
17.A.leading B.tying C.feeding D.training
18.A.rope B.stick C.cloth D.silk
19.A.give up B.run away C.run out D.turn around
20.A.hitting B.holding C.hiding D.helping
21.A.by B.in C.on D.with
22.A.seemed B.appeared C.meant D.happened
23.A.mentioned B.told C.asked D.advised
24.A.safe B.soft C.imaginary D.fixed
25.A.surprise B.fear C.excitement D.sadness
26.A.And B.But C.Or D.So
27.A.Happily B.Personally C.Luckily D.Unluckily
28.A.proper B.funny C.strange D.proud
29.A.offered B.followed C.received D.refused
30.A.so B.neither C.also D.too
阅读理解
阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳答案。
A
31.How old was King when he died
A.29. B.39. C.65. D.68.
32.Which month is Martin Luther King Jr Day in
A.January. B.March. C.August. D.December.
33.Which of the following is TRUE
A.King was born in Tennessee.
B.King led a bus boycott in Alabama.
C.King received the Nobel Peace Prize in 1963.
D.King gave his "I Have a Dream" speech in Atlanta, Georgia.
34.What does the underlined word " march" mean
A.三月. B.火柴. C.进行曲. D.游行示威.
35.What's the purpose of the time line in this article
A.To teach the students to draw a time line.
B.To introduce Martin Luther King Jr. Day.
C.To tell more about Martin Luther King Jr.
D.To explain why whites and blacks were separated.
B
After having two more glasses of cordial, Diana turned pale suddenly.
“I’m sick,” she said, “I must go home.” And she left Green Gables and ran all the way home.
On Monday, Anne went to see if Diana was better. She soon ran back home with tears rolling down cheeks.
“What has happened, Anne ” asked Matila.
“Mrs. Barry says that I sent Diana home drunk on Saturday. She says she’s never going to let Diana play with me again!”
Marilla went to the cupboard and then came back to the kitchen with a bottle of wine, trying not to smile.
“Anne, you gave Diana wine instead of raspberry cordial. Didn’t you know the difference ”
“I never tasted it,” said Anne. “But Mrs. Barry will never believe me. And now I’ll never be able to play with Diana again!”
The following Monday, Anne surprised Marilla by coming down from her room with her books. “I’m going back to school,” she said. “That is all there is left in life for me, now that my friend is gone.”
Marilla tried not to show how happy she was to hear this. “You’d better work hard,” she said.
Anne did work hard, and soon she was top of the class with Gilbert Blythe, whom she still found very annoying.
One evening, Anne was at home doing her homework. Matthew was home, but Marilla had gone to town with the Barrys and Mrs Lynde. Suddenly, Anne looked up and saw Diana standing at the door. She looked very worried.
“What is the matter, Diana ” cried Anne.
“Oh, Anne, do come quick,” said Diana nervously. “Minnie May is very sick. Father and Mother are away in town and there’s nobody to go for the doctor.”
Matthew quietly got his cap and coat and went for the doctor.
36.How many glasses of drinks did Diana have on that day
A.Two glasses. B.Only one glass.
C.More than two glasses. D.Less than two glasses.
37.Why didn’t Anne know the difference between the cordial and wine
A.She had never tasted them. B.They were both red.
C.She thought they tasted the same. D.They smelled the same.
38.What did Marilla tell Anne about going back to school
A.That she’d better not get into trouble. B.That she’d better work hard.
C.That she should be friends with Gilbert. D.That she should not speak to Diana.
39.Which is the right order according to the passage
a. Diana went to ask Anne for help.
b. Diana felt sick after drinking.
c. Anne ran back home with tears rolling down cheeks.
d. Anne went back to school.
e. Mrs. Barry said she was never going to let Diana play with Anne again.
A.bceda B.cbaed C.becda D.becad
40.Which is TRUE according to the passage
A.Anne was drunk after drinking the wine.
B.Minnie is very sick after drinking the cordial.
C.Marilla was happy with Anne’s study plan.
D.Diana was the only top student in her class.
C
Shylock held his knife and told Antonio to get ready.
"Wait!" Said Portia. "You will not do anything that is not written in the contact. Is that right, Shylock "
"Yes, that's right," said Shylock. He wondered what the wise young judge was going to say.
"Well," said the young judge, "I have read the contract carefully, and it does not say anything about taking his blood. It says 'a pound of flesh.' You can take your pound of flesh, but you may not take one drop of his blood. If you take any of his blood, the duke(公爵)will take everything you own.
Now it was Graziano's turn to praise the judge and call him wise.
"Did you hear that, Shylock " he asked. "What a wise judge!"
"You wanted justice(公正)," Portia told Shylock, "and you will have it. You will have more justice than you wanted."
Shylock didn't want to give everything he owned to the duke. He decided not to take his pound of flesh. He said he would take the money.
"Give me ninety thousand dollars," he said, "and I will have pity on the merchant and let him go."
Bassanio was happy to give him the money.
"Here it is," he said. "I have it ready for you." He was very pleased that his friend Antonio would not die.
Portia, however, had more to say.
"Wait!" she said again. "He does not want the money. It is not written in the contact, and he said he would not do anything that was not written in the contact. Shylock, you can take your pound of flesh. just as the contact says. Why are you waiting " she asked.
Shylock said he just wanted to have his money back. "Just give me the money I lent you. I won't even ask for interest," he said. He was beginning to feel sick. Bassanio was ready to give it to him, but again Portia stopped him.
41.What was Shylock NOT allowed to take?
A.Payment. B.Blood. C.Mercy. D.Flesh.
42.What does the underlined word "interest" probably mean in the last paragraph?
A.福利. B.兴趣. C.利息. D.好奇.
43.How did Portia help Antonio?
A.By her cleverness. B.By her kindness.
C.With the support of her friends. D.With the help of her family.
44.Which of the following is TRUE?
A.Graziano wanted to give the money to Shylock.
B.Shylock insisted that he would take a pound of flesh.
C.Portia asked Shylock to get the pound of flesh quickly.
D.Both Graziano and Shylock thought Portia was a wise person.
45.What can you infer from the passage?
A.Shylock didn't get what he wanted.
B.Antonio lost his life according to the contact.
C.The duke took everything Shylock owned.
D.Portia didn't come up with new ideas to help Antonio.
任务型阅读
阅读下列短文,根据短文中的信息完成文后表格。(每空一词)
Four types of friends you need in your life
Do you know that people will die early if they have no friends during their lifetime The survey shows if you want to live longer and more happily, you need to have some friends who can share your sadness and happiness or can be helpful when you are in trouble.
The following four types of friends are just what you need to keep the doctor away.
1.A Loyal Best Friend
Everyone needs a friend who will support you in different situations. This kind of friend knows all of your deepest and darkest secrets, but still loves you all the same.
2.A Friendly Neighbor
These days, a lot of people don’t know their own neighbors. It’s a shame, because some neighbors can be the most helpful people. If you forget to lock the front door when you are on holiday, you can call your neighbors to lock it for you. So it’s wonderful to have nice and helpful neighbors.
3.A Workmate
You’ll find it much easier to chat with someone than eating lunch alone every day. Your workmate doesn’t have to be your best friend. If you two get along well with each other, you can always start going out with them outside of the office.
4.A Friend From a Different Culture
If everyone had a friend from a different culture, the world would be a much better place. Remember that don’t be friends with someone just because they’re from a different culture. Instead, keep your mind open, and if you meet someone from other places, try to learn about their customs, values, and traditions.
If you have such kinds of friends, you will surely live longer and more happily.
Friends you need in your life
Introduction If you want to live a longer and 46 life, you need to have some friends who can share your sadness and happiness and can 47 you when you are in trouble.
Four 48 of friends A Loyal Best Friend ◆This kind of friend knows all of your darkest and 49 secrets, but still loves you all the same.
A 50 Neighbor ◆If you don’t 51 to lock the front door when you are on holiday, you can call your neighbors to lock it for you. So it’s wonderful to have nice and helpful neighbors.
A Workmate ◆You can chat with someone if you don’t want to eat lunch by 52 .
A Friend From a Different Culture ◆If everyone had a friend from a different culture, the world would be a much 53 place. ◆If you meet someone from other places, try to learn about their customs, values, and traditions instead of 54 friends with them just because they are from other countries.
Conclusion You will surely live longer and more happily 55 such kinds of friends.
阅读与回答问题,每题答案不超过5个词.
阅读表达 请根据短文内容,回答下面问题。
Mr. Dawson was a man with a bad temper(脾气). And everyone in town knew it. Kids were afraid to go into his yard to pick apples.
One Friday, 12-year-old Janet and her friend Amy had to walk past Mr. Dawson’s house. When Janet saw him, she suggested crossing to the other side. But Amy said they needn’t.
When Mr. Dawson saw Amy, he smiled and said, “Hello, Amy! I see you have a new friend with you today.” Amy smiled back and told him that Janet would stay with her that night. Mr. Dawson looked friendly and gave them each a fresh apple. The girls were glad to get them.
Later Janet asked Amy, “Everyone says he is the most unwelcome person in town. Why was he so kind to us ” Amy explained that when she first walked past his house, she was also afraid of him. But she pretended there was an invisible( 看不见的 )smile on his face and then started talking to her . Just a “hello” at first, and then more.
“An invisible smile ” Janet was puzzled, “Yes,” answered Amy, “My grandma told me to think so. She says smiles can run around. If we keep smiling at someone, sooner or later he will really smile back.”
Remember what Amy’s grandma said, and we will find that most people can’t refuse our smile.
回答下面5个问题,每题答案不超过6个单词
56.What did people think of Mr. Dawson __________________________________________________
57.When did the two girls walk past Mr. Dawson’s house __________________________________
58.What did Janet suggest doing when two girls were walking past Mr. Dawson’s house
___________________________________________________
59.Who did Amy learn “an invisible smile” from _______________________________________
60.Why was Mr. Dawson so kind to Amy _______________________________________________
词汇运用
根据句意和汉语提示写出单词,完成句子.
61.It's kind of you to offer us such (有价值的)advice.
62.Whenever it's difficult for me to make , I go to my father for help. (决定)
63.Though the problem was difficult,the boy didn't give up and (成功)at last.
64.I think my parents are far (严格的) with me in my studies than before.
65. Dr Naismith (分开)the students in his class into two teams and taught them to play basketball.
根据句意,用所给单词的适当形式填空.
66.Many countries speak (high)of China's high﹣speed railway.
67.You really don't know how much difficulty we had (solve)the problem.
68.Is it true that the more kids you have, the (happy)you will become?
69.You can enjoy all the water sports, or (simple) lie on the beach.
70.Please put away those keys to the car. They are having an important meeting.(German)
短文填空
根据短文内容及首字母提示,填写所缺单词,使短文意思完整. 每空限一词.
I teach at a c 71 , 17 miles away from where I live. One day, I d 72 those 17 miles to school. I exited the highway and turned onto the college road. But just then my car broke down. I tried to start it again, but the engineer wouldn't turn over. So I took my books, and hurried down the road to the college.
I m 73 to arrive at the college on time. Another teacher was surprised to see me walk to school and asked," What h 74 to your car?"
"My car broke down on the way, but I'm here on time." I smiled. "This is my lucky day."
"Your car broke down, and today is your l 75 day She was puzzled. "What do you mean "
"I live 17 miles from here," I r 76 . My car could have broken down a 77 along the highway, but it didn't. I 78 , it broke down in the perfect place: off the highway within walking distance of here. So I'm still a 79 to teach my class. If my car was meant to break down today, it couldn't have been arranged in a more convenient way."
That teacher's eyes opened wide, and then she smiled and asked," Why do you always seem to be so cheerful "
"Every morning when you get up, you have a c 80 about you want to live that day," I said ,"I choose to be cheerful."
书面表达
81.亲爱的同学们,初三的你,生活紧张而又忙碌,相信你的身边一定会有这样的一位好朋友:与你一起学习,一起玩耍,一起感受成长的快乐与痛苦……假如你是Lily ,请根据所给提示,以"My good friend﹣Millie"为题,写一篇短文
要求:1. 要点完整,可适当发挥,每个要点发挥两点左右即可,使句子通顺、连贯.
2. 正确使用时态,语法正确,书写整洁.
3.100词左右,开头已给出,不计入总词数.
My good friend﹣Millie
My name is Lily. I have a good friend called Millie. Now let me tell you something about her. _______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
试卷第1页,共3页
试卷第1页,共3页
参考答案:
1.B
【详解】句意:当汤米离开大学时,他找到了一份记者的工作。
考查冠词。a一个,不定冠词,表泛指;the定冠词,表特指;/零冠词;英语中表达“离开某地”是“leave sp”,中间不加任何成分,所以第一空不用冠词,而第二空表达的是“一名记者”,所以要用不定冠词,“reporter”是以辅音音素开头的单词,所以用a,故选B。
2.D
【详解】句意:——今年夏天,如果你学会了如何游泳,我就给你买一块新的手表。——那是一个承诺吗?我敢肯定我能得到手表。
考点:考查名词辨析。chance是机会;trick是把戏、窍门;treat是治疗,款待;promise是承诺。结合语境可知选D。
3.B
【详解】句意:你可以相信Frank,我们从不怀疑他是诚实的。
考查宾语从句的引导词。根据句意及题干分析此题是考查宾语从句的引导词,A.weather天气;B. that引导陈述句;C. whether是否;D. if是否。此题宾语从句是陈述句,故选B。
4.D
【详解】句意:重庆公车坠江事件告诉我们,在公共场所,我们应该注意规则。
考查动词短语。look forward to盼望;carry on with继续进行;come up with想出;pay attention to 注意;根据句意及“the rules when we are in public places.”可知,此处指的是“注意”,故选D。
5.A
【详解】句意:——你觉得这两条短裤怎么样?——它们不是很适合我,不是太长就是太短。
考查连词。either…or要么……要么……;both…and两者都;neither…nor既不……也不;not only…but also不但……而且;根据前句“They don’t fit me well.”及“too long”和“too short”可知,此处指的是“要么……要么……”,故选A。
6.B
【详解】句意:——丹尼尔,是睡觉的时候了。——喔,妈妈,直到完成作业我才上床睡觉。
考查动词的时态。until引导的时间状语从句,遵循“主将从现”的原则。主句要用一般将来时,其构成为will do sth. ,从句用一般现在时代替一般将来时。否定变成“won't go”。故选B。
7.D
【详解】句意:大卫,早点起床,否则你就赶不上早班车了。
考查连词辨析。but“但是”;and“和”;after“在…之后“;or“或者,否则”。根据固定句式“祈使句+and/or+陈述句”可知,当前面的祈使句和后面的陈述句是递进关系时,用and;当前面的祈使句和后面的陈述句是转折关系时,用or。“get up early”和“miss the early bus”是转折关系,所以此句需用or。故选D。
8.D
【详解】句意:据说那首英文歌《You Raise Me Up》很值得听。
考查非谓语。此处指的是“值得做某事”,英语是be worth doing sth,所以空格用动名词作宾语,而listen是不及物动词,后需接介词 to,所以此处应填listening to,故选D。
9.C
【详解】句意:我宁愿不冒这个险,也不愿伤害玛丽。她是我最好的朋友。
考查动词短语。A选项都是不定式;B选项都是动名词;C选项都是不带to的不定式,即原形;D选项第一空为动名词,第二空为介词+动名词。根据动词短语would rather do than do“比起…更喜欢…”可知,此句横线处都应填原形。故填C。
10.A
【详解】句意:我父亲对我要求严格,并且他对他的工作要求严格。
考查固定短语。be strict with sb对某人要求严格;be strict in sth对某事要求严格。根据题意,第一空后有宾格代词me,表示人,故填with;第二空后有his work,表示事情,故填in。故选A。
【点睛】be strict in sth和be strict with sb in sth的用法有区别:
1.用法含义不同
be strict in sth:严格要求某事;对某事严格要求。
be strict with sb in sth:对某人严格要求。
2. 使用场合不同
be strict in sth:strict通常用于指对人的行为要求符合规范,一般译为“严格的”。
be strict with sb in sth:基本意思是“严格的,严厉的”,还可作“严谨的,精确的”“绝对的,完全的”解释。表示“在某方面严格”用介词in,“对某人严格”用介词with。
3. 用法侧重点不同
be strict in sth:侧重对做的某事很严格(强调是在做的),in后加事物。
be strict with sb in sth:侧重对某人很严厉,with后加人。
如本题中第一空后接人,表示侧重人,故填with,表示对我严格;第二空后接事,表示侧重事,故填in,表示对某事严格。
11.D
【详解】试题分析:句意:你给他提供了多么有用的建议呀!what +a /an +形容词+名词的单数;what+形容词+不可数名词;what+形容词+ 可数名词的复数;How +adj +主语+谓语。结合句意,故选D。
考点:考查感叹句的用法。
12.C
【详解】句意:重要的不是生活中发生了什么事,而是你对它的反应。
本题考查动词辨析,A. considers考虑;B. values重视;C. matters要紧,重要;D. minds介意,根据所给空后面的句子isn't what happens to you in life but how you react to it可知,应该填的是“要紧,重要”,故答案选C。
13.B
【详解】句意:——如果你得到这份工作,你有什么问题吗?——嗯,我在想工作日的事。
考查被动语态和时态。主语“you”是被提供工作,所以“you”和“offer”之间是被动关系,被动语态的谓语动词结构是“be+动词过去分词”,排除A和C;“if”引导条件状语从句,从句用一般现在时表将来,故选B。
14.C
【详解】句意:——我想知道他们叫那些人什么 ——志愿医生。
考查宾语从句。wonder及物动词,想知道,后跟宾语从句,可用特殊疑问词作连接词。宾语从句用陈述句语序,可排除A和D。what连接代词,意为“什么”,在宾语从句中承担主语、宾语、表语和补足语;how连接副词,意为“如何”,在宾语从句中作状语。根据答语Voluntary doctors可知该宾语从句缺少宾语补足语来补充说明these person,故用what引导宾语从句。故选C。
【点睛】宾语从句主要考查三个方面,语序(从句用陈述句语序);时态(主句用一般现在时,从句可以根据语境选择时态;主句是过去时态,从句用相应的过去时态;主句用一般将来时,从句用一般现在时。);引导词(根据其在从句中的成分及含义选择相应的引导词。)本题考查的考点是宾语从句语序和引导词的选择。运用排除法,第一次排除宾语从句疑问句语序的选项;第二次根据上下文的含义排除不符合的引导词,从而选择出正确答案。
15.D
【详解】句意:——嗨,汤姆。这个周末我们将参观南通野生动物园。你愿意加入我们吗?——不,谢谢。这是世界上我最不想做的事。
考查交际用语。It depends. 看情况而定;I can't agree more. 我完全同意;It's up to you. 由你决定;No,thanks. 不,谢谢。根据“That's the last thing in the world I ever want to do. ”,可知汤姆不想去参观野生动物公园,此处需用一种有礼貌的拒绝方式;前面三项不合语境,故选D。
16.C 17.B 18.A 19.B 20.B 21.B 22.D 23.B 24.C 25.A 26.B 27.C 28.C 29.B 30.A
【分析】本文讲述陶工忘了带系驴子的绳子,圣人告诉他一个办法,以及后来发生的一系列有趣的故事。
16.句意:因为地很远,所以陶工半路要休息一下。
Though 虽然;Unless除非;Since 由于(因为);While当……的时候(然而)。根据上文"Every day his donkey would carry soil from the field to his house"可知,每天他的驴子要从地里把一些土运送到他家。因为地很远,所以陶工半路要休息一下。此处表示原因。故选C。
17.句意:把驴子拴在附近。
leading领导;tying拴;feeding喂养;training训练。根据前半部分和下文"One day, the potter forgot to take the...with which he tied the donkey every day"可知,此处是"拴"的意思,即他同时把驴子拴在附近。故选B。
18.句意:有一天,陶工忘记带着每天拴驴子用的绳子。
rope绳子;stick 拐杖;cloth 布料;silk丝绸。根据从句部分可知,他忘记带着每天拴驴子用的绳子。故选A。
19.句意:如果我睡着,它会跑走。
give up 放弃;run away 逃跑;run out跑出去;turn around回头。根据上文"One day, the potter forgot to take the...with which he tied the donkey every day"可知,他忘记带着每天拴驴子用的绳子。如果我睡着,它会跑走。故选B。
20.句意:陶工决定躺下,同时握住驴子的耳朵,这样驴子就不会跑走了。
hitting击打;holding握住;hiding隐藏;helping帮助。根据上文"He might run away if I sleep"可知,如果我睡着,它会跑走。陶工决定躺下,同时握住驴子的耳朵,这样驴子就不会跑走了。故选B。
21.句意:但是这样驴子和陶工就都不能休息了。
by被;in 在……里;on 在……上;with和……一起。根据上文"The potter decided to lie down, 5 the donkey's ears so that the donkey would not run away"可知,陶工决定躺下,同时握住驴子的耳朵,这样驴子就不会跑走了。in this way这样。故选B。
22.句意:一位圣人碰巧路过。
seemed好像;appeared 出现;meant 意味着;happened碰巧(碰到)。根据语境可知,一位圣人碰巧路过。故选D。
23.句意:当他得知(被告知)存在的麻烦事时。
mentioned提到;told 告诉;asked 询问;advised建议。根据上文"Then the saint wanted to know what the problem of the potter was"可知,圣人想知道陶工有什么麻烦事。当他得知(被告知)存在的麻烦事时。故选B。
24.句意:假装用一个想象的绳子拴它。
safe 安全的;soft柔软的;imaginary 想象的;fixed固定的。 根据句中"Pretend to tie him"可知,假装用一个想象的绳子拴它。故选C。
25.句意:当他醒来时,使他吃惊的是,他发现驴子仍然站在同一个地方。
surprise惊异;fear 害怕;excitement 激动;sadness悲哀。根据主句可知,当他醒来时,使他吃惊的是,他发现驴子仍然站在同一个地方。故选A。
26.句意:但是驴子却不动。
And 并且;But但是;Or或者;So因此。根据上文"Soon the potter prepared to leave for home"可知,不久陶工装备离开这里回家。但是驴子却不动。表转折关系。故选B。
27.句意:幸运的是,陶工又看到圣人了。
Happily高兴地;Personally 亲自;Luckily幸运地;Unluckily不幸地。根据上文"Soon the potter prepared to leave for home"和" ... the donkey did not move"可知,不久陶工装备离开这里回家。但是驴子却不动。幸运的是,陶工又看到圣人了。故选C。
28.句意:他跑到圣人跟前,告诉他关于驴子的奇怪行为。
proper恰当的;funny有趣的;strange奇怪的;proud骄傲的。根据上文" ...the donkey did not move"可知,但是驴子却不动。他跑到圣人跟前,告诉他关于驴子的奇怪行为。故选C。
29.句意:陶工采纳了圣人的建议。
offered 提供;followed遵从(采纳);received收到;refused拒绝。根据上文"Go and pretend to untie the rope with which you had tied the donkey"可知,去假装解开你从前拴驴子时的绳子。陶工采纳了圣人的建议。故选B。
30.句意:驴子很愚蠢,那些难以摆脱旧习惯的人也是。
so也是;neither也不是;also 也;too也;根据句中"The donkey is stupid"可知,驴子很蠢,那些不能摆脱习惯的人也是(蠢的)。本句是倒装句,前一个句中是肯定句,后一个句子也应是肯定句,即"so is(are)…"句型。故选A。
31.B 32.A 33.B 34.D 35.C
【分析】本文是一则关于马丁·路德金的档案信息。文章以时间轴的记录方式,记录了马丁·路德金的人生重要时间点及其所做的事情。
31. 细节理解题。根据表格中句子"January 15 1929,King is born in Atlanta,Georgia"以及"April 4,1968,King is killed"可知金出生于1929年,死于1968年,他死时39岁。故选B。
32.细节理解题。根据文中句子"The holiday is on the third Monday in January. "可知节日是在一月。故选A。
33. 推理判断题。根据表格中句子"King leads a bus boycott in Montgomery,Alabama. "可知金在亚拉巴马州的蒙哥马利领导了一次公共汽车的抵制运动。故选B。
34. 词义猜测题。根据King leads a march to support voting right. 金领导 march 支持投票权。 可知 march 应该是流行示威。故选D。
35.细节理解题。根据第一段第三行句子"Read the time line to learn more about King"可知这篇文章的主要目的是多了解一些金的情况。故选C。
36.C 37.A 38.B 39.C 40.C
【分析】本文讲述了戴安娜喝了安妮给的甜果汁,突然脸色发白,跑回家。周一,安妮去看戴安娜是否好些了。戴安娜的妈妈巴里太太说再也不会让戴安娜和安妮玩了,因为星期六安妮让戴安娜喝醉了。安妮不知道葡萄酒和覆盆子果汁的区别,她给戴安娜喝的是葡萄酒,不是覆盆子果汁。安妮很伤心,她认为巴里太太永远不会相信她,她再也不能和戴安娜玩了。安妮努力学习,在班上名列前茅。一天晚上,安妮在做作业,戴安娜请求安妮帮忙,因为米妮·梅病得很重。安妮的爸爸马修悄悄地拿上帽子和外套去找医生。
36.细节题。根据第1段“After having two more glasses of cordial, Diana turned pale suddenly.(戴安娜又喝了两杯甜果汁饮料,突然脸色发白。)”可知戴安娜那天喝了两杯以上的甜果汁饮料;故选C。
37.细节题。根据第7段和第8段第1句“ “Anne, you gave Diana wine instead of raspberry cordial. Didn’t you know the difference ” “I never tasted it,” said Anne.(“安妮,你给戴安娜的是葡萄酒而不是覆盆子甜果汁。你不知道区别吗?”“我从来没尝过,”安妮说。”)可知“安妮不知道酒和酒的区别是因为她从未尝过。”故选A。
38.细节题。根据第9段“ Marilla tried not to show how happy she was to hear this. “You’d better work hard,” she said.(玛丽拉尽量不表现出她听到这件事有多高兴。“你最好努力学习,)”她说。”可知关于回学校的事玛丽拉告诉安妮最好努力学习。”故选B。
39.细节题。根据第1段“After having two more glasses of cordial, Diana turned pale suddenly.”可知“戴安娜喝酒后感到生病了。”故第1句是b。根据第3段至第5段 “On Monday, Anne went to see if Diana was better. She soon ran back home with tears rolling down cheeks.… She says she’s never going to let Diana play with me again!””可知接下来的事情是“巴里太太说她再也不会让戴安娜和安妮玩了。第2天,Anne问问Diana,安妮泪流满面地跑回家。”故第2句是e,第3句是c。根据第9段“…I’m going back to school…”可知第4句是d。根据第11段至13段“…Suddenly, Anne looked up and saw Diana standing at the door. She looked very worried…. “Oh, Anne, do come quick,” …Minnie May is very sick. ..there’s nobody to go for the doctor.””可知最后戴安娜去找安妮求助,所以第5句是a。故选C。
40.细节判断题。根据第1段“After having two more glasses of cordial, Diana turned pale suddenly”及第7段“Anne, you gave Diana wine instead of raspberry cordial”可知戴安娜喝酒后喝醉了不是安妮,故A错误。根据倒数第2段中“Minnie May is very sick.”可知米妮病得很重,但是没有提到喝了这种甜果汁,结合第1段可知戴安娜喝了这种甜果汁,故B错误。根据第11段“Anne did work hard, and soon she was top of the class with Gilbert Blythe”可知安妮和吉尔伯特·布莱斯在班上名列前茅,不戴安娜,故D错误。根据第10段第1句“Marilla tried not to show how happy she was to hear this.”可知玛丽拉对安妮的学习计划很满意;故C正确,选C。
41.B 42.C 43.A 44.D 45.A
【分析】本文节选自莎士比亚的喜剧《威尼斯商人》。讲述了法官鲍西娅利用自己的聪明才智帮助了商人安东尼奥。
41.细节理解题。根据文中“You can take your pound of flesh, but you may not take one drop of his blood.”可知,夏洛克不允许带走血,故选B。
42.词义猜测题。根据文中“Shylock said he just wanted to have his money back. Just give me the money I lent you. I won’t even ask for interest.”可知,此处夏洛克只想要回本金,不要利息了。所以此处的“interest”指的是“利息”,故选C。
43.推理判断题。根据文中“Now it was Graziano’s turn to praise the judge and call him wise.”及“What a wise judge!”可以判断,法官用她的聪明帮助了安东尼奥,故选A。
44.细节理解题。根据文中“Yes, that’s right, said Shylock. He wondered what the wise young judge was going to say. Now it was Graziano’s turn to praise the judge and call him wise. “Did you hear that, Shylock ” he asked. “What a wise judge!””可知,Shylock和Shylock都觉得Portia聪明。故选D。
45.推理判断题。根据文中“Bassanio was ready to give it to him, but again Portia stopped him.”可知,法官Portia阻拦了Bassanio,因此推测出安东尼奥没有得到自己想要的。故选A。
46.happier 47.help 48.kinds/types 49.deepest 50.friendly 51.remember 52.yourself 53.better 54.making/being 55.with
【分析】本篇文章难度适中,主要讲述人的一生不可能没有朋友,拥有这四种朋友,你会更开心:忠诚的好友、友好的邻居、同事以及来自不同文化的朋友。
46.根据第一段第二句中的“if you want to live longer and more happily, you need to have some friends”以及and并列longer与空处,所以空处用比较级,故填happier。
47.根据you need to have some friends who can share your sadness and happiness or can be helpful when you are in trouble可知,help帮助,且情态动词后用动词原形,故填help。
48.根据第二段“The following four types of friends are just what you need to keep the doctor away. ”可知,讲述四种不同种类的朋友,kind/type种类,且空前有four,用复数,故填kinds和types。
49.根据第三段第二句“This kind of friend knows all of your deepest and darkest secrets, but still loves you all the same"可知,and并列darkest和空处,用最高级,故填deepest。
50.根据A Friendly Neighbor可知,表示友好的邻居,故填friendly。
51.根据If you forget to lock the front d00r when you are on holiday, you can call your neighbors to lock it for you. ”可知,空前有don't,所以填forget的反义词remember,故填remember。
52.根据第五段第一句“You'll find it much easier to chat with someone than eating lunch alone every day.”可知,比起自己单独每天去吃饭,和朋友聊天更容易,yourself自己,故填yourself。
53.根据倒数第二段第一句“If everyone had a friend from a different culture, the world would be a much better place. ”可知,故填better。
54.根据Remember that don’t be friends with someone just because they’re from a different culture. Instead, keep your mind open, and if you meet someone from other places, try to learn about their customs, values, and traditions可知,不能仅仅因为他来自国外就和他交朋友,还要学习他们的习俗、文化等。make/be friends with和……成为朋友,且空前有介词of,故填making/being。
55.根据If you have such kinds of friends, you will surely live longer and more happily可知,空处译为“拥有”,with表示“拥有”,故填with。
56.A man with a bad temper. 57.On Friday./One Friday. 58.Crossing to the other side. 59.From her grandma. 60.Because she kept smiling at him./ She was kind to him first.
【分析】试题分析:本文是一篇记叙文,文章介绍的是 M r . Dawson 脾气很坏,孩子们都不敢去他的庭院里摘苹果。但是小Amy 却和他很谈得来。当她的同伴问起原因时,她说她想象在M r . Dawson 的脸上带着一种看不见的微笑,然后试着交往就成功了。
56.A man with a bad temper.考查细节理解。根据第一段M r . Dawson was an old man with a bad temper(脾气)…Kids were afraid to go into his yard to pick apples 描述,可知答:He was an old man with a bad temper.或A man with a bad temper.
57.On Friday./One Friday.考查细节理解。根据第二段第一句One Friday, 12-year-old Janet and her friend Amy had to walk past Mr. Dawson’s house.故答填On Friday./One Friday..
58.Crossing to the other side.考查细节理解。根据第二段第二句When Janet saw him, she suggested crossing to the other side.可知填Crossing to the other side.
59.From her grandma. 考查细节理解。根据倒数第二段answered Amy,“My grandma told me to think so .描述,可知答:From her grandma.
60.Because she kept smiling at him./ She was kind to him first.根据文中She says smiles can run around. If we keep smiling at someone, sooner or later he will really smile back.”可知填Because she kept smiling at him./ She was kind to him first.
考点:考查故事类短文阅读。
61.valuable
【详解】句意:你真好,提供给我如此有价值的建议。根据汉语提示及其英语句子,可知要翻译的部分为:有价值的,英语表达是valuable,形容词修饰名词advice。故填valuable。
62.decisions
【详解】句意:每当我做决定有困难时,我就去找我父亲帮忙。根据汉语提示,可知要翻译的部分为:决定,英语表达是decision。做决定make decisions或make a decision. 这里只有一个空格,要用名词复数。故填decisions。
63.succeeded
【详解】句意:尽管这个问题很困难,但是这个男孩没有放弃并且他最后成功了。根据汉语提示及语境可知,此空需填动词succeed;and连接两个谓语时态要一致,didn't是一般过去时,所以此空也用一般过去时,故填succeeded。
64.stricter
【详解】句意:我认为我的父母对我的学习比以前严格多了。系动词are后接形容词作表语。由于far修饰比较级,又根据后面than的提示,此空填形容词的比较级,strict“严格的”,其比较级是stricter,故填stricter。
65.divided
【详解】句意:奈史密斯博士把他班上的学生分成两组,教他们打篮球。空格处缺谓语动词,根据汉语提示及into,可推断用divide... into..表示“把......分为”, 又因为and taught可知句子是一般过去时,故填divided。
66.highly
【详解】句意:许多国家高度评价了中国的高铁。根据动词短语speak highly of “高度评价……”可知,横线处需填形容词high的副词形式highly来修饰动词speak。故填highly。
67.solving
【详解】句意:你真不知道我们解决这个问题有多困难。此处表达的是“做某事有困难”,英语是“have difficulty (in) doing”,所以空格应用动名词,故填solving。
68.happier
【详解】句意:你生的孩子越多,你就会越快乐,这是真的吗?根据语境分析可知,本题考查“the+比较级,the+比较级”结构,表示“越...... 越......”,become是系动词,后接形容词作表语,所以此空填形容词比较级happier,故填happier。
69.simply
【详解】句意:你可以享受所有的水上运动或者只是躺在海滩上。提示词“simple”是形容词,而空格在句中是修饰动词“lie”,所以应填副词,simple的副词形式是simply,故填simply。
70.Germans'
【详解】句意:请把那些德国人的汽车钥匙收起来。他们正在开一个重要会议。由于空格后为keys,是名词,结合给出的单词,推断此空应用名词所有格作定语,those后面接复数Germans,以s结尾的复数名词的所有格在词尾加',故填Germans'。
71.college 72.drove 73.managed 74.happened 75.lucky 76.replied 77.anywhere 78.Instead 79.able 80.choice
【分析】本文是是一篇记叙文。文章主要讲述了“我”的车在路上抛锚,但是我还是准时上班的故事。“我”是一名教师,每天都要开车上班,突然有一天,“我”的车在路上抛锚了,本来以为上班会迟到,但是车抛锚的地方离学校不远,“我”还是及时赶上上班时间,所以我觉得今天是“我”幸运的一天。本文主要告诉我们要用乐观态度对待生活。
71.句意:我在一所大学教书,离我住的地方17英里。根据“So I took my books, and hurried down the road to the college.”可知作者在大学教书。名词college,意为"大学",由空前的冠词a推断此处填单数形式。故填college。
72.句意:一天,我驱车17公里去学校。根据“So I took my books, and hurried down the road to the college.”可知作者开车去学校,动词drive,意为"驾车",由上下文推断此处填过去式形式。故填drove。
73.句意:我设法准时到达了大学。由首字母m考虑动词manage,意为"设法",由上下文推断此处填过去式形式。故填managed。
74.句意:你的车怎么了?由首字母h考虑动词happened,意为"发生",由上下文推断此处填过去式形式。故填happened。
75.句意:你的车坏了,今天还是你的幸运日?根据“This is my lucky day.”可知作者认为这是他的幸运日,她提出疑问。故填lucky。
76.句意:“我住在离这儿17英里的地方。”我回答道。空前直接引语是作者对“This is my lucky day.”的回答。动词reply,意为"答复",由上下文推断此处填过去式形式。故填replied。
77.句意:我的车本来可以在公路上的任何地方抛锚,但它没有。由首字母a考虑副词anywhere,意为"任何地方"。故填anywhere。
78.句意:相反,它抛锚在一个完美的地方。根据“My car could have broken down anywhere along the highway, but it didn't.”可知车本可以在任何地方抛锚,但是并没有。由首字母I考虑副词Instead,意为"相反",故填Instead。
79.句意:所以我今天还是可以上课。由首字母a考虑形容词able,构成短语be able to,意为"能够"。故填able。
80.句意:每天早上当你起床的时候,你就有一个怎样过那一天的选择。根据“I choose to be cheerful.”可知作者认为每个人都有自己的选择,由首字母c考虑名词choice,意为"选择",由空前的冠词a推断此处填单数形式。故填choice。
81.例文:
My good friend﹣Millie
My name is Lily. I have a good friend called Millie. Now let me tell you something about her.
Millie is a helpful student and she often helps other students. We all like to make friends with her. She is also very confident. She is not afraid of making a speech in front of many people. She thinks she can do anything if she tries her best. She is organized too. She never forgets the things she needs to do.
Reading and playing the piano are her hobbies. She is also good at playing volleyball and she is a member of the school volleyball team. She plays volleyball every Wednesday afternoon.
As a middle school student, she has some problems. She always has too much homework to do every day, so she can't have enough sleep and often feels tired in class.
I hope she can achieve a balance between study and play and have a happy life every day.
【详解】1.题干解读:本文是一篇话题作文,要求以“我最好的朋友——Millie”为题,介绍自己好朋友的基本情况。写作时可以从外貌、性格、成长中的快乐以及遇到的困难等入手。
2.写作指导:本文主题为“介绍自己的好朋友”;文章以第三人称,一般现在时为主,介绍Millie的基本情况,注意主谓一致问题;写作时注意分段叙述,着重描述Millie的性格特点、兴趣爱好、成长中的快乐和烦恼以及自己对朋友的期望等;写作时注意逻辑清晰,语句通顺,使读者一目了然。
答案第1页,共2页
答案第1页,共2页
郑重声明:本文版权归原作者所有,转载文章仅为传播更多信息之目的,如作者信息标记有误,请第一时间联系我们修改或删除,多谢。
