江西省宜春市丰城市部分中学2023-2024高一上学期期中考试英语试题(含答案含听力原文)

丰城市部分中学2023-2024学年高一上学期期中考试
英语
第一部分 听力(共两节,满分30分)
第一节(共5小题:每小题1. 5分,满分7. 5分)
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
1.What does the man do most weekends
A.He watches matches. B.He visits museums. C.He goes shopping.
2.What will the speakers do first
A.Check out late. B.Swim in the pool. C.Head to the airport.
3.What are the speakers talking about
A.The painting work. B.Monica’s new house. C.The New Year present.
4.What do we know about the girl
A.She finished her homework at school.
B.She listened to music just now.
C.She is going to watch TV.
5.Where is the conversation taking place
A.At a hospital. B.At a clothing store. C.At an airport.
第二节(共15小题;每小题1. 5分,满分22. 5分)
听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听第6段材料,回答第6、7题。
6.Why is the man worried about Carol
A.She lost her credit card.
B.She fails to pay her money back.
C.She is crazy about buying things.
7.What will the man do to deal with Carol’s problem
A.Remain silent.
B.Talk to her about it.
C.Try to ask her family for help.
听第7段材料,回答第8至10题。
8.What language is the woman going to learn
A.Chinese. B.Japanese. C.Russian.
9.What do we know about the man
A.He has to work hard this year.
B.He’ll join the International Club.
C.He has basketball practice every day.
10.What are the speakers mainly talking about
A.Travel plans. B.Weekend activities. C.School life.
听第8段材料,回答第11至14题。
11.What is the woman’s good news
A.Getting the first prize.
B.Winning a new computer.
C.Passing a swimming test.
12.How will the woman go to London
A.By plane. B.By train. C.By car.
13.Why does the man hate flying
A.It is too expensive for him.
B.It is not convenient at all.
C.It makes him feel unsafe.
14.What’s the probable relationship between the speakers
A.Friends. B.Traveler and guide. C.Doctor and patient.
听第9段材料,回答第15至17题。
15.What is the man most interested in
A.Cleaning. B.Customer service. C.Housekeeping.
16.What is the man’s major at college
A.Opera. B.History. C.Spanish.
17.When does the man expect to start work
A.On 25th. B.On 26th. C.On 27th.
听第10段材料,回答第18至20题。
18.What is the total number of students at Deep Springs College
A.17,000. B.24. C.9,000.
19.Which of the following is TRUE of the Deep Springs College
A.It is located in a college town.
B.Its library is often crowded with students.
C.Its school buildings are old.
20.What can students at Deep Springs do in their spare time
A.Take a walk in the desert.
B.Watch TV.
C.Go to the cinema.
第二部分 阅读理解(共两节,满分50分)
第一节(共15小题;每小题2. 5分,满分37. 5分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中选出最佳选项。并在答题卡上将该选项涂黑
A
The Storyteller’s Secret by Carmine Gallo
4.5 out of 5 stars 474 ratings
How did a Venice Beach T-shirt vendor become television’s most successful producer How did an entrepreneur who started in a garage create the most iconic product launches in business history, and how did a shy man overcome a paralyzing fear of public speaking to captivate sold-out crowds at Yankee Stadium ——They told brilliant stories.
The Psychology of Persuasion by Peter Daniel Andrei
5.0 out of 5 stars 865 ratings
Why do some people effortlessly make people convinced while others can’t Why do some people easily speak with confidence, fluency, influence, and impact, while others struggle to speak well Why do some presentations build support, generate consensus, and motivate positive action, while others don’t — Decades of leading scientific studies present an answer.
The Elements of Style by William Strunk Jr. & E. B.White
4.7 out of 5 stars 9,707 ratings
This is The Elements of Style, the classic style manual, now in a fourth edition. A new foreword by Roger Angell reminds readers that the advice of Strunk & White is as valuable today as when it was first offered. The book has grown to become the American English writing style guide often required in U.S. high school and university composition classes.
Eliminate Negative Thinking by Derick Howell
4.4 out of 5 stars 990 ratings
Do you find it hard to fall asleep because your brain won’t stop worrying Do you feel stuck in an endless loop of uncontrollable negative thoughts You’re not alone. Around 18% of the population suffer from anxiety. This book offers actionable strategies that will help you eliminate the deep-seated causes of your anxiety and manage your day-to-day worries.
21.What is Peter Daniel Andrei’s book based on
A.Scientific research. B.Experts’ suggestions.
C.Celebrities’ speeches. D.Personal experience.
22.What does Derick Howell mainly offer in his book
A.Some brilliant stores. B.Some typical examples.
C.Some advanced theories. D.Some practical techniques.
23.Which would be the best choice to help improve our writing skills
A.The Storyteller’s Secret.
B.The Psychology of Persuasion.
C.The Elements of Style.
D.Eliminate Negative Thinking.
B
For years I have had no idea what I have been doing with my life. I was a 30-year-old lawyer in New York. But being a lawyer was never my dream or goal in life. I honestly wanted to be a writer. I have a great imagination and would write amazing stories in my head. But I always knew that being a writer was never possible for me because it was a better financial decision to stay a lawyer.
Recently, I couldn’t fall asleep at my usual time of 10 p. m. and when I did fall asleep I had the same dream over and over again. The dream starts with me in the ocean trying to go for a swim and I’m searching for something, but I start to drown and have no control over my body. Then a light shines through the waters and when I look up all I can see is myself in a bright white room writing a novel. Then I hear a voice say repeatedly, “Now is the time to try something new!”
It wasn’t just a dream; it was my opportunity to make something good out of my life. That afternoon, I quit my job at the law firm and I couldn’t have been any happier. My life started at 30, and every day since that point I haven’t stopped enjoying life. I started to write and have been on the best-sellers list for the last two months. Things have definitely turned around.
Change is a good thing; it gives us an opportunity to take a chance. So my two favorite words I live by and so should you are “change and chance”.
24.From the first paragraph, we can know that ________.
A.the author is now 30 years old
B.It is impossible for the author to become a writer
C.a lawyer can be likely to earn more than a writer
D.the author prefers to be a lawyer rather than a writer
25.The second paragraph mainly talks about the author’s ________.
A.difficulty in sleeping at night. B.strong desire to become a writer
C.wish to have a swim in the waters D.terrible swimming experience in the ocean
26.The underlined part in the 3rd paragraph probably means the author ________.
A.regretted having quitted his job as a lawyer
B.was unhappy after giving up his job as a lawyer
C.was upset because he had to give up his job as a lawyer
D.was pretty happy when he quitted his job as a lawyer
27.The best title of the text might be _________.
A.Lawyer or Writer B.Change and Chance
C.Change and Regret D.Risk or Opportunity
C
Do you know what elements (要素) make people successful Interviews and investigations indicate that there are several keys to success that successful people share.
First of all, successful people never blame someone or something outside of themselves for their failure. They realize that their future lies in their own hands. They understand that they cannot control some things in life, such as nature, the past and other people. But in the meantime, they are well aware that they can control their own thoughts and actions. They take responsibility for their life and regard this as one of the most empowering things they can do. Perhaps what most separate successful people from others is that they live their life “on purpose” — they are doing what they believe they are put here to do. In their opinion, having a purpose in their life is the most important element that enables them to become fully functioning people. They hold that when they live their life on purpose, their main concern is to do the job right. Because of their commitment (投身;献身), people are willing to do business with them, and it is always found in them.
To live their life on purpose, successful people find a cause they believe in and create a business around it. Besides, they never easily give up. Once they have set up goals in their life, they are willing to do whatever it takes to achieve their goals. Instead of seeing it negatively or depressingly, they use the knowledge to spur (激励) themselves on and go after what they want energetically and passionately.
28.By living life “on purpose”, successful people do the following things except ________.
A.stick to their goals all the time B.concentrate on their jobs
C.do business with many people D.control other people’s thoughts
29.The underlined word “it” in the second paragraph refers to ________.
A.the commitment with successful people
B.the job that successful people do
C.the main concern of successful people
D.the business successful people do
30.According to the passage, which statement is NOT true
A.What the successful people concern most is how to do the job right.
B.Successful people use the knowledge to inspire others to go after their goals.
C.Successful people never seek excuses for their failure.
D.As for successful people, having a purpose in their life is the most important factor.
31.What might be the suitable title for the passage
A.How Successful People Do Business.
B.How People Live Their Life on Purpose.
C.How Can People Be Successful
D.How Can People Do Their Own Things
D
Did you know that swimming can provide you with the tools you need for achieving success later in life The following life lessons aren’t things you can be taught in a classroom. They are drawn from the count-less hours we spend swimming in the clean water.
Having big goals is necessary to achieve success in the pool. Sometimes those big goals can be our worst enemy, however. You need to start with short-term goals. Sometimes taking baby steps can be too slow for some people, making them annoyed, but successful swimmers know that this slow progress provides an accumulated effect that has a huge impact in the mid and long term. Success in the pool — and life — is achieved step by step, mistake by mistake, small win by small win.
Swimming tests your mental limits. I cannot count how many times I watched the coach write a set of training plans on the board and felt myself holding back deep inside, mind racing, with thoughts of how badly I was going to die over the course of the set. But then what happened I pulled it off. I started the set, and talked myself through it. “Hey, this isn’t so bad.” A little bit later, “Okay, halfway done.” And finally, “I am going to achieve the goal!”
The reality is you never know how tough you are until you are in the race, reaching that goal even though a few minutes earlier you were mentally shaking in your swimming suit. This carries really well into the other challenges you will face in your life. We always think we aren’t capable, that swimming or life finally beats us, but believe it or not, you will always be as strong as you need to be.
32.Why does the author think that sometimes big goals can be harmful
A.Swimmers will feel annoyed at their slow progress.
B.Big goals need a long annoying term to achieve.
C.Small but necessary steps can be easily ignored.
D.More mistakes are needed to achieve bigger goals.
33.What was the author nervous about when seeing the set on the board
A.Losing his life in the race. B.Failing to reach the goal.
C.Drinking the water in the pool. D.Finishing the race halfway.
34.What does the phrase “pulled it off” in Paragraph 3 mean
A.Left the place. B.Took it off. C.Made it. D.Gave it up.
35.What Can be the best title for the text
A.Confidence is what you need to reach your goal
B.Life lessons you will learn from swimming
C.Swimming can make you tough in life
D.Small goals add up to big success
第二节(共5小题;每小题2. 5分,满分12. 5分)
根据下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Are you currently job searching Whether you are looking for a new job or a part-time job,job searching can be difficult and frustrating. 36 Here are some basic job searching tips for a more effective job search.
37
It's important to determine what kind of jobs you want to apply for first,because everything you do and each step you take needs to support that direction.Once you are clear on what kind of jobs you want,it will help you find a more satisfying job.
Use Your Network.
At least 60%of jobs are found through networking,so you should not overlook the power of networking. Be strategic about your connections and the networking events you attend. 38 Don't go just to say you are job searching.If you try to make a meaningful connection or two at each event,that will come with the natural flow of conversation.
Read Job Descriptions Carefully.
Once you have found a job that you want to apply for,make sure to read the job description carefully.Do they want you to submit your resume online Do they want a PDF of your resume Do they want a cover letter or a bio video 39 Failure to follow their directions can lead to your application being rejected.
Set a Schedule and Stay Organized
You don't want to leave your job search to chance.Determine how much time a week you want to spend on your job search and then commit to that.Stay organized with your job searching efforts.You can include things like keywords and job titles you frequently search for. 40 This will help you to save time,since all of the information will be in one place.
A.Have a Clear Direction.
B.You can also set a fixed time on your job searching.
C.However,the good news is that you can find a satisfying job.
D.We are exposed to all kinds of information.
E.You can also keep track of the jobs you have applied for.
F.Do they ask you to submit your application to a specific email address
G.Make sure you have something meaningful to contribute to the discussion.
第三部分 语言知识运用(共两节,满分30分)
第一节 完形填空(共15小题;每小题1分,满分15分)
阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。
There is a wonderful old story about the best-known artist, Leonardo da Vinci. When Leonardo was 41 The Last Supper, it took him several years to complete it. He had 42 to use live models for Christ and each of the twelve apostles (门徒). He chose the 43 for Christ first when he found a man who 44 both beauty and love on his face. As the years 45 , Leonardo completed all of the apostles except Judas. Finally, he found a man whose face seemed full of greed and evil. After he 46 painting the man as Judas, the man asked 47 Leonardo knew who he was. When Leonardo said no, the man 48 loudly, “I am the same man you painted years ago as the model for Christ!”
Though this story is certainly not true, it does 49 a spiritual (精神的) truth. No matter how old or young we are, the 50 can often show the condition of our deep heart. I have seen wrinkled (有皱纹的) faces that still sparkled (闪耀) with the 51 of angels when they smiled. I have also seen young faces with eyes as cold as ice.
The good news, 52 , is that it is never too 53 to change our face and our heart, and 54 our heart with love and let it shine through our eyes and actions.
I only hope that my own face, no matter how old or wrinkled it becomes, is always the face of love. I hope it is a face of 55 , gentleness, hopefulness and joyfulness. May your eyes always shine with the light of joy. And may everyone who looks at you always see a face full of love.
41.A.designing B.creating C.painting D.improving
42.A.decided B.imagined C.ordered D.refused
43.A.model B.shape C.person D.character
44.A.appeared B.enjoyed C.showed D.expressed
45.A.ended up B.went on C.came up D.turned on
46.A.started B.stopped C.repeated D.enjoyed
47.A.how B.why C.if D.when
48.A.sang B.cried C.shouted D.laughed
49.A.discover B.learn C.report D.tell
50.A.power B.faith C.appearance D.attitude
51.A.beauty B.hope C.nature D.enjoyment
52.A.however B.instead C.therefore D.besides
53.A.early B.late C.hard D.fast
54.A.fill B.equip C.cover D.mix
55.A.sadness B.carefulness C.rudeness D.kindness
第二节:(共10个小题;每小题1. 5分,满分15分)
阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。
A 30-year-old man was finally rescued from the Alaskan wilderness after his cabin burned down, 56 (leave) him trapped in the snow for almost three weeks.
Tyson Steele had been living alone 57 several months in a small house in Skwentna, a town 58 (locate) 70 miles northwest of Anchorage. He had been burning a fire in 59 (he) woodstove back in December when a piece of flaming cardboard 60 (fly) up his fireplace chimney and landed on his roof, 61 started a slow fire that eventually left the cabin in ruins. Since Skwentna only has a population of about 35 people, Steele’s 62 (near) neighbor lived about 20 miles away. With no means of 63 (communicate) to call for help, Steele endured sub-zero temperatures 64 severe weather conditions wearing long johns (秋裤), boots with no socks, and a heavy wool sweater.
When his family and friends hadn’t heard from Steele for several 65 (week), they requested a welfare check from Alaska State Troopers. As a helicopter flew over the area, they caught sight of Steele waving his arms in the air next to a massive “SOS” sign that he had stamped into the snow.
第四部分写作(共两节,满分40分)
第一节 应用文写作(满分15分)
66.假如你是李华,你家附近的学校有一些英国的学生在征寻寄宿家庭。请你写一封信给学校,表达你想提供住所的意愿。内容要求如下:
1. 介绍你家的基本情况;
2. 你家作为寄宿家庭的优点。
注意:
1. 词数80左右;
2. 可适当增加细节,以使行文连贯。
Dear Sir/Madam,
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Yours,
Li Hua
第二节 读后续写(满分 25分)
67.阅读下面短文,根据所给情节进行续写,使之构成一个完整的故事。
A Boy With a Mission
In1945,a 12-year-old boy saw something in a shop window that met his heart racing. But the price-- five dollars--was far beyond Reuben Earle’s means. Five dollars would buy almost a week’s food for his family.
Reuben couldn’t ask his father for the money. Everything Mark Earle made through fishing in Bay Roberts. Reuben’s mother, Dora, struggled to feed and clothe their five children.
Nevertheless, he opened the shop’s weathered door. He told the shopkeeper what he wanted, adding,“Can you please hold it for me for some time ” “I’ll try,” the shopkeeper smiled.
Reuben respectfully touched his worn cap and walked out into the sunlight.There was purpose in his walk. He would raise the five dollars and not tell anybody.
When he stopped at a construction site, Reuben had an idea. People built their own homes in Bay Roberts. Sometimes nail sacks(麻袋)were thrown, and Reuben knew he could sell them back to the local factory for five cents a piece.
That day he found two sacks, which he took to the wooden factory and sold to the man in charge of packing nails.
The boy’s hand tightly held the five-cent pieces as he ran the two kilometers home. It was dinnertime when Reuben got home. He looked at his mother and smiled. Sunlight from the window fell upon her shoulder-length golden hair. Slim and beautiful, she was the center of the home, the glue that held it together.
Her chores were never-ending: sewing clothes, cooking meals, baking bread and planting. But she was happy. Her family and their happiness were her highest priority.
Every day after school, Reuben was busy collecting the nail bags. Often he was cold, tired and hungry, but the thought of the object in the shop window encouraged him to hold on.
Finally, spring burst into green and Reuben’s spirits erupted. The time had come! He poured the coins out and began to count. Then he counted again. It would be enough if he sold two more sacks. Reuben ran down Water Street. The shadows were lengthening when Reuben arrived at the factory.
注意:续写词数应为150左右。
The sack buyer was about to lock up.
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Racing home, Reuben burst through the front door.
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
标准答案
1.A
W: There are many good places for shopping in London. And I’ve been to lots of museums. I like living here.
M: So do I. I like here because I can watch football matches most weekends.
2.A
W: What time should we check out
M: Check-out time is at 11:00 a.m., but you can request a late check-out for an extra 10.Should we do that
W: Why not Then we can sleep in and relax by the pool before we head to the airport.
3.B
W: Has Monica moved into her new house
M: Not yet. The workers are painting it at present. It’s very big, so there’s a lot of work to do in and around it. She plans to move into before the New Year.
W: I’d like to have a look then.
4.C
M: Hi, Anne. It’s Tom here. Are you busy
W: Not really. I did my homework as soon as I got home from school and I’m listening to music at the moment to wait for a TV program I want to see.
5.C
M: Okay, here are my bag and my ID card. Do I need to take off my jacket and my belt
W: Yes, your shoes as well. And please show me your flight ticket, too.
6.C 7.A
M: You know, I’m really worried about Carol.
W: Why
M: I think she has a serious shopping problem. She keeps buying things and putting everything on her credit card. I don’t know whether she realizes how hard it’s going to be to pay all the money back.
W: What would you do to help her
M: Well, I wouldn’t tell a friend what to do in that type of situation, because it’s really her personal thing. So I wouldn’t say or do anything about it.
W: Well, I think I’d talk to her about it, or I’d probably talk to her family about it, and they should try to help her.
8.A 9.A 10.C
W:So, Pedro, are you going to take Japanese classes this year?
M:No. I want to take Russian, actually. How about you?
W:I want to go to China, so I’m going to take Chinese. Maybe you can help me.
M:I’d love to, but I have to go to football practice every day.
W:Oh, that’s great. Coach Jones says you’re going to be one of his best players.
M:So, are you going to play any sports, Jessica?
W:No, I want to join a club, though. I’m thinking about joining the International Club. I’d like to meet some of the new international students. Why don’t you join, Pedro?
M:Sounds like fun, but I have to get better grades this year, so I have to study a lot!
11.A 12.B 13.C 14.A
M: Sue, I haven’t seen you for a while. Where have you been hiding Have you practiced swimming or been busy with your designing
W: Neither, Dave. I have some excellent news. I won first prize in the computer game competition.
M: That is really wonderful news. What is the prize
W: I have won a trip to London.
M: Wow! That’s great—but how will you get there
W: Train, of course. Although I’ve just won a trip, the plane is much too expensive.
M: I hate flying. With just the thought of not having my feet safe on the ground, three things happen: my stomach turns, my face goes pale, and I break into a cold sweat.
W: But if you want to save time, you have to fly.
M: That’s true. Sometimes I have no other choice.
15.B 16.A 17.C
W: Hello, Pembroke Holidays, Mary speaking.
M: Hello. I’m studying at the community college and I’d like to find a part-time job on the weekends.
W: I see. What kind of job would you like to apply for
M: Customer service. I like to talk to different kinds of people and help them solve their problems.
W: Good. Have you ever thought about cleaning or housekeeping At the moment we also have positions in those areas.
M: Absolutely yes, but I think that customer service would suit me better.
W: Good. What are you studying at college
M: My major is opera, and I take history as a minor subject. I’m also good at speaking Spanish.
W: OK, so when would you like to start working
M: Well, 25th August works for me. I will have a week-long trip and I probably won’t come back until then. But I’d appreciate it if I could rest for two days before starting. So that would be the 27th.
W: I understand. Thank you for your enquiry.
18.B 19.C 20.A
Deep Springs is an American college. It is an unusual college. It is high in the white mountains in California not in a college town. The campus is a collection of old buildings with no beautiful classrooms. The only college like thing about Deep Springs is its library. Students can borrow from the 17,000 books 24 hours a day. The library is never crowded as there are only 24 excellent boy students at the college. And there are only 5 professors. These teachers believe in the idea of the college. They are not well paid. In fact, their salaries are only about 9,000 dollars a year. The college gives the teachers and students something more important than money. There is no place like Deep Springs. Students are there to learn and they cannot run away from problems because there is no place to escape to. At most colleges, students can close their books and go to a film. They can go out to restaurants or to parties, but the students in Deep Springs have completely different activities. They can talk to each other or to their teachers. They might go out for a walk in the desert. Deep Springs is far from the world of restaurants and cinemas. There is not even a television set on the campus.
21.A 22.D 23.C
21.细节理解题。根据The Psychology of Persuasion by Peter Daniel Andrei部分中的“— Decades of leading scientific studies present an answer.(数十年的领先科学研究提供了一个答案)”可知,几十年的科学研究可以给出相关问题的答案,所以该书基于科学研究。故选A 项。
22.细节理解题。根据Eliminate Negative Thinking by Derick Howell部分中的“This book offers actionable strategies that will help you eliminate the deep-seated causes of your anxiety and manage your day-to-day worries.(本书提供了可行的策略,可以帮助您消除焦虑的深层原因并管理日常担忧)”可知,该书提供了很多可行性策略,所以在书中主要提供的是一些实用的技能。故选D项。
23.细节理解题。根据The Elements of Style by William Strunk Jr. & E. B.White部分中的“The book has grown to become the American English writing style guide often required in U.S. high school and university composition classes.(这本书已经发展成为美国高中和大学作文课经常需要的美国英语写作风格指南)”可知,该书中涉及到了写作的风格,所以能够帮助提高写作水平的应为The Elements of Style。故选C项。
24.C 25.B 26.D 27.B
24.推理判断题。由第一段“But I always knew that being a writer was never possible for me because it was a better financial decision to stay a lawyer.”但是我一直知道,做一名作家对我来说是不可能的,因为当律师是一个更好的经济决定。可知,律师可能比作家挣得多。故C选项正确。
25.推理判断题。由第二段“Recently, I couldn’t fall asleep at my usual time of 10 p. m. and when I did fall asleep I had the same dream over and over again...Then a light shines through the waters and when I look up all I can see is myself in a bright white room writing a novel. Then I hear a voice say repeatedly, ‘Now is the time to try something new!’”,最近,我在晚上10点的时候无法入睡,当我睡着的时候,我一遍又一遍地做着同样的梦。我看到的只是我自己在一个明亮的白色房间里写小说。然后我听到一个声音重复地说:“现在是尝试新东西的时候了!”可知,第二段主要讲述作者成为作家的强烈愿望。故B选项正确。
26.词义猜测题。由倒数第二段“My life started at 30, and every day since that point I haven’t stopped enjoying life.”我的生活从30岁开始,从那以后,我每天都在享受生活。可知,作者当他辞去律师的工作时,他非常高兴。故D选项正确。
27.标题归纳题。由末段“Change is a good thing; it gives us an opportunity to take a chance. So my two favorite words I live by and so should you are “change and chance””改变是一件好事;它给了我们一个机会去抓出机遇。所以我最喜欢的两个词就是“改变和机遇”可知,文章最好的标题是“改变和机遇”。故B选项正确。
28.D 29.A 30.B 31.C
28.细节理解题。根据第二段“They understand that they cannot control some things in life, such as nature, the past and other people. But in the meantime, they are well aware that they can control their own thoughts and actions.(他们明白自己无法控制生活中的某些事情,如自然、过去和其他人。但与此同时,他们很清楚自己可以控制自己的思想和行为)”可知,成功人士清楚自己可以控制自己的想法和行为,但是无法控制其他人的想法。故选D项。
29.词句猜测题。根据第二段“They hold that when they live their life on purpose, their main concern is to do the job right. Because of their commitment, people are willing to do business with them, and it is always found in them.(他们认为,当他们有目的地生活时,他们主要关心的是把工作做好。由于他们的奉献,人们愿意与他们做生意,这一点总是可以在他们身上找到)”可知,成功人士的奉献精神总是存在于他们身上,it指的是“成功人士所做的工作”。故选A项。
30.细节理解题。根据最后一段“Instead of seeing it negatively or depressingly, they use the knowledge to spur themselves on and go after what they want energetically and passionately.(他们没有消极或沮丧地看待它,而是用这些知识激励自己,并充满活力和激情地追求自己想要的东西)”可知,他们利用这些知识来激励自己,积极而热情地追求自己想要的东西,没有提及激励其他人。故选B项。
31.主旨大意题。根据第一段“Do you know what elements make people successful Interviews and investigations indicate that there are several keys to success that successful people share.(你知道人们成功的要素是什么吗?访谈和调查表明,成功人士都有成功的几个关键因素)”以及文章内容可知,本文主要介绍了使人成功的因素和成功人士身上的特点,所以“人们如何才能成功?”可以作为文章标题。故选C项。
32.C 33.B 34.C 35.B
32.推理判断题。根据第二段“Sometimes those big goals can be our worst enemy, however. You need to start with short-term goals. Sometimes taking baby steps can be too slow for some people, making them annoyed, but successful swimmers know that this slow progress provides an accumulated effect that has a huge impact in the mid and long term.(然而,有时这些大目标可能是我们最大的敌人。你需要从短期目标开始。有时,对一些人来说,迈出小步可能太慢,会让他们感到恼火,但成功的游泳运动员知道,这种缓慢的进步会带来累积效应,对中长期产生巨大影响)”可知,作者认为大目标有时是有害的,是因为一些人会认为基础训练进展缓慢,让人恼火,导致中途放弃,他们没有意识到基础训练的重要性,错过了能力的累积,从而导致永远无法实现远大的目标。故选C。
33.细节理解题。根据第三段“I cannot count how many times I watched the coach write a set of training plans on the board and felt myself holding back deep inside, mind racing, with thoughts of how badly I was going to die over the course of the set.(我记不清有多少次我看着教练在黑板上写下一套训练计划,感觉自己在内心深处退缩,思维敏捷,想着在比赛过程中我会死得有多惨)” 可知,作者因为害怕不能完成教练制定的目标而感到焦虑。故选B。
34.词句猜测题。根据第三段“But then what happened I pulled it off. I started the set, and talked myself through it. “Hey, this isn’t so bad.” A little bit later, “Okay, halfway done.” And finally, “I am going to achieve the goal!”(但后来发生了什么?我pulled it off。我开始了训练,并说服了自己。“嘿,这还不错。”过了一会儿,“好吧,完成了一半。”最后,“我要实现目标了!”)”可知,作者开始训练,并坚持了下来,取得进展。由此推知,pulled it off表示“成功做到”,与made it同义。故选C。
35.主旨大意题。根据第一段“The following life lessons aren’t things you can be taught in a classroom. They are drawn from the count-less hours we spend swimming in the clean water.(下面的人生课程不是你可以在教室里学到的。它们是从我们在干净的水中游泳的小时数中提取的)”以及文章内容可知,本文主要论了游泳对人生的两个启示。由此可知,“你将从游泳中学到的人生经验”可以作为文章标题。故选B。
36.C 37.A 38.G 39.F 40.E
36.根据上文Whether you are looking for a new job or a part-time job, job searching can be difficult and frustrating.(无论你是在找一份新工作还是一份兼职工作,找工作都是困难和令人沮丧的。)和下文Here are some basic job searching tips for a more effective job search.(下面是一些基本的求职小贴士,帮助你更有效地找工作。)可知,设空处和上文形成转折关系,说明可以找到工作。C项:However, the good news is that you can find a satisfying job.(然而,好消息是你可以找到一份满意的工作。)符合语境。故选C。
37.设空处为段落小标题。根据下文It's important to determine what kind of jobs you want to apply for first, because everything you do and each step you take needs to support that direction.(首先确定你想申请什么样的工作是很重要的,因为你所做的每件事和采取的每一步都需要支持你的方向。)可知,本段主要讲的是要有一个明确的方向。A项符合语境。故选A。
38.根据上文Be strategic about your connections and the networking events you attend.(对你的人际关系和你参加的社交活动要有策略。)和下文If you try to make a meaningful connection or two at each event, that will come with the natural flow of conversation.(如果你试着在每一件事上建立一两个有意义的联系,那就会使谈话自然流畅。)可知,设空处主要讲述确保你对讨论有一些有意义的贡献,该空是对上文的进一步说明,下文是对该空的具体举例说明。G选项“确保你对讨论有一些有意义的贡献”切题。故选G。
39.根据上文Do they want you to submit your resume online Do they want a PDF of your resume Do they want a cover letter or a bio video (他们想让你在线提交简历吗?他们想要你简历的PDF文件吗?他们想要求职信还是简历视频?)可知,设空处和上文并列,说明要求以什么形式提交简历和申请。F项:Do they ask you to submit your application to a specific email address (他们是否要求你将申请提交到一个特定的电子邮件地址 )符合语境。故选F。
40.本段标题是Set a Schedule and Stay Organized(制定计划,保持条理)可知,本段讨论要制定计划,设空处和上文You can include things like keywords and job titles you frequently search for.(你可以包括你经常搜索的关键词和职位头衔)并列,介绍如何有条理的求职,E项中的also和上文对应。E项:You can also keep track of the jobs you have applied for.(你也可以记录你申请的工作。)符合语境。故选E。
41.C 42.A 43.A 44.C 45.B 46.A 47.C 48.C 49.D 50.C 51.A 52.A 53.B 54.A 55.D
41.考查动词词义辨析。句意:当Leonardo在画《最后的晚餐》时,他花了几年时间才完成。A. designing设计;B. creating创作;C. painting绘画;D. improving提高。根据上文“the best-known artist, Leonardo da Vinci”可知,Leonardo是著名画家,应该是画《最后的晚餐》。故选C项。
42.考查动词词义辨析。句意:他决定对基督和十二使徒中的每一个人都用活生生的原型。A. decided决定;B. imagined想象;C. ordered命令;D. refused拒绝。根据下文“live models”以及“He chose the ___3___ for Christ first”可推知,Leonardo决定以现实生活中的人为画中人物的原型。故选A项。
43.考查名词词义辨析。句意:当他发现一个男人,在他的脸上既表现出美丽又表现出爱的时候,他首先选择了他作为基督的原型。A. model模型;B. shape形状;C. person人;D. character性格。根据上文“to use live models for Christ”可知,他是将这个男人作为基督的原型。故选A项。
44.考查动词词义辨析。句意:当他发现一个男人,在他的脸上既表现出美丽又表现出爱的时候,他首先选择了他作为基督的原型。A. appeared显现;B. enjoyed喜欢;C. showed表现出;D. expressed表达。通过上文“He had decided to use live models”以及下文“both beauty and love on his face”可推知,那位男人的脸上表现出美和充满爱的形象。故选C项。
45.考查动词短语辨析。句意:随着时间的流逝,Leonardo完成了除犹大以外的所有使徒。A. ended up以……告终;B. went on(时间)流逝;C. came up走上前;D. turned on打开。通过下文“Leonardo completed all of the apostles except Judas”可以推知,此处指几年的时间过去了。故选B项。
46.考查动词词义辨析。句意:在他开始把这个人画成犹大后,那个人问Leonardo是否知道他是谁。A. started开始;B. stopped停止;C. repeated重复;D. enjoyed享受。通过上文“After”以及下文“painting the man as Judas”可推知,Leonardo找到了犹大的原型后,就开始动手画。故选A项。
47.考查连接词词义辨析。句意:在他开始把这个人画成犹大后,那个人问Leonardo是否知道他是谁。A. how如何;B. why为什么;C. if是否;D. when什么时候。通过下文“I am the same man you painted years ago as the model for Christ”可知,几年前Leonardo以这个人为基督的原型,现在又将他作为犹大的原型。因此可推知,这个人想问Leonardo是否记得他。故选C项。
48.考查动词词义辨析。句意:当Leonardo说不知道时,那人大声喊道:“我就是你多年前画的基督的原型。”A. sang演唱;B. cried哭;C. shouted喊叫;D. laughed笑。根据下文“loudly”以及“as the model for Christ”可推知,这个人在大声叫喊。故选C项。
49.考查动词词义辨析。句意:虽然这个故事肯定不是真的,但是它确实讲一个精神方面的真理。A. discover发现;B. learn学习;C. report报告;D. tell告知。通过下文“spiritual truth”可知,Leonardo的故事告诉人们一个真理。故选D项。
50.考查名词词义辨析。句意:无论我们年龄多大或多年轻,外表往往能显示出我们内心深处的状况。A. power力量;B. faith信念;C. appearance外表;D. attitude态度。根据下文“wrinkled faces”以及“young faces”可知,一个人的外表可以表现出内心。故选C项。
51.考查名词词义辨析。句意:我看到过布满皱纹的脸,当他们微笑时,仍然闪烁着天使般的美丽。A. beauty美丽;B. hope希望;C. nature自然;D. enjoyment享受。根据上文的“sparkle”以及下文的“angels”可推知,虽然他们年老,但脸上却闪耀着美丽的光芒。故选A项。
52.考查副词词义辨析。句意:然而,好消息是,改变我们的脸和我们的内心永远不会太晚,让爱填满我们的心,让它通过我们的眼睛和行为发光。A. however然而;B. instead相反;C. therefore因此;D. besides此外。上文提到“young faces with eyes as cold as ice (有的人年纪很轻,但是内心冰冷)”;作者在这里提出“change our face and our heart”,上下两段之间是转折的关系,应使用副词however表示转折。故选A项。
53.考查形容词词义辨析。句意:然而,好消息是,改变我们的脸和我们的内心永远不会太晚,让爱填满我们的心,让它通过我们的眼睛和行为发光。A. early早的;B. late晚的,迟的;C. hard艰难的;D. fast快的。短语“too…to”意为“太……而不能”,通过上文的“never”可推知,作者认为通过改变我们的内心来改变我们的外表,永远都不会晚。故选B项。
54.考查动词词义辨析。句意:然而,好消息是,改变我们的脸和我们的内心永远不会太晚,让爱填满我们的心,让它通过我们的眼睛和行为发光。A. fill填充;B. equip装备;C. cover覆盖;D. mix混合。短语“fill…with”意为“用……装满,填满”,通过下文“our heart with love and let it shine through our eyes and actions”可推知,作者认为要让我们的内心充满爱,通过我们的眼神和行为让爱闪闪发光。故选A项。
55.考查名词词义辨析。句意:我希望这是一张善良、温柔、希望和快乐的脸。A. sadness悲伤;B. carefulness小心;C. rudeness粗鲁无礼;D. kindness善良。通过上文“I hope”以及下文表达美好意义的词汇“gentleness, hopefulness and joyfulness”可推知,此处也应填表达美好意义的词汇,kindness意为“善良”。故选D项。
56.leaving 57.for 58.located 59.his 60.flew 61.which 62.nearest 63.communication/communicating 64.and 65.weeks
56.考查非谓语动词。句意:一名30岁的男子最终从阿拉斯加荒野中获救,他的小屋被烧毁,他被困在雪中近三周。分析句子成分和句子结构可知,设空处是非谓语动词充当结果状语,表主动,要用现在分词形式。故填leaving。
57.考查介词。句意:Tyson Steele已经在斯克文特纳的一所小房子里独自生活了几个月。根据句意可知,句中表示Tyson Steele独自生活这个动作持续了几个月,表示动作持续多长时间用for+一段时间表示。故填for。
58.考查非谓语动词。句意:Tyson Steele已经在位于Anchorage西北70英里的小镇Skwentna的一所小房子里独自生活了几个月。分析句子成分和句子结构可知,设空处是非谓语动词作后置定语,与逻辑主语a town之间是被动关系,所以要用过去分词形式。故填located。
59.考查代词。句意:去年12月,他正在他的木火炉里生火,一块燃烧着的纸板飞进了他的壁炉烟囱,落在了他的屋顶上。此处修饰名词“woodstove”,应用形容词性物主代词。故填his。
60.考查动词的时态。句意:年12月,他正在他的木火炉里生火,一块燃烧着的纸板飞进了他的壁炉烟囱,落在了他的屋顶上。and连接并列的谓语动词时,时态应保持一致;根据空格后的“landed”可知,此处应用一般过去时。故填flew。
61.考查定语从句。句意:去年12月,他在自己的木火炉里生火,一块燃烧着的硬纸板飞进壁炉烟囱,落在他的屋顶上,引发了一场缓慢的火灾,最终使小屋变成了废墟。分析句子结构可知,空格处引导非限制性定语从句;分析从句句子成分可知,从句中缺少主语,指代前面整件事情,因此应用关系代词which。故填which。
62.考查形容词的最高级。句意:由于Skwentna只有大约35人,斯蒂尔最近的邻居住在大约20英里外。根据句意可知,此处应用形容词的最高级形式。故填 nearest。
63.考查名词/动名词。句意:没有可以沟通的方式去求助,Steele 忍受零下的温度和恶劣天气条件,穿长秋裤、没有袜子的靴子和一个厚重的羊毛毛衣。空格处作介词of的宾语,因此应用名词或动名词形式。故填communication/communicating。
64.考查并列连词。句意:没有可以沟通的方式去求助,Steele 忍受零下的温度和恶劣天气条件,穿长秋裤、没有袜子的靴子和一个厚重的羊毛毛衣。此处表示Steele忍受着零度以下的温度和恶劣的天气条件,“sub-zero temperatures”和“severe weather conditions”是并列关系,共同 作“endured”的宾语,因此应用and连接。故填and。
65.考查名词复数。句意:Steele的家人和朋友已经好几个星期没有收到他的消息了,于是他们向阿拉斯加州的警察申请了救济检查。week是可数名词,“several”后应用名词的复数形式。故填weeks。
66.Dear Sir/Madam,
I’m writing to request a valuable chance for my family to be one of the options for British students.
Located in a beautiful neighborhood, our large full-equipped apartment suits all their needs. The features and details are as follows. With fluent English and outgoing personalities, I'm sure that individuals can communicate with them easily. In addition, my mother’s talent in cooking can guarantee them opportunities to taste Chinese food.
I would greatly appreciate it if you can give me the chance to host them. My family will be responsible for them sincerely.
Yours,
Li Hua
67.The sack buyer was about to lock up. ①“Mister! Please don’t close up,” Reuben begged. The man turned and saw Reuben, dirty and wet through. “I have to sell the sacks now-please.” The man heard tears in Reuben’s voice.②Understandingly, the man took the sacks, reached into his pocket and put four coins in Reuben’s hand. ③Reuben murmured a“thank you” and ran to the shop to fetch his treasure. The shopkeeper wiped the dust off and gently placed a small parcel in his hands.
Racing home, Reuben burst through the front door. ④ His mother was cooking in the kitchen.“Here, Mum! Here!” Reuben exclaimed as he ran to her side. He placed the parcel in her rough hand. ⑤ She unwrapped it carefully, to save the paper. A blue jewel box appeared. Dora lifted the lid, tears beginning to blur her vision. ⑥Carved on its surface was the word Mother. It was Mother’s Day, 1946. Dora had never received such a gift; actually she had no gifts except her wedding ring. Speechless, she smiled brightly and gathered her son into her arms. (167 words)

郑重声明:本文版权归原作者所有,转载文章仅为传播更多信息之目的,如作者信息标记有误,请第一时间联系我们修改或删除,多谢。