Unit7 任务型阅读 10篇
一、阅读填表
One day Mrs Brown goes shopping (购物). She buys many things. She buys two hamburgers. They are 2 dollars. She buys some French fries for 1 dollar. She buys some fruit, too. Bananas are 2 dollars and strawberries are 3 dollars. She also buys a T-shirt, a pair of socks, a pair of shorts, a dress, a hat and a bag. The T-shirt is 14 dollars. The socks are 2 dollars, and the shorts are 10 dollars. The dress is 7 dollars, the hat is 5 dollars and the bag is 6 dollars.
根据短文内容,填写下表。
Things Price
two hamburgers 1
2 3 dollars
T-shirt 3
4 10 dollars
dress 5
阅读下面的短文,完成信息记录表,每空限填一词。
It is such a fine day, so my mother and I decide to go shopping. We buy many things for the member of my family. We buy my grandfather a blue hat because he likes hats. The hat costs us 56 yuan. We spend 168 yuan on that purple skirt. It's for my grandmother. Her favorite colour is purple. My father enjoys music. So we buy some CDs for him. We pay 89 yuan for it. My mother likes bags very much, so she buys herself two small bags. They are red. It is 218 yuan each. I like playing table tennis. These black table tennis shoes are for me. The price of them is 150yuan.
Family members Things for the member Colour Price
Grandfather A hat 6 56 yuan
Grandmother A skirt Purple 7 yuan
Father Some 8 / 89 yuan
9 Two small bags Red 218 yuan
I A pair of 10 Black 150 yuan
二、阅读回答问题
Come and buy your clothes at our Beautiful Clothes Store. We sell all clothes at very good prices. Do you like sweaters We have red sweaters for only $15! Yellow sweaters are only $12! Do you need trousers For boys, we have black trousers for only $22. And shorts are only $16! For girls, we have skirts in purple for only $20. How much are our jackets Only $30! And we have black shoes for only $28. Socks are only $2 for three pairs! Come and see for yourself now!
11.Can you buy jackets at the Beautiful Clothes Store
12.What’s the price of a yellow sweater
13.How much are six pairs of socks
14.Lucy buys a skirt and a pair of shorts at the store. How much are the things in all
15.Can you buy school things at the store .
Linda has three dollars. She wants to buy a birthday gift for her father. She comes to a big store. She looks at the things and thinks, “I want to buy him something nice.” “Can I help you ” says Mr. Smith, the shopkeeper(店主). “Yes, please, I want to buy a gift for my dad’s birthday,” answers Linda, “but I don’t know what to buy.” Mr. Smith gives her a nice shirt and says,“Do you like this shirt It’s twenty dollars.” “Yes, but I only have three dollars,” says Linda. Then she sees a nice blue tie(领带). She knows her father will like it. She wants to buy it, but the price must be very high(高).
“How much is it ” She asks. Mr. Smith looks at her, and then he says, “That’s just three dollars.” “Oh, fine!” Linda is very happy, “I’ll take it.”
根据短文内容,回答下列问题。
16.Where is Linda now
17.How much is the shirt
18.What does Linda buy for her father at last
19.Is the tie really three dollars
20.Do you think Mr. Smith is a kind(善良的) man Why
阅读下面短文, 根据短文内容回答问题。
Malls(购物中心) are popular places for Americans to go to. Some people who spend much time at malls are called “Mall rats”. Mall rats shop until they visit hundreds of stores. American people like malls for many reasons. Parking is free. And the air inside(里面的) is always fine.
The biggest mall in the US is the Mall of America in Minnesota. It covers 4.2 million square feet(平方英尺). It has 350 stores, eight clubs, and a large park! There are parking places for 12,750 cars. About 750,000 people shop there every week.
The first mall in the US was built(建造) on December 20th, 1965 in Edina, Minnesota. People love doing all their shopping in one place. More malls are built in the country. Now people can do many things in malls. They shop, and, of course, they also eat in food courts(广场) that have food from all over the world. They see films at theaters. Some people even get their exercise by doing the new sport of “mall walking”. Others go to malls to meet friends.
In some malls, people can see the doctor and even go to the church(教堂) . In other words, people can do almost everything in malls. Now people can live in their favourite shopping centers in fact.
21.Who are “Mall rats”
22.Why do people in the US like malls
23.How many people shop in the biggest mall every week in the US
24.When is the first mall in the US built
25.Do people only go shopping in malls now
三、多任务混合阅读
Hello, boys and girls! Welcome A Good Friend. You can buy your clothes at very good prices. We have red and white skirts for only $23. ①你喜欢帽子吗 Blue and black hats are only $15. How much are the jackets The green jackets are $45 and the blue ones are $42. Do you need trousers You can get them for only $40. ②Our T-shirts are on sale, too. You can buy them for $29. What color do you want We have T-shirts in white, purple and green. How B these black and brown socks Only $5 for two e and see our clothes store now!
任务一:请分别在文中A、B两处的横线上填入适当的单词。
26.(A) (B)
任务二:请将文中①处画线句子翻译成英语。
27.
任务三:请将文中②处画线句子翻译成汉语。
28.
任务四:请回答问题:How much is a blue jacket
29.
任务五:请给短文拟一个适当的题目。(10个词以内)
30.
(1) Have a look at that funny (滑稽的) salesman (售货员). He wears a tall black hat, big white shoes and red socks. He also wears a skirt! (2) It’s red and white. Look at his green sweater! It’s so big. All the things are (3) (出售), do you know The hat is only 5 dollars. The skirt is 15 dollars. (4) The sweater is 30 yuan. The shoes are 70 yuan and the socks are only two yuan.
31.将(1)处词组译成汉语:
32.对(2)处画线部分提问:
33.将(3)处汉语译成英语:
34.对(4)处画线部分提问:
根据短文内容,判断正(T)误(F)。(35—38)
35.The sweater is $ 15.
36.The socks are 10 yuan.
37.The shoes are 70 yuan.
38.The salesman wears a skirt.
39.Does the salesman wear a white hat
40.How much are 2 hats
Big Sale at Mary’s!
Come to Mary’s big sale on clothes, things for your room and things for school. We have jackets for boys for thirty-five dollars, sweaters for girls for fifteen dollars, and bags for five dollars!
Look at our great dressers, beds, and chairs. Get a new bookcase for all your school books. At Mary’s big sale, they’re only twenty dollars! And we have schoolbags, pens-everything(一切)for school! Come to Mary’s today!
根据短文内容,完成下列各题。
41.How much are the jackets for boys
They’re .
42.How much are the sweaters for girls
They’re .
43.There are(有)dressers, beds and at Mary’s.
44.At Mary’s big sale, the bookcase is dollars each.
45.把文中画线部分译成汉语。
阅读下面的短文,按要求完成后面各个小题。
Hello, boys and girls. Welcome to Cool Friend. We have red and white skirts for only $23. Do you like hats Black hats are only $15. How much are the jackets The green jackets are $45. And the blue ones are $42. Do you need trousers They are only $45.我们的T恤衫在特价销售. They are only $29. What color do you want We have T-shirts in white, purple and green. How about these black and brown socks Only $5 for two pairs.
What do you need You can only buy the clothes that you e to our Clothes Store and buy some nice clothes for yourselves (你自己) now!
根据短文内容用简要答语回答下面三个问题。
46.What is the name of the Clothes Store
47.How much do you need to pay(支付) for a blue jacket and four pairs of socks
48.Can we buy some clothes for our grandparents in the Clothes Store
将短文中划线的两个句子翻译成中文或英文。
49.
50.
It’s easy to order(订购)books from the Internet. There are several companies(公司)that ship(运送)books to customers in China. Just decide which company you would like to use and type that company’s name into the search engine(搜索引擎). The company’s homepage will appear(出现)within a few seconds. Next you can type the name of the author(作者)or the title of the book you want to buy in the space provided(提供)on the page. If you decide to buy one of the books, you will need to give further information(进一步的信息), such as your address and your credit card(信用卡)number. You will also need to decide how you want to have the book shipped. Finally, all you have to do is to wait for the book to arrive at your mailbox.
1-2题完成句子,3题回答问题,4题找出全文的主题句,5题翻译画线句子。
51.There are several companies that ship books to in China.
52.If you decide to buy one of the books you will need to give .
53.Does it need a long time to find the company’s homepage
54.
55.
参考答案:
1.2 dollars 2.strawberries 3.14 dollars 4.shorts 5.7 dollars
【分析】本文主要讲述了一天布朗太太去购物,介绍了她所买的东西及其价格。
1.根据“She buys two hamburgers. They are 2 dollars.”可知,她买了两个汉堡包,其价格为2美元。故填2 dollars。
2.根据“strawberries are 3 dollars”可知,是草莓的价格为3美元。故填strawberries。
3.根据“The T-shirt is 14 dollars.”可知,T恤衫的价格是14美元。故填14 dollars。
4.根据“and the shorts are 10 dollars”可知,是短裤的价格为10美元。故填shorts。
5.根据“The dress is 7 dollars”可知,裙子的价格为7美元。故填7 dollars。
6.blue 7.168 8.CDs 9.Mother 10.table tennis shoes
【分析】文章介绍了作者和妈妈两个人购物时给家人买的物品的详细情况。
6.根据“We buy my grandfather a blue hat because he likes hats. The hat costs us 56 yuan.”可知,给爷爷买了一顶蓝色的帽子,故填blue。
7.根据“We spend 168 yuan on that purple skirt. It's for my grandmother.”可知,给奶奶买的裙子花了168元,故填168。
8.根据“My father enjoys music. So we buy some CDs for him. We pay 89 yuan for it.”可知,给爸爸买了一些CD唱片,故填CDs。
9.根据“My mother likes bags very much, so she buys herself two small bags.”可知,妈妈喜欢包,所以买了两个小包,故填Mother。
10.根据“I like playing table tennis. These black table tennis shoes are for me. The price of them is 150yuan.”可知,我喜欢打乒乓球,所以买了一双乒乓球鞋,故填table tennis shoes。
11.Yes, we/I can. 12.12 dollars. 13.4 dollars . 14.36 dollars. 15.No, we/I can’t.
【分析】本文是一篇广告。广告的内容是关于Beautiful Clothes Store的各种服装及其价格介绍。
11.根据“How much are our jackets Only $30!”可知可以在这家店里买到夹克衫,故填Yes, we/I can.
12.根据“Yellow sweaters are only $12!”可知黄色的毛衣只卖12美元,故填12 dollars.
13.根据“Socks are only $2 for three pairs”可知三双袜子2美元,所以推出六双袜子4美元,故填4 dollars.
14.根据“we have skirts in purple for only $20”和“And shorts are only $16”可知一条裙子和一条短裤共36美元,故填36 dollars.
15.根据“Come and buy your clothes at our Beautiful Clothes Store”和文章内容可知不能在这个店中买到学习用品,故填No, we/I can’t.
16.In a (big) store. 17.It’s twenty dollars./Twenty dollars./20 dollars. 18.A nice blue tie. 19.No, it isn’t. 20.Yes. Because he helps Linda buy the tie.
【分析】本文讲述商店老板为帮助小女孩Linda买成礼物,低价把领带卖给她的故事。
16.根据“She comes to a big store.”可知,Linda在一个(大)商店里。故填In a (big) store.
17.根据“Do you like this shirt It’s twenty dollars.”可知,衬衫20美元。故填It’s twenty dollars./Twenty dollars./20 dollars.
18.根据“Then she sees a nice blue tie(领带)...‘I’ll take it.’ ”可知,她最后给爸爸买了一条漂亮的蓝色领带。故填A nice blue tie.
19.根据“She wants to buy it, but the price must be very high(高).”和故事情节可知,Linda想给爸爸买一条领带,它一定很贵。Linda只有3美元,结果店主告诉她,领带只需要3美元。由此推测,店主为帮助小女孩Linda,低价把领带卖给了她,这条领带实际上不是3美元。故填No, it isn’t.
20.通读全文可知,本文讲述商店老板Smith先生为帮助小女孩Linda买成礼物,低价把领带卖给她的故事,因此Smith先生是善良的。故填Yes. Because he helps Linda buy the tie.
21.People who spend much time at malls. 22.Because parking is free and the air inside is fine. 23.About 750,000 people. 24.On December 20th, 1965. 25.No.
【分析】本文是一篇说明文。主要讲述了美国的购物广场,人们喜欢它的原因;美国最大购物广场以及第一个室内购物广场。
21.根据“Some people who spend much time at malls are called ‘Mall rats’.”可知,有些花很多时间逛购物中心的人被称为“购物中心老鼠”。故填People who spend much time at malls.
22.根据“American people like malls for many reasons. Parking is free. And the air inside(里面的) is always fine.”可知,美国人喜欢购物中心有很多原因,停车是免费的,而且里面的空气总是很好。故填Because parking is free and the air inside is fine.
23.根据“About 750,000 people shop there every week.”可知,每周大约有75万人在那里购物。故填About 750,000 people.
24.根据“The first mall in the US was built(建造) on December 20th, 1965 in Edina, Minnesota.”可知,美国第一家购物中心于1965年12月20日在明尼苏达州的伊迪纳建成。故填On December 20th, 1965.
25.根据“In some malls, people can see the doctor and even go to the church(教堂) . In other words, people can do almost everything in malls. Now people can live in their favourite shopping centers in fact.”可知,现在人们不只去购物中心购物。故填No.
26. to about
27.Do you like hats 28.我们的T恤也在售卖。 29.$42. 30.A clothes store named Good Friend
【分析】本文介绍了“好朋友”服装店里各种东西的售价。
26.根据“Welcome ... Good Friend.”可知,“welcome to...”“欢迎来到……”,固定搭配,故第一空要填to;再根据“How ... these black and brown socks ”可知,此处表示提建议,how about“……怎样”,固定表达。故填to;about。
27.根据汉语可知,该句为一般疑问句;you“你”,like“喜欢”,hat“帽子”;主语为you,助动词用do。故填Do you like hats
28.our T-shirts“我们的T恤”;on sale“在售卖”;too“也”。故填:我们的T恤也在售卖。
29.根据“The green jackets are $45 and the blue ones are $42.”可知,蓝色外套42美元。故填$42.
30.根据“Welcome to Good Friend…Come and see our clothes store now!”可知,本文主要是在介绍一家名叫“好朋友”的服装店,故可用“A clothes store named Good Friend”为题。故填A clothes store named Good Friend。
31.看一下 32.What color is it 33.on sale 34.How much is the sweater 35.F 36.F 37.T 38.T 39.No, he doesn’t 40.10 dollars
【分析】本文主要是介绍滑稽的销售员的穿的所有服饰的价格。
31.have a look“看一看”,固定短语,故填:看一下。
32.根据“It’s red and white”可知,此处是问颜色,应用what color提问,故填What color is it
33.on sale“出售”,固定短语,故填on sale。
34.根据划线部分提问可知,此处提问价格,应用how much提问,故填How much is the sweater
35.根据“The sweater is 30 yuan.”可知,毛衣是30元,题干错误,故填F。
36.根据“the socks are only two yuan.”可知,袜子2元,题干错误,故填F。
37.根据“The shoes are 70 yuan”可知,鞋子70元,题干正确,故填T。
38.根据“He also wears a skirt!”可知,销售员穿着一条裙子,故填T。
39.根据“He wears a tall black hat”可知,销售员戴的是黑色的帽子,故填No, he doesn’t.
40.根据“The hat is only 5 dollars.”可知,帽子是5美元,所以两顶帽子是10美元,故填10 dollars。
41.thirty-five dollars 42.fifteen dollars 43.chairs 44.twenty 45.今天就来玛丽店吧!
【分析】本文主要讲述了玛丽店里东西的大减价。
41.根据“We have jackets for boys for thirty-five dollars,”可知男孩的夹克衫35美元,故填thirty-five dollars。
42.根据“sweaters for girls for fifteen dollars”可知女孩的毛衣15美元,故填fifteen dollars。
43.根据“Look at our great dressers, beds, and chairs”可知玛丽家有梳妆台、床和椅子。故填chairs。
44.根据“ Get a new bookcase for all your school books. At Mary’s big sale, they’re only twenty dollars”可知在玛丽的大减价中,这个书架是20美元一个。故填twenty。
45. Come to“来”;Mary’s“玛丽店”;today“今天”。故填:今天就来玛丽店吧!
46.Cool Friend. 47.$52/Fifty-two dollars. 48.No, we can’t. 49.我们有红色和白色的短裙只卖23美元。 50.Our T-shirts are on sale/Our T-shirts are at great sale/Our T-shirts are at very good prices.
【分析】这是一篇应用文,文章是酷朋友服装店的广告,讲述店里的各种服饰和价格。
46.根据“Welcome to Cool Friend”可知服装店的名字是“Cool Friend酷朋友”。故填Cool Friend.
47.根据“the blue ones are $42”可知蓝色的夹克42美元,根据“How about these black and brown socks Only $5 for two pairs”可知袜子5美元两双。要买一件蓝色的夹克和四双袜子共需要42+5+5=52美元。故填$52/Fifty-two dollars.
48.根据“boys and girls”及“You can only buy the clothes that you e to our Clothes Store and buy some nice clothes for yourselves”可知可以给自己买衣服,没有适合爷爷奶奶的衣服,是否定回答。故填No, we can’t.
49.划线的句子是陈述句,主语是“We”,表达“我们;谓语动词是“have”,表达“有”;宾语是“red and white skirts”表达“红色和白色的短裙”;“for only $23” 表达价格“只卖23美元”。故填:我们有红色和白色的短裙只卖23美元。
50.划线的句子是陈述句,主语是“我们的T恤衫”,可翻译为“our T-shirts”;主语是复数概念,be动词用“are”,表达“特价销售”,可用短语“on sale”,或“at great sale”,或“at very good prices”。故填Our T-shirts are on sale/Our T-shirts are at great sale/Our T-shirts are at very good prices.
51.customers 52.further information 53.No, it doesn’t. 54.It’s easy to order books from the Internet. 55.最后,你所需要做的就是等着书到达你的邮箱。
【分析】本文介绍了在网上购书的便捷以及操作流程。
51.根据文章第二句话“There are several companies(公司)that ship(运送)books to customers in China.”可知,在中国,有几家公司给客户运送书籍。需填customers顾客。故填customers。
52.根据文中的“If you decide buy one of the books, you will need to give further information, such as your address and your credit card number.”可知,如果你决定买其中一本书,你需要提供进一步的信息。故填further information。
53.根据文中的“The company s homepage will appear within a few seconds.”可知,不会花费太长时间找到公司的主页。故填No, it doesn’t.
54.本文主要介绍了在网上购书的便捷以及操作流程。主题句为文章第一句“It’s easy to order(订购)books from the Internet.”。故填It’s easy to order books from the Internet.
55.Finally最后;all you have to do你所需要做的;wait for等待;arrive at到达。故填:最后,你所需要做的就是等着书到达你的邮箱。
郑重声明:本文版权归原作者所有,转载文章仅为传播更多信息之目的,如作者信息标记有误,请第一时间联系我们修改或删除,多谢。
