Unit 7(B卷·能力提升)
班级________ 姓名________ 学号________ 分数________
(时间:60分钟,满分:100分)
一、单项选择(本题共10小题,每小题1.5分,共15分。)
1.The air pollution in the small town is getting worse. People have to wear thick masks almost every day. __________ !
A.What a shame B.What shame C.What a surprise D.What surprise
2.Please close the window ________ you leave home.
A.after B.before C.so D.but
3.The hair clips ________ Sandy’s pink coat well.
A.match B.go well C.take D.get
4.—Our class will have a fashion show this Friday.
—_______!
A.What a good news B.What good news
C.How good a news D.How good news
5.— How do you like the song Chengdu sung by Zhao Lei
— Oh, I have never enjoyed a _________ one before.
A.worst B.best C.worse D.better
6.— My phone doesn’t work. ________ I use yours
— Sure. Here you are.
A.Must B.Could C.Need D.Would
7.—How much does the phone ________
—Eight hundred dollars.
A.cost B.spend C.take D.pay
8.The tree is so high that I ______ reach the apples on it.
A.can't B.mustn't C.shouldn't D.needn't
9.The classroom was so dirty. I decided ________.
A.clean it up B.to clean it up C.clean up it D.to clean up it
10.— ________ interesting the storybook is!
— Yes. I have read it twice.
A.What an B.What C.How an D.How
二、完形填空(本题共10小题,每小题1.5分,共15分。)
I am glad to be a member of the Helping Hands Club in our neighbourhood. I feel 11 . In the club, each member shows his or her skills and tells us his or her problems. We help each other. It 12 our life easier and more interesting.
As for me, I am good at 13 computers. I can help people with their computer 14 .
If you 15 some second-hand books or old clothes, don’t throw them away. We 16 them to those who need them.
Peter is a cook. During free time, he often invites us to his home. We taste nice 17 and we learn how to cook from him.
Jenny has a baby. She is very busy with her work. She needs someone to look after her 18 when she is not at home. Kate has a lot of free time. She says she can babysit.
Till now, there are two hundred members 19 the club. It is good. It goes well. And I am going to 20 more neighbours to join the club.
Welcome to join us!
11.A.good B.bad C.full D.interesting
12.A.makes B.shows C.needs D.wants
13.A.buying B.playing C.fixing D.using
14.A.problems B.books C.things D.friends
15.A.have B.buy C.carry D.use
16.A.stop B.give C.look D.get
17.A.drink B.vegetables C.food D.fruits
18.A.house B.work C.baby D.kitchen
19.A.in B.with C.on D.under
20.A.leave B.take C.win D.invite
三、阅读理解(本题共10小题,每小题2分,共20分。)
.
Where: 32 Road to 33 Road, D Road to F Road How it Works: Put your rubbish along the 11 street before 7 a.m. on Monday, Jan. 3, Jan. 10 and Jan. 17 for pickup. How to Help: ◆Talk to your elderly neighbors and help them clean up their yard or move unwanted things to the side of the 11th street. ◆If it is OK, don’t park your car on the street during the clean-up. For a map of the clean-up area or more about unacceptable things visit https://healthymecountry.org Questions Call 970-2422-1762.
21.The Neighborhood Clean-up is to ________.
A.help people live a better life
B.get money for people in need
C.turn rubbish into something useful
D.stop people from throwing rubbish
22.Which of the following is TRUE about the Neighborhood Clean-up
A.It only costs people a little money.
B.It happens every Monday in January.
C.You must call 970-2422-1762 to join in it.
D.You can surf the Internet to look for information about it.
23.If you want to help in the Neighborhood Clean-up, you can _________.
A.collect all your neighbors’ rubbish
B.drive your car to pick up some rubbish
C.clean up the road before 7 a.m. on Jan. 3
D.move your car to other places during the clean-up time
24.According to the passage, which of the following can be picked up
A.Rubbish without bags. B.Computers. C.Tables. D.Oil.
25.The passage is a _________.
A.report B.poster C.story D.diary
Aisha lived far from her school. So she always took a bus to school with her best friend, Allen. Another two of her classmates were on the same bus.
Every day the four children waited for their school bus for fifteen minutes, on the same dirty street. There were many old bottles, parts of old bikes, and empty cans everywhere around the bus stop. The trees on the street had no leaves and seemed to be dead, and there weren’t any flowers on both sides of the street. The street looked dirty and ugly.
One Friday, Aisha looked at the dirty street and decided to do something about it. The next Monday, she took a bag and collected some of the old bottles for recycling. On Tuesday, it took her another ten minutes to pick up old bottles. Her best friend saw it and collected empty cans and put them in a different bag to recycle. On Wednesday, all the other children joined them in collecting. The street became clean!
Though the street looked cleaner but it still looked gray. So the next day the girls planted some flowers along the road. They watered them, and watered the trees there, too. Even though the children only had ten minutes a day to do so, that was enough.
Half a year later, this street became a beautiful street with many flowers and green trees. Maybe a big difference only needed ten minutes a day. All of us should spend ten minutes a day helping our cities become cleaner and greener.
26.How long did Aisha usually wait for her bus
A.For twenty minutes.
B.For fifteen minutes.
C.For ten minutes.
D.For two minutes.
27.What did the street use to be like
A.Tidy but ugly.
B.Tidy and clean.
C.Dirty but clean.
D.Dirty and ugly.
28.When did Allen join in collecting the waste on the street
A.On Friday.
B.On Monday.
C.On Tuesday.
D.On Wednesday.
29.The children didn’t ________ on the street for the environment.
A.plant trees
B.water trees
C.collect bottles
D.plant flowers
30.What’s the best title for this passage
A.Four Kind and greener Children
B.How to make a Street Greener
C.How to protect Our Environment
D.Ten Minutes a Day for the Environment
四、任务型阅读(本题共5小题,每小题2分,共10分。)
阅读下面的短文,根据短文内容回答问题。
Some children (孩子) in Africa (非洲) don’t have school things. It’s not easy for them to get school things. Some people from other countries give them some.
They’re happy to have these school things. Bill is really happy. He gets a new pencil box. He can put his pencils in it now. Jane gets a notebook. She always wants a notebook, but her parents are poor (贫困的), so they can’t buy one for her. This is her first notebook. What’s that in Mike’s hands Oh, it’s a storybook. Mike likes reading books very much. He really wants more (更多的) books. Little Tommy gets some pencils. He usually writes with a stone (石子), but his spelling is really great. Now he can write with a real pencil.
Do you want to help these African children You can give your old school things to us. We need books, schoolbags, dictionaries, pencils, rulers, erasers and pencil boxes.
If you don’t know how to send them to us, you can call 850-499-8335. You can also e-mail us at isamy@.
31.Who gets a new pencil box
32.Why can’t Jane get a notebook
33.What does Tommy do with a stone
34.Do the African children need computers
35.How can we send the school things to these African children
五、 (每小题2分,共10分。)
Tom is an English boy. 36 He is in Class One, Grade Seven. He wants to get some money for some poor (贫困的) students in his school.
37 Tom’s mother is good at making cakes. So she wants to have a cake sale. 38 What do they do First they make the sale this Saturday. 39 After that, Tom’s mother makes strawberry cakes, apple cakes, chocolate cakes and so on.
On Saturday morning, Tom and his mother take the cakes to the cake sale. 40 Tom gets about 200 dollars. He feels good!
A.Then Tom and his mother go to buy some fruit and chocolate.
B.He asks his mother for help.
C.What does Tom like eating
D.They sell all of them.
E.He is a middle school student.
F.What color are they
G.Tom thinks that’s great.
六、语法填空(本题共10小题,每小题1分,共10分。)
阅读下面短文,在空白处填入一个适当的单词或括号内单词的正确形式。
Bill is a thirteen-year-old boy. He thinks he has grown up. 41 his parents tell him, “You aren’t a real man now, if you begin to think about helping others, you 42 (grow) up.”
Bill begins to spend several hours 43 (help) others every day. He thinks it’s an important thing for him to prove (证明) 44 (he).
Last Sunday morning, his parents gave him some money 45 (buy) some milk. Outside a shop he saw 46 homeless old man who looked very hungry. Bill bought some bread and coffee to the old man. The old man finished the meal 47 (quick). He said to Bill, “I think I am a 48 (luck) man, thank you for giving me the meal. I’ll never forget your 49 (kind)! You are a very good young man.”
After hearing what the old man said, Bill had a feeling of 50 (satisfy) and he thought he had grown up.
七、书面表达(共20分。)
51.志愿活动是社会和个人成长的需要。你做过哪些志愿活动?感受如何?Summer vacation is coming. 你打算做些什么志愿活动?根据以上内容提示和下面的要求,以“My Volunteer Experience and Plan”为题,适当拓展,写一篇英语短文。
要求如下:
1. 认真审题,把握要点;行文连贯,条理清晰;适当拓展;
2. 文中不得出现真实学校、姓名等信息;
3. 不少于 80词。
My Volunteer Experience and Plan
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
试卷第1页,共3页
试卷第1页,共3页
参考答案:
1.A
【详解】句意:小城镇的空气污染越来越严重,人们几乎每天都要戴厚厚的口罩。真遗憾!B,D表达错误,What a shame! 真可惜!What a surprise! 多么令人吃惊!结合语境可知,答案为A。
2.B
【详解】句意:离开家之前请把窗户关上。
考查连词辨析。after在……之后;before在……之前;so因此;but但是。根据“Please close the window...you leave home.”可知,离开家之前关窗,故选B。
3.A
【详解】句意:发夹和桑迪的粉红色外套很相配。、
考查动词辨析。match匹配;go well顺利;take带去;get得到。根据“Sandy’s pink coat”可知,此处是相匹配。故选A。
4.B
【详解】句意:——本周五我们班将有一场时装秀。——多好的消息啊!
考查感叹句。感叹句结构有:What +a/an + 形容词+可数名词单数(+主谓)!;What +形容词+不可数名词(+主谓)!;How +形容词/副词(+主谓)!。news“新闻,消息”,不可数名词,应用what引导感叹句,其前不用冠词a。故选B。
5.D
【详解】句意:——你喜欢赵磊演唱的歌曲《成都》吗?——哦,我以前没有听到比这更好的歌曲。
考查形容词比较级。worst最差的,最坏的;best最好的;worse比较差的,比较坏的;better更好的。根据before可知此句是与现在比,需用比较级,结合enjoy(喜欢,欣赏)可知用better,选D。
6.B
【详解】句意:——我的手机坏了。我能用你的吗?——当然。给你。
考查情态动词,Must必须,一定;Could可以;Need需要;Would将会。根据“Sure. Here you are.”可知表示委婉的请求用could,故选B。
7.A
【详解】句意:——这部手机多少钱?——八百美元。
考查动词辨析。cost花费,主语是物,花费金钱;spend花费,主语是人,花费的是时间或金钱;take主语是物或it,花费的是时间;pay主语是人,花费的是金钱,主语“the phone”是物,排除B和D,由“how much”可知,此处指花钱,排除C,故选A。
8.A
【详解】句意:这棵树是如此的高以至于我不能够到上面的苹果。can’t不能;mustn’t禁止,不要;shouldn’t不应该;needn’t不需要,不必。根据句意可知,树太高,我不能够到苹果,故选A。
9.B
【详解】句意:这间教室太脏了。我决定打扫它。
考查非谓语动词。decide to do sth决定做某事,因此用动词不定式作宾语,排除AC两项。当人称代词作为“动词+副词”短语的宾语时,位于动词和副词之间,故选B。
10.D
【详解】句意:——这本故事书多有趣啊!——对。我读了两遍。
考查感叹句。此处是考查感叹句,storybook“故事书”,是名词单数,what感叹名词单数,其结构是What a/an+形容词+名词单数+主语+谓语!故选D。
11.A 12.A 13.C 14.A 15.A 16.B 17.C 18.C 19.A 20.D
【导语】本文介绍了作者社区的帮手俱乐部,俱乐部里的成员互相帮助,让彼此的生活更加轻松有趣。作者希望有更多的人能加入其中。
11.句意:我感觉很好。
good好的;bad坏的;full满的;interesting有趣的。根据“We help each other.”可知,大家互相帮助,作者感觉很好。故选A。
12.句意:它使我们的生活更轻松、更有趣。
makes使,让;shows展示;needs需要;wants想要。根据“It...our life easier and more interesting.”可知,这让生活轻松有趣,make+sth.+adj表示“使某物怎样”。故选A。
13.句意:至于我,我擅长修理电脑。
buying买;playing玩;fixing修理;using使用。根据“I can help people with their computer...”可知,作者擅长修理电脑,可以帮助解决电脑问题。故选C。
14.句意:我可以帮助人们解决电脑问题。
problems问题;books书;things东西;friends朋友。根据“I can help people with their computer...”可知,作者可以帮助他人解决电脑问题。故选A。
15.句意:如果你有一些二手书或旧衣服,不要把它们扔掉。
have有;buy买;carry携带;use使用。根据“If you...some second-hand books or old clothes, don’t throw them away.”可知,如果有旧书或者旧衣服,不要扔掉。故选A。
16.句意:我们把它们给那些需要的人。
stop停止;give给;look看;get得到。根据“We...them to those who need them.”可知,把旧物品给需要的人,give sth to sb“把某物给某人”。故选B。
17.句意:我们品尝美味的食物,我们从他那里学习如何烹饪。
drink饮料;vegetables蔬菜;food食物;fruits水果。根据“Peter is a cook.”可知,Peter是厨师,常给我们做食物吃。故选C。
18.句意:她不在家时需要有人照顾她的孩子。
house房子;work工作;baby婴儿,小孩儿;kitchen厨房。根据“Jenny has a baby. She is very busy with her work.”可知,Jenny需要人照顾她的小孩儿。故选C。
19.句意:到目前为止,俱乐部有200名成员。
in在……里面;with和;on在……上面;under在……下面。根据“There are two hundred members...the club.”可知,有很多人加入了俱乐部,用in。故选A。
20.句意:我打算邀请更多的邻居加入这个俱乐部。
leave离开;take带走;win赢得;invite邀请。根据“It is good. It goes well. And I am going to... more neighbours to join the club.”可知, 作者认为这个俱乐部很好,想邀请更多人加入,invite sb to do sth“邀请某人做某事”。故选D。
21.A 22.D 23.D 24.C 25.B
【导语】本文是一个社区大扫除的海报,介绍了地点,如何帮助以及一些注意事项。
21.细节理解题。根据文章最上面的方框里的描述可知社区大扫除是为了帮助人们过上更好的生活。故选A。
22.细节理解题。根据“For a map of the clean-up area or more about unacceptable things visit https://healthymecountry.org”可知你可以上网查找有关社区大扫除的信息。故选D。
23.细节理解题。根据“If it is OK, don’t park your car on the street during the clean-up.”可知如果可以的话,在清扫期间不要把车停在街上。故选D。
24.细节理解题。根据Accepted Rubbish中的“Furniture (tables, beds etc.)”可知C选项的“桌子”是可以的,故选C。
25.推理判断题。根据文章最上面的方框里的描述以及全文可知,本文是一个社区大扫除的海报,故选B。
26.B 27.D 28.C 29.A 30.D
【导语】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了四个孩子利用每天等车的十分钟去净化,美化街道的事迹,号召更多的人去关注爱护我们的环境。
26.细节理解题。根据“Every day the four children waited for their school bus for fifteen minutes, on the same dirty street.”可知Aisha等四个孩子每天在同一条脏乱的街上等十五分钟的公交车,故选B。
27.细节理解题。根据“The street looked dirty and ugly.”可知以前的街道是又脏又丑,故选D。
28.细节理解题。根据“On Tuesday, it took her another ten minutes to pick up old bottles. Her best friend saw it and collected empty cans and put them in a different bag to recycle.”以及“So she always took a bus to school with her best friend, Allen.”可知星期二,Allen加入Aisha,在街上收集空易拉罐,故选C。
29.细节理解题。根据“So the next day the girls planted some flowers along the road. They watered them, and watered the trees there, too.”以及“The next Monday, she took a bag and collected some of the old bottles for recycling.”可知这四个孩子为了这条街道更干净美丽,她们在街上收集废品、栽花和给树浇水,故选A。
30.最佳标题题。根据“Maybe a big difference only needed ten minutes a day. All of us should spend ten minutes a day helping our cities become cleaner and greener.”以及全文可知,本文主要讲述了四个孩子每天花了十分钟去美化街道,号召更多的人去关注我们的环境。故选D。
31.Bill./He is Bill. 32.Because her parents are poor. /Her parents are poor. 33.He/Tommy (usually) writes with it/a stone. 34.No./No, they don’t. 35.We can call 850-499-8335 or e-mail at isamy@./We can call or e-mail them.
【导语】本文主要介绍了一些非洲的孩子没有学习用品,其他国家的善良的人给了他们一些,他们都很高兴。
31.根据“Bill is really happy. He gets a new pencil box”可知Bill得到一个新铅笔盒。故填Bill./He is Bill.
32.根据“Jane gets a notebook. She always wants a notebook, but her parents are poor (贫困的), so they can’t buy one for her.”可知Jane想要一个笔记本,但是一直没有,因为她的父母很穷。故填Because her parents are poor. /Her parents are poor.
33.根据“ Little Tommy gets some pencils. He usually writes with a stone (石子), but his spelling is really great.”可知Tommy经常用石子写字。故填He/Tommy (usually) writes with it/a stone.
34.根据“We need books, schoolbags, dictionaries, pencils, rulers, erasers and pencil boxes.”可知非洲孩子们需要的东西里没有电脑。故填No./No, they don’t.
35.根据“If you don’t know how to send them to us, you can call 850-499-8335. You can also e-mail us t isamy@.”可知如果不知道怎么给他们邮寄,可以打电话或者发邮件联系。故填We can call 850-499-8335 or e-mail at isamy@. /We can call or e-mail them.
36.E 37.B 38.G 39.A 40.D
【解析】本文主要介绍了汤姆是一个英国男孩,他想要赚钱给班里的贫困学生。于是,他和妈妈举办了一场蛋糕特卖会。
36.根据“He is in Class One, Grade Seven.”可知,空格处应该介绍汤姆的身份。选项E“他是一名中学生”符合语境。故选E。
37.根据“He wants to get some money for some poor students in his school.”和“Tom’s mother is good at making cakes.”可知,为了筹钱,汤姆寻求了他妈妈的帮助。空格处说的应该是汤姆求助于他的妈妈。选项B“他寻求他妈妈的帮助”符合语境。故选 B。
38.根据“So she wants to have a cake sale.”和“What do they do ”可知,汤姆同意了妈妈的办特卖会的想法。选项G“汤姆认为那很好”符合语境。故选G。
39.根据“After that, Tom’s mother makes strawberry cakes, apple cakes, chocolate cakes and so on.”可知,做蛋糕要先去买食材,空格处应该介绍去买食材了。选项A“然后汤姆和他的妈妈去买水果和巧克力”符合语境。故选A。
40.根据“Tom gets about 200 dollars.”可知,空格处应该介绍蛋糕的销售情况。选项D“他们卖掉了所有的蛋糕”符合语境。故选D。
41.But 42.will grow 43.helping 44.himself 45.to buy 46.a 47.quickly 48.lucky 49.kindness 50.satisfaction
【导语】本文介绍了一个13岁的男孩比尔时刻记得父母告诉他的话“在你开始考虑帮助别人之前,你不会成为一个真正的男人。”并且他热心帮助一位无家可归的老人的事情。
41.句意:但是他的父母告诉他:“你现在不是一个真正的男人,如果你开始考虑帮助别人,你就会长大。”分析句子结构可知,前后句之间是转折关系,因此用but连接,首字母大写。故填But。
42.句意:但是他的父母告诉他:“你现在不是一个真正的男人,如果你开始考虑帮助别人,你就会长大。”该空所处的句子是由if引导的条件状语从句,主句应该用一般将来时,其结构是will+动词原形,grow意为“长大”。故填will grow。
43.句意:比尔开始每天花几个小时帮助别人。这里是:spend some money/some time (in) doing sth.“花费(时间、金钱等)做某事”,需用动名词,help意为“帮助”,其动名词为helping。故填helping。
44.句意:他认为证明自己对他来说很重要。分析句子结构可知,这里用反身代词作宾语,he的反身代词为himself。故填himself。
45.句意:上周日早上,他的父母给了他一些钱去买一些牛奶。分析句子结构可知,这里用动词不定式作目的状语,buy意为“买”。故填to buy。
46.句意:在一家商店外,他看到一位无家可归的老人,他看起来很饿。由homeless old man可知,这里表示泛指,单数,而homeless又是以辅音音素开头的单词,因此用a修饰。故填a。
47.句意:老人很快吃完了饭。空前面的finished是动词,这里需用副词修饰,quick意为“快的”,形容词,其副词为quickly。故填quickly。
48.句意:我觉得我是个幸运的人,谢谢你给我这顿饭。空后的man是名词,这里需用形容词修饰,luck意为“幸运”,名词,其形容词为lucky意为“幸运的”,作定语。故填lucky。
49.句意:我永远不会忘记你的好意!空前面的your 是形容词性的物主代词,这里需用名词,kind意为“友善的”,形容词,其名词为kindness意为“善良”,不可数名词。故填kindness。
50.句意:听了老人的话,比尔有一种满足感,他认为自己长大了。空前面的of是介词,这里需用名词,satisfy意为“使满意”,动词,其名词为satisfaction意为“满意”,不可数名词。故填satisfaction。
51.例文:
My Volunteer Experience and Plan
I think volunteering is important for us. I took part in a volunteer activity last month. I worked as a cleaner in the City Park. I cleaned up the park and watered the flowers. I felt very tired, but I learned a lot.
Summer vacation is coming. I will take part in the volunteer activities again. We will go to the Old People’s Home. There we will help them clean their rooms, wash their clothes, tell jokes for them and so on. We hope we can take some warmness to them.
【详解】1.题干解读:本文要求以“My Volunteer Experience and Plan”为题,结合提示内容进行写作,注意要点齐全,可适当发挥。
2.写作指导:写作时以第一人称来行文,时态以一般将来时和一般过去时为主,作文可分为两段,第一段可以讲述自己的志愿者经历;第二段讲述自己的志愿者计划。要求语言连贯,无语法以及拼写错误。
答案第1页,共2页
答案第1页,共2页
郑重声明:本文版权归原作者所有,转载文章仅为传播更多信息之目的,如作者信息标记有误,请第一时间联系我们修改或删除,多谢。
