八年级英语上学期12月第三次月考模拟(常州专用)2023-2024八年级英语上册单元重难点易错题精练(牛津译林版)

2023-2024学年上学期八年级第三次月考(常州卷)
英语
注意事项:
1.全卷满分90分。考试时间为100分钟。试题包含选择题和非选择题。考生答题全部答在答题卡上, 答在本试卷上无效。
2.请认真核对监考教师在答题卡上所粘贴条形码的姓名、考试证号是否与本人相符合,再将 自己的姓名、考试证号用0. 5毫米黑色墨水签字笔填写在答题卡及本试卷上。
3.答选择题必须用2B铅笔将答题卡上对应的答案标号涂黑。如需改动,请用橡皮擦干净后, 再选涂其他答案。答非选择题必须用05毫米黑色墨水签字笔写在答题卡的指定位置,在其他位置答题一律无效。
第I卷(选择题 共56分)
一、单项选择(本题共10小题;每题1分,满分10分)
从 A、B、C、D 四个选项中, 选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
1.Tom is _______ honest boy. He is Jack’s _______ best friend in his class.
A.an; the B.an; / C.a; the D.a; /
2. Not only my friends but also I ______ interested in those plays.
A.are B.am C.is D.were
3.—Oh, how old these photos are!
—My father keeps them ________ himself remember his poor childhood.
A.to make B.make C.making D.made
4.You look tired. You’d better ________ a rest. Remember health comes first whatever happens.
A.stop having B.stop to have C.to stop having D.to stop to have
5.This new hotel ________ us ________ a large room and delicious meals.
A.provides; for B.offers; to C.provides; with D.offers; with
6.— My new classmate is a nice girl. But sometimes she is not quiet enough.
— Come on! No one is ________. Don’t be so hard on her.
A.serious B.humorous C.perfect D.honest
7.Mary invited Bill ________ the holiday with her in Tibet.
A.spend B.to spend C.spends D.spending
8.Lots of people, including primary school students from China, attended the COP 26 UN Climate Change Conference ________ take action to make the world a better place to live.
A.such as B.in order to C.instead of D.as a result
9.Our lives would not be possible without animals. So we should try all kinds of ways we can think of ________ the wild animals.
A.protect B.to protect C.protecting D.protected
10.—What can you see if I ________ your eyes with hands
—Ha ha! I can’t see anything.
A.open B.turn C.point D.cover
二、完形填空(共10小题;每小题1分,满分10分)
阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。
A 12-year-old middle school student from Chongqing spent her last summer vacation 11 wild animals at a conservation (保护) area in Masai Mara, Kenya.
Zhuo Yangling’s father is the first full-time worker from China to carry out protection work of wild animals in Africa. As her father often 12 her stories about wild animals, the girl developed an 13 in all kinds of animals. Her father took her to Africa for the first time when she was 4 years old.
She visited Africa for the second time at 8. After coming back to school, she came up with the 14 of protecting wild animals. Last summer holiday, the girl went to Africa again. “I am not a traveller this time. I put my heart and soul into the research and protection of wild animals there.”
“Every day the birdsong 15 me wake up. Then I 16 my father to patrol (巡逻) the area to check if some animals are injured (受伤的). If 17 is wrong, we start enjoying our 18 ,” the girl wrote in her diary.
“In the afternoon, my father and I work at our home. In the evening, we begin patrolling again. Then we play games 19 the campfire (篝火). With the animals’ low roars in the background, we 20 ,” says another part of her diary.
11.A.visiting B.feeding C.watering D.protecting
12.A.gave B.spoke C.told D.said
13.A.interest B.elephant C.hour D.answer
14.A.scientist B.danger C.idea D.panda
15.A.makes B.eats C.comes D.goes
16.A.walk B.follow C.ask D.allow
17.A.something B.anything C.nothing D.everything
18.A.breakfast B.lunch C.dinner D.meal
19.A.around B.above C.on D.under
20.A.go to work B.go to study C.fall asleep D.get up
三、阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)
阅读下列短文,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。
A
Animals are our friends. Sometimes they do funny things. Look at the pictures from an English newspaper. The Daily Telegraph chose some funny animal pictures from 2022. Get ready for some good laughs.
Even chipmunks (花栗鼠) learn to smoke. An English woman saw this strange chipmunk on a beach in Spain (西班牙). It has a cigarette (香烟 ) in his mouth! Smoking is bad. You should stop chipmunks.
Look at this beluga whale (大白鲸)! It lives in an American aquarium (水族馆). It tries to get closer to watch the visitors but only flattens (压扁) its nose on the glass.
What a fat squirrel (松鼠)! It lives in a zoo in the US. People there often give it nuts to eat. So it is now twice the weight it should be.
21.What does the chipmunk learn to do
A.It learns to take photos. B.It learns to watch the visitors.
C.It learns to read newspapers. D.It learns to smoke.
22.Where does the beluga whale live
A.On a beach in Spain. B.In an American aquarium.
C.In Indonesia. D.In a zoo in the US.
23.Why is the squirrel fat
A.Because it eats too much meat. B.Because it eats too many nuts.
C.Because it never does any exercise. D.Because it lives in a zoo.
B
①Can animals talk It is true that they are not able to use words like ours, but most of them can talk in their own way.
②When the cat is happy and pleased, how does she show it She purrs, and this is her way of saying. “I am quite happy now.” If she is unhappy, or in pain, or hungry, she mews. If she is angry, she sets up her back and moves her tail from side to side. If she is treated(对待)in a way she does not like, her tail goes straight up in the air, and she walks out of the room.
③If your dog is pleased, he puts back his ears, waves his tail, and seems to smile. If he is angry, he growls(咆哮), shows his teeth, puts up his tail and the hair along his back and neck, walks around slowly, and makes himself look very fierce. This is the dog’s way of saying. “I am mad, I have a mind to bite you.”
④When a hen sees a dog coming near her chickens, have you not noticed how she waves her wings, raises her tail, and rushes to the dog This is her way of saying. “Be off, or I will peck you with my hard beak(喙).” If she sees a hawk, she makes a strange noise, and her chickens at once run away and hide themselves. They understand their mother to say. “Quick, get out of sight, dears! There is danger near.” When she finds some nice food, she makes another kind of noise. The chickens know quite well what it means, and run at once to share the food their mother has found for them.
⑤In such ways as these, animals make themselves understood almost as well as if they could talk like humans. They tell their feelings to one another by acts and by sounds just as we do by words.
24.A cat’s tail goes straight up in the air when _________.
A.she is treated in a way she dislikes B.she is hungry or in pain
C.she is happy and pleased D.she is interested in something
25.Which of the following is TRUE according to the passage
A.A dog puts back his ears and waves his tail to show he is angry.
B.A dog always comes near the hen to bite the chickens when he is happy.
C.The hen knows her chickens quite well and run to share the food with them
D.The chickens run away and hide themselves when there is danger near.
26.How is the passage organized
A. B. C. D.
27.Which part of newspaper is the passage probably from
A.School Life B.Animal World C.Sports Space. D.News Time
C
Recently, scientists have developed a new artificial intelligence(人工智能)technology that can detect(识别)whether someone is lying by analyzing(分析)the muscles(肌肉)in their face.
Patches(贴片)placed on a person’s face detect muscle activity and then machine learning technology is used. The machine can calculate(计算)whether or not the person has been telling lies. Invented by Yael Hanein at Tel Aviv University in Israel, the machine showed a success rate of 73 percent, implying(表明)it can catch liars(说谎者)with ease(轻松地).
According to researchers from the University of British Columbia, Canada, some of the muscles on our faces change “behavior” when we are lying. Liars usually raise their eyebrows. They also blink(眨眼)a lot and hold their eyes closed for longer. Closing the eyes is a way to buy time for the liar so that they can better perfect their story.
Liars often blush(脸红). Blood flows into the cheeks as they become nervous about the truth possibly being revealed(揭露). Liars also have fake smiles. A real smile often causes the eyes to light up or become smaller. This is because more muscles are used when we are happy.
A fake smile is often accompanied(伴随)by “dead” eyes instead.
28.What is the purpose of developing the new artificial intelligence technology
A.To tell whether someone is lying. B.To understand facial expressions.
C.To control muscle activities. D.To create facial masks.
29.What does the underlined word “it” in Paragraph 2 refer to
A.The success rate. B.The machine. C.The patch. D.Muscle activity.
30.What are the last three paragraphs mainly about
A.How researchers did their study. B.How liars make up a perfect story.
C.Reasons for detecting lies. D.People’s behaviors while they are lying.
31.Which is the best title for the passage
A.Lying with muscles in the face
B.Telling lies makes people nervous
C.Finding lies with new artificial intelligence
D.Faking smiles with artificial intelligence technology
D
Of the many famous French foods, crepes (可丽饼) are among the most popular. Different types of crepes are prepared around the world. Let’s look at where these delicious French foods came from and their influence on food culture.
As one story goes, a thirteenth-century housewife in Brittany, France, carelessly dropped some porridge (粥) onto a hot cooking stone in her kitchen. The lucky result was a flat and thin pancake that was made of wheat appeared, and wheat later became the key ingredient in traditional crepes. According to another story, crepes date back to the fifth century. The Roman pope (教皇) offered them to French visitors at that time.
The word “crepe” comes from the Latin word “crispa”, which means “curled (弯曲的)”. The food can be served in many different ways. Sweet crepes can include fruit, chocolate or cream. When they are served as part of a light lunch or a dinner meal, they may include ingredients such as meat, cheese or vegetables. Usually, crepes either appear in a half-moon or triangle shape, or rolled up like a newspaper.
Food and culture go hand in hand. ________
The best crepes should have a smooth taste. To produce smooth crepes, the batter (面糊) must be very thin and light. Even with the smoothest batter, the first crepe out of the pan is usually not a success, so it is traditionally offered to the dog or the cat raised by a family. Since crepes come from France, French people have a special holiday just to celebrate this food. The Day of the Crepes falls on February 2. On the day of the holiday, one tradition is to throw a crepe and catch it in the pan held in your right hand while holding a gold coin in your left hand. If you succeed, you will have good luck all year round!
Crepes might be the result of a “happy accident”, but it is not by accident (偶然的) that this delicious food has been filling stomachs for centuries.
32.Which of the following is closest in meaning to the underlined word “ingredient” in Paragraph 2
A.Form. B.Character. C.Material. D.Taste.
33.What usually happens to the first crepe out of the pan
A.It is usually eaten by the family pet. B.It is usually a very successful one.
C.It is usually thrown away carelessly. D.It is usually given to the little kid.
34.Which sentence may be the best to fill in “________” in Paragraph 4
A.It is a tradition to make very thin and light batter.
B.It is a tradition to throw a crepe to have good luck.
C.It is hard to talk about food without talking about the quality behind it.
D.It is hard to talk about food without talking about the customs (风俗) behind it.
35.What does the writer most probably try to say through the last paragraph
A.It is surprising that crepes are still popular today.
B.Many foods were the results of happy accidents.
C.Crepes have made people feel full for centuries.
D.Crepes is still popular though longtime has passed.
四、还原句子(共4小题;每小题1.5分,满分6分)
阅读下面短文从短文后所给的六个选项中选出四个可以填入空白处的最佳选项。
There are 24 solar terms (节气) in China. End of Heat (处暑) is the 4th solar term of the year. 36 .
End of Heat means that most parts in China are saying goodbye to the hot summer and entering autumn. It is also the busy harvest season for farmers.
The following are five things you should know about End of Heat.
Auturmn tiredness
There is a saying that goes, “People may feel sleepy in spring, doze (打瞌睡) in summer and feel tired in autumn.” As the weather becomes cool during End of Heat, many people will feel tired,which is called “autumn tiredness.” 37 So it’s important to get enough sleep.
Enjoying clouds
Enjoying all kinds of clouds in July and August is a really beautiful thing.
The night-blooming cereus is a kind of flower full of mystery (神秘). 38 This is because during End of Heat, there are warm days and cold nights. It helps the night-blooming cereus grow fast.
Eating duck
There is a tradition of eating duck during End of Heat period and it is still popular in China now.
The Fishing Season Festival
For fishermen, End of Heat is a season of harvest. During this period, there is Fishing Season Festival. 39 Because of the high temperature in the sea in summer, groups of fish are already grown-up. People can enjoy many kinds of seafood during this period.
A.It is a sign that the human body needs rest.
B.But in some areas, autumn is late in coming.
C.It began on August 23 and ended on September 6 this year.
D.It often comes out during the period of End of Heat.
E.The weather changes slowly from spring to summer.
F.It takes place on the day when fishermen can start fishing.
第Ⅱ卷 (非选择题 共34分)
五、综合填空(共10小题;每小题1分,满分10分)
阅读下面短文,在空白处填入一个适当的单词或括号内单词的正确形式。
A dog entered a butcher’s shop with a note in his mouth. The note read, “$10 of lamb chops, please.”
The butcher was very 40 (surprise). He took the money, put a bag of chops in the 41 (dog) mouth, and then he closed the shop 42 (quick). He followed the dog and watched him wait for a green light. Then the dog crossed the road to a bus stop. He checked the timetable and sat 43 the bench. When a bus arrived, the dog checked the number and got on it.
As the bus traveled out into the countryside, the dog enjoyed the scenery. After 44 while, he stood on his back paws 45 (push) the “stop” button. Then the butcher followed 46 (he) off.
The dog ran up to a house and dropped his bag on the ground. He went back down the path, took a big run, and 47 (throw) himself against the door. No answer. He repeated the action a few times. Then a big man opened the door 48 started complaining about the dog and beating him.
Seeing this, the butcher ran up and shouted at the man, “What are you doing This dog is a genius!” The man replied, “Genius No way! He has forgotten his key for the 49 (four) time this month!”
六、根据所给中文完成句子(共6小题;每小题1.5分,满分9分)
50.我打算在有必要的时候向他人寻求帮助。
I other’s help when it is necessary.
51.大熊猫正处于危险之中,我们应该立刻采取行动。
Giant pandas are now in danger. We should right away.
52.大家在比赛前务必要做好热身。
Everyone must make sure to before the match.
53.拯救濒危动物是我们的责任。
It’s our duty to save animals .
54.医生建议他睡前勿食太多饼干,哪怕他很喜欢。
The doctor advises him before going to bed, even though he likes them very much.
55.该地区能为许多野生动物提供食物和庇护地。
The area can a lot of wildlife.
七、书面表达(共1题;满分15分)
56.大熊猫丫丫的“回家之旅”屡上热搜,又一次提高了人们对大熊猫保护工作的关注。假如你和你的同桌正在参加学校举办的以Giving pandas a good life为主题的英文手抄报评选。你的同桌负责手抄报的绘制,而你负责文本的撰写。请根据如下提示,完成一篇英语短文。
注意:
(1)短文必须包括所有要点,并适当发挥;
(2)文中不得出现真实的人名和校名;
(3)词数 80—100;标题已给出,不计入总词数。
Giving pandas a good life
What animal has 6 fingers and wears a black and white coat Yes, it’s the panda!
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
参考答案:
1.B
【详解】句意:汤姆是一个诚实的男孩子。他是杰克在班上最好的朋友。
考查冠词。根据“Tom is...honest boy.”可知,此处“honest boy”是泛指,设空处需用不定冠词,又因“honest”是以元音音素开头的单词,所以,设空处需填入an;根据空前的“Jack’s”可知,此处“best friend”前已有限定词,当名词前已有限定词时,不能再用冠词,所以,设空处不需填入冠词。故选B。
2.B
【详解】句意:不但我的朋友而且我都对那些节目感兴趣。当not only---but also连接句子的两个主语时,谓语动词用就近原则,根据I可知用am;可知选B。
3.A
【详解】句意:——哦,这些照片多旧啊!——我父亲留着它们是为了让自己回忆起他贫穷的童年。
考查非谓语动词。根据“My father keeps them…himself remember his poor childhood.”可知,留着的目的是为了回忆童年,此处使用动词不定式作目的状语。故选A。
4.B
【详解】句意:你看起来很累。你最好停下来休息一下。无论发生什么事,健康都是第一位的。
考查had better的用法和非谓语动词。had better do sth.“最好做某事”,排除C/D;stop doing sth.“停止做某事”;stop to do sth.“停下来去做某事”。根据“You look tired.”可知,这里应该是停下来去休息。故选B。
5.C
【详解】句意:这家新酒店为我们提供了宽敞的房间和美味的饭菜。
考查动词短语。provide sb. with sth.=provide sth. for sb“为某人提供某物”,offer sb. sth.=offer sth. to sb.“提供某人某物”,固定搭配。由“This new hotel…us…a large room and delicious meals.”可知空格处填“provides; with”,故选C。
6.C
【详解】句意:——我的新同学是个好女孩。但有时她不够安静。——得了吧!没有人是完美的。别对她那么苛刻。
考查形容词词义辨析。serious严肃的;humorous幽默的;perfect完美的;honest诚实的。根据“Don’t be so hard on her.”可知,这里指没有人是完美的,故选C。
7.B
【详解】句意:玛丽邀请比尔和她一起去西藏度假。
考查动词不定式的用法。invite sb. to do sth. “邀请某人做某事”,故填to spend。故选B。
8.B
【详解】句意:许多人,包括来自中国的小学生,参加了第26届联合国气候变化大会,以采取行动使世界成为一个更美好的生活场所。
考查介词短语。such as例如;in order to为了;instead of而不是;as a result因此。根据“Lots of people, including primary school students from China, attended the COP 26 UN Climate Change Conference”可知很多人参加了第26届联合国气候变化大会,是为了采取行动使世界成为一个更美好的生活场所,所以应用in order to。故选B。
9.B
【详解】句意:没有动物我们的生活是不可能的。所以我们应该想尽各种办法来保护野生动物。
考查非谓语动词。根据“So we should try all kinds of ways we can think of … the wild animals.”可知,想尽各种办法的目的是保护野生动物,用动词不定式作目的状语。故选B。
10.D
【详解】句意:——如果我用手遮住你的眼睛,你能看到什么?——哈哈!我什么都看不见。
考查动词辨析。open打开;turn转动;point指;cover遮盖。根据“I can’t see anything”可知什么都看不见,说明把眼睛遮住了。故选D。
11.D 12.C 13.A 14.C 15.A 16.B 17.C 18.A 19.A 20.C
【导语】本文主要讲述Zhuo Yangling保护动物的经历,告诉了我们保护野生动物的重要性。
11.句意:一名来自重庆的12岁中学生去年暑假在肯尼亚马赛马拉的一个保护区保护野生动物。
visiting拜访;feeding喂养;watering浇水;protecting保护。根据“…wild animals at a conservation (保护) area in Masai Mara, Kenya.”可知,此处指的是“保护野生动物”。故选D。
12.句意:由于她父亲经常给她讲野生动物的故事,这个女孩对各种动物都产生了兴趣。
gave给;spoke说;told告诉,一般可以用于讲故事;said说。根据“her stories”可知,讲故事应用told。故选C。
13.句意:由于她父亲经常给她讲野生动物的故事,这个女孩对各种动物都产生了兴趣。
interest兴趣;elephant大象;hour小时;answer回答。根据“…in all kinds of animals”可知,这个女孩对各种动物都产生了兴趣。故选A。
14.句意:回到学校后,她萌生了保护野生动物的想法。
scientist科学家;danger危险;idea主意;panda熊猫。根据“I put my heart and soul into the research and protection of wild animals there.”可知,此处描述的是“她有一个保护野生动物的想法”。故选C。
15.句意:每天鸟鸣声都让我醒来。
makes使;eats吃;comes来;goes走。根据“…me wake up”可知,此处指的是“让我醒来”,应该用使役动词,make。故选A。
16.句意:然后我跟着我的父亲在这个地区巡逻,检查是否有动物受伤。
walk走路;follow跟随;ask询问;allow允许。根据“…my father to patrol (巡逻) the area to check if some animals are injured (受伤的).”可知,此处指的是“跟着我的父亲”。故选B。
17.句意:如果一切顺利,我们就可以开始享用早餐了。
something一些事;anything任何事;nothing没什么事;everything每件事。根据“…is wrong”可知,此处指的是“没什么问题”。故选C。
18.句意:如果一切顺利,我们就可以开始享用早餐了。
breakfast早餐;lunch午餐;dinner晚餐;meal饭。根据“wake up”可知,此处指的是“早餐”。故选A。
19.句意:然后我们围着篝火玩游戏。
around围着;above以上;on在……上面;under在……下面。根据“…the campfire”可知,此处指的是“围着篝火”。故选A。
20.句意:随着动物低沉的吼声,我们睡着了。
go to work去工作;go to study去学习;fall asleep睡着;get up起床。 根据“In the evening...With the animals’ low roars in the background,”可知,随着动物低沉的吼声,作者他们睡着了。故选C。
21.D 22.B 23.B
【导语】本文主要介绍了三张搞笑的动物图片。
21.细节理解题。根据第二段的“Even chipmunks (花栗鼠) learn to smoke. ”可知甚至花栗鼠也学会吸烟。故选D。
22.细节理解题。根据第三段的“It lives in an American aquarium (水族馆). ”可知它生活在美国水族馆中。故选B。
23.细节理解题。根据最后一段的“People there often give it nuts to eat. So it is now twice the weight it should be.”可知那里的人经常给它坚果吃,故选B。
24.A 25.D 26.C 27.B
【导语】本文是一篇说明文。主要讲了不同动物的交流方式。
24.细节理解题。根据第二段“If she is treated(对待)in a way she does not like, her tail goes straight up in the air, and she walks out of the room.”可知,如果她受到她不喜欢的待遇,她的尾巴就会竖直向上,然后走出房间。所以猫的尾巴竖直向上,是当她受到她不喜欢的对待的时候。故选A。
25.细节理解题。根据第四段“If she sees a hawk, she makes a strange noise, and her chickens at once run away and hide themselves”如果她看到一只鹰,她会发出奇怪的声音,她的小鸡会立刻跑开并躲起来。选项D“当附近有危险时,小鸡会逃跑并躲起来”符合原文。故选D。
26.篇章结构题。根据文章内容可知,第①段总起全文,表明动物会用它们自己的方式交流;第②③④段分别讲了猫、狗、鸡的交流方式;第⑤段做总结。所以文章的结构是总—分—总形式。故选C。
27. 推理判断题。通读全文可知文章主要讲了不同动物的交流方式,即与动物相关,因此可推测本篇文章来自报纸中的动物世界部分。故选B。
28.A 29.B 30.D 31.C
【导语】本文主要介绍了科学家们开发了一种通过分析人们面部的肌肉来判断某人是否在说谎的新的人工智能检测技术。
28.细节理解题。根据“Invented by Yael Hanein at Tel Aviv University in Israel, the machine showed a success rate of 73 percent, implying(表明)it can catch liars(说谎者)with ease(轻松地).”可知,该机器由以色列特拉维夫大学的Yael Hanein发明,成功率为73%,这意味着它能轻而易举地抓住说谎者。由此可知,开发新的人工智能技术的目的是为了判断某人是否在撒谎。故选A。
29.词句猜测题。根据“Invented by Yael Hanein at Tel Aviv University in Israel, the machine showed a success rate of 73 percent, implying(表明)it can catch liars(说谎者)with ease(轻松地).”可知,该机器由以色列特拉维夫大学的Yael Hanein发明,成功率为73%,这意味着它能轻而易举地抓住说谎者。代词“it”指代那台机器。故选B。
30.段落大意题。根据“According to researchers from the University of British Columbia, Canada, some of the muscles on our faces change “behavior” when we are lying.”可知,最后三段主要介绍当我们撒谎时,我们脸上的一些肌肉会改变“行为”。故选D。
31.最佳标题题。本文主要介绍了科学家们开发了一种通过分析人们面部的肌肉来判断某人是否在说谎的新的人工智能检测技术。选项C“用新的人工智能发现谎言”作为标题最为合适。故选C。
32.C 33.A 34.D 35.D
【导语】本文是一篇说明文,介绍了法国的一种美食——可丽饼。
32.词句猜测题。根据上文“that was made of wheat”可知这个饼由小麦制成,所以下文表示“小麦后来成为传统可丽饼的关键成分”,故划线词指“原料”。故选C。
33.细节理解题。根据“Even with the smoothest batter, the first crepe out of the pan is usually not a success, so it is traditionally offered to the dog or the cat raised by a family.”,可知即使有最光滑的面糊,从锅里取出的第一个可丽饼通常也不会成功,所以传统上,它是给家庭养的狗或猫吃的。故选A。
34.推理判断题。根据“Food and culture go hand in hand.”(饮食和文化密不可分。)以及第五段内容,主要是讲关于“可丽饼”背后的文化习俗的故事,由此可推知空处表示“如果不谈论食物背后的习俗,就很难谈论食物”。故选D。
35.段落大意题。通读最后一段,可知此段主要讲“可丽饼”虽来自于一个“偶然”,但是这个食物几个世纪以来都一直在填饱人们的肚子,即一直很受人们的欢迎。故选D。
36.C 37.A 38.D 39.F
【导语】本文介绍了中国24节气中的第14个节气——处暑,以及人们在处暑期间的感受和常做的几件事情。
36.根据前句“End of Heat is the 4th solar term of the year.”可知,此处应说明处暑的时间,选项C“今年8月23日开始,9月6日结束。”符合语境,故选C。
37.根据后句“So it’s important to get enough sleep.”可知,此处应说明为什么说得到足够睡眠很重要,选项A“这是人体需要休息的信号。”符合语境,故选A。
38.根据后句“This is because during End of Heat, there are warm days and cold nights.”可知,这里应说昙花的开花时间,选项D“它经常在炎热结束的时候开花。”符合语境,故选D。
39.根据后句“Because of the high temperature in the sea in summer, groups of fish are already grown-up. People can enjoy many kinds of seafood during this period.”可知,此处是说明渔民们什么时候开始打鱼,选项F“它发生在渔民可以开始捕鱼的那一天。”符合语境,故选F。
40.surprised 41.dog’s 42.quickly 43.on 44.a 45.to push 46.him 47.threw 48.and 49.fourth
【导语】本文主要讲述了一条聪明的狗去肉店买肉,肉贩很吃惊,于是一路跟随狗回到家中,途中见识了狗的各种聪明之处,但是狗最后却遭到了主人的抱怨和惩罚,肉贩前去阻止,才知道是因为狗已经是这个月第四次忘记带钥匙了。
40.句意:肉贩很惊讶。此处修饰The butcher,指人,用形容词surprised作表语。故填surprised。
41.句意:他拿了钱,把一袋羊排放进狗嘴里,然后很快地关上了店门。此处修饰名词mouth,应用名词所有格形式。故填dog’s。
42.句意:他拿了钱,把一袋羊排放进狗嘴里,然后很快地关上了店门。此处修饰动词closed,应用副词形式。故填quickly。
43.句意:他查了一下时间表,然后坐在长凳上。根据“sat ... the bench.”可知,是指坐在长椅上,on“在……上面”。故填on。
44.句意:一会之后,他用后爪站立起来按下“停止”按钮。after a while“一会之后”,固定短语。故填a。
45.句意:一会之后,他用后爪站立起来按下“停止”按钮。根据“he stood on his back paws ... the ‘stop’ button.”可知,他站立起来的目的是按“停止”按钮,空处用不定式作目的状语。故填to push。
46.句意:然后这个肉贩跟着他下车。动词followed后跟宾格him作宾语。故填him。
47.句意:他回到小径上,大跑了一圈,朝门口扑过去。根据“went”、“took”可知,and连接的几个并列动作,时态保持一致,因此用过去式。故填threw。
48.句意:然后一个大汉开了门,开始抱怨这只狗,还打他。根据“Then a big man opened the door ... started complaining about”可知,前后是并列关系,用and连接。故填and。
49.句意:他这个月已经是第四次忘带钥匙了!根据“the ... time”可知,此处表示第四次,用序数词。故填fourth。
50.plan to ask for/am going to ask for
【详解】plan to do sth“计划做某事”,be going to do“打算做某事”,ask for other’s help“向别人求助”,主语I是第一人称单数,谓语用动词原形,be动词用am。故填plan to ask for/am going to ask for。
51. take action
【详解】根据中英文对照可知,空处缺少“采取行动”take action,此处放在情态动词should后,应使用动词原形。故填take;action。
52.warm up
【详解】根据中英文对照可知,空处缺“热身”的英文表达。warm up意为“热身”;根据“make sure to”可知,考查make sure to do sth.“务必做某事”,所以填动词原形。故填warm up。
53.in danger
【详解】根据汉语提示,可知横线上应填“濒危”,英文表达为in danger,in danger为介词短语,作后置定语,修饰前面的名词animals。故填in danger。
54.not to eat too many biscuits/not to eat too many cookies
【详解】根据中英文对照可知,空处缺“勿食太多饼干”的英文表达。eat too many biscuits/cookies意为“吃太多饼干”;根据“advises him”可知,考查advise sb not to do sth.“建议某人不要做某事”,所以填not to eat too many biscuits/cookies。故填not to eat too many biscuits/cookies。
55.provide food and cover for
【详解】provide sth for sb“提供某物给某人”,情态动词can后动词provide应用原形;food“食物”,不可数名词;cover“庇护地,躲避处”,不可数名词;and“和”。故填provide food and cover for。
56.例文
Giving pandas a good life
What animal has 6 fingers and wears a black and white coat Yes, it’s the panda! Pandas are so popular because they are cute and shy. They are also friendly to people. They like eating bamboo. It seems that they like sleeping all day if possible.
It is known that pandas are endangered. For one thing, many people cut down lots of trees so they may have terrible living conditions. For another, they may die of illnesses easily because many of them are out of protection.
I hope the government can build more natural panda homes. Also, it is necessary that everyone should treat them as our friends and protect their homes.
【详解】[总体分析]
① 题材:本文是一篇材料作文;
② 时态:时态为“一般现在时”;
③ 提示:写作要点已给出,考生应注意不要遗漏“信息提示”中每一项内容,适当添加细节,并突出写作重点。
[写作步骤]
第一步,表明写作意图。以猜谜语的形式开头介绍熊猫;
第二步,从熊猫的个性、生活习惯、危险及措施等方面具体介绍;
第三步,书写结语,表达自己的感受,提出倡议。
[亮点词汇]
①be friendly to对……友好
②It seems that似乎
③cut down砍伐,减少
④die of死于
[高分句型]
①Pandas are so popular because they are cute and shy.(because引导原因状语从句)
②I hope the government can build more natural panda homes.(宾语从句)

郑重声明:本文版权归原作者所有,转载文章仅为传播更多信息之目的,如作者信息标记有误,请第一时间联系我们修改或删除,多谢。