Module 1 My classmates 测试卷基础篇 (含解析)

Module 1 My classmates
第1卷 选择题
一、单项选择
1.Everyone _______in the classroom now.
A.is B.are C.am D.do
2.Linda is an _______girl. She is from _______.
A.English; English B.England; England C.England; English D.English; England
3.—_______ he English
—No, _______. He is Chinese.
A.Is; he is B.Is; he isn’t C.Are; he isn’t D.Are; he is
4.Are you in _______, _______
A.Class three; Grade seven B.class Three; grade Seven
C.Class Three; Grade Seven D.Three Class; Seven Grade
5.I go to school ________8 o’clock in the morning.
A.at B.in C.on D.for
6.A: Your coat is very nice.
B: __________.
A.Yes, it is. B.That’s OK.
C.That’s right D.Thank you.
7.Miss Gao will teach ____ English next year.
A.our B.we C.ours D.us
8.The _____ letter of the names should be in capitals.
A.first B.one C.last D.later
9.--Is Daming a new comer of your class
--Yes, he is. _____ I knew him two years ago.
A.And B.Or C.But D.So
10.-What’s that on the desk
--It’s _____ English dictionary. It’s _____ good friend of mine.
A.a, a B.a, an C.an, an D.an.a
二、完形填空
There is a zoo in our city. My parents often take me there at 11 . I like animals. I have a 12 of toy animals in my room. In the 13 , I can see tigers, elephants, bears, monkeys, pandas, snakes, and many other 14 . Some animals are friendly, but some are not. Tigers, bears and some snakes are 15 . That is 16 they have to stay in cages(笼子). But I do not think it is good for animals to stay in cages. They should be free. The animals in cages can’t be 17 .
I think the most interesting animals in the zoo are the dolphins. I like watching them swim and jump. They swim so fast and jump so high. They can play 18 a ball. They can stand up and walk in the water! They are very 19 to people. If you fall into the water and can’t 20 , they may come to help you.
11.A.summer B.month C.autumn D.weekends
12.A.bit B.little C.lot D.lots
13.A.zoo B.park C.bank D.library
14.A.tigers B.people C.friends D.animals
15.A.dangerous B.safe C.interesting D.ugly
16.A.what B.where C.why D.when
17.A.angry B.happy C.sad D.strong
18.A.to B.of C.with D.in
19.A.friendly B.rude C.dangerous D.cold
20.A.jump B.swim C.run D.walk
三、 阅读理解
A
My name is Lisa Gibson. I am from the United States(美国). I am 12 years old. And I am a student at No. 2 Middle School in Beijing. Mrs. Wang is our Chinese teacher. She is a good teacher. We all like her. I have a friend here. My friend is also(也) a student here. Her name is Maria Smith. She is from England. She is 13 years old. Maria and I are new students in No. 2 Middle School. We really(非常) like our Chinese class.
21.Who is the writer of this passage(文章)
A.A teacher in China. B.A student from England. C.A student from America. D.Maria Smith.
22.What is the writer’s last name
A.Lisa. B.Gibson. C.Smith. D.Maria.
23.Who is Mrs. Wang
A.The writer’s maths(数学) teacher. B.The writer’s English teacher.
C.The writer’s Chinese teacher. D.The writer’s student.
24.Maria Smith’s first name is _______.
A.Gibson B.Maria C.Smith D.Wang
25.How old is Maria
A.Fourteen. B.Thirteen. C.Twelve D.Ten.
B
Friends are good for everyone. We can talk to them when we are happy. We can ask them for help when we have something hard to do. So all people like to make friends with others.
Before you make friends, you have to meet people. When you are in school, you can meet other students. So you can make friends first with your classmates or schoolmates.
You can also make friends when you do sports and play games . People can become good friends when they are doing the same thing.
Today, the Internet is a very good place to make friends. You can use QQ or Wechat to do so. But do take care not to tell everything to others . Take care when you want to meet your net friend. Don’t make friends by giving something good to people.
26.What does the underlined word “net friend” mean in Chinese
A.笔友 B.网友 C.朋友 D.好友
27.If you want to make friends, you should ________.
A.play games B.study English very well C.meet people first D.give something good to people
28.__________ can be your friends first when your are in school.
A.Parents B.Teachers C.Classmates D.Policemen
29.Which of the following is true according to the passage
A.When you are happy, don’ t talk to your friends.
B.Friends are bad for everyone.
C.The Internet isn’t a good place to make friends.
D.Don’t tell everything to others when you make friends by QQ.
30.The best title of the passage is __________.
A.How to Make Friends B.Take Care When You Make Friends
C.Friends are Good D.How to Meet People
C
An old lady in a plane had a blanket(毯子)over her head and she did not want to take it off . The air hostess spoke to her, but the old lady said, “I have never been in a plane before, and I am frightened. I am going to keep this blanket over my head until we are back on the ground again!”
Then the captain came. He said, “Madam, I am the captain of this plane. The weather is fine, there are no clouds in the sky, and everything is going very well. ”But she continued to hide.
So the captain turned and started to go back. Then the old lady looked out from under the blanket with one eye and said, “I am sorry, young man, but I don’t like planes and I am never going to fly again. But I’ll say one thing,” She continued kindly, “You and your wife keep your plane very clean!”
31.An old lady had _________ .
A.glasses B.a blanket over her head
C.a coat D.a basket
32.She didn’t want to ________ .
A.takes it off B.turn it off C.get on D.talk about it
33._________ spoke to her.
A.The air hostess B.The man next to her
C.Her husband D.One of her friends
34.The old lady had never been _________ before.
A.abroad B.home C.in a plane D.in hospital
35.The woman didn’t like planes and she was never going ________.
A.to fly again B.to travel
C.to go abroad D.to go home
D
Should friends be different or the same Different people have different ideas. The following is what four of my classmates talk about their friends.
My name is Susan. I am outgoing. I like to have friends who are similar to me. Both my best friend Linda and I like travelling. We went to Italy with our families last summer holiday. We stayed there for two weeks. Next year, we want to go Paris.
My name is Mary. I like to have friends who are different from me. My best friend Betty is shorter and more outgoing than me. I am quiet and I like reading very much. Betty likes sports and she plays ping-pong very well.
I’m Peter. I like to have friends who like me. It can be very helpful. I’m a little quiet and my good friend Rick is quiet too. Sometimes I don’t know what to do with my problems; but he can tell me what I should do, because he knows about me better than people who are different from me.
I’m Bill. I have both kinds of friends. I think it is important. That makes my life more interesting.
36.How long did Susan stay in Italy last summer holiday
A.For a week B.For two weeks C.For three weeks D.For a month
37.Betty is good at playing.
A.basketball B.football C.Ping-pong D.tennis
38.Who is Peter’s good friend
A.Linda B.Betty C.Rick D.Bill
39.Why does Bill think it’s important to have both kinds of friends
A.Because that makes his life more interesting.
B.Because more friends can give him more help.
C.Because he likes playing different kinds of sports.
D.Because he likes making friends with others.
40.How many students of the four like to have friends who are similar
A.1 B.2 C.3 D.4
第2卷 非选择题
第一节 用所给单词的适当形式填空或根据首字母完成单词
41.She teaches Chinese. She’s a t .
42.Let’s p reading English in the morning.
43.We are good f . We can help each other.
44.There are t months in a year.
45.Sandy comes from (English).
46. (not sit) down, please.
47.He (not have) breakfast in the morning.
48.Now we can fly to many (city) from Tianjin.
49.Mr. Green was born in a small town of (American).
50.Miss Wang usually gives (we) four English (lesson) each week. But this week we have six.
第二节 完成句子
51.安来自纽约。她是美国人。
Ann New York. She is .
52.玲玲在我的班里。我们是好朋友。
Lingling my class. We’re .
53.——去游泳怎么样?——真是一个好主意。
— —That’s a good idea.
54.他的中文名字叫邓大华,姓邓名大华,来自中国台湾。
His Chinese name is Deng Dahua, Deng is his and Dahua is his , and he comes from Taiwan, China.
55.我母亲不是医生。她是一位老师, 她是英国人。
My mother a doctor. She’s . She is .
第三节 阅读短文,按要求回答问题。
I’m Sally. My grandparents live in a nice neighborhood. It’s an interesting place to visit. I like to spend time there on weekends.
I often walk along Main Street to get there. There is an old building in the center of the neighborhood. It’s a library. It’s about 150 years old and lots of people like to read books there. There is a red building across from the library. It’s an old post office. It’s about 100 years old. Next to it, there is a supermarket(超市).
My favorite in the neighborhood is Walking Street. There are many small restaurants on this street. I like to eat all kinds of delicious snacks(小吃). There is a park behind Walking Street. My grandparents always walk around in the park every afternoon. It's nice and quiet, and they can enjoy the clean air and sunshine.
56.How does Sally often go to her grandparents’ home
57.How old is the library
58.Is there a supermarket next to the post office
59.Where is the park
60.What do sally's grandparents often do in the afternoon
第四节 书面表达
61.假如Mike Smith是你的朋友。请根据提示,以“My friend”为题写一篇70词左右的英语短文,向大家介绍一下他。
提示:
1.基本信息:来自美国,12岁,在七年级二班,Miss Gao是他的语文老师,大明和玲玲是他的朋友。
2.爱好:打篮球,游泳;他最喜欢的颜色是红色,他最喜欢的季节是冬天,因为他很喜欢滑冰,堆雪人。
3.评价:好男孩,我们都喜欢他。
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
试卷第2页,共2页
试卷第1页,共1页
参考答案:
1.A
【详解】句意:现在大家都在教室里面。
考查系动词。is“是”,和第三人称单数主语连用;are“是”,和第二人称及复数主语连用;am和“I”连用;do“做”,实义动词;助动词。根据句意及结构可知缺少系动词,everyone作主语看作单数,故选A。
2.D
【详解】句意:琳达是一个英国女孩。她来自英国。
考查形容词和名词辨析。English名词,英语,或形容词,英国的、英国人的;England名词,英国、英格兰。第一空处修饰后面的名词girl,故用形容词;第二空指她来自英国,用名词;故选D。
3.B
【详解】句意:——他是英国人吗?——不,他不是。他是中国人。
考查人称代词和系动词。根据下文回答“No”可知上文是一般疑问句,应提前系动词be; he是第三人称单数,故第一个空格用is;排除CD;根据回答“No”及“He is Chinese”可知,第二个空格是否定回答,主语是he;否定回答he isn’t。故选B。
4.C
【详解】句意:你在七年级三班吗?
考查专有名词。在英语中表达班级, 年级时先班级后年级,数字放在名词后面,都是专有名词,首字母应该大写,故选C。
5.A
【详解】句意:我早晨八点去上学
本题考查介词的用法,A at表示时间的某一点;B in用于表示除日以外的某一时间段;C on表示某日或和某日连用的某一时间段;D. “for+时间”表示一段时间。根据句意,故选A。
6.D
【详解】句意:你的外套真漂亮。
谢谢。
英语中,当别人帮助了你,别人赞美了你或你的东西的时候,都应回应Thank you。这是英语的习惯用法。故选D。
7.D
【详解】句意:明年,高女士将教我们英语。
A. our (我们的,代词所有格);B. we(我们,代词主格);C. ours(我们的,名词性物主代词);D. us(我们,代词的宾格)横线部分应做teach的宾语,故选D.
8.A
【详解】句意:名字的第一个字母应该大写.
A.first (第一) ;B. one (一,一个);C.last(最后的);D.later(比较晚的,后来的)。故选A
9.C
【详解】句意:----大明是你班新来的(同学)吗
----是,但是,我认识他两年了。
A. And(并且,表并列关系);B Or (或者,表选择关系);C. But (但是,表转折关系);D. So(因此,于是,表因果关系),根据句意,故选C
10.D
【详解】句意:---课桌上那是什么?
----是一本英语词典,它是我的一个好朋友。
a和an 是不定冠词,常用于单数可数名词前,相当于汉语中数目概念较弱的“一”。a用于辅音音素开头的单词前。元音音素开头的单词前用an。 .English的第一个因素是元音因素故用an ;;good的第一个音素是辅音音素,故用a .所以选D
11.D 12.C 13.A 14.D 15.A 16.C 17.B 18.C 19.A 20.B
【分析】本文介绍了作者喜欢动物,他认为动物被关在笼子里,对它们不好。他认为动物园里最有趣的动物是海豚。
11.句意:我父母经常在周末带我去那里。
考查名词及语境的理解。A.summer夏天;B.month月份;C.autumn秋天;D.weekends周末。at weekends在周末,故选D。
12.句意:我在我的房间里有很多动物玩具。
考查形容词及语境的理解。A.bit一点;B.little很少的;C.lot表示很多,用a lot of;D.lots表示很多,用lots of。根据前文的I like animals.可知我喜欢动物,故有很多动物玩具,修饰复数名词toy animals,故用lots of,故选C。
13.句意:在动物园里,我可以看见老虎,大象,熊,猴子,熊猫,蛇和许多其他动物。
考查名词及语境的理解。A.zoo动物园;B.park公园;C.bank银行;D.library图书馆。根据I can see tigers, elephants, bears, monkeys, pandas, snakes, and many other  4  .可知,能看见这些动物,应是在动物园,故选A。
14.句意:在动物园里,我可以看见老虎,大象,熊,猴子,熊猫,蛇和许多其他动物。
考查名词及语境的理解。A.tigers老虎;B.people人们;C.friends朋友;D.animals动物。根据I can see tigers, elephants, bears, monkeys, pandas, snakes可知此处指的是动物,故选D。
15.句意:老虎,熊和一些蛇是危险的。
考查形容词及语境的理解。A.dangerous危险的;B.safe安全的;C.interesting有趣的;D.ugly丑陋的。结合常识,可知老虎和熊是危险的动物,故选A。
16.句意:那就是它们为什么必须待在笼子里。
考查代词及语境的理解。A.what什么;B.where哪里;C.why为什么;D.when何时。根据前文的Tigers, bears and some snakes are  5  .可知它们是危险的,因此这就是为什么关在笼子里,故选C。
17.句意:笼子里的动物不可能高兴。
考查形容词及语境的理解。A.angry生气的;B.happy高兴的;C.sad悲伤的;D.strong强壮的。根据前文的But I do not think it is good for animals to stay in cages. They should be free.可知动物被关在笼子里对它们不好,因此它们不可能高兴的,故选B。
18.句意:它们会玩球。
考查介词及语境的理解。A.to向;B.of……的;C.with和……一起;D.in在……里。play with玩……,故选C。
19.句意:它们对人们非常友好。
考查形容词及语境的理解。A.friendly友好的;B.rude粗鲁的;C.dangerous危险的;D.cold寒冷的。根据后文的If you fall into the water and can’t  10  , they may come to help you.可知它们对人们非常友好,be friendly to对……友好,故选A。
20.句意:如果你掉进水里,不会游泳,它们可能来帮助你。
考查动词及语境的理解。A.jump跳跃;B.swim游泳;C.run奔跑;D.walk散步。根据If you fall into the water和they may come to help you.可知掉进水里,需要帮助,应是不会游泳,故选B。
【点睛】根据前后文的语境,认真辨析选项里的单词或短语的词义,结合词性,短语,句型,时态,语态和主谓一致,选出正确的选项。例如小题1,句意:我父母经常在周末带我去那里。at weekends在周末,故选D。
21.C 22.B 23.C 24.B 25.B
【分析】本文是一篇说明文。短文主要介绍了来自美国的Lisa Gibson。详细介绍了她的年龄,学校,以及她的老师、朋友和爱好等。
21.细节理解题。由文中“I am from the United States. I am 12 years old. And I am a student at No. 2 Middle School in Beijing.”可知, 本文作者是一名来自美国的学生。故选C。
22.细节理解题。由第一句“My name is Lisa Gibson.”及英语中名在前,姓在后的姓名表达习惯可知, 作者的姓氏为Gibson。故选B。
23.细节理解题。由文中“Mrs Wang is our Chinese teacher.”可知,Mrs Wang是作者的语文老师。故选C。
24.细节理解题。由文中“Her name is Maria Smith.”及英语中名在前,姓在后的姓名表达习惯可知,Maria Smith的名是Maria。故选B。
25.细节理解题。由文中“Her name is Maria Smith. She is from England. She is 13 years old.”可知,Maria是13岁了。故选B。
26.B 27.C 28.C 29.D 30.A
【分析】这篇短文主要介绍了如何交朋友:在校交友,兴趣一致交友,网上交友。
26.词义猜测题。根据最后一段“the Internet is a very good place to make friends.”可知谈论是网上交友,故net friend 是“网友”,故选B。
27.细节理解题。根据第二段第一句话“Before you make friends, you have to meet people”,可知要想交朋友首先得遇到人,故选C。
28.细节理解题。根据“So you can make friends first with your classmates or schoolmates.”可知在学校首先会和同班同学交朋友,故选C。
29.细节理解题。根据“But do take care not to tell everything to others” 网上交友,不要把一切告诉别人。故选D。
30.标题归纳题。.本文讲的就是学生如何交友:在校交友,兴趣一致交友,网上交友的情况,故选A。
31.B 32.A 33.A 34.C 35.A
【分析】本文讲述的是发生在飞机上的有趣故事。一个老妇人第一次坐飞机,因为害怕,在飞机上她一直在头上裹着一床毯子,空姐和机长相继与她交谈,她还是害怕。
31. 细节理解题。题意:一位老妇人有什么?由短文第一句:An old lady in a plane had a blanket(毯子)over her head and she did not want to take it off .可知,老妇人头上有一床毯子。故选B。
32. 细节理解题。题意:她不想要做什么?由短文第一句:An old lady in a plane had a blanket(毯子)over her head and she did not want to take it off .可知,老妇人不想把毯子脱下来。故选A。
33.细节理解题。题意:谁和她讲话?由第一段的第二句:The air hostess spoke to her可知,是空姐对她讲话了。故选A。
34. 细节理解题。题意:老妇人以前从未去过哪儿?由第一段老妇人自己的话:I have never been in a plane before可知她以前从未坐过飞机。故选C。
35. 细节理解题。题意:这位女士不喜欢飞机。而且她再也不将做什么?由最后一段中老妇人的话:I don’t like planes and I am never going to fly again.可知她再也不会坐飞机了。故选A。
36.B 37.C 38.C 39.A 40.C
【分析】这篇短文主要讲述了朋友是相同还是不同的?不同的人有不同的想法,详细的介绍了四个同学的看法和建议。
36.细节理解题。根据文中“We went to Italy with our families last summer holiday. We stayed there for two weeks.”去年暑假我们和家人去了意大利。我们在那里呆了两个星期。可知,Susan在意大利呆了两个星期。故选B。
37.细节理解题。根据文中“Betty likes sports and she plays ping-pong very well.”贝蒂喜欢运动,乒乓球打得很好。可知,Betty擅长打乒乓球。故选C。
38.细节理解题。根据文中“I’m a little quiet and my good friend Rick is quiet too.”我有点安静,我的好朋友Rick也很安静。可知,Peter最好的朋友是Rick。故选C。
39.细节理解题。根据文中“I’m Bill. I have both kinds of friends. I think it is important. That makes my life more interesting.”我是Bill。我有两种朋友。我认为这很重要。这让我的生活更有趣。故选A。
40.细节理解题。根据文中“My name is Susan. I am outgoing. I like to have friends who are similar to me.”可知,Susan喜欢相似的朋友;根据文中“I’m Peter. I like to have friends who like me. It can be very helpful. I’m a little quiet and my good friend Rick is quiet too.”可知,Peter喜欢有相似的朋友;根据文中“I’m Bill. I have both kinds of friends. I think it is important. That makes my life more interesting.”可知,Bill也喜欢相似的朋友。可知文中提到了三个人喜欢有相似的朋友。故选C。
41.teacher
【详解】句意:她教语文。她是一名老师。根据“She teaches Chinese”及首字母提示,可知她是一名老师。teacher老师,故填teacher。
42.practise
【详解】句意:让我们在早上练习读英语吧。根据句意和首字母提示可知,空处是动词“练习practise”。故填practise。
43.friends
【详解】句意:我们是好朋友。我们能彼此帮助。根据“We can help each other.”及首字母提示,可知此处指“朋友friend”,根据主语指复数,所以friend用复数friends,故填friends。
44.twelve
【详解】句意:一年有十二个月。根据“ in a year”可知,一年有12个月。twelve基数词,12。故填twelve。
45.England
【详解】句意:桑迪来自英国。根据句子结构可知此处缺少名词,表地点;English“英国的,英国人”,对应的表国家名称的词为England,故填England。
46.Don’t sit
【详解】句意:请不要坐下。由语境可知,本题考查祈使句的否定形式:Don’t do+其他。故填Don’t sit。
47.doesn’t have
【详解】句意:他早上不吃早饭。一般现在时的主谓结构的句子变否定句,主语是第三人称单数,借助助动词doesn't,谓语动词用原形,故填doesn't have。
48.cities
【详解】句意:现在我们能从天津飞往许多城市。many“许多”,修饰可数名词复数;city的复数为cities,故填cities。
49.America
【详解】句意:格林先生出生在美国的一个小镇。根据句子结构可知此处缺少名词;American美国的,美国人的,对应的名词为America “美国”,故填America。
50. us lessons
【详解】句意:王老师通常每周给我们上四节英语课。但是这周我们上六周。分析句子结构可知第一空处缺少宾语,人称代词的宾格形式作宾语;we“我们”,主格,对应的宾格为us;根据“four”可知lesson用复数形式“lessons”,故填us,lessons。
51. is from an American
【详解】来自……:be from,主语是第三人称单数,所以系动词用is;American “美国人,美国人的”;她是美国人:She is American/an American. 结合所给空格,故填is from;an American。
52. is in good riends
【详解】根据汉语提示可知两个句子都是主系表结构。第一个句子主语是第三人称单数,系动词用is,在我的班里用介词in;主语是“we”,所以friend用复数“friends”, 好朋友:good friends。故填 is in good friends
53. What about going swimming
【详解】what about doing sth?做某事怎么样?这是一个提出建议的句式。go swimming 去游泳。句子开头首字母大写,故填What about going swimming。
54. family /last name first/given name
【详解】姓氏:family name/last name;名字given name/first name。中国人的名字姓氏在前,名在后,所以Deng是姓氏,Dahua是名。故填family /last name;first/given name
55. isn’t a teacher English
【详解】根据汉语提示可知主语是单数,系动词用is, 否定形式为isn’t;一位老师:a teacher;English英国人,表示国籍时,不加冠词。故填: isn’t a teacher English
56.Sally often walks to her grandparents’ home. 57.It’s about 150 years old. 58.Yes, there is a supermarket next to the post office. 59.The park is behind Walking Street. 60.Sally's grandparents often walk around in the park in the afternoon.
【分析】文章大意:本文作者Sally主要介绍了自己祖父母家社区周边的情况。
56.根据“I often walk along Main Street to get there.”可知Sally经常是步行去祖父母家,故填Sally often walks to her grandparents’ home.
57.根据“It’s about 150 years old and lots of people like to read books there.”可知那个图书馆大约有150年的历史了,故填It’s about 150 years old.
58.根据“It’s an old post office. It’s about 100 years old. Next to it, there is a supermarket.”可知,邮局的旁边有一个超市,故填Yes, there is a supermarket next to the post office.
59.根据“There is a park behind Walking Street.”可知公园在Walking Street的后面,故填The park is behind Walking Street.
60.根据“My grandparents always walk around in the park every afternoon.”可知,sally的祖父母下午经常在公园里散步,故填Sally's grandparents often walk around in the park in the afternoon.
61.高分范文:
My friend
Mike Smith is my friend. Mike is his given name and Smith is his family name. He is from America. He’s twelve years old. He is in Class 2 Grade 7.Miss Gao is his Chinese teacher. Daming and Lingling are his good friends. He likes playing basketball and swimming. His favourite colour is red and he likes winter best because he like skating and making snowmen in winter. Mike is a good boy. We all like him very much.
【详解】1.题干解读:该题目属于说明文写作。在写作时应注意要包含提示的所有内容,并适当发挥。
2.写作指导:本文应该用第三人称来介绍内容;时态采用一般现在时。在写作时,力求做到语言准确、精炼,保证条理清晰。
答案第1页,共2页
答案第1页,共2页

郑重声明:本文版权归原作者所有,转载文章仅为传播更多信息之目的,如作者信息标记有误,请第一时间联系我们修改或删除,多谢。