期末必考专题:阅读理解(易错专项)英语四年级上册译林版(三起)(含答案)


期末必考专题:阅读理解(易错专项)英语四年级上册译林版(三起)
一、阅读选择
阅读短文,选择正确的答案。
Hello, I’m Jack. Look, this is my family photo! The fat man is my father. He can play basketball. He plays basketball very well. The short man is my uncle. He can’t play basketball, but he can play football. The beautiful woman is my mother. She can swim. The thin woman in the green skirt is my aunt. She can dance very well. The tall girl is my sister. She’s Betty. She is fourteen. She likes singing. She can sing very well. The boy is me. I’m thirteen. I can play table tennis. I often play table tennis with my friends.
1.My father can________.( )
A.play football B.play basketball C.play table tennis
2.My mother is________.( )
A.tall B.thin C.beautiful
3.My sister can________.( )
A.sing B.dance C.play basketball
4.The________man is my uncle. ( )
A.tall B.short C.fat
5.Jack is________.( )
A.thirteen B.fourteen C.fat
(A-assistant, B-Peter)
A: Welcome to the toy shop. Can I help you
B: Let me have a look.
A: OK. What would you like
B: I’d like this red car. I like toy cars very much.
A: Would you like some balls
B: Yes, please.
A: How many
B: Four balls, please.
A: Here you are.
B: How much are they in all(总共)
A: The car is twenty yuan and the balls are sixty yuan.
B: OK.
A: Thanks. And welcome you again.
6.Where is Peter ( )
A.In the living room. B.In the toy shop. C.In the fruit shop.
7.Which toy car would Peter like ( )
A.The red one. B.The green one. C.The yellow one.
8.How much is a ball ( )
A.Twenty yuan. B.Sixty yuan. C.Fifteen yuan.
9.What would Peter like ( )
A.A red car. B.Four balls. C.A and B.
阅读短文。
We have many toys. I have a bear. It is black. My brother has a panda. It’s white and black. My sister has an elephant.It has big ears and a long nose. Tom has a monkey. It’s brown. Tom’s sister has a doll. It can’t dance, but it can sing. Tom’s brother has five dogs. They can jump and run. We all like our toys.
10.The monkey is ______. ( )
A.white and black B.brown C.black
11.The elephant has ______. ( )
A.big eyes and a long nose B.small ears and a long nose C.big ears and a long nose
12.The doll can ______. ( )
A.dance B.jump and run C.sing
13.Who has the toy dogs ( )
A.Five. B.Tom’s brother. C.Tom’s sister.
14.We have ______ toys. ( )
A.nine B.ten C.eleven
二、阅读判断
Hi! My name is Joe. I like fruit very much. The apples are red and sweet. The grapes are purple and juicy. Look! I have some yellow bananas in my bag. They’re for my grandma. She likes bananas. The big pineapple is for my grandpa. He likes pineapples. Fruit is good for us. Do you like it
15.The apples are sweet and red. ( )
16.The grapes are juicy and yellow. ( )
17.Joe has some bananas in his bag. ( )
18.The bananas are for Joe’s grandpa. ( )
19.Joe’s grandpa likes orange. ( )
阅读短文,根据短文内容判断下列句子正(T)误(F)。
I have two good friends. They’re Alice and Mike. Alice’s hair was short, but now it’s long. Her schoolbag is orange. Mike is a lovely boy. He was fat, but now he is thin and tall. He likes oranges. We’re in the same school, but we’re not in the same class.
20.Alice’s hair is short now. ( )
21.Alice’s schoolbag is green. ( )
22.Mike was fat before. ( )
23.Mike is a thin and tall boy now. ( )
24.Alice, Mike and I are in the same class. ( )
阅读短文,判断正(T)误(F)。
This is my home. It’s very big. We have two bedrooms, a living room, a study, two bathrooms and a kitchen. In the bedrooms, you can see windows, doors, beds, lamps and chairs. In the living room, you can see a TV, a sofa and some books. In the kitchen, you can see a fridge and a knife (小刀). It’s my nice home.
25.My home is very small. ( )
26.In the kitchen, you can see a fridge and a knife. ( )
27.We have three bedrooms. ( )
28.In the bedrooms, you can see windows, doors, beds, lamps and chairs. ( )
29.My home is very nice. ( )
读短文,判断下列句子与短文是(T)否(F)一致。
I like animals. Look at the animals. The dog is cute. It's in the living room. The cat is small. It’s on the desk. The duck is in the kitchen. The bird is on the fridge. Where is the monkey Ha-ha, it is in the bedroom.
30.The dog is in the bathroom. ( )
31.The cat is on the desk. ( )
32.The duck is in the kitchen. ( )
33.The bird is on the sofa. ( )
34.The monkey is in the bedroom. ( )
参考答案:
1.B 2.C 3.A 4.B 5.A
【解析】略
6.B 7.A 8.C 9.C
【导语】本文主要写了彼得在玩具店里买玩具的事情。
6.句意:彼得在哪里?A在客厅。B在玩具店。C在水果店里。根据图片提示及对话中买玩具可知他在玩具店,故选B。
7.句意:彼得想要哪一个玩具车?A红色的那个。B绿色的那个。C黄色的那个。根据文中句子“I’d like this red car.我想要这个红色的车。”可知A选项符合原文,故选A。
8.句意:一个球多少钱?A20元。B60元。C15元。根据文中句子“Four balls, please. The car is twenty yuan and the balls are sixty yuan.”可知四个球一共是60元,一个球是15元,故选C。
9.句意:彼得想要什么?A一个红色的车。B四个球。C一个红色的车和4个球。根据文中句子“I’d like this red car. Four balls, please.”可知彼得想要一个红色的车和四个球,故选C。
10.B 11.C 12.C 13.B 14.B
【导语】本文介绍了每个人有很多玩具。
10.句意:猴子是 ____。A白色和黑色的,B棕色的,C黑色的。根据“Tom has a monkey. It’s brown.”可知猴子是棕色的。故选B。
11.句意:大象有 ____。A大的眼睛和一只长的鼻子,B小的耳朵和一只长的鼻子,C大的耳朵和一只长的鼻子。根据“It has big ears and a long nose.”可知有大的耳朵和一只长的鼻子。故选C。
12.句意:娃娃能够 ____。A跳舞,B跳和跑,C唱歌。根据“Tom’s sister has a doll. It can’t dance, but it can sing.”可知娃娃不会跳舞但是会唱歌。故选C。
13.句意:谁有玩具狗?A五,B汤姆的哥哥,C汤姆的妹妹。根据“Tom’s brother has five dogs. They can jump and run.”可知汤姆的哥哥有五只狗。它们会跳和跑。故选B。
14.句意:我们有 ____ 玩具。A九个,B十个,C十一个。根据全文有一只熊,一只熊猫,一头大象,一只猴,一个娃娃,五只狗,共10个玩具,故选B。
15.T 16.F 17.T 18.F 19.F
【导语】本文介绍的是乔的爷爷和奶奶喜欢的水果情况。
15.句意:苹果又甜又红。根据文章“The apples are red and sweet. ”得知苹果又甜又红。句意与原文意思相符,故答案为T。
16.句意:葡萄多汁且呈黄色。根据文章“ The grapes are purple and juicy. ”得知葡萄是紫色并且多汁的。句意与原文意思不相符,故答案为F。
17.句意:乔的包里有一些香蕉。根据文章“I have some yellow bananas in my bag.”得知乔的包里有些黄色的香蕉。句意与原文意思相符,故答案为T。
18.句意:香蕉是给乔的爷爷的。根据文章“They’re for my grandma. ”得知香蕉是给乔的奶奶的。句意与原文意思不相符,故答案为F。
19.句意:乔的爷爷喜欢橙子。根据文章“He likes pineapples. ”得知乔的爷爷喜欢菠萝。句意与原文意思不相符,故答案为F。
20.F 21.F 22.T 23.T 24.F
【导语】本文介绍了我的两个好朋友爱丽丝和迈克的情况。
20.句意:爱丽丝的头发现在很短。根据“Alice’s hair was short, but now it's long.”可知爱丽丝的头发现在很长了。而不是现在短了,故答案为F。
21.句意:爱丽丝的书包是绿色的。根据“Her schoolbag is orange.”可知爱丽丝的书包是橘色的。而不是绿色的。故答案为F。
22.句意:迈克以前很胖。根据“He was fat.”可知迈克以前很胖。故答案为T。
23.句意:迈克现在是个又瘦又高的男孩。根据“but now he is thin and tall.”可知迈克现在是个又瘦又高的男孩。故答案为T。
24.句意:爱丽丝、迈克和我在同一个班。根据“We’re in the same school, but we’re not in the same class.”可知艾丽丝、迈克和我同校。而不是同班。故答案为F。
25.F 26.T 27.F 28.T 29.T
【导语】本文介绍了作者的家。
25.句意:我的家很小。根据“This is my home. It’s very big.”可知作者的家很大。故答案为F。
26.句意:在厨房里,你可以看到一个冰箱和一把刀。根据“In the kitchen, you can see a fridge and a knife (小刀). ”可知题干描述正确,故答案为T。
27.句意:我们有三间卧室。根据“We have two bedrooms, a living room, a study, two bathrooms and a kitchen.”可知是两件卧室。故答案为F。
28.句意:在卧室里,你可以看到窗户、门、床、灯和椅子。根据“ In the bedrooms, you can see windows, doors, beds, lamps and chairs.”可知题干描述正确,故答案为T。
29.句意:我的家很漂亮。根据“It’s my nice home.”可知题干描述正确,故答案为T。
30.F 31.T 32.T 33.F 34.T
【解析】30.根据The dog is cute. It's in the living room.可知此句与短文内容不符,故F。
31.根据The cat is small. It’s on the desk.可知此句与短文内容相符,故T。
32.根据The duck is in the kitchen.可知此句与短文内容相符,故T。
33.根据The bird is on the fridge.可知此句与短文内容不符,故F。
34.根据Where is the monkey Ha-ha, it is in the bedroom.可知此句与短文内容相符,故T。
精品试卷·第 2 页 (共 2 页)
()

郑重声明:本文版权归原作者所有,转载文章仅为传播更多信息之目的,如作者信息标记有误,请第一时间联系我们修改或删除,多谢。