Unit2 Our animal friends A卷·知识通关练 单元测试(含解析)

Unit 2(A卷·知识通关练)
一、单项选择
1.—Tony, ________ is my good friend, Alice.
—Hello, Alice.
A.this B.that C.she D.he
2.—________ do you go to cinema
—Once a month.
A.How long B.How often C.What time D.How
3.________ do sports right after dinner. It’s not good for your health.
A.Can’t B.Don’t C.Not D.Doesn’t
4.—________ exciting news! We will have a five-day holiday after the exam.
— Great!
A.What an B.How an C.What D.How
5.一Who sits in front of you in class
—No one ________.
A.is B.has C.does D.sit
6.—Can you swim
—Yes, I can. But I ________ swim two years ago.
A.can’t B.couldn’t C.can D.could
7.—Could I take this science magazine home, Mr Wu
—No, you ________. You ________ only read it here.
A.can’t; can B.couldn’t; can C.can’t; can’t D.couldn’t; may
8.—How do you usually come to school
—I usually come to school ________. It’s near.
A.on foot B.by a car C.by plane D.by ship
9.— Does your sister often like watching TV
— No, ________. She doesn’t like TV programs at all.
A.always B.sometimes C.usually D.never
10.I ________ you yesterday afternoon, but you ________.
A.call; don’t answer B.am calling; answered C.called; answer D.called; didn’t answer
11.—Have you read the story Jack’s Endless Summer
—Yes. It tells ________. It’s really interesting with an exciting ending.
A.how Jack learns writing and making videos
B.how Jack learns how to keep a hawk
C.how Jack saves a hawk and flies it at last
D.how Jack keeps birds in summer holidays
12.If it ________ tomorrow, we will go on a picnic by the lake.
A.isn’t raining B.won’t rain C.rained D.doesn’t rain
13.I hope ________ around four.
A.arrive B.arrives C.arriving D.to arrive
14.The Hong Kong-Zhuhai-Macao Bridge is the longest sea-crossing bridge in the world. It ________ three cities.
A.is connect to B.connected to C.is connected to D.connect to
15.When I entered his house, he _________.
A.was cooking B.is cooking C.cooked D.have cooked
二、短文选词填空
阅读短文, 用方框中所给词的适当形式填空, 使短文连贯、正确。方框中每词限用一次,有两个词多余。
an a answer luck be blow good candle
What would people like to eat on their birthday The 16 would be different in different countries.
In many countries, people have birthday cakes with 17 . The number of candles 18 the person’s age. The birthday person must make 19 wish and blow out the candles. If he or she 20 out all the candles in one go, the wish will come true. In the UK, people sometimes put a candy in a birthday cake. The child with the candy is 21 .
三、用所给单词的正确形式填空
Complete the sentences with the given words in their proper forms(用括号中所给单词的适当形式完成下列句子,每空格限填一词)
22.One cannot live without love from .(social)
23. knocked on the wall and he knocked back. (anyone)
24.But when he took his first steps it was a night.(specially)
25.If you can a rabbit, you are not going to be hungry. (hunter)
26.We should also notice the of diseases.(prevent)
27.Two of the puppies are both hungry and .(thirst)
四、句型转换
Complete the following sentences as required(根据所给要求,完成下列句子)
28.There is some water and food for the puppies in the SPCA.(改为否定句)
There isn’t water food for the puppies in the SPCA.
29.He heard someone knocking at the door.(改为一般疑问句)
he knocking at the door
30.Police keep people safe from danger.(保持句意基本不变)
Police people danger.
31.Here is a cat and a dog. Which one do you like better (保持句意基本不变)
Here is a cat and a dog. one do you
32.We must learn how to look after our pets.(保持句意基本不变)
We must learn how to our pets.
五、阅读单选
There will be a book festival this weekend. If you like reading or you have some book you don’t like, welcome to have a look. You must find different SURPRISE.
The Book Festival is coming! Do you have some books you don’t want Your old love may be someone’s new favorite. Bring one book to the Town Library and get another one home for free! *When & How March 2-March 14 Bring a one book for one book festival card. March 16-March 31 Bring one card for one book you like to read.*What books We would like many kinds of books, such as science books, story books and magazines. But we don’t need school books and comic books now.
*Notice ★Your book must be in good shape, without any page missing. ★Your book must be clean. *Working Hours Tuesday-Friday Saturday-Sunday 8:30 am-17:30 pm 9:00 am-16:00 pm Tips: We don’t open the library on Mondays.
33.You can bring one book for one book festival card ________.
A.on March 13 B.on March 16 C.on March 20 D.on March 31
34.What can you bring to the book festival
A.School books. B.Comic books. C.Exercise books. D.Magazines.
35.You can call Town Library on ________.
A.At 9:30 am on Wednesday
B.At 16:30 pm on Sunday
C.At 10:00 am on Monday
D.At 17:30 pm on Saturday
36.Which of the following is mentioned in the passage
①Your book must be in good shape.
②You must pay to get another book home.
③You must bring books with pictures.
④You must bring books with all pages.
A.①② B.①④ C.②③ D.①③
37.The purpose(目的)of the passage is to ________.
A.ask people to throw away books
B.invite people to exchange books at the festival
C.ask people to sell books at the festival
D.ask people to buy books at the festival
六、完形填空
Hi, I’m Jam. I like Sundays 38 I don’t need to go to school. So what do I usually do on 39
In the morning, I don’t need to get up 40 . For breakfast, I only have some 41 . Then I do morning exercise. At about nine o’clock, I start to do my homework. My family always have a 42 lunch on Sundays. We eat well, and chicken is my favorite food. In the afternoon, I usually play 43 with my friends for two hours. It’s relaxing for 44 to do sports. What about Sunday evenings At about six o’clock, I have dinner with my 45 . But sometimes we eat out. My father likes chicken. Do we watch TV in the evening Sure. My favorite TV program is China’s Got Talent. After that, I 46 with my friends on the computer. We always talk about our school life. At half past ten, I 47 .
38.A.and B.because C.so D.but
39.A.Mondays B.Sundays C.Saturdays D.Fridays
40.A.late B.well C.early D.quickly
41.A.egg B.pear C.bread D.hamburger
42.A.small B.busy C.free D.big
43.A.soccer B.piano C.chess D.stories
44.A.her B.us C.them D.you
45.A.teachers B.cousins C.friends D.parents
46.A.show B.draw C.talk D.find
47.A.go home B.go to bed C.get up D.go to school
七、短文首字母填空
阅读短文,根据上下文和所给的首字母写出所缺单词。注意使用正确形式,每空限填一词。答卷时,要求写出完整单词。
Online Traveling
Do you like to go travelling to relax yourself and enjoy the beauty of different places Are you still worrying that you have to stay at your living place because of COVID-19 Actually, you can c 48 your travel plan in a special way—online travelling.
If you want to travel to a place that you are interested in, you can find some h 49 information on the Internet. The Internet can help you a lot.
What’s more, the virtual reality (VR) technology(虚拟现实技术)can allow you to get closer to the places of interest. You can even hear the v 50 of the guide telling you something about these places. I’m sure you will have a feeling of being there.
And in this way, it helps s 51 time and money. Most importantly, it’s safe. You don’t need to be worried about the risk(风险)of getting COVID-19. So you may still have a fantastic time without leaving your home. It’s not only a new way to go sightseeing around the world, but also a good way to help f 52 against the disease.
Online traveling has something for everyone. Just enjoy it!
八、阅读回答问题
阅读短文,根据短文内容回答问题。
AR(增强现实) is a new technology(技术) right now. AR lets us see the real-life environment(环境) right in front of us-a pterodactyl(翼手龙) landing in the trees and the palaces in the past. Many of us know that AR is used in mobile games. However, education(教育) is another important space where this technology can make a difference.
AR brings science to life in education. In the past, teachers used 2D pictures and lifeless models(模型) to teach science. With AR, science will become more lively. Students can use AR apps to learn different animals. Students can also learn other subjects with AR. For example, in geography classes, students can see great natural phenomena(自然现象) wherever they are. In history lessons, students could walk into buildings of last century or talk with historical heroes. AR brings the real world to the classroom. AR is also useful for schools in villages and small towns, where students can’t often go to museums in big cities. In the past, only students from rich families could pay for the travel to famous places like the British Museum or the Louvre. Soon, with the help of AR technology, students from around the world may be able to visit these places. In some ways, the AR experience would be even more exciting than a real trip to a museum because students could touch historical objects(物品) freely.
AR in education is the future of all students. It will change the education for maybe a hundred years. With the help of AR, the classrooms of the future may not look much like the classrooms of the past.
53.Is AR a new technology right now
54.What did teachers use to teach science in the past
55.What can students do in geography classes with the help of AR
56.Why would the AR experience be even more exciting than a real trip to a museum
57.What is the passage mainly about
九、材料作文
58.有的人喜欢住在城里,有的人喜欢住在乡下,你呢?请根据以下要点和要求,以“I like living ______________”为题,用英语写一篇短文,谈谈你的相关情况。
要点:
1. 你喜欢住在城里还是乡下;
2. 为什么你喜欢住在这里;
3. 你喜欢住的地方有什么美中不足。
要求:
1. 请先将题目补写完整;
2. 文中不得出现真实姓名、校名等相关信息;
2. 词数80左右(开头已给出,不计入总词数)。
I like living _______________
Different people like living in different places.
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
试卷第1页,共3页
试卷第1页,共3页
参考答案:
1.A
【详解】句意:——Tony,这是我的好朋友,艾丽丝。——你好,艾丽丝。
考查代词辨析。this指较近的这个;that指较远的那个;she她,人称代词主格,作主语;he他,人称代词主格,作主语。此处是介绍人的场景,用this is...。故选A。
2.B
【详解】句意:——你多久看一次电影?——一个月一次。
考查特殊疑问句。How long“多久,多长”, 对一段时间或长度提问;How often“多久一次”,对频度提问;What time“几点”;How“怎样”。根据“Once a month”可知,对频度提问,故选B。
3.B
【详解】句意:饭后不要做运动。这对你的健康不好。
考查祈使句否定形式。此处是祈使句的否定结构:don’t+动词原形,故选B。
4.C
【详解】句意:——令人兴奋的消息!考试后我们将有五天的假期。——太棒了!
考查感叹句。根据“exciting news”可知,中心词news是不可数名词,用what引导感叹句;故选C。
5.C
【详解】句意:——上课时谁坐在你前面?——没有人。
考查助动词。答语空处需要填助动词来代替问句的“sits in front of you”,以避免重复。主语是No one,助动词用does。故选C。
6.B
【详解】句意:——你会游泳吗?——是的,我会,但是两年前我还不会。
考查情态动词。can’t“不会”,表示现在的能力;couldn’t“不会”,表示过去的能力;can“能,会”,表示现在的能力;could“能”,表示过去的能力。根据“two years ago”可知,用一般过去时,排除A和C;且根据“Can you swim ”以及“Yes, I can”可知,表示现在会,两年前不会,故选B。
7.A
【详解】句意:——吴先生,我可以把这本科学杂志带回家吗?——不,你不能。你只能在这里阅读。
考查动词辨析。can’t不可以;can能,可以;couldn’t不能,can’t的过去式;may可能。根据“Could I take this science magazine home”以及“No, you...”可知,此处是不能把杂志带回家,用can’t,排除BD选项;根据“You...only read it here”可知,此处是指只可以在这里读,用can。故选A。
8.A
【详解】句意:——你通常怎么去上学?——我通常步行上学,学校很近。
考查介词短语。on foot步行;by a car表达错误,“by+交通工具”不用冠词;by plane乘飞机;by ship乘船。根据“It’s near”可知,学校很近,步行即可,故选A。
9.D
【详解】句意:——你妹妹经常喜欢看电视吗?——不,从来没有。她一点也不喜欢电视节目。
考查副词。always总是;sometimes有时候;usually经常;never从不。根据下文“She doesn’t like TV programs at all”可知,此处指的是从不看电视。故选D。
10.D
【详解】句意:我昨天下午给你打过电话,但是你没有接。
考查一般过去时。根据“yesterday afternoon”可知,句中时态为一般过去时,动词使用过去式,故排除A和B;根据“but”可知,前后意思转折,没有接听电话,第二空使用否定形式,排除C。故选D。
11.C
【详解】句意:——你读过《杰克的悠长夏天》这个故事吗?——是的。这个故事讲了杰克怎么救了一只鹰以及最后把它放飞的故事。令人兴奋的结局真的很有趣。
考查常识。how Jack learns writing and making videos杰克如何学习写作和制作视频;how Jack learns how to keep a hawk杰克如何学会如何养鹰;how Jack saves a hawk and flies it at last杰克如何拯救一只鹰并最终将它放飞;how Jack keeps birds in summer holidays杰克如何在暑假养鸟。根据故事可知,只有C选项“杰克如何拯救一只鹰并最终将它放飞”符合故事内容。故选C。
12.D
【详解】句意:如果明天不下雨,我们将在湖边野餐。
考查时态。分析句子可知,if引导条件状语从句,时态遵循“主将从现”原则,从句主语it是第三人称单数,doesn’t rain符合题意。故选D。
13.D
【详解】句意:我希望四点左右到达。
考查非谓语动词。arrive到达,动词原形;arrives第三人称单数形式;arriving动名词/现在分词;to arrive不定式。固定搭配hope to do sth“希望做某事”,动词不定式作宾语。故选D。
14.C
【详解】句意:港珠澳大桥是世界上最长的跨海大桥。它与三个城市相连。
考查被动语态。主语“It”和动词“connect”之间是被动关系,需用被动语态。且固定短语be connected to“与……连接”。故选C。
15.A
【详解】句意:我进他家时,他正在做饭。
考查动词时态。本句是when引导的时间状语从句,表示从句的动作发生时,主句的动作正在进行,从句用一般过去时,则主句用过去进行时,故选A。
16.answer 17.candles 18.is 19.a 20.blows 21.lucky
【导语】本文主要谈论人们过生日时不同的国家吃的食物是不一样的,在许多国家人们吃生日蛋糕。
16.句意:在不同的国家答案会是不一样的。根据所给词和上文问句“What would people like to eat on their birthday ”可知“answer答案”符合题意,故填answer。
17.句意:在许多国家人们吃带有蜡烛的生日蛋糕。根据所给词和下文“The number of candles...the person’s age”可知“candles蜡烛”符合题意,此处表示泛指,应用可数名词复数,故填candles。
18.句意:蜡烛的数量是一个人的年龄。根据“The number of candles...the person’s age.”和所给词可知“is”符合题意,此句是主系表结构,The number of“……的数量”作主语,谓语动词用单数。故填is。
19.句意:过生日的人必须许个愿,然后吹灭蜡烛。根据所给词和“The birthday person must make...wish”可知“a”符合题意,make a wish“许愿”,固定短语。故填a。
20.句意:如果他或她一次吹灭所有的蜡烛,愿望就会实现。根据所给词和“If he or she ...out all the candles in one go”可知“blows吹”符合题意,blow out“吹灭”,固定短语,此句是if引导的条件状语从句,主句“the wish will come true.”是一般将来时,从句应用一般现在时,从句主语“he or she”是第三人称单数,谓语动词应用三单形式,故填blows。
21.句意:吃到糖果的孩子很幸运。根据所给词和“The child with the candy is...”可知“lucky幸运的”符合题意,空格处作表语,应用形容词。故填lucky。
22.society
【详解】句意:没有来自社会的爱,人无法生存。from是介词,后跟宾语,而宾语是由名词充当,故此处填social的名词形式,故填society。
23.Someone
【详解】句意:有人敲了墙,他也敲了回去。anyone“任何人”,通常用于否定句和疑问句。此处不知是谁,应填“某人”,someone“某人”,通常用于肯定句中。且在首空,故首字母应大写。故填Someone。
24.special
【详解】句意:但是,当他迈出第一步时,这注定是一个特别的夜晚。specially副词“特殊地”;special形容词“特殊的”。空后night是名词,形容词修饰名词。故填special。
25.hunt
【详解】句意:如果你可以猎到一只兔子,你就不用饿着了。can是情态动词,后必修跟动词原形。hunter“猎人”,是名词,对应的动词是hunt。故填hunt。
26.prevention
【详解】句意:我们也应该注意疾病的预防。冠词the后面加名词作宾语,prevent是动词,意为“预防”,其名词形式为prevention。故填prevention。
27.thirsty
【详解】句意:两只小狗都又饿又渴。and连接两个并列词性的单词,hungry是形容词,thirst对应的形容词是thirsty“口渴的”,故填thirsty。
28. any or
【详解】句意:在SPCA有一些水和食物给小狗。改为否定句时some要改为any,and要改为or。故填any;or。
29. Did hear anyone
【详解】句意:他听到有人在敲门。此句为一般过去时态,在一般疑问句是需将助动词did提前,原来的谓语动词还原。原句中的someone需变为anyone。故填Did;hear;anyone。
30. save from
【详解】句意:警察保证人民的安危免受危险。keep...from... “保证……免受…… ”等同于save...from... “从……拯救……”。故填save;from。
31. Which prefer
【详解】句意:这儿有一只猫和一只狗。你更喜欢哪一个?like ... better=prefer意为“更喜欢”。故填Which;prefer。
32. take care of
【详解】句意:我们必须学着如何去照顾我们的宠物。look after 照顾;照料=take care of。题干提示三个空,又因为“疑问词+不定式”,to后跟动词原形。故填take;care;of。
33.A 34.D 35.A 36.B 37.B
【导语】本文是一篇应用文,介绍了图书节的相关信息。
33.细节理解题。根据“March 2-March 14 Bring a one book for one book festival card.”可知,3月2日到3月14日可以带一本书来换一张图书节卡片。故选A。
34.细节理解题。根据“We would like many kinds of books, such as science books, story books and magazines. But we don’t need school books and comic books now.”可知,我们想要很多种类的书,比如科学书,故事书和杂志。但是我们现在不需要课本和漫画书了。故选D。
35.细节理解题。根据“Working Hours”部分的介绍可知,工作时间是周二到周五的早8:30到晚5:30,周末的早9:30到下午4:00,周一休息。结合选项,可以在周三的早9:30打电话,故选A。
36.细节理解题。根据“★Your book must be in good shape, without any page missing. ★Your book must be clean.”可知,你的书必须保存完好、不能缺页,你的书必须干净。故选B。
37.主旨大意题。根据“If you like reading or you have some book you don’t like, welcome to have a look.”和文章内容可知,本文介绍了图书节的相关信息,邀请人们在图书节期间交换书籍,故选B。
38.B 39.B 40.C 41.C 42.D 43.A 44.B 45.D 46.C 47.B
【导语】本文叙述了杰克喜欢周日,因为他这天不用去上学,短文给出了周日一天的日常活动。
38.句意:我喜欢周日因为不用去上学。
and和;because因为;so因此;but但是。根据“I don’t need to go to school.”可知这是喜欢星期天的原因,用because引导原因状语从句。故选B。
39.句意:你通常在周日做什么?
Mondays周一;Sundays周日;Saturdays周六;Fridays周五。根据前文“I like Sundays”可知问周日通常做什么。故选B。
40.句意:早晨,我不需要早起。
late迟;well好地;early早地;quickly快地。根据“I don’t need to go to school.”可知周日,我没有必要早起。故选C。
41.句意:我仅仅吃一些面包做早餐。
egg鸡蛋;pear梨;bread面包;hamburger汉堡包。some后跟可数名词的复数或不可数名词,bread是不可数名词,符合语法。故选C。
42.句意:我的家庭总是在周日吃一顿丰盛的午餐。
small小的;busy忙碌的;free空闲的;big大的。根据“We eat well”可知我们吃得很好,可推测出此处是“大餐”。故选D。
43.句意:下午我通常和我的朋友打两个小时的篮球。
basketball篮球;piano钢琴;chess国际象棋;stories故事。根据“do sports”可知做运动,可推测出此处是“篮球”。故选A。
44.句意:对于我们来说做运动是令人放松的。
her她;us我们;them他们;you你。作者以第一人称叙事,所以这里应该用第一人称。故选B。
45.句意:大约六点钟我和我的父母一起吃晚饭。
teachers老师;cousins表兄弟;friends朋友;parents父母。根据“I have dinner”和“But sometimes we eat out. My father likes chicken.”可推出是和父母一起吃晚餐。故选D。
46.句意:之后,我和我的朋友在电脑上聊天。
show显示;draw画画;talk交谈;find找到。根据“We always talk about our school...”可知是和朋友们聊天,talk with sb.表示“和某人交谈”。故选C。
47.句意:十点半,我上床睡觉。
go home回家;go to bed上床睡觉;get up 起床;go to school去学校。根据“At half past ten”可知是到了睡觉时间。故选B。
48.(c)hange 49.(h)elpful 50.(v)oice 51.(s)ave 52.(f)ight
【导语】本文讲述了在线旅游的好处。
48.句意:实际上,你可以用一种特殊的方式在线旅行。根据“in a special way—online travelling”和首字母可知,此处指改变旅行方式,change“改变”,情态动词can后跟动词原形。故填(c)hange。
49.句意:如果你想去一个你感兴趣的地方旅行,你可以在网上找到一些有用的信息。根据“The Internet can help you a lot.”和首字母可知,在网络上能找到有用的信息,helpful“有用的”,作定语修饰名词。故填(h)elpful。
50.句意:你甚至可以听到导游的声音告诉你一些关于这些地方的事情。根据“telling you something about these places”和首字母可知,此处指听到导游的声音,voice“嗓音”。故填(v)oice。
51.句意:通过这种方式,它有助于节省时间和金钱。根据“it helps … time and money”和首字母可知,在线旅行能节约时间和金钱,save“节约”,help do sth.“帮助做某事”。故填(s)ave。
52.句意:这不仅是一种环游世界的新方式,也是一种帮助抗击疾病的好方式。根据“against the disease”可知,此处指抗击疾病,fight against“与……斗争”,help do sth.“帮助做某事”。故填(f)ight。
53.Yes, it is. 54.Teachers used 2D pictures and lifeless models to teach science in the past. 55.Students can see great natural phenomena in geography classes with the help of AR. 56.Because students could touch historical objects freely. 57.AR can make a difference to education.
【导语】本文主要介绍AR这项新科技对教育领域的影响。
53.根据“AR(增强现实) is a new technology(技术) right now.”可知,AR现在是一项新科技。故填Yes, it is.
54.根据“In the past, teachers used 2D pictures and lifeless models(模型) to teach science.”可知,老师过去用2D图片和无生命的模型教授科学。故填Teachers used 2D pictures and lifeless models to teach science in the past.
55.根据“For example, in geography classes, students can see great natural phenomena(自然现象) wherever they are.”可知,借助AR技术,学生无论在何处都可以在地理课上看到神奇的自然现象。故填Students can see great natural phenomena in geography classes with the help of AR.
56.根据“In some ways, the AR experience would be even more exciting than a real trip to a museum because students could touch historical objects(物品) freely.”可知,在某些方面,AR体验甚至比真正的博物馆之旅更令人兴奋,因为学生可以自由地触摸历史文物。故填Because students could touch historical objects freely.
57.根据“However, education(教育) is another important space where this technology can make a difference.”可知,本文主要介绍AR这项新科技对教育领域的影响。故填AR can make a difference to education.
58.例文:
I like living in the city
Different people like living in different places. Some like living in the city. Some like living in the countryside. For me, I like living in the city.
I think life in the city is better. First, there are different kinds of shops for us to buy things and many ways for us to go out. Second, schools in the city are big and new, and it’s good for our study.
It’s a little noisy and the living cost is high in the city, but I like living in the city.
【详解】1.题干解读:该题目属于材料作文写作,要求按照所给的要点提示写一篇短文,介绍自己喜欢住在哪里,并写出理由。注意写作时要点要齐全,同时也可进行合理而又紧扣主题的发挥。
2.写作指导:本文应该用第一来叙述;时态采用一般现在时;写作时,注意承接上文,根据要点提示具体介绍我喜欢住在农村或城市,并介绍自己的理由;文中一定要包含题干中列出的所有要点;可以运用一些短语和常用句型为文章增添色彩;注意单词书写的准确度,语法运用的准确度,上下文注意连接的流畅度,以及逻辑合理。
答案第1页,共2页
答案第1页,共2页

郑重声明:本文版权归原作者所有,转载文章仅为传播更多信息之目的,如作者信息标记有误,请第一时间联系我们修改或删除,多谢。