云南省昆明市官渡区2023-2024高二上学期11月期中考试英语试题(含解析无听力音频有听力原文)

昆明市官渡区2023-2024学年高二上学期11月期中考试
英语试卷
注意事项:
1.答题前,考生务必将自己的姓名、考生号、考场号、座位号填写在答题卡上。
2.回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上。写在本试卷上无效。
3.考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。
第一部分 听力(共两节,满分30分)
做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。
第一节(共5小题;每小题1. 5分,满分7. 5分)
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
1. What is the purpose of the woman's call
A. To open a new account. B. To pay the gas bill. C. To ask about a bill.
2. What time will the man arrive in London
A. At 8: 30. B. At 8: 00. C. At 7: 30.
3. Where are the two speakers probably
A. In a hotel. B. In a hospital. C. In a car.
4. What are the speakers probably doing
A. Watching TV. B. Taking pictures. C. Doing exercise.
5. What is the probable relationship between the speakers
A. Boss and employee. B. Waiter and customer. C. Co-workers.
第二节(共15小题;每小题1. 5分,满分22. 5分)
听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听第6段材料,回答第6、7题。
6. When did the speakers go to Mexico last time
A. In August, B. In February. C. In January.
7. What can the speakers find in Mexico this time
A. Whales. B. Snow. C, Warm sea water,
听第7段材料,回答第8、9题。
8. What means of transportation did the woman just take
A. A taxi. B. A train. C. A plane.
9. How long does the man suggest the woman rent the car
A. For four days. B. For seven days. C. For five days.
听第8段材料,回答第10至12题。
10. What subject is the woman interested in
A. Business. B. Music. C. Maths.
11. What does the man want the woman to study
A. Computer programming or music. B. Business or computer programming.
C. Business or music.
12. What do we know about the woman
A. She considers interest more important. B. She will take the man's advice.
C. She is not good at computer science.
听第9段材料,回答第13至16题。
13. Why are many animals in danger according to the woman
A. The environment is seriously polluted. B. Many animals are suffering from diseases.
C. There is not enough food for animals.
14. What is advised not to do when traveling abroad
A. Introduce new species. B. Buy pets. C. Buy skin coats.
15. What can people do in their neighborhoods
A. Call for new laws. B. Look after homeless animals.
C. Make the environment cleaner.
16. How can people improve animals' living conditions in the zoos
A. By hiring more staff to look after them. B. By building natural conditions.
C. By offering them more food.
听第10段材料,回答第17至20题。
17. Who is the speaker
A. Jenny. B. Maria. C. Ellen.
18. When is the rain expected to stop
A. After Wednesday afternoon. B. After Friday night.
C. After Sunday afternoon.
19, What was today's temperature
A. Around sixteen degrees. B. Around ten degrees.
C. Around six degrees.
20. What will the listeners hear next
A. Political news report. B. Weather report. C. Traffic report.
第二部分 阅读(共两节,满分50分)
第一节(共15小题;每小题2. 5分,满分37. 5分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A
If you are seeking to unlock the secrets to success, here are four books that offer invaluable wisdom and practical advice to help you along your path.
The 7 Habits of Highly Effective People
Stephen R. Covey's timeless classic outlines seven foundational principles for personal and professional success. From proactive (积极主动的) decision-making to effective leadership and interpersonal skills, this book stresses the importance of matching personal values with actions. It serves as a powerful guide to achieving long-term success and building meaningful relationships.
Outliers: The Story of Success
In the book, Malcolm Gladwell explores the factors that contribute to exceptional success. Through insightful case studies, Gladwell challenges traditional thoughts of talent and hard work, stressing the importance of opportunities, cultural backgrounds, and deliberate practice. This thought-provoking book encourages readers to rethink their approaches to success and shows the importance of making use of unique circumstances.
Mindset: The New Psychology of Success
In the book, Carol S. Dweck explores the power of mindset and its effect on personal growth and achievement. By distinguishing between a “fixed mindset” and a “growth mindset”, Dweck highlights how accepting challenges, maintaining resilience, and cultivating a love for learning can lead to remarkable success. This book provides valuable insights for transforming obstacles (障碍) into opportunities for growth.
Principles
Ray Dalio's Principles is a transformative guidebook packed with valuable insights. Drawing on his extensive experience in investment management, Dalio shares practical wisdom for success. The book offers actionable principles for decision-making, problem-solving, and personal growth. By applying these principles, readers can deal with challenges, seize opportunities, and make a meaningful impact.
21. Which factors contributing to success does the second book stress
A. Talent and hard work. B. Creative thinking and teamwork.
C. Chances and cultural backgrounds. D. Adventurous action and confidence.
22. Whose book highlights the impact of mentality on individual development
A. Stephen R. Covey's. B. Malcolm Gladwell's.
C. Carol S. Dweck's. D. Ray Dalio's.
23. What is the text
A. A piece of news of new authors. B. A recommendation on books.
C. A paper on the secrets to success. D. A text on successfully writing books.
B
In 1999, Rebecca Constantino began doing a study at schools across Los Angeles. She had just completed a PhD in Language, Literacy and Learning, and she was analyzing children's access to books in wealthy and low-income communities.
One day, she saw something that stopped her in her tracks. “I was at a school in a wealthy community, and they were getting rid of almost brand-new books because they didn't have room in the library, " said Constantino. She put the books in her car and drove them to a school in an underserved community.
Shocked by the difference she saw in public school libraries, Constantino became determined to bridge the gap. “School libraries are not funded well, and sometimes not funded at all,” said Constantino. “If you're a child in an underserved community, you're left with boring, outdated, and uninteresting books.”
The word about Constantino's work was spread, and books began piling up. Today, her nonprofit organization, Access Books, has provided more than 1. 5 million books to public-school and community libraries across California. The group has also redecorated close to 350 libraries in public schools and homeless shelters.
Constantino recruits (招募) volunteers who work alongside the community to create a warm, vibrant (充满生机的) and welcoming library space. Students and their families, as well as school staff and teachers, come together to join in. “We're working together. It's not a gift; it's a partnership. It really builds a sense of community,” said Constantino.
In addition to book donations and refurbishing (再装修) libraries, the group offers author visits with schools and holds an annual writers conference for kids. Constantino said, “If we provide high-interest books and a beautiful library space, they do come and they do read. We found that in the schools that we serve, the number of books borrowed increases significantly after our coming. So we know that kids are really interested in the books that we give. My goal is that kids can always have a friend in a book and they can always turn to a book to find comfort and to learn something.”
24. Why did Constantino do the study in 1999
A. To prepare for a PhD. B. To reduce the waste of books.
C. To donate more books to poor communities. D. To figure out kids' ways of gaining reading books.
25. How did Constantino bridge the gap
A. By obtaining donated books. B. By raising money on the street.
C. By founding a profitable organization. D. By getting support from the local government.
26. Which can best describe Constantino's work
A. Ambitious. B. Controversial. C. Depressing. D. Successful.
27. What impact does the nonprofit organization have on kids in poor communities
A. They are more willing to read books.
B. They can turn to writers on campus.
C. They donate their own books to school libraries.
D. They think the books on the shelf difficult to read.
C
Finding low-cost sustainable building materials is important for the environment and in providing access to affordable housing. Researchers have created a composite (复合的) building material by replacing sand in building materials with a common, non-degradable (不可降解的) waste product: used disposable diapers (一次性尿布).
Driven by a desire to solve Indonesia's significant population growth and demand for low-cost housing, researchers looked for a way of maintaining the benefits of building materials but making it more environmentally friendly and cheaper to produce. Building material samples containing different proportions (比例) of disposable diaper waste were tested. Then the researchers calculated the maximum amount of sand that could be replaced with diaper waste, finding that up to 8% of the sand could be replaced to safely construct a house with 36 square meters. 10% of the sand could be replaced in a three-story house and 27% in a single-story house. In terms of the materials used to create partition walls (隔断墙), the researchers said they could replace up to 40% of sand.
“This research has concluded that adding used diapers to building materials does not significantly weaken its strength,” the team stated. “It proves using diapers to create composite materials is feasible, particularly concerning the development of environmentally friendly and cost-effective materials.”
Indonesia is ranked sixth globally for disposable diaper usage. Many used diapers are thrown away in the country's rivers and waterways, causing pollution. In 2019, the total waste in Indonesia was 29. 21 million tons. This figure rose to 32. 76 million tons in 2020.
However, the researchers know the current limitations of using waste diapers as a construction material. For one thing, it would require engagement with waste treatment facilities to collect used diapers from households and deal with them. Secondly, machines that cut up the used diapers would be needed on a large scale.
Nonetheless, the research highlights the potential for using non-degradable waste, addressing sustainability issues and providing low-cost housing.
28. Which is an advantage of replacing sand with used disposable diapers
A. Lowering carbon footprint. B. Speeding up the construction of housing.
C. Increasing the weight of building materials. D. Improving the quality of building materials.
29. What does the underlined word “feasible” in paragraph 3 refer to
A. Enormous. B. Conservative. C. Practical. D. Urgent.
30. What is the author's purpose of writing paragraph 4
A. To introduce a topic. B. To attract the readers.
C. To draw a conclusion. D. To provide background information.
31. What can be the best title for the text
A. Building Materials Are in Great Demand
B. Indonesia's Awareness of Environmental Protection
C. A Further Study on Materials of Disposable Diapers
D. Waste Disposable Diapers Lay the Foundation for Future Homes
D
When scientists talk about recent extinctions, birds and mammals (哺乳动物) get most of the attention. But the first global analysis of its kind finds it is twice as many plants that have disappeared as birds, mammals, and amphibians (两栖动物) combined.
Researchers reviewed published research, international databases, and museum specimens such as grasses from Madagascar, finding that 571 plants species have gone extinct in the past 250 years. One reason why the total is higher than that of the well-studied animals is that there are simply more species of plants. Looking at percentages, the situation is worse for mammals and birds. An estimated 5% of those species have gone extinct, compared with 0. 2% of plants.
The loss includes the Chile sandalwood tree in the South Pacific, which was cut down for its fragrant (芳香的) wood. It was last seen on Robinson Crusoe Island in 1908. The extinction rates among plants have been highest for trees and shrubs on islands, which often have species that occur nowhere else, and in regions with rich diversity, especially the tropics and in Mediterranean climates.
Just a few years later, the world lost the banded Trinity (Thismia americana), a leafless plant that grew entirely underground except for its flowers. Most species of this kind of plant grow in rainforests, but this plant was first described in 1912 in a sandy wetland in Chicago, Illinois, and was wiped out by development.
According to the team's report in Nature Ecology & Evolution, the total of 571 extinct plant species is four times higher than the official listing kept by the International Union for Conservation of Nature. Even so, it is probably still an underestimate (低估), as less is known about the status of plants in Africa and South America than on other continents. Many of these species may disappear, too. A major review of the status of global biodiversity recently estimated that more than a million species, including 14% of plant and animal diversity, are threatened with extinction.
32. What caused the extinction of the Chile sandalwood tree
A. Climate change. B. The market demand.
C. Environmental pollution. D. The decline of the habitat.
33. What do we know about the banded trinity
A. It flowered without bearing seeds. B. It disappeared during the 19th century.
C. It was a flowering plant without leaves. D. It was a rare plant growing underground.
34. What can we infer about the plant species from the text
A. Their current situation is more worrying.
B. About one plant species dies out every year.
C. More plant species will keep alive in the reserve.
D. They would be replaced by other new species soon.
35. In which section of the newspaper can we find the text
A. Sports. B. Nature. C. Entertainment. D. Figures.
第二节(共5小题;每小题2. 5分,满分12. 5分)
阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Words of Support
When your friends have doubts about their work or think their latest idea is second-rate, you've probably felt unsure about just how to support. But being there for people you love can be a positive experience for both sides. 36 Read on for tips on how to show your support.
Be positive. One way to offer support is to remind your friends of any previous occasions when they doubted themselves or their writing but their English teacher thought it was great when they doubted themselves or their writing but their English teacher thought it was great and gave them a top mark. If they're still worried, you could highlight what you like in the work. Be as specific as you can about these areas. 37
Be supportive. The golden rule is to be supportive and to help people grow and develop. 38 This provides the person with something concrete that they can change and means they're less likely to feel they're being unfairly criticised or that there's nothing they can do to make things better.
Be patient. 39 This can help them feel valued. If someone hasn't requested your opinions but they seem unsure of what they've done and you're familiar with the subject, you could ask if they'd be OK to hear your thoughts.
40 Part of being supportive and honest is appreciating when people treat you with the same respect and learning from what they know and the words of encouragement they share with you.
A. Be receptive.
B. Be straightforward.
C. A large part of this is giving constructive feedback.
D. What can you do to help them change their attitude to work
E. How can you make the experience pleasant and positive for you both
F. Give others time to respond and make sure you listen to their opinions.
G. This will show that you've paid attention and you want them to do well.
第三部分 语言运用(共两节,满分30分)
第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)
阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。
Life can throw us something difficult, but, every now and then, a ray of sunshine breaks through the clouds.
There's an elderly lady in Boston who has her own heartwarming 41 . She is Marilyn. She happened to meet her own kind people during her 42 trip to the nearby supermarket on Saturdays.
Marilyn, who always had her husband by her side during previous 43 to the supermarket, gathered the strength to head to the supermarket in Auburndale after the loss of her 44 .
She felt lucky that all was going well. However, at the checkout, she was 45 by the news that her credit card was 46 . As it turned out, her card had been 47 a couple of days earlier because it was in her late husband's name.
Marilyn was in a mix of shock and 48 as she stood at the register. A gentleman behind her, without hesitation, 49 to pay the bill. It wasn't a small grocery bill!
Marilyn, with a deep sense of gratitude, 50 his help and hoped to pay him back. But all he said was, “No. Just wish me a happy life.” Marilyn didn't want to 51 though.
Her family turned to social media, eager to find the mystery man. Marilyn 52 her viewpoints, saying, “Even if he doesn't want to come forward, I'm hoping that he'll know that I'm 53 grateful.” And to keep the kindness rolling, she promised to help fellow 54 whenever she could.
Stories like these 55 us of the boundless warmth and compassion humans are capable of.
41. A. experience B. approach C. announcement D. report
42. A. remote B. regular C. slow D. exciting
43. A. trips B. adventures C. discoveries D. celebrations
44. A. daughter B. father C. husband D. sister
45. A. convinced B. dominated C. advised D. hit
46. A. refused B. shamed C. observed D. ruined
47. A. complained B. canceled C. appreciated D. blamed
48. A. anger B. disappointment C. embarrassment D. delight
49. A. pretended B. offered C. learned D. regretted
50. A. affected B. performed C. caused D. accepted
51. A. sit back B. get around C. wipe out D. give up
52. A. matched B. voiced C. changed D. positioned
53. A. purely B. instantly C. incredibly D. originally
54. A. sellers B. composers C. sculptors D. shoppers
55. A. remind B. cure C. cheat D. clear
第二节(共10小题;每小题1. 5分,满分15分)
阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
A man has impressed many with his abilities to make whisked tea, applying his techniques to create vivid images with the tea foam (泡沫) 56 (produce) in the process. While collecting porcelain products and tea wares in particular, a man called Han 57 (gradual) developed an interest in the tea culture of the Song Dynasty.
Han had tried different 58 (type) of tea powder before he finally chose white tea as the raw material to create his whisked tea. “I learned the craft by myself, having practiced multiple times before finally mastering 59 skill. To successfully make a cup of whisked tea, hand-wrist coordination (配合) is of vital importance,” Han explained, 60 (add) that it took between 180 and 200 times of repeated whisking of the tea before a thick layer of foam appeared on 61 (it) surface.
Han said that he must be careful and fast when drawing pictures in case tea foam disappeared. He also explained that the images made of tea foam remained on the surface of the tea 62 some time which was between 45 minutes and 60 minutes. As a beginner, he often failed multiple times and had no option but 63 (start) over again and again.
The beauty of Chinese ink wash paintings is also conveyed in the images 64 are drawn with tea foam. Over the past six years, Han 65 (create) nearly 200 images with tea foam by imitating masterpieces that date back to the Song Dynasty.
第四部分 写作(共两节,满分40分)
第一节(满分15分)
你校外教Smith在自己的英文博客邀请大家分享“The most impressive experience”。请你用英文发帖,内容包括:
1.陈述经历;
2.个人感想。
注意:
1.写作词数应为80左右;
2.请按如下格式在答题卡的相应位置作答。
I am a high school student.
第二节(满分25分)
阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
In a small town, there lived a young boy named Tom, who came from a poor family. Determined to gather enough money for his education, Tom decided to start a challenging journey, going door to door selling various items. Little did he know, his life was about to change with the arrival of a compassionate (有同情心的) young woman named Lucy.
While talking with Tom, Lucy, a kind-hearted individual, knew about Tom's struggles. She thought she could do something to help him. She told Tom that education was the key to transforming his life. Determined to make a difference, Lucy gave Tom a sum of money so that he could afford his tuition fee (学费).
Moved by Lucy's kindness and genuine concern, Tom was filled with gratitude. He was determined to seize this opportunity and remembered Lucy's act of compassion throughout his journey towards success.
With renewed determination, Tom devoted himself to his studies, working diligently to overcome the obstacles that lay in his path. He strived for excellence and seized every learning opportunity that came his way. Tom's pursuit of knowledge eventually paid off, pushing him towards a bright and successful future.
Years passed, and Tom worked hard and never gave up. He did really well in his chosen job and people respected him. Even though he achieved a lot, he never forgot how kind Lucy was to him.
One day, fate made Tom see Lucy when she was having a tough time. Even after a long time, Tom recognized her right away and knew he owed her something. Remembering how kind Lucy had been, Tom felt a strong urge to repay Lucy's kindness, so he went to her and thanked her sincerely. He promised to stand by her side during her tough times. Tom listened carefully as Lucy shared her struggles and problems. He supported her wholeheartedly and offered a shoulder to lean on.
注意:
1.续写词数应为150左右;
2.请按如下格式在答题卡的相应位置作答。
Tom realized that Lucy needed more than just money. Besides his support, Tom organized a community fundraiser for Lucy.
高二英语期中考试卷参考答案
听力部分录音材料
Text 1
M: Hello, gas bill service. What can I do for you
W: Hi, I'm calling about my gas bill for last month because there are some charges on there that I'm concerned about.
M: I can review it with you. But first, what's your home address and the last name on the account
Text 2
W: The 6: 00, 7: 30 and 8: 00 trains to London still have seats open. Which one would you like
M: I'll take the 6: 00 train. How long will it take to get there
W: Well, it'll take two and a half hours to get to London.
Text 3
W: What a pity! The accident ruined your holiday!
M: Yes, it's bad luck. I should have been more careful while driving. Now I feel awful lying here.
W: Oh, cheer up. I believe you will be out of here in a couple of days.
M: I hope so.
Text 4
M: OK, why don't you try putting your leg out a little bit more
W: All right. Ouch! Mark, we need to stop for a minute.
M: What are you talking about These pictures are looking great! We can't stop now!
W: But I think I pulled a muscle during that pose.
Text 5
M: Want to go to lunch today That new restaurant across from the office is supposed to be good.
W: I can't. I brought my own lunch today because the boss told me to finish some writing. I need to stay in the office.
M: All right. Maybe next time.
Text 6
W: Where will we go during this break
M: I was thinking of a place in Mexico. Do you remember when we went to that really hot place several years ago in August, the water was almost as warm as the air and we had a hard time sleeping at night
W: Yeah…
M: I'd like to go back there.
W: But…
M: Don't worry, though. We went during the summer last time. This time, it'll be winter. The weather there is perfect in January. And we'll be able to watch the whales that live there from December to February.
Text 7
M: How may I help you
W: Hi, I would like to rent a car.
M: Sure. Did you make a reservation
W: No. I decided to rent one when I got off the plane just now. Is that okay
M: Of course. I was just checking. So how many days do you need the car for
W: Can I just do four days for now and make the rent longer through a phone call later
M: In that case, I suggest you go for seven days, which will give you a 20% discount. And if you choose to return the car after five days, you can get the rest of your money back.
W: Okay, I will do that. Can I return the car at the train station
M: Yes, you can.
Text 8
W: Dad, I was talking with my school director today.
M: Oh, good. What did she recommend Majoring in business
W: Not exactly.
M: Then what did you talk about
W: Ah, well. I'm thinking about studying music.
M: Music Ahhh, Julie, trust me. You'll never get a job that way.
W: But, Dad, that's what I'm interested in.
M: Well, interests are fine, but you have to plan to study something useful, like business.
W: Business. Dad, I hate business.
M: Well, why don't you study computer programming You're good at maths and computer science.
W: Computer programming! It's so boring.
M: Well, Julie, you're going to have to think about this a little more. College is your way to get a good job.
W: But Dad, college is a way for me to learn more about what I'm interested in.
Text 9
M: Today our topic is Animals in Danger. We have Jenny Black from WWF with us. Jenny, what do you think of the way people treat animals
W: We're often cruel to animals. In fact, there are very few animals on our earth which are not in danger.
M: Really Are things that bad
W: Yes. We all know how polluted our earth has become. Well, if pollution is affecting our air and water, then all the animals are suffering. Cutting down trees to grow crops or build houses is another major reason.
M: So what do you think we can do about it
W: One important thing we can all do is to be more careful about the products we buy when we are abroad. Many countries are still selling skin coats and that kind of thing. If we stop buying these products, they will have to stop killing animals to produce them.
M: That's right. Well, is there anything we can do in our own neighborhoods
W: First, we can try to clean up our environment. Then if you notice anyone breaking environmental laws you must report them to the police. Also, if there is a zoo in your area, you can make sure that the animals are being well looked after.
M: Yeah. We should try to recreate the natural conditions as much as possible in the zoos.
W: That's true.
Text 10
W: That was Ellen with tonight's political news. Good evening, I'm Jenny with this week's weather report. Although it was sunny today, it looks like a storm is heading tonight, with rainfall supposed to last until Sunday afternoon. We should expect thunder and lightning tomorrow morning, which will last into late Tuesday afternoon. The rain should ease off a bit by Thursday night, although light showers will last through the end of the week. Today, we saw temperatures in the low ten degrees, but this week, certain areas will reach a low of six degrees at night and sixteen degrees during the day. With Thanksgiving coming up, there will be a lot of traffic this week as people head to holiday celebrations. Please be careful when driving in the rain, especially in areas that are likely to flood. Have a great week, everyone! Now over to Maria with the traffic report.
试题答案
听力:
1~5 CABBC 6~10 AACBB 11~15BAACC 16~20 BACBC
阅读:
21~23 CCB
A篇:本文是应用文。文章介绍了四本与成功相关的书。
21. C【解析】细节理解题。根据第三段第二句可知,第二本书强调机会和文化背景对成功的重要性。
22. C【解析】细节理解题。根据第四段的内容可知,Carol S. Dweck的书突出了观念模式对个人发展的影响。
23. B【解析】推理判断题。根据文章内容可知,本文推荐了四本与成功相关的书。
24~27 DADA
B篇:本文是记叙文。Constantino成立了一个非营利性组织,给贫困地区学校的图书馆捐赠书。
24. D【解析】细节理解题。根据第一段可知,她正在分析富裕社区儿童和低收入社区儿童图书获得情况。
25. A【解析】推理判断题。根据第四段第一句可知,有关Constantino的工作的消息被传开了,书开始堆积如山。因此可推知,她缩小富裕社区儿童和低收入社区儿童获取图书的差距的途径是获得其他人捐赠的书。
26. D【解析】推理判断题。根据第四段至最后一段的内容可知,Constantino的工作是成功的。
27. A【解析】细节理解题。根据最后一段Constantino说的话可知,在他们服务的学校里,借阅图书的数量明显增加。因此,孩子们更愿意读书了。
28~31 ACDD
C篇:本文是说明文。研究人员用用过的一次性尿布替代建筑材料中的沙子。
28. A
【解析】推理判断题。根据第二段第一句可知,使用一次性尿布替代建筑材料中的沙子更加环保,也就是降低碳足迹。
29. C【解析】词义推测题。根据画线词所在句的上下文可知,将用过的尿布添加到建筑材料中不会明显降低其强度,所以这种方法是可行的。
30. D【解析】推理判断题。根据第四段的内容可知,本段介绍了印度尼西亚废弃的一次性尿布对环境的危害以及有关垃圾的情况,所以该段是背景信息。
31. D【解析】主旨大意题。根据全文可知,混凝土中添加一次性尿布代替建筑材料中的沙子是可行的,有利于环保及降低价格。
32~35 BCAB
D篇:本文是说明文。科学家发现,植物物种灭绝数量是动物的两倍,原因之一是植物物种更丰富。
32. B【解析】推理判断题。根据第三段第一句可知,人们为了获得芳香的木材,砍伐南太平洋的智利檀香树。因此可以推知,市场的需求造成该树的灭绝。
33. C【解析】细节理解题。根据第四段第一句可知,the banded Trinity是一种无叶的开花植物。
34. A【解析】推理判断题。根据最后一段的内容可知,植物的现状比所知的更令人担心。
35. B【解析】推理判断题。根据全文可知,科学家发现,植物物种灭绝数量是动物的两倍,原因之一是植物物种更丰富。因此,我们可以在报纸的自然版块找到这篇文章。
36~40 EGCFA
七选五:本文是应用文。当朋友对自己的工作或最新想法产生怀疑时,你该如何表达对他们的支持?
36. E【解析】结合下句可知,本句提出本文的主题:怎样才能让这段经历对你们双方都是愉快和积极的呢?因此,E项符合语境。
37. G【解析】根据上文(尽可能具体地介绍这些方面)可知,本句总结这样做的作用。因此,G项符合语境。
38. C【解析】根据上文可知,本句提出具体的支持方法(giving constructive feedback)。
39. F【解析】本句承接首句,所以F项(给别人回应的时间并确保你听取他们的意见)符合语境。
40. A【解析】根据本段内容可知,作为支持和诚实的一部分,要感激别人以同样的尊重对待你,从他们所了解的情况和他们与你分享的鼓励中学习。因此,A项(乐于接受的)符合语境。
41~45 ABACD 46~50 ABCBD 51~55 DBCDA
完形填空:本文是记叙文。生活会给我们带来一些困难,但也会有一缕阳光穿透云层。
41. A【解析】考查名词。波士顿有一位老太太,她拥有自己的感人经历。
42. B【解析】考查形容词。她在周六定期去附近超市购物时偶遇自己的好心人。
43. A【解析】考查名词。Marilyn 以前去超市时总是有丈夫陪在身边。在失去丈夫后,她鼓起勇气去了奥本代尔的那家超市。
44. C【解析】考查名词。解析参见上一题。
45. D【解析】考查动词。然而,在结账时,她突然得知自己的信用卡被拒。
46. A【解析】考查动词。解析参见上一题。
47. B【解析】考查动词。原来,她的信用卡几天前被注销了,因为卡上写的是她已故丈夫的名字。
48. C【解析】考查名词。Marilyn站在收银台前,既震惊又尴尬。
49. B【解析】考查动词。她身后的一位先生毫不犹豫地表示愿意为她付账。
50. D【解析】考查动词。怀着深深的感激之情,Marilyn接受了他的帮助,并希望可以把钱还给他。
51. D【解析】考查动词短语。不过Marilyn不想放弃。
52. B【解析】考查动词。Marilyn发表了自己的观点。她说:“即使他不想站出来,我也希望他能知道,我非常感激他。”
53. C【解析】考查副词。解析参见上一题。
54. D【解析】考查名词。为了让这样的善意延续,Marilyn承诺只要可以,她就会帮助其他购物者。
55. A【解析】考查动词。这样的故事提醒我们,人类能够表现出无限的温暖和同情心。
56. produced 57. gradually 58. types 59. the 60. adding
61. its 62. for 63. to start 64. which/that 65. has created
语法填空:
56. produced【解析】考查非谓语动词。分析句子可知,produce和其逻辑主语是动宾关系,所以此处要用动词的过去分词作后置定语。
57. gradually【解析】考查副词。此处修饰动词,所以要用副词。
58. types【解析】考查名词单复数。type在此意为“种类”,是可数名词。空格前是 different,所以此处要填该词的复数形式。
59. the【解析】考查冠词。此处特指上文提到的技能,所以要填定冠词。
60. adding【解析】考查非谓语动词。分析句子可知,add和其逻辑主语是主谓关系,所以此处要填动词-ing形式作状语。
61. its【解析】考查代词。空格后面是名词,所以此处要用形容词性物主代词作定语。
62. for【解析】考查介词。“for十时间”表示一段时间。
63. to start【解析】考查非谓语动词。have no option but to do….意为“除了做……别无选择”。
64. which/that【解析】考查定语从句。分析句子可知,本句是定语从句,先行词指物,关系代词在从句中作主语,所以此处填which或that。
65. has created 【解析】考查时态。根据本句的时间状语可知,此处要用现在完成时,主语是第三人称单数,所以此处填has created。
说明:1.有拼写或大小写错误的作答不给分。
2.除所列答案外,若试评过程中发现其他可接受答案,经评卷专家组讨论确认后也可给分。
写作:
第一节:
参考范文:
I am a high school student. The most memorable experience in my life is meeting my best friend for the first time.
When I began my senior high school year as a freshman, the first week was bewildering. Being a shy person, I struggled to make friends but didn't know what to do. While having lunch alone in the dining hall one day, a student nearby smiled at me and sparked up a conversation, which brightened up my whole day. It turned out that we were classmates and we became good friends ever since.
This experience taught me the importance of a smile. Not only can it dispel negative emotions, but it can also have a positive impact on our lives.
第二节:
参考范文:
Tom realized that Lucy needed more than just money. She needed emotional support too. He was always there for her and willing to lend an ear when she wanted to talk. He encouraged her and reminded her of the strength she had shown him in the past. Tom's commitment to helping Lucy went beyond mere words. He recognized her talent and skills, and he used his connections to help her find job opportunities. He gave her valuable advice on how to succeed in the professional world and motivated her to pursue her passions and dreams.
Besides his support, Tom organized a community fundraiser for Lucy. He reached out to friends, family, and neighbors, sharing Lucy's story and asking for contributions to help her overcome her difficulties. The response was amazing as the community came together to show support and generosity. Lucy was deeply moved by the overwhelming support and Tom's unwavering dedication to help her. With his guidance and support from the community, she gained the strength and confidence to overcome her challenges. Together, they worked towards a brighter future for Lucy, filled with hope and opportunities.

郑重声明:本文版权归原作者所有,转载文章仅为传播更多信息之目的,如作者信息标记有误,请第一时间联系我们修改或删除,多谢。