Unit 3 I’m more outgoing than my sister B卷能力提升 单元测试(含解析) 英语八年级上册人教版

Unit 3(B卷·能力提升)
班级________ 姓名________ 学号________ 分数________
(时间:60分钟,满分:100分)
一、单项选择(本题共15小题,每小题1分,共15分。)
(2022·天津·中考真题)
1.Travelling by train is slower than by plane. But it’s ________ than by plane.
A.interesting B.less interesting C.more interesting D.most interesting
(2022·四川泸州·中考真题)
2.With a high-speed train station built in Luzhou, it is much ________ for us to travel to Chengdu.
A.easier B.easilier C.more easy D.more easily
(2018·贵州铜仁·中考真题)
3.—I talked with my little uncle on the computer last night.
—The Internet makes the world ________ .
A.small and small B.smaller and smaller C.small and smaller D.smaller and small
(2021·四川资阳·中考真题)
4.We all need to know ________ to do if there is an earthquake.
A.how B.what C.which D.whether
(2022·全国·八年级单元测试)
5.My mother says my friend is similar ________ me, but I think she is different ________ me.
A.as; from B.to; from C.to; to D.as; to
(2022·全国·八年级单元测试)
6.—The television isn’t working ________.
—We should have it repaired as soon as possible.
A.easily B.loudly C.closely D.properly
(2022·全国·八年级单元测试)
7.Jane is 13 years old. Kitty is 13 years old too. We can say “Jane ________ Kitty”.
A.has the same age as B.is the same age as
C.has the same age D.is the same age
(2022·河北·石家庄外国语学校八年级期中)
8.—How strange it is! Our daughter stayed in her bedroom ________ for a really long time. What happened to her
—She said she failed the math test.
A.in danger B.in fact C.in silence D.in surprise
(2022·江苏·苏州市平江中学校八年级期中)
9.There were too many visitors enjoying the view. I ________ park my car in a place far away from the park.
A.must B.could C.had to D.should
(2022·山东省济南第五十六中学八年级期中)
10.—It is raining ________ outside. We can’t hang out.
—Oh, what a pity!
A.heavily B.angrily C.clearly D.completely
二、完形填空
Have you ever wondered why you are the way you are What makes you 11 from your brothers and sisters
People have asked these questions for centuries, and 12 are trying to answer them. One idea they're exploring is that birth order 13 the person we become. In general, the oldest child is described as 14 , organized, dutiful(尽职的), and determined to get what he or she wants. Oldest children are seen as born leaders. Their younger brothers and sisters sometimes 15 them as bossy(专横的). They are always willing to tell younger brothers and sisters what they should do just 16 they're the oldest.
The middle child may be described as being competitive in order to get more 17 . They 18 feel that their family ignores(忽视) them because they are in the middle. Because middle children tend to avoid conflicts(冲突), they can be friendly and 19 . They are usually more influenced by their friends than by their family, perhaps because they get more attention from 20 friends.
The youngest child is 21 as the baby of the family. They can be spoiled(宠爱) by their 22 , who spend a lot of time with them and often give them what they want. 23 children enjoy being the center of attention, and they are seen as outgoing, open-minded, and likely to take risks.
What if you're an only 24 Many people think that a child with no brothers or sisters needs lots of attention as he or she 25 . Some think they're selfish, or unwilling to share with others.
11.A.absent B.similar C.same D.different
12.A.researchers B.writers C.reporters D.teachers
13.A.changes B.influences C.creates D.finds
14.A.unlucky B.confident C.serious D.special
15.A.choose B.wish C.see D.hear
16.A.though B.when C.because D.unless
17.A.achievement B.attention C.strength D.power
18.A.sometimes B.seldom C.never D.hardly
19.A.outgoing B.cruel C.poor D.upset
20.A.your B.our C.its D.their
21.A.described B.discovered C.understood D.realized
22.A.friends B.partners C.teachers D.parents
23.A.Oldest B.Richest C.Youngest D.Weakest
24.A.child B.adult C.student D.boy
25.A.puts up B.cuts up C.turns up D.grows up
三、阅读理解
A
Bob is an English boy. He lives in London(伦敦). It’s 5:00 p.m. Bob is writing e-mails to his pen friends. What are they doing
Elvira is from South Africa. It’s 7:00 p.m. She doesn’t have homework today, and she is watching TV with her family.
Logan is an American boy. It’s noon in New York, and Logan is having lunch at the school dining hall. “It’s delicious,” he says.
Jacob, an Australian boy, is sleeping. It’s 4:00 a.m. in Australia. And he has to get up before 6:00 a.m.
26.Bob is _________.
A.writing e-mails B.having class C.watching TV D.doing homework
27.It’s 7:00 p.m. in _________.
A.America B.Australia C.China D.South Africa
28.We can find Logan in _________.
A.the classroom B.the dining hall C.his room D.the library
29.Jacob is sleeping because it’s _________ in Australia now.
A.1:00 a.m. B.4:00 a.m. C.7:00 p.m. D.2:00 p.m.
30.Which of the following is TRUE
A.Bob always writes letters to his friends. B.Elvira is doing her homework at home.
C.Logan thinks his lunch tastes good. D.Jacob is an English boy.
B
There are four people in my family. They’re my grandfather, my parents and me. My grandfather exercises every day. He never uses the Internet. He eats vegetables three times a day, but he hardly ever drinks milk. And he watches TV every night. My father is a taxi driver. He’s very busy. He never exercises, but he sometimes surf the Internet. He watches TV on Saturday and Sunday evening. He often eats vegetables and drinks milk. My mother is a housewife(家庭主妇). She watches TV twice a day. She never surf the Internet. She sometimes eats vegetables, but she drinks milk three times a week. Exercise Of course she does. She exercises every day by doing housework. I’m a middle school student. I go to school from Monday to Friday. I often exercise. But on Saturday and Sunday, I don’t exercise because I have too much homework to do. I watch TV only on Sunday evening. But I surf the Internet twice a week. I drink milk every day, but I don’t like vegetables. My mother often says to me, “Why do you eat so much meat, Mike It’s not good for your health.” But I like it very much.
31._____ sometimes surf the Internet in his family.
A.Mike and his father B.Mike and his mother
C.Mike’s parents D.Mike’s father and grandfather
32._____ watch TV every day in his family.
A.Mike and his grandfather
B.Mike’s mother and grandfather
C.Mike’s parents
D.Mike’s father and grandfather
33.What does Mike’s father do
A.He often eats vegetable. B.He sometimes surf the Internet.
C.He is very busy. D.He is a taxi driver.
34.Why don’t Mike exercise on Saturday and Sunday
A.Because he wants to surf the Internet.
B.Because he wants to watch TV.
C.Because he has too much homework to do.
D.Because he has to go to school.
35.Mike likes eating _____ very much.
A.meat B.vegetables C.fruit D.milk
C
Some people like to have friends who are different from them. Others like to have friends who are similar to them. What kind of friends do you want for yourself
Kate Join Date:March Location(位置):the United Kingdom I like to have friends who are like me. My best friend Wade and I both like traveling(旅行). We went to Italy last month and stayed there for a week. Next month we are planning to go to Paris. However, Wade is more athletic than me.
Ditlady Join Date:April Location:Canada I like to have friends who are like me.It can be very helpful. I’m a little quiet and my good friend Libby is quiet, too. Sometimes I don’t know what to do with my problems and she can tell me what I should do, because she knows about me better than people who are different from me.
Harbinger Join Date:May Location:the US Hi! everyone! I had a cold last week and just got here. In my opinion, it is important to have both kinds of friends. That makes my life more interesting.
36.Where is Kate planning to go next month
A.To the US. B.To the UK. C.To Italy. D.To France.
37.What’s Libby like
A.She’s as beautiful as Ditlady. B.She’s more outgoing than Ditlady.
C.She’s as quiet as Ditlady. D.She’s more athletic than Ditlady.
38.What was the matter with Harbinger last week
A.He had a cold. B.He had a headache. C.He had a fever. D.He had a toothache.
39.Who went to Italy last month
A.Kate and Harbinger. B.Ditlady and Libby. C.Harbinger. D.Kate and Wade.
40.What does the underlined word “similar” mean
A.一致的 B.相似的 C.友好的 D.简单的
D
The reasons of making vacation plans
A lot of people like taking a trip with no plans(计划).They think it is very exciting and has more fun.But in fact,it is not good.Making vacation plans is very important.
First,a vacation plan can make sure that everything goes well.If you visit a place but you don't book a hotel,you may have no place to stay at night.
Second,you have lots of things to take with you for a vacation.You need to plan what things you have to buy and what things you need to put in bags.For example,you want to visit one place,but when you arrive at the airport(机场),you forget to bring your plane ticket!You may be late for the plane.
Third,making a vacation plan can help you save a lot of money.No one wants to spend more money than they want to.If you surf the Internet before you go on a vacation,you may find some cheap plane tickets and hotel rooms.
Next time when you go on a vacation,try to write down some plans.They can help you have more fun in your vacation.
41.The writer thinks that taking a trip without plans is ________.
A.interesting B.relaxing C.bad D.exciting
42.From this passage we can know it's very important ________.
A.to make a vacation plan B.to take a trip by plane
C.to surf the Internet D.to visit a place with more money
43.________ can make sure that everything goes well during the vacation.
A.Bringing your plane ticket B.Booking a cheap hotel room
C.Taking many things with you D.Making a vacation plan
44.The underlined word “book” in the passage means “________” in Chinese.
A.装修 B.预订 C.扩建 D.推荐
45.The passage mainly tells us ________.
A.why we must make a vacation plan
B.it's important to have more fun
C.how we can make a vacation plan
D.what we must take during the vacation
四、短文填空
请用适当的词完成下面的短文,每个空只能填写一个形式正确、意义相符的单词。
I have two good friends. Both of them are outgoing, but they have 46 lifestyles.
Gina is heavy, 47 she never plays sports. She always gets up very late because she 48 computer games until 12:00 at night. And 49 thinks playing computer games is very interesting. She doesn’t like eating fruit or vegetables, either. 50 , she likes eating junk food a lot and she eats it five times a week.
Anna is 51 11-year-old girl. She has lots of good habits. She 52 about 30 minutes running every day. Fruit and vegetables are her favorite 53 , and she eats them every day. She knows junk food is bad so she never eats it. She sleeps nine 54 every night. Also she often helps her mother do the housework 55 her free time. Anna has a healthy lifestyle and she is a good kid.
五、补全对话
(2022·辽宁抚顺·八年级期末)
A: Hi, Tara. Let’s talk about friends. 56
B: It’s Jenny.
A: What does she look like
B: She has short brown hair. 57
A: What’s she like
B: 58 And the most important thing is that she’s friendly.
A: Do you and she have anything in common
B: Yes, a lot. 59
A: Do your parents like her
B: Yes, very much. They always ask Jenny to come over for dinner.
A: 60
B: Because I think a friend can make our life better in many ways, I don’t think anyone can stand loneliness(忍受孤独).
A.She’s taller than me.
B.Who’s your best friend
C.I think she’s smarter than me.
D.Why is a friend important in life
E.How often do you see your friend
F.What do you and she do together
G.We both love shopping and playing sports.
六、书面表达
61.《学习周报》联袂阳光中学正在举行“我的闺蜜我来谈”活动。请你根据下面表格中提供的信息,写一篇短文介绍你和你最好的朋友Nancy的相同之处和不同之处。
要求:
1. 包括表格中提及的所有内容,语句通顺,条理清楚;
2. 80词左右(开头已经给出,不计入总词数),可适当发挥。
人物 不同点 相同点
Nancy 1. 比我高得多,更外向 2. 更擅长唱歌、跳舞 3. 喜欢去听音乐会 1. 喜欢运动 2. 学习努力,各门功课都学得好 3. 喜欢阅读,通常在周末一起去图书馆
Ⅰ 1. 喜欢上网 2. 喜欢旅游
对朋友之间异同点的看法:……(至少两点)
Nancy is my best friend. In some ways, we are the same. _____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
试卷第1页,共3页
试卷第1页,共3页
参考答案:
1.C
【详解】句意:乘火车旅行比乘飞机慢。但它比坐飞机更有趣。
考查形容词比较级。interesting有趣的,原形;less interesting不那么有趣;more interesting更有趣的;most interesting最有趣的。根据“than”可知此处用比较级,排除AD;根据“Travelling by train is slower than by plane. But it’s...than by plane”可知虽然火车比较慢,但是它更有趣。故选C。
2.A
【详解】句意:泸州建有高铁站,去成都旅游方便多了。
考查形容词比较级。BC两项是错误表达,排除;be动词后加形容词作表语,排除D。故选A。
3.B
【详解】句意:——我昨晚和我的小叔叔在网上聊天了。——网络让世界变得越来越小了。
考查形容词比较级的用法。“越来越……”英语表达是“比较级+and+比较级”;根据句意可知此处要表达:网络让世界世界“越来越小”,英语是“smaller and smaller”,故选B。
4.B
【详解】句意:如果发生了地震,我们都需要知道做什么。
考查疑问代词。 how 怎么样; what什么; which 哪一个; whether是否。句子用“疑问词+动词不定式”的结构作宾语。表达在地震时应“做什么”,用“what”。故选B。
5.B
【详解】句意:我的妈妈说我的朋友和我很相似,但我觉得她和我不一样。
考查介词辨析。“和……相似”用be similar to来表示;“和……不同”用be different from来表示。故选B。
6.D
【详解】句意:——电视机不能正常工作。——我们应该尽快把它修好。
考查副词辨析。easily容易地;loudly高声地;closely严密地;properly适当地,正确地。根据“We should have it repaired as soon as possible.”可知,电视机应是坏了才需要修理,“坏了”就是“不能正常工作”,“properly”符合题意。故选D。
7.B
【详解】句意:简13岁了。凯蒂也13岁了。我们可以说“简和凯蒂同龄”。
考查固定短语。根据“Jane is 13 years old. Kitty is 13 years old too.”可知,两个人一样大,sb. be as old as sb.或sb. be the same age as sb.表示“某人与某人一样大”。故选B。
8.C
【详解】句意:——真奇怪!我们的女儿安静地待在卧室里很长时间了。她怎么了?——她说她数学考试不及格。
考查介词短语。in danger处于危险之中;in fact事实上;in silence安静地,沉默着;in surprise惊奇地。根据下文“She said she failed the math test.”可知“我们的”女儿待在卧室里不说话,故选C。
9.C
【详解】句意:有太多的游客在欣赏风景。我不得不把车停在一个远离公园的地方。
考查动词辨析。must必须,强调说话人的主观看法;could可以;had to不得不,表示客观因素所限;should应该。根据“There were too many visitors enjoying the view.”可知,人太多,不得不把车停到很远的地方,属于客观因素,用have to。故选C。
10.A
【详解】句意:——外面雨下得很大。我们不能出去闲逛。——哦,真遗憾!
考查副词辨析。heavily猛烈地;angrily生气地;clearly清楚地;completely完全地。根据“It is raining...We can’t hang out”可知外面雨下得大,rain heavily“雨下得大”。故选A。
11.D 12.A 13.B 14.B 15.C 16.C 17.B 18.A 19.A 20.D 21.A 22.D 23.C 24.A 25.D
【分析】本文是一篇说明文。主要介绍了家里面最大的孩子、排行中间的孩子和最小的孩子的性格特征、他们性格差异形成的原因以及独生子女的性格特征。
11.句意:什么原因使你和你的兄弟姐妹有不同?
absent缺席的;similar相似的;same相同的;different不同的。根据下文内容可知,短文主要讲述兄弟姐妹间的性格差异,故此处应是指“不同”。故选D。
12.句意:研究人员正试图回答这些问题。
researchers研究者;writers作家;reporters记者;teachers老师。根据下句“One idea they're exploring is that birth order…the person we become.”可猜测出,应是研究人员正试图回答这些问题。故选A。
13.句意:他们正在探索的一个观点是,出生顺序影响我们成为什么样的人。
changes变化;influences影响;creates创造;finds发现。根据下文“In general, the oldest child is described as…;The middle child may be described as…;The youngest child is…”的语境可知,特定的出生顺序使孩子有与生俱来的性格特质,故此处应是“影响”。故选B。
14.句意:一般来说,最大的孩子被描述为自信,有组织,尽职。
unlucky不幸的;confident自信的;serious严肃的;special特殊的。根据空后的形容词“organized, dutiful”可知,空处应是描述性格正向性的词语。故选B。
15.句意:他们的弟弟妹妹有时认为他们专横。
choose选择;wish希望;see看见、视为;hear听见。根据上一句“Oldest children are seen as born leaders.”可推知,此处应是弟弟妹妹有时认为他们专横。故选C。
16.句意:他们总是愿意告诉弟弟妹妹他们应该做什么,因为他们是最大的。
though虽然;when当……时候;because因为;unless除非。分析前后句意可知,后句是前句的原因。故选C。
17.句意:中间的孩子可能被描述为为了得到更多的关注而竞争。
achievement成绩;attention关注;strength力量;power权利。根据下句“They…feel that their family ignores(忽视) them because they are in the middle.”可知,应是为了得到更多的关注而竞争。故选B。
18.句意:他们有时会觉得他们的家人忽略了他们,因为他们在中间。
sometimes有时;seldom很少;never绝不;hardly几乎不。根据上句“The middle child may be described as being competitive in order to get more….”可知,空处应是表示肯定意义的副词。故选A。
19.句意:因为中间的孩子倾向于避免冲突,他们可能友好和外向。
outgoing外向的;cruel残酷的;poor可怜的;upset沮丧的。根据前半句“Because middle children tend to avoid conflicts(冲突),”可推测出,应是他们可能友好和外向。故选A。
20.句意:他们通常更受朋友的影响而不是家人的影响,也许是因为他们得到了朋友更多的关注。
your你们的;our我们的;its它的;their他们的。根据前句句意和本句主语“they”可知,应是他们得到了他们的朋友更多的关注。故选D。
21.句意:最小的孩子被描述为家中的婴儿。
described描述;discovered发现;understood理解;realized意识到。根据上一段中的“The middle child may be described as being competitive...”可知,此处也应用described,描述。故选A。
22.句意:他们可能会被父母宠坏,他们花很多时间和他们在一起,经常给他们想要的东西。
friends朋友;partners伙伴;teachers老师;parents父母。根据定语从句“who spend a lot of time with them and often give them what they want.”可推知,应是被父母宠坏。故选D。
23.句意:最小的孩子喜欢成为人们关注的焦点。
oldest最大的;richest最富有的;youngest最小的;weakest最弱的。上文依次说明了家中最大的孩子、排行中间的孩子,由此可推知,此处应该是“最小的”孩子。故选C。
24.句意:如果你是独生子呢?
child孩子;adult成人;student学生;boy男孩。根据下句“Many people think that a child with no brothers or sisters needs lots of attention as he or she…”可知,此处指的是独生子。故选A。
25.句意:许多人认为,一个没有兄弟姐妹的孩子在成长过程中需要更多的关注。
puts up搭起、张贴;cuts up切碎;turns up出现;grows up成长。根据下句“Some think they're selfish, or unwilling to share with others.”可知,应是在成长过程中需要更多的关注。故选D。
26.A 27.D 28.B 29.B 30.C
【导语】本文主要描述了伦敦时间下午五点时,Bob不同国家的笔友们都在做什么。
26.细节理解题。根据“Bob is writing e-mails to his pen friends.”可知,Bob在写电子邮件。故选A。
27.细节理解题。根据表格第一栏“Elvira is from South Africa. It’s 7:00 p.m.”可知,南非时间是傍晚7点。故选D。
28.细节理解题。根据表格第二栏“Logan is having lunch at the school dining hall.”可知,Logan在学校食堂吃午饭,因此可以在食堂找到Logan。故选B。
29.细节理解题。根据表格第三栏“Jacob, an Australian boy, is sleeping. It’s 4:00 a.m. in Australia.”可知,Jacob正在睡觉,因为澳大利亚时间是凌晨4点。故选B。
30.推理判断题。根据表格第二栏“Logan is having lunch at the school dining hall. ‘It’s delicious,’ he says.”可知,Logan觉得学校食堂的午饭很美味,C项“Logan认为他的午饭味道很好”正确。故选C。
31.A 32.B 33.D 34.C 35.A
【分析】该篇文章主要介绍了一家四口——麦克的爷爷、麦克的爸爸、麦克的妈妈和麦克的职业、生活习惯以及饮食爱好。
31.细节理解题。根据文中“My father is a taxi driver. He’s very busy. He never exercises, but he sometimes surf the Internet.”“But I surf the Internet twice a week”可知麦克和他爸爸有时上网,所以选A。
32.细节理解题。根据文中“And he watches TV every night.”以及“She watches TV twice a day.”可知麦克的爷爷和妈妈每天在家看电视,所以选B。
33.细节理解题。根据文中“My father is a taxi driver”可知麦克的爸爸是出租车司机,所以选D。
34.细节理解题。根据文中“But on Saturday and Sunday, I don’t exercise because I have too much homework to do.”可知周末不锻炼是因为作业太多,所以选C。
35.细节理解题。根据文中“My mother often says to me, “Why do you eat so much meat, Mike It’s not good for your health.” But I like it very much.”可知麦克很喜欢吃肉,所以选A。
36.D 37.C 38.A 39.D 40.B
【分析】短文介绍了不同的人有不同的交友标准。本题以表格的形式介绍了三个人的一些个人情况及对于交友的不同观点。
36.细节理解题。根据表格中Kate的描述“Next month we are planning to go to Paris.”下个月我们计划去巴黎。巴黎是法国的首都,故答案选D。
37.细节理解题。根据表格中Ditlady的描述“I'm a little quiet and my good friend Libby is quiet, too.”可知,Libby和Ditlady一样安静,故答案选C。
38.细节理解题。根据表格中Harbinger的描述“I had a cold last week and just got here”可知是Harbinger感冒了,故答案选A。
39.细节理解题。根据表格中Kate的描述“My best friend Wade and I both like traveling(旅行). We went to Italy last month and stayed there for a week.”可知,凯特和韦德上个月去了意大利。答案选D。
40.词义猜测题。联系上文different from“不同于”,可知这个单词的含义是与different相反的,由此判断“similar”的意思为“相似的”,故答案选B。
41.C 42.A 43.D 44.B 45.A
【分析】文章大意:本文从三个方面说明制订旅行计划的重要性,只有制订切实可行的旅行计划,并且写下来,才会使自己的旅程过得更愉快。
41.考查细节理解。由第一段中“But in fact,it is not good.”可知,作者认为没有计划的旅行是不好的。故答案为C。
42.考查细节理解。由第一段的末句“Making vacation plans is very important.”可知,制订旅行计划非常重要。故答案为A。
43.考查细节理解。由第二段第一句“First,a vacation plan can make sure that everything goes well.”可知,旅行计划可确保每件事情顺利进行。故答案为D。
44.考查词义猜测。由后文“you may have no place to stay at night”可知,如果不预订宾馆,在夜间就可能没有地方停留。所以“book”的意思应是“预定”,故答案为B。
45.考查主旨大意。由全文可知,本文通过三个方面说明必须制订旅行计划的原因。结合选项可知A选项why we must make a vacation plan“为什么我们必须制定一个假期计划”,符合题意,故答案为A。
46.different 47.because 48.plays 49.she 50.However 51.an 52.spends 53.food 54.hours 55.in
【详解】本文介绍了作者的两个朋友吉娜和安娜不同的生活方式。
1. 句意:他们两个都很外向,但是他们有不同的生活方式。前面介绍了两个人的相同点,根据but可知,这里要说的是她们的不同点。结合后面的复数名词lifestyles可知,此处表示不同的生活方式,故填different。
2. 句意:吉娜很重,因为她从来不做运动。前面的“吉娜很重”和后面的“她从来不做运动”是因果关系,故填because。
3. 句意:她总是起床很晚,因为她玩电脑游戏到深夜12点钟。play computer games 是固定搭配,结合主句时态可知,从句时态应用一般现在时,主语是第三人称单数,故填plays。
4. 句意:并且她认为玩电脑游戏很有趣。结合上下文可知,这里说的是吉娜,Gina是女孩的名字,此处做主语,用主格形式,故填she。
5. 句意:然而,他非常喜欢吃垃圾食品,她一周吃五次。前面的“她也不喜欢吃水果和蔬菜”和后面的“她喜欢吃垃圾食品”是转折关系,故填However。
6. 句意:安娜是一个十一岁的女孩。eleven是以元音音素开头的单词,前面的不定冠词用an。故填an。
7. 句意:她每天花费大约30分钟跑步。spend+时间+(in)doing sth.表示“花费时间做某事”,主语she是第三人称单数,因此谓语动词用第三人称单数形式,故填spends。
8. 句意:水果和蔬菜是她最喜爱的食物,她每天都吃它们。水果和蔬菜都是食物,food食物,是不可数名词,故填food。
9. 句意:她每晚睡九个小时。nine后面跟复数名词,根据常识可知,睡眠时间按小时计算。故填hours。
10.句意:而且她经常在空闲时间帮助母亲做家务。 in one’s free time 意为“在某人空闲时间”。故填in。
56.B 57.A 58.C 59.G 60.D
【分析】本段对话是AB二人谈论好朋友,Tara介绍自己的好朋友的长相、性格、爱好以及为什么朋友在生活中很重要。
56.根据“It’s Jenny.”可知,此处询问是谁,选项B“谁是你最好的朋友”符合语境,故选B。
57.根据“What does she look like ”可知,此处询问她的长相,选项A“她比我高”符合语境,故选A。
58.根据“What’s she like ”可知,此处询问性格、品质,选项C“我觉得她比我聪明”符合语境,故选C。
59.根据“Do you and she have anything in common ”可知,此处介绍二人的相同之处,选项G“我们都喜欢购物和运动”符合语境,故选G。
60.根据“Because I think a friend can make our life better in many ways, I don’t think anyone can stand loneliness(忍受孤独).”可知,此处应用“why”进行提问,选项D“为什么朋友在生活中很重要”符合语境,故选D。
61.One possible version:
Nancy is my best friend. In some ways, we are the same. Both of us like sports. We are both hard-working and good at all subjects. We both like reading, and we usually go to the library together on weekends.
But in some ways we are different. She is taller and more outgoing than me. She is better at singing and dancing. She likes going to the concert. For me, I like surfing the Internet. And I love traveling. In fact, I don’t really care if my friends are the same as me or different from me. I think my best friend can help me bring out the best in me.
【详解】1.题干解读:该题目属于记叙文写作,在写作时应承接短文开头;第一段主要叙述我和我的好朋友Nancy之间的共同点;第二段主要叙述我和我的好朋友Nancy之间的不同点以及我对朋友之间异同点的看法。
2.写作指导:本文应该采用第一和第三人称叙述,时态采用一般现在时,在叙述时应按照表格中所给的内容认真组织语言,做到语句通顺,条理清楚,在最后阐述自己的观点时应有理有据,言简意赅,在写作的过程中,注意语言符合英文表达的习惯。
答案第1页,共2页
答案第1页,共2页

郑重声明:本文版权归原作者所有,转载文章仅为传播更多信息之目的,如作者信息标记有误,请第一时间联系我们修改或删除,多谢。