Unit 4(B卷·能力提升练)
班级________姓名 ________学号 ________分数 ________
(时间:60分钟,满分:100分)
一、单项选择(本题共15小题,每小题1分,共15分。)
(2022·江西吉安·八年级期末)
1.COVID-19 happened in many countries, but China has controlled it ________ than other countries .
A.more good B.more better C.much better D.the best
(2022·河北唐山·八年级期末)
2.It’s ________ to take others’ things without asking.
A.right B.wrong C.clear D.fair
(2022·广东广州·八年级期末)
3.I can work out this problem ________ with your help than do it by myself.
A.easily B.much easily C.more easily D.most easily
(2021·广西·河池市宜州区教育局教学研究室八年级期末)
4.It’s dangerous to share your ________ information such as your phone number and ID card number with others online.
A.normal B.similar C.physical D.personal
(2021·广西·贺州市平桂区教育科学研究所八年级期末)
5.—It’s so hot today.
—Yes, it’s ______ than it was yesterday.
A.hot B.more hotter C.much hotter D.the hottest
(2022·安徽淮南·八年级期末)
6.I feel very ______. Please give me some water.
A.thirsty B.relaxed C.sad D.angry
(2022·江苏·景山中学八年级期末)
7.David Burt’s dream is to go into the west and ________a school for poor children there.
A.clean up B.look up C.give up D.set up
(2022·广西·藤县教学研究室八年级期末)
8.Now mobile phones are much ________ than before.
A.cheap B.cheaper C.cheapest D.the cheapest
(2020·广西·贺州市平桂区教育科学研究所八年级期中)
9.I think computers are very useful. They can help us get much ________ on the Internet.
A.things B.ideas C.messages D.information
(2022·河北·曲阳县教育和体育局教研室八年级期末)
10.Tony wants to ________ his Chinese and he works hard on it every day.
A.improve B.interview C.continue D.remember
二、完形填空
(2022·广东江门·八年级期末)
Zhang Jie was a 13-year-old student. He was on his way home last Monday evening. When he was in his lift, it suddenly stopped. Zhang decided to help himself out although he felt a little 11 . He tried to open the lift door, but he gave up the idea later and stood against the wall because he thought the 12 might fall down suddenly. He then pressed all the buttons(按钮), hoping it would make the lift 13 again, but it didn’t. Zhang then pressed the “stop” button to lock the lift to 14 it would not fall. Without a 15 , Zhang tried shouting loudly to get the attention of people outside, but nobody answered. 16 , the young boy didn’t give up. He sent out a note to 17 help through the door and hoped someone would pick it up and help him out. He knew it might 18 a long time before someone saved him. So he decided to do his homework after doing all these. When he almost finished his homework, he was 19 at last. On Weibo, many people spoke highly of the boy, because he could keep 20 in such a dangerous situation.
11.A.excited B.relaxed C.scared D.interested
12.A.wall B.door C.floor D.lift
13.A.walk B.fall C.rise D.work
14.A.make sure B.check in C.hold on D.look for
15.A.interest B.note C.cellphone D.voice
16.A.Unluckily B.However C.Soon D.Immediately
17.A.pay for B.stand for C.leave for D.ask for
18.A.spend B.take C.cost D.pay
19.A.caught B.heard C.saved D.left
20.A.busy B.comfortable C.calm D.healthy
三、阅读理解
A
One day, a mother duck and her ducklings were on their way to a lake. All of a sudden, the mother duck saw a fox. She became frightened and shouted, “Children, hurry to the lake. There’s a fox!”
The ducklings hurried towards the lake. The mother duck began to walk back and forth, dragging (拖拽) one of her wings along the ground. When the fox saw her, he was quite pleased. He said to himself, “It looks like she’s hurt and can’t fly! I can easily catch and eat her!” He ran towards her.
The mother duck led the fox away from the lake. The fox followed her. Now he wouldn’t be able to harm her ducklings. The mother duck looked at her ducklings and saw that they had reached the lake. She was relieved (放心的). She stopped and took a deep breath. The fox thought she was tired and he came closer. But the mother duck quickly spread her wings and flew into the air. She landed in the middle of the lake and her ducklings swam to her.
The fox was very upset. The mother duck had tricked him. Now he could not reach them because they were in the middle of the lake.
21.The mother duck and her ducklings went to ________ one day.
A.a river B.a lake C.a spring D.a sea
22.The mother duck dragged her wing along the ground because ________.
A.she wanted to trick the fox B.she got hurt while walking
C.she was exercising D.she was looking for her ducklings
23.Which of the following about the mother duck is NOT TRUE
A.She could fly in the air. B.She loved her children.
C.She had a fight with the fox. D.She protected her children.
24.According to the story, we know the mother duck is very ________.
A.smart B.upset C.lazy D.careful
25.From the story, we can learn that ________.
A.foxes are cleverer than ducks B.it’s easy for animals to get out of danger
C.animals can get on well with each other D.we should never look down upon our enemy
B
(2022·广东·连州市教育局教研室八年级期末)
Millions of years ago, dinosaurs (恐龙) controlled the earth. And there were different types of dinosaurs on the earth. Some of them were no bigger than chickens, but all of them had very small brains(大脑). Later on, there weren’t any dinosaurs. What happened to them
In the days of dinosaurs, the whole earth was warm and wet. There were many green forests. But the earth changed slowly all the time. When parts of the earth became freezing and dry (干燥的), the forests there died. Then dinosaurs could not find enough food to eat. This must be one reason why dinosaurs died out.
What’s another reason We can make a guess. New kinds of animals came to the earth. Some had big brains and were fast and strong. They could kill dinosaurs. Some ate dinosaur eggs, too.
There may be other reasons that we do not know about. Each year, people will find some dinosaur footprints (脚印) and bones. Scientists are trying to tell us more about dinosaurs.
26.Dinosaurs controlled the earth ________.
A.when all the forests died out B.when the earth was warm and wet
C.when the earth was snowy D.when parts of the earth became cold
27.The underlined word “freezing” means ________ .
A.warm B.wet C.cold D.windy
28.According to the passage, we are NOT sure that ________.
A.all dinosaurs had very small brains
B.different types of dinosaurs were on the earth
C.millions of years ago dinosaurs controlled the earth
D.new kinds of animals came to the earth and killed dinosaurs
29.We can learn ________ from this passage.
A.dinosaurs are not strong
B.dinosaurs left nothing on the earth
C.scientists are trying to study dinosaurs
D.scientists know everything about dinosaurs
30.Which can be the best title for the passage
A.Why Dinosaurs Died Out B.Where Dinosaurs Lived
C.When Dinosaurs Died Out D.What Dinosaurs Looked Like
C
(2022·江苏无锡·八年级期末)
Being caught in a flood is quite dangerous. Like many other natural disasters, floods can happen with little or no warning. Floodwater moves quickly and it is known to pull trees out of the ground, wash away buildings and cause bridges to come down.
Of course, drowning(溺死) is a danger during a flood, not only because there is so much water and it is moving quickly, but also because of what the water is carrying. Pieces of glass, bricks and metal caught in the moving water can hurt anyone in the floodwater, making it more difficult to swim or walk through water.
Moreover, floods can cause power cut, traffic jams and wide destruction(毁灭). And the flood itself isn’t the only thing to deal with. The thing after the flood can be just as difficult, because it may not be possible to send basic supplies such as food and drinking water to the area.
So how to protect ourselves during the flood Here are some tips for you:
1 Avoid bridges that cross quickly-moving water, as floodwaters can cause bridges to come down,
2 Listen to the government’s radio for further instructions. If you are told to move to a safer place, do so.
3 Stay inside a car trapped by fast-moving water. Only get out if the water begins to flood the car itself, then move to the top of the car.
4 Never try to walk, swim or drive through floodwaters. It only takes six inches of moving water to knock a person off their feet.
5 Stay away from , as they are often knocked down during strong storms and flooding. They can cause water all around to become charged, leading to people’s death because the power isn’t cut off.
After the flood, do not drink water or use it to wash dishes, brush teeth. Drink clean, safe water. If you moved from your home, return to it only after the local government have said it is safe to do so.
31.Where does this passage come from
A.A guidebook B.A movie poster C.Local newspapers D.A Biology magazine
32.Which of the following doesn’t make drowning a great danger during a flood
A.There is so much water.
B.The water is moving very fast.
C.The floodwater carries pieces of glass, bricks and metal.
D.Some of the people are not good at swimming.
33.Which of the following can be put in _______
A.fallen trees B.power lines C.hard rocks D.broken houses
34.What do we know about floods according to the passage
A.After the flood, it is easy for us to send basic supplies to the area.
B.Six inches of floodwater isn’t strong enough to knock people down.
C.If you are a good swimmer, you can swim across the floodwater safely.
D.Floods can cause a lot of problems not only during the flood but also after the flood.
35.This passage is written to _______.
A.Tell us what causes the flood.
B.Tell us how dangerous the flood is.
C.Tell us how to prevent floods from happening.
D.Introduce floods’ danger and tips for protecting ourselves.
D
We are all busy talking about and using the Internet, but how many of us know about the history of the Internet
Many people are surprised when they find that the Internet was set up in the 1960s. At that time, computers were large and puter networks didn’t work well. If one computer in the network broke down, then the whole network stopped. So a new network system (系统) had to be set up. It should be good enough to be used by many different computers. If part of the network was not working, information could be sent through another part. In this way the computer network system would keep on working all the time.
At first, the Internet was only used by the government, but in the early 1970s, universities, hospitals and banks were allowed to use it too. However, computers were still expensive and the Internet was difficult to use. By the start of the 1990s, computers become cheaper and easier to use. Scientists had also developed software (软件) that made “surfing” the Internet more convenient. Today it is easy to get online and it is said that millions of people use the Internet every day. Sending e-mail is more and more popular among students.
The Internet has now become one of the most important parts of people’s life.
36.The Internet has a history of ________ years.
A.about 45 B.less than 40 C.more than 50 D.nearly 35
37.Scientists set up a new network system to ________.
A.make the computer cheaper B.make the network system work well
C.make the computer go well D.develop new software
38.The Internet was widely used in the ________.
A.1960s B.1970s C.1980s D.1990s
39.The underlined word “convenient” means ________.
A.difficult B.easy C.important D.expensive
40.Which of the following is NOT true
A.In the 1960s computer network system went wrong easily.
B.Computers are much cheaper than before.
C.Today the Internet is used more convenient.
D.People had enough software to get online forty years ago.
四、短文天空
(2021·河北·曲阳县教育和体育局教研室八年级期末)
根据短文内容及所给提示,在文中空白处填写一个正确的单词。
There are some good things about the Internet. For example, it 41 (bring) us a lot of advantages. It makes life easier and 42 (simple). People can connect and share information in 43 (second). It opens u 44 the world to us. And if we have 45 friend who lives far away, the Internet makes it easy to stay in touch. We can also buy or sell things on the Internet.
However, every coin 46 (have) two sides. The Internet can also carry many problems. Spending too much time online is bad for people’s health. Aside f 47 this, some people do many bad things. Sometimes personal information is 48 (steal) on the Internet. S 49 we should use the Internet 50 (proper) and carefully.
五、补全对话
A: Hello! Kangkang. 51
B: Hi, Li Lei! I’m going to the post office.
A: 52
B: I'm going to send some clothes and books to the students in Wenchuan.
A: You're really warm-hearted . 53
B: No, they can't. Their school buildings fell down and the government is rebuilding schools for them.
A: It's good news. I hope they can go to school early.
B: 54 . Oh, what about you What will you do for the students there to show your love
A: 55 .
B: Money That's good. Shall we go to the post office together
A: Good idea. Let's go!
六、书面表达
56.假设你将在暑假参加一个英语夏令营,活动内容之一是英语演讲。请你以“The Internet and I” 为题,写一篇100词左右的英文演讲稿,谈谈在互联网环境下你的学习与生活等方面的情况。
注意:1. 书写规范,表达连贯,可根据内容适当发挥;
2. 文中不得出现真实的地区、学校及姓名。
The Internet and I
_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
试卷第1页,共3页
试卷第1页,共3页
参考答案:
1.C
【详解】句意:新冠疫情发生在许多国家,但中国对它的控制比其他国家好得多。
考查比较级以及比较级的修饰词。根据“than”可知前用副词比较级better,排除AD;修饰比较级用much,不能用more。故选C。
2.B
【详解】句意:不问一声就拿别人的东西是不对的。
考查形容词辨析。right正确的;wrong错误的;clear清晰的;fair公平的。根据“to take others’ things without asking”可知,擅自拿别人的东西是错误的,故选B。
3.C
【详解】句意:有你的帮助,我能比自己做更容易地解决这个问题。
考查比较级。由句中“than do it by myself”可知,空格处应用比较级,此处用来修饰动词短语work out,应该用副词比较级,easily“容易地”,其比较级是more easily,故选C。
4.D
【详解】句意:在网上与他人分享你的个人资料,例如电话号码和身份证号码,是很危险的。
考查形容词辨析。normal正常的;similar相似的;physical身体的;personal个人的。根据“phone number and ID card number”可知,电话号码和身份证号码都属于个人信息,所以使用personal。故选D。
5.C
【详解】句意:——今天太热了。——是的,今天比昨天热多了。
考查比较级。根据“than”可知,此处应填比较级,hot的比较级是hotter,much修饰比较级,故选C。
6.A
【详解】句意:我觉得很渴。请给我一些水。
考查形容词辨析。thirsty口渴的;relaxed放松的;sad难过的;angry生气的。根据“Please give me some water”可知,想喝水说明口渴了,故选A。
7.D
【详解】句意:戴维德波特的理想是去西部(地区),并在那里为贫困儿童建立一所学校。
考查动词短语。clean up打扫干净;look up向上看,查阅;give up放弃;set up建立。根据宾语“a school for poor children”可知,此处指建立。选D。
8.B
【详解】句意:现在手机比以前便宜多了。
考查形容词比较级。cheap形容词,原级;cheaper更便宜的,比较级;cheapest最便宜的,最高级;the cheapest最便宜的,最高级,形容词的最高级前常用定冠词the。根据“much”和“than”可知,此处用形容词比较级。故选B。
9.D
【详解】句意:我认为电脑很有用。它们可以帮助我们在互联网上获取大量信息。
考查名词辨析。things事情;ideas主意;messages信息,复数名词;information信息,不可数名词;根据“computers are very useful...on the Internet”可知,从互联网上可以获得很多信息,much修饰不可数名词,故选D。
10.A
【详解】句意:托尼想提高他的汉语,他每天都在努力学习。
考查动词。improve提高;interview采访;continue继续;remember记住。根据“he works hard on it every day”可知,他每天学习汉语,因此他想要提高汉语,故选A。
11.C 12.D 13.D 14.A 15.C 16.B 17.D 18.B 19.C 20.C
【导语】本文主要讲述一个小男孩在电梯里突然遇到电梯故障,但他毫不慌乱,冷静地采取了一些措施之后等待救援的故事。
11.句意:尽管张感到有点害怕,但他决定自救。
excited兴奋的;relaxed放松的;scared害怕的;interested感兴趣的。根据“When he was in his lift, it suddenly stopped.”可知,当张杰乘坐的电梯突然停止时,他应该是感到有点害怕。故选C。
12.句意:他试图打开电梯门,但后来他放弃了这个想法,(他就)靠墙站着,因为他认为电梯可能会突然掉落。
wall墙;door门;floor地板;lift电梯。根据“might fall down suddenly”可知,张杰被困于电梯中,他认为电梯可能会突然掉落。故选D。
13.句意:然后他按了所有的按钮,希望这样能让电梯再次运转,但电梯没有运转。
walk行走;fall落下;rise上升;work工作,运转。根据“He then pressed all the buttons...”和“again”可知,此处指运转。张杰希望通过按动所有按钮的方法让电梯再次运转。故选D。
14.句意:然后张按下“停止”按钮以锁住电梯,确保电梯不会掉落。
make sure确保;check in登记入住;hold on等等;look for寻找。根据“to lock the lift”和“...it would not fall.”可知,此处指确保电梯不会掉落。故选A。
15.句意:由于没有手机,张就大声呼喊以引起外面的人的注意,但没有人回应。
interest兴趣;note便签;cellphone手机;voice声音。根据“... Zhang tried shouting loudly to get the attention of people outside...”可知,此处指手机。因为没有手机联系外面的人,张杰就只能大声呼喊以便引起外面的人的注意。故选C。
16.句意:但是,这个小男孩没有放弃。
Unluckily不幸地;However然而,但是;Soon很快;Immediately立即。根据“but nobody answered...the young boy didn’t give up.”可知,虽然没有人回应,但是他也没有放弃,此处应用however表示转折。故选B。
17.句意:他从门缝里塞出一张纸条来寻求帮助,并且希望有人能捡起纸条并把他救出去。
pay for支付;stand for代表;leave for动身前往;ask for要求。根据“help”可知,张杰从门缝里塞出纸条的目的是寻求帮助。故选D。
18.句意:他知道可能要过很长时间才会有人来救他。
spend花费,度过;take需要……时间;cost花费;pay付费。根据“a long time”及句子结构可知,此处考查固定句式:It takes sb. some time to do sth.“某人做某事花费……时间”。故选B。
19.句意:当他几乎写完作业的时候,他最终被救了。
caught抓住;heard听到;saved救,拯救;left离开。根据“at last”和“...many people spoke highly of the boy...”可知,他最后被救出来了。故选C。
20.句意:在微博上,很多人高度称赞这个男孩,因为他在如此危险的境况中还能保持冷静。
busy忙的;comfortable舒适的;calm冷静的;healthy健康的。根据“...many people spoke highly of the boy...”可知,此处指冷静。很多人称赞张杰,因为他能在危险的境况中能保持冷静。故选C。
21.B 22.A 23.C 24.A 25.D
【导语】本文主要讲述了鸭妈妈率领小鸭子在去湖里的路上,看见一只狐狸,鸭妈妈机智勇敢地摆脱了狐狸的追赶,与小鸭子在湖里会合。
21.细节理解题。根据“a mother duck and her ducklings were on their way to a lake”可知一只母鸭和她的小鸭子去了湖边。故选B。
22.细节理解题。根据“When the fox saw her, he was quite pleased. He said to himself, ‘It looks like she’s hurt and can’t fly! I can easily catch and eat her! ’He ran towards her”以及下文内容可知,鸭妈妈拖着一只翅膀在地上走来走去,是为了戏弄狐狸,让狐狸以为她受伤了。故选A。
23.推理判断题。根据“The fox thought she was tired and he came closer. But the mother duck quickly spread her wings and flew into the air. She landed in the middle of the lake and her ducklings swam to her”可知,狐狸以为她累了,就靠近鸭妈妈,但是鸭妈妈迅速地展开翅膀飞走了,并没有与狐狸搏斗。C选项表述错误。故选C。
24.推理判断题。根据“The mother duck had tricked him”以及文章内容可知鸭妈妈戏弄了狐狸,使自己和自己的孩子都避免了危险,说明它非常聪明。故选A。
25.主旨大意题。根据“When the fox saw her, he was quite pleased. He said to himself, ‘It looks like she’s hurt and can’t fly! I can easily catch and eat her! ’He ran towards her”以及“The fox was very upset. The mother duck had tricked him. Now he could not reach them because they were in the middle of the lake”可知,狐狸原以为鸭妈妈受伤了,所以他以为很容易抓住鸭妈妈,其实鸭妈妈是为了保护小鸭子而戏弄狐狸。可知故事教育我们永远不能因为某些假象而低估了我们的敌人。故选D。
26.B 27.C 28.D 29.C 30.A
【导语】本文主探讨了恐龙灭绝的原因。
26.细节理解题。根据“In the days of dinosaurs, the whole earth was warm and wet.”可知,恐龙统治地球时期,整个地球温暖且湿润。故选B。
27.词义猜测题。根据“When parts of the earth became freezing and dry (干燥的), the forests there died.”可知,当地球变得寒冷和干燥时,森林消失了;“freezing and dry”与上文的“warm and wet”相对应,故推知“freezing”的含义是“warm”的反义词,即“寒冷的”。结合选项,故选C。
28.细节理解题。根据“We can make a guess. New kinds of animals came to the earth. Some had big brains and were fast and strong. They could kill dinosaurs.”可知,新物种的到来让恐龙灭绝,这只是一个猜想,并不是确定的恐龙灭绝原因。故选D。
29.推理判断题。根据“Scientists are trying to tell us more about dinosaurs.”可知,科学家正在努力告诉我们更多有关恐龙的事;由此推断科学家正在研究恐龙。故选C。
30.最佳标题题。根据“This must be one reason why dinosaurs died out.”和“There may be other reasons that we do not know about.”可知,本文主要讲了恐龙为什么灭绝。结合选项,A项“为什么恐龙灭绝”符合文意。故选A。
31.C 32.D 33.B 34.D 35.D
【分析】文章介绍了洪水的危害以及如何在洪水期间保护自己的一些建议。
31.推理判断题。根据整个文章的理解可知,主要是介绍洪水爆发期间的一些危害以及如何在洪水期间保护自己的一些建议,应该是出自报纸上,故选C。
32.细节理解题。根据“Of course, drowning(溺死) is a danger during a flood...making it more difficult to swim or walk through water.”可知,不擅长游泳不会使溺水在洪水期间成为很大的危险,故选D。
33.细节理解题。根据“as they are often knocked down during strong storms and flooding. They can cause water all around to become charged, leading to people’s death because the power isn’t cut off.”可知,会导致周围的水充满电,导致人们死亡的应该是电线电线杆,故选B。
34.细节理解题。根据“Being caught in a flood is quite dangerous.”以及“After the flood, do not drink water or use it to wash dishes, brush teeth.”可知,洪水不仅在洪水期间,而且在洪水之后也会造成很多问题,故选D。
35.主旨大意题。根据整个文章的理解可知,文章主要是介绍洪水的危险及保护自己的建议,故选D。
36.C 37.B 38.D 39.B 40.D
【导语】本文是一篇说明文。介绍了网络几十年的发展变化,如今人们上网越来越便捷了。
36.推理判断题。根据“Many people are surprised when they find that the Internet was set up in the 1960s.”可知,计算机网络是20世纪60年代建立的,如今已经是21世纪20年代了,所以有超过50年的历史了。故选C。
37.细节理解题。根据“Computer networks didn’t work well. If one computer in the network broke down, then the whole network stopped. So a new network system had to be set up. ”可知,计算机网络运转不好。如果在网络系统里的一个计算机发生故障,整个网络就需要停止。所以一个新的网络系统不得不建立起来。故选B。
38.细节理解题。根据“By the start of the 1990s, computers become cheaper and easier to use.”可知,截止到20世纪90年代初,计算机变得更加便宜而且方便容易使用。故选D。
39.词义猜测题。根据“Today it is easy to get online and it is said that millions of people use the Internet every day.”可知,如今上网变得很方便简单,那应该得益于科学家开发软件,使得上网冲浪十分便捷。故选B。
40.细节理解题。根据“By the start of the 1990s, computers become cheaper and easier to use...Today it is easy to get online and it is said that millions of people use the Internet every day.”可知,截止到20世纪90年代初,电脑才方便使用,科学家开发软件让上网更加便捷,所以40年前,是没有足够的软件的。D选项表述错误。故选D。
41.brings 42.simpler 43.seconds 44.(u)p 45.a 46.has 47.(f)rom 48.stolen 49.(S)o 50.properly
【导语】本文主要介绍了互联网的利弊。
41.句意:它带给我们很多好处。时态是一般现在时,主语“it”是第三人称单数,所以空缺处用动词bring“带来”的第三人称单数brings,故填brings。
42.句意:它让生活更容易和更简单。根据空前的“It makes life easier and”可知,应该是让生活更简单,所以空缺处用形容词simple“简单的”的比较级simpler,故填simpler。
43.句意:人们可以在几秒内连接和共享信息。根据空前没有冠词修饰可知,空缺处应该用可数名词second“秒”的复数seconds表泛指,故填seconds。
44.句意:它为我们打开了世界。根据空后的“the world to us”可知,应该是为我们打开了世界,动词短语open up“打开”,故填(u)p。
45.句意:如果我们有一个住在很远地方的朋友,互联网使我们很容易保持联系。根据空后的“who lives”可知,应该是一个朋友,“friend”是以辅音音素开头的单词,所以空缺处应该用不定冠词a,表泛指,故填a。
46.句意:凡事都有两面性。时态是一般现在时,主语“every coin”是可数名词单数,所以空缺处用动词have的第三人称单数has,故填has。
47.句意:除了这个,一些人还在互联网上做坏事。固定搭配aside from“除……之外”,故填(f)rom。
48.句意:有时个人信息在互联网上被窃取。主语“personal information”和动词“steal”是被动关系,所以用被动语态,构成:主语+is/am/are+动词过去分词,所以空缺处用动词steal“偷”的过去分词stolen,故填stolen。
49.句意:所以我们应该合理和小心地使用互联网。根据前文的“The Internet can also carry many problems”可知,作者列举了一些例子来说明互联网带来许多问题,所以作者建议我们应该合理和小心地使用互联网,句子前后是因果关系,所以用连词so“所以”。首字母大写,故填(S)o。
50.句意:我们应该合理和小心地使用互联网。根据空前的“use the Internet”可知,空缺处应该填的是proper的副词properly“适当地”,故填properly。
51.Where are you going 52.What are you going to do 53.Can they go to school now 54.I hope so 55.I will send some money( to the students there)
【分析】本文是康康和李磊的对话,对话中双方提到都要去邮局给汶川地震中的学生邮寄书,衣物和钱,并希望那的学生可以尽早重返校园。
51.根据“I’m going to the post office”,可知,此处询问对方“你要去哪里”,故填Where are you going。
52.根据“I’m going to the post office”及“I'm going to send some clothes and books to the students in Wenchuan”,可知,此处询问对方去邮局做什么,故填What are you going to do。
53.根据“I'm going to send some clothes and books to the students in Wenchuan”及“No, they can't. Their school buildings fell down and the government is rebuilding schools for them”,可知,此空是以can为开头的一般疑问句,询问那些学生现在可以去上学吗,故填Can they go to school now。
54.根据“I hope they can go to school early”,可知,此处也应表达自己的希望“我希望如此”,故填I hope so。
55.根据“What will you do for the students there to show your love”及“Money”,可知,此处表示要给那的学生送一些钱,故填I will send some money( to the students there)。
56.参考范文:
The Internet and I
The computer is a great invention. And the Internet is playing an important part in our daily life. The Internet makes my life more interesting and more colorful.
The Internet is playing an important part in our daily life. It is very useful. I often search the Internet for some information. I can read the latest news. Besides, I often do some shopping and get all kinds of information from it. I can also download the information that I need. And I can also send e-mails and make telephone calls to my friends. As well, I am able to talk with some friends on the Internet. The most important thing is that I am able to study all my lessons on the Internet.
The Internet makes my life more interesting and more colorful, and it has a wide effect on my study and daily life. I like the Internet very much.
【详解】题干解读:题目要求以“The Internet and I” 为题,写一篇100词左右的英文演讲稿;要求谈谈互联网对学习和生活的影响。
写作指导:此作文时态宜用一般现在时,采用第一人称口吻。此作文可采用3段落格式;第一段:引出下文,互联网使“我”的生活更加有趣多彩;第二段:介绍互联网对“我”学习和生活的影响;第三段:总结全文,承认互联网对“我”生活和学习产生的巨大影响。
答案第1页,共2页
答案第1页,共2页
郑重声明:本文版权归原作者所有,转载文章仅为传播更多信息之目的,如作者信息标记有误,请第一时间联系我们修改或删除,多谢。
