吉林省吉林市第二十五中学2023-2024九年级上学期期中英语试题(含解析无听力部分)

吉林省吉林二十五中2023-2024学年九年级上学期期中英语试卷(解析版)
二、基础知识(共15分)V.根据首字母提示补全单词,使句子完整、通顺、正确,每空一词。(5分)
1. I can’t make much money, so I have to spend my money w__________.
【答案】(w)isely
【解析】
【详解】句意:我不能赚很多钱,所以我必须明智地花钱。修饰动词spend,应使用副词,根据“I can’t make much money”及首字母提示可知,空处应填wisely“明智地”。故填(w)isely。
2. W_______ breaks the school rules will be punished.
【答案】(W)hoever
【解析】
【详解】句意:任何违反校规的人都要受到惩罚。本句是主语从句,引导词做从句主语,同时起强调作用,需用疑问词+ever,“任何人”whoever。故填(W)hoever。
3. He drives to school early every morning to a_________ the heavy traffic.
【答案】(a)void
【解析】
【详解】句意:他每天早晨都早早地开车去学校,以避开繁忙的交通。根据“He drives to school early every morning to...the heavy traffic”可知,早开车去学校的目的是为了避开繁忙的交通,结合所给首字母可知,“避开”avoid。由to可知,此处应用动词原形。故填(a)void。
4. We should ask others for help in a p__________ way when we are in trouble.
【答案】(p)olite
【解析】
【详解】句意:当我们遇到困难时,我们应该以礼貌的方式向他人寻求帮助。根据“when we are in trouble.”和首字母可知是指当我们遇到困难时,我们应该以礼貌的方式向他人寻求帮助。polite“礼貌的”,形容词作定语。故填(p)olite。
5. I think my parents will take p_________ in everything good I do in the future.
【答案】(p)ride
【解析】
【详解】句意:我认为我的父母会为我未来做的每一件好事感到骄傲。根据题干可知,父母会为我未来做的每一件好事感到骄傲,pride表示“骄傲、自豪”,是不可数名词,take pride in表示为……感到骄傲、自豪。故填(p)ride。
VI.单项选择从每小题所给的三个选项中,选出一个正确答案。(10分)
6. Frank is ______ 11-year-old student. He comes from ______ African country.
A. a; an B. an; an C. an; a
【答案】B
【解析】
【详解】句意:弗兰克是一名11岁的学生。他来自一个非洲国家。
考查不定冠词用法。a一个,不定冠词表泛指,用于辅音音素开头的单词前;an一个,不定冠词表泛指,用于元音音素开头的单词前。结合11-year-old和African均为元音音素开头的单词,所以设空处都需填写an。故选B。
7. ______ is used for making knives in some factories.
A. Silk B. Cotton C. Steel
【答案】C
【解析】
【详解】句意:有些工厂用钢来制造刀具。
考查名词辨析。silk丝绸;cotton棉花;steel钢铁。根据“making knives”可知,是用钢铁来制作刀具。故选C。
8. I find ______ easy to work out the problem. I can do it by myself.
A. this B. that C. it
【答案】C
【解析】
【详解】句意:我发现解决这个问题很容易。我可以自己做。
考查代词。find+it+形容词+to do的形式,表示“发现做某事是……”,it是形式宾语,真正的宾语是动词不定式。故选C。
9. —How do you ______ the stress from working
—I exercise and listen to soft music.
A. deal with B. look up C. give up
【答案】A
【解析】
【详解】句意:——你如何应对工作压力?——我锻炼身体,听轻音乐。
考查动词短语。deal with处理;look up查阅;give up放弃。根据答语“I exercise and listen to soft music.”可知,此处应是询问如何缓解工作压力,应用动词短语deal with。故选A。
10. The kite ________ in China more than 2,000 years ago.
A. invented B. is invented C. was invented
【答案】C
【解析】
【详解】句意:风筝被发明于2000多年前的中国。
考查一般过去时的被动语态。根据“more than 2,000 years ago”可知时态为一般过去时,而主语the kite和谓语invent为逻辑上的动宾关系,应用被动语态,一般过去时的被动语态的谓语结构为“was/were+done”,故选C。
11. —Did you enjoy the party last night
—Very much. ______ wonderful the party was!
A. What B. How C. What a
【答案】B
【解析】
【详解】句意:——你喜欢昨晚的聚会吗?——非常喜欢。多棒的聚会啊!
考查感叹句。感叹句句型为What+(a/an)+adj.+n.+主谓/How+adj./adv.+主谓,根据“...wonderful the party was!”可知,本句中心词wonderful为形容词,所以引导词使用How。故选B。
12. There are some dangerous fishes in the river, and I’ve warned Jack ________ here.
A. not to swim B. to not swim C. swim not to
【答案】A
【解析】
【详解】句意:河里有一些危险的鱼,我已经警告杰克不要在这里游泳。
考查动词双宾语。warn表示“警告”,warn sb. not to do sth.表示“警告某人不要做某事“;swim表示“游泳”,此处填写“not to swim”。故选A。
13. ______ I didn’t know anybody at the party, I had a great time yesterday.
A. Even B. Even though C. If
【答案】B
【解析】
【详解】句意:虽然我不认识派对上的任何人,但是昨天我玩得很开心。
考查从属连词辨析。Even甚至;Even though虽然;if如果。根据“…I didn’t know anybody at the party, I had a great time yesterday.”可知,前半句与后半句为转折关系,应用even though表转折,引导让步状语从句。故选B。
14. —Excuse me, can you tell me ______
—There is nothing but some old chairs.
A. what are you doing here
B. who you are playing with
C. what you can see in the room
【答案】C
【解析】
【详解】句意:——打扰一下,你能告诉我你在房间看到什么了吗?——除了一些旧椅子什么都没有。
考查宾语从句。what are you doing here你在这里做什么,疑问句语序;who you are playing with你和谁一起玩;what you can see in the room你在房间里能看到什么。根据“There is nothing but some old chairs.”可知,设空处询问看到什么物品,引导词需使用what,排除B;宾语从句需采用陈述句语序,排除A。故选C。
15. —I will take part in an examination tomorrow.
—______.
A. Good luck B. Quite pretty C. You’re welcome
【答案】A
【解析】
【详解】句意:——我明天要参加考试。——祝你好运。
考查情景交际。Good luck祝你好运;Quite pretty很漂亮;You’re welcome不客气。根据上文“I will take part in an examination tomorrow.”可知,对方要考试了,应该祝对方好运。故选A。
三、交际运用(共10分)
完成对话。从方框中选择正确选项,其中有一个选项与对话内容无关。
Mary: Hi, David! I haven’t seen you for many years. ___16___
David: Oh, I have been to London and lived with my parents. They work there.
Mary: I’m very glad to see you again. ___17___
David: Yes, I have. I used to be very quiet. ___18___
Mary: That’s true. Wait a minute! Did you use to play the piano
David: ___19___ But now I prefer sports. And I’m on the football team.
Mary: Wow! People always change.
David: You have changed a lot, too. ___20___
Mary: Yeah. But now I prefer long hair.
David: You look more beautiful with long hair.
Mary: Thanks a lot.
A. Yes, I did.
B. You used to have short hair.
C. Now I’m very outgoing.
D. You have changed a lot, haven’t you
E What have you been doing
F. Where have you been
【答案】16. F 17. D 18. C 19. A 20. B
【解析】
【导语】本文为Mary和David的对话。文章主要介绍了许久未见的两人再此见面的情景。
【16题详解】
根据“I have been to London and lived with my parents”可知,应是询问对方去哪里了。选项F“你去哪里了”符合语境。故选F。
【17题详解】
根据“Yes, I have. I used to be very quiet”可知,我过去很安静。故此处应询问对方是否改变了很多,且此有have开头的一般疑问句。选项D“你变了很多,是吗”符合语境。故选D。
【18题详解】
根据“I used to be very quiet”可知,此处应介绍自己现在的性格,应是与安静相反的。选项C“现在我很外向”符合语境。故选C。
【19题详解】
根据“Did you use to play the piano”可知,此处应用Yes或No对一般疑问句进行回答。选项A“是的,我是”符合语境。故选A。
【20题详解】
根据“You have changed a lot, too”和“Yeah. But now I prefer long hair”可知,此处是说明过去是短头发。选项B“你过去是短头发”符合语境。故选B。
VII.补全对话
根据所给对话,填写适当的内容,使其完整、通顺、正确,每空词数不限。
A: What are you doing
B: I am reading a book called To Live.
A: _________21_________
B: I think it is the most touching book I have ever read.
A: Really _________22_________
B: It was written by the Chinese writer Yu Hua.
A:___________23___________
B: It is about a life of a man called Fu Gui who has gone through a hard life. ___________24___________
A: No, I’ve never read it.Do you have that book
B: Yes, I bought it last month. I think I can _______25_______ to you.
A: Thanks a lot.
【答案】21. What do you think of the book
22. What is it about
23. Have you ever read it
24. What is it about
25. lend it
【解析】
【导语】本文是俩个人谈论关于《活着》这本书的对话。
【21题详解】
根据下文中“I think it is the most touching book I have ever read.”可知此处询问这本书怎么样,由I think it is可知时态是一般现在时,what do you think of…“你觉得……怎么样”。故填What do you think of the book。
【22题详解】
根据下文中“It was written by the Chinese writer Yu Hua.”可知此处询问这本书是谁写的,由was written可知时态是一般过去时,write的过去式是wrote。故填Who wrote it。
【23题详解】
根据下文中“It is about a life of a man called Fu Gui who has gone through a hard life.”可知此处A询问B这本书是关于什么的,由It is可知时态是一般现在时。故填What is it about。
【24题详解】
根据下文中“No,I’ve never read it.”可知此处询问曾经读过这本书没,该句是一般疑问句,由“I’ve never read it.”可知该句是现在完成时态。故填Have you ever read it。
【25题详解】
根据上文中“No, I’ve never read it. Do you have that book ”可知从来没有读过这本书,他问有这本书没,那么他是想读这本书。及“Yes, I bought it last month.”B上个月买了这本书,他可以借这本书给A。lend表示借。故填lend it。
四、阅读(共60分)
根据短文内容,在空白处填入一个适当的单词或用括号内单词的正确形式填空,每空一词。
China is famous for tea both in the past and now. Many people believe that tea is one of the most popular ___26___ (drink) in the world. Tea is ____27____ (produce) in many different areas in China. For example, Anxi and Hangzhou are ____28____ (wide) known for their tea. When the leaves of the tea plants are ready, they are picked by ____29____ and then the tea is sent to many different countries and places around the world. It seems that many people all over the world drink Chinese tea. Tea is good for both health and business. ____30____ a perfect drink it is!
【答案】26. drinks
27. produced
28. widely
29. hand
30. What
【解析】
【导语】本文主要介绍了中国自古以来以茶闻名于世,以及茶叶的产地和生产过程等。
【26题详解】
句意:许多人认为茶是世界上最受欢迎的饮料之一。drink“饮料”,名词,“one of the+形容词最高级+名词复数”意为“最……之一”,设空处表示饮料种类,需填写其复数形式。故填drinks。
【27题详解】
句意:茶产于中国许多不同的地区。produce“生产”,本句主语tea是动词produce的动作承受者,所以需使用被动语态be done结构,动词使用过去分词形式。故填produced。
【28题详解】
句意:例如,安溪和杭州以茶闻名。设空处需使用副词形式修饰known,wide副词为widely“广泛地;普遍地”。故填widely。
【29题详解】
句意:当茶树的叶子准备好后,它们会被人工采摘,然后送到世界各地许多不同的国家和地方。根据常识可知,大部分的茶叶都是人工进行采摘,by hand“用手;人工”。故填hand。
【30题详解】
句意:多么完美的一种饮料啊!本句为感叹句,中心词drink为名词,所以引导词使用what,位于句首w大写。故填What。
X.完形填空
根据短文内容,从每小题所给的三个选项中,选出一个正确的答案。
Group work is important and often organized in the English class. These days we had a ___31___ on whether group work is useful to improve English.
Some of my classmates think it is a great way to improve English ___32___ we can talk freely during class to exchange ideas. At the same time, it’s a good chance to learn from each other. ___33___, some students disagree. They think it wastes too much time. And someone may be afraid of ___34___ mistakes, so they keep silent all the time.
In my opinion, I like the way we study. It is very interesting and useful. Also, it makes our classroom ___35___ and students active. We can learn a lot.
31.
A. performance B. discussion C. reason
32.
A. because B. if C. unless
33.
A. Sometimes B. However C. Also
34.
A. make B. made C. making
35.
A. lonely B. friendly C. lively
【答案】31. B 32. A 33. B 34. C 35. C
【解析】
【导语】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了对“小组合作”在英语课堂的重要性的探讨,旨在培养学生积极参与课堂的交流与互动,提升英语水平。
【31题详解】
句意:最近我们讨论了小组合作是否对提高英语有作用。
performance表演;discussion讨论;reason原因。由下文“Some of my classmates think it is a great way...some students disagree.”可知,一些同学同意进行小组合作,一些同学持反对意见,所以此处使用discussion,表示“讨论”。故选B。
【32题详解】
句意:一些同学认为这是很好提高英语的方式,因为我们能在课堂上自由地交流观点。
because因为;if如果;unless除非。由上文“Some of my classmates think it is a great way to improve English...”可知,此处是因果关系。故选A。
33题详解】
句意:然而,一些同学不同意。
Sometimes有时;However然而;Also此外。由下文“...some students disagree. ”可知,此处与前文构成转折关系。故选B。
【34题详解】
句意:有些人可能怕犯错误,所以他们一直保持沉默。
make作出;made作出(make的过去式);making作出(make的现在分词)。此处考查“害怕做某事”是be afraid of doing sth.,所以此处用make的现在分词making。故选C。
【35题详解】
句意:此外,它使我们的教室生动活泼,学生活跃。
lonely孤独的;friendly友好的;lively生动的。由下文“...students active. We can learn lot.”可知,此处表示“教室内的氛围生动、活泼”。故选C。
XI.短文填空
A. ago B. named C. None D. those E. Without F. thank G. them H. small I. changed J. by K. early L. important
从方框中选择正确选项,完成短文,其中有两个选项是多余的。
In your schoolbags, most of you may have a pencil, some kinds of pens, a ruler and some books. ____36____ of these things grow in the fields. They were all invented ____37____ someone and made in factories. Thousands of years ____38____ , no one knew about these things. Even the simple invention has the greatest technological advance(进步) at its time.
Who invented ____39____ We don’t always know. There have been hundreds of thousands of inventions, large or _____40_____ in human history. Some of these inventions have greatly ____41____ the world, such as paper, printing and radios, and we are impressed by them. However, we have forgotten ____42____ of the other inventions—for example, who invented the clock, or the lock to the door We may not know. We should ____43____ the inventors for their clever ideas. New ideas are _____44_____ . They can change our lives.______45______ inventions, we would still live in forests, with nothing to wear and no ice-cream to eat.
【答案】36. C 37. J
38. A 39. G
40. H 41. I
42. D
43. F
44. L 45. E
【解析】
【导语】本文是一篇说明文,主要讲述了发明的重要性。
【36题详解】
句意: 这些东西没有一个是在田地里生长的。根据下文“They were all invented...someone and made in factories.”可知,此处表达“没有一个这些东西都长在田里”;结合选词可知,none“没有一个”符合语境,none可指人也可指物,可和of连用。故选C。
【37题详解】
句意: 它们都是被某个人发明的,并且在工厂制造的。根据句意可知,此处表达“被”某个人发明,因而应用介词by表示“被”。故选J。
【38题详解】
句意: 几千年前,没有人知道这些东西。根据后文“no one knew about these things.”以及Thousands of years (几千年)可知,此处指的是“几千年前”,结合选词可知,用ago符合语境,ago是副词表“以前”。故选A。
【39题详解】
句意: 谁发明了它们?根据句意可知,此处指代上文提到的these things“这些东西”,且空格处在句子作宾语,因而应用宾格them。故选G。
【40题详解】
句意: 人类历史上有成千上万的大大小小的发明。根据句意结合选词可知,此处应为与large相对应的形容词small“小的”。故选H。
【41题详解】
句意: 其中一些发明大大地改变了世界,例如纸张,印刷术和收音机,我们对它们印象深刻。根据句意可知,此处表达“改变了世界”,结合选词可知用change“改变”最符合语境,句子是现在完成时,此处填过去分词changed。故选I。
【42题详解】
句意: 然而,我们已经忘记了其他的发明—例如,谁发明了时钟,或者门的锁。根据句意可知,此处表示其他的发明,结合选词,可知此处应用those指代上文提到的复数名词inventions。故选D。
【43题详解】
句意: 我们应该感谢发明家的聪明想法。根据句意结合选词可知,此处考查动词短语thank sb for sth“因某事感谢某人”,thank表示“感谢”,情态动词should后接动词原形。故选F。
【44题详解】
句意: 新的想法是重要的。根据“They can change our lives.”可知,他们可以改变我们的生活,结合选词可知,此处表达新的想法是“重要的”,用important表示“重要的”。故选L。
【45题详解】
句意: 没有发明,我们仍然生活在森林里没有什么可穿的,也没有冰淇淋可吃。根据句意可知,此处表示“没有发明”,结合选词可知,用without“没有”符合语境。故选E。
Ⅻ.阅读理解(40分)
The Mobile Phone Museum Date: October 15-19 Age:15-17 Have you given a call with a mobile phone Here are all kinds of mobile phones at a different time. You can learn about their history and even give calls with certain mobile phone in a special DIY room. The Tea Art Museum Date: October 23-29 Age:17-20 Do you enjoy drinking tea It’s a relaxing place for enjoying tea and its art. Here you can learn how to make a perfect cup of tea with beautiful sets. And you are sure to know about the history of tea and watch the tea preparation! Tel:768-4030
The Clothing Museum Date: November 15-19 Age:9-14 Whether you are a boy or a girl, you are serious about your dressing. Here you can know how clothing is made of and what clothes around the world are mostly like. If you like, you may learn how to color some kinds of cloth in a special class. Tel:376-9060 The Science Museum Date: November11-25 Age:8-11 You can experience many high-technology products here, such as IT, robots, VR games video arts and so on. And you can explore what a future city will be like. Here are some science classes for you to choose. It’ll be e for fun! Tel:376-9060
46. The program at the Mobile Phone Museum lasts for .
A. five days B. a week C. ten days D. two weeks
47. If you’re interested in the program about clothes, you can phone .A. 856-3050 B. 768-4030 C. 568-7080 D. 376-9060
48. An eighteen-year-old student can take part in the program at .
A. the Mobile Phone Museum B. the Tea Art Museum
C. the Clothing Museum D. the Science Museum
49. In the Science Museum, you can .
A. use certain mobile phones B. enjoy tea and its art
C. learn about dressing D. experience many kinds of high-technology products
50. From the passage, we can know .
A. all four programs happen in summer .
B. three programs are about high-technology.
C. all four programs are about high-technology
D. There’re science classes at the Science Museum
【答案】46. A 47. D 48. B 49. D 50. D
【解析】
【分析】本篇以表格方式介绍the Mobile Phone Museum; the Tea Art Museum;the Clothing Museum;the Science Museum等4家博物馆的开馆时间、适合参加的年龄、博物馆的特色以及博物馆的电话。
【46题详解】
细节理解题。根据内容“The Mobile Phone Museum Date: October 15-19”—— 可知手机博物馆的时间是10月15日-19日,总共5天;故选A。
【47题详解】
细节理解题。根据内容“The Clothing MuseumTel:376-9060”——服装博物馆的电话是376-9060;故选D。
【48题详解】
细节理解题。根据内容“The Tea Art Museum Age:17-20”—— 适合参加茶艺博物馆的年龄是17-20岁;18岁的学生可以参加;故选B。
【49题详解】
细节理解题。根据内容“The Science MuseumYou can experience many high-technology products here,”—— 可知在科学博物馆你可以在这里体验许多高科技产品;故选D。
【50题详解】
细节理解题。根据内容“The Science MuseumHere are some science classes for you to choose. ” 可知在科学博物馆有一些科学课供你选择,故选D。
【点睛】本篇是阅读单选,考查细节理解能力。解答前要先快速阅读全文,理解大意;再阅读题干,正确理解题干的要求;然后回归原文,寻找有用信息作答;本篇题型都是细节理解题,解答时要在原文中找出题干包含的信息部分,这样可以正确地捉住有效信息,确保答题的准确性;解答完,要通读全文,核实答案和原文信息是否一致。
I used to be very shy. When I was in Grade 7, our Chinese teacher asked all of the students in our class to give a speech at the beginning of our Chinese lesson. When we got this assignment (作业), I felt a little afraid.
“What should I do ” I thought.
The day to give our speeches finally arrived. Although I had all the materials I needed, I was still worried about whether I would be a good speaker. At that moment, my friend Christina came over and told me to relax. She said she was sure that I could give an excellent speech. This made me feel a lot better.
Finally, it was my turn. I took a deep breath and began my speech. But I forgot the first sentence. I was so sad. Then, I saw Christina’s eyes. I found she was smiling at me. I remembered what she said and felt more confident. Everyone, including Christina, thought my speech was great and I was proud of myself.
Sometimes, one simple encouragement can mean a lot to others. So try to encourage others and then all of us will feel happy.
51. What did the writer feel when he got the assignment
A. Shy. B. Active. C. Afraid. D. Simple.
52. What happened during the writer’s speech
A. Christina gave the writer a smile. B. The writer forgot the last sentence.
C. The writer took a breath in the end. D. Everyone has encouraged the writer.
53. What can we learn from the text
A. We should study hard. B. We should be ready for everything.
C. We should be proud of ourselves. D. We should try to encourage others.
54. What’s the best title for the text
A. A Terrible Speech B. A Person Who has Encouraged Me
C. An Unforgettable Chinese Lesson D. How to Give a Speech
55. What is the text
A. A story. B. A poem. C. An interview. D. An introduction.
【答案】51. C 52. A 53. D 54. B 55. A
【解析】
【导语】本文是一篇记叙文,讲述了作者在好友克里斯蒂娜的鼓励下成功完成演讲作业的故事。
【51题详解】
细节理解题。根据原文“When we got this assignment (作业), I felt a little afraid”可知,当作者被布置演讲的作业时,他感到很害怕。故选C。
【52题详解】
细节理解题。根据原文“Then, I saw Christina’s eyes. I found she was smiling at me”可知,在作者进行演讲时,他看见克里斯蒂娜在对他微笑。故选A。
【53题详解】
主旨大意题。根据全文最后一段可知,作者讲述了鼓励的力量,我们应该试着鼓励别人,这会让双方都感到快乐。故选D。
【54题详解】
最佳标题题。通读全文可知,本文讲述了作者在好友克里斯蒂娜的鼓励下成功完成演讲作业的故事。B选项为本文最佳标题。故选B。
【55题详解】
推理判断题。通读全文可知,本文是一篇记叙文,讲述了作者在好友克里斯蒂娜的鼓励下成功完成演讲作业的故事。由此可推断本文是一篇故事。故选A。
The Internet has become part of teenage life. There’s a report on 3,300 students aged from 10 to 18 in seven Chinese cities. It says that 37 percent of them believe they use the Internet often.While most of them get useful information and use the Internet to help in their studies, some are not using it in a good way. Many are playing online games too much. A few even visit Websites they should not look at.Bad things can happen if young people spend too much time on the Internet.
In order to help young people use the Internet in a good way, a textbook on good Internet behavior(行为)has started to be used in some Shanghai middle schools this term. It uses real examples to teach students all about good ways of using the Internet. It gives useful advice such as it’s good to read news or find helpful information to study. Some students also make online friends. But if you are meeting a friend online, let your parents know.
Teachers and parents all think the book is a very good idea. It will teach students how to be a good person in the online world. It will be a guide for teens using the Internet and keep students away from bad sites.
根据短文内容,判断下列句子正(T)、误(F)。
56. From the report, about 3,300 students between 10-18 years old in the seven cities use the Internet often.
57. The textbook uses real examples to teach students all about good ways of using the Internet.
58. Most of the students get useful information and use the Internet to help in their studies.
59. Teachers and parents think the book is a bad idea.
60. If you are meeting a friend online, don’t let your parents know.
【答案】56. F 57. T
58. T 59. F
60. F
【解析】
【导语】本文讲述针对互联网对青少年生活中的影响,一本关于好的互联网行为导向书开始在一些中学使用。
【56题详解】
细节理解题。根据第一段“There’s a report on 3,300 students aged from 10 to 18 in seven Chinese cities. It says that 37 percent of them believe they use the Internet often.”可推断出“从报告来看,在这七个城市中,大约有3300名10—18岁的学生经常使用互联网。”表述错误,故选F。
【57题详解】
细节理解题。根据第二段“It uses real examples to teach students all about good ways of using the Internet.”可推断出“这本教科书用真实的例子来教学生使用互联网的好方法。”表述正确,故选T。
【58题详解】
细节理解题。根据第一段“While most of them get useful information and use the Internet to help in their studies,some are not using it in a good way.”虽然他们中的大多数人获得了有用的信息,并使用互联网来帮助他们的学习,但有些人并没有以良好的方式使用互联网。可知“大多数学生获得有用的信息,并利用互联网来帮助他们的学习。”表述正确,故选T。
【59题详解】
细节理解题。根据最后一段“Teachers and parents all think the book is a very good idea.”(老师和家长都认为这本书是一个很好的主意。)可推断出“老师和家长认为这本书是个坏主意。”表述错误,故选F。
【60题详解】
细节理解题。根据第二段“But if you are meeting a friend online, let your parents know.”(但是如果你在网上和朋友见面,让你的父母知道。)可知“如果你在网上和朋友见面,不要让你的父母知道。”表述错误,故选F。
Teens are not as healthy as they used to be.They are putting on weight(重量). A recent research shows 97% of the teens need more exercise. ___61___
First, exercise can help your mind. People who get lots of physical activity might worry less and sleep better at night. You may even learn better in school. ___62___ Physical activity can make your body strong. It can also keep you at a healthy weight. But how can teens be encouraged to do more exercise Here are some good suggestions:
___63___ Doctors call watching TV or playing video games screen time You should have no more than two hours of screen time a day. Then you will enjoy your life more.
Find a sport you are interested in. ___64___ You can choose the traditional sports, such as basketball, soccer, or baseball. Those are all great sports and if you like them, play them.
___65___ Find a friend or a family member to exercise with you. You will have more fun and it’s not easy for you to give up.
All in all, it’s necessary for teens to do more exercise.
根据短文内容,将下面方框内的选项还原到文中空白处,使短文内容完整、通顺,每个选项只能用一次,其中有一个选项是多余的。
A. Interest is the best teacher.
B. Keep away from the screen.
C. Exercise helps in two ways.
D. Go bike riding with your friends.
E. Second, exercise helps your body.
F. Exercise with others together.
【答案】61. C 62. E 63. B 64. A 65. F
【解析】
【导语】本文主要讨论了青少年的健康问题,并给出了建议。
【61题详解】
根据“A recent research shows 97% of the teens need more exercise”以及下文“First, exercise can help your mind.”可知说的是锻炼的好处。选项C“锻炼在两个方面有帮助。”符合语境,故选C。
【62题详解】
根据前文“First, exercise can help your mind.”可知此处应说锻炼的第二点好处。选项E“第二,锻炼有助于你的身体。”符合语境,故选E。
【63题详解】
根据“Doctors call watching TV or playing video games screen time”可知介绍了什么是屏幕时间。选项B“远离屏幕。”符合语境,故选B。
【64题详解】
根据“Find a sport you are interested in”可知建议找一项你感兴趣的运动。选项A“兴趣是最好的老师。”符合语境,故选A。
【65题详解】
根据“Find a friend or a family member to exercise with you.”可知说的是和别人一起锻炼。选项F“和别人一起锻炼。”符合语境,故选F。
___66___ Li Wei used to be afraid to talk to others. He often stayed at home after school. Then Mr. Wang asked him to join the football club. Now he is outgoing and he gets on well with his classmates. His teachers and classmates like him very much.
___67___ Look! What is the machine used for This is a washing machine. It was invented by Li Ming. It can wash clothes without using water. No matter how dirty your clothes are, they will be clean in a few minutes, if they were put into the machine. You can take it out and wear it at once. It saves water and time for us.
___68___ Do you want to buy a cat housekeeper(猫管家) It is not a cat. It is a little machine. It was invented by a young man. It is a little box as big as soap. If you turn on the switch,the nearby mice run away. It can take place of cats to keep mice away.
___69___ It looks like a pair of glasses. It was invented by a scientist. It was made in China. You wear it, you can see TV programs in these glasses. You can use it to surf the Internet. You can use it to call your friends. How amazing it is!
___70___ He looks unhappy because there are many rules in his family. He is not allowed to make friends with girls. He can’t be allowed to play computer games. His parents don’t allow him to smoke. He thinks the rules of his family are too strict. Do you think so
(a)根据以上内容,从下列选项中选出与每段相匹配的信息。
A. A pair of glasses
B. An outgoing boy
C. Family rules
D. A washing machine
E. The cat housekeeper
(b)根据以上内容,补全下面表格,每空填一词。
Li Wei He used to be afraid to talk to ____71____, but now he is outgoing. He gets on well with his classmates.
Some new ____72____ The washing machine was invented by Li Ming. It can wash clothes ____73____ water. The cat housekeeper was invented by a young man. It can take place of cats to keep mice away. A kind of new glasses was invented by a scientist It was ____74____ in China. It can be used to surf the Internet.
Family rules Don’t play computer games. Don’t ____75____. Don’t make friends with girls.
【答案】66. B 67. D
68. E 69. A
70. C 71. others
72. inventions
73. without
74. made 75. smoke
【解析】
【导语】本文分别介绍个人的问题以及几项发明。
【66题详解】
根据“Now he is outgoing and he gets on well with his classmates.”可知,李伟现在是一个外向的男孩,选项B“一个外向的男孩”与之相符,故选B。
【67题详解】
根据“What is the machine used for This is a washing machine.”可知,此处介绍一台洗衣机,选项D“一台洗衣机”与之相符,故选D。
【68题详解】
根据“Do you want to buy a cat housekeeper(猫管家) ”可知,此处提到猫管家,选项E“猫管家”与之相符,故选E。
【69题详解】
根据“It looks like a pair of glasses.”可知,此处提到看起来像一副眼镜,选项A“一副眼镜”与之相符,故选A。
【70题详解】
根据“He looks unhappy because there are many rules in his family.”可知,此处提到许多家规,选项C“家规”与之相符,故选C。
【71题详解】
根据“Li Wei used to be afraid to talk to others.”可知,李伟过去害怕和别人说话。故填others。
【72题详解】
根据第二、三、四段可知,介绍一些发明,invention“发明”,此处表示复数含义,使用名词复数形式,故填inventions。
【73题详解】
根据“It can wash clothes without using water.”可知,它可以不用水洗衣服。故填without。
【74题详解】
根据“It was made in China.”可知,它是中国制造的。故填made。
【75题详解】
根据“His parents don’t allow him to smoke.”可知,他父母不允许他抽烟。故填smoke。
I’m Bill. I lived in a small village before I was ten. Then my father found a job in a city near the country, so all my family moved to the city. Today I still clearly remember the time when I lived in that village. My mother worked in a tea-making factory. It was very small, and only had thirty workers. The factory building was divided into two parts. The first part was larger, with lots of machines. There were about ten rooms in the second part. Some were used as offices; the others were used as bedrooms for workers. We lived in one of those rooms. Although it was very small, it was comfortable. We loved each other and lived happily. The room was always full of laughter. There was a hill full of bamboos near the factory. This kind of plant was green and straight. Also, it looked neat, especially after rain. In front of our room was a garden. My mother grew plenty of vegetables and fruit there, such as cabbages, carrots, potatoes, watermelons and tomatoes. So we didn’t need to buy vegetables from the market.
It is a long time since I left the village But that was really the most pleasant time in my life.
根据短文内容,回答下列问题。
76. Why did the writer move to the city
____________________
77. Where did the writer’s mother work before he was ten
____________________
78. What was on the hill
____________________
79. Why didn’t they need to buy vegetables
____________________
80. What does the writer think of the country life
____________________
【答案】76. Because his father found a job in a city.
77. In a tea-making factory.
78. Lots of bamboos.
79. Because the writer’s mother grew plenty of vegetables in the garden.
80. The most pleasant time in his life.
【解析】
【导语】这篇短文主要讲述了比尔10岁之前在乡村的生活。
【76题详解】
根据“Then my father found a job in a city near the country, so all my family moved to the city.”可知,我父亲在乡下附近城市找到了一份工作,所以我全家搬到了这个城市。故填Because his father found a job in a city.
【77题详解】
根据“My mother worked in a tea-making factory.”可知,我母亲在一家制茶厂工作。故填In a tea-making factory.
【78题详解】
根据“There was a hill full of bamboos near the factory.”可知,工厂附近有一座长满竹子的小山。故填Lots of bamboos.
【79题详解】
根据“My mother grew plenty of vegetables and fruit there, such as cabbages, carrots, potatoes, watermelons and tomatoes. So we didn’t need to buy vegetables from the market.”可知,我妈妈在那里种了很多蔬菜和水果,比如卷心菜、胡萝卜、土豆、西瓜和西红柿。所以我们不需要从市场上买蔬菜。故填Because the writer’s mother grew plenty of vegetables in the garden.
【80题详解】
根据“But that was really the most pleasant time in my life.”可知,那是作者一生中最愉快的时光。故填The most pleasant time in his life.
五、书面表达(15分)
81. 假如你叫王明,你在升入初三后,学习和生活方面发生了很大变化。请根据下表,给你的笔友Tony写一封电子邮件,介绍你在学习和生活上的变化。
过去 现在
作业比较少 作业很多
参加很多课外活动 课外活动很少,每天都需要学习
压力较小,有时间和家人朋友在一起 压力比较大,不能做喜欢的事
写作要求:
1.语言流畅,层次清晰,内容可以适当发挥;
2.词数 90—100,开头、结尾部分已经给出,不计入总词数;
3.书写规范,卷面整洁;
4.文中不能出现考生姓名和学校名称。
Dear Tony,
I am in Grade 9 now. My life has changed a lot these days. ______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Yours,
Wang Ming
【答案】例文
Dear Tony,
I am in Grade 9 now. My life has changed a lot these days. I used to have relatively little homework. I had a lot of time to participate in many extracurricular activities. So at that time, my stress was relatively low, and I still had time to spend with family and friends.We sometimes went out for a picnic during holidays. But now I have a lot of homework. I have very few extracurricular activities and need to study every day. So I’m under a lot of pressure now and can’t do what I like. Sometimes I really get annoyed. I don’t know what to do Can you help me I am looking forward to your reply.
Yours,
Wang Ming
【解析】
【详解】[总体分析]
①题材:本文是一篇材料作文;
②时态:时态为“一般现在时”和“一般过去时”;
③提示:写作要点已给出,考生应注意不要遗漏所给信息,内容可以适当发挥。
[写作步骤]
第一步,先介绍自己的一些基本信息;
第二步,具体介绍在学习和生活上发生了哪些变化;
第三步,介绍自己现在的烦恼。
[亮点词汇]
①used to过去常常
②go out for a picnic出去野餐
③look forward to期待
[高分句型]
①I don’t know what to do.(疑问词+不定式)
②I used to have relatively little homework.(used to do sth过去常常做某事)吉林省吉林二十五中2023-2024学年九年级上学期期中英语试卷(解析版)
二、基础知识(共15分)V.根据首字母提示补全单词,使句子完整、通顺、正确,每空一词。(5分)
1. I can’t make much money, so I have to spend my money w__________.
2. W_______ breaks the school rules will be punished.
3. He drives to school early every morning to a_________ the heavy traffic.
4. We should ask others for help in a p__________ way when we are in trouble.
5. I think my parents will take p_________ in everything good I do in the future.
VI.单项选择从每小题所给的三个选项中,选出一个正确答案。(10分)
6. Frank is ______ 11-year-old student. He comes from ______ African country.
A. a; an B. an; an C. an; a
7. ______ is used for making knives in some factories.
A. Silk B. Cotton C. Steel
8. I find ______ easy to work out the problem. I can do it by myself.
A. this B. that C. it
9. —How do you ______ the stress from working
—I exercise and listen to soft music.
A. deal with B. look up C. give up
10. The kite ________ in China more than 2,000 years ago.
A. invented B. is invented C. was invented
11. —Did you enjoy the party last night
—Very much. ______ wonderful the party was!
A. What B. How C. What a
12. There are some dangerous fishes in the river, and I’ve warned Jack ________ here.
A. not to swim B. to not swim C. swim not to
13. ______ I didn’t know anybody at the party, I had a great time yesterday.
A. Even B. Even though C. If
14. —Excuse me, can you tell me ______
—There is nothing but some old chairs.
A. what are you doing here
B. who you are playing with
C. what you can see in the room
15. —I will take part in an examination tomorrow.
—______
A Good luck B. Quite pretty C. You’re welcome
三、交际运用(共10分)
完成对话。从方框中选择正确选项,其中有一个选项与对话内容无关。
Mary: Hi, David! I haven’t seen you for many years. ___16___
David: Oh, I have been to London and lived with my parents. They work there.
Mary: I’m very glad to see you again. ___17___
David: Yes, I have. I used to be very quiet. ___18___
Mary: That’s true. Wait a minute! Did you use to play the piano
David: ___19___ But now I prefer sports. And I’m on the football team.
Mary: Wow! People always change.
David: You have changed a lot, too. ___20___
Mary: Yeah. But now I prefer long hair.
David: You look more beautiful with long hair.
Mary: Thanks a lot.
A. Yes, I did.
B. You used to have short hair.
C. Now I’m very outgoing.
D. You have changed a lot, haven’t you
E. What have you been doing
F. Where have you been
VII.补全对话
根据所给对话,填写适当的内容,使其完整、通顺、正确,每空词数不限。
A: What are you doing
B: I am reading a book called To Live.
A: _________21_________
B: I think it is the most touching book I have ever read.
A: Really _________22_________
B: It was written by the Chinese writer Yu Hua.
A:___________23___________
B: It is about a life of a man called Fu Gui who has gone through a hard life. ___________24___________
A: No, I’ve never read it.Do you have that book
B: Yes, I bought it last month. I think I can _______25_______ to you.
A: Thanks a lot.
四、阅读(共60分)
根据短文内容,在空白处填入一个适当的单词或用括号内单词的正确形式填空,每空一词。
China is famous for tea both in the past and now. Many people believe that tea is one of the most popular ___26___ (drink) in the world. Tea is ____27____ (produce) in many different areas in China. For example, Anxi and Hangzhou are ____28____ (wide) known for their tea. When the leaves of the tea plants are ready, they are picked by ____29____ and then the tea is sent to many different countries and places around the world. It seems that many people all over the world drink Chinese tea. Tea is good for both health and business. ____30____ a perfect drink it is!
X.完形填空
根据短文内容,从每小题所给的三个选项中,选出一个正确的答案。
Group work is important and often organized in the English class. These days we had a ___31___ on whether group work is useful to improve English.
Some of my classmates think it is a great way to improve English ___32___ we can talk freely during class to exchange ideas. At the same time, it’s a good chance to learn from each other. ___33___, some students disagree. They think it wastes too much time. And someone may be afraid of ___34___ mistakes, so they keep silent all the time.
In my opinion, I like the way we study. It is very interesting and useful. Also, it makes our classroom ___35___ and students active. We can learn a lot.
31.
A performance B. discussion C. reason
32.
A. because B. if C. unless
33.
A. Sometimes B. However C. Also
34.
A. make B. made C. making
35.
A. lonely B. friendly C. lively
XI.短文填空
A. ago B. named C. None D. those E. Without F. thank G. them H. small I. changed J. by K. early L. important
从方框中选择正确选项,完成短文,其中有两个选项是多余的。
In your schoolbags, most of you may have a pencil, some kinds of pens, a ruler and some books. ____36____ of these things grow in the fields. They were all invented ____37____ someone and made in factories. Thousands of years ____38____ , no one knew about these things. Even the simple invention has the greatest technological advance(进步) at its time.
Who invented ____39____ We don’t always know. There have been hundreds of thousands of inventions, large or _____40_____ in human history. Some of these inventions have greatly ____41____ the world, such as paper, printing and radios, and we are impressed by them. However, we have forgotten ____42____ of the other inventions—for example, who invented the clock, or the lock to the door We may not know. We should ____43____ the inventors for their clever ideas. New ideas are _____44_____ . They can change our lives.______45______ inventions, we would still live in forests, with nothing to wear and no ice-cream to eat.
Ⅻ.阅读理解(40分)
The Mobile Phone Museum Date: October 15-19 Age:15-17 Have you given a call with a mobile phone Here are all kinds of mobile phones at a different time. You can learn about their history and even give calls with certain mobile phone in a special DIY room. The Tea Art Museum Date: October 23-29 Age:17-20 Do you enjoy drinking tea It’s a relaxing place for enjoying tea and its art. Here you can learn how to make a perfect cup of tea with beautiful sets. And you are sure to know about the history of tea and watch the tea preparation! Tel:768-4030
The Clothing Museum Date: November 15-19 Age:9-14 Whether you are a boy or a girl, you are serious about your dressing. Here you can know how clothing is made of and what clothes around the world are mostly like. If you like, you may learn how to color some kinds of cloth in a special class. Tel:376-9060 The Science Museum Date: November11-25 Age:8-11 You can experience many high-technology products here, such as IT, robots, VR games video arts and so on. And you can explore what a future city will be like. Here are some science classes for you to choose. It’ll be e for fun! Tel:376-9060
46. The program at the Mobile Phone Museum lasts for .
A. five days B. a week C. ten days D. two weeks
47. If you’re interested in the program about clothes, you can phone .A. 856-3050 B. 768-4030 C. 568-7080 D. 376-9060
48. An eighteen-year-old student can take part in the program at .
A. the Mobile Phone Museum B. the Tea Art Museum
C. the Clothing Museum D. the Science Museum
49. In the Science Museum, you can .
A. use certain mobile phones B. enjoy tea and its art
C. learn about dressing D. experience many kinds of high-technology products
50. From the passage, we can know .
A. all four programs happen in summer .
B. three programs are about high-technology.
C. all four programs are about high-technology
D. There’re science classes at the Science Museum
I used to be very shy. When I was in Grade 7, our Chinese teacher asked all of the students in our class to give a speech at the beginning of our Chinese lesson. When we got this assignment (作业), I felt a little afraid.
“What should I do ” I thought.
The day to give our speeches finally arrived. Although I had all the materials I needed, I was still worried about whether I would be a good speaker. At that moment, my friend Christina came over and told me to relax. She said she was sure that I could give an excellent speech. This made me feel a lot better.
Finally, it was my turn. I took a deep breath and began my speech. But I forgot the first sentence. I was so sad. Then, I saw Christina’s eyes. I found she was smiling at me. I remembered what she said and felt more confident. Everyone, including Christina, thought my speech was great and I was proud of myself.
Sometimes, one simple encouragement can mean a lot to others. So try to encourage others and then all of us will feel happy.
51. What did the writer feel when he got the assignment
A. Shy. B. Active. C. Afraid. D. Simple.
52. What happened during the writer’s speech
A. Christina gave the writer a smile. B. The writer forgot the last sentence.
C. The writer took a breath in the end. D. Everyone has encouraged the writer.
53. What can we learn from the text
A. We should study hard. B. We should be ready for everything.
C. We should be proud of ourselves. D. We should try to encourage others.
54. What’s the best title for the text
A. A Terrible Speech B. A Person Who has Encouraged Me
C. An Unforgettable Chinese Lesson D. How to Give a Speech
55. What is the text
A. A story. B. A poem. C. An interview. D. An introduction.
The Internet has become part of teenage life. There’s a report on 3,300 students aged from 10 to 18 in seven Chinese cities. It says that 37 percent of them believe they use the Internet often.While most of them get useful information and use the Internet to help in their studies, some are not using it in a good way. Many are playing online games too much. A few even visit Websites they should not look at.Bad things can happen if young people spend too much time on the Internet.
In order to help young people use the Internet in a good way, a textbook on good Internet behavior(行为)has started to be used in some Shanghai middle schools this term. It uses real examples to teach students all about good ways of using the Internet. It gives useful advice such as it’s good to read news or find helpful information to study. Some students also make online friends. But if you are meeting a friend online, let your parents know.
Teachers and parents all think the book is a very good idea. It will teach students how to be a good person in the online world. It will be a guide for teens using the Internet and keep students away from bad sites.
根据短文内容,判断下列句子正(T)、误(F)。
56. From the report, about 3,300 students between 10-18 years old in the seven cities use the Internet often.
57 The textbook uses real examples to teach students all about good ways of using the Internet.
58. Most of the students get useful information and use the Internet to help in their studies.
59 Teachers and parents think the book is a bad idea.
60. If you are meeting a friend online, don’t let your parents know.
Teens are not as healthy as they used to be.They are putting on weight(重量). A recent research shows 97% of the teens need more exercise. ___61___
First, exercise can help your mind. People who get lots of physical activity might worry less and sleep better at night. You may even learn better in school. ___62___ Physical activity can make your body strong. It can also keep you at a healthy weight. But how can teens be encouraged to do more exercise Here are some good suggestions:
___63___ Doctors call watching TV or playing video games screen time. You should have no more than two hours of screen time a day. Then you will enjoy your life more.
Find a sport you are interested in. ___64___ You can choose the traditional sports, such as basketball, soccer, or baseball. Those are all great sports and if you like them, play them.
___65___ Find a friend or a family member to exercise with you. You will have more fun and it’s not easy for you to give up.
All in all, it’s necessary for teens to do more exercise.
根据短文内容,将下面方框内的选项还原到文中空白处,使短文内容完整、通顺,每个选项只能用一次,其中有一个选项是多余的。
A. Interest is the best teacher.
B. Keep away from the screen.
C. Exercise helps in two ways.
D. Go bike riding with your friends.
E. Second, exercise helps your body.
F. Exercise with others together.
___66___ Li Wei used to be afraid to talk to others. He often stayed at home after school. Then Mr. Wang asked him to join the football club. Now he is outgoing and he gets on well with his classmates. His teachers and classmates like him very much.
___67___ Look! What is the machine used for This is a washing machine. It was invented by Li Ming. It can wash clothes without using water. No matter how dirty your clothes are, they will be clean in a few minutes, if they were put into the machine. You can take it out and wear it at once. It saves water and time for us.
___68___ Do you want to buy a cat housekeeper(猫管家) It is not a cat. It is a little machine. It was invented by a young man. It is a little box as big as soap. If you turn on the switch,the nearby mice run away. It can take place of cats to keep mice away.
___69___ It looks like a pair of glasses. It was invented by a scientist. It was made in China. You wear it, you can see TV programs in these glasses. You can use it to surf the Internet. You can use it to call your friends. How amazing it is!
___70___ He looks unhappy because there are many rules in his family. He is not allowed to make friends with girls. He can’t be allowed to play computer games. His parents don’t allow him to smoke. He thinks the rules of his family are too strict. Do you think so
(a)根据以上内容,从下列选项中选出与每段相匹配的信息。
A. A pair of glasses
B. An outgoing boy
C. Family rules
D. A washing machine
E. The cat housekeeper
(b)根据以上内容,补全下面表格,每空填一词。
Li Wei He used to be afraid to talk to ____71____, but now he is outgoing. He gets on well with his classmates.
Some new ____72____ The washing machine was invented by Li Ming. It can wash clothes ____73____ water. The cat housekeeper was invented by a young man. It can take place of cats to keep mice away. A kind of new glasses was invented by a scientist. It was ____74____ in China. It can be used to surf the Internet.
Family rules Don’t play computer games. Don’t ____75____. Don’t make friends with girls.
I’m Bill. I lived in a small village before I was ten. Then my father found a job in a city near the country, so all my family moved to the city. Today I still clearly remember the time when I lived in that village. My mother worked in a tea-making factory. It was very small, and only had thirty workers. The factory building was divided into two parts. The first part was larger, with lots of machines. There were about ten rooms in the second part. Some were used as offices; the others were used as bedrooms for workers. We lived in one of those rooms. Although it was very small, it was comfortable. We loved each other and lived happily. The room was always full of laughter. There was a hill full of bamboos near the factory. This kind of plant was green and straight. Also, it looked neat, especially after rain. In front of our room was a garden. My mother grew plenty of vegetables and fruit there, such as cabbages, carrots, potatoes, watermelons and tomatoes. So we didn’t need to buy vegetables from the market.
It is a long time since I left the village. But that was really the most pleasant time in my life.
根据短文内容,回答下列问题。
76. Why did the writer move to the city
____________________
77. Where did the writer’s mother work before he was ten
____________________
78. What was on the hill
____________________
79. Why didn’t they need to buy vegetables
____________________
80. What does the writer think of the country life
____________________
五、书面表达(15分)
81. 假如你叫王明,你在升入初三后,学习和生活方面发生了很大变化。请根据下表,给你的笔友Tony写一封电子邮件,介绍你在学习和生活上的变化。
过去 现在
作业比较少 作业很多
参加很多课外活动 课外活动很少,每天都需要学习
压力较小,有时间和家人朋友在一起 压力比较大,不能做喜欢的事
写作要求:
1.语言流畅,层次清晰,内容可以适当发挥;
2.词数 90—100,开头、结尾部分已经给出,不计入总词数;
3.书写规范,卷面整洁;
4.文中不能出现考生姓名和学校名称。
Dear Tony,
I am in Grade 9 now. My life has changed a lot these days. ______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Yours,
Wang Ming

郑重声明:本文版权归原作者所有,转载文章仅为传播更多信息之目的,如作者信息标记有误,请第一时间联系我们修改或删除,多谢。