人教版(2019)选择性必修二 Unit2 Bridging Cultures 单元测试卷(含答案)

2023-2024学年 人教版(2019)选择性必修二 Unit2 Bridging Cultures 单元测试卷
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
一、阅读理解
A Bachelor of Arts degree requires basic skills in a second language. It means you have to complete two years of university-level language study. I was lucky because I had studied Spanish before, though I wasn’t good at it, so I chose this language to learn at college. But that first day of Spanish class practicing mock(模拟的) conversations in an overcrowded room felt like the worst days of middle school Spanish classes. I felt I was not improving.
After my first year in college, I decided to travel to a Spanish-speaking country for part of the summer to improve my Spanish. I traveled to Guatemala for three weeks study: two in Quetzaltenango, which is a mid-sized town, and one in rural area. I lived with a host family, had one-on-one language classes, learned traditional weaving, and drank the most delicious hot chocolate I have ever tasted and went to strange places by myself. I communicated. I learned.
It was not until I traveled that I discovered the power of a second language. I had opened the door to conversations with people on a whole continent. By the time I did my official study abroad in Valdivia, Chile for the spring quarter of my second year of college, I was already at a fluent speaking level. I could make friends. I could talk about ideas and people’s lives. I could ask questions. I could be myself.
When you’re trying to learn a second language in a classroom, you’re surrounded by other people who also don’t speak the language. So whatever stage of language learning you’re now at, try to push yourself to find a couple of non-class opportunities to improve your skills. If you’re in a university town, there are probably language learners looking for language partners. There are increasing opportunities for formal and informal tutoring online in various languages. They’re all out there; it’s just up to you to find them.
1、How did the author most probably find his Spanish class at college
A.Useful. B.Interesting. C.Disappointing. D.Challenging.
2、What did the author do in Guatemala
A.He took private Spanish classes. B.He taught the locals to weave.
C.He traveled all around the country. D.He explored strange places with friends.
3、What can be learned about the author from Paragraph3
A.He traveled a lot during college. B.He found language learning difficult.
C.He had a difficult time in Valdivia. D.He made great progress in Spanish.
4、Why does the author write the text
A.To advertise online language classes.
B.To encourage language learners to put the language to use.
C.To show the power of a second language.
D.To explain how to get a Bachelor of Arts degree.
二、七选五
5、The pros & cons of being a host family
Hosting an exchange student can be the most rewarding experience in the world. Bringing an exchange student into your home can have its pros and cons. I am going to start with the cons.
Cons:
The language barrier. You may have a hard time just because of the language barrier. ①_____ You would even be tearing your hair out. Just take a deep breath and communicate once again.
Extra costs. ②_____ Although they pay for their medicine and clothes, there are still many other costs. Does your family like to go out to the movies Well, you now have an extra person to pay for. Food at home is another cost. You have to provide food for breakfast and dinner as well as lunch if the student chooses not to pay for hot lunch at school.
Pros:
③_____ This is an amazing journey. They will have many questions about why you do things. They will want to try new activities and learn about your traditions. This is also an excellent chance for you to learn about their country and culture.
The opportunity to gain a son/daughter. This experience will give you the chance to communicate with a child in a way you never expected! And many will also feel thankful for the opportunity you have given them. You two will share many laughs along the way and make memories to last a lifetime. ④_____
Many of the pros and cons really go hand in hand. ⑤_____ Remember, you have the chance to help realize the dream of a teenager and the chance to learn about another culture and to experience new traditions.
A.It will leave a great impression on both of you.
B.It is up to you how you deal with each situation.
C.As with every child you have, there is always an added cost.
D.The opportunity to communicate with your foreign neighbors.
E.They want you and the students to have a wonderful experience.
F.It will make it difficult for you to talk with exchange students.
G.The chance to help a student experience life in another country and culture.
三、完形填空(15空)
6、阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。
On Friday, New Year's Day, Wang Renqiu, a 33-year-old man from Hunan Province, 1 a 2021 New Year's greeting video on TikTok(抖音).
While Wang looks 2 in the video, standing in front of his recreational vehicle in a heavy snow in Cuneo, Italy, it was 3 never part of his plan to be there during the New Year holiday. "I never 4 that a sudden severe pandemic(疫情) would disturb my travel plans and trap me and my friends in Europe." said Wang.
On October 22, 2019, Wang and some friends 5 from Changsha, planning to spend nearly five 6 driving across Eurasia. They spent half a month 7 Pakistan, entering Iran, Turkey, and other European countries before 8 reaching Iceland in January.
9 most of his friends who flew back home due to the pandemic locally, Wang and his friend Ye Zi chose to continue their 10 by driving the RV. Wang said most people on the trip he met were very nice and 11 . Nino, a French man, for example, who learned about their 12 from a local newspaper, sought them out and invited them to his house.
"After experiencing so much over the year, what I want to share the most is that we humans need more sincere 13 , mutual trust and friendship."
14 , Wang and Ye Zi are staying at Cuneo. They plan to return home by following their original 15 and have more interactions with people from different countries.
1. A. posted B. reported C. found D. adopted
2. A. upset B. amazed C. annoyed D. happy
3. A. occasionally B. directly C. actually D. gradually
4. A. decided B. expected C. realized D. promised
5. A. took off B. put off C. turned off D. set off
6. A. weeks B. years C. months D. days
7. A. searching B. leaving C. crossing D. escaping
8. A. luckily B. especially C. suddenly D. finally
9. A. Unlike B. Without C. Despite D. Besides
10. A. experience B. journey C. race D. position
11. A. warm-hearted B. hard-working C. strong-willed D. absent-minded
12. A. notice B. story C. pause D. lesson
13. A. appreciation B. impression C. motivation D. communication
14. A. Currently B. Eventually C. Initially D. Suddenly
15. A. field B. pattern C. route D. choice
四、语法填空
7、Do something to help yourself. The best way to stop feeling _______ (depress) is to take action.
8、We _____(sincere) hope to cooperate _____ you, and we will supply you with the best products and service.
9、To improve the _____(competent) of the elderly in terms of technology, many measures will be taken to increase the supply of senior-friendly products.
10、Only after talking to two students did I discover that having a strong _____(motivate) is one of the biggest factors in reaching goals.
11、If the ________(apply) do not meet these requirements, they will not be admitted to the graduate school.
12、The beauty of the West Lake in spring was beyond his _____(expect), and he expected his mother _____(visit) it with him the next time.
五、书面表达
13、假定你是李华,得知你的英国笔友Kyle有意来中国读大学,请你用英文给Kyle写一封电子邮件,内容包括:
(1) 希望他来中国留学;
(2) 说明来中国留学的好处(如加深对中国的了解,对个人发展的益处等);
(3) 表示愿意提供帮助。
注意:
1.词数100左右;
2. 可适当增加细节,以使行文连贯;
3. 开头和结尾已给出,但不计入总词数。
Dear Kyle,
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Yours,
Li Hua
参考答案
1、答案:C
解析:推理判断题。根据第一段中的“But the first day of Spanish class...felt like the worst days...I felt I was not improving.”可知,作者大学时第一天的西班牙语课很糟糕,他感觉自己没有进步,所以他最有可能认为大学的西班牙语课是令人失望的。故选C。
2、答案:A
解析:细节理解题。根据第二段中的“had one-on-one language classes”可知,作者在危地马拉参加了私人教授的西班牙语课程。故选A。
3、答案:D
解析:细节理解题。根据第三段中的“I was already at a fluent speaking level. I could make friends...I could be myself.”可知,作者已经能够流利地说西班牙语,显然进步很大。故选D。
4、答案:B
解析:推理判断题。本文主要讲述了作者的西班牙语学习经历,尤其是在说西班牙语的国家的旅行学习经历使他的西班牙语取得了很大的进步。再结合最后一段的第二句可知作者的写作目的是:鼓励语言学习者运用所学的语言。故选B。
5、答案:FCGAB
解析:①上文提到你可能会因为语言障碍而度过一段艰难的时光,F项顺应上文内容。故选F。
②本段主要讲述寄宿家庭的额外成本,C项符合本段主旨,同时下文的内容也是C项中的“额外的成本”的具体体现。故选C。
③根据下文可知,本段主要是在讲寄宿家庭给了他人体验异国生活和文化的机会,G项符合语境。
④设空处上句提到一路上你们两个会分享很多欢笑,也会留下持续一生的回忆,A项顺应上文内容。其中“both of you”对应上文中的“You two”。
⑤设空处上句提到许多利与弊确实是并存的,B项顺应上文内容。故选B。
6、答案:1-5 ADCBD 6-10 CCDAB 11-15 ABDAC
解析:1.根据video on TikTok可知,是在抖音上发布(post)视频。
2.根据上文中的a 2021 New Year's greeting video可知,他在发布新年祝福视频,应该是很开心的(happy)。
3.根据下文中的a sudden severe pandemic would disturb my travel plans可知,他实际上(actually)并没有计划新年假期时在意大利的库内奥逗留。
4.根据a sudden severe pandemic可知,疫情太突然,他没有预料(expect)到。
5.他们的旅程从长沙开始(set off),前往欧洲。
6.他们原本是计划用接近5个月(month)的时间旅行。从出发的时间(October 22,2019)及到达冰岛的时间(January)等可推断出,“5周” “5年”或“5天”都不符合语境,应是“5个月”。
7.根据上文中的driving across Eurasia可知,他们是穿越(cross)巴基斯坦。
8.根据时间in January可知,他们2019年10月22日出发,去了欧洲其他国家,最终(finally)才到达冰岛。
9.根据most of his friends who flew back home可知,他们和大部分朋友不一样(unlike),没有回国。
10.根据下文中的Wang and Ye Zi are staying at Cuneo可知,在发布视频的时候,他们还在意大利的库内奥。由此可知他们继续在欧洲的行程(journey)。
11.根据下文“Nino, a French man...sought them out and invited them to his house.”可知,他们在旅途中遇到了很多热心的(warm-hearted)人。
12.根据from a local newspaper可知,是从报纸上看到他们的故事(story)。
13.根据mutual trust and friendship可知,王觉得人与人之间需要更多的真诚的沟通(communication)。
14.根据上文中的a sudden severe pandemic...trap me and my friends in Europe可知,发视频时,即“目前(currently)”,王和朋友还被困在意大利的库内奥。
15.上文提到他们去时的旅行路线“They spent half a month _____ Pakistan, entering Iran, Turkey, and other European countries before _____ reaching Iceland…”,现在他们计划沿原路线(route)返一回。
7、答案:depressed
解析:考查词性转换。句意:做点什么事情来帮助自己。停止感到沮丧的最好方法是行动起来。depressed 是形容词,意为“沮丧的,消沉的”。
8、答案:sincerely; with
解析:考查副词和介词。第一空修饰谓语动词hope,作状语,故用副词sincerely; cooperate with...和……合作,故第二空填with。
9、答案:competence
解析:考查名词。设空处作improve的宾语,由设空处前面的定冠词the和后面的介词 of 可知应填名词competence。句意:为了提高老年人在科技方面的能力,许多措施将被采取以增加老年人友好型产品的供应。
10、答案:motivation
解析:考查名词。设空处作having的宾语,由前面的冠词a可知应填名词motivation。句意:仅仅和两个学生谈话之后我就发现有强烈的动机是达成目标最重要的因素之一。
11、答案:applicants
解析:考查词性转换。句意:如果申请人达不到这些要求,他们就不能被研究生院录取。由the可知设空处在从句中作主语,应使用名词形式,由they和be admitted to可知此处指人且应用复数形式。
12、答案:expectations; to visit
解析:考查名词和动词不定式。beyond one's expectations表示“出乎某人的意料”;expect sb. to do sth.期待某人做某事。故第一空填expectations,第二空填to visit。
13、答案:
Dear Kyle,
Knowing that you are thinking about having college education in China, I’m very glad and firmly believe that it’s a right choice.
You are sure to benefit a lot from it. With four years spent in China, you’ll have a further understanding of traditional Chinese culture and the present Chinese society, which will in turn make it easy for you to make more friends and start your own business after graduation. If you don’t want to stay in China, the ability of speaking Chinese and experiences of living in China can also guarantee you many good job opportunities.
As for me, I would be more than happy to help you. You can stay in my place before you settle down. All in all, if I were you, I wouldn’t let go of such a good chance. Write to me soon to let me know your decision.
Yours,
Li Hua
解析:

郑重声明:本文版权归原作者所有,转载文章仅为传播更多信息之目的,如作者信息标记有误,请第一时间联系我们修改或删除,多谢。