期中阅读理解提升卷-英语四年级上册人教PEP版(含解析)


期中阅读理解提升卷-英语四年级上册人教PEP版
一、阅读选择
My friend is a girl. She is twelve. She is from the USA.She is thin and tall. She has long hair. She has big eyes and a small mouth. She is quiet and cute. She has glasses. Her name is Lucy.
1.My friend is a ________. ( )
A.man B.girl C.boy
2.My friend is ________ years old. ( )
A.12 B.11 C.10
3.My friend is from ________. ( )
A.China B.the UK C.the USA
4.My friend has long hair, big eyes and a small ________. ( )
A.nose B.ears C.mouth
5.What is my friend’s name ( )
A.Her name is Amy. B.Her name is Sarah. C.Her name is Lucy.
This is Sue. She’s an English girl. She’s ten. Her mother likes to use fork and knife, she likes beef and fish. Her father likes to use chopsticks, he likes vegetables and rice. Sue likes fruits best.
6.Sue is _______. ( )
A.a good girl B.a Chinese girl C.an English girl
7.Her mother likes to use ______. ( )
A.chopsticks B.fork and knife C.spoon
8.Her father likes _______. ( )
A.beef and fish B.vegetables and rice C.hamburgers
9.What does Sue like best ( )
A.Banana. B.Cherry. C.Fruits.
My name is Wu Dong. I’m eleven. I’m a student. I have a friend. His name is Wu Ping. He’s twelve. He’s a good boy. He’s tall and strong. He has short black hair and a big nose. He is very friendly. And I am quiet.
10.Wu Dong is ________. ( )
A.11 B.12 C.13
11.Wu Dong is a ________. ( )
A.teacher B.student C.dog
12.Wu Ping is ________. ( )
A.tall and thin B.tall and strong C.short and strong
13.Wu Ping is ________. ( )
A.friendly B.quiet C.English
14.________ is quiet. ( )
A.Wu Dong B.Wu Ping C.John
I’m Miss Liu. I am your English teacher. We have a new classroom. It is very big and clean. This is my new desk. There are some new English books. They are blue and white. These new desks and chairs are for you.
15.Miss Liu is _______ teacher. ( )
A.a Chinese B.an English C.a math
16.They have a _______ classroom. ( )
A.small B.old C.new
17.Their English books are _______. ( )
A.blue B.white C.blue and white
18._______ has a new desk. ( )
A.Miss Liu B.Mrs Liu C.Mr Liu
19.The new classroom is _______. ( )
A.clean B.clean and big C.big
二、阅读判断
My name is Sarah. I’m thin and tall. I have a good friend. Her name is Lily. She has long black hair and big eyes. She’s strong and tall. She likes music. I have a good teacher, too. She is Miss Li, my English teacher. She likes music, too. She is Chinese. We are good friends.
20.Sarah is very strong. ( )
21.Sarah has long black hair. ( )
22.Miss Li is Sarah’s teacher. ( )
23.Lily has small eyes. ( )
24.Miss Li likes music, too. ( )
My name is Lily. This is our new classroom. It’s very big. You can see a blackboard, a computer, four fans, six lights, many desks and chairs. And I have a new schoolbag. It’s yellow and it’s so heavy. I have a maths book, a Chinese book and five notebooks in it. Where is it Oh, it’s on the floor.
25.The classroom is not so big. ( )
26.There are four fans and lights in the classroom. ( )
27.The schoolbag is yellow and orange. ( )
28.I have many notebooks in the schoolbag. ( )
29.The schoolbag is on the floor. ( )
Hello! I have a good friend. She’s from the UK. She’s ten years old. She’s tall and thin. She has big eyes and short hair. She has a yellow schoolbag. She has two storybooks, one key and some candies in her schoolbag. She has brown shoes. What’s her name Her name is Susan.
30.Susan is my friend. ( )
31.Susan is from Canada. ( )
32.Susan has long hair. ( )
33.Her shoes are brown. ( )
34.Susan has a storybook in her schoolbag. ( )
参考答案:
1.B 2.A 3.C 4.C 5.C
【导语】本文主要写了我的朋友露西。
1.句意:我的朋友是________。A男人,B女孩,C男孩,根据文中句子“My friend is a girl.”可知我的朋友是一个女孩,故选B。
2.句意:我的朋友是_________岁。根据文中句子“She is twelve.”可知我的朋友12岁,故选A。
3.句意:我的朋友来自________。A中国,B英国,C美国。根据文中句子“She is from the USA.”可知她来自美国,故选C。
4.句意:我的朋友有长头发,大眼睛和一个小________。A鼻子,B耳朵,C嘴巴。根据文中句子“She has big eyes and a small mouth.”可知她有一个小嘴巴,故选C。
5.句意:我朋友的名字是什么?A她的名字是安。B她的名字是莎拉。C她的名字是露西。根据文中句子“Her name is Lucy.”可知她的名字是露西,故选C。
6.C 7.B 8.A 9.C
【分析】略
6.略
7.略
8.略
9.略
【点睛】略
10.A 11.B 12.B 13.A 14.A
【分析】本文主要介绍了吴东和吴平。
10.句意:吴东_____岁。根据My name is Wu Dong. I’m eleven.,可知吴东11岁,故选A。
11.句意:吴东是一名______。A老师,B学生,C狗,根据I’m a student.,可知吴东是一名学生,故选B。
12.句意:吴平______。A又高又瘦,B又高又壮,C又矮又壮,根据He’s tall and strong.,可知吴平又高又壮,故选B。
13.句意:吴平是______。A友好的,B安静的,C英语,根据He is very friendly.,可知吴平是友好的,故选A。
14.句意:_______很安静。根据And I am quiet.,可知吴东很安静,故选A。
【点睛】
15.B 16.C 17.C 18.A 19.B
【分析】本文介绍了刘老师及她们的新教室。
15.句意:刘老师是_____老师。A一个语文,B一个英语,C一个数学,根据I am your English teacher. 可知是英语老师。故选B。
16.句意:他们有一个_____教室。A小的,B旧的,C新的,根据We have a new classroom. 可知是新的。故选C。
17.句意:他们的英语书是_____。A蓝色的,B白色的,C蓝白相间的,根据They are blue and white.可知是蓝白相间的。故选C。
18.句意:_____有一个新书桌。根据 This is my new desk.可知刘老师有一个新书桌。故选A。
19.句意:这个新教室______。A干净的,B又干净又大,C大的,根据It is very big and clean.可知是又大又干净。故选B。
【点睛】
20.F 21.F 22.T 23.F 24.T
【导语】本文萨拉介绍了自己,朋友丽丽和英语老师李老师。
20.题干句意:莎拉很强壮。根据“I’m thin and tall.”可知莎拉是高瘦的,题干表述不正确,故答案为F。
21.题干句意:莎拉有一头黑色长发。根据“Her name is Lily. She has long black hair and big eyes.”可知是莉莉有黑色长发,题干表述不正确,故答案为F。
22.题干句意:李小姐是萨拉的老师。根据“She is Miss Li, my English teacher.”可知题干表述正确,故答案为T。
23.题干句意:莉莉有一双小眼睛。根据“Her name is Lily. She has long black hair and big eyes.”可知有大眼睛,题干表述不正确,故答案为F。
24.题干句意:李小姐也喜欢音乐。根据“She is Miss Li, my English teacher. She likes music, too.”可知题干表述正确,故答案为T。
25.F 26.F 27.F 28.T 29.T
【导语】本文介绍了莉莉的新教室和书包里的物品。
25.句意:教室没那么大。根据“This is our new classroom. It’s very big.”,可知教室很大,故答案为F。
26.句意:教室里有四个风扇和灯。根据“You can see a blackboard, a computer, four fans, six lights, many desks and chairs.”,可知教室里有四个风扇,六盏灯,故答案为F。
27.句意:书包是黄色和橙色的。根据“And I have a new schoolbag. It’s yellow and it’s so heavy.”,可知书包是黄色的,故答案为F。
28.句意:我书包里有许多笔记本。根据“I have a maths book, a Chinese book and five notebooks in it.”,可知莉莉的书包里有许多笔记本,故答案为T。
29.句意:书包在地板上。“Oh, it’s on the floor.”,可知书包在地板上,故答案为T。
30.T 31.F 32.F 33.T 34.F
【导语】本文讲述了作者的好朋友苏珊的年龄,外貌特征及她的物品。
30.句意:苏珊是我的朋友。根据“Hello! I have a good friend. Her name is Susan.”可知题干描述正确,故答案为T。
31.句意:苏珊来自加拿大。根据“She’s from the UK”可知她来自英国。故答案为F。
32.句意:苏珊有一头长发。根据“ She has big eyes and short hair.”可知她有大眼睛和短头发。故答案为F。
33.句意:她的鞋子是棕色的。根据“She has brown shoes.”可知题干描述正确,故答案为T。
34.句意:苏珊的书包里有一本故事书。根据“ She has two storybooks, one key and some candies in her schoolbag.”可知有两本故事书。故答案为F。
精品试卷·第 2 页 (共 2 页)
()

郑重声明:本文版权归原作者所有,转载文章仅为传播更多信息之目的,如作者信息标记有误,请第一时间联系我们修改或删除,多谢。