备考2023年高考英语二轮专题:阅读理解(广告信息类)

备考2023年高考英语二轮专题:阅读理解(广告信息类)
一、阅读理解
(2023高三下·重庆开学考)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出最佳选项。
Experts say that engaging in playful activities through adulthood can help lower stress, improve cognitive functions, and build social bonds with others, which is so much more than what your phone can do for you. So what are you waiting for Round up the family, grab one of these lawn games for adults, and let the good time sroll.
Spikeball Game Set $59.99
The flexible, hula-hoop-sized net stands on its foldable legs and can be taken to the beach or the park to give four players plenty of space to run around. Start the two-on-two game by bouncing a ball off the net, sending it flying toward your opponents—they have three passes between them to send the ball back over to your team. When they miss, you score, and the first one to get to 21 wins.
The Pocket Shot $25.00
Who doesn't love lining up cans and shooting them down with a slingshot It's demanding yet thrilling. The Pocket Shot is a super powerful slingshot that shoots at two or three times the rate of a regular slingshot. It's super tiny, so it fits in your pocket.
Giant 4-Connect-In-A-Row $79.99
Two players at a time try to insert their red or blue coins into the wooden frame to form a vertical or horizontal line of all the same color. It's way more challenging than you'd think.
1.According to the first paragraph, in what way can lawn games benefit adults
A.Helping them gain strong build. B.Boosting their intelligence.
C.Stopping their phone use. D.Ridding them of pressure.
2.How many players are needed when Spikeball Game Set is played
A.Two. B.Four. C.Five. D.Six.
3.What do the second and third game have in common
A.They are of pocket size. B.They are cheap to buy.
C.They take skills to play. D.They need two players.
(2023高二下·达坂城开学考)阅读短文,回答问题
Visa Medical Appointment
For your appointment you must bring:
·Your valid original passport. Driving license is not accepted.
·HAP ID (体检号) and your e-Medical Referral Letter.
·Prescription glasses or contact lenses.
·Any specialist's reports about your medical condition.
At visa medical assessment
·A phone interpreter will be made available upon request.
·You will be required to change into a medical shirt provided for your visa medical assessment. We recommend that female applicants NOT wear a dress or clothing which is difficult to remove to the appointment.
·If you are having an x-ray, you will be asked to remove all necklaces and neck chains and tie long hair back. We request valuables not be brought to the assessment. Change rooms and lockers will be available to store your belongings, including your mobile phone which must be kept in a locker during your assessment.
Important information for your appointment
Blood Test
You are required to have a blood test, please eat and drink as normal before your appointment. There is no need to fast.
Arriving for your appointment
Please arrive on time for your appointment and allow approximately 2 hours for your assessment to be completed.
Pregnancy
If you are pregnant, please call our contact centre on 1300794919 as it may affect you being able to proceed with the assessment.
Menstruation (生理期)
If you have booked your appointment when menstruating, please go online to reschedule your appointment so it falls 4—6 days after you have finished menstruating.
For more information
Please visit our website www..au
Bupa Medical Visa Services Customer Service
4.What should applicants take for the appointment
A.Driving license. B.Passport copy.
C.Medical Referral Letter. D.Sun glasses.
5.What is required to do during the x-ray
A.To take off all jewellery. B.To have long hair cut.
C.To have on formal clothing. D.To take a mobile phone along.
6.Which is the special information for women
A.Eating and drinking as normal.
B.Keeping secret about the pregnancy.
C.Allowing at least two hours for the test.
D.Delaying the appointment due to menstruation.
7.Which of the following is true according to the passage
A.You can eat and drink as normal before the medical appointment.
B.Pregnancy doesn't affect the assessment.
C.Driving license is acceptable for the appointment.
D.You are allowed to wear neck chains when having an X-ray.
8.What can't be brought to the visa medical appointment
A.soft drinks B.a long dress C.a mobile phone D.a sandwich
(2023高二下·达坂城开学考)阅读短文,回答问题
The world's craziest
festivals
Crazy festivals all
over the world are out there just waiting to be celebrated. Join Cornelia
Kumfert on a trip to the most unusual events taking place around the globe.
Burning Man Festival
Every year in Nevada
(US) there is artwork and cunosities galore to marvel at when the Black Rock
Desert changes into a mammoth art exhibition.
In August and
September, some 70,00 people come here to celetrate the Burning Man Festival.
San Diego Comic Con
Surely superheroes don't
queue Well, at San Diego's Comic Convention they do. Each July hey open their
dos to fans of Superman and other comic figures. More than 100,000 annual
visitors have paid homage to their mythical heroes.
Crying Baby Festival, Tokyo
At the Crying Baby
Festival in Tokyo (Japan), sumo wrestlers do what they can to bring babies to
tears.
Sadists run riot
Certainly not! It's a 400-year-old tradition based on a Japanese proverb, which
says that crying babies grow fastest and parents believe the event brings good
health to their children.
Palio Contest, Siena
Fame and honour await
the winner of the Palio contest in Siena (Italy).
In July and August,
ten inhabitants of different districts of the city jockey for first place in a
spectacular horse race.
The trophy goes to the
contestant whose horse crosses the finishing line first—whether he's still in
the saddle or not.
9.Which of the festivals offers a view of art
A.Burning Man Festival. B.Palio Contest, Siena.
C.Crying Baby Festival, Tokyo. D.San Diego Comic Con.
10.How was the festival in Tokyo founded
A.On the basis of a proverb. B.Based on a phrase.
C.According to a story. D.At the request of the public.
11.What can tourists see in Siena of Italy between July and August
A.A burning man show. B.A comedy play.
C.A horse race. D.A baby-crying show.
(2023高三下·定远开学考)阅读理解
Adult Summer
Reading
How to participate
(参加):
Starting Saturday
July1 sign at the Circulation Desk and receive a Summer Reading T-shirt! Enter
a raffle ticket (彩票) for each book you read for a chance to win a weekly prize.
Read any book of
your chance. The more you read, the greater your chance to win a prize! Entries
must be received by Tuesday, August 22 at 9pm.
Notes:Send
us a photo of yourself wearing your Summer Reading T-shit to framinghams
ummerreading@ for a chance to win a grand prize.
What you can win:
Weekly prizes will
be drawn on the following days
July10- Gift card
for a dozen donuts donated (捐赠) by Cael Bagel
July 17- ﹩5
gift card donated by Mad Willes
July 24- ﹩5
gift card donated by Mad Willes
July31- ﹩10
gift card to Barnes and Noble donated by the Friends of the Framingham Library
August7 ﹩10
gift card to Barnes and Noble donated by the Friends of the Framingham Library
August14- ﹩25
gift card donated by Zaftig Delicatessen
Grand prize
880 gift card to
Barnes&Noble or a Kindle Paper white donated by the Friends of the
Framingham Library
The Finale Concert
Wednesday. August
23 at 7pm Costin Room, Main Library
The grand prize
winners will be drawn, followed by a concert by The Love Dogs. Enjoy ice cream
donated by Ben & Jerry's Natick.
For more
information: Call 508-532-5570 x4351 or visit www. Framingham library. org
12.How can you get a chance to win a grand prize
A.Register in advance.
B.Read a book every month.
C.Collect as many raffle tickets as possible.
D.Send a photo according to the rule.
13.What prize can you win for the third week
A.﹩5 gift card. B.﹩10 gift card.
C.﹩25 gift card. D.﹩80 gift card.
14.What can we know about the finale concert
A.Every participant can go to the concert
B.The participant should pay for the ice cream
C.Information about it can be got on the website
D.All the prizes will be announced during the event
(2023高三下·肥东开学考)阅读理解
This year, we are delighted
to launch the first time American Short Fiction (ASF), From Thursday, May 26, to Monday, May 30, we will welcome
twenty-four writers to Austin to study with short-story masters Karen Russell
and Dantiel W. Moniz over the course of five inspiring, enlightening days.
Participants will
attend daily fiction workshops, one-on-one
meetings with distinguished faculty, and craft lectures
by faculty, special guests, and ASF editors.
We'll provide space to create new work and make lasting connections in the
atmosphere of the sights, sounds, and swimming holes
of Austin.
How to Apply
Applications are
due February 15 by 11:59pm. To apply, please send us a
double-spaced writing sample of up to 25 pages through our submit table
application site (https://American short
fiction. org/workshop/). There is a
non-refundable ﹩20 application
fee. We will inform applicants of their acceptance by email on or before March
15.
Tuition for the
workshop is ﹩1, 800, which does not
include room and board. We are working with a local hotel within walking
distance of our office for a discounted block of rooms, and you are also
welcome to seek out accommodations on your own.
Scholarships and
Financial Aid
We are proud to
offer financial assistance to attend the workshop in the form of two
scholarships and two fellowships. Our merit-based (基于优秀的) scholarships will come
with a 50% reduction in tuition. Our fellowships are need-based, and cover the
entire cost of the workshop and accommodations. Writers from historically under
served communities are encouraged to apply.
15.What can the participants do at the workshop
A.Welcome twenty-four writers. B.Provide space to create new work.
C.Make lectures at fiction workshops. D.Study with Dantiel W. Moniz.
16.When does the application close
A.February 15 by 11:59 am. B.March 15 by 00:00 am.
C.February 16 by 00:00 am. D.Thursday, May 26 by 11:59 pm.
17.How much will a participant with scholarship spend at least
A.¥920. B.¥1, 820. C.¥1, 800. D.$900.
(2023高二下·藤县开学考)阅读理解
Jewel's Online Footwear Store
Leather Dress Shoes
Price: $120. 00
Color: Black leather/Brown leather/Red leather/Natural leather
Average Rating: 3 out of 5 stars
Shipping Info: Standard: 7-10 business days/Express: 3-5 days
Customer Reviews
1)★★★★★
My favorite shoes! I've been to many conferences where my business fellows have told me how much they like my shoes. Just wearing them makes me feel more calm and content in the office. I recommend them to all of my co workers, and I own a pair of each color.
2)★
These are the worst shoes I have ever worn! The leather came off after only one week, and everybody thought they were ugly. The bottoms of the shoes made everything slippery. My employer fired me because he hated them! From then on, I would only wear Brand X shoes!
3)★★★
These shoes do exactly what shoes are supposed to do. There isn't anything too special about them. In the morning, I put them on and go about my day. They look delightful enough, and they are quite durable (耐穿的). I will probably buy another pair.
4)★★★★
These shoes are my favorite things. I met my bride while buying a pair of these shoes. She was a customer service employee at the store I bought them at, and after she sold me three pairs, I asked her for her phone number and we started dating. Soon after that, we were engaged. We are getting married this afternoon, and I couldn't be happier.
18.How many pairs of leather dress shoes does the first customer own
A.One. B.Two. C.Three. D.Four.
19.Which customer do you feel gives the most balanced and objective (客观的)view
A.Customer 1. B.Customer 2. C.Customer 3. D.Customer 4.
20.Why Cdoes the fourth customer like the shoes
A.They make him attractive.
B.They make him feel more comfortable.
C.They are made to last.
D.He got to know his bride while buying them.
(2023高二下·泸县开学考)阅读理解
Could you cook Christmas
dinner in an AIR FRYER
Graphic shows they deliver
juicy results on a roast chicken…and they are
up to three times cheaper than an oven to run.
WHICH APPLIANCE IS BEST
FOR COOKING CHICKEN
Appliance Electric oven Pressure cooker Air fryer Slow cooker Halogen oven
Cooking time 76mins 32mins 53mins 180mins 54mins
Energy used to cook 1. 157 kWh 0. 336 kWh 0. 54 kWh 0. 9 kWh 1. 166 kWh
Cost to cook 39p 11p 18p 31p 40p
Quality Meat was a little dry
but the skin was crispy and browned Cooked rather than roasted,
skin not crispy Juicy, flavorsome meat
with a crispy brown skin Well cooked but skin
only slightly crispy Full of flavor with a
crispy skin
The Which testers initially
cooked a three-pound (1.4 kg) chicken in all these appliances, including both a
halogen and conventional oven. This bird would be big enough to feed four people,
with enough meat left for some Boxing Day sandwiches. They found the pressure cooker
was both the cheapest and quickest way of roasting it, taking 32 minutes and costing
a tiny 11p – 28p cheaper than the electric oven. But unlike the oven, it fell short
on getting achieving one of the highlights of the Christmas roast – the brown, crispy
skin.
The air fryer also cooked
the chicken's skin nicely but gave perfect, tender meat, all for just 18p and in
under an hour. Additionally, if you ditched the oven and used an air fryer for every
Sunday roast for the rest of the year, using the gadget would equate to an annual
saving of 11.
The testers did note that
the chicken cooked in the electric oven was also a little dry, meaning the air fryer
came out on top over all other appliances.
The cost savings will soon
be lost if you have to cook more than one batch though, so it's still better to
use your oven if you're cooking large quantities.
However, the slow cooker
received a bonus point for requiring less hands-on attention, and was therefore
the most convenient.
21.Which appliance best suits environmentally-aware people enjoying a crispy chicken
A.Pressure cooker. B.Electric oven.
C.Halogen oven. D.Air fryer.
22.What is probably the major reason for people to use pressure cooker
A.Size. B.Appearance. C.Cost. D.Safety.
23.What is the advantage of using the slow cooker
A.It costs least money. B.It needs less attention.
C.It's most energy efficient. D.Its appearance is fashionable.
(2023高二下·威远开学考)阅读理解
Hours&Admission
Open daily 10 a. m. —5
p. m. except major holidays(see below)
July
and August only—Thursdays until 7 p. m.
Please
note: all MIT Museum sites are wheelchair accessible.
Admission beginning July
1, 2018
Adults:
$10. 00;youth under 18, students, seniors: $5. 00;children under age 5: free
Admission
is free on the last Sunday of each month, all day, from September 2018 to June 2019.
Evening
programs are free with Museum Admission.
Visit
our Partner Organizations page for more information about discounts(折扣).
Closed, 2019:
January
1: New Year's Day
May
27: Memorial Day
July
4: Independence Day
September
2: Labor Day
November
28: Thanksgiving Day
December
24&25: Christmas Eve&Christmas Day
December
31: Early Closing for New Year's Day
24.The information you read above is probably about_______.
A.a park B.a cinema C.a museum D.a cafe
25.How much do they have to pay in total if a family, including grandparents, parent and a child of 8, go together on the last Sunday of November 2018
A.$0. B.$25. C.$30. D.$35.
26.Which of the following statements is true
A.Children under the age of 7 do not have to pay.
B.It is possible for the disabled to go there on wheelchairs.
C.Visitors have to pay some extra money for the evening programs.
D.There are definitely no more discounts besides those listed here.
(2023高二下·高县开学考)阅读理解
The Great Smoky Mountains
National Park offers trails (路线) for all skill
levels and we've pulled together a list of some of the easier hiking trails that
are perfect for kids.
Gatlinburg Trail
The Gatlinburg Trail is
easy to get to and perfect for a first time hiking experience. Pets and bikes are
allowed on this one too. The trail is relatively flat and follows along the West
Prong of the Little Pigeon River for about 2 miles, so the roundtrip length is just
3.9 miles. Hike at your own pace and enjoy!
Porters Creek Trail
The Porters Creek trailhead
is located in Greenbrier Cove. The trail makes a great hike any time of the year
due to its lower elevation (海拔). As you make
your way along the hiking trail from the parking lot to Porters Flat, you'll see
remains of the Elbert Cantrell farmhouse, Ownby Cemetery, the John Messer farm site
and more. And if you happen to visit during the spring season, be on the lookout
for all the beautiful spring wildflowers beginning to bloom. The roundtrip length
is 4 miles.
Laurel Falls
The Laurel Falls trail
is 2.3 miles round trip and considered to be one of the best waterfall hikes in
the Great Smoky Mountains! Laurel Falls Trail is paved but rocky and uneven, and
there are a few steep drop-offs as you get closer to the falls, so wear appropriate
shoes and keep small children close.
Andrew's Bald Hiking Trail
Andrew's Bald Hiking Trail
is 1. 8 miles each way and relatively easy to negotiate. You may find patches of
wild berries and beautiful wildflowers but best of all, some amazing views of the
Great Smoky Mountains. It's also a great spot to stop and enjoy a picnic with the
family.
27.What makes Gatlinburg Trail special
A.Its waterfall. B.Its farm site.
C.Its uneven road. D.Its permission of bikes.
28.Which trail suits people who prefer the shortest roundtrip length
A.Gatlinburg Trail. B.Porters Creek Trail.
C.Laurel Falls. D.Andrew's Bald Hiking Trail.
29.What do the listed trails have in common
A.They are suitable for children.
B.They are challenging.
C.They are designed for picnicking.
D.They are favored by skilled hikers.
(2023高三下·镇江开学考)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
Check out our top 5 weather apps for your smart phones, which will keep you one step ahead of nature.
Tornado Warning and Alert App This app from the American Red Cross tracks a tornado as it approaches with step-by-step advice about what to do before the storm hits. A siren warning is built into the app and goes off when the National Oceanic and Atmospheric Administration issues a tornado warning in your area.
The Weather Channel App This app includes weekly weather forecasts from more than 200 meteorologists and lets you check what kind of weather lays ahead, complete with storm prediction maps. The Weather Channel App also alerts users to storm warning in the area.
Lightening Finder If the goal is to get to the storm, rather than avoid it, this app is here to help. The Lightening Finder color—codes the age of the lightening bolt, and estimates a safe distance from which to watch it.
NOAA Weather Radio HD This app broadcasts radio reports from the National Oceanic and Atmospheric Administration, and gives you around-the-clock updates on the latest weather warnings, watches, advisories, and forecasts. Push notifications alert you to serious storm warnings in your area even when you are not currently using the application. The app also gives detailed four-day forecasts based on your GPS coordinates, or a chosen location.
Dark Sky Stay dry with Dark Sky, which offers weather reports, including minute-by-minute rain forecasts for your exact location. To keep its predictions as accurate as possible, this app forecasts only one hour into the future.
30.If you want to keep track of daily weather changes, you may choose _________.
A.Lightening Finder B.The Weather Channel App
C.Tornado Warning and Alert App D.NOAA Weather Radio HD
31.Which of the following is TRUE about Dark Sky
A.It is especially suitable to predict wet days.
B.It provides more services than the others.
C.It only offers accurate prediction for your area.
D.It keeps you aware of the weather days ahead.
32.The main differences of the five apps lie in ___________.
A.user's phones. B.user's locations
C.their images D.their functions
答案解析部分
【答案】1.D
2.B
3.C
【知识点】细节理解题;时文广告类
【解析】【分析】本文是一篇应用文,介绍了三种草坪游戏以及价格等信息。
【点评】考查阅读理解,包含细节理解题,是一篇介绍类阅读,注意先略读文章,掌握文章大意,再分析题干及选项,到文中找到相关内容并进行理解。
1.考查细节理解。根据第一段中的"Experts say that engaging in playful activities through adulthood can help lower stress, improve cognitive functions, and build social bonds with others, which is so much more than what your phone can do for you.”专家表示,在成年期参与有趣的活动可以帮助减轻压力,改善认知功能,并与他人建立社会联系,这比你的手机能为你做的多得多。可知,草坪游戏可以给成年人减压。故选D。
2.考查细节理解。根据 Spikeball Game Set $59.99 部分中的"Start the two-on-two game by bouncing a ball off the net, sending it flying toward your opponents—they have three passes between them to send the ball back over to your team.”在二对二比赛开始时,将球反弹到网外,让球飞向你的对手——对方有三次传球机会将球传回你的球队。可知,当玩Spikeball Game Set时需要四个玩家。故选B。
3.考查细节理解。根据 The Pocket Shot $25.00 部分中的"It's demanding yet thrilling.”它要求很高,但也很刺激;以及 Giant 4-Connect-In-A-Row $79.99 部分中的"Two players at a time try to insert their red or blue coins into the wooden frame to form a vertical or horizontal line of all the same color. It's way more challenging than you'd think. ”两名玩家一次将他们的红色或蓝色硬币插入木框中,形成一条颜色相同的垂直线或水平线。这比你想象的更有挑战性。可知,第二和第三个游戏的共同之处是它们需要技巧。故选C。
【答案】4.C
5.A
6.D
7.A
8.B
【知识点】推理判断题;细节理解题;时文广告类
【解析】【分析】本文是一篇应用文,介绍了visa医疗预约的要求和检查时的注意事项。
【点评】考查阅读理解,包含细节理解题、推理判断题,是一篇介绍类阅读,注意先略读文章,掌握文章大意,再分析题干及选项,到文中找到相关内容并进行理解。
4.考查细节理解。根据Visa Medical Appointment部分中的“For your appointment you must bring”预约时你必须带;以及“HAP ID (体检号) and your e-Medical Referral Letter”体检号还有你的电子医疗推荐信。可知,预约时必须携带电子医疗推荐信,所以说,为了预约,申请者应该携带医疗推荐信。故选C。
5.考查细节理解。根据At visa medical assessment部分中的“If you are having an x-ray, you will be asked to remove all necklaces and neck chains and tie long hair back.”如果你正在接受x光检查,你会被要求摘下所有的项链和颈圈,并把长发绑在后面。可知,x光检查时需要摘下项链等所有珠宝,所以说,x光检查时需要摘掉所有珠宝。故选A。
6.考查推理判断。根据Menstruation (生理期)部分中的“If you have booked your appointment when menstruating, please go online to reschedule your appointment so it falls 4—6 days after you have finished menstruating.”如果你在生理期时预约了,请上网重新安排你的预约,这样可以在你完成生理期后4-6天预约。可知,生理期是女性经历的特殊时期,如果在生理期时预约了,可以推后预约,在完成生理期后4-6天预约,可推断,因月经推迟预约是针对女性的特殊信息。故选D。
7.考查细节理解。根据Blood Test部分中的“You are required to have a blood test, please eat and drink as normal before your appointment.”你需要验血,预约前请正常饮食。可知,在医疗预约前可以正常饮食,所以说,“你可以在医疗预约前正常饮食”这一项符合文章内容,故选A。
8.考查细节理解。根据At visa medical assessment部分中的“We recommend that female applicants NOT wear a dress or clothing which is difficult to remove to the appointment.”我们建议女性申请人不要穿连衣裙或难以脱下的衣服去医疗预约。可知,visa医疗预约中不能穿长裙或难以脱下的衣服,所以说,visa医疗预约中不能穿长裙。故选B。
【答案】9.A
10.A
11.C
【知识点】细节理解题;时文广告类
【解析】【分析】本文是一篇应用文,介绍了世界上几个最疯狂的节日的活动地点及内容。
【点评】考查阅读理解,包含细节理解题,是一篇介绍类阅读,注意先略读文章,掌握文章大意,再分析题干及选项,到文中找到相关内容并进行理解。
9.考查细节理解。根据Burning Man Festival部分中的“Every year in Nevada (US) there is artwork and curiosities galore to marvel at when the Black Rock Desert changes into a mammoth art exhibition.”每年在内华达州(美国),当黑岩沙漠变成一个庞大的艺术展览时,都会有大量的艺术品和珍品让人惊叹。可知,在Burning Man Festival这个节日期间可以欣赏到艺术品。故选A。
10.考查细节理解。根据Crying Baby Festival, Tokyo部分中的“It's a 400-year-old tradition based on a Japanese proverb”它是一个有着400年传统基于日本的一句谚语而产生的节日。可知,日本的Crying Baby Festival这一节日来源于谚语。故选A。
11.考查细节理解。根据Palio Contest, Siena部分中“In July and August, ten inhabitants of different districts of the city jockey for first place in a spectacular horse race.”7月和8月,该市不同地区的十名居民在一场壮观的赛马中争夺第一名。可知,游客们7、8月在意大利的锡耶纳可以看到赛马。故选C。
【答案】12.D
13.A
14.C
【知识点】细节理解题;时文广告类
【解析】【分析】本文是一篇应用文,介绍了一个成人读书活动的报名信息,奖项设置,活动安排和联系方式等信息。
【点评】考查阅读理解,包含细节理解题,是一篇介绍类阅读,注意先略读文章,掌握文章大意,再分析题干及选项,到文中找到相关内容并进行理解。
12.考查细节理解。根据 How to participate (参加) 部分中的“Send us a photo of yourself wearing your Summer Reading T-shit to framinghams ummerreading@ for a chance to win a grand prize.”给我们发一张你穿着Summer Reading T恤的照片到framinghams ummerreading@ 来赢得大奖,可知,发送一张符合要求的照片到他们的邮箱可以有机会赢得大奖。故选D。
13.考查细节理解。根据What you can win:部分中的“July 24 — $5 gift card donated by Mad Willes”7月24日——由Mad Willes捐赠的5美元礼品卡,可知,第三周的大奖是5美元的礼品卡。故选A。
14.考查细节理解。根据The Finale Concert部分中的“For more information: Call 508-532-5570 x4351 or visit www. framinghamlibrary.org”更多信息:拨打电话508-532-5570x4351或访问www. framinghamlibrary.org。可知,我们可以在网站上了解更多finale concert的信息。故选C。
【答案】15.D
16.C
17.A
【知识点】词义猜测题;细节理解题;时文广告类
【解析】【分析】本文是一篇应用文,介绍了今年首次推出的美国短篇小说工作坊的相关信息,包括内容、申请、费用等。
【点评】考查阅读理解,包含细节理解题、词义猜测题,注意先略读文章,掌握文章大意,再分析题干及选项,到文中找到相关内容并进行理解。
15.考查细节理解。根据第一段中的“From Thursday, May 26, to Monday, May 30, we will welcome twenty-four writers to Austin to study with short-story masters Karen Russell and Dantiel W. Moniz over the course of five inspiring, enlightening days.”从5月26日(星期四)到5月30日(星期一),我们将欢迎24位作家来到奥斯汀,与短篇小说大师凯伦·罗素和丹提尔·W·莫尼兹一起学习,为期五天。可知,参加者可以在工作坊与丹提尔·W·莫尼兹一起学习。故选D。
16.考查细节理解。根据 How to Apply部分中的“Applications are due February 15 by 11:59 pm.”申请截止日期为2月15日晚上11点59分,可知,申请截止日期为2月16日凌晨00:00。故选C。
17.考查数字计算。根据 How to Apply部分中的“There is a non-refundable $20 application fee.”有20美元的申请费是不可退还的;“Tuition for the workshop is $ 1,800, which does not include room and board.”研习班的学费是1800美元,不包括食宿;以及 Scholarships and Financial Aid 部分中的的“Our merit-based(基于优秀的) scholarships will come with a 50% reduction in tuition.”我们的基于成绩优秀的奖学金将提供50%的学费减免。可知,获得奖学金的学员最少要花($ 1,800*50%+$20)920美元。故选A。
【答案】18.D
19.C
20.D
【知识点】细节理解题;时文广告类
【解析】【分析】本文是一篇应用文,介绍了一家在线鞋店的一款皮鞋,包括鞋子的价格、材质、颜色、评价等级和快递信息等。
【点评】考查阅读理解,包含细节理解题,是一篇介绍类阅读,注意先略读文章,掌握文章大意,再分析题干及选项,到文中找到相关内容并进行理解。
18.考查细节理解。根据第一位顾客的评价中的“I recommend them to all of my co- workers, and I own a pair of each color.”我向所有的同事推荐他们,而且每一种颜色我都有一双;以及第三段“Color: Black Leather Brown Leather Red Leather Yellow Leather”颜色有:黑色、棕色、红色和黄色,可知,第一位顾客拥有四双皮鞋。故选D。
19.考查细节理解。第一位顾客用“my favorite shoes”我最喜欢的鞋子;以及第四位顾客用“These shoes are my most cherished possession”这双鞋是我最珍视的)很显然都是夸大了对鞋子的喜爱程度;而第二位顾客评价“These are the worst shoes I have ever worn”这是我穿的最差的鞋,也是有夸张的成分的;只有第三位顾客“These shoes do exactly what shoes are supposed to do”这双鞋就是一双鞋子,是最平衡和客观的。故选C。
20.考查细节理解。根据第四个顾客的评价“I met my bride while buying a pair of these shoes.”我在买这双鞋时遇到了我的新娘,可知,第四个顾客很喜欢这双鞋,因为他在买的时候认识了他的妻子。故选D。
【答案】21.D
22.C
23.B
【知识点】细节理解题;时文广告类
【解析】【分析】本文是一篇应用文,通过烹饪时间,耗能,成本和质量等它方面来描述几种烹饪鸡肉的电器。
【点评】考查阅读理解,包含细节理解题,是一篇介绍类阅读,注意先略读文章,掌握文章大意,再分析题干及选项,到文中找到相关内容并进行理解。
21.考查细节理解。由表格可知,高压锅耗费能量最少,但根据表格Quality一行“Cooked rather than roasted, skin not crispy ”熟的而不是烤的,皮不脆。可知高压锅无法实现烤鸡的酥脆外皮,所以排除A;其次是空气炸锅耗能量较少,根据表格的Quality一行“Juicy, flavorsome meat with a crispy brown skin ”多汁可口的肉,外皮呈脆棕色。可知,空气炸锅做出来的烤鸡外皮是酥脆的,所以对于那些享受脆皮鸡的环保人士来说,空气炸锅最合适。故选D。
22.考查细节理解。根据表格下的第一段中的“They found the pressure cooker was both the cheapest and quickest way of roasting it, taking 32 minutes and costing a tiny 11p – 28p cheaper than the electric oven. ”他们发现高压锅是最便宜和最快的烘烤方式,耗时32分钟,成本比电炉便宜11便士–28便士。可知,人们使用高压锅主要可能因为便宜。故选C。
23.考查细节理解。根据最后一段“However, the slow cooker received a bonus point for requiring less hands-on attention, and was therefore the most convenient. ”慢炖锅由于需要较少的动手注意力而获得加分,因此是最方便的。可知,慢炖锅的优势是需要较少的关注。故选B。
【答案】24.C
25.A
26.B
【知识点】推理判断题;细节理解题;时文广告类
【解析】【分析】本文是一篇应用文,介绍了麻省理工学院博物馆的开放时间、停业时间以及门票和免费开放的相关事宜。
【点评】考查阅读理解,包含细节理解题、推理判断题,是一篇介绍类阅读,注意先略读文章,掌握文章大意,再分析题干及选项,到文中找到相关内容并进行理解。
24.考查推理判断。根据Open daily 10 a.m.—5 p.m.except major holidays(see below)部分中的“Please note:all MIT Museum sites are wheelchair accessible.”请注意:轮椅可以进入所有麻省理工学院博物馆场所,可推知,文章中的信息是关于一个博物馆的。故选C。
25.考查细节理解。根据Admission beginning July 1,2018部分中的“Admission is free on the last Sunday of each month,all day,from September 2018 to June 2019.”可知,从2018年9月到2019年6月,每个月的最后一个周日门票免费,所以在2018年11月的最后一个周日一家人都免费,故选A。
26.考查细节理解。根据Open daily 10 a.m.—5 p.m.except major holidays(see below)部分中的“Please note:all MIT Museum sites are wheelchair accessible.”请注意:轮椅可以进入所有麻省理工学院博物馆场所。可知,残疾人坐轮椅进去是可能的,故选B。
【答案】27.D
28.C
29.A
【知识点】细节理解题;时文广告类
【解析】【分析】本文是一篇应用文,详细介绍了大烟山国家公园适合孩子们简单徒步的路线。
【点评】考查阅读理解,包含细节理解题,是一篇介绍类阅读,注意先略读文章,掌握文章大意,再分析题干及选项,到文中找到相关内容并进行理解。
27.考查细节理解。根据Gatlinburg Trail部分中的“The Gatlinburg Trail is easy to get to and perfect for a first time hiking experience. Pets and bikes are allowed on this one too. ”加特林堡小径很容易到达,是第一次徒步旅行的绝佳去处。宠物和自行车也允许进入。可知,加特林堡小径允许骑自行车。因此,加特林堡小径特别之处是对自行车的许可,故选D。
28.考查细节理解。根据 Gatlinburg Trail 部分中的“…so the roundtrip length is just 3.9 miles ”因此往返长度仅为3.9英里;Porters Creek Trail 部分中的“The roundtrip length is 4 miles. ”往返长度为4英里;Laurel Falls 部分中的“The Laurel Falls trail is 2.3 miles round trip”桂冠瀑布步道往返2.3英里;以及Andrew's Bald Hiking Trail部分中的“Andrew's Bald Hiking Trail is 1.8 miles each way and relatively easy to negotiate”安德鲁斯堡德的徒步小径每程1.8英里,相对容易通过。可知,加特林堡小径往返3.9英里,波特斯克里克小径往返4英里,桂冠瀑布往返2.3英里,安德鲁斯堡德的徒步小径往返3.6英里(1.8英里的两倍),往返路线最短的是桂冠瀑布。因此,适合喜欢最短往返长度的人的路线是Laurel Falls.,故选C。
29.考查细节理解。根据第一段“The Great Smoky Mountains National Park offers trails for all skill levels and we’ve pulled together a list of some of the easier hiking trails that are perfect for kids.”大烟山国家公园提供各种技能水平的徒步路线,我们列出了一些适合孩子们的简单徒步路线。可知,大烟山国家公园提供各种技能水平的徒步路线,文中列出了适合孩子们简单徒步的路线。因此,列出的路线共同之处是它们适合儿童,故选A。
【答案】30.D
31.A
32.D
【知识点】细节理解题;时文广告类
【解析】【分析】本文是一篇应用文,介绍了为智能手机准备的5款天气应用。
【点评】考查阅读理解,包含细节理解题,是一篇介绍类阅读,注意先略读文章,掌握文章大意,再分析题干及选项,到文中找到相关内容并进行理解。
30.考查细节理解。根据NOAA Weather Radio HD部分中的“This app broadcasts radio reports from the National Oceanic and Atmospheric Administration, and gives you around-the-clock updates on the latest weather warnings”这个应用程序播放来自国家海洋和大气管理局的广播报告,并为您提供全天候更新最新天气预告。可知,如果你想跟踪每天的天气变化,你可以选择NOAA Weather Radio HD。故选D。
31.考查细节理解。根据Dark Sky部分中的“Stay dry with Dark Sky, which offers weather reports, including minute-by-minute rain forecasts for your exact location. ”使用Dark Sky保持干燥,它提供天气报告,包括对你确切位置的每分钟降雨预报。可知,Dark Sky可以提供你所在位置的每分钟降雨预报,所以它特别适用于预测雨天。故选A。
32.考查细节理解。根据Tornado Warning and Alert App部分中的“This app from the American Red Cross tracks a tornado”这个来自美国红十字会的应用程序跟踪龙卷风;The Weather Channel App部分中的“lets you check what kind of weather lays ahead, complete with storm prediction maps.”并让你检查未来的天气状况,以及风暴预测地图;Lightening Finder部分中的“If the goal is to get to the storm, rather than avoid it”如果你的目标是到达风暴,而不是避开它,这个应用程序可以帮助你;NOAA Weather Radio HD部分中的“This app broadcasts radio reports from the National Oceanic and Atmospheric Administration, and gives you around-the-clock updates on the latest weather warnings”这个应用程序播放来自国家海洋和大气管理局的广播报告,并为您提供全天候更新最新天气预告;以及Dark Sky部分中的“Stay dry with Dark Sky, which offers weather reports, including minute-by-minute rain forecasts for your exact location.”使用Dark Sky保持干燥,它提供天气报告,包括对你确切位置的每分钟降雨预报。可知,5款天气应用的主要区别是功能不同。故选D。
备考2023年高考英语二轮专题:阅读理解(广告信息类)
一、阅读理解
(2023高三下·重庆开学考)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出最佳选项。
Experts say that engaging in playful activities through adulthood can help lower stress, improve cognitive functions, and build social bonds with others, which is so much more than what your phone can do for you. So what are you waiting for Round up the family, grab one of these lawn games for adults, and let the good time sroll.
Spikeball Game Set $59.99
The flexible, hula-hoop-sized net stands on its foldable legs and can be taken to the beach or the park to give four players plenty of space to run around. Start the two-on-two game by bouncing a ball off the net, sending it flying toward your opponents—they have three passes between them to send the ball back over to your team. When they miss, you score, and the first one to get to 21 wins.
The Pocket Shot $25.00
Who doesn't love lining up cans and shooting them down with a slingshot It's demanding yet thrilling. The Pocket Shot is a super powerful slingshot that shoots at two or three times the rate of a regular slingshot. It's super tiny, so it fits in your pocket.
Giant 4-Connect-In-A-Row $79.99
Two players at a time try to insert their red or blue coins into the wooden frame to form a vertical or horizontal line of all the same color. It's way more challenging than you'd think.
1.According to the first paragraph, in what way can lawn games benefit adults
A.Helping them gain strong build. B.Boosting their intelligence.
C.Stopping their phone use. D.Ridding them of pressure.
2.How many players are needed when Spikeball Game Set is played
A.Two. B.Four. C.Five. D.Six.
3.What do the second and third game have in common
A.They are of pocket size. B.They are cheap to buy.
C.They take skills to play. D.They need two players.
【答案】1.D
2.B
3.C
【知识点】细节理解题;时文广告类
【解析】【分析】本文是一篇应用文,介绍了三种草坪游戏以及价格等信息。
【点评】考查阅读理解,包含细节理解题,是一篇介绍类阅读,注意先略读文章,掌握文章大意,再分析题干及选项,到文中找到相关内容并进行理解。
1.考查细节理解。根据第一段中的"Experts say that engaging in playful activities through adulthood can help lower stress, improve cognitive functions, and build social bonds with others, which is so much more than what your phone can do for you.”专家表示,在成年期参与有趣的活动可以帮助减轻压力,改善认知功能,并与他人建立社会联系,这比你的手机能为你做的多得多。可知,草坪游戏可以给成年人减压。故选D。
2.考查细节理解。根据 Spikeball Game Set $59.99 部分中的"Start the two-on-two game by bouncing a ball off the net, sending it flying toward your opponents—they have three passes between them to send the ball back over to your team.”在二对二比赛开始时,将球反弹到网外,让球飞向你的对手——对方有三次传球机会将球传回你的球队。可知,当玩Spikeball Game Set时需要四个玩家。故选B。
3.考查细节理解。根据 The Pocket Shot $25.00 部分中的"It's demanding yet thrilling.”它要求很高,但也很刺激;以及 Giant 4-Connect-In-A-Row $79.99 部分中的"Two players at a time try to insert their red or blue coins into the wooden frame to form a vertical or horizontal line of all the same color. It's way more challenging than you'd think. ”两名玩家一次将他们的红色或蓝色硬币插入木框中,形成一条颜色相同的垂直线或水平线。这比你想象的更有挑战性。可知,第二和第三个游戏的共同之处是它们需要技巧。故选C。
(2023高二下·达坂城开学考)阅读短文,回答问题
Visa Medical Appointment
For your appointment you must bring:
·Your valid original passport. Driving license is not accepted.
·HAP ID (体检号) and your e-Medical Referral Letter.
·Prescription glasses or contact lenses.
·Any specialist's reports about your medical condition.
At visa medical assessment
·A phone interpreter will be made available upon request.
·You will be required to change into a medical shirt provided for your visa medical assessment. We recommend that female applicants NOT wear a dress or clothing which is difficult to remove to the appointment.
·If you are having an x-ray, you will be asked to remove all necklaces and neck chains and tie long hair back. We request valuables not be brought to the assessment. Change rooms and lockers will be available to store your belongings, including your mobile phone which must be kept in a locker during your assessment.
Important information for your appointment
Blood Test
You are required to have a blood test, please eat and drink as normal before your appointment. There is no need to fast.
Arriving for your appointment
Please arrive on time for your appointment and allow approximately 2 hours for your assessment to be completed.
Pregnancy
If you are pregnant, please call our contact centre on 1300794919 as it may affect you being able to proceed with the assessment.
Menstruation (生理期)
If you have booked your appointment when menstruating, please go online to reschedule your appointment so it falls 4—6 days after you have finished menstruating.
For more information
Please visit our website www..au
Bupa Medical Visa Services Customer Service
4.What should applicants take for the appointment
A.Driving license. B.Passport copy.
C.Medical Referral Letter. D.Sun glasses.
5.What is required to do during the x-ray
A.To take off all jewellery. B.To have long hair cut.
C.To have on formal clothing. D.To take a mobile phone along.
6.Which is the special information for women
A.Eating and drinking as normal.
B.Keeping secret about the pregnancy.
C.Allowing at least two hours for the test.
D.Delaying the appointment due to menstruation.
7.Which of the following is true according to the passage
A.You can eat and drink as normal before the medical appointment.
B.Pregnancy doesn't affect the assessment.
C.Driving license is acceptable for the appointment.
D.You are allowed to wear neck chains when having an X-ray.
8.What can't be brought to the visa medical appointment
A.soft drinks B.a long dress C.a mobile phone D.a sandwich
【答案】4.C
5.A
6.D
7.A
8.B
【知识点】推理判断题;细节理解题;时文广告类
【解析】【分析】本文是一篇应用文,介绍了visa医疗预约的要求和检查时的注意事项。
【点评】考查阅读理解,包含细节理解题、推理判断题,是一篇介绍类阅读,注意先略读文章,掌握文章大意,再分析题干及选项,到文中找到相关内容并进行理解。
4.考查细节理解。根据Visa Medical Appointment部分中的“For your appointment you must bring”预约时你必须带;以及“HAP ID (体检号) and your e-Medical Referral Letter”体检号还有你的电子医疗推荐信。可知,预约时必须携带电子医疗推荐信,所以说,为了预约,申请者应该携带医疗推荐信。故选C。
5.考查细节理解。根据At visa medical assessment部分中的“If you are having an x-ray, you will be asked to remove all necklaces and neck chains and tie long hair back.”如果你正在接受x光检查,你会被要求摘下所有的项链和颈圈,并把长发绑在后面。可知,x光检查时需要摘下项链等所有珠宝,所以说,x光检查时需要摘掉所有珠宝。故选A。
6.考查推理判断。根据Menstruation (生理期)部分中的“If you have booked your appointment when menstruating, please go online to reschedule your appointment so it falls 4—6 days after you have finished menstruating.”如果你在生理期时预约了,请上网重新安排你的预约,这样可以在你完成生理期后4-6天预约。可知,生理期是女性经历的特殊时期,如果在生理期时预约了,可以推后预约,在完成生理期后4-6天预约,可推断,因月经推迟预约是针对女性的特殊信息。故选D。
7.考查细节理解。根据Blood Test部分中的“You are required to have a blood test, please eat and drink as normal before your appointment.”你需要验血,预约前请正常饮食。可知,在医疗预约前可以正常饮食,所以说,“你可以在医疗预约前正常饮食”这一项符合文章内容,故选A。
8.考查细节理解。根据At visa medical assessment部分中的“We recommend that female applicants NOT wear a dress or clothing which is difficult to remove to the appointment.”我们建议女性申请人不要穿连衣裙或难以脱下的衣服去医疗预约。可知,visa医疗预约中不能穿长裙或难以脱下的衣服,所以说,visa医疗预约中不能穿长裙。故选B。
(2023高二下·达坂城开学考)阅读短文,回答问题
The world's craziest
festivals
Crazy festivals all
over the world are out there just waiting to be celebrated. Join Cornelia
Kumfert on a trip to the most unusual events taking place around the globe.
Burning Man Festival
Every year in Nevada
(US) there is artwork and cunosities galore to marvel at when the Black Rock
Desert changes into a mammoth art exhibition.
In August and
September, some 70,00 people come here to celetrate the Burning Man Festival.
San Diego Comic Con
Surely superheroes don't
queue Well, at San Diego's Comic Convention they do. Each July hey open their
dos to fans of Superman and other comic figures. More than 100,000 annual
visitors have paid homage to their mythical heroes.
Crying Baby Festival, Tokyo
At the Crying Baby
Festival in Tokyo (Japan), sumo wrestlers do what they can to bring babies to
tears.
Sadists run riot
Certainly not! It's a 400-year-old tradition based on a Japanese proverb, which
says that crying babies grow fastest and parents believe the event brings good
health to their children.
Palio Contest, Siena
Fame and honour await
the winner of the Palio contest in Siena (Italy).
In July and August,
ten inhabitants of different districts of the city jockey for first place in a
spectacular horse race.
The trophy goes to the
contestant whose horse crosses the finishing line first—whether he's still in
the saddle or not.
9.Which of the festivals offers a view of art
A.Burning Man Festival. B.Palio Contest, Siena.
C.Crying Baby Festival, Tokyo. D.San Diego Comic Con.
10.How was the festival in Tokyo founded
A.On the basis of a proverb. B.Based on a phrase.
C.According to a story. D.At the request of the public.
11.What can tourists see in Siena of Italy between July and August
A.A burning man show. B.A comedy play.
C.A horse race. D.A baby-crying show.
【答案】9.A
10.A
11.C
【知识点】细节理解题;时文广告类
【解析】【分析】本文是一篇应用文,介绍了世界上几个最疯狂的节日的活动地点及内容。
【点评】考查阅读理解,包含细节理解题,是一篇介绍类阅读,注意先略读文章,掌握文章大意,再分析题干及选项,到文中找到相关内容并进行理解。
9.考查细节理解。根据Burning Man Festival部分中的“Every year in Nevada (US) there is artwork and curiosities galore to marvel at when the Black Rock Desert changes into a mammoth art exhibition.”每年在内华达州(美国),当黑岩沙漠变成一个庞大的艺术展览时,都会有大量的艺术品和珍品让人惊叹。可知,在Burning Man Festival这个节日期间可以欣赏到艺术品。故选A。
10.考查细节理解。根据Crying Baby Festival, Tokyo部分中的“It's a 400-year-old tradition based on a Japanese proverb”它是一个有着400年传统基于日本的一句谚语而产生的节日。可知,日本的Crying Baby Festival这一节日来源于谚语。故选A。
11.考查细节理解。根据Palio Contest, Siena部分中“In July and August, ten inhabitants of different districts of the city jockey for first place in a spectacular horse race.”7月和8月,该市不同地区的十名居民在一场壮观的赛马中争夺第一名。可知,游客们7、8月在意大利的锡耶纳可以看到赛马。故选C。
(2023高三下·定远开学考)阅读理解
Adult Summer
Reading
How to participate
(参加):
Starting Saturday
July1 sign at the Circulation Desk and receive a Summer Reading T-shirt! Enter
a raffle ticket (彩票) for each book you read for a chance to win a weekly prize.
Read any book of
your chance. The more you read, the greater your chance to win a prize! Entries
must be received by Tuesday, August 22 at 9pm.
Notes:Send
us a photo of yourself wearing your Summer Reading T-shit to framinghams
ummerreading@ for a chance to win a grand prize.
What you can win:
Weekly prizes will
be drawn on the following days
July10- Gift card
for a dozen donuts donated (捐赠) by Cael Bagel
July 17- ﹩5
gift card donated by Mad Willes
July 24- ﹩5
gift card donated by Mad Willes
July31- ﹩10
gift card to Barnes and Noble donated by the Friends of the Framingham Library
August7 ﹩10
gift card to Barnes and Noble donated by the Friends of the Framingham Library
August14- ﹩25
gift card donated by Zaftig Delicatessen
Grand prize
880 gift card to
Barnes&Noble or a Kindle Paper white donated by the Friends of the
Framingham Library
The Finale Concert
Wednesday. August
23 at 7pm Costin Room, Main Library
The grand prize
winners will be drawn, followed by a concert by The Love Dogs. Enjoy ice cream
donated by Ben & Jerry's Natick.
For more
information: Call 508-532-5570 x4351 or visit www. Framingham library. org
12.How can you get a chance to win a grand prize
A.Register in advance.
B.Read a book every month.
C.Collect as many raffle tickets as possible.
D.Send a photo according to the rule.
13.What prize can you win for the third week
A.﹩5 gift card. B.﹩10 gift card.
C.﹩25 gift card. D.﹩80 gift card.
14.What can we know about the finale concert
A.Every participant can go to the concert
B.The participant should pay for the ice cream
C.Information about it can be got on the website
D.All the prizes will be announced during the event
【答案】12.D
13.A
14.C
【知识点】细节理解题;时文广告类
【解析】【分析】本文是一篇应用文,介绍了一个成人读书活动的报名信息,奖项设置,活动安排和联系方式等信息。
【点评】考查阅读理解,包含细节理解题,是一篇介绍类阅读,注意先略读文章,掌握文章大意,再分析题干及选项,到文中找到相关内容并进行理解。
12.考查细节理解。根据 How to participate (参加) 部分中的“Send us a photo of yourself wearing your Summer Reading T-shit to framinghams ummerreading@ for a chance to win a grand prize.”给我们发一张你穿着Summer Reading T恤的照片到framinghams ummerreading@ 来赢得大奖,可知,发送一张符合要求的照片到他们的邮箱可以有机会赢得大奖。故选D。
13.考查细节理解。根据What you can win:部分中的“July 24 — $5 gift card donated by Mad Willes”7月24日——由Mad Willes捐赠的5美元礼品卡,可知,第三周的大奖是5美元的礼品卡。故选A。
14.考查细节理解。根据The Finale Concert部分中的“For more information: Call 508-532-5570 x4351 or visit www. framinghamlibrary.org”更多信息:拨打电话508-532-5570x4351或访问www. framinghamlibrary.org。可知,我们可以在网站上了解更多finale concert的信息。故选C。
(2023高三下·肥东开学考)阅读理解
This year, we are delighted
to launch the first time American Short Fiction (ASF), From Thursday, May 26, to Monday, May 30, we will welcome
twenty-four writers to Austin to study with short-story masters Karen Russell
and Dantiel W. Moniz over the course of five inspiring, enlightening days.
Participants will
attend daily fiction workshops, one-on-one
meetings with distinguished faculty, and craft lectures
by faculty, special guests, and ASF editors.
We'll provide space to create new work and make lasting connections in the
atmosphere of the sights, sounds, and swimming holes
of Austin.
How to Apply
Applications are
due February 15 by 11:59pm. To apply, please send us a
double-spaced writing sample of up to 25 pages through our submit table
application site (https://American short
fiction. org/workshop/). There is a
non-refundable ﹩20 application
fee. We will inform applicants of their acceptance by email on or before March
15.
Tuition for the
workshop is ﹩1, 800, which does not
include room and board. We are working with a local hotel within walking
distance of our office for a discounted block of rooms, and you are also
welcome to seek out accommodations on your own.
Scholarships and
Financial Aid
We are proud to
offer financial assistance to attend the workshop in the form of two
scholarships and two fellowships. Our merit-based (基于优秀的) scholarships will come
with a 50% reduction in tuition. Our fellowships are need-based, and cover the
entire cost of the workshop and accommodations. Writers from historically under
served communities are encouraged to apply.
15.What can the participants do at the workshop
A.Welcome twenty-four writers. B.Provide space to create new work.
C.Make lectures at fiction workshops. D.Study with Dantiel W. Moniz.
16.When does the application close
A.February 15 by 11:59 am. B.March 15 by 00:00 am.
C.February 16 by 00:00 am. D.Thursday, May 26 by 11:59 pm.
17.How much will a participant with scholarship spend at least
A.¥920. B.¥1, 820. C.¥1, 800. D.$900.
【答案】15.D
16.C
17.A
【知识点】词义猜测题;细节理解题;时文广告类
【解析】【分析】本文是一篇应用文,介绍了今年首次推出的美国短篇小说工作坊的相关信息,包括内容、申请、费用等。
【点评】考查阅读理解,包含细节理解题、词义猜测题,注意先略读文章,掌握文章大意,再分析题干及选项,到文中找到相关内容并进行理解。
15.考查细节理解。根据第一段中的“From Thursday, May 26, to Monday, May 30, we will welcome twenty-four writers to Austin to study with short-story masters Karen Russell and Dantiel W. Moniz over the course of five inspiring, enlightening days.”从5月26日(星期四)到5月30日(星期一),我们将欢迎24位作家来到奥斯汀,与短篇小说大师凯伦·罗素和丹提尔·W·莫尼兹一起学习,为期五天。可知,参加者可以在工作坊与丹提尔·W·莫尼兹一起学习。故选D。
16.考查细节理解。根据 How to Apply部分中的“Applications are due February 15 by 11:59 pm.”申请截止日期为2月15日晚上11点59分,可知,申请截止日期为2月16日凌晨00:00。故选C。
17.考查数字计算。根据 How to Apply部分中的“There is a non-refundable $20 application fee.”有20美元的申请费是不可退还的;“Tuition for the workshop is $ 1,800, which does not include room and board.”研习班的学费是1800美元,不包括食宿;以及 Scholarships and Financial Aid 部分中的的“Our merit-based(基于优秀的) scholarships will come with a 50% reduction in tuition.”我们的基于成绩优秀的奖学金将提供50%的学费减免。可知,获得奖学金的学员最少要花($ 1,800*50%+$20)920美元。故选A。
(2023高二下·藤县开学考)阅读理解
Jewel's Online Footwear Store
Leather Dress Shoes
Price: $120. 00
Color: Black leather/Brown leather/Red leather/Natural leather
Average Rating: 3 out of 5 stars
Shipping Info: Standard: 7-10 business days/Express: 3-5 days
Customer Reviews
1)★★★★★
My favorite shoes! I've been to many conferences where my business fellows have told me how much they like my shoes. Just wearing them makes me feel more calm and content in the office. I recommend them to all of my co workers, and I own a pair of each color.
2)★
These are the worst shoes I have ever worn! The leather came off after only one week, and everybody thought they were ugly. The bottoms of the shoes made everything slippery. My employer fired me because he hated them! From then on, I would only wear Brand X shoes!
3)★★★
These shoes do exactly what shoes are supposed to do. There isn't anything too special about them. In the morning, I put them on and go about my day. They look delightful enough, and they are quite durable (耐穿的). I will probably buy another pair.
4)★★★★
These shoes are my favorite things. I met my bride while buying a pair of these shoes. She was a customer service employee at the store I bought them at, and after she sold me three pairs, I asked her for her phone number and we started dating. Soon after that, we were engaged. We are getting married this afternoon, and I couldn't be happier.
18.How many pairs of leather dress shoes does the first customer own
A.One. B.Two. C.Three. D.Four.
19.Which customer do you feel gives the most balanced and objective (客观的)view
A.Customer 1. B.Customer 2. C.Customer 3. D.Customer 4.
20.Why Cdoes the fourth customer like the shoes
A.They make him attractive.
B.They make him feel more comfortable.
C.They are made to last.
D.He got to know his bride while buying them.
【答案】18.D
19.C
20.D
【知识点】细节理解题;时文广告类
【解析】【分析】本文是一篇应用文,介绍了一家在线鞋店的一款皮鞋,包括鞋子的价格、材质、颜色、评价等级和快递信息等。
【点评】考查阅读理解,包含细节理解题,是一篇介绍类阅读,注意先略读文章,掌握文章大意,再分析题干及选项,到文中找到相关内容并进行理解。
18.考查细节理解。根据第一位顾客的评价中的“I recommend them to all of my co- workers, and I own a pair of each color.”我向所有的同事推荐他们,而且每一种颜色我都有一双;以及第三段“Color: Black Leather Brown Leather Red Leather Yellow Leather”颜色有:黑色、棕色、红色和黄色,可知,第一位顾客拥有四双皮鞋。故选D。
19.考查细节理解。第一位顾客用“my favorite shoes”我最喜欢的鞋子;以及第四位顾客用“These shoes are my most cherished possession”这双鞋是我最珍视的)很显然都是夸大了对鞋子的喜爱程度;而第二位顾客评价“These are the worst shoes I have ever worn”这是我穿的最差的鞋,也是有夸张的成分的;只有第三位顾客“These shoes do exactly what shoes are supposed to do”这双鞋就是一双鞋子,是最平衡和客观的。故选C。
20.考查细节理解。根据第四个顾客的评价“I met my bride while buying a pair of these shoes.”我在买这双鞋时遇到了我的新娘,可知,第四个顾客很喜欢这双鞋,因为他在买的时候认识了他的妻子。故选D。
(2023高二下·泸县开学考)阅读理解
Could you cook Christmas
dinner in an AIR FRYER
Graphic shows they deliver
juicy results on a roast chicken…and they are
up to three times cheaper than an oven to run.
WHICH APPLIANCE IS BEST
FOR COOKING CHICKEN
Appliance Electric oven Pressure cooker Air fryer Slow cooker Halogen oven
Cooking time 76mins 32mins 53mins 180mins 54mins
Energy used to cook 1. 157 kWh 0. 336 kWh 0. 54 kWh 0. 9 kWh 1. 166 kWh
Cost to cook 39p 11p 18p 31p 40p
Quality Meat was a little dry
but the skin was crispy and browned Cooked rather than roasted,
skin not crispy Juicy, flavorsome meat
with a crispy brown skin Well cooked but skin
only slightly crispy Full of flavor with a
crispy skin
The Which testers initially
cooked a three-pound (1.4 kg) chicken in all these appliances, including both a
halogen and conventional oven. This bird would be big enough to feed four people,
with enough meat left for some Boxing Day sandwiches. They found the pressure cooker
was both the cheapest and quickest way of roasting it, taking 32 minutes and costing
a tiny 11p – 28p cheaper than the electric oven. But unlike the oven, it fell short
on getting achieving one of the highlights of the Christmas roast – the brown, crispy
skin.
The air fryer also cooked
the chicken's skin nicely but gave perfect, tender meat, all for just 18p and in
under an hour. Additionally, if you ditched the oven and used an air fryer for every
Sunday roast for the rest of the year, using the gadget would equate to an annual
saving of 11.
The testers did note that
the chicken cooked in the electric oven was also a little dry, meaning the air fryer
came out on top over all other appliances.
The cost savings will soon
be lost if you have to cook more than one batch though, so it's still better to
use your oven if you're cooking large quantities.
However, the slow cooker
received a bonus point for requiring less hands-on attention, and was therefore
the most convenient.
21.Which appliance best suits environmentally-aware people enjoying a crispy chicken
A.Pressure cooker. B.Electric oven.
C.Halogen oven. D.Air fryer.
22.What is probably the major reason for people to use pressure cooker
A.Size. B.Appearance. C.Cost. D.Safety.
23.What is the advantage of using the slow cooker
A.It costs least money. B.It needs less attention.
C.It's most energy efficient. D.Its appearance is fashionable.
【答案】21.D
22.C
23.B
【知识点】细节理解题;时文广告类
【解析】【分析】本文是一篇应用文,通过烹饪时间,耗能,成本和质量等它方面来描述几种烹饪鸡肉的电器。
【点评】考查阅读理解,包含细节理解题,是一篇介绍类阅读,注意先略读文章,掌握文章大意,再分析题干及选项,到文中找到相关内容并进行理解。
21.考查细节理解。由表格可知,高压锅耗费能量最少,但根据表格Quality一行“Cooked rather than roasted, skin not crispy ”熟的而不是烤的,皮不脆。可知高压锅无法实现烤鸡的酥脆外皮,所以排除A;其次是空气炸锅耗能量较少,根据表格的Quality一行“Juicy, flavorsome meat with a crispy brown skin ”多汁可口的肉,外皮呈脆棕色。可知,空气炸锅做出来的烤鸡外皮是酥脆的,所以对于那些享受脆皮鸡的环保人士来说,空气炸锅最合适。故选D。
22.考查细节理解。根据表格下的第一段中的“They found the pressure cooker was both the cheapest and quickest way of roasting it, taking 32 minutes and costing a tiny 11p – 28p cheaper than the electric oven. ”他们发现高压锅是最便宜和最快的烘烤方式,耗时32分钟,成本比电炉便宜11便士–28便士。可知,人们使用高压锅主要可能因为便宜。故选C。
23.考查细节理解。根据最后一段“However, the slow cooker received a bonus point for requiring less hands-on attention, and was therefore the most convenient. ”慢炖锅由于需要较少的动手注意力而获得加分,因此是最方便的。可知,慢炖锅的优势是需要较少的关注。故选B。
(2023高二下·威远开学考)阅读理解
Hours&Admission
Open daily 10 a. m. —5
p. m. except major holidays(see below)
July
and August only—Thursdays until 7 p. m.
Please
note: all MIT Museum sites are wheelchair accessible.
Admission beginning July
1, 2018
Adults:
$10. 00;youth under 18, students, seniors: $5. 00;children under age 5: free
Admission
is free on the last Sunday of each month, all day, from September 2018 to June 2019.
Evening
programs are free with Museum Admission.
Visit
our Partner Organizations page for more information about discounts(折扣).
Closed, 2019:
January
1: New Year's Day
May
27: Memorial Day
July
4: Independence Day
September
2: Labor Day
November
28: Thanksgiving Day
December
24&25: Christmas Eve&Christmas Day
December
31: Early Closing for New Year's Day
24.The information you read above is probably about_______.
A.a park B.a cinema C.a museum D.a cafe
25.How much do they have to pay in total if a family, including grandparents, parent and a child of 8, go together on the last Sunday of November 2018
A.$0. B.$25. C.$30. D.$35.
26.Which of the following statements is true
A.Children under the age of 7 do not have to pay.
B.It is possible for the disabled to go there on wheelchairs.
C.Visitors have to pay some extra money for the evening programs.
D.There are definitely no more discounts besides those listed here.
【答案】24.C
25.A
26.B
【知识点】推理判断题;细节理解题;时文广告类
【解析】【分析】本文是一篇应用文,介绍了麻省理工学院博物馆的开放时间、停业时间以及门票和免费开放的相关事宜。
【点评】考查阅读理解,包含细节理解题、推理判断题,是一篇介绍类阅读,注意先略读文章,掌握文章大意,再分析题干及选项,到文中找到相关内容并进行理解。
24.考查推理判断。根据Open daily 10 a.m.—5 p.m.except major holidays(see below)部分中的“Please note:all MIT Museum sites are wheelchair accessible.”请注意:轮椅可以进入所有麻省理工学院博物馆场所,可推知,文章中的信息是关于一个博物馆的。故选C。
25.考查细节理解。根据Admission beginning July 1,2018部分中的“Admission is free on the last Sunday of each month,all day,from September 2018 to June 2019.”可知,从2018年9月到2019年6月,每个月的最后一个周日门票免费,所以在2018年11月的最后一个周日一家人都免费,故选A。
26.考查细节理解。根据Open daily 10 a.m.—5 p.m.except major holidays(see below)部分中的“Please note:all MIT Museum sites are wheelchair accessible.”请注意:轮椅可以进入所有麻省理工学院博物馆场所。可知,残疾人坐轮椅进去是可能的,故选B。
(2023高二下·高县开学考)阅读理解
The Great Smoky Mountains
National Park offers trails (路线) for all skill
levels and we've pulled together a list of some of the easier hiking trails that
are perfect for kids.
Gatlinburg Trail
The Gatlinburg Trail is
easy to get to and perfect for a first time hiking experience. Pets and bikes are
allowed on this one too. The trail is relatively flat and follows along the West
Prong of the Little Pigeon River for about 2 miles, so the roundtrip length is just
3.9 miles. Hike at your own pace and enjoy!
Porters Creek Trail
The Porters Creek trailhead
is located in Greenbrier Cove. The trail makes a great hike any time of the year
due to its lower elevation (海拔). As you make
your way along the hiking trail from the parking lot to Porters Flat, you'll see
remains of the Elbert Cantrell farmhouse, Ownby Cemetery, the John Messer farm site
and more. And if you happen to visit during the spring season, be on the lookout
for all the beautiful spring wildflowers beginning to bloom. The roundtrip length
is 4 miles.
Laurel Falls
The Laurel Falls trail
is 2.3 miles round trip and considered to be one of the best waterfall hikes in
the Great Smoky Mountains! Laurel Falls Trail is paved but rocky and uneven, and
there are a few steep drop-offs as you get closer to the falls, so wear appropriate
shoes and keep small children close.
Andrew's Bald Hiking Trail
Andrew's Bald Hiking Trail
is 1. 8 miles each way and relatively easy to negotiate. You may find patches of
wild berries and beautiful wildflowers but best of all, some amazing views of the
Great Smoky Mountains. It's also a great spot to stop and enjoy a picnic with the
family.
27.What makes Gatlinburg Trail special
A.Its waterfall. B.Its farm site.
C.Its uneven road. D.Its permission of bikes.
28.Which trail suits people who prefer the shortest roundtrip length
A.Gatlinburg Trail. B.Porters Creek Trail.
C.Laurel Falls. D.Andrew's Bald Hiking Trail.
29.What do the listed trails have in common
A.They are suitable for children.
B.They are challenging.
C.They are designed for picnicking.
D.They are favored by skilled hikers.
【答案】27.D
28.C
29.A
【知识点】细节理解题;时文广告类
【解析】【分析】本文是一篇应用文,详细介绍了大烟山国家公园适合孩子们简单徒步的路线。
【点评】考查阅读理解,包含细节理解题,是一篇介绍类阅读,注意先略读文章,掌握文章大意,再分析题干及选项,到文中找到相关内容并进行理解。
27.考查细节理解。根据Gatlinburg Trail部分中的“The Gatlinburg Trail is easy to get to and perfect for a first time hiking experience. Pets and bikes are allowed on this one too. ”加特林堡小径很容易到达,是第一次徒步旅行的绝佳去处。宠物和自行车也允许进入。可知,加特林堡小径允许骑自行车。因此,加特林堡小径特别之处是对自行车的许可,故选D。
28.考查细节理解。根据 Gatlinburg Trail 部分中的“…so the roundtrip length is just 3.9 miles ”因此往返长度仅为3.9英里;Porters Creek Trail 部分中的“The roundtrip length is 4 miles. ”往返长度为4英里;Laurel Falls 部分中的“The Laurel Falls trail is 2.3 miles round trip”桂冠瀑布步道往返2.3英里;以及Andrew's Bald Hiking Trail部分中的“Andrew's Bald Hiking Trail is 1.8 miles each way and relatively easy to negotiate”安德鲁斯堡德的徒步小径每程1.8英里,相对容易通过。可知,加特林堡小径往返3.9英里,波特斯克里克小径往返4英里,桂冠瀑布往返2.3英里,安德鲁斯堡德的徒步小径往返3.6英里(1.8英里的两倍),往返路线最短的是桂冠瀑布。因此,适合喜欢最短往返长度的人的路线是Laurel Falls.,故选C。
29.考查细节理解。根据第一段“The Great Smoky Mountains National Park offers trails for all skill levels and we’ve pulled together a list of some of the easier hiking trails that are perfect for kids.”大烟山国家公园提供各种技能水平的徒步路线,我们列出了一些适合孩子们的简单徒步路线。可知,大烟山国家公园提供各种技能水平的徒步路线,文中列出了适合孩子们简单徒步的路线。因此,列出的路线共同之处是它们适合儿童,故选A。
(2023高三下·镇江开学考)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
Check out our top 5 weather apps for your smart phones, which will keep you one step ahead of nature.
Tornado Warning and Alert App This app from the American Red Cross tracks a tornado as it approaches with step-by-step advice about what to do before the storm hits. A siren warning is built into the app and goes off when the National Oceanic and Atmospheric Administration issues a tornado warning in your area.
The Weather Channel App This app includes weekly weather forecasts from more than 200 meteorologists and lets you check what kind of weather lays ahead, complete with storm prediction maps. The Weather Channel App also alerts users to storm warning in the area.
Lightening Finder If the goal is to get to the storm, rather than avoid it, this app is here to help. The Lightening Finder color—codes the age of the lightening bolt, and estimates a safe distance from which to watch it.
NOAA Weather Radio HD This app broadcasts radio reports from the National Oceanic and Atmospheric Administration, and gives you around-the-clock updates on the latest weather warnings, watches, advisories, and forecasts. Push notifications alert you to serious storm warnings in your area even when you are not currently using the application. The app also gives detailed four-day forecasts based on your GPS coordinates, or a chosen location.
Dark Sky Stay dry with Dark Sky, which offers weather reports, including minute-by-minute rain forecasts for your exact location. To keep its predictions as accurate as possible, this app forecasts only one hour into the future.
30.If you want to keep track of daily weather changes, you may choose _________.
A.Lightening Finder B.The Weather Channel App
C.Tornado Warning and Alert App D.NOAA Weather Radio HD
31.Which of the following is TRUE about Dark Sky
A.It is especially suitable to predict wet days.
B.It provides more services than the others.
C.It only offers accurate prediction for your area.
D.It keeps you aware of the weather days ahead.
32.The main differences of the five apps lie in ___________.
A.user's phones. B.user's locations
C.their images D.their functions
【答案】30.D
31.A
32.D
【知识点】细节理解题;时文广告类
【解析】【分析】本文是一篇应用文,介绍了为智能手机准备的5款天气应用。
【点评】考查阅读理解,包含细节理解题,是一篇介绍类阅读,注意先略读文章,掌握文章大意,再分析题干及选项,到文中找到相关内容并进行理解。
30.考查细节理解。根据NOAA Weather Radio HD部分中的“This app broadcasts radio reports from the National Oceanic and Atmospheric Administration, and gives you around-the-clock updates on the latest weather warnings”这个应用程序播放来自国家海洋和大气管理局的广播报告,并为您提供全天候更新最新天气预告。可知,如果你想跟踪每天的天气变化,你可以选择NOAA Weather Radio HD。故选D。
31.考查细节理解。根据Dark Sky部分中的“Stay dry with Dark Sky, which offers weather reports, including minute-by-minute rain forecasts for your exact location. ”使用Dark Sky保持干燥,它提供天气报告,包括对你确切位置的每分钟降雨预报。可知,Dark Sky可以提供你所在位置的每分钟降雨预报,所以它特别适用于预测雨天。故选A。
32.考查细节理解。根据Tornado Warning and Alert App部分中的“This app from the American Red Cross tracks a tornado”这个来自美国红十字会的应用程序跟踪龙卷风;The Weather Channel App部分中的“lets you check what kind of weather lays ahead, complete with storm prediction maps.”并让你检查未来的天气状况,以及风暴预测地图;Lightening Finder部分中的“If the goal is to get to the storm, rather than avoid it”如果你的目标是到达风暴,而不是避开它,这个应用程序可以帮助你;NOAA Weather Radio HD部分中的“This app broadcasts radio reports from the National Oceanic and Atmospheric Administration, and gives you around-the-clock updates on the latest weather warnings”这个应用程序播放来自国家海洋和大气管理局的广播报告,并为您提供全天候更新最新天气预告;以及Dark Sky部分中的“Stay dry with Dark Sky, which offers weather reports, including minute-by-minute rain forecasts for your exact location.”使用Dark Sky保持干燥,它提供天气报告,包括对你确切位置的每分钟降雨预报。可知,5款天气应用的主要区别是功能不同。故选D。

郑重声明:本文版权归原作者所有,转载文章仅为传播更多信息之目的,如作者信息标记有误,请第一时间联系我们修改或删除,多谢。