湖南省衡阳市2024-2025七年级英语下期中仿真模拟题(答案解析+听力音频及原文)

湖南省衡阳市2024-2025学年七年级英语下期中仿真模拟题
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
一、听力选择(满分20分)
1.How does Tom usually go to school
A.By bus. B.By bike. C.On foot.
2.When does uncle Wang’s radio show begin
A.At 9:00 a.m. B.At 8:30 a.m. C.At 9:00 p.m.
3.Who wants to join the club
A.Bob. B.Tom. C.Jack.
4.What’s the weather like in the countryside
A.Rainy. B.Sunny. C.Windy.
5.When does Tom have sport
A.At 3:20 p.m B.At 3:30 p.m C.At 4:30 p.m
听对话,回答下列小题。
6.What is Jenny reading
A.An art book. B.A story book. C.An English book.
7.Does John like story books
A.Yes, he does. B.No, he doesn’t. C.Not mentioned.
听对话,回答下列小题。
8.Where may the two people be
A.In a dining hall. B.In a library. C.In a park.
9.Can they eat there
A.Yes, they can. B.No, they can’t. C.Not mentioned.
听对话,回答问题。
10.What season is it now
A.Summer. B.Spring. C.Winter.
11.Why does the boy like summer best
A.He doesn’t like raining.
B.He likes swimming.
C.He doesn’t like cold weather.
听对话,回答问题。
12.Why doesn’t Tom like the hamburger
A.It’s too hot. B.It’s too dry. C.It’s too sweet.
13.What kind of food is Tom’s favorite
A.Milk and bread. B.Eggs and fruit. C.Noodles.
14.What time does Tom have lunch?
A.At 12:00. B.At 12:30. C.At 12:40.
听对话,回答小题。
15.How often does Linda watch TV
A.Once a week. B.Every evening. C.Hardly ever.
16.When does Linda surf the Internet
A.On Thursday evening.B.On Saturday evening. C.On Sunday evening.
17.How long does Linda do her homework
A.Half an hour. B.One hour. C.Two hours.
听对话,回答问题。
18.What is Steve doing in the picture
A.Singing. B.Cooking. C.Playing soccer.
19.Who is working on the computer
A.Steve’s father. B.Steve’s brother. C.Steve’s uncle.
20.Where is Lucy
A.Under the tree. B.Behind the tree. C.On the tree.
二、完形填空(满分10分)
We all need to have food every day and food is colorful (五颜六色的).
Some food is green, some food is red, and 21 is black. Now more and more people like to have 22 food—black rice, black beans, black grapes. 23 do they like black food Do you know
First, black food 24 make grey hair turn into (转变成) black hair. Second, black food is 25 for the heart (心脏). Next, black food can 26 children become clever. At the 27 time, black food can also help women look young.
Doctors 28 that it isn’t good to be choosy (挑剔的) about food. Black food is very good, 29 we need food with different colors. So let’s eat food in all 30 from now on.
21.A.this B.any C.some
22.A.white B.black C.green
23.A.Why B.When C.How
24.A.must B.mustn’t C.can
25.A.bad B.good C.easy
26.A.help B.see C.has
27.A.right B.first C.same
28.A.spell B.talk C.say
29.A.but B.so C.and
30.A.sizes B.colors C.classes
三、任务型阅读(满分10分)
阅读下面短文,根据短文内容回答问题。
Mark is a swimmer. He trains (训练) hard every day. He usually gets up at 5:30. After breakfast, he goes to the swimming pool at 6:00. Mark likes to start his training early, because there are few people, and the water is clean.
At 6:15, Mark begins his two-hour swim. After swimming, Mark gets to school at 8:30. He is good at his studies, especially (尤其) maths and science. He enjoys learning and talking with his friends. After lunch, they often spell out new words from class. This helps him with his English. After school, Mark goes to the pool at 4:00 for the second two-hour training. He knows that to become a champion (冠军) at the Olympics, he must work hard every day. In the evening, he finishes his homework and spends time with his family before going to bed early at 9:00.
31.When does Mark usually get up
32.Why does Mark like to start his training early
33.What subjects is Mark especially good at
34.How many hours does Mark train a day
35.What is Mark’s dream
四、阅读理解(满分40分)
A
阅读下面的短文,从所给的A~F六个选项中,选出正确的答案填空,使短文通顺,内容完整,并填涂在答题卡上,其中选项中有一项是多余的。
The Ministry of Education (教育部) makes an announcement (通知). It says that students shouldn’t bring mobile phones to schools. 36 Should students take mobile phones to school 37
Some people think it’s good for students. First, it’s easy for students to contact (联系) with others. And their parents can also contact them when they need. 38 For example, they can learn the new words in the digital (电子的) dictionary.
39 They think the students use the mobile phone to play games, watch movies, go shopping and so on, even during the class. 40 Also, using mobile phones too much is bad for eyes. How about you Do you think students should bring mobile phones to school
A.It’s a waste (浪费) of time.
B.But some other people don’t think so.
C.Then, mobile phones can help with their study.
D.Students can use their phones to call their parents.
E.Different people have different ideas (观点) about this question.
F.As we all know (众所周知), mobile phones are very important in students’ lives.
B
When we talk about pandas, we will think of lovely black and white animals. They are cute, so many people love them very much. But do you really know pandas The following are some facts (事实) to help you know more.
Pandas can climb trees and swim
Pandas can’t do kung fu like they do in films, but they are good tree climbers. They can climb trees when they’re 7 months old. Pandas can swim, too.
Pandas are lazy—eating and sleeping make their day
What a panda does all day is to eat and sleep. You need to get up early for a visit to a panda park, so you can see them when they are active. They usually eat and sleep for 14 hours a day.
Pandas like being alone
Panda families don’t live together. They don’t like staying with others. They like to live on their own. It is relaxing for them.
Pandas do not hibernate (冬眠)
Pandas do not hibernate in winter. In winter, they usually find a more comfortable place to relax and eat bamboo.
41.What can we know according to Paragraph 2
A.Pandas can do kung fu well.
B.Pandas can swim when they’re 7 months old.
C.Pandas are good at climbing trees.
42.What does the underlined word “active” probably mean in Chinese
A.懒散的 B.活跃的 C.无聊的
43.What do we know about pandas’ living habits
A.They like living in the zoos.
B.They like living by themselves.
C.They dream of having a relaxing life.
44.What is the best title for the passage
A.What pandas do every day
B.Why pandas do not hibernate
C.How much you know about pandas
45.Where is the passage probably from
A.A piece of news about animals.
B.A travel guide.
C.An English dictionary.
B
I’m Julia. Today I want to tell you something about the place where I’m living now. It’s on a big street. On the left of my house is a big park. The police station is across from house. There is a hotel on the left of the park. Between the hotel and a restaurant, there is a small bank. A big supermarket is across from the restaurant. On weekends, my family often play sports in the park. My mother often shops in the supermarket. What about yours
I’m Jenny. I live on a small street. My house is in the middle of the street. In front of the house, there is a small supermarket. On the left of the supermarket is a library and on the right of the supermarket is a post office. Behind my house, there is a small park with a few trees. At the end of my street, there is a hill (山丘) with lots of trees. On weekends, my family often climb the mountain. It takes us about 10 minutes to walk there from our house.
46.Where does Julia live
A.On a small street. B.On a quiet street. C.On a big street.
47.A small bank is ________.
A.across from the restaurant
B.in front of Jenny’s house
C.between the hotel and a restaurant
48.What is between a library and a post office
A.A small supermarket.
B.A big supermarket.
C.A small park.
49.What do Jenny and her family do on weekends
A.Play sports. B.Go shopping. C.Climb the mountain.
50.What’s the best title for the passage
A.Our School Life. B.Our Neighborhoods. C.Our Weekends.
C
It’s eight o’clock in the morning now. A crow (乌鸦) finds a big cake on a window sill (窗台). “A strawberry cake! That’s my favorite,” it says.
Ten minutes later, a second crow flies down to the window sill.
It says, “Do you want to eat it ”
“Yes, of course,” answers the first crow.
“You see,” says the second crow, “the cake is big enough (足够的) for two of us.” The first crow thinks for a minute and says, “OK, let’s share it.”
But when they finish cutting the cake into two, four more crows come. “How about sharing the cake with us ” they ask.
The first crow and the second crow look at each other. They don’t think the cake is big enough for six. But at last they think sharing is a good thing. So they cut the cake into six.They are the same size.
Every crow gets some cake and eats it happily.
51.What does the first crow find
A.A banana cake. B.A strawberry cake. C.An apple cake.
52.When does the second crow come
A.At 8:00 a.m. B.At 8:10 a.m. C.At 8: 00 p.m.
53.What does the underlined word “share” in Paragraph 5 mean in Chinese
A.讨论 B.保存 C.分享
54.Every crow eats ________ of the cake.
A.1/2 B.1/4 C.1/6
55.We can see the passage in the “________” column (栏目) of a newspaper.
A.Story B.Sports C.Food
五、短文填空(满分20分)
A.阅读下面短文,根据语境、中文、首字母或所给单词的提示,在空白处填入恰当的单词或词组,使短文意思完整,行文连贯,要求所填的词意义准确、形式正确。
It is Sunday today. The Smiths are at home. Mrs. Brown is 56 (make) some hamburgers now. They always taste good and her family like them very much. Mr. Brown usually does sports on Sunday, 57 he is reading a book on the sofa now. It’s a book about Chinese history. Mr. Brown 58 (like) history and he thinks this is an interesting book. Mr. Brown’s son, Jim, is playing soccer with h 59 friend Bob. Where are Mr. Brown’s daughter Anna She is singing. She wants to be a 60 (音乐家).
B.阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
David is 61 13-year-old boy. He 62 (be) in Grade Seven this year. He likes 63 (play) sports and watching soccer games. He often goes to watch soccer games.
Now David is 64 (eat) lunch at home. He is very happy because there will be a soccer game 65 TV at 3: 00 this afternoon. He wants 66 (watch) it very much. But he has three 67 (class) this afternoon. Then he has a good idea.
“Hello, Mrs. Wang!” David 68 (say) to his teacher on the phone. “David is ill. He wants to ask for half a day off.”
“Oh, I’m sorry to hear that,” says Mrs. Wang. “And 69 is that ”
“This is 70 (he) father, Mrs. Wang,” he says.
六、补全对话(满分5分)
A: Hello, Tony. Who is that man over there
B: Oh, he is my father and he is a Chinese teacher.
A: Is he very busy every day
B: 71 . He works from 7: 00 in the morning to 5: 00 in the afternoon on school days.
A: That’s a long time. 72
B: He usually gets up at about six.
A: 73
B: He usually gets to school by bus.
A: 74
B: He has lunch at school.
A: 75
B: He usually plays sports with other teachers after school.
七、书面表达(满分15分)
76.没有规矩,不成方圆。为了使子女身心健康、顺利成长,使家庭成员之间的关系更融洽、更和谐,每个家庭都会有一定的家庭规则,比如必须按时完成作业、必须做家务等。请你结合你家庭的实际情况,根据下面的提示和要求,以“My family rules”为题,写一篇英语短文。
My family rules Do you have any family rules What are they
Do you have any opinions about your family rules What do you think of them
Do you want to say anything to your parents What do you want to say
要求:
1. 必须包括提示内容,可以适当发挥;
2. 词数70左右;
3. 文中不得出现真实的地名和人名。
My family rules
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
/ 让教学更有效 高效备考 | 英语学科
试卷第1页,共3页
试卷第1页,共3页
参考答案
1.A
【原文】W: Tom, do you go to school by bike
M: No, I usually take the bus to school.
2.C
【原文】W: What time is it now
M: It’s nine o’clock in the evening. Uncle Wang’s radio show begins.
3.A
【原文】W: Do you want to join the club
M: No, I don’t. But Bob wants to join it.
4.B
【原文】W: Are you having a good time in the countryside
M: Yes. It’s sunny here, nice weather.
5.C
【原文】W: Hi, Tom. What time do you have sport
M: I usually have sport at 4:30 in the afternoon.
6.A 7.A
【原文】W: Hi, John. What are you doing
M: I’m reading an English book, Jenny. What about you
W: I’m reading an art book. Do you like story books
M: Of course. I like them very much.
8.B 9.B
【原文】W: Wow, this book is interesting!
M: Don’t speak loudly. We must be quiet here. Look, everybody is reading books.
W: Oh, sorry. What other rules is there
M: We can’t eat here, either.
10.B 11.B
【原文】W: Trees are growing green and flowers are coming out. What a nice day!
M: And birds are singing happily in the trees. Spring is coming.
W: I love this season. It’s getting warmer and warmer.
M: But my favorite season is summer. Because I like swimming.
12.C 13.C 14.B
【原文】W: Hi, Tom! How’s your new life in the UK
M: Not bad. I just don’t like the food here.
W: What do people eat in the UK
M: People like to eat bread, fish and chips, salad and hamburger for lunch or supper. I don’t like them, especially the hamburger. I think it’s too sweet.
W: Then what’s your favorite food
M: Noodles! I can have it every day.
W: When do you have lunch in common
M: At 12:30.
15.A 16.B 17.B
【原文】M: Do you often watch TV, Linda
W: Not very often. I only watch Animal World on Thursday evening.
M: Do you surf the Internet
W: Yes, every Saturday evening or Sunday afternoon.
M: What do you usually do in the evening
W: Do my homework and read.
M: How long do you do your homework
M: About an hour.
18.C 19.B 20.A
【原文】W: Is this your family picture, Steve
M: Yes, it is.
W: Where are you
M. I’m playing soccer behind the tree. You can see my head and arms there.
W: Who is the man working on the computer
M: He is my brother, Jim.
W: Where is your sister
M: My sister Lucy is sleeping under the tree.
21.C 22.B 23.A 24.C 25.B 26.A 27.C 28.C 29.A 30.B
【导语】本文主要介绍了人们喜欢吃黑色食物的原因,并指出黑色食物虽好,但是我们需要不同颜色的食物,我们最好吃各种颜色的食物。
21.句意:有些食物是绿色的,有些是红色的,还有一些是黑色的。
this这个;any任何;some一些。根据“Some food is green, some food is red, and…is black”可知,该句为肯定句,指还有“一些”食物是黑色的,应用some表泛指。故选C。
22.句意:越来越多的人喜欢吃黑色食物——黑米、黑豆、黑葡萄。
white白色;black黑色;green绿色。根据“black rice, black beans, black grapes”可知,此处是指“黑色的”食物。故选B。
23.句意:他们为什么喜欢黑色食物?
Why为什么;When什么时候;How怎么样。根据“Do you know ”及下文对其原因的解释可知,此处是在询问为什么人们喜欢黑色食物,应用why引导特殊疑问句。故选A。
24.句意:首先,黑色食物可以使白发变成黑发。
must必须;mustn’t不准,禁止;can能够。根据“First, black food…make grey hair turn into black hair.”及常识可知,此处指黑色食物能够使白发变成黑发,应用can表示“能够”。故选C。
25.句意:第二,黑色食物对心脏有好处。
bad坏的;good好的;easy容易的。通过前文讲述人们喜欢黑色食物的原因可推测,该段是在介绍黑色食物的好处,又结合“is…for the heart”可知,此处应用good与之搭配,be good for“对……有好处”符合语境。故选B。
26.句意:其次,黑色食物可以帮助孩子变得聪明。
help帮助;see看见;has有。通过前文讲述人们喜欢黑色食物的原因可推测,该段是在介绍黑色食物的好处,又结合“black food can…children become clever”及语境可知,此处指“帮助孩子变聪明”,help sb. do sth.“帮助某人做某事”符合语境。故选A。
27.句意:同时,黑色食物也能让女性看起来年轻。
right正确的;first第一;same相同的。根据“First”、“Second”、“Next”及“At the…time”可知,此处应用same与之搭配,表示与前面描述的情况相对应。at the same time“同时”符合语境。故选C。
28.句意:医生说对食物挑三拣四是不好的。
spell拼写;talk谈论;say说。根据“that it isn’t good to be choosy about food.”可知,空格后是医生说的内容,应用say强调说话的内容。故选C。
29.句意:黑色食物很好,但我们需要不同颜色的食物。
but但是;so所以;and和。根据“Black food is very good”及“we need food with different colors”可知,空格前后为转折关系,应用but表示转折,意为“但是”。故选A。
30.句意:所以从现在开始,让我们吃各种颜色的食物吧。
sizes尺寸;colors颜色;classes班级。根据“we need food with different colors. So let’s eat food in all…”可知,此处是指吃各种“颜色的”食物。故选B。
31.At 5:30 am. 32.Because there are few people, and the water is clean. 33.Maths and science. 34.4 / Four. 35.To become a champion at the Olympics.
【导语】本文讲述了游泳运动员马克的日常生活和训练情况。
31.根据“He usually gets up at 5:30.”可知他通常5:30起床。故填At 5:30 am.
32.根据“Mark likes to start his training early, because there are few people, and the water is clean.”可知马克喜欢早点开始训练,因为那时候人少,水也干净。故填Because there are few people, and the water is clean.
33.根据“He is good at his studies, especially (尤其) maths and science.”可知他学习很好,尤其是数学和科学。故填Maths and science.
34.根据“After school, Mark goes to the pool at 4:00 for the second two-hour training.”可知马克4:00去游泳池进行第二个两小时的训练。因此一天训练4个小时。故填4 / Four.
35.根据“He knows that to become a champion (冠军) at the Olympics, he must work hard every day.”可知他想在奥运会上成为冠军。故填To become a champion at the Olympics.
36.F 37.E 38.C 39.B 40.A
【导语】本文主要讨论了学生应不应该带手机去上学,分析了人们对于这一问题的不同看法。
36.根据前文“It says that students shouldn’t bring mobile phones to schools. ”以及后文“Should students take mobile phones to school ”可知,前面写不让学生带手机上学,后面提出问题:学生应不应该带手机上学?因此空处应表明手机对学生的重要性,选项F“众所周知,手机在学生们的生活中很重要”符合语境。故选F。
37.根据前文“Should students take mobile phones to school ”以及后文中人们的两种观点可知,人们对这一问题的看法不同,选项E“不同的人对这一问题有不同的观点”符合语境。故选E。
38.根据后文例子“For example, they can learn the new words in the digital (电子的) dictionary.”可知,学生能用手机帮助他们学习,选项C“然后,手机能帮助到他们的学习”符合语境。故选C。
39.根据本段内容以及前文“Some people think it’s good for students.”可知,此处是说另外一些人的观点,选项B“但是另一些人不这么认为”符合语境。故选B。
40.根据前文“They think the students use the mobile phone to play games, watch movies, go shopping and so on”可知,他们认为学生用手机打游戏、看电影、购物是浪费时间,选项A“这是浪费时间”符合语境。故选A。
41.C 42.B 43.B 44.C 45.A
【导语】本文主要介绍了有关熊猫的一些有趣的事实。
41.细节理解题。根据“they are good tree climbers”可知熊猫擅长爬树,故选C。
42.词义猜测题。根据“You need to get up early for a visit to a panda park, so you can see them when they are active.”可知要早点去熊猫公园参观才能看到它们活动的时候,所以推测active意为“活跃的”,故选B。
43.细节理解题。根据“They don’t like staying with others. They like to live on their own.”可知熊猫喜欢独自生活,故选B。
44.最佳标题题。本文主要介绍了有关熊猫的一些有趣的事实,选项C“你对熊猫了解多少”最适合作为标题,故选C。
45.推理判断题。本文是关于熊猫的有趣事实,由此推测来自一则关于动物的新闻,故选A。
46.C 47.C 48.A 49.C 50.B
【导语】本文介绍了Julia和Jenny两人所居住的社区。
46.细节理解题。根据“I’m Julia. Today I want to tell you something about the place where I’m living now. It’s on a big street.”可知,朱莉娅现在居住的家在一条大街上。故选C。
47. 细节理解题。根据“Between the hotel and a restaurant, there is a small bank.”可知,在旅馆和饭店之间有一家小银行。故选C。
48.细节理解题。根据“In front of the house, there is a small supermarket. On the left of the supermarket is a library and on the right of the supermarket is a post office.”可知,房子的前面有一家小超市,超市的左边是图书馆,超市的右边是邮局,所以图书馆和邮局之间有一家小超市。故选A。
49.细节理解题。根据“On weekends, my family often climb the mountain.”可知,珍妮和她的家人在周末会去爬山。故选C。
50.最佳标题题。通读全文后可知,本文介绍了Julia和Jenny两人所居住的社区,所以文章的最佳标题应是“我们的社区”。故选B。
51.B 52.B 53.C 54.C 55.A
【导语】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了乌鸦们分蛋糕吃的故事。
51.细节理解题。根据第一段“A crow finds a big cake on a window sill. ‘A strawberry cake! That’s my favorite,’ it says.”可知,第一个乌鸦发现的是草莓蛋糕。故选B。
52.推理判断题。根据第一段“It’s eight o’clock in the morning now.”和第二段“Ten minutes later, a second crow flies down to the window sill.”可推断,第二只乌鸦出现时间是8:10。故选B。
53.词义猜测题。根据第六段“But when they finish cutting the cake into two…”可知,乌鸦们把蛋糕切成两半是为了分着吃;据此可以推断划线单词“share”意为“分享”。故选C。
54.推理判断题。根据倒数第二段“So they cut the cake into six. They are the same size.”可知,蛋糕被分成了6块同样大小的;据此可以推断,每只乌鸦吃到应是1/6。故选C。
55.推理判断题。通读全文可知,本文讲述了乌鸦们分蛋糕吃的故事;据此可以推断,我们可以在报纸的“故事”栏目看到这篇文章。故选A。
56.making 57.but 58.likes 59.(h)is 60.musician
【导语】本文主要讲述了史密斯一家人的周末活动。
56.句意:布朗太太现在正在做一些汉堡包。根据“now”可知,句子时态是现在进行时,making符合句意,故填making。
57.句意:布朗先生通常在星期天做运动,但他现在正在沙发上看书。根据“Mr. Brown usually does sports on Sunday,”可知,前后是转折关系,故填but。
58.句意:布朗先生喜欢历史,他认为这是一本有趣的书。根据“and he thinks this is an interesting book”可知,句子时态是一般现在时,主语是单数,结合中文提示,likes符合句意,故填likes。
59.句意:布朗先生的儿子吉姆正在和他的朋友鲍勃踢足球。根据首字母提示可知,吉姆正在和他的朋友鲍勃踢足球,his符合句意,故填(h)is。
60.句意:她想成为一名音乐家。根据中文提示和a可知,需要一个名词单数,musician“音乐家”符合句意,故填musician。
61.a 62.is 63.playing 64.eating 65.on 66.to watch 67.classes 68.says 69.who 70.his
【导语】本文讲述了七年级学生大卫因想在电视上看足球赛,假冒爸爸给王老师打电话请假的故事。
61. 句意:大卫是一个十三岁的男孩。根据第一次出现的可数名词单数boy“男孩”,以及以辅音音素开头的定语 13-year-old “十三岁的”,可知应填不定冠词a,泛指“一个”。故填a。
62.句意:他今年读七年级。be是,动词。根据文章时态为一般现在时,主语he为第三人称单数,可知应填be动词的第三人称单数形式is。故填is。
63. 句意:他喜欢运动和看足球比赛。play做(运动),动词。根据固定搭配like doing sth.“喜欢做某事”,可知应填动名词形式playing。故填playing。
64.句意:现在,大卫正在家里吃午饭。eat吃,动词。根据时间状语now“现在”,可知句子时态为现在进行时,应使用“be+现在分词”形式,因此动词eat的现在分词eating符合语境。故填eating。
65.句意:他非常高兴,因为今天下午 3:00 电视上将播出一场足球比赛。根据“a soccer game...TV”,可知应是电视上将播出一场足球比赛,on TV意为“在电视上”。故填on。
66.句意:他非常想看它。watch看,动词。根据固定搭配want to do sth.“想要做某事”,可知应填动词不定式to watch,作wants的宾语。故填to watch。
67.句意: 但他今天下午有三节课。calss课,可数名词。根据空格前基数词three“三”可知,应填可数名词class的复数形式classes。故填classes。
68.句意:“喂,王老师!” 大卫在电话里对他的老师说。say说,动词。本文的主要时态为一般现在时,主语David为第三人称单数,可知谓语应用动词三单形式says。故填says。
69.句意:“哦,真遗憾,”王老师说。“那你是谁呢?” 根据“This is...father, Mrs. Wang,” 可知本空是在询问“你是谁?”,应填疑问代词who“谁”。故填who。
70.句意:我是他的父亲,王老师。he他,代词主格。根据空格后的名词father,可知应填形容词性物主代词his“他的”,作father的定语。故填his。
71.Yes, he is/Yes 72.What time/When does he (usually) get up 73.How does he (usually) get to school 74.Where does he have lunch 75.What does he (usually) do after school
【导语】本文两人谈论了B的父亲的作息时间的对话。
71.根据“Is he very busy every day”以及“He works from 7: 00 in the morning to 5: 00 in the afternoon on school days.”可知此处作肯定回答。故填Yes, he is/Yes。
72.根据“He usually gets up at about six”可知上文询问几点起床。故填What time/When does he (usually) get up。
73.根据“He usually gets to school by bus.”可知上文询问怎么去学校。故填How does he (usually) get to school。
74.根据“He has lunch at school”可知上文询问在哪里吃午饭。故填Where does he have lunch。
75.根据“He usually plays sports with other teachers after school”可知上文询问放学后做什么。故填What does he (usually) do after school。
76.例文
My family rules
My parents are very strict with me. They make some rules for me and I must obey them.
Firstly, I must finish my homework on time. Secondly, I cannot play computer games, even in my free time or on weekends. Thirdly, I have to do some housework, such as making the bed and tidying my bedroom. If I break one of them, I will be punished. But thanks to these rules, I can live a healthy and regular life.
I think the second rule is not good. I hope sometimes they can let me play computer games for a while. It will make me relaxed.
【详解】[总体分析]
①题材:本文是一篇材料作文;
②时态:时态以“一般现在时”为主;
③提示:写作要点已给出,考生应注意不要遗漏提示,并适当添加细节,注意字母大小写以及标点符号。
[写作步骤]
第一步、介绍自己都有哪些家规;
第二步、介绍自己对家规的意见及感受;
第三步、介绍自己对父母的建议。
[亮点词汇]
①be strict with sb.对某人要求严格
②on time按时
③on weekends在周末
④thanks to多亏了
[高分句型]
①If I break one of them, I will be punished.(if引导条件状语从句)
答案第1页,共2页
答案第1页,共2页

郑重声明:本文版权归原作者所有,转载文章仅为传播更多信息之目的,如作者信息标记有误,请第一时间联系我们修改或删除,多谢。