七年级英语下学期期中模拟卷(成都专用含原卷版+解析版+听力音频+听力原文)(2026最新中考题型)-2024-2025七年级英语下学期期中复习查缺补漏冲刺满分

2024-2025学年七年级下学期期中模拟卷(四川成都卷)
英语
注意事项:
1. 全卷分A卷和B卷,A卷满分100分,B卷满分50分;考试时间120分钟。
2. 选择题部分必须使用2B铅笔填涂;非选择题部分必须使用0.5毫米黑色签字笔书写,字体工整、笔迹清楚。
3. 请按照题号在答题卡上各题目对应的答题区域内作答,超出答题区域书写的答案无效;在草稿纸、试卷上答题均无效。
4. 保持答题卡清洁,不得折叠、污染、破损等。
A卷(共100分)
第一部分 听力(共25小题;计30分)
一、听句子,根据所听到的内容选择正确答语。每小题念两遍。(共5小题;每小题1分,计5分)
1.
A.Sounds good. B.Have a good time. C.I think so.
2.
A.At 7:00 a.m. B.For 15 minutes. C.On Monday.
3.
A.Thank you. B.See you. C.I’m sorry.
4.
A.He’s reading. B.She’s cooking. C.They’re exercising.
5.
A.Yes, I do. B.No, I can’t. C.No, I’m not.
二、听句子,选择与所听句子内容相符的图片。每小题念两遍。(共5小题;每小题1分,计5分)
A.B.C.D.E.
6. 7. 8. 9. 10.
三、听对话,根据对话内容及问题选择正确答案。每小题念两遍。(共10小题;每小题1分,计10分)
听第1段对话,回答第11、12题
11.How does John go to school
A.He takes a bus. B.He rides a bike. C.He takes the subway.
12.Where does John have breakfast
A.On the subway. B.At home. C.At school.
听下面一段材料,回答以下小题。
13.Who can’t go out to see friends this evening
A.Becky. B.Rick. C.Mike.
14.What does Becky have to do after dinner every day
A.Read her books. B.Practice the piano. C.Clean the room.
听下面一段材料,回答以下小题。
15.What is Jeff doing now
A.Cleaning his room. B.Doing his homework. C.Using his computer.
16.What is Jeff’s father doing now
A.Going shopping. B.Washing shoes. C.Making soup.
17.Where are Jeff’s grandparents now
A.In the living room. B.In the supermarket. C.In the kitchen.
听下面一段材料,回答以下小题。
18.What time do Molly’s classes finish on Friday afternoon
A.At 3: 45. B.At 4: 00. C.At 4: 15.
19.How long does Molly practice Chinese chess
A.0.5 hour. B.1 hour. C.1.5 hours.
20.How does Molly go home every day
A.By bus. B.By bike. C.On foot.
四、听短文,根据短文内容完成图表中所缺信息。短文念三遍。(共5小题;每小题2分,计10分)。
The 21 to Make Your School Life Better
22 study is important. * Listen to teachers in class. * Keep quiet in the library to read more books.
Joining a school club * Help you feel relaxed. * Know more about what you like. * 23 with people there.
Having 2 or 3 best friends Talk about happy things. * 24 from them.
Helping your 25 Make you feel happy.
第二部分 语言知识运用(共20小题;计40分)
阅读下面短文,从方框内的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。
A.different from B.a special thing C. a lot of D.family members E. make friends
Family is a very important part for us. It teaches us many things. Our parents teach us how to 26 and be nice to them. And brothers and sisters show us how to share and help each other.
It’s very fun to spend 27 time with our family. We can play games, go to travel, and eat together. These activities always make us happy. In hard times, our 28 are often with us. With their help, we can feel better and better.
Maybe your family is 29 others’, but every family has the same idea—to live a happy life together. So, remember to love and thank your family. Family is 30 that makes your life wonderful.
六、补全对话(共5小题;每小题2分,计10分)
根据对话内容,选出适当的选项补全对话。
A: Linda, I want to go to the Chengdu Library tomorrow. Do you want to go with me
B: Sure, I’d love to!
A: OK. 31
B: What are the rules
A: Don’t eat or drink. 32
B: All right. Can we take some notes on the books we read
A: 33
B: Well… Then can we listen to the music there
A: Sure! 34
B: OK. The last thing. Can we only read books in the library
A: Of course not. We can do many other things here, like doing our homework. 35
B: I see.
A.No, we can’t.
B.And we need to be quiet.
C.But we must wear the earphones
D.As long as (只要) we don’t make noise, it’s fine.
E.Before we go, I need to tell you some rules there.
七、完形填空(共10小题,每小题2分,计20分)
阅读下面短文,根据短文内容,从A、B、C三个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。
Most people think that only fat and unhealthy people need exercise. That’s wrong. In fact, it is 36 for each one of us to exercise every day. The exercise can help us to have healthy 37 . It also helps us to do well in our life.
Different people can do sport in different time. Many people like to do some sports in the morning, because they think it is the best time to do sport. That’s true. The main 38 is that in the morning, the air is very 39 and it’s not very cold or hot. You can walk, run or do other exercise. If you think it’s boring to do exercise by 40 , you can find someone to do it with you. It will be very nice.
Some people 41 to do sport in the evening. After dinner, they have 42 time at that time. It’s also OK as long as you don’t exercise too much.
43 , you should know that exercising too much and doing morning exercises without eating anything are bad 44 your health. So the best way is to get up early, have some 45 food and go out to exercise.
36.A.bad B.new C.necessary
37.A.body B.head C.arm
38.A.event B.reason C.people
39.A.fresh B.dirty C.new
40.A.itself B.herself C.yourself
41.A.like B.not like C.dislike
42.A.little B.few C.enough
43.A.But B.However C.If
44.A.for B.at C.with
45.A.junk B.unhealthy C.simple
第三部分 阅读理解(共15小题;计30分)
八、阅读下列短文,根据短文内容选择最佳选项。(共15小题;每小题2分,计30分)
A
Welcome to Wonder Restaurant! We have really good noodles. They are cheap and nice! There are some great specials. You can also get some other great food here. They are all delicious.
Have a look at our menu and have a try soon. It is on May Street, across from a museum and next to the People’s Park. I know you will like it! You can call 929-3155 to book seats.
NoodlesSpecial A (beef and tomato) 6 RMB Special B (mutton and cabbage) 7 RMB Special C (chicken and carrot) 8 RMB
DumplingsPork and cabbage dumplings 22 RMB/500g Egg and mushroom dumplings 20 RMB/500g
Ice creamBanana ice cream 3 RMB Strawberry ice cream 4 RMB Chocolate ice cream 5 RMB
46.Where is the restaurant
A.Next to the People’s Park.
B.Behind a museum.
C.On Centre Street.
47.The phone number of the restaurant is _________.
A.929-3155 B.936-3517 C.928-3146
48.The chicken and carrot noodles are _________.
A.5 RMB B.6 RMB C.8 RMB
49.You can’t get _________ in Wonder Restaurant.
A.dumplings B.hamburgers C.ice cream
50.If you have 250 g of pork and cabbage dumplings for lunch, you should pay _________.
A.9 RMB B.10 RMB C.11 RMB
B
A lion comes to the library. He wants to listen to stories. Mr. McBee runs to tell Miss Jones about this. “Does he break (违反) the rules ” asks Miss Jones. She is strict about the rules.
“No,” says Mr. McBee.
“Then leave him be,” says Miss Jones.
It’s the story hour and the lion loves it very much. When the story finishes, the lion wants to listen to more, so he roars (吼叫). Miss Jones says, “Don’t be noisy, or you have to leave. A quiet lion is welcome.”
From that day on, the lion learns lots of rules. He also helps do some jobs in his free time. Everyone loves him. But one day, Miss Jones falls down (摔倒). The lion goes to ask Mr. McBee for help, but he doesn’t know what to do, so he roars at Mr. McBee. He knows he breaks the rules and then leaves.
For some days, the lion doesn’t come. Miss Jones isn’t happy. Mr. McBee knows why, so he finds the lion and says, “There is a new rule-____▲____.”
The next day, the lion comes again. Everyone is happy!
51.Why does the lion roar during the story hour?
A.To make friends with Miss Jones.
B.To say goodbye to Miss Jones.
C.To listen to more stories.
52.Which rule does Miss Jones tell the lion to follow
A. B. C.
53.How does Miss Jones feel when the lion doesn’t come to the library for some days
A.Angry. B.Interested. C.Unhappy.
54.Which of the following can be put in ________?
A.you can roar when you listen to stories
B.you can roar when you want to help a friend
C.you can roar when you don’t know what to do
55.Which is the right order according to the text
①Miss Jones falls down.    ②The lion listens to stories.
③The lion breaks the rules.    ④The lion comes to the library again.
A.①③④② B.②①③④ C.②③①④
C
Where is Love How can we find Love A little boy wants to meet Love. He knows it is a long trip to the place Love lives, so he gets all the things he needs and goes out. When he walks by three streets, he sees an old woman sitting in the park and watching some birds.
She looks very hungry (饥饿的). The boy gives her a hamburger.
She takes it and smiles at him. The smile is so beautiful that he wants to see it again, so he gives her a juice. She smiles once again. The boy is very happy. They sit there all the afternoon, eating and smiling, but they say nothing. When it is very late, the boy wants to leave. But when he walks some meters, he runs back to the old woman and gives her a hug (拥抱). The woman gives him her biggest smile.
When the boy opens the door of his house, his mother is surprised (吃惊的) by the look of happiness on his face and asks what makes him so happy. “I have lunch with Love. She has the most beautiful smile in the world.”
At the same time, the old woman’s son is also surprised at his mother’s happiness and asks why. “I eat a hamburger in the park with Love,” she says, “and he is much younger than I think.”
If love is everywhere in the world, we can enjoy a better life.
56.When the little boy sees the old woman, she is ________.
A.singing in the park B.watching some birds C.walking by the street
57.The little boy gives the old woman a juice because ________.
A.he wants to see the smile again
B.the old woman buys it from him
C.the old woman still feels hungry
58.The old woman gives the little boy the biggest smile ________.
A.after the little boy hugs her
B.when she is drinking the juice
C.before the little boy runs back to the woman
59.Which of the following is TRUE
A.The little boy thinks he can find Love easily.
B.The old woman gives the little boy a hug to thank him.
C.The little boy and the old woman find what they want at last.
60.What does the writer want to tell us
A.Love is around us every day.
B.Smiling every day is good for us.
C.Love between people can make our life better.
B卷(共50分)
一、短文填空(共10小题;每小题1分,计10分)
从下面方框中选出10个单词,将其正确形式填入短文,使短文意思正确通顺(每词限用一次)。
because kind with egg their make luck come enjoy so and part
Noodles are important food in China. People eat noodles every day. So noodles are the real (真正的) Chinese food and they are a 61 of Chinese people’s life. There are many different 62 of noodles. Many people like 63 noodles at home. But some people buy noodles in the shop 64 they have no time to make them. People can cook noodles 65 something they like. Children like noodles with 66 and tomatoes. Young people like noodles with meat and vegetables. Some people like to eat noodles with vinegar (醋).
When people are on birthday, 67 family cook noodles with eggs as birthday food. They think people can have good 68 and live a long life after eating it. Sometimes people 69 noodles in the Spring Festival. When you 70 to China, welcome to eat the real Chinese food—noodles.
二、补全短文(共5小题;每小题1分,计5分)
根据短文内容,从短文后的A~F选项中,选出5个适当的选项补全短文。
Family rules are useful. They help your children to grow healthily. 71 But how to make family rules Let me help you.
Have a family meeting. Having a family meeting is important. 72 And you can ask what you think is good family rule. Then they are happy to follow the rules.
For every “Don’t”, give a “Do”. It doesn’t work to tell children not to do something. 73 For example, “Do your homework first; don’t watch TV before finishing your homework. ”
Keep the family rules simple (简单的). Children don’t know what “Be good” means (意思是). But they do know what “Use friendly word.” means. 74 You need to keep the family rules to 5-7 rules.
Write down the family rules. You must write down all the family rules. When family members see them, they know that they have to follow the rules.
Every family needs family rules. 75 So now make your own family rules.
A.They really work well.
B.You have to teach them how to do it.
C.Children can’t remember many family rules.
D.So it’s important for you to make some family rules.
E.You can tell your children why you want to make some rules.
F.Do you have very strict family rules
三、阅读表达(共10小题,计20分)
A. 完成图表(共5小题;每小题2分,计10分)
根据短文内容,完成图表中所缺信息。
Paris is the capital of France. Its subway is very special (特别的). You can enjoy its culture (文化) when you are in this city.
You can see many people listening to music with their headsets (耳机) on the subway. When they are on the subway or at the station, there is always a book in the hand, too.
The subway station in Paris is not big. However, each of them has its special things. Some stations look like ships. Some have clothes, hats and shoes. And every station has a big ad (广告) picture. But many of them are for selling clothes and cosmetics (化妆品).
You can meet some beggars (乞丐) on the subway. But the beggars on the Paris subway are also very special. They enjoy playing the violin or guitar. After playing, it is natural (自然的) for them to go around the train and ask you for some money. They think they should get the money because of their show.
If you want to learn more about Paris, go to the subway and enjoy its culture by yourself.
The Subway in Paris
Main feeling(感受) The subway is not 76 as that in other cities.
Special things 1. People are always 77 when they are on the subway or at the station. 2. The subway in Paris is small 78 special. You can enjoy its culture. If you take the subway there, you can 79 clothes, hats and shoes. 3. The beggars on the subway don’t feel 80 to go around the train and ask you to give them some money after playing the instruments.
B.任务型阅读(共5小题,每小题2分,计10分)
根据短文内容,按要求回答问题。
Tom is 13 years old. He is from New York, the USA.He is a middle school student. He likes to play sports when he is free. He thinks that playing sports can help him keep healthy.
Tom loves to play ball games and his favorite sport is basketball. He often plays basketball with his classmates on school days. After school they play basketball on the basketball court (球场) at his school. He is a popular basketball player. He is good at shooting (投篮) the ball. He is a member of the basketball club. He also plays for the school basketball team.
When he doesn’t go to school, he practices playing basketball with his friends using his own basketballs. He has a large collection of basketballs. He has eight basketballs.
Tom also loves everything about basketball. He enjoys watching basketball games on TV. He has a lot of magazines about basketball. He collects cards about basketball players. His favorite basketball team is the Los Angeles Lakers.
81.Whom does Tom often play basketball with on school days
82.What is Tom good at
83.How many basketballs does Tom have
84.What’s Tom’s favorite basketball team
85.Do you like playing basketball Why or why not
四、书面表达(计15分)
86.健康的身体是我们中学生学习的保障,但是网络抢走了我们的锻炼时间,垃圾食品威胁着我们的健康。请根据下面的提示,以“How to keep fit”为题,写一篇短文。
提示:
(1)坚持锻炼;
(2)均衡饮食;
(3)合理上网;
(4)充足睡眠;
(5)……
注意:
(1)短文必须包括提示中的所有内容,条理清楚,行文连贯,可适当发挥;
(2)文中不得出现真实的人名和地名;
(3)词数80左右,开头已给出,不计入总词数。
参考词汇:a balanced diet 均衡的饮食 surf the Internet 上网
How to keep fit
It’s important for us to keep fit. As middle school students, we should have a healthy lifestyle. Here is some advice.
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
(北京)股份有限公司参考答案
1.A
【原文】略
2.A
【原文】略
3.C
【原文】略
4.B
【原文】略
5.B
【原文】略
6-10.【小题1】E 【小题2】A 【小题3】B 【小题4】D 【小题5】C
【原文】略
11.C 12.B
【原文】W: Morning, John! Do you take a bus to school every day
M: No. I take the subway. I can’t be late for class. The subway ride doesn’t take much time.
W: Do you have breakfast on the subway
M: No. I have breakfast at home. I must get up early and make breakfast.
13.A 14.B
【原文】M: Hi, Becky. I want to see our friends with Mike this evening. Would you like to go with us
W: Sorry, Rick. I can’t go out on school nights. I must do my homework.
M: Oh, I can go out, but I have to get home before 8 o’clock in the evening.
W: There are too many rules in my family. I have to practice the piano after dinner every day.
M: So you are good at playing the piano. There are also some rules in my family. I can’t watch TV on school days. But I think parents make rules to help us.
15.A 16.C 17.B
【原文】W: Jeff, are you busy now
M: Yes. I am cleaning my room now. And my family are all busy today.
W: Why
M: Today is my Grandma’s birthday. My dad is making chicken soup in the kitchen. My mom is washing my grandparents’ shoes.
W: Where is your brother now
M: He is shopping in the supermarket with my grandparents.
W: Oh. When they come home, I will say happy birthday to your Grandma.
M: Thank you.
W: Well, how old is your Grandma
M: She is 72 years old today.
18.C 19.C 20.B
【原文】M: Hi, Molly. When do your classes finish on Friday
W: At a quarter past four in the afternoon.
M: Then you go home, right
W: No. I go to the Chinese chess club with my friends.
M: Are you good at Chinese chess
W: No. I’m not good at it, so I am learning it now.
M: How long do you practice it every Friday
W: For only one and a half hours. Then I go home.
M: How do you go home every day
W: I usually ride my bike. It takes me 15 minutes to get home.
M: I see. Next week, I will go to the Chinese chess club with you.
21.Ways/Things 22.Knowing 23.Make friends 24.Get help 25.classmates and teachers
【原文】略
26.E 27.C 28.D 29.A 30.B
【导语】本文主要讲述了家庭对我们的重要性以及它在我们生活中的作用。
26.句意:我们的父母教会我们如何交朋友并对他们友好。根据“how to…and be nice to them”和备选词可知,此处表示如何交朋友,应用动词短语make friends“交朋友”;how to do sth.“如何做某事”,固定搭配。故选E。
27.句意:和家人一起度过很多时间是非常有趣的。根据“spend…time with our family”和备选词可知,此处指“很多时间”,应用短语a lot of“许多”,修饰名词time。故选C。
28.句意:在困难时期,我们的家庭成员经常和我们在一起。根据下文“With their help, we can feel better and better.”和备选词可知,此处指“我们的家庭成员经常和我们在一起共度难关”,应用名词短语family members“家庭成员”。故选D。
29.句意:也许你的家庭与别人的不同,但每个家庭都有相同的想法——一起过上幸福的生活。根据“but every family has the same idea”可知,but表转折,前后意义相反,此处应用different from“与……不同”。故选A。
30.句意:家庭是一件让你的生活变得美好的特殊事物。根据“Family is…that makes your life wonderful.”可知,此处指家庭是一件让你的生活变得美好的特殊事物,应用名词短语a special thing“一件特殊的事物”。故选B。
31.E 32.B 33.A 34.C 35.D
【导语】本文是一篇关于两人计划参观图书馆并提前商定规则的对话。
31.根据“Linda, I want to go to the Chengdu Library tomorrow. Do you want to go with me ”及下文“What are the rules ”可知,A提到要去成都图书馆,并且需要告诉B一些规则,E选项“在我们去之前,我需要告诉你一些那里的规则”符合语境。故选E。
32.根据“Don’t eat or drink.”可知,接下来应该补充其他规则,B选项“而且我们需要保持安静”符合语境。故选B。
33.根据“Can we take some notes on the books we read ”可知,这里是在回答是否可以做一些笔记,A选项“不,我们不可以”符合语境。故选A。
34.根据“Then can we listen to the music there ”及“Sure!”可知,这里回答可以听音乐,但需要补充条件,C选项“但我们必须戴耳机”符合语境。故选C。
35.根据“Can we only read books in the library ”及“Of course not. We can do many other things here, like doing our homework.”可知,这里回答是否在图书管只能读书,D选项“只要我们不出声,就没问题”符合语境。故选D。
36.C 37.A 38.B 39.A 40.C 41.A 42.C 43.B 44.A 45.C
【导语】本文主要讲了每天锻炼对我们每个人都有好处。
36.句意:事实上,我们每个人每天都需要锻炼。
bad坏的;new新的;necessary必要的。根据“for each one of us to exercise every day.”可知锻炼是有必要的。故选C。
37.句意:锻炼可以帮助我们拥有健康的身体。
body身体;head头;arm手臂。根据“The exercise can help us to have healthy”可知锻炼让我们有一个健康的身体。故选A。
38.句意:主要原因是,早上空气非常清新,而且不太冷也不太热。
event事件;reason原因;people人们。根据“that in the morning, the air is very...”可知此处是很多人喜欢早上做运动的原因。故选B。
39.句意:主要原因是,早上空气非常清新,而且不太冷也不太热。
fresh新鲜的;dirty脏的;new新的。根据“the air is very”可知早上的空气很新鲜。故选A。
40.句意:如果你觉得一个人锻炼很无聊,你可以找人和你一起锻炼。
itself它自己;herself她自己;yourself你自己。根据“you think it’s boring to do exercise by”可知是你自己一个人做运动太无聊。故选C。
41.句意:有些人喜欢在晚上做运动。
like喜欢;not like不喜欢;dislike不喜欢。根据“fter dinner, they have...time at that time...”可知他们喜欢晚上运动。故选A。
42.句意:晚饭后,他们那时有足够的时间。
little几乎没有,修饰不可数名词;few几乎没有,修饰可数名词复数;enough足够的。根据“After dinner, they have...time at that time...”可知他们喜欢晚上运动,那时有足够的时间。故选C。
43.句意:然而,你应该知道,过度锻炼以及在没有吃东西的情况下做早操对健康是有害的。
But但是;However然而;If如果。此处和前文是转折关系,空后有逗号,用however连接。故选B。
44.句意:然而,你应该知道,过度锻炼以及在没有吃东西的情况下做早操对健康是有害的。
for为了;at在;with和。be bad for“对……有害”。故选A。
45.句意:所以最好的方法是早起,吃一些简单的食物,然后出去锻炼。
junk垃圾的;unhealthy不健康的;simple简单的。根据“have some...food”可知是吃一些健康的食物。故选C。
46.A 47.A 48.C 49.B 50.C
【导语】本文是一篇应用文,是一家餐厅的广告,具体介绍了这家餐厅的位置和美味菜肴,并给出了菜品的详细描述以及价格。
46.细节理解题。根据“It is on May Street, across from a museum and next to the People’s Park”可知,它和人民公园相邻。故选A。
47.细节理解题。根据“You can call 929-3155 to book seats”可知,你可以拨打929-3155来预订座位。故选A。
48.细节理解题。根据表格中“Special C (chicken and carrot) 8 RMB”可知,C套餐(鸡肉胡萝卜面条)售价为8元人民币。故选C。
49.细节理解题。根据表格内容,Wonder Restaurant的食品包括面条、饺子、冰激凌。可知在这个餐厅中不能得到汉堡包。故选B。
50.细节理解题。根据表格中“Pork and cabbage dumplings 22 RMB/500 g”可知,每五百克饺子需要22 RMB,根据计算可知250g饺子应该花费11 RMB。故选C。
51.C 52.C 53.C 54.B 55.B
【导语】本文主要讲述了Jones小姐和McBee先生与一只狮子之间的故事。
51.细节理解题。根据“the lion wants to listen to more, so he roars (吼叫).”可知,狮子会在故事时间吼叫是为了听更多的故事。故选C。
52.推理判断题。根据“Miss Jones says, ‘Don’t be noisy, or you have to leave. A quiet lion is welcome.’”可知,Jones小姐告诉狮子要遵守“不要吵闹”这条规则。故选C。
53.细节理解题。根据“Miss Jones isn’t happy.”可知,当狮子几天不来图书馆时,Jones小姐不高兴了。故选C。
54.推理判断题。根据“The lion goes to ask Mr. McBee for help, but he doesn’t know what to do, so he roars at Mr. McBee.”可知,新规则应该是当你想帮助朋友时,你可以吼叫。故选B。
55.细节理解题。根据“He wants to listen to stories.”“Miss Jones falls down (摔倒).”“He knows he breaks the rules and then leaves.”及“the lion comes again.”可知,正确顺序为:狮子听故事,Jones摔倒了,狮子违反了规定,狮子又回来了。故选B。
56.B 57.A 58.A 59.C 60.C
【导语】本文主要讲述了一个小男孩在公园里与一个老奶奶一起度过的美好日子,爱无处不在,不分时间和地点。
56.细节理解题。根据“When he walks by three streets, he sees an old woman sitting in the park and watching some birds.”可知,老妇人在观鸟。故选B。
57.细节理解题。根据“The smile is so beautiful that he wants to see it again, so he gives her a juice.”可知,因为小男孩想再看到她的笑容。故选A。
58.细节理解题。根据“But when he walks some meters, he runs back to the old woman and gives her a hug (拥抱). The woman gives him her biggest smile.”可知,当小男孩给了老妇人一个拥抱后,老妇人给了他一个大大的微笑。故选A。
59.推理判断题。根据小男孩说的“I have lunch with Love. She has the most beautiful smile in the world.”以及老妇人说的“I eat a hamburger in the park with Love”可知,小男孩和老妇人终于找到了他们想要的东西。故选C。
60.推理判断题。根据“If love is everywhere in the world, we can enjoy a better life.”可知,人与人之间的爱可以使我们的生活更美好。故选C。
61.part 62.kinds 63.making 64.because 65.with 66.eggs 67.their 68.luck 69.enjoy 70.come
【导语】本文主要讲述了面条在中国很受欢迎,介绍了面条的种类以及重要的原因。
61.句意:面条是中国人的生活中重要的一部分。根据“they are a...of Chinese people’s life”及备选词可知,这里指生活中重要的一部分,part意为“部分”,不定冠词a后跟单数名词,故填part。
62.句意:有许多不同种类的面条。different kinds of意为“不同种类的”,符合语境,故填kinds。
63.句意:许多人喜欢在家做面条。根据“But some people buy noodles in the shop”及备选词可知,这里指喜欢在家做面条,make意为“制作”,like doing sth.意为“喜欢做某事”,故填making。
64.句意:但有些人因为没时间做面条,所以去商店买。前后句是因果关系,后句表原因,所以用because引导原因状语从句,故填because。
65.句意:人们可以用自己喜欢的东西来煮面条。根据“cook noodles...something they like”及备选词可知,这里指用自己喜欢的东西来煮面条,with作介词时可表示“用”,故填with。
66.句意:孩子们喜欢加鸡蛋和西红柿的面条。根据“Children like noodles with...and tomatoes.”及备选词可知,这里指喜欢加鸡蛋和西红柿的面条,egg意为“鸡蛋”,此处应用复数形式表泛指,故填eggs。
67.句意:当人们过生日时,他们的家人会煮鸡蛋面作为生日食物。根据“...family cook noodles with eggs as birthday food”及备选词可知,这里指他们的家人,此处修饰名词,应用形容词性物主代词their,意为“他们的”,故填their。
68.句意:他们认为吃了鸡蛋面后会有好运,并且长寿。根据“live a long life after eating it”及备选词可知,这里指会有好运,luck意为“运气”,不可数名词,故填luck。
69.句意:有时人们在春节时享受面条。根据“people...noodles in the Spring Festival”及备选词可知,这里指在春节时享受面条,enjoy意为“享受”,由全文可知,该句为一般现在时,主语为people,谓语动词用原形,故填enjoy。
70.句意:当你来到中国时,欢迎品尝真正的中国食物——面条。根据“When you...to China”及备选词可知,这里指来到中国,come意为“来”,由全文可知,该句为一般现在时,主语为you,谓语动词用原形,故填come。
71.D 72.E 73.B 74.C 75.A
【导语】本文讲述了家规很有用, 详细地介绍了如何制定家规。
71.根据下文“But how to make family rules ”可知,说的是制定家规,D项“所以制定一些家庭规则对你来说很重要”符合语境。故选D。
72.根据上文“Having a family meeting is important.”以及下文“And you can ask what you think is good family rule.”可知,说的是制定家规召开家庭会议的内容,E项“你可以告诉你的孩子为什么要制定一些规则”符合语境。故选E。
73.根据下文“For example, ‘Do your homework first; don’t watch TV before finishing your homework.’”可知,说的是怎么做,B项“你必须教他们如何做”符合语境。故选B。
74.根据下文“You need to keep the family rules to 5-7 rules.”可知,说的是家规数量,C项“孩子记不住很多家规”符合语境。故选C。
75.根据上文“Every family needs family rules.”可知,家规很有用,A项“它们真的很好用”符合语境。故选A。
76.the same 77.listening to music and reading (books) 78.but 79.buy 80.shy/embarrassed
【导语】本文介绍了在巴黎乘坐地铁的人在地铁上做的事情。
76.根据“Its subway is very special (特别的).”可知巴黎地铁是很特殊的,因此是跟其他城市不一样的,not the same表示“不一样”。故填the same。
77.根据“You can see many people listening to music with their headsets (耳机) on the subway. When they are on the subway or at the station, there is always a book in the hand, too.”可知巴黎地铁上人们经常听歌或者看书。故填listening to music and reading (books)。
78.根据“The subway station in Paris is not big. However, each of them has its special things.”可知巴黎地铁不大,但是很特别,前后表转折,用but连接。故填but。
79.根据“Some have clothes, hats and shoes.”可知地铁上也能看到出售衣服、帽子和鞋子,所以人们可以在地铁站买衣服、帽子和鞋子,buy表示“买”,can后接动词原形。故填buy。
80.根据“After playing, it is natural (自然的) for them to go around the train and ask you for some money.”可知巴黎地铁的乞丐会很自然地走动,要钱,“很自然”可以用“不害羞”或者“不尴尬”替换,shy表示“害羞”;embarrassed表示“尴尬”,形容词作表语。故填shy/embarrassed。
81.With his classmates. 82.Shooting the ball. 83.Eight/He has eight basketballs. 84.The Los Angeles Lakers. 85.Yes, I do. Because it can make me grow tall./No, I don’t. Because it’s difficult for me to learn to play basketball.
【导语】本文主要讲的是汤姆对篮球运动的热爱。
81.根据“He often plays basketball with his classmates on school days.”可知,在上学日,他经常和他的同学一起打篮球。故填With his classmates.
82.根据“He is good at shooting the ball.”可知,他擅长投篮。故填Shooting the ball.
83.根据“He has eight basketballs.”可知,他有八个篮球。故填Eight/He has eight basketballs.
84.根据“His favorite basketball team is the Los Angeles Lakers.”可知,他最喜欢的篮球队是洛杉矶湖人队。故填The Los Angeles Lakers.
85.本题为开放性试题,答案不唯一。故填Yes, I do. Because it can make me grow tall./No, I don’t. Because it’s difficult for me to learn to play basketball.
86.例文
How to keep fit
It’s important for us to keep fit. As middle school students, we should have a healthy lifestyle. Here is some advice.
First, we should do exercise for at least one hour every day, such as running and walking. Second, we should have a balanced diet. Eat more fruit and vegetables. Try not to eat junk food. Third, we’d better not spend too much time surfing the Internet. It is bad for our study and eyes. Fourth, go to bed early and don’t stay up late because enough sleep is good for our health. Finally, be happy. Learn to smile at ourselves at any time.
If we can follow the advice, I believe we can keep healthy.
【详解】[总体分析]
①题材:本文是一篇材料作文;
②时态:时态为“一般现在时”;
③提示:写作要点已给出,考生注意不要遗漏提示中的要点,可适当添加细节,并突出写作要点。
[写作步骤]
第一步,先表达保持健康的重要性,引出如何保持健康的主题;
第二步,具体介绍保持健康的一些建议,例如坚持锻炼、均衡饮食、合理上网、充足睡眠等;
第三步,书写结束语,号召大家要保持健康。
[亮点词汇]
①do exercise 锻炼
②have a balanced diet 均衡饮食
③spend time doing sth. 花费时间做某事
④stay up late 熬夜
⑤be good for 对……有益
⑥learn to do sth. 学会做某事
⑦keep healthy 保持健康
[高分句型]
①Fourth, go to bed early and don’t stay up late because enough sleep is good for our health.(because引导的原因状语从句)
②If we can follow the advice, I believe we can keep healthy.(if引导的条件状语从句)
答案第1页,共2页
答案第1页,共2页
(北京)股份有限公司2024-2025学年度下学期期中模拟卷
B卷(共50分)
一、短文填空(10分)英语学情调查卡
1. 2. 3. 4. 5.
姓名: 班级:
准考证号
考场/座位号: 6. 7. 8. 9. 10.

[0] [0] [0] [0] [0] [0] [0] [0]
注意事项 二、补全短文(5分)
1.答题前请将姓名、班级、考场、准考证号填写清楚。 [1] [1] [1] [1] [1] [1] [1] [1]
2.客观题答题,必须使用2B铅笔填涂,修改时用橡皮擦干净。 [2] [2] [2] [2] [2] [2] [2] [2]
[3] [3] [3] [3] [3] [3] [3] [3] 1. 2. 3. 4. 5. 3.主观题答题,必须使用黑色签字笔书写。
4.必须在题号对应的答题区域内作答,超出答题区域书写无效。 [4] [4] [4] [4] [4] [4] [4] [4]
5.保持答卷清洁、完整。 [5] [5] [5] [5] [5] [5] [5] [5] 三、阅读表达(20分)
[6] [6] [6] [6] [6] [6] [6] [6]
正确填涂 缺考标记 [7] [7] [7] [7] [7] [7] [7] [7] 阅读表达A(10分)
[8] [8] [8] [8] [8] [8] [8] [8]
1. 2. 3. 4. 5.
[9] [9] [9] [9] [9] [9] [9] [9]
A卷(共100分)
第一部分 听力测试( 分)( 每小题 分) 阅读表达B(10分) 20 1-20 1
6.
1 [A] [B] [C] 6 [A] [B] [C] [D] [E] 11 [A] [B] [C] 16 [A] [B] [C]
2 [A] [B] [C] 7 [A] [B] [C] [D] [E] 12 [A] [B] [C] 17 [A] [B] [C] 7.
3 [A] [B] [C] 8 [A] [B] [C] [D] [E] 13 [A] [B] [C] 18 [A] [B] [C]
8.
4 [A] [B] [C] 9 [A] [B] [C] [D] [E] 14 [A] [B] [C] 19 [A] [B] [C]
5 [A] [B] [C] 10 [A] [B] [C] [D] [E] 15 [A] [B] [C] 20 [A] [B] [C]
9.
10.
21-25(10分)(每小题2分)
四、书面表达(15分)
21. 22. 23. 24. 25.
------
第二部分 基础知识运用(40分)(每小题2分)
26 [A] [B] [C] [D] [E] 31 [A] [B] [C] [D] [E] 36 [A] [B] [C] 41 [A] [B] [C]
27 [A] [B] [C] [D] [E] 32 [A] [B] [C] [D] [E] 37 [A] [B] [C] 42 [A] [B] [C]
28 [A] [B] [C] [D] [E] 33 [A] [B] [C] [D] [E] 38 [A] [B] [C] 43 [A] [B] [C]
29 [A] [B] [C] [D] [E] 34 [A] [B] [C] [D] [E] 39 [A] [B] [C] 44 [A] [B] [C]
30 [A] [B] [C] [D] [E] 35 [A] [B] [C] [D] [E] 40 [A] [B] [C] 45 [A] [B] [C]
第三部分 阅读理解(30分)(每小题2分)
46 [A] [B] [C] 51 [A] [B] [C] 56 [A] [B] [C]
47 [A] [B] [C] 52 [A] [B] [C] 57 [A] [B] [C]
48 [A] [B] [C] 53 [A] [B] [C] 58 [A] [B] [C]
49 [A] [B] [C] 54 [A] [B] [C] 59 [A] [B] [C]
50 [A] [B] [C] 55 [A] [B] [C] 60 [A] [B] [C]
{#{QQABDQC84gowwBSACJ5qE0WiCwoQkJIhJQoEgRAVKAwCgIFIFAA=}#}

郑重声明:本文版权归原作者所有,转载文章仅为传播更多信息之目的,如作者信息标记有误,请第一时间联系我们修改或删除,多谢。