期中模拟卷(云南专用)(原卷版+解析版含听力原文及音频)2024-2025七年级英语下学期核心素养素质调研模拟练习试题

xx卷
2024-2025学年七年级英语下学期核心素养期中素质调研模拟试题云南卷
2024-2025学年七年级英语下学期核心素养期中素质调研模拟试题
(考试时间:120分钟 试卷满分:100分)
注意事项:
1.本卷为试题卷。考生必须在答题卡上解题作答。答案应书写在答题卡的相应位置上,在试题卷、草稿纸上作答无效。
2.考试结束后,请将试题卷和答题卡一并交回。
第一部分 听力
(共四节,满分30分)
(共5小题;每小题1分,满分5分)
听下面5个句子,从题中所给的A、B、C三个选项中选出与所听句子内容相关的图画。听完每个句子后,你将有5秒钟的作答时间。每个句子听两遍。
1.A. B. C.
2.A. B. C.
3.A. B. C.
4. A. B. C.
5. A. B. C.
第二节(共5小题;每小题1分,满分5分)
听下面5个句子,从题中所给的A、B、C 三个选项中选出与所听句子内容相符的正确答语。听完每个句子后,你将有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每个句子听两遍。
6.A.Money. B.Trip. C.Dumplings.
7.A.John likes koalas. B.Because they’re cute. C.Because he’s interesting.
8.A.Because they’re beautiful.
B.Because they’re dangerous.
C.Because they are very big.
9.A.It doesn’t matter. B.Good idea. C.Never mind.
10.A.You bet! B.Take it easy. C.No, I haven’t read it yet.
第三节(共5小题;每小题2分,满分10分)
听下面三段对话,每段对话后面有一个或两个小题,从题中所给的A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听每段对话前,你将有时间阅读各个小题,每小题五秒钟;听完后,每小题将给出五秒钟的作答时间。每段对话听两遍。
听对话回答下列小题
11.What would the woman like to order
A.A fruit salad. B.A vegetable soup. C.Chicken noodles.
听材料,回答小题。
12.Where do they want to go this Saturday
A.To the park. B.To the zoo. C.To the festival.
13.How will they go there
A.On foot. B.By subway. C.By bike.
听对话,回答以下各小题。
14.How far is it from Tom’s home to school
A.About 3 kilometers. B.About 4 kilometers. C.About 5 kilometers.
15.How long does it take Tom to get to school
A.About 20 minutes. B.About 30 minutes. C.More than 30 minutes.
第四节(共5小题;每小题2分,满分10分)
听下面两段对话,从题中所给的A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听每段对话前,你将有时间阅读各个小题,每小题五秒钟;听完后,每小题将给出五秒钟的作答时间。每段对话听两遍。
听下面一段对话,回答两个小题。
16.Does Mike want to help his mother
A.Yes, he does. B.No, he doesn’t. C.We don’t know.
17.What is Mike’s father doing now
A.He is washing his car. B.He is talking on the phone. C.He is watching TV.
听下面一段对话,回答三个小题。
18.When does Helen usually play the violin
A.On Fridays. B.On Saturdays. C.On Sundays.
19.What does Helen usually do on Saturdays
A.She sees her grandparents.
B.She goes to the art club.
C.She takes a shower.
20.Who wants Helen to join the art club
A.Her father. B.Her mother. C.Her grandparents.
第二部分 英语知识运用
(共二节,满分20分)
第一节 单项填空(共 10 小题;每小题1分,满分 10 分)从题中所给的 A、B、C、D 四个选项中选出能填入空白处的最佳选项。
21.________ can help us learn ________ about the world.
A.Reading; a lot of B.Read; lots of
C.Read; a lot D.Reading; a lot
22.—This action film is too noisy. I don’t like it.
—________ Helen.
A.So do B.Neither do C.So does D.Neither does
23.—________ your sister have a CD player
—Sorry, I don’t think she has ________.
A.Do, it B.Does, one C.Do, one D.Does, it
24.She struggled with her homework and ________ friends.
A.making B.to make C.being made D.make
25.—My friend tells me she will ________ Guangzhou tomorrow. Can you meet her with me
—Sorry, I have to go to work tomorrow. Maybe you can ask Sam.
A.arrive in B.arrive at C.get D.reach to
26.Dave often ________ his homework in the evening, but this evening he ________ TV
A.do; watching B.does; watching C.do; is watching D.does; is watching
27.Water ________ 70% of our body, so without water we can’t live long.
A.looks up B.takes up C.makes up D.lights up
28.My grandmother is an old English teacher. She ________ a teacher for over 35 years.
A.is B.will be C.has been D.had been
29.My elder brother ________ a soldier for two years.
A.becomes B.has become C.became D.has been
30.We met a terrible traffic jam on the express way (高速公路). As a result, we didn’t have enough time ________ Mount Huang when we arrived there.
A.climb B.climbing C.to climb D.to climbing
第二节 完形填空(共 10 小题;每小题1分,满分 10 分)
从题中所给的A、B、C、D 四个选项中选出能填入空白处的最佳选项。
John comes from England. When he comes to China, his friends tell him something about the traffic 31 in China. People drive on the 32 in England. but in China, people should drive on the right, Before you cross street, you must look 33 ways look left. look right and look left again. 34 remember the traffic moves on the right in China, or some cars and some buses may 35 you.
In the morning and the evening. when people go to work and 36 back from work, the streets are very busy(累忙的). 37 it is the most dangerous(危险的)time. When you want to 38 the road, you must 39 for the green "walk" sign.
In China. you can always 40 the policeman for help when you lose your way.
31.A.rules B.accident C.lights D.signs
32.A.right B.left C.front D.back
33.A.every B.all C.both D.between
34.A.Never B.Seldom C.Often D.Always
35.A.meet B.catch C.close D.hurt
36.A.come B.run C.walk D.rest
37.A.Or B.But C.So D. Because
38.A.crossing B.across C.go along D.go across
39.A.look B.watch C.wait D.check
40.A.make B.ask C.find D.want
第三部分 阅读理解
(共三节,满分30分)
第一节 (共5 小题:每小题 1.5 分,满分 7.5 分)
根据短文内容,判断正误(正确“T”,错误“F”)。
Mr. Brown is a very old man. Every morning he goes for a walk in the park. And he comes home at twelve thirty for his lunch.
But today a car stops in front of his house at twelve o’clock. Two policemen help him get out. One of them says to Mr. Brown’s daughter, “The old man can’t find his way in the park. He asks us to take him home in the car.” The daughter thanks the policemen and they leave. Then she asks his father, “Dad, you go to that park every day. But today, you can’t find the way. What’s wrong (毛病的) with you ”
The old man smiles like a child and says, “I can find my way. I don’t want to walk home, you know.”
What a childish (孩子气) old man!
根据上述内容,判断下列句子正误,正确的在答题卡上将“T”涂黑,错误的在答题卡上将“F”涂黑。
41.Today Mr. Brown comes home by bike.
42.Every day Mr. Brown often comes home at twelve thirty.
43.The policeman says Mr. Brown can’t find his way in the park.
44.Mr. Brown’s daughter thinks something is wrong with him.
45.Mr. Brown has lunch in the park.
第二节 (共 15 小题:每小题1分,满分 15 分)
根据短文内容,从题中所给的A、B、C、D 四个选项中选出最佳选项
A
I’m Wang Tao. On weekdays, I usually get up at 6:30. Then I read English for half an hour at home. My parents cook breakfast. Then my father drives to his office. And my mother takes the subway to the hospital to work. I usually eat some bread and drink a bag of milk at home. Then I take the bus to school. At about 7:45, I get to school. I have four lessons in the morning. Then the first lesson begins at 8:10. At about twelve o’clock, I have lunch at school. I have three lessons in the afternoon. School is over at 4:30. After school, I often do some outdoor activities with my classmates, such as playing basketball, football and ping-pong. I usually get home at about 5:20. I always do my homework before dinner. In the evening, I have some free time. I often listen to music for a short time. And then I do some reading because reading is my favorite. It can open my eyes to the world (世界). After about two hours’ reading, I go to bed.
I’ m happy every day. I think my everyday life is interesting.
根据短文内容,选择正确答案。
46.Where is Wang Tao at a quarter to seven in the morning
A.At home. B.In an office. C.At school. D.In the hospital.
47.How does Wang Tao go to school from Monday to Friday
A.By car. B.By subway. C.By bike. D.By bus.
48.What time does Wang Tao have his first lesson in the morning
A.At 7:30. B.At 7:45. C.At 8:10. D.At 8:20.
49.Wang Tao does many things in the afternoon. Which of the following is RIGHT order
①He does outdoor activities. ②He does his homework.
③He has lessons. ④He gets home.
A.③④①② B.③①④② C.①③④② D.③①②④
50.What’s the best title for the text
A.My School. B.My Outdoor Activity.
C.My Favorite Lesson. D.My Everyday Life.
B
Hello, my name is May. I live in a new community(社区) with my family. It’s big and nice. Many people live in it.
There is a gym, a supermarket, a community service(服务) centre and a swimming pool in my community. And there are many shops, restaurants, banks, a post office, a big park and a school near my community. So, life here is very convenient(方便的).
People in my community are kind and friendly. They like to talk with each other, and they often help each other. I make friends with them, and I learn a lot from them. All of them are my good neighbors. I am happy when I see them near my community because I live with them and I know them.
A good community gives people a sense of belonging(归属感). My community is like a big family. There are many activities like dancing, singing, reading and swimming in my community. My community is unique, so it is different from other community in my city. The people here like it. It’s a good place for people to play and live.
51.What is May’s community like
A.It’s big, nice but old. B.It’ nice, new but small.
C.It’s big, nice and new. D.It’s small, old but nice.
52.What does the third paragraph mainly tell us
A.What kind of people are in May’s community.
B.What we can see in May’s house.
C.What’s in and near May’s community.
D.What May’s school is like.
53.Why is it convenient to live in the community
A.Because it is new. B.Because it is small.
C.Because there are many shops. D.Because there are lots of services near it.
54.What does the underlined word “unique” mean in paragraph 4
A.Beautiful. B.Special. C.Cute. D.Quiet.
55.What’s the best title for the passage
A.My community. B.My family.
C.My life. D.My school.
C
We often have practice for a fire at school, and we all know the dangers of fires. But it’s good and necessary for a family to learn how to prepare for a fire. Here are suggestions.
Put a smoke alarm in the house. Smoke from a fire causes the alarm to go off. The alarm makes a loud sound. The sound tells everyone to leave the house at once.
Make escape(逃脱) plans. We should know all the ways out of the house. If there is a fire, everyone follows the plan to get out. Part of the plan is to check all the windows to make sure they can be opened easily.
Buy fire extinguishers(灭火器) in the house. Everyone in the family should know how to use them.
Practice for a fire. We do fire practice because we teach children about fire safety. Everyone in the family should know the following fire rules:
☆Don’t open a hot door! The fire can grow more quickly if you open the door.
☆Stay close to the floor! Smoke can be more dangerous than fire. The best is near the floor because smoke rises.
☆What will you do if your hair or clothes start to burn First, stop! Don’t run! The fire burns faster because of more air. Drop! Fall to the floor. Then roll! Turning over and over will make the fire go out.
There are many possible causes for fires. A wise family is ready for a fire all the time.
56.If the smoke alarm in the house goes off, what should we do
A.Stay at home. B.Leave the house. C.Open the windows. D.Break the windows.
57.According to the passage, which of the following is NOT true
A.We should put a smoke alarm in the house.
B.We should buy a fire extinguisher in the house.
C.We should learn how to prepare for a fire.
D.We should do fire practice every day.
58.When a fire happens, what will happen if you open the hot door
A.A fire policeman will appear. B.You will be safe.
C.The fire will grow faster. D.The doctor will save you.
59.What are the right steps if your hair or clothes catch fire
A.stop, run, roll B.stop, drop, roll C.run, drop, roll D.roll, drop, stop
60.What is the best title for the passage
A.Be Ready for a Fire B.The Causes of a Fire
C.Learn to Use a Fire Extinguisher D.The Dangers of a Fire
第三节(共5 小题:每小题 1.5 分,满分 7.5 分)
根据短文内容,从短文后所给的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
We all like living in a clean environment (环境). If the environments are terrible, 61 and make us not feel well. We may be ill. At that time we don’t want to study, and we have to stay at home. So the environment is very important to us.
62 There are germs (细菌) everywhere, they are very small and you can’t f ind them with your eyes, but you can see them with a microscope (显微镜). 63 We can always f ind germs in dirty water. When we look at dirty water under the microscope, 64 Germs are also in air and dust (灰尘). If you cut your hand, some of the dust from the air may go into it, and you can have much pain (疼) in it. Sometimes the germs can go into all of your body, and you will have pain everywhere.
65 we must make our environment clean and tidy.
A.we can see them in it.
B.we like using microscope.
C.we will not go to school.
D.it will be bad for our health,
E.To keep us healthy,
F.Germs make us ill.
G.They are very small and there may be hundreds of them on a very small thing.
第四部分 写作
(共三节,满分 20 分)
第一节(共5小题;每小题1分,满分5分)
根据句意,用括号中所给词的适当形式填空。
66.She is (will) to try new hobbies, even if she might fail at first.
67.Timmy Austin and Ron Cox are two police (office).
68.It’s easy (find) the library.
69.Our history teacher often tells us jokes and our class is always full of . (laugh)
70.Tom likes William because William is one of his favorite (coach).
第二节 (共5小题;每小题1分,满分5分)
将下列句子中汉语部分译成英语,注意使用适当的形式。
71.Maria (服务) her classmates with some delicious candies.
72.Do you often play (排球) at weekends
73.Strive for the best, and (准备) for the worst.
74.I have to go out for a rest because the room is too (吵闹的).
75.I think it’s (重要的) for us to keep the school rules.
第三节 书面表达 (满分10分)
76.假设你是李辉,你和你的家人在五一劳动节期间热情款待了来自英国的笔友Ben。现在学校校报上需要刊登一些同学们如何度过五一假期的文章。请你根据以下表格为校报写一篇文章。
时间 活动
On May 1 1.在机场接到Ben 2.向Ben介绍家人
On May 2 看电视、听音乐、一起做中式美食
On May 3 ……(至少写出两个活动)
你的感受 ……(可适当发挥)
要求:
1)80词左右,题目和开头已给出,不计入总词数内;
2)文中不得出现真实姓名和校名;
3)可适当发挥,以使内容丰富,条理清楚、行文连贯。
My happy May Day
On May Day, my pen pal Ben came to Shenyang for a trip. My family and I gave him a warm welcome. _________________________________________________________________
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________云南卷
2024-2025学年七年级英语下学期核心素养期中素质调研模拟试题
(考试时间:120分钟 试卷满分:100分)
注意事项:
1.本卷为试题卷。考生必须在答题卡上解题作答。答案应书写在答题卡的相应位置上,在试题卷、草稿纸上作答无效。
2.考试结束后,请将试题卷和答题卡一并交回。
第一部分 听力
(共四节,满分30分)
(共5小题;每小题1分,满分5分)
听下面5个句子,从题中所给的A、B、C三个选项中选出与所听句子内容相关的图画。听完每个句子后,你将有5秒钟的作答时间。每个句子听两遍。
1.A. B. C.
【答案】A
【知识点】介绍
【原文】Jeff often goes to the gym to swim.
2.A. B. C.
【答案】A
【知识点】偏爱和优选
【原文】W: Hey, Nick. What animal do you like in your uncle’s farm
M: Chickens. I think they are cute.
3.A. B. C.
【答案】C
【知识点】警告/禁止、劝告/建议
【原文】W: We can’t take photos in the library.
M: I see. It’s the rule of the library.
4. A. B. C.
【答案】A
【知识点】介绍
【原文】M: How does your sister go to school
W: She takes a bus.
5. A. B. C.
【答案】A
【知识点】介绍
【原文】M: It’s 8 o’clock. What is your father doing, Huan Huan
W: Oh, he is reading a newspaper.
第二节(共5小题;每小题1分,满分5分)
听下面5个句子,从题中所给的A、B、C 三个选项中选出与所听句子内容相符的正确答语。听完每个句子后,你将有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每个句子听两遍。
6.A.Money. B.Trip. C.Dumplings.
【答案】C
【知识点】就餐
【原文】What do you like to eat
7.A.John likes koalas. B.Because they’re cute. C.Because he’s interesting.
【答案】B
【知识点】原因
【原文】Why does John like koalas
8.A.Because they’re beautiful.
B.Because they’re dangerous.
C.Because they are very big.
【答案】B
【知识点】原因
【原文】Why don’t you like tigers
9.A.It doesn’t matter. B.Good idea. C.Never mind.
【答案】B
【知识点】劝告/建议
【原文】Let’s go to the museum, Daming.
10.A.You bet! B.Take it easy. C.No, I haven’t read it yet.
【答案】C
【知识点】介绍
【原文】Have you ever read a book written by Dickens
第三节(共5小题;每小题2分,满分10分)
听下面三段对话,每段对话后面有一个或两个小题,从题中所给的A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听每段对话前,你将有时间阅读各个小题,每小题五秒钟;听完后,每小题将给出五秒钟的作答时间。每段对话听两遍。
听对话回答下列小题
11.What would the woman like to order
A.A fruit salad. B.A vegetable soup. C.Chicken noodles.
【答案】A
【知识点】就餐
【原文】M: What would you like to order, madam
W: I’d like to order a fruit salad, please.
听材料,回答小题。
12.Where do they want to go this Saturday
A.To the park. B.To the zoo. C.To the festival.
13.How will they go there
A.On foot. B.By subway. C.By bike.
【答案】12.B 13.C
【知识点】周末活动、意愿和打算
【原文】A: Morning, Jane. Are you free this Saturday
B: Yes, I am.
A: Let’s go to the zoo to see animals.
B: That sounds good. What animals do you like
A: I like lions. How about you
B: I also like lions.
A: Great. How do we get to the zoo this Saturday
B: Let’s ride bikes there.
A: Good. Riding bikes is good for us. See you this Saturday.
听对话,回答以下各小题。
14.How far is it from Tom’s home to school
A.About 3 kilometers. B.About 4 kilometers. C.About 5 kilometers.
15.How long does it take Tom to get to school
A.About 20 minutes. B.About 30 minutes. C.More than 30 minutes.
【答案】14.C 15.C
【知识点】个人信息、时段、距离
【原文】W: Tom, you’re late again!
M: I’m so sorry, Ms. Green.
W: How do you get to school every day
M: First, I walk to the bus stop. Then, I take No. 20 bus. Finally, I walk to school.
W: How far is it from your home to school
M: About 5 kilometers.
W: How long does it take you to get to school
M: Em... more than 30 minutes.
第四节(共5小题;每小题2分,满分10分)
听下面两段对话,从题中所给的A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听每段对话前,你将有时间阅读各个小题,每小题五秒钟;听完后,每小题将给出五秒钟的作答时间。每段对话听两遍。
听下面一段对话,回答两个小题。
16.Does Mike want to help his mother
A.Yes, he does. B.No, he doesn’t. C.We don’t know.
17.What is Mike’s father doing now
A.He is washing his car. B.He is talking on the phone. C.He is watching TV.
【答案】16.A 17.C
【知识点】提供帮助、家庭生活
【原文】W: Mike! What are you doing
M: I’m doing my homework
W: Can you come here, please I need some help.
M: OK, Mom! I’m coming.
W: Do you want to help me take the box to the room
M: Sure. Oh, it’s too heavy! What’s in it
W: Your father’s books. What’s your father doing now Is he talking on the phone
M: No, he isn’t. He is watching TV.
W: Please ask him to help us.
M: OK.
听下面一段对话,回答三个小题。
18.When does Helen usually play the violin
A.On Fridays. B.On Saturdays. C.On Sundays.
19.What does Helen usually do on Saturdays
A.She sees her grandparents.
B.She goes to the art club.
C.She takes a shower.
20.Who wants Helen to join the art club
A.Her father. B.Her mother. C.Her grandparents.
【答案】18.C 19.A 20.B
【知识点】周末活动、介绍
【原文】W: Hi, Peter.
M: Hi, Helen. What do you usually do on weekends
W: I usually play the violin, see my grandparents and go to the art club.
M: When do you usually play the violin
W: On Sundays.
M: Well, do you see your grandparents on Saturdays
W: Yes. I usually go to their home in the morning.
M: I see. You’re in the art club. Do you like to draw
W: No. My mother wants me to join the art club.
第二部分 英语知识运用
(共二节,满分20分)
第一节 单项填空(共 10 小题;每小题1分,满分 10 分)从题中所给的 A、B、C、D 四个选项中选出能填入空白处的最佳选项。
21.________ can help us learn ________ about the world.
A.Reading; a lot of B.Read; lots of
C.Read; a lot D.Reading; a lot
【答案】D
【知识点】副词修饰动词、动名词作主语、副词短语、lots of、a lot、reading、read(read read)
【详解】句意:阅读能帮我们了解很多有关世界的情况。
考查动名词作主语和词汇辨析。句子中已有谓语动词“can help”,第一空需要一个非谓语动词作主语,所以排除B、C选项。a lot of/lots of表示“许多”,两者都修饰名词,a lot很,非常,副词或作代词,表示很多,由learn可知,空处需用代词作宾语,learn a lot 意为“了解很多”。故选D。
22.—This action film is too noisy. I don’t like it.
—________ Helen.
A.So do B.Neither do C.So does D.Neither does
【答案】D
【知识点】部分倒装、第三人称单数作主语
【详解】句意:——这部动作片太吵了。我不喜欢它。——海伦也不喜欢。
考查倒装句。根据“I don’t like it.”是否定句可知,此处表示“海伦也不喜欢”,用“Neither+助动词+主语”结构,Helen是第三人称单数,助动词用does。故选D。
23.—________ your sister have a CD player
—Sorry, I don’t think she has ________.
A.Do, it B.Does, one C.Do, one D.Does, it
【答案】B
【知识点】one/it/that、助动词do、一般疑问句、one、IT、does、do
【详解】句意:——你姐姐有一个CD播放机吗?——抱歉,我认为她没有CD播放机。
考查助动词和代词辨析。it指和上文提到的是同一个;one指同类中的另一个。第一个空格为一般现在时的一般疑问句,对实义动词提问用助动词do/does,主语为“your sister”名词单数,助动词用does,排除A/C;第二空指同类中的一个CD播放机,排除D。故选B。
24.She struggled with her homework and ________ friends.
A.making B.to make C.being made D.make
【答案】A
【知识点】动名词作宾语
【详解】句意:她为做作业和交朋友而苦苦挣扎。
考查非谓语动词。由“and”可知,“... friends”与“her homework”是并列关系,成分应一致,故推知应用动名词making。故选A。
25.—My friend tells me she will ________ Guangzhou tomorrow. Can you meet her with me
—Sorry, I have to go to work tomorrow. Maybe you can ask Sam.
A.arrive in B.arrive at C.get D.reach to
【答案】A
【知识点】arrive at、arrive in、get to、动词辨析
【详解】句意:——我的朋友告诉我她明天将到达广州。你能和我一起见她吗?——对不起,我明天要去上班。也许你可以问问萨姆。
考查动词辨析。arrive,get和reach都可以表示“到达”。arrive是不及物动词,后常跟介词in或at,arrive in +大地点,arrive at + 小地点;get 是不及物动词,后跟地点名词时,要用get to;reach是及物动词,其后可以直接跟地点名词。故选A。
26.Dave often ________ his homework in the evening, but this evening he ________ TV
A.do; watching B.does; watching C.do; is watching D.does; is watching
【答案】D
【知识点】表示现阶段发生的动作、第三人称单数作主语、表示经常性动作/状态
【详解】句意:Dave经常在晚上做作业,但是今天晚上他正在看电视。
考查动词的时态。结合语境和“often”可知,第一句话应用一般现在时,由于主语Dave为第三人称单数,故谓语动词应用三单形式does,排除选项A和C。结合语境和“this evening”可知,此时表示现阶段正在发生的事,故应用现在进行时,其结构为“be doing”。故选D。
27.Water ________ 70% of our body, so without water we can’t live long.
A.looks up B.takes up C.makes up D.lights up
【答案】B
【知识点】动词短语、take up、make up、look up、light up
【详解】句意:水占我们身体的70%,所以没有水我们就活不了多久。
考查动词短语。looks up查找;takes up占据;makes up编造;lights up照亮。根据“Water ... 70% of our body”可知此处表示占据我们身体的70%。故选B。
28.My grandmother is an old English teacher. She ________ a teacher for over 35 years.
A.is B.will be C.has been D.had been
【答案】C
【知识点】含since/for的现在完成时
【详解】句意:我奶奶是一位老英语老师。她已经当了35年多的老师了。
考查动词时态。根据“for over 35 years.”结合语境可知,本句是现在完成时,强调动作的延续。故选C。
29.My elder brother ________ a soldier for two years.
A.becomes B.has become C.became D.has been
【答案】D
【知识点】延续性动词与非延续性动词、含since/for的现在完成时
【详解】句意:我的哥哥已经参军两年了。
考查现在完成时和延续性动词。根据“for two years”可知时态为现在完成时,其谓语结构为“have/has+done”,而two years为时间段,所以谓语动词应用延续性动词,故选D。
30.We met a terrible traffic jam on the express way (高速公路). As a result, we didn’t have enough time ________ Mount Huang when we arrived there.
A.climb B.climbing C.to climb D.to climbing
【答案】C
【知识点】动词不定式作定语
【详解】句意:我们在高速公路上遇到了严重的交通堵塞。结果,当我们到达那里时,我们没有足够的时间去爬黄山。
考查非谓语动词。have enough time to do sth“有足够的时间做某事”,用动词不定式作定语,故选C。
第二节 完形填空(共 10 小题;每小题1分,满分 10 分)
从题中所给的A、B、C、D 四个选项中选出能填入空白处的最佳选项。
John comes from England. When he comes to China, his friends tell him something about the traffic 31 in China. People drive on the 32 in England. but in China, people should drive on the right, Before you cross street, you must look 33 ways look left. look right and look left again. 34 remember the traffic moves on the right in China, or some cars and some buses may 35 you.
In the morning and the evening. when people go to work and 36 back from work, the streets are very busy(累忙的). 37 it is the most dangerous(危险的)time. When you want to 38 the road, you must 39 for the green "walk" sign.
In China. you can always 40 the policeman for help when you lose your way.
31.A.rules B.accident C.lights D.signs
32.A.right B.left C.front D.back
33.A.every B.all C.both D.between
34.A.Never B.Seldom C.Often D.Always
35.A.meet B.catch C.close D.hurt
36.A.come B.run C.walk D.rest
37.A.Or B.But C.So D. Because
38.A.crossing B.across C.go along D.go across
39.A.look B.watch C.wait D.check
40.A.make B.ask C.find D.want
【答案】
31.A 32.B 33.C 34.D 35.D 36.A 37.C 38.D 39.C 40.B
【知识点】交通规则
【分析】本文主要讲述了中国的交通规则。John来自于英国,朋友们告诉了他中国的交通规则。在中国,车辆是靠右行驶,过马路必须等绿灯,交通高峰期是危险的时候。
31.句意:当他来到中国时,他的朋友们告诉他一些关于中国交通规则的事情。A. rules规则;B. accident事故;C. lights灯;D. signs标志。根据下文的叙述People drive on the  32   in England. but in China, people should drive on the right, Before you cross street, you must look   33   ways look left. look right and look left again.可知,这些是交通规则,因此选择rules规则;故选A。
32.句意:在英国人们靠左行驶。A. right右;B. left左;C. front前;D. back后。根据下文的句子but in China, people should drive on the right, 但在中国,人们应该靠右行驶。句子中的but表示转折,可知,在英国人们是靠左行驶的。故选B。
33.句意:过马路前,你必须向两边看,向左看,向右再向左看。A. every每一个;B. all所有;C. both两个都;D. between在…中间。空后面的名词ways是复数,因此排除A;all用于三者或按着以上,路只有两边,所以排除C;between与and 连用,本题中没有and,故排除。both两个都,这里是指过马路前,你必须向两边看。故选C。
34.句意:请永远记住中国的交通情况。A. Never 从不;B. Seldom很少;C. Often经常;D. Always总是。根据下文的句子or some cars and some buses may  35   you. 或者一些汽车和公共汽车会伤害你。可知,上文是说请永远记住中国的交通情况。故选D。
35.句意:或者一些汽车和公共汽车会伤害你。A. meet相逢;B. catch接住;C. close关闭;D. hurt受伤,伤害。结合常识可知,如果某物不遵守交通规则,可能会受到伤害。故选D。
36.句意:早上和晚上。当人们去上班和下班回来时,街道上非常繁忙。A. come回来;B. run跑;C. walk走;D. rest休息。根据In the morning and the evening. when people go to work and   36   back from work,这里是指下班回来时,因此选择come回来;语境是:早上和晚上。当人们去上班和下班回来时,街道上非常繁忙。故选A。
37.句意:所以这是最危险的时间。A. Or或者,表示选择关系;B. But但是,表示转折故选;C. So因此,表示顺承关系;D. Because因为,表示因果关系。上文的句子In the morning and the evening. when people go to work and   36   back from work, the streets are very busy(累忙的).和下文的句子it is the most dangerous(危险的)time.之间存在着顺承关系,因此用so来连接。故选C。
38.句意:当你想穿过马路时,你必须等待绿灯亮了再走。want to do sth. 想去做某事。to后面应该跟动词原形,选项A是动名词,选项B是介词,都不对;go along是指顺着路走下去。go across是说从表面穿过或者从表面跨越过,指横穿道路。本题是指当你想穿过马路时。因此用go across。故选D。
39.句意:当你想穿过马路时,你必须等待绿灯亮了再走。A. look看,瞧;B. watch观看;C. wait等候;D. check检查。wait for“等候”的意思;look for“寻找”的意思。结合语境可知,本题是指当你想穿过马路时,你必须等待绿灯亮了再走。因此选择wait等候;故选C。
40.句意:在中国。迷路时你可以向警察求助。A. make使,制造;B. ask问;C. find发现;D. want想。根据when you lose your way. 当你迷路时。可知,你可以向警察求助。ask…for help“向……寻求帮助”的意思。故选B。
【点睛】完形填空题与单项选择题不同,它给出的是一篇意思较为完整的短文。做该题型试题时,首先应跳过空格通读全文,以全文为背景,联系句子的上下文进行推理和判断,从34个选项中选出一项进行试填。考生可以从词义用法、固定搭配、逻辑推理和上下文的联系等方面去考虑。最后应再把全文通览一遍,细心检查所选答案能否使短文上下连贯,前后呼应,词句通顺,使短文意思完整。检查时还应从语法、惯用法、逻辑推理和事情发生的情节等方面进行考虑,以达到准确无误之目的。第35小题是考查动词辨析,要结合上下文做出准确判断。句意:或者一些汽车和公共汽车会伤害你。A. meet相逢;B. catch接住;C. close关闭;D. hurt受伤,伤害。结合常识可知,如果某物不遵守交通规则,可能会受到伤害。故选D。第39小题是考查动词辨析,要结合上下文做出准确判断。句意:当你想穿过马路时,你必须等待绿灯亮了再走。A. look看,瞧;B. watch观看;C. wait等候;D. check检查。wait for“等候”的意思;look for“寻找”的意思。结合语境可知,本题是指当你想穿过马路时,你必须等待绿灯亮了再走。因此选择wait等候;故选C。
第三部分 阅读理解
(共三节,满分30分)
第一节 (共5 小题:每小题 1.5 分,满分 7.5 分)
根据短文内容,判断正误(正确“T”,错误“F”)。
Mr. Brown is a very old man. Every morning he goes for a walk in the park. And he comes home at twelve thirty for his lunch.
But today a car stops in front of his house at twelve o’clock. Two policemen help him get out. One of them says to Mr. Brown’s daughter, “The old man can’t find his way in the park. He asks us to take him home in the car.” The daughter thanks the policemen and they leave. Then she asks his father, “Dad, you go to that park every day. But today, you can’t find the way. What’s wrong (毛病的) with you ”
The old man smiles like a child and says, “I can find my way. I don’t want to walk home, you know.”
What a childish (孩子气) old man!
根据上述内容,判断下列句子正误,正确的在答题卡上将“T”涂黑,错误的在答题卡上将“F”涂黑。
41.Today Mr. Brown comes home by bike.
42.Every day Mr. Brown often comes home at twelve thirty.
43.The policeman says Mr. Brown can’t find his way in the park.
44.Mr. Brown’s daughter thinks something is wrong with him.
45.Mr. Brown has lunch in the park.
【答案】41.F 42.T 43.T 44.T 45.F
【知识点】叙事忆旧、推理判断、细节理解、记叙文、其他人
【导语】本文是一篇记叙文,讲述了布朗先生因为不想走路回家,而对警察说自己迷路的故事。
41.细节理解题。根据原文“He asks us to take him home in the car”可知,布朗先生今天中午是坐车回家的。该小题“今天布朗先生骑自行车回家”说法错误,故选F。
42.细节理解题。根据原文“And he comes home at twelve thirty for his lunch”可知,布朗先生每天十二点半回家吃中午饭。该小题“布朗先生经常每天十二点半到家”说法正确,故选T。
43.细节理解题。根据原文“The old man can’t find his way in the park”可知,警察说老人在公园里迷路了。该小题“警察说布朗先生在公园里找不到路”说法正确,故选T。
44.细节理解题。根据原文“What’s wrong (毛病的) with you ”可知,女儿认为布朗先生有问题。该小题“布朗先生的女儿认为他有问题”说法正确,故选T。
45.推理判断题。根据原文“And he comes home at twelve thirty for his lunch”可知,布朗先生回家吃午饭。该小题“布朗先生在公园吃午饭”说法错误,故选F。
第二节 (共 15 小题:每小题1分,满分 15 分)
根据短文内容,从题中所给的A、B、C、D 四个选项中选出最佳选项
A
I’m Wang Tao. On weekdays, I usually get up at 6:30. Then I read English for half an hour at home. My parents cook breakfast. Then my father drives to his office. And my mother takes the subway to the hospital to work. I usually eat some bread and drink a bag of milk at home. Then I take the bus to school. At about 7:45, I get to school. I have four lessons in the morning. Then the first lesson begins at 8:10. At about twelve o’clock, I have lunch at school. I have three lessons in the afternoon. School is over at 4:30. After school, I often do some outdoor activities with my classmates, such as playing basketball, football and ping-pong. I usually get home at about 5:20. I always do my homework before dinner. In the evening, I have some free time. I often listen to music for a short time. And then I do some reading because reading is my favorite. It can open my eyes to the world (世界). After about two hours’ reading, I go to bed.
I’ m happy every day. I think my everyday life is interesting.
根据短文内容,选择正确答案。
46.Where is Wang Tao at a quarter to seven in the morning
A.At home. B.In an office. C.At school. D.In the hospital.
47.How does Wang Tao go to school from Monday to Friday
A.By car. B.By subway. C.By bike. D.By bus.
48.What time does Wang Tao have his first lesson in the morning
A.At 7:30. B.At 7:45. C.At 8:10. D.At 8:20.
49.Wang Tao does many things in the afternoon. Which of the following is RIGHT order
①He does outdoor activities. ②He does his homework.
③He has lessons. ④He gets home.
A.③④①② B.③①④② C.①③④② D.③①②④
50.What’s the best title for the text
A.My School. B.My Outdoor Activity.
C.My Favorite Lesson. D.My Everyday Life.
【答案】46.A 47.D 48.C 49.B 50.D
【知识点】记叙文、文体活动、家庭生活、个人信息
【导语】本文介绍了作者的一天的生活。
46.细节理解题。根据“I usually get up at 6:30. Then I read English for half an hour at home.”可知,6:45时,作者在家读书,故选A。
47.细节理解题。根据“Then I take the bus to school.”可知,作者坐公交车上学。故选D。
48.细节理解题。根据“Then the first lesson begins at 8:10.”可知,第一节课在早上八点十分。故选C。
49.细节理解题。根据“I have three lessons in the afternoon. …After school, I often do some outdoor activities with my classmates, such as playing basketball, football and ping-pong. I usually get home at about 5:20. I always do my homework before dinner.”可知,顺序依次为上课,做户外运动,回家,做家作。故选B。
50.最佳标题题。根据“I’ m happy every day. I think my everyday life is interesting.”及全文可知,本文介绍了作者的一天的生活,故选D。
B
Hello, my name is May. I live in a new community(社区) with my family. It’s big and nice. Many people live in it.
There is a gym, a supermarket, a community service(服务) centre and a swimming pool in my community. And there are many shops, restaurants, banks, a post office, a big park and a school near my community. So, life here is very convenient(方便的).
People in my community are kind and friendly. They like to talk with each other, and they often help each other. I make friends with them, and I learn a lot from them. All of them are my good neighbors. I am happy when I see them near my community because I live with them and I know them.
A good community gives people a sense of belonging(归属感). My community is like a big family. There are many activities like dancing, singing, reading and swimming in my community. My community is unique, so it is different from other community in my city. The people here like it. It’s a good place for people to play and live.
51.What is May’s community like
A.It’s big, nice but old. B.It’ nice, new but small.
C.It’s big, nice and new. D.It’s small, old but nice.
52.What does the third paragraph mainly tell us
A.What kind of people are in May’s community.
B.What we can see in May’s house.
C.What’s in and near May’s community.
D.What May’s school is like.
53.Why is it convenient to live in the community
A.Because it is new. B.Because it is small.
C.Because there are many shops. D.Because there are lots of services near it.
54.What does the underlined word “unique” mean in paragraph 4
A.Beautiful. B.Special. C.Cute. D.Quiet.
55.What’s the best title for the passage
A.My community. B.My family.
C.My life. D.My school.
【答案】51.C 52.A 53.D 54.B 55.A
【知识点】社区、说明文
【导语】本文主要介绍了作者的社区。
51.细节理解题。根据“I live in a new community(社区)with my family. It’s big and nice. Many people live in it.”可知作者的社区是新社区,而且很大很好。故选C。
52.段落大意题。根据“People in my community are kind and friendly. 可知本段主要介绍了社区里的人们是什么样的,故选A。
53.细节理解题。根据“There is a gym, a supermarket, a community service(服务) centre and a swimming pool in my community. And there are many shops, restaurants, banks, a post office, a big park and a school near my community. So, life here is very convenient(方便的).”可知,社区里有一个健身房、一个超市、一个社区服务中心和一个游泳池。社区附近有许多商店、餐馆、银行、邮局、一个大公园和一所学校,总结起来就是周边有很多服务系统,故选D。
54.词义猜测题。根据“My community is unique, so it is different from other communities”可知我的社区和其他的社区不一样,可见它是独特的,划线单词表示“独特的,特别的”,与special同义。故选B。
55.最佳标题题。本文主要介绍了作者的社区,以选项A“我的社区”为标题更合适。故选A。
C
We often have practice for a fire at school, and we all know the dangers of fires. But it’s good and necessary for a family to learn how to prepare for a fire. Here are suggestions.
Put a smoke alarm in the house. Smoke from a fire causes the alarm to go off. The alarm makes a loud sound. The sound tells everyone to leave the house at once.
Make escape(逃脱) plans. We should know all the ways out of the house. If there is a fire, everyone follows the plan to get out. Part of the plan is to check all the windows to make sure they can be opened easily.
Buy fire extinguishers(灭火器) in the house. Everyone in the family should know how to use them.
Practice for a fire. We do fire practice because we teach children about fire safety. Everyone in the family should know the following fire rules:
☆Don’t open a hot door! The fire can grow more quickly if you open the door.
☆Stay close to the floor! Smoke can be more dangerous than fire. The best is near the floor because smoke rises.
☆What will you do if your hair or clothes start to burn First, stop! Don’t run! The fire burns faster because of more air. Drop! Fall to the floor. Then roll! Turning over and over will make the fire go out.
There are many possible causes for fires. A wise family is ready for a fire all the time.
56.If the smoke alarm in the house goes off, what should we do
A.Stay at home. B.Leave the house. C.Open the windows. D.Break the windows.
57.According to the passage, which of the following is NOT true
A.We should put a smoke alarm in the house.
B.We should buy a fire extinguisher in the house.
C.We should learn how to prepare for a fire.
D.We should do fire practice every day.
58.When a fire happens, what will happen if you open the hot door
A.A fire policeman will appear. B.You will be safe.
C.The fire will grow faster. D.The doctor will save you.
59.What are the right steps if your hair or clothes catch fire
A.stop, run, roll B.stop, drop, roll C.run, drop, roll D.roll, drop, stop
60.What is the best title for the passage
A.Be Ready for a Fire B.The Causes of a Fire
C.Learn to Use a Fire Extinguisher D.The Dangers of a Fire
【答案】56.B 57.D 58.C 59.B 60.A
【知识点】意见/建议、说明文、自我保护
【导语】本文主要介绍了家庭预防和面对火灾的建议。
56.细节理解题。根据“The sound tells everyone to leave the house at once.”可知,应该立刻离开房子。故选B。
57.推理判断题。根据“Practice for a fire. We do fire practice because we teach children about fire safety.”可知,要做防火练习,没有说每天都做。故选D。
58.细节理解题。根据“Don’t open a hot door! The fire can grow more quickly if you open the door.”可知,如果开门了,火会变大。故选C。
59.细节理解题。根据“First, stop! Don’t run! The fire burns faster because of more air. Drop! Fall to the floor. Then roll! Turning over and over will make the fire go out.”可知,顺序是:站住、卧倒、翻滚。故选B。
60.标题归纳题。根据“But it’s good and necessary for a family to learn how to prepare for a fire. Here are suggestions.”以及文章中作者给出的多个有关的建议,可知本文主要关于如何为火灾做好准备。故选A。
第三节(共5 小题:每小题 1.5 分,满分 7.5 分)
根据短文内容,从短文后所给的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
We all like living in a clean environment (环境). If the environments are terrible, 61 and make us not feel well. We may be ill. At that time we don’t want to study, and we have to stay at home. So the environment is very important to us.
62 There are germs (细菌) everywhere, they are very small and you can’t f ind them with your eyes, but you can see them with a microscope (显微镜). 63 We can always f ind germs in dirty water. When we look at dirty water under the microscope, 64 Germs are also in air and dust (灰尘). If you cut your hand, some of the dust from the air may go into it, and you can have much pain (疼) in it. Sometimes the germs can go into all of your body, and you will have pain everywhere.
65 we must make our environment clean and tidy.
A.we can see them in it.
B.we like using microscope.
C.we will not go to school.
D.it will be bad for our health,
E.To keep us healthy,
F.Germs make us ill.
G.They are very small and there may be hundreds of them on a very small thing.
【答案】61.D 62.F 63.G 64.A 65.E
【知识点】科普知识、环境保护、意见/建议
【导语】本文介绍了环境对我们生活的重要性及细菌的危害。
61.根据“make us not feel well.”可知,这里应该介绍污染的环境对我们的影响,选项D“这对我们的健康有害”符合语境。故选D。
62.根据“There are germs (细菌) everywhere,”及下文的描述可知,这里提到了细菌,首句,起到概括的作用,选项F“细菌使我们生病。”符合语境。故选F。
63.根据“you can see them with a microscope (显微镜).”可知,这里应该介绍在显微镜下看到的结果,选项G“它们非常小,在一个非常小的东西上可能有数百个。”符合语境。故选G。
64.根据“When we look at dirty water under the microscope,”可知,这里应该介绍在显微镜下,在脏水里能看到什么,选项A“我们可以在里面看到他们。”符合语境。故选A。
65.根据“we must make our environment clean and tidy.”可知,这里应该介绍我们使我们的环境干净整洁的目的,这里是首句,起到概括的作用,选项E“为了保持我们的健康,”符合语境。故选E。
第四部分 写作
(共三节,满分 20 分)
第一节(共5小题;每小题1分,满分5分)
根据句意,用括号中所给词的适当形式填空。
66.She is (will) to try new hobbies, even if she might fail at first.
【答案】willing
【知识点】形容词作表语、be willing to do sth.、willing
【详解】句意:她愿意尝试新的爱好,即使一开始可能会失败。be willing to do sth“愿意做某事”,固定短语。故填willing。
67.Timmy Austin and Ron Cox are two police (office).
【答案】officers
【知识点】可数名词复数规则变化
【详解】句意:Timmy Austin和Ron Cox是两名警察。根据“Timmy Austin and Ron Cox”及所给词可知,是指这两人是警察,police officer“警察”,two后跟名词复数。故填officers。
68.It’s easy (find) the library.
【答案】to find
【知识点】find(found found)、to、动词不定式作主语、it固定句型
【详解】句意:找到图书馆很容易。It’s+形容词+to do sth.“做某事是怎么样的”,所以此处填写find“找到”的不定式形式。故填to find。
69.Our history teacher often tells us jokes and our class is always full of . (laugh)
【答案】laughter
【知识点】名词作主宾表补定、laughter
【详解】句意:我们的历史老师经常给我们讲笑话,我们的课堂总是充满笑声。根据“...full of...”可知此处需要名词,laugh对应的名词形式为laughter。故填laughter。
70.Tom likes William because William is one of his favorite (coach).
【答案】coaches
【知识点】可数名词复数规则变化
【详解】句意:汤姆喜欢威廉,因为威廉是他最喜欢的教练之一。one of后加名词复数形式,故填coaches。
第二节 (共5小题;每小题1分,满分5分)
将下列句子中汉语部分译成英语,注意使用适当的形式。
71.Maria (服务) her classmates with some delicious candies.
【答案】serves
【知识点】“三单"形式的变化规则
【详解】句意:玛丽亚给她的同学端上美味的糖果。服务:serve,为动词,此处时态为一般现在时,主语为三单形式,应用动词三单形式。故填serves。
72.Do you often play (排球) at weekends
【答案】volleyball
【知识点】名词作主宾表补定、volleyball
【详解】句意:你经常在周末打排球吗?排球:volleyball,固定短语play volleyball“打排球”。故填volleyball。
73.Strive for the best, and (准备) for the worst.
【答案】prepare
【知识点】祈使句的肯定形式、动词短语、prepare for sth.、prepare
【详解】句意:争取最好的结果,做最坏的打算。根据前文“Strive for the best, and”可知,此句是由动词原形开头的祈使句,结合横线后“for the worst”和中文提示可知,此处考查动词短语:prepare for“为……而做准备”。故填prepare。
74.I have to go out for a rest because the room is too (吵闹的).
【答案】noisy
【知识点】形容词作表语、noisy
【详解】句意:房间太吵了,我不得不出去休息一下。空格处应填一个形容词作表语,结合汉语提示可知,此处应用noisy表示“吵闹的”。故填noisy。
75.I think it’s (重要的) for us to keep the school rules.
【答案】important
【知识点】形容词作表语、important
【详解】句意:我认为遵守校规对我们来说很重要。important“重要的”,在句中作表语,故填important。
第三节 书面表达 (满分10分)
76.假设你是李辉,你和你的家人在五一劳动节期间热情款待了来自英国的笔友Ben。现在学校校报上需要刊登一些同学们如何度过五一假期的文章。请你根据以下表格为校报写一篇文章。
时间 活动
On May 1 1.在机场接到Ben 2.向Ben介绍家人
On May 2 看电视、听音乐、一起做中式美食
On May 3 ……(至少写出两个活动)
你的感受 ……(可适当发挥)
要求:
1)80词左右,题目和开头已给出,不计入总词数内;
2)文中不得出现真实姓名和校名;
3)可适当发挥,以使内容丰富,条理清楚、行文连贯。
My happy May Day
On May Day, my pen pal Ben came to Shenyang for a trip. My family and I gave him a warm welcome. _________________________________________________________________
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
【答案】
My happy May Day
On May Day, my pen pal Ben came to Shenyang for a trip. My family and I gave him a warm welcome.
On May 1st, I met Ben at the airport. When we got home, I introduced my family to Ben. Then my mother cooked a big dinner for us. On May 2nd, we watched TV, listened to music and cooked Chinese food together. In the evening he told me many interesting stories about his country. On May 3rd, I took him to visit the Forbidden City, the Great Wall and so on. We also tasted Beijing roast duck together.
It was an unforgettable holiday for all of us. We enjoyed ourselves.
【知识点】假日活动
【详解】[总体分析]
①题材:本文是一篇材料作文;
②时态:一般过去时;
③提示:写作提示已给出,考生应注意至少要写两个5月3日的活动,适当发挥,使上下文连贯。
[写作步骤]
第一步,由于短文开头已给出,故接下来具体介绍五一劳动节期间的活动;
第二步,具体阐述五一劳动节期间和Ben一起做的活动;
第三步,说明你的感受。
[亮点词汇]
①interesting有趣的
②taste品尝
③unforgettable难忘的
④and so on等等
[高分句型]
When we got home, I introduced my family to Ben.(when引导的时间状语从句)云南卷
2024-2025学年七年级英语下学期核心素养素质调研模拟练习试题
选择题(请用2B铅笔填涂)

郑重声明:本文版权归原作者所有,转载文章仅为传播更多信息之目的,如作者信息标记有误,请第一时间联系我们修改或删除,多谢。