期中过关练习卷(含答案解析)-2024-2025英语八年级下册人教新目标GoForIt!


期中过关练习卷-2024-2025学年英语八年级下册人教新目标Go For It !
一、完形填空
Once in a physics class, the teacher asked students, “Why do we have brakes (刹车器) in our cars ” Soon, different answers were given by the students. A student 1 and said, “Sir, to stop the car.” Another student replied, “To slow down and control the 2 of the car.”
After a while, the teacher said, “You are right. But in my opinion, the brakes make us be able to run 3 .”
Hearing this, there was deep silence in the class 4 no one has imagined this answer. The teacher continued (继续), “If your car has no brakes, how fast are you ready to drive It’s the brakes in the car that can make you 5 enough to drive faster and make sure you reach the destination (目的地) safely.”
6 , there are many “brakes” in our life. For example, our parents may not allow (允许) us to do what we want in life. We think they get 7 the way of our development (发展). But what if (假使……呢 ) we see them as our helpers Sometimes, we have to 8 and think twice, so that we can take a big step.
In fact, we should be 9 for the “brakes” in life. We could lose the right direction or get into dangerous situations 10 them. Therefore, we need to understand that the “brakes” in our life are to make us move forward faster.
1.A.gave up B.got up C.stood up
2.A.speed B.price C.weight
3.A.faster B.earlier C.closer
4.A.but B.or C.because
5.A.careless B.slow C.brave
6.A.Unluckily B.Similarly C.Suddenly
7.A.in B.on C.out
8.A.fear B.hurry C.stop
9.A.wonderful B.thankful C.useful
10.A.without B.behind C.about
二、单项选择
11.The tourists ________ Jiangsu for five days. They are visiting Changzhou now.
A.have got to B.have arrived in C.have been in D.have been to
12.Danny is a ________ young man. His hobby has brought him ________.
A.successful; success B.success; successful
C.successful; successful D.success; success
13.They should eat more vegetables ________ they can be healthier.
A.so that B.until C.although D.while
14.Because of the bad weather, we have to ________ the sports meeting till next week.
A.get off B.put off C.turn off D.cut off
15.This is how we do things here, you’ll soon ________ it.
A.get used to B.is used to doing C.used to do D.is used to
三、阅读理解
In America, there are chores for children of different ages. American people think it’s important to tell children their duty(责任) in the family. They think that a 2-year-old child is never too young to do chores. If you have no ideas, use this list(列表) of age chores for your children.
Ages 2—3 Help make the bed. Pick up(收拾) toys and books. Take the dirty clothes to the launder(洗衣机) room. Help feed pets. Ages 4—5 Clear and set the table. Help cook dinner.
Ages 6—8 Look after pets. Take out the rubbish. Ages 9—12 Help wash the car. Learn to wash the dishes. Clean the bathroom.
16.What can Bob, a 5-year-old boy do
A.Look after pets. B.Help cook dinner.
C.Take out the rubbish. D.Help wash the car.
17.Susan’s mother always asks her to help clean the bathroom, then how old may Susan be
A.2 years old. B.4 years old.
C.7 years old. D.10 years old.
18.Why do American people think children should do chores in the family
A.Because children have too much free time.
B.Because children should develop good habits.
C.Because it’s important to tell children their duty.
D.Because parents want their children to be good.
Welcome to My World
Thanks to satellite TV, web cams and social networking sites, you don’t have to go too far to meet teenagers from around the world. You can learn about their schools, their hobbies, their favorite food...and much more.
MW: Can you tell us about your family and where you live, Elena
Elena: My dad’s Argentinian and my mum comes from Wales. I’ve got an older sister, Rose, and a cat called Tigger.
MW: What’s your school like
Elena: The best thing about my school is where it is. It’s surrounded by forest, and monkeys often run past the classrooms!
MW: What’s your favorite celebration in Brazil
Elena: That’s hard. Because there are lots of festivals in Rio! The Juning Festival is fun because we dress up as girls from the country and wear straw hats. Musicians play country music and we dance all night. There’s a lot of nice food including my favorite brigadeiros—small chocolate sweets.
MW: Wow, Rio sounds amazing, Elena—you are lucky!
Elena: I know, sometimes I miss my friends in Wales, but I love it here!
19.How many people are there in Elena’s family
A.Three. B.Four. C.Five. D.Six.
20.What is the best thing about Elena’s school
A.There are lots of festivals in it. B.Monkeys often run past the playground.
C.There are lots of good friends in it. D.The school is surrounded by forest.
21.What is brigadeiros
A.A kind of food. B.A kind of festival. C.A kind of music. D.A kind of dance.
Once upon a time, there was a villager with the name Anansi. He knew that he was very clever but he also knew he wasn’t wise. He didn’t like this, but he did not know what to do. One day he had an idea. He went around the village with a basket and asked each person to give him some of their wisdom(智慧). The people put a bit in his basket and wished him good luck.
Soon his basket was full, but Anansi was worried that his neighbors might be jealous(嫉妒)of his wisdom and take it from him. He decided to hide it at the top of a tall tree. When he tied the basket to the front part of his body, he tried to climb the tree, but it was too difficult. He tried again and again without success.
Then his youngest son walked by, “What are you doing, father ” he asked and Anansi told him, “Why don’t you carry the basket on your back instead ” his son said.
Anansi put the basket on his back and climbed the tree easily, but he wasn’t happy. “I walked all over the village and collected so much wisdom that I am the wisest person ever, but my baby son is still wiser than me. Take back your wisdom!” he said. And he threw the basket of wisdom into the air and went home. And that’s how wisdom went all over the world.
22.Anansi went around the village because ________.
A.he knew he was clever
B.he wanted to show his good luck
C.he hoped to meet his son
D.he thought he wasn’t wise enough
23.Anansi wanted to get his wisdom from ________.
A.his son B.his father C.the villagers D.the neighbors
24.The passage above is ________.
A.a report B.a story C.an advertisement D.a diary
Mother spoke to the man in French. He answered her in French. They had a short conversation. Mother turned to the station master.
“This man is ill, and he has no money. I will take him home with me. We cannot leave him here.” “Perhaps he is a dangerous criminal,” the station master said. “I should call the police. He traveled on the train without a ticket.”
“Please don’t,” Mother said, “I am sure he is a good man.” “Very well,” the station master said, “but I think you are foolish.” He walked away.
“Help this gentleman to walk, “Mother said. “He is very weak.”
Roberta and Peter stood on either side of the man. He leaned on them and very slowly walked from the station to the cottage. When they got there, Mother made up a bed for him. Then she said, “Go for the doctor, Roberta.”
Roberta went to fetch the doctor.
“We can’t pay you,” she said. “But the man is very ill, please come.” …
25.What language did their mother and the foreigner speak together
A.Russian. B.German. C.English. D.French.
26.What did the station master think of the man
A.He thought he was a good man. B.He thought he was a criminal.
C.He thought he was a gentleman. D.He thought he was a thief.
27.How many characters are there in this paragraph
A.4 B.5 C.6 D.7
四、任务型阅读
Have you ever had anything unforgettable between you and your neighbors Mr. Lee is our neighbor. He is a retired (退休的) doctor. He likes planting flowers and has the finest garden full of different kinds of flowers.
People can see the beautiful flowers from the street. I used to think there wasn’t a flower that he didn’t grow.
Our neighbor lives near us, but we know him little. We just say hello to him as we walk past his house on the way to the city park. Weeks ago, I heard that he lost his wife because of a strange illness. I was sure he was lonely because I saw his sad look on his face. So I decided to help him smile. After school. I would usually go to his house and talk with him. He told me all about his flowers. On rainy days, I also went to his house. I sang and danced, and he would clap (鼓掌) his hands and say “Great”.
For me, it was a perfect stage (阶段). Looking back, he might think that this trouble was nearly ending.
I thought I could help him smile, but he also encouraged me a lot. Just as the saying goes, “Helping others is helping ourselves.” That’s what I learn from this experience.
根据短文内容,回答下列问题。
28.What’s Mr. Lee’s hobby
29.What did Mr. Lee’s wife die of
30.Why did the writer know that the neighbor was lonely
31.What did the writer do to help the neighbor
32.Did Mr. Lee encourage the writer a lot
五、短文填空
When Emily Cummins was four years old, her grandfather gave her a hammer. She loved using it, and started to learn how to make toys from old things that nobody used any more.
When she was a teenager, she was very c 33 and always thought a lot about making inventions to help other people. Emily’s grandfather had an illness. He had a lot of pain in his hands and fingers. One day, Emily saw that he had t 34 getting toothpaste (牙膏) out of the tube. She made an invention that helped him with this, and won the Young Engineer for Britain Award for her toothpaste dispenser.
A few years later, Emily learnt about the serious water shortage in some African countries. The women and children there often walk many kilometres a day to get water for their villages. They usually put the buckets on their heads. Therefore, they have to walk c 35 so as not to spill (溅出) the water. Emily’s invention is a simple water carrier. It makes it possible for the women to transport up to five buckets each time.B 36 , it is easy for them to repair the water carrier when it is broken as it is made of wood.
Her latest project is a simple fridge that runs without electricity, but only needs the e 37 that comes from the sun. There are now thousands of families in villages in Zambia, Namibia and South Africa who use it to keep milk, food and medicines cool.
Emily is now a young woman. She is the winner of several p 38 for her inventions. She was named one of the world’s top ten young people.
Emily frequently visits schools and talks to teenagers. She wants to e 39 them to come up with new ideas that make the world a better place. She wants to use her skills to make a difference.
六、选词填空
用方框中所给单词的适当形式填空,每词仅用一次(每空一词)。
notice member argue decision whatever
40.Don’t worry I’ll make the my own.
41.He with his friend when the rainstorm came.
42.Yu Boya someone was listening to his music with eyes closed.
43.Just make yourself at home, and eat you want.
44.Rose is one of the bravest in her family.
七、单词拼写
45.He doesn’t like running and n do I.
46.Granny Wang has d in breathing, so we went to the doctor.
47.After a with my father, I felt really sorry for him.
48.The old man gave all his money to the homeless kid and touched everyone with his k .
49.After a month of t , I can drive a car now.
八、完成句子
50.尽管李华很努力了,但他在学习英语方面还是有困难。
Li Hua worked so hard, he still English.
51.大明在它们的脖子上绑一条绳子,以防它们吃掉大鱼。
Daming ties a piece of grass around their necks to big fish.
52.火车的噪音逐渐减弱, 最后消失了。
The noise of the train was and finally disappeared.
53.你能想象得出这件事是多么奇怪呀!
You can how this event was!
54.为了筹到更多的钱,志愿者们每天都在努力。
more money, volunteers work hard every day.
九、补全对话
根据下面的对话情景,在每个空白处填上一个适当的句子,使对话的意思连贯、完整。
A: Tina. You were not at school yesterday. 55
B: Oh. I had a headache and I had to ask for a sick leave.
A: Sorry to hear that. 56
B: Yes, my mother took me to the hospital. The doctor looked me over and said I had a cold.
A: 57
B:Yes, a little. The doctor told me to take the medicine three times a day and drink more water.
A: 58
B: Yes. much better.
A: 59
B: I will. Thanks a lot.
十、书面表达
60.假如你是张明,你参加了学校上周六“环保俱乐部”(Saving the Environment Club)组织的志愿者活动。其内容包括:张贴海报、分发广告、打扫街道、打扫公园等。
请给你的笔友Bruce写一封电子邮件,向他介绍这次活动的情况,并谈谈你对志愿者工作的看法。80词左右,注意书信格式。
Dear Bruce,
I am a volunteer in Saving the Environment Club of my school.
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Yours,
Zhang Ming
《期中过关练习卷-2024-2025学年英语八年级下册人教新目标Go For It !》参考答案
题号 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
答案 C A A C C B A C B A
题号 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
答案 C A A B A B D C B D
题号 21 22 23 24 25 26 27
答案 A D C B D B C
1.C 2.A 3.A 4.C 5.C 6.B 7.A 8.C 9.B 10.A
【导语】本文讲述了老师在物理课上通过讲述刹车器的作用来告诉学生一个哲理:把生活中你所认为的阻碍看成让我们积极向上奋斗的保障,它们的存在是为了让我们更好地前进。
1.句意:一个学生站起来说:“老师,为了让汽车停下来。”
gave up放弃;got up起床;stood up站起来。根据“Once in a physics class, the teacher asked students, ‘Why do we have brakes (刹车器) in our cars ’”可知,学生应是站起来回答老师的问题。故选C。
2.句意:另外一个学生回答说:“为了降低和控制汽车的速度。”
speed速度;price价格;weight重量。根据“Why do we have brakes (刹车器) in our cars ”可知,刹车器有降低和控制速度的功能。故选A。
3.句意:但在我看来,刹车器使我们能够跑得更快。
faster更快;earlier更早;closer更近。根据“It’s the brakes in the car that give you the ... to drive faster”可知,老师认为刹车器能使我们跑得更快。故选A。
4.句意:听到这里,全班陷入了深深的沉默,因为没有人想象过这样的答案。
but但是;or或者;because因为。根据“there was deep silence in the class ... no one has imagined this answer.”可知,空前后句是前果后因的关系,用because引导原因状语从句。故选C。
5.句意:正是车里的刹车器让你有勇气开得更快,确保你安全到达目的地。
careless粗心大意的;slow缓慢的;brave勇敢的。根据“It’s the brakes in the car that give you the ... to drive faster”可知,是指刹车器让你足够勇敢去开得更快。故选C。
6.句意:同样,我们的生活中也有很多“刹车器”。
Unluckily不幸地;Similarly同样地;Suddenly突然。根据“there are many ‘brakes’ in our life.”及前文介绍汽车上的刹车器可知,此处是由汽车的刹车器引申到生活中的“刹车器”,因此表示同样地,生活中也有很多“刹车器”。故选B。
7.句意:我们认为他们阻碍了我们的发展。
get in the way 妨碍;get on上车;get out出去。根据“our parents may not allow us to do what we want in life.”可知,父母可能不允许我们做自己想做的事,因此是认为他们阻碍了我们的发展。故选A。
8. 句意:有时候,我们不得不停下来再三思考,以便我们能跨出一大步。
fear害怕;hurry匆忙;stop停止。根据“and think twice”可知,是指停下来再想一想。故选C。
9. 句意:事实上,我们应该感谢生活中的“刹车器”。
wonderful多彩的;thankful感激的;useful有用的。根据“Therefore, we need to understand that the ‘brakes’ in our life are to make us move forward faster.”可知,生活中的“刹车器”使我们更快地向前,因此我们应该感谢它们。故选B。
10.句意:没有他们,我们可能会迷失正确的方向或陷入危险的境地。
without没有;behind在……后面;about关于。根据“We could lose the right direction or get into dangerous situations”可知,是指没有这些生活中的“刹车器”,我们可能会迷失正确的方向或陷入危险的境地,介词without符合语境。故选A。
11.C
【详解】句意:游客们已经在江苏待了五天。他们现在正在参观常州。
考查现在完成时的用法。根据“for five days”可知,此句时态为现在完成时,且要用延续性动词,排除选项A、B。根据“They are visiting Changzhou now”可知,游客已经在江苏了。故选C。
12.A
【详解】句意:丹尼是一个成功的年轻人。他的爱好给他带来了成功。
考查形容词及名词。successful成功的,形容词;success成功,名词。分析句子结构可知,第一个空用形容词,作定语,修饰名词短语“young man”;第二个空用名词,作宾语,A项符合。故选A。
13.A
【详解】句意:他们应该多吃蔬菜,这样他们就可以更健康。
考查连词辨析。so that以便;until直到;although尽管;while当……时候。根据“They should eat more vegetables...they can be healthier.”可知,多吃蔬菜是为了更健康,应使用so that引导目的状语从句。故选A。
14.B
【详解】句意:由于天气不好,我们不得不把运动会推迟到下周。
考查动词短语。get off离开;put off推迟;turn off关掉;cut off切除。根据“Because of the bad weather, we have to …the sports meeting till next week.”可知,此处是指由于天气原因需推迟运动会。故选B。
15.A
【详解】句意:这就是我们这里的办事方式,你很快就会习惯的。
考查动词短语。get used to逐渐习惯;is used to doing习惯于;used to do过去常常做某事;is used to习惯于。根据“This is how we do things here, you’ll soon …it.”可知,此处是指将来会习惯这里的办事方式,助动词will后接动词原形,只有选项A符合题意。故选A。
16.B 17.D 18.C
【导语】本文讲述了美国人认为孩子们应该做家务,并介绍了不同年龄段的孩子可以做的不同的家务。
16.细节理解题。根据“Ages 4—5 Clear and set the table. Help cook dinner.”可知,一个5岁的孩子可以帮忙擦桌子,摆桌子,还可以帮忙做晚餐。故选B。
17.细节理解题。根据“Ages 9—12 Clean the bathroom.”可知, 9—12的孩子可以打扫浴室,所以Susan可能10岁。故选D。
18.细节理解题。根据“American people think it’s important to tell children their duty(责任) in the family.”可知,美国人认为告诉孩子他们在家庭中的责任是很重要的,所以他们认为孩子们应该做家务。故选C。
19.B 20.D 21.A
【导语】本文主要讲述了埃琳娜通过互联网向世界各地的人们介绍了自己的家人以及学校的基本情况。
19.细节理解题。根据“Elena: My dad’s Argentinian and my mum comes from Wales. I’ve got an older sister, Rose, and a cat called Tigger.”可知埃琳娜家有四口人。故选B。
20.细节理解题。根据“Elena: The best thing about my school is where it is. It’s surrounded by forest, and monkeys often run past the classrooms!”可知埃琳娜学校最大的优点是学校被森林环绕。故选D。
21.细节理解题。根据“There’s a lot of nice food including my favorite brigadeiros—small chocolate sweets.”可知brigadeiros是一种食物。故选A。
22.D 23.C 24.B
【导语】本文讲述了名叫Anansi的人从村民那里收集了很多智慧,放在一个篮子里,当他想要把这篮子智慧藏到树上时,发现很难上树。他的儿子让他背着篮子上去,他原以为自己最聪明,但是他的儿子仍然比他聪明。于是,他把一篮子智慧扔在空中,这样智慧到了世界各地。
22.细节理解题。根据“Once upon a time, there was a villager with the name Anansi. He knew that he was very clever but he also knew he wasn’t wise. He didn’t like this, but he did not know what to do. One day he had an idea. He went around the village with a basket and asked each person to give him some of their wisdom(智慧). ”可知,Anansi在村子里四处走动,因为他认为自己不够聪明。故选D。
23.细节理解题。根据“He went around the village with a basket and asked each person to give him some of their wisdom(智慧).”可知,Anansi想从村民那里获得智慧。故选C。
24.推理判断题。本文讲述了名叫Anansi的人从村民那里收集了很多智慧,放在一个篮子里,当他想要把这篮子智慧藏到树上时,发现很难上树。他的儿子让他背着篮子上去,他原以为自己最聪明,但是他的儿子仍然比他聪明。于是,他把一篮子智慧扔在空中,这样智慧到了世界各地。本文是一个故事。故选B。
25.D 26.B 27.C
【导语】本文是一篇记叙文,介绍孩子们和妈妈在火车站帮助一个外国人的故事。
25.细节理解题。根据“Mother spoke to the man in French. He answered her in French.”可知,他们说的法语,故选D。
26.细节理解题。根据“Perhaps he is a dangerous criminal”可知,站长认为这个人是危险的罪犯,故选B。
27.细节理解题。根据“Mother, the man, the station master, Roberta and Peter, the doctor”可知,文章提到了6个人,故选C。
28.He likes planting flowers./Planting flowers. 29.His wife died of a strange illness./A strange illness. 30.Because the writer saw his sad look on his face. 31.The writer went to his house, talked with him, sang and danced. 32.Yes, he did.
【导语】本文主要讲述了作者的邻居失去了妻子,作者通过与邻居的互动,帮助邻居摆脱孤独,同时也从医生那里学到了如何享受生活和过有意义的生活。
28.根据“He likes planting flowers and has the finest garden full of different kinds of flowers.”可知,李先生喜欢种花。故填He likes planting flowers./Planting flowers.
29.根据“Weeks ago, I heard that he lost his wife because of a strange illness.”可知,李先生的妻子死于疾病。故填His wife died of a strange illness./A strange illness.
30.根据“I was sure he was lonely because I saw his sad look on his face.”可知,作者看到了李先生脸上伤心的表情,所以觉得他一定很孤单。故填Because the writer saw his sad look on his face.
31.根据“After school. I would usually go to his house and talk with him. He told me all about his flowers. On rainy days, I also went to his house. I sang and danced, and he would clap (鼓掌) his hands and say “Great”.”可知,作者去李先生家陪伴他,跟他谈话,在他家里唱歌跳舞。故填The writer went to his house, talked with him, sang and danced.
32.根据“I thought I could help him smile, but he also encouraged me a lot.”可知,李先生也鼓励了我很多。故填Yes, he did.
33.(c)reative/(c)lever 34.(t)rouble 35.(c)arefully 36.(B)esides 37.(e)nergy 38.(p)rizes 39.(e)ncourage
【导语】本文讲述了艾米丽富有思想和创造力,她因她的发明让世界作出了改变,让世界变得更美好。
33.句意:当她少年时,她非常的有创造力并且总是想制作许多发明来帮助别人。根据“ When she was a teenager, she was very ... and always thought a lot about making inventions to help other people.”可知,此处需要一个形容词作表语,(c)reative或(c)lever“有创造力的”或“聪明的”符合语境。故填(c)reative/(c)lever。
34.句意:一天,艾米丽看见他挤牙膏有困难。根据“One day, Emily saw that he had ... getting toothpaste (牙膏) out of the tube.”可知,此处需要一个名词,have trouble doing sth“在做某事方面有困难”符合语境。故填(t)rouble。
35.句意:因此,他们不得不小心地走路,为的是不溅出水。根据“they have to walk ... so as not to spill (溅出) the water.”可知,此处需要一个副词,carefully“小心地”符合语境。故填(c)arefully。
36.句意:此外,当盛水的容器坏了的时候,他们很容易修理它,因为它是木制的。根据“It makes it possible for the women to transport up to five buckets each time. ... , it is easy for them to repair the water carrier when it is broken as it is made of wood.”可知,此处需要一个副词,表示前后两个句子的并列关系和补充关系,besides“此外”符合语境。故填(B)esides。
37.句意:她的最新的项目是不需要用电的冰箱,仅需要来自太阳的能量。根据“Her latest project is a simple fridge that runs without electricity, but only needs the ... that comes from the sun.”可知,此处需要一个名词,energy“能量”符合语境。故填(e)nergy。
38.句意:因为她的发明,她是几个奖项的获得者。根据“She is the winner of several ... for her inventions.”可知,此处需要一个名词,prize“奖项”符合语境,又此处前有several,所以要用可数名词复数。故填(p)rizes。
39.句意:她想要鼓励他们想出能让世界变好的新想法。根据“She wants to ... them to come up with new ideas that make the world a better place.”可知,此处需要一个动词,encourage“鼓励”符合语境,又此位于动词不定式to后,动词用原形。故填(e)ncourage。
40.decision 41.was arguing 42.noticed 43.whatever 44.members
【解析】40.句意:别担心,我会自己做决定的。根据“make the ... my own”以及备选词可知,make the decision为固定短语,意为“做决定”,符合语境。故填decision。
41.句意:当暴风雨来临时,他正在和他的朋友争吵。根据“when the rainstorm came”以及备选词可知,argue with sb.表示“和某人争吵”,且此处表示过去某个时间点正在进行的动作,要用过去进行时“was/were + 现在分词”,主语“he”是第三人称单数,be动词用was,argue的现在分词是arguing。故填was arguing。
42.句意:俞伯牙注意到有人正闭着眼睛听他的音乐。根据“Yu Boya...someone was listening to his music with eyes closed.”及备选词可知,这里指注意到有人听他的音乐,此处缺少谓语动词,notice表示“注意到”,句子描述过去发生的事情,要用一般过去时,notice的过去式是noticed。故填noticed。
43.句意:就像在自己家一样,想吃什么就吃什么。根据“eat...you want”及备选词可知,whatever表示“无论什么”,引导宾语从句,在从句中作want的宾语,符合语境。故填whatever。
44.句意:罗斯是她家里最勇敢的成员之一。根据“one of the bravest...”及备选词可知,这里指最勇敢的成员之一,“one of + 可数名词复数”表示“……中最……之一”,member表示“成员”,其复数形式是members。故填members。
45.(n)either
【详解】句意:他不喜欢跑步,我也不喜欢。根据句意及首字母提示可知,此处用neither表示“也不”;“neither+助动词+主语”位于否定句以后,意为“某人也不……”。故填(n)either。
46.(d)ifficulty
【详解】句意:王奶奶有呼吸困难,所以我们去看医生了。根据首字母提示可知,呼吸有困难,have difficulty in doing sth“做某事有困难”,difficulty符合句意,故填(d)ifficulty。
47.(a)rguing
【详解】句意:在和父亲争吵之后,我真的为他感到抱歉。根据首字母提示和“I felt really sorry for him.”可知,和父亲吵架,argue“争吵”,after后接动名词,故填(a)rguing。
48.(k)indness
【详解】句意:这位老人把他所有的钱都给了那个无家可归的孩子,并用他的善良感动了所有人。根据首字母提示可知,人们被老人的善意感动,kindness“善良”,不可数名词,故填(k)indness。
49.(t)raining
【详解】句意:经过一个月的培训,我现在会开车了。根据“I can drive a car now”可知,经过一个月的培训会开车了,of是介词,用名词training,故填(t)raining。
50. Although/Though had difficulty learning
【详解】根据中英文对照可知,空处缺“尽管”和“在学习英语方面有困难”的英文。Although/Though“尽管”引导让步状语从句,have difficulty doing sth.“在做某事方面有困难”,固定短语,learning“学习”,根据“worked”可知,空处时态为一般过去时,谓语动词用过去式。故填Although/Though;had;difficulty;learning。
51. stop/prevent/keep them from eating
【详解】根据中英文对照可知,stop/prevent/keep sb from doing sth“阻止某人做某事”,空前有不定式符号to,动词用原形;them“它们”,作宾语;eat“吃”。故填stop/prevent/keep;them;from;eating。
52. dying down
【详解】根据“The noise of the train was...and finally disappeared.”可知,此处时态为过去进行时,die down“逐渐减弱”,动词短语,动词变为现在分词dying。故填dying down。
53. imagine strange
【详解】imagine“想象”,情态动词can后跟动词原形;strange“奇怪的”,形容词,符合语境。故填imagine;strange。
54. In order to raise
【详解】中英文对照可知,空处表示“为了筹到”,in order to do sth“为了做某事”,“筹到”raise。句首单词首字母大写。故填In;order;to;raise。
55.What was the matter (with you) yesterday /What happened to you yesterday /What was wrong with you yesterday 56.Did you see the doctor /Did you go to see the doctor /Did you go to the hospital 57.Was it serious 58.How are you feeling now /Are you feeling better now 59.Remember to take the medicine on time./Have a good rest.(答案合理即可)
【导语】本文是两个人在谈论Tina昨天没来上学的原因及病情的对话。
55.根据“Oh. I had a headache and I had to ask for a sick leave.”可知,B说自己头疼请了病假,此处A应该是对此表示关心询问昨天怎么了。故填What was the matter (with you) yesterday /What happened to you yesterday /What was wrong with you yesterday
56.根据“Yes, my mother took me to the hospital.”可知,B回答去了医院,此处A应该是询问B有没有去看医生。故填Did you see the doctor /Did you go to see the doctor /Did you go to the hospital
57.根据“Yes, a little.”以及“The doctor told me to take the medicine three times a day and drink more water.”可知,B说有一点(严重),医生让一天吃三次药并多喝水,此处A应该是询问B是否严重。故填Was it serious
58.根据“Yes. much better.”可知,B回答好多了,此处A应该是询问B现在感觉怎么样。故填How are you feeling now /Are you feeling better now
59.根据“I will. Thanks a lot.”可知,B说会的并表示感谢,此处A应该是给了B一些建议,如记得按时吃药。因为上文已经提到过吃药,所以这里可以用其他表述,比如叮嘱B要记得好好休息。故填Remember to take the medicine on time./Have a good rest.(答案合理即可)
60.例文:
Dear Bruce,
I am a volunteer in Saving the Environment Club of my school. Last Saturday, we organized a volunteer activity and it was really meaningful.
We started by putting up posters and handing out advertisements to raise people’s awareness of environmental protection. Then, we cleaned the streets and the park. We picked up litter and made the places look much neater.
I think volunteer work is very important. It not only helps make our environment better but also lets us learn to care for others and our community. I feel happy to be a part of it.
Yours,
Zhang Ming
【详解】[总体分析]
①题材:本文是一篇应用文,为电子邮件,用于向笔友介绍参加的志愿者活动及个人看法;
②时态:时态主要为“一般过去时”,用于描述上周六发生的活动;
③提示:写作要点已给出,包括介绍“环保俱乐部”组织的志愿者活动的内容(张贴海报、分发广告、打扫街道、打扫公园)以及个人对志愿者工作的看法,考生应确保这些要点都得到涵盖,并适当添加细节以丰富内容。
[写作步骤]
第一步,表明身份及写作意图。通过“I am a volunteer in Saving the Environment Club of my school.”引出接下来要介绍的志愿者活动;
第二步,具体阐述活动情况。详细描述上周六参加的志愿者活动,包括“张贴海报、分发广告、打扫街道、打扫公园”等具体内容,可以简要提及活动的氛围、参与者的感受等;
第三步,书写结语。在邮件结尾处加上一些友好的结束语,如希望下次能一起参加活动等。
[亮点词汇]
①volunteer 志愿者
②organized 组织
③meaningful 有意义的
[高分句型]
①I am a volunteer in Saving the Environment Club of my school. (介词短语作定语)
②It not only helps make our environment better but also lets us learn to care for others and our community. (not only...but also...句型,表示“不仅……而且……”)
精品试卷·第 2 页 (共 2 页)
()

郑重声明:本文版权归原作者所有,转载文章仅为传播更多信息之目的,如作者信息标记有误,请第一时间联系我们修改或删除,多谢。