英语月考参考答案:
听力:1-5∶BCACB 6-10∶CBCBA 11-15∶CBCCA 16-20∶BACAB
阅读 21. A 22. C 23. A 24.A 25.B 26.C 27.B 28.A 29.A 30.C 31.D 32.D 33.B 34.A 35.C
七选五 36.D 37.C 38.B 39.F 40.E
完形填空 41.A 42.C 43.B 44.D 45.A 46.D 47.B 48.A 49.B 50.D 51.B 52.A 53.C 54.D 55.C
语法填空 56.which 57.produced 58.areas 59.to 60.highly 61.be taught 62.have known 63.deeper 64.writer 65.the
应用文
Dear Henry,
I'm Li Hua. I'm writing to invite you to visit the Chinese Paper-cutting Exhibition. Paper-cutting is one of our traditional art forms and I'm sure you will like it.
The exhibition will be held in the local museum from 8:00 am to 11:00 am next Saturday. Some famous artists will perform how to cut paper on the spot. Meanwhile, some beautiful paper-cutting works, collected from all over the country, will be on show there. You can also join in paper-cutting activities, which surely will be an unforgettable experience.
I'm looking forward to hearing from you.
Yours,
Li Hua
续写
Right then, Henry sensed my embarrassment. He immediately came to my aid. He pulled up my skirt and skillfully tied the drawstring with a beautiful knot. Seeing what Henry did for me, something deep in my mind began to change. It seemed as if my cold heart began to melt slowly and my annoyance at him gradually gave way to guilt. I regretted having treated him as a stranger. While my mind was wandering, our performance time came. It turned out a great success, thunderous applause filling the whole theatre.
After the performance, I found Henry and tapped him on the arm gratefully. “Thanks,” I said with a grateful smile on my face. I had to admit that but for his timely help, I would have been extremely embarrassed. Without his knotting skill, the performance would have been quite different. “KNOT a problem. You are my sister,” he grinned innocently, saying humorously. Surrounded by the cheerful atmosphere, I felt a flood of warmth of a big family. Maybe it wouldn’t be so bad to have a new person in my corner of the world after all.
听力材料
Text1
W: I'm exhausted! My mom always tells me to read more. You're lucky, for you get A's and B's at school.
M: Well, my mom wants me to do sports for a change.
Text 2
M: Show me your driver's license, Madam!
W: Here it is, Sir! I know I was speeding, but I need to be somewhere now.
Text 3
W: Excuse me. How do l get to the bus station
M: The bus station Go straight ahead. It's about three blocks down this street, on your left. It's next to the post office. You can't miss it.
Text 4
W: I' always been hard to get this car to work well.
M: If you leave the car with me, I'll get it fixed for you this afternoon.
Text5
M: So Miss Wang, may I ask why you think you are ft for this job
W: I used to be in an educational program, working with a lot of kids, so I know what to expect in the job.
Text 6
M: Let's discuss the furniture, equipment, and decorations in the school hall for the coming Christmas party.
W: OK. Let's start with the reception counter. I think it should be close to the entrance. If it’s far away from the entrance, it'll be very inconvenient to the participants.
M: I agree. Shall we set the reception counter on the right side of the entrance
W: Good idea. What about the left side of the entrance
M: What about a large Christmas tree I think we'll give our participants a very good first impression if we place it there.
W: Fantastic! We also need to think about where to place the drinks. Are we going to place the two tables next to each other
M: I think so.
Text7
W: Excuse me. Are you in the middle seat
M: Yes. What's up
W: I’m in the side seat by the window. I guess you’ll need to let me through.
M: No problem.
W: Thanks. Sorry for making you get out of your seat.
M: That's alright. I notice you have a few newspapers there. Would you mind lending me one
W: No, not a all. Which one would you like The New York Times or The Guardian
M: I prefer the British paper. The Guardian, please. I usually read it at home.
W: OK. I’m just listening to music while we wait for the plane to take off, so The Guardian is all ours.
M: Thanks a lot. That's really nice of you. Would you like a piece of gum That will make you comfortable when the plane takes off.
W: That would be great. Thank you very much.
M: It's my pleasure.
Text 8
M: The doctor told our son to watch what he eats. W: But he eats what he watches every day.
M: Well, I think advertising is to blame. It's so effective that the more he watches, the more he's likely to reflect what he sees in the advertisements.
W: I just want to say that advertising is successful.
M: It doesn't happen overnight. There is always "I want, I want" in advertisements. So over time, they gradually change his attitude towards food.
W: Well, what shall we do now Stop him watching TV
M: No, that won't work. But I think we'd better ell Dick what the doctor said.
W: To watch what he eats He already knows that.
M: Not only that. The doctor added that he would risk serious heart disease if he continued eating junk food and drinking Cola.
W: What My goodness! Why didn't you tell me earlier
M: Honey, I didn't want you to be too worried.
Text 9
M: So, Victoria, you are going home for the holiday
W: I sure am. I've booked a fight for tomorrow afternoon and I can’t wait.
M: That sounds great.
W: What about you Going home, too
M: I'm still thinking.
W: Haven't decided yet Oh, you're never going to get a fight out of here. I'm sure all the seats have been reserved by now. It's the holiday season, after all.
M: Well, it's not such a big deal for me. My family only lives about one hundred and fifty miles away from here. I usually drive or take the train. It's a short trip.
W: You don't sound very excited about it.
M: Well, we're not really a very close-knit family. I have three brothers, and they spread all over the place. Tom lives on the East Coast and David on the West Coast. I even have a brother
W: Oh, wow! What does he do
M: Translation work. It's kind of strange, but we rarely get together as a family any more. W: Well, I try to get home as much as possible. We're a big family - there're six of us children - so it's always a lot of fun.
Text10
You may think that America is a free country and that Americans kiss their friends. Well, it is, but if you kiss the wrong person you might get into trouble. This is what happened to John, a six-year-old primary school pupil. Who did he kiss He kissed a girl on the cheek in the school. They were in the same class. However, a teacher saw it and told the headmaster, who thought that John should be punished. John was told to leave his classroom and stayed in another classroom by himself. When John's mother knew about this, she became very angry. She wanted the headmaster to tell her why the school punished her son for kissing another six-year-old girl. "The girl asked him to kiss her and he did this only to show friendship. What's wrong with this " she said. The headmaster thought that it was wrong of a boy to kiss a girl, even though they were only six years old. "It is stated clearly in the student handbook. It is unwelcome behavior, "the headmaster said.
28.A 29.A 30.C 31.D
【导语】本文是说明文。文章主要介绍如何选择适当的出行方式来降低运输过程中的碳足迹。
28.细节理解题。根据第二段“How can you stop using a car Try taking a train, bus or better yet, riding a bike. (你怎么能停止开车?试着坐火车、公共汽车,或者骑自行车。)”和第三段“But let’s be realistic. You will likely need to use a car this year.(但让我们现实一点。今年你可能需要用车。)”可知,作者认为不使用汽车是不切实际的。故选A。
29.推理判断题。根据第三段“Low tire pressure will hurt your fuel economy. Air conditioning and frequent city driving can make emissions go up So cut down on these as often as possible. Use cruise control(定速巡航)on long drives—in most cases, this can help to save gas. Don’t weigh your car down with extra things that you don’t need on your trip.( 轮胎气压过低会影响你的燃油经济性。空调和频繁的城市驾驶会使排放上升,所以尽可能减少这些排放。在长途驾驶中使用巡航控制——在大多数情况下,这可以帮助节省汽油。不要给你的车添置旅途中不需要的额外物品。)”可知适当的保养汽车可以节省汽车的燃油,故选A。
30.词句猜测题。根据最后一段“If you can’t avoid flying, you can offset them by donating money to sustainable products, such as supplying efficient stoves to rural homes, or projects which help farmers deal with crop waste environmentally. (如果你不能避免坐飞机,你可以通过向可持续产品捐款来offset这些影响,比如向农村家庭提供高效炉灶,或者帮助农民环保处理作物废弃物的项目。)”可知,这里是在建议用高效节能的方法来抵消因坐飞机而产生的碳足迹,所以offset的意思应该是“抵消,弥补”,和选项C意思一致。故选C。
31.主旨大意题。根据第一段“Carbon dioxide emissions from transportation are now thought as the top source of green-house gases. One of the most effective ways to reduce your carbon footprint is to reconsider how much, and how often, you travel. (交通运输产生的二氧化碳排放现在被认为是温室气体的首要来源。减少碳足迹的最有效方法之一是重新考虑你旅行的次数和频率。)”以及下文的描述可知,这篇文章主要讲述如何选择适当的出行方式来降低运输过程中的碳足迹。因此推断D项“降低交通运输中的碳足迹”为最佳标题。故选D。
32.D 33.B 34.A 35.C
【导语】本文是一篇新闻报道。文章主要讲述了中国宇航员在天宫空间站成功种植水稻幼苗,这项实验可能为宇航员如何种植粮食以支持长期太空任务提供关键见解。
32.细节理解题。根据第一段“Chinese astronauts have successfully grown rice seedlings(幼苗)aboard the Tiangong space station and this experiment may offer key insights into how astronauts can grow food to support long—term space missions, experts said on Monday.( 专家周一表示,中国宇航员已经成功地在天宫空间站上种植水稻幼苗,这一实验可能为宇航员如何种植食物以支持长期太空任务提供关键见解。)” 中国最近的太空水稻实验使执行长期太空任务成为可能,故选D。
33.词句猜测题。根据第三段““The rice seedlings are growing very well,” said Zheng Huiqiong, a researcher of the task, adding that the experiment also contained seedlings of a small flowering plant often used by scientists to study mutations(变异).( “水稻幼苗长得很好,”该任务的研究员郑慧琼说,他补充说,该实验还包含了一种小型开花植物的幼苗,科学家经常用它来研究突变)”可知如果实验成功,他们将收集新产生的种子,并将它们带回地球进行进一步研究。故此处的it指代实验,故选B。
34.推理判断题。根据第五段“Since the 1980s, China has been taking seeds of rice and other crops to space to help them mutate and produce higher yields once they were planted on Earth.(自20世纪80年代以来,中国一直在将水稻和其他作物的种子带到太空,帮助它们在地球上种植后发生突变,从而产生更高的产量。)”可推断自上个世纪以来农作物种子被带到太空,促进基因变化,提高作物产量。故选A。
35.推理判断题。根据第一段“Chinese astronauts have successfully grown rice seedlings(幼苗)aboard the Tiangong space station and this experiment may offer key insights into how astronauts can grow food to support long—term space missions, experts said on Monday.( 专家周一表示,中国宇航员已经成功地在天宫空间站上种植水稻幼苗,这一实验可能为宇航员如何种植食物以支持长期太空任务提供关键见解。)”可知文章是关于科学的一篇报道,故选C。
七选五36.D 37.C 38.B 39.F 40.E
完形填空
41.A 42.C 43.B 44.D 45.A 46.D 47.B 48.A 49.B 50.D 51.B 52.A 53.C 54.D 55.C
【导语】本文是一篇记叙文。文章讲述的是善良的母亲们目睹了绝望的难民家庭逃离家园的令人心碎的场景,伸出援手,在社交媒体上传播开来,并引起了一场慈善运动。
41.考查动词词义辨析。句意:由于洪水,无家可归的母亲们逃离了家园。A. fled逃跑;B. learned学习;C. differed不同于;D. recovered恢复。根据后文“because of the flood.”可知,由于洪水,无家可归的母亲们逃离了家园。故选A。
42.考查形容词词义辨析。句意:许多人出门时只带了一个手提箱或一些个人物品,所以在公交车站等着他们的婴儿车就成了希望和爱的象征。A. various各种各样的;B. cheap便宜的;C. personal个人的;D. big大的。根据前文“The homeless mothers had ___1___ from their homes because of the flood.”可知,很多无家可归的母亲们逃离了家园,出门时只带了一个手提箱或者个人物品。故选C。
43.考查名词词义辨析。句意:同上。A. absence缺席;B. symbol象征;C. character特征;D. design设计。根据后文的“of hope and love”可知,在公交车站等着他们的婴儿车就成了希望和爱的象征。故选B。
44.考查动词词义辨析。句意:离开家园的难民中,妇女和儿童占大多数,因为政府要求60岁以下的男性留下来重建家园。A. manage设法做;B. control控制;C. predict预测;D. represent代表。根据后文“because the government ___5___ the men younger than 60 to remain and rebuild their home.”可知,因为政府要求60岁以下的男性留下来重建家园,所以离开家园的难民中,妇女和儿童占大多数,即以妇女和儿童为代表。故选D。
45.考查动词词义辨析。句意:同上。A. required要求;B. permitted允许;C. reminded提醒;D. promised允诺。根据后文“to remain and rebuild their home”可知,政府要求60岁以下的男性留下来重建家园。故选A。
46.考查动词词义辨析。句意:这些善良的母亲目睹了绝望的家庭逃离家园的令人心碎的场景,想要帮助他们。A. monitored监控;B. examined检查;C. assessed评估;D. witnessed目击,见证。根据后文的“wanted to help”可知,这些善良的母亲们亲眼目睹了,绝望的家庭逃离家园的令人心碎的场景,由此想要帮助这些无家可归的母亲们。故选D。
47.考查副词词义辨析。句意:捐赠的婴儿车和其他必需品实际上帮助许多家庭缓解了过渡。A. privately私人地;B. actually实际地;C. crazily疯狂地;D. completely完全地。根据后文“helped ease the transition for many families.”可知,捐赠的婴儿车和其他必需品确实帮助了许多家庭缓解了过渡。故选B。
48.考查名词词义辨析。句意:支持者们也留下了温暖的手写便条来表达他们的支持。A. support支持;B. admiration羡慕;C. protection保护;D. demand要求。根据前文“left heartwarming, handwritten notes ”可知,他们对那些无家可归的家庭们表达了支持。故选A。
49.考查名词词义辨析。句意:组织捐赠的母亲们亲身体会到婴儿车给疲惫的母亲和孩子带来的安慰。A. process过程;B. donation捐赠;C. journey旅途;D. treatment对待。根据前文“The donation of strollers ”可知,善良的母亲们目睹了绝望家庭逃离家园的令人心碎场景,并想伸出援助之手。说明组织这次捐赠的母亲们亲身体会到了婴儿车给疲惫的母亲和孩子带来的安慰。故选B。
50.考查名词词义辨析。句意:婴儿车提供了一种安全感,它让母亲和孩子都有机会休息和恢复体力。A. stress压力;B. direction方向;C. balance平衡;D. safety安全。根据后文“and it allows both mother and child an opportunity to rest and ___11___ strength.”可知,它让母亲和孩子都有机会休息和恢复体力,由此为母亲和孩子提供了安全感。故选D。
51.考查动词词义辨析。句意:同上。A. repeat重复;B. regain重新获得;C. recall回忆;D. review回顾,复习。根据前文“it allows both mother and child an opportunity to rest”可知,它让母亲和孩子都有机会休息同时让母亲们恢复了体力。故选B。
52.考查形容词词义辨析。句意:捐赠婴儿车想法最初是通过邻居之间简单的口口相传传播开来的。A. simple简单的;B. typical典型的;C. evident有证据的,明显的;D. steady稳定的。根据后文“of mouth between neighbors.”可知,捐赠婴儿车的想法就是通过口头相传这样的简单的方式传开的。故选A。
53.考查动词短语辨析。句意:这个想法很快在社交媒体上疯传,并引发了一场慈善运动。A. figured out弄清;B. knocked off击倒;C. brought about引起;D. attended to照顾,处理。根据“a kindness movement”可知,这个想法很快在社交媒体上疯传,并引发了一场慈善运动。故选C。
54.考查动词词义辨析。句意:母亲们婴儿车的想法激发了一项供应和基金捐赠活动,或来自该国的难民。A. reflected反思;B. deserted遗弃;C. handled处理;D. inspired激发。根据前文“The idea soon went viral on social media and ___13___ a kindness movement.”可知,这个想法很快在社交媒体上疯传,并引发了一场慈善运动,由此母亲捐赠推车的想法激发了全国为难民们提供捐赠和资金捐助的活动。故选D。
55.考查动词词义辨析。句意:他们的行动向世界展示了善良的价值的一个美丽的例子。A. apologized道歉;B. described描述;C. displayed展示;D. explained解释。根据后文“to the world a beautiful example of the value of kindness.”可知,他们的行动向世界展示了善良的价值的一个美丽的例子。故选C。鸡泽县第一中学2023-2024学年高二上学期第一次月考
英语试题
第一部分 听力(共两节,满分 30 分)
第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分)
听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
What do we know about the man
He wants to read more books.
B. He gets high marks at school.
C. He doesn’t agree with the woman.
2. Who is the man
The woman’s husband.
The woman’s boss.
C. A policeman.
3. Where is the bus station
A. It’s near the post office.
B. It’s two blocks down the street.
C. It’s on the right side of the street.
4. Who is the woman probably speaking to
A. A salesman. B. A manager. C. A repairman.
5. What is the woman’s advantage to do the job
A. She has a lot of kids. B. She has work experience. C. She is strong enough for the job.
第二节(共 15 小题;每小题 1.5 分,满分 22.5 分)
听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题 5 秒钟;听完后,各小题给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听第 6 段材料,回答第 6、7 题。
What are the speakers going to decorate
A. A classroom. B. Their home. C. A school hall.
7. Where does the man suggest placing the Christmas tree
A. Far from the entrance.
B. On the left of the entrance.
C. On the right of the entrance.
听第 7 段材料,回答第 8 至 10 题。
8.Why does the woman talk to the man
A. To change seats with him.
B. To make friends with him.
C. To ask him to make way for her.
9. What does the man want the woman to do
A. Lend him her CD.
B. Lend him a newspaper.
C. Give him a piece of gum.
10. Where does the conversation take place
A. On a plane. B. On a train. C. On a bus.
听第 8 段材料,回答第 11 至 13 题。
What is wrong with Dick
He watches TV while eating.
He has serious heart disease.
He eats too much junk food.
What does the man think of advertisements
They don’t have any effect on people.
They gradually change people’s attitude.
They can change people’s attitude overnight.
What are the speakers going to do
Stop their son watching TV.
Tell their son to eat what he watches.
Inform their son of his potential health problem.
听第 9 段材料,回答第 14 至 17 题。
What are the speakers mainly talking about
A. A big family. B. A long trip. C. A holiday plan.
15.How will the woman travel
A. By plane. B. By train. C. By car.
16.Where does Tom live
A. On the West Coast. B. On the East Coast. C. In Montreal.
17. What can we learn from the conversation
A. The woman likes going home.
B. The man lives far from his parents.
C. The woman failed to get a flight ticket.
听第 10 段材料,回答第 18 至 20 题。
What can we learn from the speaker
Kissing is forbidden in the US schools.
Kissing is good manners in the US.
There are rules for kissing in the US.
What is the relationship between the boy and the girl
A. Classmates. B. Strangers. C. Brother and sister.
20. Why was the boy punished
A. He broke the American law.
B. He broke the school rules.
C. He broke his family rules.
第二部分 阅读理解(共两节满分 50分)
第一节(共 15 小题;每小题 2.5 分,满分 37.5 分)
阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C 和 D 四个选项中,选出最佳选项。
A
Things to Do in Northern Ireland This Autumn
WEE BINNIAN WALKING FESTIVAL (SEPTEMBER)
The exact dates of this annual walking festival are still to be confirmed, but if it’s similar to last year, it’ll offer a choice of ten walks and hikes around the Mourne Mountains, ranging from easier lowland routes to tough, multi-summit challenges. Evening social events are also included.
GREAT NORTH LINKS CHALLENGE (18-20 OCTOBER)
Calling all golfers. You can enter this three-day event-spread along the north coast between Ballyliffin, Portruth and Portstewart, as an individual or team of four. A perfect opportunity to play three Irish Open links courses in three days.
ARMAGH FOOD AND CIDER WEEKEND (SEPTEMBER)
A four-day feast of authentic food and artisan ciders (苹果酒) in Ireland’s “Orchard County”. This celebration is also coupled with the traditional apple harvest. You can taste local food from the country’s most inventive chefs.
OULD LAMMAS FAIR (LAST WEEK OF AUGUST)
People have been flocking to the seaside town of Ballycastle since the 17th century to celebrate this fair. Attractions include a Heavy Horse Show, horse speed events on the beach, funfair, outdoor concert and a fireworks display, as well as unique local produce and handmade arts and crafts.
21.What is the best date to arrive if you want to attend GREAT NORTH LINKS CHALLENGE
A.17th October. B.18th August. C.20th October. D.1st September.
22.What can people do at the town of Ballycastle
A.Play golf. B.Go hiking. C.Watch horse races. D.Taste apple ciders.
23.In which section of a website can we probably read this text
A.Tourism. B.Sports. C.Education. D.Arts.
B
The example of a foreign teacher who volunteered to help fight the wildfires in Chongqing’s Beibei District with other local residents has touched many.
In the unbearable heat and drought conditions, multiple wildfires hit parts of Chongqing. On Sunday night, a forest fire broke out and spread in Beibei District. The local government issued an urgent call for volunteers with certain skills and experience, such as chain saw(链锯)operation, to join in the firefighting. Chain saws were used to create fire barriers.
“I was happy to help,” said Francis Stonier, a professor in a university. “I used to cut trees around my yard and neighborhood and had volunteered many times in the US in the past.”
Stonier found a translator—50-year-old He Wu, a foreign language professor—who also signed up to fight fires. Soon after arriving at the volunteer area, the pair were assigned to one of the chain saw groups—examining and adjusting chain saws.
“Stonier is responsible and focused, and is doing a really good job,” said He, adding that Stonier checked each chain saw carefully, to see if it was too tight or too loose. “Wherever I went, the volunteers and local residents gave me a big thumbs-up. It was an unforgettable experience,” Stonier said.
Thanks to the joint efforts of fire and rescue workers, as well as volunteers and residents, the scaring wildfire in Beibei had been put out as of Thursday night.
“It was great to see such an outpouring of help in the extreme heat,” Stonier said, noting that he was impressed with the number of locals who came to help. Motorcyclists gave up their jobs to transport materials and people up and down the mountains. Others gave their time to carry heavy supplies, prepare and serve meals or help organize.
24.What caused the outbreak of the forest fire in Beibei District
A.The extreme heat and drought.
B.The local area being short of water.
C.The existence of enough oil materials.
D.The lack of people guarding the forest.
25.Why was Stonier accepted to participate in the firefighting
A.He was capable of creating fire barriers.
B.He was experienced in chain saw operation.
C.He was determined to become a firefighter.
D.He showed no consideration for his own safety.
26.Which words can best describe Stonier
A.Determined and creative. B.Generous and independent.
C.Devoted and courageous. D.Humorous and passionate.
27.What message does the author intend to convey in the last paragraph
A.To care is to help. B.Many hands make light work.
C.Dare to challenge and achieve yourself. D.Nothing is impossible to a willing heart.
C
Carbon dioxide emissions from transportation are now thought as the top source of greenhouse gases. One of the most effective ways to reduce your carbon footprint is to reconsider how much, and how often, you travel.
Going car free for a year could save about 2.6 tons of carbon dioxide, according to a study from the University of British Columbia. How can you stop using a car Try taking a train, bus or better yet, riding a bike.
But let’s be realistic. You will likely need to use a car this year. So, when you do, here are some tips to make your trip more climate-friendly. Driving efficiently can help to reduce emissions. Go easy on the gas and brakes and drive like you have an egg under your foot. Regularly service your car to keep it more efficient. Keeping your tires pumped correctly can reduce emissions. Low tire pressure will hurt your fuel economy. Air conditioning and frequent city driving can make emissions go up. So cut down on these as often as possible. Use cruise control(定速巡航)on long drives-in most cases, this can help to save gas. Don’t weigh your car down with extra things that you don’t need on your trip.
Fly often Taking one fewer long round-trip flight could reduce your personal carbon footprint significantly. If you use public transportation often and fly less, your carbon footprint might still be relatively sustainable, but if you drive and fly a lot, your emissions will be higher. If you can’t avoid flying, you can offset them by donating money to sustainable projects, such as supplying efficient stoves to rural homes, or projects which help farmers deal with crop waste environmentally.
28.What does the author think of going car free
A.Impractical. B.Costly. C.Efficient. D.Reliable.
29.Which can be adopted to save fuel of your car
A.Maintaining your car properly.
B.Using cruise control in the city.
C.Stepping hard on the gas and brakes.
D.Getting rid of all the necessary loads.
30.What does the underlined word “offset” in paragraph 4 mean
A.Set foot in. B.Team up with.
C.Make up for. D.Put up with.
31.Which is the best title for the text
A.How to save fuel when driving cars
B.How to reduce your carbon footprint
C.Reduce carbon footprint by all means
D.Lower carbon footprint in transportation
D
Chinese astronauts have successfully grown rice seedlings(幼苗)aboard the Tiangong space station and this experiment may offer key insights into how astronauts can grow food to support long—term space missions, experts said on Monday. This experiment is the first to produce the complete life cycle of the plant, which begins with a seed and ends with a mature plant producing new seeds.
The breakthrough was conducted in the Wentian space laboratory, which was launched into orbit on July 24, 2022. Three astronauts were conducting the experiment smoothly and testing the plants according to the plan.
“The rice seedlings are growing very well,” said Zheng Huiqiong, a researcher of the task, adding that the experiment also contained seedlings of a small flowering plant often used by scientists to study mutations(变异). “The astronauts will keep monitoring the plants, and if it is successful, they will collect the newly produced seeds and bring them back to Earth for further studies,” she noted
The flowering stage is crucial for plant reproductive development. “We want to investigate how microgravity can affect the plant flowering time and whether it is possible to use the microgravity environment to control the related process,” she said.
Since the 1980s, China has been taking seeds of rice and other crops to space to help them mutate and produce higher yields once they were planted on Earth. But growing rice in orbit is a different challenge due to the tough conditions of space such as microgravity and lack of air.
Rice has been a main food for astronauts since the early days of space exploration. Freeze—dried chicken and rice was the menu for the Apollo 11 mission, which carried the first humans to land on the moon in July 1969.
“But if we want to land on and explore Mars, bringing food from Earth is not enough to provide for the astronauts’ long journey and mission in space. We have to find a food source for long term space explorations,” Zheng added.
32.What’s the significance of Chinese recent space rice experiment
A.It enables human beings to move to another planet.
B.It helps people get a better idea of the human life cycle.
C.It inspires more other countries to do space explorations
D.It makes it possible to carry out long—term space missions
33.What does the underlined word “it” in paragraph 3 refer to
A.The mutation. B.The experiment. C.The exploration. D.The space mission.
34.Why have crop seeds been brought to space since the last century
A.To promote genetic changes and increase crop harvest.
B.To figure out how to create an earth—like environment.
C.To study the impact of microgravity on crop growth.
D.To develop new crop species with strong ability to adapt.
35.Where is the text most probably from
A.A medical report. B.A fashion magazine.
C.A science newspaper. D.A history book.
第二节(共 5 小题;每小题 2.5 分,满分 12.5 分)
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。选项中有两项为多余选项。
If you’re a high school student, you have a lot of scholarship resources available to you. Here are some tips on how to get college scholarships.
Enter high school career centers. First, go to your high school career center. 36 , your school’s counselor (辅导员) can help you find similar resources online or in your local community. Most high school career centers keep an updated list of scholarships sorted by date. Go through this list and make note of every single scholarship.
Make full use of library and bookstore scholarship resources. Once you use up all of the scholarships from your high school, head to a bookstore or library and pick up the latest copy of an annual scholarship reference book. 37 . But it’s cheaper to borrow a copy from the library. The scholarship books are all catalogs (目录) of scholarships you can earn as a high school student.
38 . Once you’ve found all the scholarships through the above resources, you can turn to different search engines and websites that can help you find scholarships. The easiest-to-find scholarships on the web will be the most competitive. 39 .
Find scholarships through friends and family. 40 , which can help see if they know of any scholarships. There are a lot of companies that offer college scholarships—companies that the people you know work at. So ask around! Some of the best scholarships come from some of the most unexpected places.
A.Make college scholarship web
B.Search college scholarship sites
C.You’ll also find these books online
D.If your high school doesn’t have a career center
E.Talk to your friends, parents and even parents’ friends
F.That’s why we recommend career centers and books first
G.After arriving career center, you can update resources online
第三部分:英语知识运用(共两节,满分 30 分)
第一节 完形填空(共 15 小题;每小题 1 分,满分 15 分)
阅读下面的短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
A group of generous mothers collected baby strollers(婴儿手推车)to help the homeless mothers. The homeless mothers had 41 from their homes because of the flood. Many people left their homes with only a suitcase or a few 42 items,so the sight of strollers waiting for them at a bus station became a(n) 43 of hope and love.
Women and children 44 the majority of the refugees(难民)leaving their homes,because the government 45 the men younger than 60 to remain and rebuild their home. The kind mothers 46 the heartbreaking scenes of desperate families escaping from their homes and wanted to help. The donation of strollers and other necessities has 47 helped ease the transition for many families. Donators have also left heartwarming, handwritten notes to show their 48
The mothers who organized the 49 knew first-hand the comfort a stroller would bring to a tired mother and child. A stroller offers a sense of 50 , and it allows both mother and child an opportunity to rest and 51 strength.
The stroller drive idea first spread by 52 word of mouth between neighbors. The idea soon went viral on social media and 53 a kindness movement. The mothers’ stroller idea 54 an activity of supply and fund donations or refugees from the country. Many people believe that the kindhearted mothers are heroes for the refugees. Their action has 55 to the world a beautiful example of the value of kindness.
41.A.fled B.learned C.differed D.recovered
42.A.various B.cheap C.personal D.big
43.A.absence B.symbol C.character D.design
44.A.manage B.control C.predict D.represent
45.A.required B.permitted C.reminded D.promised
46.A.monitored B.examined C.assessed D.witnessed
47.A.privately B.actually C.crazily D.completely
48.A.support B.admiration C.protection D.demand.
49.A.process B.donation C.journey D.treatment
50.A.stress B.direction C.balance D.safety
51.A.repeat B.regain C.recall D.review
52.A.simple B.typical C.evident D.steady
53.A.figured out B.knocked off C.brought about D.attended to
54.A.reflected B.deserted C.handled D.inspired
55.A.apologized B.described C.displayed D.explained
第二节(共 10 小题;每小题 1.5 分,满分 15 分)
阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1 个单词)或括号内单词的正确形式。
Scientists who study the evolution(进化)of language say wild chimpanzees(黑猩猩)have a more complex communication system than past research has shown. The researchers say the animal uses more than ten kinds of calls, 56 can be combined into hundreds of different orders.
The study team made 4,800 recordings of the calls 57 (produce)by members of three groups of chimpanzees. They live in Tai National Park. Ivory Coast. It’s one of the last important 58 (area)of old-growth tropical forest in West Africa and home 59 many kinds of plants and animals. Chimpanzees are intelligent and 60 (high)social. They can make and use tools and can 61 (teach)a small amount of human sign language.
Scientists 62 (know)that chimpanzees use different calls in the wild since a long time ago. But the new study offered a 63 (deep)understanding of their communication than before. Cedric was the lead 64 (write)of the study and said that the chimpanzee calls are among 65 most complex forms of communication described in non-human animals.
第四部分:写作(共两节,满分 40 分)
第一节(满分 15 分)
1.假定你是李华,想邀请外教Henry一起参观中国剪纸艺术展(Chinese Paper-cutting Exhibition)。请给他写一封邮件,内容包括:
1. 写信目的;
2. 邀请理由;
3. 活动安排:展览时间、地点、内容等。
注意:1. 词数80左右;
2. 可以适当增加细节,以使行文连贯。
Dear Henry,
______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
Yours,
Li Hua
第二节(满分 25 分)
阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
I was in my room, unwilling to head to the community theatre with “my brother” Henry. He was just adopted by my parents recently. I was not in the mood for being onstage with him.
“Kristie, come here,” my mom called. Following her voice, I found her outside the bathroom, holding a wet book. She gave the book a shake. “Henry’s book was in the bathtub. Did you put it there ” She glared at me—something she never did before Henry came to our home. I didn’t wet his book on purpose. Tears of hurt clouded my eyes. Worse still, she promised to buy him a new copy. My heart ached. Henry was stealing my mother’s love. He was ruining my life.
Meanwhile, Henry was just nearby, absorbed in working on a complicated rope knot (绳结) as usual. Why did a boy like him do the girly work Far from manly!
Soon, it was time to have to set off for the community theatre. As Henry walked ahead of us to the car, my mom took me aside and said in a low voice, “It’s the first time for Henry to be onstage. Be kind to him, Honey.” I nodded but sighed. Being kind didn’t use to be hard. But after Henry moved in, everything felt different. The theatre used to be a special place for my parents and me. With Henry involved, it didn’t seem so special any more.
Finally, it was our stage time. My heart beat wildly. I forgot my annoyance at Henry for a while. As we kids lined up, ready to act out our short play, I realized how loosely I had tied the drawstring (束带) on my skirt. Sure enough, my skirt began to drop. Laughter from the audience could be heard, and even though I was wearing shorts under my skirt, I could feel my face burst into flames. However, my hands were full. If only someone could help me out!
注意:续写词数应为 150 左右;
Right then, Henry sensed my embarrassment.
________________________________________________________________________________
________________________________________________________________________________
After the performance, I found Henry and tapped him on the arm gratefully.
________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________
答案第1页,共2页
郑重声明:本文版权归原作者所有,转载文章仅为传播更多信息之目的,如作者信息标记有误,请第一时间联系我们修改或删除,多谢。
